Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 1

jefumaster 18.5.2016 18:47 131 kommenttia

Vaahteraliiga ponkaistiin käyntiin yhdellä ottelulla perjantaina Trojansin päihittäessä isäntänsä Vantaan Taftin lukemin 15-57. Tulevana viikonloppuna pelataan kolmella paikkakunnalla.

Taft lähti otteluun ilman avaavaa pelinrakentajaansa Cole Webbia ja QB:n paikalla tuurannut Stephen Stokes onnistui urakassaan vain tyydyttävästi. Vantaalaisten todellinen iskukyky jäi vielä arvoitukseksi, joskin sinipaitaisten puolustus osoitti ajoin aggressiivista venymiskykyä. Stokes kierrätti puolustuksen amerikkalaisiaan aktiivisesti myös hyökkäyksessä ja Joel Sisler (LB) sekä Jim Barry (LB) hämmensivät vastustajan puolustusta yllätyksellisyydellään.

Trojans hallitsi ottelua suvereenisti ja siirsi ykkösmiehensä reserviin jo puoliajalla. Miro Kadmiry aloitti liigakautensa lähes virheettömästi ja ainoana tahrana tilastoihin jäi Taftin Jani Luiron poimima syötönkatko ottelun toisella neljänneksellä. Joukkueen amerikkalaiset Roman Runner (WR) ja Chris Douglas (RB) pelasivat hyvä pelin ja ottivat heti avauksessa paikkansa tilastoissa. Runsaasti peliaikaa saaneet turkulaisten reservimiehet pelasivat pirteästi Sebastian Berndtssonin johdolla.

Tulevan viikonlopun ottelut

Vaahteraliiga jatkuu jälleen ensi perjantaina – ja jälleen Taftin kotikentällä. Kierroksen mielenkiintoisimmassa ottelussa kohtaavat miehistöönsä täydennystä saanut Taft sekä sarjanousija Wasa Wa1ld Royals. Taftin on pakko saada pakettinsa kasaan nopeasti, sillä liiganousijalla on patoutunutta nälkää näyttää ansainneensa paikkansa korkeimmalla sarjatasolla Suomessa. Taftin tuoreella pelinrakentajalla on odotettavissa rankka tulikaste Vaahteraliigaan. Royals marssittaa MUP-Stadionille yhden liigan nimekkäimmistä puolustusryhmityksistä. Päävalmentaja Stephen Stokes (HC/WR/QB) kommentoi lyhyesti millä eväillä kotijoukkue vastaa sarjanousijan vyöryyn:

– By not beating ourselves. That’s what we did last week so it is about cleaning up our mistakes and matching their aggressiveness.

Vantaalle odotetaan perjantaina poikkeuksellisen suurta katsojaryntäystä, mutta Taft – Royals ottelua voi seurata suorana lähetyksenä klo 18.00 alkaen myös Nelonen Pro -kanavalla. Veikkaan Royalsin voittavan ottelun kolmen TD:n marginaalilla.

Lauantaina tulikasteensa saa toinen sarjanousija Tampere Saints. Crocodiles lähtee otteluun ennakkosuosikkina liigan kestomenestyjänä, mutta joukkue on uudistunut paljon ja erityisesti linjat ovat kauden alussa ammottavia kysymysmerkkejä. Tampere Saints on saanut valmistautua kauteen rauhassa vaasalaisten vastaanottaessa suurimmat sarjanousijaan tekemisiin liittyvät katseet. Joukkueen kokenut paluumuuttaja Tommi Pinta (TE) summaa tamperelaisten tunnelmia avauksen alla näin:

– Odottava fiilis on jo Seinäjoen matsiin. Kauden ensimmäiseen matsiin on aina oma intonsa, varsinkin kun kyseessä on joukkueen paluu Vaahteraliigaan. Toki sama into on myös haaste, paketin pitää pysyä kasassa eikä hommaa saa päästää liikaa laukalle.

Pinta on ehtinyt henkilökohtaisella pelikiertueellaan tahkota jaardeja myös Crocodilesin rosterissa ja tietää vastustajan vaarallisuuden.

