Northern Lightsille pisteet Rovaniemeltä

Tuomo Tomperi 22.5.2016 13:11 17 kommenttia

1 2  
13 6 19
13 13 26

(0-2)

19

(2-0)

26

21.5.2016 klo 11:00 Rovaniemi

Pohjoisen derbystä muodostui tasainen ja jännittävä ottelu, joka ratkesi vasta Nordmenin heittämään syötönkatkoon pelikellon umpeutuessa.

Nordmenin ja Northern Lightsin historian ensimmäisestä kohtaamisesta ei mielenkiintoa puuttunut. Northern Lights siirtyi johtoon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, mutta pisteilakointia Susivoudin kentällä ei kuitenkaan lopulta nähty. Nordmen ei johtanut ottelua missään vaiheessa, mutta pysyi hyvin vierasjoukkueen kelkassa läpi ottelun. Revontulten kaksi kolmannen neljänneksen touchdownia riittivät murtamaan puoliajan tasatuloksen ja viemään pisteet Ouluun.

Rovaniemen puolustus oli lauantaina hereillä ja pystyi vastaamaan Revontulten esittämään haasteeseen. Nordmen-puolustuksesta on nostettava esille erikseen mainiosti pelanneet kulmapuolustajat, jotka pitivät tonttinsa ja estivät pitkälti Northern Lightsin edellisen viikonlopun Eagles-ottelussa nähdyt pitkät touchdownit. Oululaisjoukkue joutui tekemään ottelussa täyden päivätyön voittaakseen. Hyökkäyksessä Northern Lightsin pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi heitti kaksi maalia ja juoksi lisäksi itse runsaasti. Fullbackina pelannut Aku Uotila onnistui maalinteossa kahdesti. Lisäksi laitahyökkääjät Saku Kuusiniva ja Aleksi Statsevich onnistuivat jälleen maalinteossa avausottelun tapaan.

Oululaisjoukkueen onnistujiin voidaan tällä kertaa laskea myös puolustuspelaajia. Puolustuksen linja pelasi vahvasti ja tukki kentän keskustan tehokkaasti. Lisäksi free safety Arttu Hanhisalo poimi peräti kolme syötönkatkoa. Parhaiten Nordmenin onnistui edetä kiertopeleillä, mutta myös heittäen syntyi ajoittain tulosta. Rovaniemen pelinrakentaja Janrik Seppälä onnistui löytämään laitahyökkääjänsä kahdesti neljännellä yrityksellä, kun tulosta oli pakko saada aikaan. Nordmen oli parantanut heittopeliään avausottelusta, mutta työtä on vielä runsaasti jäljellä. Kolmen syötönkatkon lisäksi turhan moni heitoista putosi vaarattomasti kentän pintaan.

Northern Lightsille ottelu oli kokonaisuutena hankalahko ja hieman virhealtis. Kauden ensimmäiset pallonmenetyksetkin nähtiin, kun Lights menetti rähmäyksen kahdesti lyhyen ajan sisään toisella neljänneksellä. Tärkeät sarjapisteet matkasivat kuitenkin Ouluun, mikä oululaisjoukkueelle on varmasti pääasia. Tulevana viikonloppuna vastaan asettuu Tarto Titans, minkä jälkeen Northern Lights saa hioa kuvioitaan hieman pidempään koulujen valmistujaisviikonlopun aiheuttaman bye-viikon vuoksi.

Revontulten pelinrakentajana seuraavissa otteluissa nähdään alkukaudesta fullbackina vakuuttanut Aku Uotila, sillä hienosti pelannut Al-Kubaisi matkustaa tulevalla viikolla syntymämaahansa. Al-Kubaisin kausi ei kuitenkaan ole vielä täysin taputeltu, edes heinäkuussa alkava varusmiespalvelus huomioonottaen. Pelimies nähdään vielä oranssipaidassa kauden ratkaisupelien lähestyessä.

Nordmen on avannut kauden 2016 viimevuotiseen tapaan kahdella tappiolla. Viime kesänä joukkueen pelillinen taso nousi nihkeän alun jälkeen espanjalaisten Jorge Huete Bonetin ja Alvaro Cosinin tultua mukaan joukkueen kolmannen sarjaottelun jälkeen. Tuolloin Nordmen onnistui lopulta voittamaan runkosarjassa viisi ottelua kolmea tappiota vastaan.

