Cover Two – episodi 5 julkaistu

Gridiron Staff 20.5.2016 13:55 6 kommenttia

Uusi viikottainen podcast pureutuu lajimme mielenkiintoisiin aiheisiin audiomuodossa.

Lajiliitossa viestintäpäällikkönä toimivan Mika Laurilan ja Roostersin Akseli Olinin pyörittämän keskusteluohjelman ajatuksena on keskustella laaja-alaisesti menneestä kierroksesta, tulevan viikonlopun otteluista sekä muista viikon mittaan keskustelua herättäneistä aiheista. Torstaina julkaistussa toisessa jaksossa esille nousevat perjantain TV-pelin lisäksi Kouvola Indiansin naisten lippupallon suomenmestaruus, kakkos- ja kolmosdivarit, Roostersin uudet cheerleaderit sekä Mic Brownin amerikkalaisstatus. Podcastissa sivutaan myös SAJL:n kauden alla tarjoamaa Fantasy Football -veikkausta.

Akselin Olin kertoo ajatuksen podcastille lähteneen talvella hänen keskustellessaan aiheesta opiskelijakavereidensa kanssa. Mika Laurila oli tahollaan ajatellut samaa, ja kun kaksikon tiet kohtasivat, päättivät Olin ja Laurila aloittaa podcastin tuotannon yhdessä. Kahden julkaistun jakson seuraksi on tarkoitus tuottaa uutta materiaalia liki viikoittain läpi kesän. Olinin mukaan konsepti elää edelleen. Toiveissa on saada tulevaisuudessa studioon vieraita myös paikan päälle.

Cover Twon tämän viikon vieraana on Laurilan puhelimitse haastattelema Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye. Podcastissa mm. ”ylikuninkaaksi” tituleerattu Evwaraye kertoo nousijajoukkueen tunnelmista mielenkiintoiseen tyyliinsä noin yhdeksän minuutin ajan. Evwaraye kertoo Royals-hyökkäyksen evoluutiosta ja odotuksistaan illan ottelua ajatellen. Päävalmentaja kertoo nukkuneensa yönsä rauhassa, mutta podcast-isännät Olin etunenässä ovat havaitsevinaan pientä jännitystä vaasalaispäällikön puheista. Royalsin ensimmäinen liigaottelu on toki vaasalaisille jännittävä asia varsinkin, kun kyseessä on samalla TV-ottelu.

Rennolla otteella toteutettu Cover Two on helppoa kuunneltavaa ja jaksaa vaihtuvien aiheidensa ansiosta kiinnostaa alusta loppuun. Studioisäntä Laurila pitää keskustelun liikkeellä ja ryydittää keskustelua sopivasti kevyellä huumorilla. Akseli Olin tuo omalla panoksellaan mukaan mielenkiintoisia mielipiteitä ja asiantuntijuutta lajiskenen keskiöstä. Molempien puhetta on miellyttävä kuunnella. Cover Twossa esille nousevat asiat, eivät studioisännät.

Rakkaudesta lajiin tehtävä podcast on ajatuksena hauska ja toimii myös käytännössä. Olin kannustaa myös muita toteuttamaan lajiin liittyviä ajatuksiaan ennakkoluulottomasti. Olin ei usko, että kaiken tarvitsisi olla välttämättä ylhäältä käsin johdettua. Kysyntää lajiaiheisille aloittelle ja ideoille varmasti on.

Cover Two on kuunneltavissa SoundCloud-palvelun kautta.

Päivitys 10.6. klo 9:57 Osat 5.1 ja 5.2 on juuri julkaistu. Ne ovat kuunneltavissa alta.

Kommentoi

 • Tän kuunteleminen karahti viiden minuutin jälkeen todella häiritsevään, jatkuvaan taustasuhinaan. Varmasti hyvä tuote, kunhan laatu saadaan käyttökelpoiseen kuntoon.

 • Todella mukava kuunnella herroja. Hyvää asiantuntevaa tekstiä ja kattava sisältö ollut toistaiseksi. Iso peukku

 • Hienoa asiaa! Kiitos äijät!

 • Lions-podcast on myös mukavaa kuunneltavaa:

  https://soundcloud.com/aftlions/s02e04?fb_action_ids=1742973042617372&fb_action_types=soundcloud%3Apublish

  Tällä viikolla studiossa Malmi Blaze.

 • Mahtavaa kiitos jätkät! =)

 • Cover2 tuore episodi käsitelee mm. U17 finaaleja;
  https://soundcloud.com/user-182150097/cover-2-episodi-18

  Jälleen kerran nousee esille kahden saman ikäisille tarkoitetun junnusarjan mielekkyys. U19 sarjassahan vastoin kilpailusääntöjä jaettiin SM-mitaleja 7vs7 ”sarjassa” jossa pelasi ainoastaan kaksi joukkuetta (onko ironiaa, että siinä kohtasivat juuri TAFT ja Roosters).

  Looginen ratkaisu näissä junnusarjoissa on seuraava: Joukkueet jotka osallistuvat 11vs11 sarjaan eli pelaavat oikeaa jenkkifutista pelaavat SM-mitaleista. Ne joukkueet jotka osallistuvat 7vs7 sarjaan pelaavat nuorten I-divisioonaa. Tällainen malli otettaneen käyttöön naisten sarjassa tulevalla kaudella ja pitäisi olla käytössä myös nuorissa. Nämä 7vs7 sarjan SM-mitalit ovat pelleilyä ja olisi loogista että voimavaroiltaan pienemmät joukkueet osallistuvat I-divisioonaan.

  Tämä ehdotus on tehty vakavissaan.