– Seinäjoki on kova vastus kauden avausmatsiin, heti kättelyssä nähdään millä tasolla nyt mennään. Mitään taikatemppuja silti on turha lähteä kokeilemaan. Klassinen oma peli on se mitä lähdetään pelaamaan. Yritetään löytää paikat mistä vastustajaa pääsee rokottamaan ja samalla minimoida omat aukot puolustuksessa.

Saints lähtee lauantain otteluun nälkäisellä, pitkään yhdessä pelanneella rosterilla ja viikon piristykseksi veikkaan tamperelaisten voittavan ottelun yhden potkumaalin marginaalilla.

Sunnuntaina uudistetulla Käpylän Velodromilla kohtaavat Suomi-jefun dinosaurukset Roosters ja Trojans. Ennakkoon vahvempana joukkueena pidetään yleisesti Roostersia, mutta hyvä avauksen pelannut Trojans ei tule päästämään helsinkiläisiä helpolla. Kukonpoikien keväinen Raiders-peli oli vakuuttava ja tasapainoisen rosterinsa turvin joukkue kykenee pelaamaan mitä tahansa eurooppalaista joukkuetta vastaan tasokasta jenkkifutista ja todistaa sen yleisölle myös sunnuntaina. Trojans lähtee oteluun henkiseltä takamatkalta, mutta keikkabussin eväskoriin on ladattu panoksia myös yllätyksin saakka. Reservimiehet ovat saaneet debyyttinsä tehdä, nyt kentällä nähdään nälkäisiä ykköskorin troijalaisia täydet peliminuutit. Mustapaitaisen hyökkäyslinjan johtava pelaaja, Karri Kuuttila (OL) on vielä Roostersia vastaan sivussa, mutta tietää, että ottelun ratkaisu piilee linjan pelaamisessa:

– Linjapelin näkökulmasta tärkeintä on pelata kurinalaisesti ja välttää pallonmenetyksiä. Keskitymme tekniikkoihin, joita harjoittelemme päivittäin ja pyrimme toteuttamaan pienet asiat oikein. Sillä tavalla isommatkin asiat osuvat kohdalleen.

Viime kaudella joukkueet voittivat runkosarjassa toisensa kertaalleen. Välierässä Roosters oli vahvempi lukemin 10 – 33. (Huom lukijan havaitsemat virheet korjattu) Sunnuntain ottelusta on tulossa tasainen, mutta veikkaan Roostersin vievän pisteet 10 pisteen marginaalilla.

Viikon puheenaihe

Roostersin pelinrakentaja Micah Brownin brittipassi peruttiin. Onni onnettomuudessa Roostersille on se, että joukkue ei ollut värvännyt rosteriinsa vielä kolmatta USA-passin haltijaa. Brownin EU-statuksen poistuminen merkitsee Roostersin jenkkikiintiön täyttymistä, eikä esim. Stephen Peytonia tulla näkemään Suomessa kauden ratkaisuhetkillä. Tilanne on herättänyt keskustelua kahden passin ilmiön vaikutuksia joukkueiden voimasuhteisiin.

Kauden avausottelu keräsi Myyrmäkeen yli 700 katsojaa. Royalsin liigadebyyttiin odotetaan paikalle vieläkin runsaslukuisampaa yleisöä. Toivottavasti myös Seinäjoella ja Helsingissä jefu-fanit saadaan liikkeelle ja katsomoihin.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Trojans kyllä voitti viime vuonna ensimmäisen kohtaamisen velodromilla.

 • Oikeassa olet ja virhe korjattu, kiitos huomiosta.

 • @Master, Niin saanee myös Maple League tulikasteensa Sepon ja Vaasan ”Tre Kronorin” QB Fisher. Pikkukoulun pikku QB. TAFT antaa sille kyytiä … Kannattaa muistaa, että Cole Webb on NCAA 1-DIV tasoa.

 • Young vs Webb, Stokes vs Thomas, Rajala vs Dahlman jne.

 • Mikäs tosta Vaasan puolustuksesta tekee niin mahtavan?
  Onko se toi NFL jätkä vai Ceken?
  Efe nyt tunnetaan, mutta muuten ei siellä mitään kovin isoja nimiä ole.