Tänä kesänä pudotuspeleihin selvitäkseen tulisi Nordmenin luultavasti voittaa seuraavista kuudesta ottelustaan vähintään kolme. Seuraavan kerran sarjapisteet ovat jaossa Rovaniemellä jo ensi lauantaina, kun vastaan asettuu aina arvoituksellinen Wolverines II. Lisämaustetta otteluun tuo helsinkiläisten pelinrakentajatilanne. Wolverinesin Robert Johnsonin lauantaisen haastattelun perusteella on nimittäin ymmärrettävissä, että viime kesänä Vaahteraliigan Turku Trojansin hyökkäystä käskyttänyt Johnson pukee itse Rovaniemi-otteluun.

Huomioita

Nordmenin pelinrakentaja Janrik Seppälä on Northern Lightsin kasvatti. Hänen isänsä, myös Northern Lightsin tukimiehenä ja joukkueenjohtajana tunnettu Jyrki Seppälä valmensi lauantaina Nordmenin sivurajalla…Northern Lightsin keskushyökkääjä Sami Mansikkasalo avasi kautensa entistä seuraansa vastaan. Pelimies ehätti pinkaista pari nättiä siivua, mutta joutui sen jälkeen sivuun valitettavan alaraajavamman vuoksi…Sarjataulukon mukaan on todennäköistä, että mikäli joukkueet kohtaavat vielä tämän kauden pudotuspeleissä, tapahtuu se Oulussa.

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi

 • Mistä löytyy Johnsonin kommentit ja arvailut omasta pukemisesta ?

 • RoJo:n haastattelu:

 • Harmittavasti Nordmanin rb loukkkaantui hieman. Olis voinu olla eri lopputulos, jos kaveri olis pysyny kentällä. Rollon QB pohjusti eka maalin hyvällä heitolla, josta se runnottiin sisään ja toisen TD:n kaveri kyllä heitti ”right on the money”. Tulee kyllä huikee matsi, jos RJ pelaa susivuodissa ☺

 • Ei yksi mies kesää tee jos loput on C-ketjun miehiä

 • Onko lopullinen tulos vai onko Rollon pojat vielä keksineet laittaa valitusta mistään maalista menemään?

 • Kyllä RoJon heitot on vielä ihan omaa luokkaansa, vähän on vyötärölle tullut lisää kiloja, mutta tän tasoinen kaveri laittaa yksinkin minkä tahansa joukkueen nippuun, mikäli rissuille vaan maistuu.

 • Täytyy ihmetellä, jos pukee. Ottanut kuitenkin luotsattavakseen nuoria ja lupaavia pelinrakentajia – mikä viesti se on, että sitten itse hyppää puikkoihin?

 • Sanoi perustulena ”to get guys going” tjs. Aika hyvin on goingia ollu toistaseksi, kun tehneet kuitenkin 130pinnaa so far. Ehkä Drockila ei sitten pääse paikalle tai jotai

 • taitaa pelata kolmea eri sarjaa (m1d, m3d ja u19)

 • siis tää wolvojen Drockila

 • Janne ja Oscar pukeissa perjantaina Huskyja vastaan. Janne ei ole lähdössä Rolloon ja Oscarinkin lähtö ilmeisesti vielä epävarmaa. Joten miksikäs ei?

 • Eikös Wolvoilla ole vielä Predators-pelinrakentaja Julius Hurrikin riveissään? Sen ymmärrän että Lehtinen ei pelaa enää downiakaan III:ssa mutta odotin, että Hurri ja Drockila vuorottelevat kolmosessa riippuen U19-peleistä.

  On aina hienoa nähdä legendojen comebackeja jollaiseksi Rojon lasken joten katsotaan. Jos kaveri saa tuosta kimmokkeen ja jos Rojolla on EU-status hankittuna (tietääkö kukaan tästä??) niin eihän sitä vielä jos vaikka Ykkösen loppukierroksilla nähdään Lehtisen rinnalla muitakin heittäjiä kuin Drockila.

 • Rovaniemellä oli Huijari takakentällä, vaikka kuinka yritti niin silti pisteet Oululle

 • Polvi hajos yliopisto kentillä

 • Sama huijari tais tällä kertaa yrittää kovemmin…

 • Heität provoo sitte viikosta toiseen ??