Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 2

jefumaster 23.5.2016 19:02 54 kommenttia

Vaahteraliigaan ensimmäinen täysi kierros ei tarjonnut yleisölle yllätyksiä. Royals, Crocodiles ja Roosters ottivat selvät voitot vastustajistaan.

Vaahteraliigakausi on nyt päässyt täyteen vauhtiinsa, kun yhtä vaille kaikki joukkueet ovat pelanneet avauksensa liigassa. Tähän mennessä kaikki ottelut ovat päättyneet yllättävän selviin voittolukemiin ja ne tiukat tasaiset ottelut antavat vielä odottaa itseään.

TAFT – Royals 0-17. Perjantain TV-ottelussa Wasa Royals korkkasi liigakentät menestyksellisesti puhtaalla voitollaan. Jo toisen tappion kokenut Taft esitteli yleisölleen pelinrakentajansa Cole Webbin, jolle tarjottiin kylmää tervetuliaiskyytiä vaasalaispuolustuksen toimesta läpi perjantai-illan. Royals-D pelasi erinomaisen ottelun, mutta hyökkäys saa parantaa vielä paljon peliään haastaakseen seuraavan vastustajansa Crocodilesin tosissaan. Nollasta huolimatta Taftin tuore pelinrakentaja väläytteli osaamistaan useampaan kertaan ja muutaman täysipainoisen treenin jälkeen vantaalaisten hyökkäykseltä voidaan odottaa jatkossa paljon parempia tuloksia.

Crocodiles – Saints 62-0. Toisen sarjanousijan, Tampere Saintsin liigataival ei alkanut positiivisissa merkeissä. Seinäjoki Crocodiles osoitti olevansa valmis mestaruusjahtiin kukistamalla Saintsin murskaavasti. Seinäjokiset etenivät ottelussa lähes 500 jaardia enemmän kuin vastustajansa ja erityisesti tutkapari Justin SottilaireTim Thomas osoitti vaarallisuutensa yhteispelillään. Suvereeni voitto nosti Crocodilesin kerralla Roostersin ykköshaastajaksi. Tampereella haikaillaan varmaan edelleen edellisen kauden QB Samson Bialostockin perään.

Roosters – Trojans 38-7. Sunnuntaina hallitseva mestari Roosters ei antanut mahdollisuuksia perinnevastustajalleen Trojansille uusitulla Velodromin turffilla. Kukonpojat voittivat ottelun selvin lukemin ja joukkueen puolustus piti Trojansin hyökkäyksen alle sadassa jaardissa. Pelin erikoisuutena voidaan pitää neljän eri pelinrakentajan pelaamista ottelussa. Parhaiten tekemisessään onnistui Roostersin Mic Brown, joka heitti kolme ja juoksi itse kaksi touchdownia. Hallitseva mestari on avauspelinsä jälkeen entistä tukevammin liigan ennakkosuosikin paikalla, vaikka Pohjanmaan suunnalta saattaa kuulua jo orastavaa krokotiilinmurinaa vastalauseeksi tälle väitteelle. Roostersin näytöksen ohella tapahtuman parasta antia oli cheerleadersien paluu Velodromille.

Jääkiekon MM-huuman kanssa osin päällekkäin pelatun liigakierroksen yhteenlaskettu katsojamäärä oli 1267 henkeä. Lukema on vaatimaton jos sitä verrataan vaikkapa kauden avausottelun (Taft-Trojans) yli 700 katsojaan.

Tulevan viikonlopun ottelut

Perjantaina pelataan Pohjanmaan mestaruudesta Seinäjoella. Ennakkoon jo paljon spekuloitu Crocodilesin ja Royalsin ensimmäinen liigakohtaaminen ei varmaankaan jätä ketään kylmäksi. Botnia Bowl on monella tavalla itseään suurempi ottelu. Mikäli kelit sattuvat kohdalleen saattaa Crocodiles lähennellä aiempaa yleisöennätystään Jouppilanvuorella. Ensipelien perusteella asetelmana tulee olemaan Crocodiles hyökkäys vastaan Royals puolustus.