 • Royals D

  Linja
  Efe Evwaraye, Thomas Ceken, Chris Young (USA) + ”tavis” Martti Kass (187/120), Kaksi ensin mainittua kansallista huippua ja jenkki NFL leirin käynyt. Saattaa olla kovin linja Suomessa…
  LB:t
  Joshua Akena (SWE), Cameron Grad (USA) ¨”tavis” Juha-Matti Rajala. Kovatasoinen jenkki, Ruotsin maajoukkuekmies ja läpilyöntinsä liigassa tekevä liigadebydantti
  DB:t
  Stacey Thomas (USA), Nicholas Peterson (SWE), Rufail Khalifa ja Emmanuel Amudeng, Staceyn taso tunnetaan ja Peterson pelaa Ruotsin maajoukkueessa. Sepon kasvatit Amudeng ja Khalifa lyövät itsensä läpi liigassa tänä kesänä.

  Huomennahan toi nähdään käytännössä. Royals D on täynnä Isoja Nimiä ja nimimerkki ”Kannu Turkuun” näkee vain unta pokaaleista tänäkin kesänä.

 • Muuten hyvä jefumaster mutta aloituksessa on DL Hannula ja =). Mutta Hannula on 206/135kg mörkö!

 • Eiköhän nämä pelit näytä oikeasti miten kova Royals on ?
  27.05. kello 18.30 Jouppilanvuori
  Crocodiles – Royals
  04.06. kello 16.00 Yläkenttä
  Trojans – Royals
  18.06. kello 14.00 Kaarlen kenttä
  Royals – Roosters
  Jos pärjää noiden kanssa niin stten voidaan puhua kovasta joukkueesta.

 • @Raven Arvaushan tuo oli mutta kovalta näyttää paperilla noinkin. Joka tapauksessa perjantaina pelataan mielenkiintoinen ottelu jossa Taftin vahvistumistakaan ei voi sivuuttaa.

 • Koska ceken viimeksi pelannut täyden kauden?

 • Noi 27.5 Jouppiskalla käytävät körttien väliset kinkerit on kyllä sarjatasosta riippumatta alkukauden mielenkiintoisin ottelu ja varmasti molemmille jengeille lataukseltaan lähes pleijarikamaa. ”Paikallismatseja” kun ei valitettavasti liigassa muuten tällä kaudella päästä näkemään.

  Stokesin poppoo saattaa hyvinkin yllättää Waasan, mutta tolla paletilla saatetaan yllättää kenet hyvänsä, ehkä poislukien ennakoitu kolmen kärki Roo-Troo-Croo, koska kyseessä on suomalaisittain hyvinkin epätavanmukainen jengi, joten tasonmittarina se ei ehkä kerro koko totuutta.

 • Kyllä nuo seinäjokiset mediakukkaset ovat huikeita. Persehaastatteluvideoita, ääliömäisiä otteluennakoita… Tornimagasiinia odotellessa. Ha! vihree iskee!

 • Vihreestä puheen ollen, niin Suomen paras corneri Tuomas Leinonen tekee ilmeisesti paluun kentille? Aivan erinomaista, jos pitää paikkansa?

 • Taft – Trojans sattuukin hyvin perjantaille jolloin ei tarvitse kiekkoa jännittää. Saattaa tulla taftin MUP-ennätys yleisässä ja kiitos Royalsin. Taitaa olla väljää katsomoissa lauantaina ja sunnuntaina jos matsit ajoittuu Suomen pelien kanssa päällekäin. Kun Suomi pelaa lätkää, se sattuu joka jätkään…

 • Eiku Taft – ROYALS tietenkin…

 • Ja VihreeIskee täydentyy myös comebackin tekevällä Natrilla :D

 • No nyt rupes tolpat soimaan :=)

 • Tuulettaa saa ja pitää! Lisää tunnetta ja hyvää fiilistä omille sekä yleisölle! Pelkästään vastustajille kohdistetut tuuletukset ja täysin överipitkät yms. pitäisi vaan liputtaa! Käsittääkseni linja vaihtelee harmillisen paljon tähän liittyen….

