Northern Lights jatkaa kolmosen kärjessä

Tuomo Tomperi 30.5.2016 23:18 Ei kommentteja

1 2  
28 19 47
6 12 18

(3-0)

47

(0-2)

18

29.5.2016 klo 13:00 Oulu

Sunnuntaina aamupäivällä pelatussa ottelussa Northern Lights kohtasi vierailevan Tartu Titansin Oulussa. Läpi yön Ouluun ajaneet titaanit pelasivat rehdisti ja kovaa, mutta ottelun edetessä kotijoukkueen ylivoima kävi selväksi.

Northern Lights aloitti ottelun hyökkäyksessä, ja vahvasti aloittikin. Revontulten ensimmäinen hyökkäysvuoro kulutti yhdeksän minuuttia kellosta ja sisälsi peräti 16 virallista downia kahden rangaistusdownin lisäksi. Vahva juoksupeli jatkui läpi ottelun, vaikka muutamaan kertaan kotijoukkue eteni myös onnistunein heitoin.

Päävalmentaja Perttu Hyttinen oli tyytyväinen aamupäivän antiin.

– Hyvinhän se meni. Tehtiin se, mitä haluttiinkin tehdä. Pientä petrattavaa jäi toiselta puoliajalta. Puolustuksella muutama todella turha rangaistus, hyökkäyksellä muutama pallonpudotus, mitä ei olisi tarvinnut tulla. Muuten tyytyväinen, Hyttinen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Vieraiden peliä sivurajalta koordinoinut Orm-Gregori Joost oli tyytyväinen joukkueensa esityksiin, mutta valitteli samalla myös aukkoja rosterissa. Viikkoa aiemmin Helsingissä Titans oli liikkeellä laajemmalla joukolla, mutta Oulun otteluun puki vain parisenkymmentä Eestin soturia. Pelipaikkajumppa näkyi Titansin otteissa pallonpudotuksina ja pienenä sekaannuksena linjapelissä. Vieraiden hyvin taistellut pelinrakentaja Ott Sellis joutui ottamaan usein jalat alleen linjasuojauksen pettäessä. Titans esitti kuitenkin onnistuessaan vahvoja otteita. Leveämmällä valmennuksella joukkueessa olisi ilman muuta potentiaalia.

Kuva: Titta Majahalme

Kotijoukkueen pelinrakentajana ensimmäistä kertaa virallisessa sarjaottelussa pelannut Aku Uotila hyppäsi Othman Al-Kubaisin saappaisiin juoksemalla neljä touchdownia ja heittämällä kaksi. Päävalmentaja Hyttinen oli syystäkin tyytyväinen Uotilan esityksiin, mutta nosti esille myös hyökkäyksen linjan. Juoksupelin toimiessa pelinrakentajan työskentely helpottui huomattavasti. Keskushyökkääjä Juuso Kantola juoksi ottelussa mukavasti jaardeja ja teki myös kauden ensimmäisen touchdowninsa viimeisen neljänneksen puolivälissä.

Uotilalle itselleen hyvä menestys tuli pienenä yllätyksenä. Joukkueen kuviot olivat vielä torstaina hieman sekaisin hyökkäyksen hakiessa uomaansa. Pelinrakentaja oli erityisen tyytyväinen ensimmäisen puoliajan esitykseen. Jokunen virhe mahtui mukaan, mutta pääasiassa joukkue pystyi suorittamaan omalla tasollaan pelinrakentajan vaihdoksesta huolimatta. Mainitsemisen arvoista on, että uuden pelinrakentajan lisäksi Northern Lights ajoi ottelua edeltäneellä viikolla sisään myös uuden fullbackin. Paremmin laiturina tunnettu Aleksi Statsevich onnistui myös uudessa roolissaan hyvin.

Uotila nosti esiin myös laitahyökkääjien panoksen. Onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Junioreista noussut Anton Pajukoski petasi pitkällä kiinniotollaan yhden touchdownin, ja rookie Elias Id onnistui touchdownissa viimeisellä neljänneksellä. 17-vuotias Saku Kuusiniva pääsi jälleen pisteiden makuun ottaessaan Uotilan heiton kiinni maalin jälkeen kahden pisteen arvoisesti.

Puolustuksen puolella Revontulet paransivat jälleen edellisestä ottelusta. Titans onnistui muutamalla hyvällä yksilösuorituksella etenemään, mutta pääosin ottelu oli hyvin oululaispuolustuksen hallussa. Joukkueen päävalmentaja nosti esiin Tim Johnsonin ja David Clemmerin tekemän työn puolustuksen eteen. Amerikkalaisvalmentajat ovat tuoneet toimintaan oikeanlaista otetta ja mikä tärkeintä, myös joukkuehenkeä.

Northern Lights on aloittanut kauden pirteästi kolmella voitolla ja johtaa sarjaa. Millä eväin voittoputki saa jatkoa myös Malmi Blazea vastaan? Pelinrakentaja Uotilalla oli tähän selkeä resepti.

– Pitää vain jatkaa töiden tekemistä. Meillä on ollut hyviä jaksoja viime aikoina, ollaan tehty hyvin hommia. Nyt varsinkin kun on bye-viikko, homma ei saa löystyä. Pitää jatkaa joka päivä kehittymistä, Uotila summasi.

Katso myös

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi