Eagles avausvoittoon kolmosen kärkikamppailussa

Tuomo Tomperi 22.5.2016 14:12 9 kommenttia

1 2  
0 14 14
21 19 40

(1-1)

14

(1-1)

40

21.5.2016 klo 12:00 Lohja

Avauskierroksella ottelunsa hävinnyt Kotka Eagles merkkautti lauantaina ykkösen myös voittosarakkeeseen.

Kotkalaisten hyökkäyspeli ei hidastunut avauskierroksesta juuri lainkaan, vaikka vastassa olikin ennalta kenties sarjan paras puolustus. Pelinrakentaja Niclas Carpelan pyyhki avausdraivin syötönkatkon mielestään ja heitti lopulta kuusi touchdownia.

Hyökkäyksen avainpelaajina toimi Leijonan kaadossa Sin Thu (Sinttu) tehden 3 td:tä sekä Jukka Lautamatti tehden 2 td:tä. Carpelan heittikin ottelussa yhteensä 6 td:tä. Thu oli aivan liekeissä juosten isokokoisten Lions puolustajien keskelle kontaktia kaihtamatta, kovia pommeja Sinttu osakseen saikin leijonapuolustukselta. (lähde)

– Physically we played much better this week. We had a few injuries but not nearly to the degree we had in Oulu. Players responded well to the challenge of being more aggressive this week, Eagles-luotsi Vincent Pervis kehui joukkueen kotisivuilla.

Lionsin Antti Kettunen arvioi ottelua isäntäjoukkueen otteluraportissa.

– Hävittiin ensimmäinen kotiottelu ja siihen on vaikea olla tyytyväinen. Toisaalta on muistettava että vastustajalla oli, varsinkin 3-divisioonaan, aivan valtava määrä kokemusta ja osaamista hyökkäyspelaamiseen. Vaikka Lions päästikin varsin suuren määrän pisteitä, ei puolustus ehkä kuitenkaan ollut ihan niin huono kuin mitä numerot kertovat.Eagles vaan pystyi hirvittävällä prosentilla rokottamaan Lionsin virheistä.

Kettunen arvioi Lionsin pelanneen Eaglesia vastaan sarjan parasta hyökkäystä vastaan. Kahden kierroksen jälkeen eniten pisteitä on tehnyt Eaglesin sijaan toki Wolverines II, mutta muut tekijät puhuvat tässä vertailussa kotkalaisjoukkueen puolesta. Onhan Eagles pelannut kahta kärkipäähän arveltua joukkuetta vastaan Wolverines II:n avatessa kautensa hieman kevyemmissä merkeissä. Niclas Carpelan on heittänyt kahdessa ottelussa jo 11 touchdownia. Peyton Manningin yhden kauden ennätykseen Carpelan tuskin tänä kesänä yltää, mutta tällä tahdilla touchdowneja on runkosarjan jälkeen heitetty mukavat 44 kappaletta.

Kolmosdivisioonasta on kehkeytymässä tänä kesänä erityisen hauska ja kiintoisa sarja. Sarja on jutunaihetta ja jännittäviä hahmoja pullollaan. Eaglesin tähdet, Rovaniemen espanjalaiset ja nuori, ykkösdivisioonasta pudottautunut Northern Lights amerikkalaisvalmentajineen herättävät varmasti mielenkiintoa. Kun tähän lisätään Wolverines II:n Robert Johnsonin puheet paluusta pelikentille, eksoottinen virolaisjoukkue Tartosta sekä aina keskustelua herättävä Lahti Panthers, on kolmosdivisioonan ystävillä lupa odottaa erittäin makoisaa ja vaiherikasta kesää 2016.

Lue myös

Kommentoi

 • Voisiko joku Kotkassa vähän vähemmän päähän iskuja saanut kirjoittaa näitä rabareita. Ennakot on kanssa aika jäätävää luettavaa.

  http://kotkaeagles.fi/2016/05/22/avausvoittoon-lohjanharjulla-14-40-0-21

 • Anteeksi. Tilasimme Aapisen kirjoittajalle, jospa se auttaisi.

 • Oot sä joku kielipoliisi? Eikö muita murheita ole elämässä? Mitä jos keskittyisit olennaiseen?

 • …olihan toi rehellisyyden nimissä täysin ala-arvoista tekstiä. Jos kirjoittaja on ala-asteelta hankittu TET-harjoittelija niin ehkä virheet hyväksyttävää. Jonkinlaista tasoa voi vaatia tälläkin sarjatasolla eikä siihen vaadita edes kielipoliisia tämän havaitsemiseen.

 • Täällä haisee katkera Leijona.

 • Eli edellenkään ole muuta ongelmaa kun kielioppivirheet. Tästä on hyvä jatkaa kun muita ongelmia ole. Keskitytään tähän..toivottavasti Suomen hallitus keskittää voimavarojaan tähänkin projektiin että saadaan kieliopillisesti hyväksyttäjä kirjoituksia niin maailmanrauha on aivan kulman takana. Peace and love.

 • Suomen jefuskene:
  Pienimunaista jengiä, jotka keskittyy kielioppiasioihin pelin sijasta.

 • Joku raja pitää olla ettei ihan täyttä sontaa laita julki raporttinakaan. Todella huonoa tekstiä oli. Kyse ei ole kieliopista vaan kielestä

 • Tekotaiteellista p****a. Joiltakin se onnistuu luonnostaan.