 • Crocot painoi paniikkinappia. Taitaa vaaslaiset pelottaa…

  http://crocodiles.fi/edustus-uutiset/1023/countdown-to-the-kickoff-june-is-in-may.html

 • Missä kohdin painettu paniikkinappia? Tuosta jenkistä on uutisoitu jo keskitalvella. Et vissiin seuraa?

 • Jokasella jotain valitettavaa pääkirjoutukseen, joka asiaan on joku känkkäränkkä ottamassa nokkiisa.

 • Tuo uutinen tais liittyä facen videoon, joita on tullut viime aikoina kiitettävästi.

 • Nythän crocodiles alkaa skarpata!
  http://crocodiles.fi/uutiset/1025/countdown-to-the-kickoff-tiedotusta-ja-sisaltoa.html

  Tosin mainitsevat jo olevansa ihan huipulla; että löytyy määrää ja laatua. MITÄ V***UA?!

  Tehdääs pieni vertailu siitä minkälaista sisältöä on tuotettu muutaman joukkueen toimesta:
  Crocodilesin tyypillinen ”laadukas” video: https://youtu.be/rpkLsIGlFmk
  Roostersin oikeasti laadukasta sisältöä: https://youtu.be/UhdbLkK_U7g
  Royalsin laadukasta sisältöä: https://youtu.be/jO9RPQSJMek

  Noniin, kertokaapas että miten on otsaa väittää ”Kaikki ne, jotka ovat vierailleet sivuillamme tai käyneet sosiaalisen median tileillämme tietävät, että meiltä löytyy sekä laatua, että määrää”… Yrittäkää uudelleen Crocot, kiitos!

 • On tunteet pinnassa on… Onneksi ne pelit alkaa

 • Kylläpä on taas mielensäpahoittaj(i)a liikkeellä….yhyy ja voi kyynel sentään. Miten joku jaksaa vinkua moisesta (Vååsålåinen kenties?)? Tietysti aina on parannettavaa, mutta kyllä minä ainakin mielelläni noita clippejä katselen.

 • delete, minä en Vaasaan mene kirveelläkään. Mutta Sjoelle vielä vähemmän.

 • En mä noissa niin kovin isoja eroja nähnyt. Hiukan eri ajatuksella tehty, mutta kaikki vievät jefua eteenpäin. Ihan niinkuin nyt pitäisi alkaa haukkumaan kaikki muut, koska niillä ei ole Ysiriviä

 • Seinäjoen ja Turun videot ovat ehdottomasti tyhjää parempi. Itse katselen niitä hyvinkin mielelläni. Kiitokset siis niille, jotka jaksavat videoita tehdä, ja sitäkin kautta tiedottaa lajista. On varmasti suomalaisen jenkkifutiksen etu, että tämänkaltaista aktiivisuutta löytyy.

 • Aika turhaa kinata mikä on laadukkainta videoo mikä ei. Luulen, ja uskon, että jefufaneissa on niitä jotka haluaa katsella lähinnä kuvausteknisesti ja visuaalisesti ”täydellisiä” klippejä ja on niitä jotka haluavat vähän ”maan läheisempää” haastattelukulmaa ja vähän huumoria. Urheillu tuntuu joillekin olevan kovin tiukkapipoinen harrastus, näköjään jopa penkin puolella. Tai ehkä vain juuri siellä. Ysirivi tosiaan puuttui listasta, tykkään katsoa sitäkin! Mutta Roostersin tyyli ei minuun uppoa, eikä Royalsin Rooster blagiointi. Onnea kaikille viikonlopun joukkueille peleihin! Tehkää parhaanne ja antakaa yleisölle katsottavaa ja pidetään jefulippu korkealla!

 • Orotasny orotasny. Missä Royals on plagionut Roostersia? Royals on tietääkseni tehnyt samantyylisiä videoita vuodesta 2013.

