Wolverines otti paalupaikan Ykkösessä

jefumaster 28.5.2016 10:46 18 kommenttia

1 2 3 4  
7 14 7 0 28
0 7 0 0 7

(1-0)

28

(0-1)

07

27.5.2016 klo 19:00 Helsinki

Helsinki Wolverines otti revanssin viime kauden tappioistaan kukistamalla Hämeenlinna Huskiesin selvin 28-7-lukemin Brahen kentällä perjantai-iltana.

Ahmat ottivat paalupaikan Ykkösessä voittamalla sarjan ennakkosuosikkina pidetyn hämeelinnalaislauman yllättävän selvin lukemin. Wolverines pelasi tasapainoista hyökkäystä, jossa Jerrell Jonesin kimmoisat juoksut ja Janne Lehtisen heitot veivät joukkuetta eteenpäin riittävällä teholla. Huskies keskittyi heittopelissä Locklan Gilbertin vartiontiin, jolloin ratkaisevia kiinniottoja napsivat ahmahyökkäyksessä Marcus Siiskonen, Niko Kantonen sekä Teemu Rantanen. Wolverines-puolustuksessa vahvan debyyttinsä suoritti kulmapuolustaja Veikko Kallio näyttävillä taklauksillaan sekä kahdella syötönkatkollaan.

Amerikkalaispelinrakentaja Stan Bedwelliä tuurannut Lari Siitonen johti ajoitellen Huskies-hyökkäystä mallikkaasti, mutta pallon menettäminen vastustajalle useampaan kertaan sekä heitto-, että juoksupeleissä kävi joukkueelle tällä kertaa kohtalokkaasti. Joukkue hävisi ottelun selvin numeroin vaikka vaikka kirjasi tilastoihinsa enemmän edettyjä jaardeja (317-315). Pallonmenetysten ohella hämeenlinnalaiset kärsivät ottelussa poikkeuksellisen runsaista kolhuista. Yksi hyökkäyksen linjapelaaja haettiin kentältä ambulanssilla ja pallollisista pelaajista pelinrakentaja Siitonen sekä molemmat keskushyökkääjät, Xavier Ajuvon sekä Velipekka Jaakonsaari joutuivat siirtymään sivurajalle kroonisesti Huskiesin kenttäpuolella päivystäneen lääkärin hoitoon. Myöhemmin Huskies tiedotti linjamies Jan Pelkosen kauden tulleen päätökseen. Ajuvon ehti väläytellä kentällä hetkittäin ketteryyttään ja tulee olemaan vaarallinen palanen Bedwelin hyökkäyksessä kauden edetessä. Perjantaina Brakulla britti juoksi jaardeja 107.

Molemmilta joukkueilta puuttui kauden avauksestaan tärkeitä pelaajia, joten lopullisia johtopäätöksiä joukkueiden keskinäisistä voimasuhteista on vielä liian aikaista tehdä. Wolverines oli perjantaina selvästi parempi ja ansaitsi voitollaan sarjan suosikin position. Joukkueen hyökkäyspeli oli viimekautiseen verrattuna sujuvampaa ja päävalmentaja Robert Johnsonin No Huddle Offense oli hämeenlinnalaisille ajoittain liian vaikea puolustettavaksi. Jerell Jones kirjasi tilastoihin avauksessaan 181 jaardia .Wolverines kaipaa edelleen puolustukseensa muutamaa avainpelaajaansa ja Huskies Stan Bedweliä. Mestaruudesta taistelevaa joukkuetta ei kerta kaikkiaan voi johtaa Skypen välityksellä.

Tutustu myös: Ottelun tilastot

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Pelkoselle kaikkea hyvää, pikaista paranemista ja toivottavasti vielä pelikentillä nähdään!

 • Saikohan Siitonen aivotärähdyksen pelissä. Jalat pettivät alta huddlessa ja lääkärin elekielen mukaan ei olisi halunnut päästää miestä enää kentälle.

  Huskien vaihtoaitiossa touhutyiin koko ajan puhelinten kanssa. Ei kai vaan Bedwell oikeasti antanut pelivalinnat Italiasta käsin. Välillä näytti homma sekavalta.

 • Numerot oli kyllä wolvoille selkeät. Silti täytyy tunnustaa että huskies liikutti palloa ajoittain näyttävästi ja etenkin ottelun lopulla etenivät tyylikkään pitkän draivin, mutta se(kin) tyrehtyi redzonella. Jos huskies ei olisi antanut niin monta turnoveria maalialueen tuntumassa niin ottelu olisi ollut todella täsäväkinen numeroidenkin valossa. Tulee ehdottomasti mielenkiintoinen toisen kierroksen kohtaaminen missä varmasti pelataan runkosarjan voitosta ja silloin hyökkäystä johtaa varmaankin bedwell. Toivottavasti ei siitonen kärsinyt pahasti sillä mies oli kyllä yhden neljänneksen ihan muissa maailmoissa.

  Wolvojen jenkit, thomas ja harris, ovat kyllä rautaa, lukivat peliä sähäkästi ja kiertopelit tyrehtyivät heihin. Myös #89 siiskonen esitti pirteitä otteita. Wolvo puolutus kaipasi kyllä keskelle kovasti heinästä, sillä wolvojen dl sai kyllä kyytiä koko päivän. Huskiessin olisi pitänyt juosta enemmän sillä se kulki ja tulosta tuli ja heittää vähemmän, sillä inttereitä tuli kuitenkin 3.
  Tämänkään ottelun jälkeen en vielä laittaisi wolvoja ennakkosuosikiksi sillä kun bedwell saapuu suomeen niin uskon että virheet vähenee huskies hyökkäyksessä. Tosin jos heinänen ja hulkkonen palaavat rosteriin niin se voisi olla wolvo puolustuksen puuttuva palanen, joka voisi kuitenkin ratkaista koko homman wolvoille. Melkein sanon että taistelupari huskies-wolvot saattaa olla jopa tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin liigan parivaljakot roo vs tro tai cro vs roy. Tulee vielä hienoja ja tasasia otteluita liigassa ja divarissa!