Vaasalaisten takakentän kookkaat liiga-rookiet, Emmanuel Amudeng sekä Rufail Khalifa varjostivat erinomaisesti Taftin heittopelin pimentoon, mutta nyt vastaan asettuu eri kaliberin ilmasilta yli 400 jaardia edellisessä pelissä heittäneen Sottilairen johdolla. Royals DC William Miller saa olla tarkkana myös Crocojen juoksupelin kanssa. Keskushyökkääjä Kevin Marshall eteni Tamperetta vastaan 161 jaardia kunnioitettavalla 11,5 jaardin keskiarvolla. Veikkaan Crocodilesin vievän Botnia Bowlin vähintään kahden TD:n marginaalilla. Sen verran väkevältä vaikutti joukkueen avaus lauantaina.

Lauantaina sarjanousija Saints saa toisen mahdollisuuden korkata liigapistepottinsa Trojansin saapuessa vierailemaan Pyynikille. Turkulaiset ovat ehtineet pelaamaan jo kaksi ottelua ja jättäneet tekemisestään varsin sekavan kuvan. Joukkue ei ole saanut koottua vielä parasta miehitystään kentälle lukuisten loukkaantumisten takia, joten troijalaisten todellinen iskukyky on edelleen arvoitus.

Saintsin liigataival alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla Crocodilesin Niko Lesterin palauttaessa ottelun avaavan aloituspotkun heti maaliin. Tamperelaisten ensimmäinen kotiottelu tarjoaa mahdollisuuden kasvojen pesuun avausottelun rökäletappion jäljiltä. Pelin täytyy kuitenkin parantua kaikilla osa-alueilla, jotta joukkue pääsisi nauttimaan ensimmäisistä liigapisteistään. Erityisesti joukkueen amerikkalaispelaajien on nostettava pelinsä tasoa avauksestaan. Tampereella on panostettu paljon itse ottelutapahtumaan ja tailgate-rillaus alkaa jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua Pyynikillä. Itse ottelussa Trojans tulee grillaamaan sarjanousijaa kolmen TD:n erolla palaten takaisin voittojen tielle.

Maanantaina pelataan kierroksen kolmas ottelu Roostersin isännöimällä Velodromilla. Porvoo Butchers aloittaa kautensa vaikeimmassa mahdollisessa paikassa ylivoimaisena pidettyä vastustajaa haastaen. Ennakkoon liigan heikoimpana joukkueena pidetyllä Butchersilla on erinomainen tilaisuus näpäyttää kaikkia ennakkoveikkaajia pelaamalla tasokasta jenkkifutista heti avauspelissään. Joukkueen amerikkalaishyökkääjät, Trevor Vasey ja Kemani Jones ovat pelanneet aiemmin yhteen joten hyökkäyslinjan onnistuessa saatetaan kentällä nähdä yllättäviäkin porvoolaissuorituksia. Joka tapauksessa tässä ottelussa on ainoastaan yksi ennakkosuosikki ja veikkaan Roostersin voittavan ottelun kohteliaalla neljän TD:n erolla.

Viikon puheenaihe

Tämän viikon herkullisin puheenaihe on Seinäjoella pelattava Botnia Bowl. Kahden pohjalaisseuran kohtaamisesta on ehditty puhua ja kirjoittaa paljon. Kukaan asetelmia tunteva ei voi vakavalla naamalla sanoa, että kyse on ainoastaan kahdesta liigapisteestä. Ottelu kiinnostaa paikallisesti, mutta myös valtakunnallisesti ja tulee pomminvarmasti lisäämään Nelonen+ koodien kertakauppaa ennen perjantaita.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Uskallan veikata, että Royals yllättää tavalla tai toisella, ellei sitten mene odotetulla tavalla, mikä se sitten lieneekään.

 • Toivottavasti tulisi hyvä ottelu. Jännittäviä matseja on aina hauska seurata… Sen verran vikkelästi lähti pallo viime viikonloppuna Sottilairen kädestä, että Royalsin kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja kuin samanlaista Blizzaamista, kuin joka toimi Taftia vastaan.

 • Lopputulos 42-0 perjantaina. No surprise. Nuf said.

 • Vaasan puolustus on hieman eri tasolla kuin Tampereen. Crocot on suosikkeja mutta kun nyt ei vaan sattuis mitään…

 • Samat pelot.

 • Entä jos Royals voittaakin 0-20? Tarkoittaisiko se sitä, että Royals voittaisi Saintsin 82-0? Ei todellakaan! Kyse on match-uppeista. Itseäni ei yllättäisi se, että Royals voittaisi Crokot, vaikka olisihan se silti yllätys. Toisaalta en usko Royalsin takovan ketään vastaan megalukemia. Enkä myöskään usko Royalsin jäävän ketään vastaan nollille. He ovat vähän niin kuin ECG 1989.

 • Jos Royalsilla on malttia juosta, voivat saada pisteitä tauluun. Heitto on itsemurha Crocojen takakenttää vastaan.

 • Crocot voisi kyllä panostaa tuohon mediasisältöön hieman lisää. Esimerkiksi rosterissa olisi mukava olla hieman tietoja jokaisesta pelaajasta eikä pelkästään nimiä…

 • Sehän riippuu ihan mihin sinne heittää..

 • Odotan ERITTÄIN suurella mielenkiinnolla tätä peliä. Onhan se melkonen yllätys jos Vaasa poistuu voittajana Botnia Bowlista. Koskaan ei olla Vaasalle hävitty ja ei hävitä nytkään :D Lähinnä jännittää että kuinka paljon Crocot voittaa? Vaasan puolustus on varsin hyvällä tasolla, mutta nyt se takakenttä laitetaan ehkä siihen kovimpaa testiin mitä on tällä kaudella saatavilla? Vaasan hyökkäys ei vaan riitä haastamaan tätä kolmen kärkeä. Seinäjoelle jotain +3 TD:n voitto on oma ennustukseni…

 • Royals takakenttä ei tule kestämään Crokojen ilmasiltaa. Eivät ole tottuneet divarissa tuollaiseen heittopeliin.

 • Siellä taitaa olla Royalsin takakentällä pelaajia joilta löytyy kokemusta melkoisesti tasokkaammistakin ilmasilloista kuin tämä Crocojen tarjoilema. Ruotsalainen Petterson oli helvetin hyvä Taftia vastaan ja S. Thomas oli oma ilkeä itsensä läpi pelin. Kornerit ovat kyllä joo kokemattomia liigatasolla, mutta ainakaan Vantaalla eivät tehneet suuria virheitä. Isoja pelejä kylläkin. Uskoisin, että Stacey ottaa sukunimikaimansa Timothyn vartiointiin ja muistuttelee läpi ottelun kuolevaisuudesta aina kun tilaisuus vaan tulee.

  Tampereen takakenttä ei pärjännyt Crocojen heitolle mutta se ei merkitse että vaasalaiset rämpivät samalla tavalla. Taitaa myös Royalsin boxin paine olla perjantaina toista luokkaa. Taftia vastaan Royals puolustus taklasi palloa pitävän pelaajan aloituslinjan takana peräti 12 kertaa joista 3 säkkiä. Vastaavasti Saints onnistui samassa vain neljä kertaa ja vain kertaalleen taklauksen kohteena oli QB. Millään matemaattisella kaavalla tätä ei tietenkään ratkaista mutta taitaa saada Sottilaire elämänsä kyytiä pelissä.

 • Onko täällä jotain faktatietoa millaista kyytiä Crocojen qb on saanut pelaamissaan peleissä? Tuskinpa.

 • Sillähän ei ole mitään väliä, vaikka Crocot scoraisivat vaan yhden kerran, sillä Royals ei tule palloa kuljettamaan heitä vastaan. Nähtiin jo Vantaan pelissä: hyökkäys on hidas, pehmeä, eikä divariaikaisesta bruiser-pelityylistä ole tietoakaan. Ainoat pisteet saivat käytännössä virheistä ja vahingoista, esimerkiksi TE:n maali, jossa tämä unohdettiin coverata. Puolustus on kova, mutta ilman hyvää spessupeliä tai pallon riistoa ei tule Vaasa pääsemään taululle.

 • Faktat ovat maailman helpoimpia käsiteltäviä asioita. Viime kaudella Sottilairelle antoi kovinta kyytiä Butchersin puolustus säkittämällä QB:n neljä kertaa saman ottelun aikana. Helsinki 69ers onnistui omassa pelissään säkittämään Sottilairen kolmesti. Kaikki tilastot mukaan lukien kuinka montakertaa kukakin QB on säkitetty ovat helposti luettavissa SAJL:n sivuilta.

 • On pelannut myös muualla kuin Suomessa. Että elämää on myös Suomen ulkopuolella, varsinkin tässä lajissa.

 • Säkit ovat ainoa todiste qb:n saamasta kyydistä?

 • Taisi saada Taftin Cole Webb kolmen säkin lisäksi kyytiä Royalsin endeiltä oikein kuninkaallisesti. Iskuja tuli joka downilla ja sama kyyti jatkuu vaikka pelinrakentaja vaihtuu perjantaina.