 • ;)

 • Hei,

  Jaguaarien uudessa verkkokaupassa on myynnissä Ruutu+ -katselukortteja, joilla saa katseluoikeuden kahdeksi viikoksi kympillä. Esim nyt perjantaina ostetulla kortilla näkee siis kaksi Vaahteraliigan TV-peliä:

  Pe 20.5. 18.00 Vantaan TAFT vs Wasa Wa1ld Royals, Myyrmäen jp-stadion
  Pe 27.5. 18.00 Seinäjoki Crocodiles vs Wa1ld Royals, Jouppilanvuori

  Kortin voi maksaa kätevästi nettipankkitunnuksilla – Postitamme kuvan kortista SÄHKÖPOSTIISI, kunhan tilaat ennen klo 18.15, joten korttia ei tarvitse odotella saapuvaksi snail maillla. Kympin tuotto menee kokonaan seuramme hyväksi.

  http://kauppa.jaguaarit.com/tuote/ruutu-kahden-viikon-katselu-ja-paasylippu-jaguaarien-kotiavaukseen/

 • Eikö Vaasa johda 50-0 pelkän hypen voimalla, vai pitääkö tuolla pelatakin nykyään?

 • Taft on täysi vastaantulija. Oikeastaan säälittää…

 • Taft ei kuulu liigaan. Piste.

 • Ja nyt tätä sekoilua näytetään urakalla tv-yleisölle.

 • Nimittäin kyykyttää tuomareita jatkuvasti… Loppua kohden näyttää tuomiot menevän Vaasalle edullisekdi

 • Se on kyllä todettava, vaikka TAFT ei liigan kuulukaan, niin yllättävän hyvän joukkoeen Stokes on saanut lähes tyhjästä kasattua.

 • No joo totta. Täydellistä kasvojen menetystä ei ole vielä nähty. Mutta kummallista sähellystä kyllä.

 • Vaasa on varma mestari, tuota ryhmää ei pysäytetä. Kaikkien aikojen puolustus kasassa.

 • Taft mittarina?

 • Oli pettymys

 • Royalsin hyökkäys ei ollut vielä synkronissa. Paljon pudotettuja heittoja ja ajoitusvirheitä. Juoksupeli ei ollut kovinkaan kummoista enkä kyllä löytänyt tänään yhtään pelikirjaan merkittyä QB:n juoksua joista Seppo varoitti. Juoksupeli on saatava paremmalle tolalle jotta kovia puolustuksia vastaan pärjää. Paljon tehtävää siis valmennuksella ja lisäjuoksuvoiman hankkimista pitäisi vielä harkita.

  Royals puolustus oli odotetun kova.Liiga-avauksen nolla peli on nollapeli ja Taft eteni yhteensä vain 104 jaardia. Ragaistuksilla palloa tuotiin Taftille eteenpäin 92 jaardia. Ikävää muuten nähdä, että filmaukset ovat tulleen Suomen kentille! ERityisesti Royals takakentän Royals-kasvatit olivat positiivisia yllätyksiä eikä myöskään Stacy Thomas pettänyt. Kaverin agressiivisuutta on ilo katsoa.

  Kukaan ei ole käsittääkseni kertonut, että Royals on ylivoimainen. Se on kuitenkin näköjään erittäin hyvä liigajoukkue joka on erinomainen lähtökohta I-divarin kolmosen ensimmäiselle liigakaudelle.

 • Mestarit = Trolli

 • Yksi QB Power nähtiin, joten kyllä siellä pelikirjassa niitä pelinrakentajan juoksujakin on. Motionilla sweep-feikki pelin suuntaan ja siitä sitten guardin ja Suosteen perästä eteenpäin. Pikkaisen oli hapuileva kyseisen pelin suoritus, joten ehkä tätä nähdään lisää, kun on saatu treenattua enemmän.

 • Tuo kymppi kahdesta matsista on se mitä katsomisesta voisi maksaa. Kallista sekin on verrattuna Veikkausliigan ISTV:stä kympillä kuussa kaikki ottelut .Tuo ISTV voisi Vaahterallekin olla vaihtoehto.

 • Tulkitsen ottelun onnistujaksi Vantaan puolustuksen. Vaasan linjapeli vaikutti mallikkaalta.