 • Tosiaan en maininnut jonesista mitään. Mies oli kentän valovoimaisin pelaaja ja jj teki melkein mitä halusi. Jos jj loukkaantuu niin wolvot ovat kyllä mennyttä. Ehdottomasti tulee olemaan koko sarjan arvokkain pelaaja!

 • Mielenkiintoinen oli wolvojen frontin miehitys verrattuna netin listaan. Jason ei tainnut olla kentän vanhin pelaaja vaan DL:n Oivio. Ehkä Steelers-peliin löytyy tuoreempia jalkoja kentälle. Ja Hulkkosen (ja Tuulen) Giants taisi tippua Epsanjan playoffeista pois. Minneköhän muuten Pineda samasta joukkueesta siirtyy kun kuitenkin Suomeen palaa.

 • Rosterin mukaan Thomas on pari vuotta vanhempi. Tais olla pari downia jossa Thomas, Oivio ja Laalo kaikke kentällä!

 • En vielä tämän matsin perusteella laittaisi runkosarjaa kahden kaupaksi (Ahmat ja Hurtat). Jyväskylä mm. hoiteli Kouvolan suvereenisti, joten sielläkin saattaa olla potentiaalia (tuota peliä en kuitenkaan nähnyt). Entä Steelers? Kuopion kunnosta ei taida kellään olla kunnollista tietoa. Joukkue on tosin veikkauksissa laitettu häntäpään, koska siellä ei ole yhtään importtia. Huskies puheenjohtajalta ei ainakaan kovasti cover 2 lähetyksessä luottoa savolaisiin löytänyt. Vertasi Steelersiä viime kauden Ouluun. Jännä nähdä mitä sieltä savosta tulee vai tuleeko mitään.

 • En todellakaan usko, että Steelers on viime kauden Oulu. Joukkueella on n.50 ukkoa rosterissa. Monella on kokemusta 1.divarista ja osalla jopa vaahterasta. Treenimotivaatio on ollut aina kova. Valmennus on kokenut ja kaiken nähnyt. Suurin kysymysmerkki ainakin itselleni on pelinrakentaja, en ole nähnyt hänen pelaavan ja kuka on backup, jos kaveri loukkaantuu.

 • Ja väisänen on muistaakseni loukkaantunut kahdella viimekaudellaan kun on suomessa pelannut. Ihan pätevä alasarja qb mutta riittääkö taidot divariin asti niin se jää nähtäväksi.

 • En usko myöskään steelersejen olevan viime kauden Oulu.
  1)Voittivat kohtuutasoisen 2 divisioonan viime vuonna, joten peli uomissaan ja opittu voittamaan.
  2)Runko pysynyt kasassa ja rakentut pitkään. Viime ja toissavuonna Oulussa ollut täystyhjennys kokeneista pelaajista.
  3)Isompi runko
  4)1 Divisioon ei ole niin kova kuin viime viimevuonna, vaikka Jags ja Wolvot ovatkin parempia viimevuoteen verrattuna

 • Väite siitä, että divarin taso on heikentynyt viimevuodesta ei aivan pidä paikkaansa. Saints ja Royals nousivat, Huskies joka voitti runkosarja ei noussut. Nortit lähtivät ja tilalle tuli Steelers joka kotimaisuudestaan huolimatta on leveämpi ja todennäköisesti pelillisesti valmiimpi nippu kuin Lights2015 oli. Pidän edelleen vahvistuneita Wolvoja sekä Hämeenlinnaa suosikkeina ja Jaguja sekä Inkkareita haastajina. Inkkarien taso taitaa olla pudonnut viime vuodesta mutta pelistä puuttui Rice joka nostaa huikeasti tekemisen tasoa kentällä. Steelersin taso punnitaan Brakulla ensi lauantaina. Ennusta lukemiksi jotain samaa kuin perjantaina Wol-Huskies pelissä eli Wolvot vie kolmella TD:llä.

 • Taso tippui ellei Kouvola ja Jyväskylä pelaa viimevuoden Tamperen ja Vaasan tasolla. Uskon että Kuopio tulee olemaan Oulua parempi mutta jos kaksi neljästä (väittäisin jopa kolmen) parhaasta lähtee niin taso varmaan tippuu.

 • Wolvojen tilastoissa on Siiskosen komea kick off-palautus kirjattu Harrisille. Muutoin loogista tietoa. Oli juuri tuo palautus muuten malliesimerkki siitä miten otetaan jaardit kasaan eikä sipsutella…

 • Uskoisimpa että Steelerssin nuorikerho tulee vielä yllättämään ykköstä seuraavat.

 • tulee olemaan todella kova! :) Todella paljon kovempi ainakin kun Jags tai Kouvola! Trust me.

 • Tämä on juuri samanlaista uhoa kun löytyi Taftin leiristä kauden alla kunnes fani heräsi ja huomasi kaiken olleen unta…

 • Divari on pojjaat aikalailla taputeltu. Runkosarjan jälkeen:

  Wolverines 8-0
  Huskies 6-2
  Steelers 3-5
  Jaguaarit 2-6
  Indians 1-7

  Playoffsseissa voi sitten tapahtua mitä vaan :D Ts. Wolverines mestari.

 • Sinä olet aivan pihalla todellisuudestä. Kukaan ei selviä sarjasta tappiotta ja Steelers
  voittaa vain kerran