 • Kyllä, olet aivan oikeassa. Kyytiä tuli myös noin kymmenen kertaa jo heiton jälkeen sääntöjen vastaisesti, joten en tiedä onko tämä sitten sellainen meriitti, jota halutaan varjella.

 • Ei tainnut tulla Royalsille yhtään lippua pelinrakentajaan törmäämisestä? Kaikki taisivat silloin olla laillisia.

 • Toivotaan, että antavat sitten kyytiä laillisin keinoin.

 • @Janis Petke
  Royalsin Cameron Gradille tuomittiin yksi late hit neljännellä neljänneksellä. Aika rajamailla liikuttiin muutenkin, mutta mitään törkeyksiä ei osunut silmään.

 • OK, se meni ohi. Tietysti kun noin paljon blitzataan ja annetaan nopeasti painetta, niin tuleehan noita vahingossakin. Monet iskut tulivat juuri heiton irrottua kädestä.

 • …lisäksi siellä oli Royalsille se yksi Roughing the Kicker tuomio jonka yhteydessä heittäytyjän Oscar-palkinto myönnettiin Xavier Andrelle erinomaisesta näyttelemisestä.

 • Toivottavasti tuollaisia näyteltyjä potkupallo sattumisia ei tulla näkemään jatkossa, oli todella mauton.

 • se todella typerä heittäytyminen liputettiin saman tien. Peukkua tuomareille, että näkivät ja reagoivat, tv-hidastuksesta se oli todella helppo nähdä mutta live-tilanteessa kentällä seisten varmasti olisi useammalta mennyt ohi.

 • Näkyi Cedricilläkin olevan tavallista liukkaammat plääkät jalassa kun kaatuili heittopeleissä yllättävän helposti ollakseen taklauksia kestävä juoksuspesialisti.

 • Heiton lähdön jälkeenkin saa iskeä. Sääntö sanoo sanatarkasti näin: ”Puolustuksen pelaaja ei saa rynnätä heittäjään tai heittää tätä maahan sen jälkeen kun on selvää, että pallo on heitetty.” Usein käytetty aikaraja on kaksi juoksuaskelta.

 • Jännä katsoa miten tämän viikonlopun ottelut keräävät katsojia. Nyt on tekosyyt takanapäin (MM-kisat) joten toivottavasti porukka lähtee liikkeelle. Alla tämän hetken määrät tilastoista poimittuna:

  Taft – Trojans, 704
  Roosters – Trojans, 555
  Taft – Royals, 361
  Crocodiles – Saints, 315

 • ”Alkaa Peellä, loppuu Aalla – Sun ei tartte olla Pohjanmaalla”

  Osta kympillä Ruutu+ katseluoikeus Jaguaarien kaupasta kahdeksi viikoksi ja näe Pohjanmaan paikalliskamppailu Seinäjoki Crocodiles – Wasa Royals. Tuotto menee Jaguaarien hyväksi.

  http://kauppa.jaguaarit.com/tuote/ruutu-kahden-viikon-katselu-ja-paasylippu-jaguaarien-kotiavaukseen/

  Kun tilaat 18.15 mennessä, saat kuvan katselukortista spostiisi ennen ottelun alkua!

  Ja katseluoikeushan riittää myös seuraavan viikon Butchers – Crocodiles -otteluun asti.

 • Kiitos Mikko tiedosta!
  Kymppi kahdesta pelistä on sopuhinta vaikka ruutu+ aikamoista kuraa onkin.

 • Kuka tuota 4pro lähetystä kuvaa (pääkamera) pitääkö sitä kuvaa zoomata jatkuvasti!? Kamera jatkuvasti myöhässä… pääkamera voi kuvata vähän kauempaa! Fiilistelyt eli lähikuvat sitten muilla kameroilla

 • Kyllä Royals on otettava nyt vakavasti!

 • Royalsin parjattu hyökkäys ottii ensimmäisellä puoliajalla enemmän yardeja kun crocojen

 • crokosyö 24.5.2016 9:08

  Royals takakenttä ei tule kestämään Crokojen ilmasiltaa. Eivät ole tottuneet divarissa tuollaiseen heittopeliin.

  Näinkö on? TODELLA HYVIN on pojat kulmapuolustajina pelannut!

 • Ai todella hyvin on pelanneet? Ok, lähellä on olleet, mut jos feuerherdt ei olisi pudottanut kaikkia näitä syöttöjä, niin vähä olisi erilaiset tulokset taululla.