 • Noista videoista vielä. Ajavat kaikki mun mielestä asiansa, jokaisen jengin tyylissä omat hyvät ja huonot puolensa. Ysirivi taitaa erota siinä mielessä muista, ettei ole Trojansin ”virallinen” kanava, vaan omatoimisten (joskin seuran kanssa läheisissä väleissä olevien) kannattajien aikaansaannos. Joka tapauksessa tervetullutta kaikki suomijefuun liittyvä matsku.

 • Crocojen seinällä on heitetty vähän kuittia Royalsille. Taitaa tulla näkemisen arvoinen matsi pohjanmaalla.

 • Crocojen kuitti on ollut verbaalisesti jopa siinä määrin nerokas, että itse Seppokin on käynyt näköjään tykkäämässä. :D

 • Kyllä siinä on some-kanavista vastaava palkkansa ansainnut. Jos crocot häviävät, he menettävät kasvonsa siinä, että silloin Royals tekee kaiken paremmin. Kaikki muu on nyt selvää, enää pelillinen tekeminen on auki.

  Royalsin hyökkäyksessä on paljon piristettävää mutta puolustus oli kova. Ja paikanpäällä oli hyvä meininki katsomossa. Royals-kannattajia oli Vantaalla paljon.

 • Kieltämättä vähän noloja nämä keskellä yötä raapustetut facebook kirjoitukset, ainakin omasta mielestä…
  Mielenkiinnolla tässä jo odottelee Botnia Bowlia. Eilisen nähdyn perusteella uskon Crocojen voittavan paikallismatsin, jopa helpostikkin? Tietysti jonkun verran suuntaa antaa Saints matsi. Tämän vuoden Tafti ei taida sittenkään olla kovin kummoinen mittari? Toki myös kaikki kunnia on annettava Royalsin puolustukselle. Hyvin pelasivat!

 • On se kyllä lapsellista joukkueen virallisilla sivuilla heittää tollaista kommenttia/kuittia Royalsista!
  Taitaa Crocot olla aika peloissaan!!

 • Eiköhän tää vaan kerro siitä että Sepon ja Royalssin tekeminen vihastuttaa, ihastuttaa mutta ennenkaikkea kiinnostaa. Samaa ei voi sanoa monesta muusta.

  Taitaapi olla niin että Seinäjoella tehdään ottelusta paljon suurempi kuin Vaasassa. Tästä kielisi Olli-Matin kyselyt ja Royalssin esiintuonti lähes jokaisessa haastattelussa.

  Mitä kasvojen menettämiseen tulee niin jos viime vuoden 1 divarin kolmonen voittaa viime vuoden liigan hopeajoukkueen niin… no katsotaan se peli. Ai niin Seinäjoki pelaa tänään Saintsia vastaan mitä jos keskityttäisiin siihen!?

 • Pohjanmaa saa pitkästä aikaa maistaa paikallisotteluiden tunnelmaa. Ja hienoa että se nostaa tunteita pintaan ja sitä kautta luultavasti tunnelmia katsomossa.

  Lajissa kuin lajissa paikallisotteluita pidetään lajin suolana ja niitä hehkutetaan ja niitä käy yleensä katsomassa myös enemmän katsojia.

  Nimimerkillä: ECG takaisin liigaan, niin saadaan Velollekin taas lisää tunnelmaa. : ) : )

 • Jos kymppi on liikaa kahden viikon Ruutu-koodeista (sisältää muutakin kuin VL-pelit), niin ei ole pakko maksaa. Itse maksoin ilomielin, vaikkakin tulevan viikon peli tullee seurattua paikan päältä.

  Kiitokset Jyväskylään / Punkarille. Pelastitte iltani =)

  Royalsin hyökkäys oli kaikkea muuta kuin pettymys. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja pisteitä jäi roppakaupalla kentälle rangaistusten ja pudotusten muodossa. Mitään ilotulitusta ei voi odottaakaan, sillä joukkue on selvästi koottu puolustuksen ehdoilla, mutta ihan lupaava alku kuitenkin. Pitää muistaa, että suurin osa jengistä teki debuuttinsa vaahteraliigassa. Vesi kielellä S-joelle

 • Seinäjoella ilmeisesti totaalista dominointia? Puolet pelattu ekaa neljännestä ja taululla 21-0

 • Crocs vireessä, huh huh

  http://www.sajl-tilastot.net/vl16003/

 • Ja Saints epävireessä, heh heh

 • Crocodiles vie kannun.

 • Ai sulle ei Wolvojen paluu liigatasolle maistuis? Kandee käydä vaihteen vuoks Bragulla tänä suvena jos kolhoosi-Velo tuntuu hengettömältä. Tunnelma oli viime kaudella katossa ja lehterit piukassa, vaikkei paikallisia vastuksia olekaan ollut. ECG:llä on kuitenkin liigaan vielä ”vähän” matkaa…

 • Miettikääpä sitä faktaa et Porvoo saa kuitenkin 70 pisteel turpaa kaikilta..

 • Mietippä sitä faktaa että Porvoo on parhaiten coachattu setti ja voittaa Crocotiilit, taas.

 • Aika lähellä Vaahteraliigahistorian huonointa joukkuetta tuo Saints. Ei kait Porvoo voi olla vielä huonompi, eihän?

 • Ainakin Bona oli kentällä. Voiko tuon pelin perusteella sanoa varmasti, että oliko tuo Saintsin huonoutta vai Crocodilesien paremmuutta? Kummallekin eka matsi eikä siten verrokkeja. Oikeastaan vasta TAFTista voi jo jotain sanoa, ja huomenna Trojansista.

 • Huonoista huonoin

 • Saints huono. Crocot vissiin vahingossa voitti ottelun.
  Mä näin kyllä hyvän ja tasapainoisen Crocodilesin.
  Toki Saints tuli Liigaan hiukan jännitystä pöksyissä.
  Heitto peli on myrkkyä liigassa divari porukoille.
  On tosiaan jännä nähdä Sepon keitokset ensi perjantaille

 • Olen seurannut lajia vuodesta 90- luvun alusta. Yhdysvalloissa Vaihto-oppilasvuotena pelasin myös takapuolustajaa, ja kävin luonnollisesti katsomassa paljon otteluita. Takaisin Suomeen muutettuani mieleeni on jäänyt poikkeuksellisen hienona urheiluelämyksenä Roostersin heittopeli Robert Johnsonin ollessa parhaimmillaan.

  Crocodilesin pelinrakentaja on tullut Suomeen jo tammikuussa, ja mielestäni veto on ollut loistava. En ole Suomessa asuessani nähnyt eilisen kaltaista monipuolista heittopeliä kuin Roostersin ja Johnsonin toimesta. Eteenpäin on selvästi menty viime kaudesta!

  Tilastoja vilkaisemalla, voi myös todeta, että Crocodilesin nuoret suomalaiset puolustuksen pelaajat hoisivat myös tehtävänsä vähintäänkin hyvin! Viisi eniten taklannutta oli kotimaisia nimiä, ja heistä neljä omia junioreita! Tämä on aika saavutus, sillä Crocodilesin puolustuksessa on kuitenkin aika nimekkäitä ulkomaalaispelaajia, ja omia veteraanejakin. Ehkäpä heitä vielä myös säästeltiin… Vielä on varmasti aivan liian aikaista arvioida, että miten kausi päättyy. Se mikä on varma, on että Crocodiles tulee tarjoamaan yleisölle poikkeuksellisen laadukasta jenkkifutista tämän kauden aikana! Valitettavan usein suomijenkkifutis on ollut aika yksipuolista. On joko juoksujoukkue, jossa jenkki RB hoitaa etenemisen. Tai sitten joukkue keskinkertaisella heittopelillä voittaa huonomman joukkueen. Crocodilesin juoksu ja heitto olivat molemmat ilo katsoa. Jännityksellä odotan Crocodilesin ja Roostersin kohtaamista. Näiden joukkueiden kohtaaminen tulee katsojan näkökulmasta olemaan sellaista urheiluherkkua, jota suomalaisessa jenkkifutiksessa on harvoin tarjolla!