 • Ja lisäksi royals on edennyt 80 jaardia puoliaikaan mennessä. Yhdellä drivella on uusia yrityksiä. Kuulostaako susta mestaruustason hyökkäykseltä? Juoksujaardeja, jonka pitäisi olla joukkueen ehdoton vahvuus, oli alle 30. Hyvä hyökkäys joo.

 • Ei tainnut Royalsilla ekalla puoliajalla hykkäyksessä menä juuri eteenpäin kuiin avuksi otetut puolustuksen kaverit (Thomas ja Young).

 • Lueskelin juuri otteluraportin, jossa Seppo kehuu miten hyvin heidän takakenttänsä puolusti Seinäjoen heittopeliä. Suosittelen, että Seppo käy optikolla, ja katsoo otteluvideon uudestaan läpi. Seinäjoen laitahyökkääjät olivat jatkuvasti täysin vapaana, ja saavat katsoa peiliin, että pudottelivat kohdalle napsahtaneita heittoja. Jos he olisivat ottaneet ne kiinni, olisivat he voittaneet ottelun yli 30 pisteellä. Kuka tahansa voi tämän todeta videolta, joten on lapsellista muuta väittää. No tietenkin, jos ei virheitä myönnä ei voi kehitystäkään tapahtua.

  Tilastossa Crocodilesin neljä eniten taklannutta pelaajaa on kotimaisia. Kaksi eniten taklannutta omia junioreita. Eniten taklannut oli Jaska Värinen! Royalsin onnistujat olivat järjestään tuontipelaajia. Mitä se kertoo organisaatiosta ja valmentamisesta? Katsoin ennen ottelun alkua miten Seppo ärjyi porukalle ja vihelsi pilliinsä. Väistämättä muistui mieleeni oma High School valmentajani, jonka aikana joukkue ei juuri pelillisesti loistanut. Kyseinen heppu jäi kuitenkin eläkkeelle, ja uusi dynaaminen valmentaja käänsi joukkueen tappiokierteestä voittojen tielle.

  Arvostan Sepon meriittejä pelaajana, mutta valmentajana en häntä kovin kummoisena pidä. Rahaa on kuulemma joukkueeseen ladattu Suomen suurin määrä, ja jos peli on tuon näköistä, olisi valmentajallakin peiliin katsomisen paikka.

 • että mestaruus menee taas Helsingin punaiselle joukkueelle. Crokot ei oikein vakuuttaneet joukkueena, käsittämättömän paljon tiputettuja palloja. Nuoret puolustajat Zakoc ja Värinen ainoita iloisia yllätyksiä. Croko DL on vain varjo viimevuotisesta, yksi hyvä DL pelaaja ei riitä.

 • Seppo varmasti kehuilla haluaa ohjata keskustelun muualle kuin heidän valmennukseen.
  Ekalla jaksolla Royals ei saanut yhtään ensimmäistä yritystä ennen kuin Young otettin rb.ksi, tän jälkeen Vaasalaiset marssi kentän yli ja sai hengen päälle.
  Tokan jakson alkuun Seinäjoi pysäytettiin, niin seurannut drive, koko kolmas neljännes ja neljännen alku pelattiin Suomi bäkeillä, jotka ei montaakaan plusjaardia kerännyt.
  Kaikkein huiken tilanne nähtiin noin 4min. ennen loppua, kun 4.s ja puoli y. tilanteessa pallonkantajaksi valittiin Järviö, jolla ei tainnut koko matsissa tulla puolta jaardia täyteen
  totaleina.
  Nähdyn perusteella ei tarvinne enää ihmetellä miksi Vaasa on jäätynyt divarissa ratkaisupaikoissa.

 • Nälkä kasvaa syödessä ja pitää muistaa, että Royals oli vielä kolme vuotta sitten II-divari joukkue ja sieltä se on noussut varteen otettavaksi VL:n välieräjoukkueeksi. Viime vuonnakin se oli vielä divari kolmonen, mutta ainakin Tampereeseen verrattuna on takamatkalta menty ohi ja kaulaakin puskettu talven aikana aika lailla . Toki ensimmäinen kohtaaminen kertoo totuuden ja saattaahan Tampere silloin näyttää kaapin paikan.

  Pelkkien jenkkien peluuttaminen jo tässä vaiheessa vois tuoda pikavoittoja, mutta sitten se oman rungon kehittäminen pysähtyis, kaikkea on vaikea tehdä yhtä aikaa. Onneksi alku kaudesta hävinnyt voi aina sanoa, että sitten loppukaudesta isketään ja loppukaudesta hävinnyt voi sanoa, että sitten ensi kaudella isketään.

 • Ei voi muuta todeta näidenkin kommentointien pohjalta että Royals on Suomen kiinnostavin ja/tai mielenkiintoisin joukkue. Heidän tekemistään haukutaan ja hurrataan kilpaa mutta he on koko ajan otsikoissa ja keskusteluissa. En usko että Seinäjoen ulkopuolella ollut kukaan joka oikeasti halusi että Crocodiles tuon ottelun voittaisi. Pää pystyyn Vaasa, ens kerralla sitten!

 • Highlighteillä näkyy kohdassa 01:02 taas aika hävytön kiinnipito Royalsin pelaajan toimesta. Muistaakseni jäi liputtamatta tyystin… Tuon mielestäni olisi voinut tuomaritkin huomata. Helppo tietysti telkkarista katsoen kommentoida.

 • ”Helppo tietysti telkkarista katsoen kommentoida.” Taisit itse kiteyttää tuossa tärkeimmän.

 • Keveni kovasti vaasalaisten puolustus niinkuin hyökkäyskin, kun Stacey Thomas kannettiin reppuseläs pelinjälkeen koppiin. Kausi ilmeisimmin ohi, mikäli akillesjänne on poikki.
  Raskasta taisi myös tappio elJefelle olla, kun katsojalle piti vain tervehdyksen jälkeen vittuilla. Komppaan täysin edellistä kommentoijaa oldschool valmentajasta. Hyvää varmasti Seppo tehnyt lajille, hatunnosto siitä.

 • Itse pitkään lajia seuranneena voin sanoa, että ainakin toivon Seinäjoen menestystä enemmän kuin Vaasan. Seinäjoella on jo pitkään tehty hyvää junnutyötä, ja tuotu huippupelaajia liigaan, ja myös muihin joukkueisiin.

  Vaasan rahoilla ja importeilla Tampere tai kuka tahansa olisi pärjännyt paremmin kuin Vaasa. Joukkue soittaa vaan suutaan, mutta näytöt pelikentällä ovat kaikkea muuta kuin suunsoiton arvoisia. Ihmettelen, että miten pitkään vaasalaiset viitsivät tuollaista lukiopalloilua käydä katsomassa. Joko Vaasassa ei ole muualla pomppulinnaa, tai sikäläiset ovat hieman tasapäistä porukkaa.

 • ja olishan eilinenkin ollut vähintään tasuri jos Vaasalla olis ollut Seinäjoen pelaajat ja valmennus.Ja jos olis ollut Tampereen taustajoukot niin voitto olis mennyt sinne ulkosatamaan…

 • vaasalaiset on tyhmiä kun menee katsomaan jenkkifutista paikapäälle ja muualla ollaan fiksuja kun ei mennä.

 • Vaasalla ei Royalsin alkuaikoina ollut kuin tusina junnua, iältään noin 10-14v. Siitä porukasta ei vielä hetkeen voikaan kukaan nousta liigaan. Royals on joutunut aloittamaan junnutoiminnankin lähes nollasta ja taisivat alkuvuosina maksella sakkoja junnujoukkueiden puutteen takia. Kolmessa vuodessa on junnujoukkueitakin jo niin paljon, että Vaahteralisenssi irtosi. Menee siis vielä muutama vuosi, että Royalsin omia junnuja nähdään edustuksessa aloittavassa roolissa. Suoste taitaa olla ainut puhtaasti Royalsin oma junnu tällä hetkellä aloittavassa kokoonpanossa, kun Vasanojan veljekset ovat ensi kaudella jenkkiyliopistoissa. Muut omat pojat ovat aloittaneet vasta aikuisena. Mutta ajan kanssa vaasalaiset junnutkin tulevat näkymään Vaahterassa.

 • Montakos junnujoukkuetta sielä Vaasassa nyt on?

 • 3; U13 U15 & U17

  Taitaa taas täällä pieni kateus ja katkeruus nostaa päätään. Eiköhän keskitytä nauttimaan kesästä ja jefusta. Turha huutelu ja haukkuminen on juuri sitä.

 • missä yliopistoissa pojat pelaa?

 • Walter ainakin Facebookin mukaan Wisconsin-La Crosse:ssa