 • No mutta onhan liigassa nähty huikeasti kehnompiakin suorituksia. Trojansin rämpiessä parhaimmillaan heidän etenemistilastonsa oli negatiivinen. He eivät edenneet siis jaardiakaan mutta vastustaja työnsi hyökkäystä ottelussa taaksepäin.

 • Pari kysymystä: 1) onko jefun virallinen kieli suomessa englanti? Vai miksi maajoukkuevalkku kirjoittaa ennakkoa tämän illan pelistä englanniksi? 2) onko tämän vuoden finalistit jo ”valittu”? Näin ainakin kirjoituksen perusteella on jo tapahtunut. 3) kai tämä maajoukkuevalmentaja, ihan vain tasapuolisuuden vuoksi, on kirjoittanut samanlaiset artikkelit myös muista viikon pelipareista? Ai ei vai? Miksi?

 • Heikkisen ennakkoa Roo-Tro pelistä on hirveää lukea.

  Kilometrin mittaista tekstiä ilman minkäänlaista kappalejakoa. Mutta ei kai se kielioppi ja tekstin selkeys olekkaan se pääpointti? Samaa ihmettelen, kuin yllä. Onko Roostersin ennakot aina englanniksi, tai muitten joukkueiden ennakot?

 • Jos joku miettii, että mistä puhutaan, niin Tuomas Heikkisen ennakko ottelusta löytyy osoitteesta http://bit.ly/1TBaa6Q

 • Ihan vain lajin kannalta kannattaisi joka tahon muistaa tasapuolinen kohtelu, myös näissä raporteissa, jokaista joukkuetta kohtaan. Ketään sen enempää suosimatta tai dissaamatta. Valitettavasti mopo on jo tainnut osin karata käsistä. Vielä junan voi kääntää jos niin halutaan, mutta halutaanko? Enkä tällä tarkoita meidän penkkiurheilijoiden ja muiden aktiiviseuraajien mielipidekirjoitteluita vaan enemmänkin sitä mikä tuolta liiton yms. virallisen kanavan puolelta lähtee. Tämä ihan nöyrä toiveeni on.

 • Varsinkin kun on liitosta kuukausipalkkaa nauttiva henkilö kirjoittamassa niin ei luulisi olevan noin yksipuolisesti liikkeellä, mutta ilmeisesti maan tapa?

 • Tavan voi muuttaa. Jotenkin itselläni on käsitys, että pelaajien kesken on hyvä henki yli joukkuerajojen (poikkeuksiakin ehkä on) niin miksi lietsoa eripuraa tosiaan liiton taholta? Nämä eriarvoistamiset vaikuttaa ensin faneihin ja siitä sitten syvemmälle. Ei näin kannata tehdä lajille jolle kuitenkin halutaan lisää positiivista näkyvyyttä. Markkinointi on monimutkaista, niin monta aspektia tulee huomioida jos sen haluaa tehdä hyvin. Tästä vähän mietittävää sinne ylemmäksi….

 • Miksi Heikkinen ei saisi tuoda omaa näkemystään esiin? Jos arvio ennen kauden alkua on Roosters-Trojans finaali, niin mitä sitten? Eiköhän muissakin lajeissa maajoukkuevalmentajat ennen kauden alkua ennusta loppuottelujoukkueita, jos sitä heiltä kysytään.

  Hiertääkö tuossa loppuottelupaikan sovittelu Roostersille ja Trojansille? Olisiko parempi ollut ympäripyöreä juttu missä mestarinviittaa sovitetaan ”tasapuolisesti” kaikille joukkueille?

  Mun mielestä Heikkinen perustelee kantansa ihan hyvin. Kitisemisen sijaan täältä lukis paljon mielummin niitä vastakkaisia näkemyksiä.

  Mitä tuohon englantiin tulee, niin ehkä juttu on osin suunnettu myös muille kuin suomenkielisille. Ja joo, oishan tuota voinu ehkä muokata hieman mukavammaksi lukea.

  Mut parin tunnin päästä aloituspotku Velolla ja kesä lähtee kunnolla käyntiin! : )

 • Ei hierrä mikään. Mutta sinua ehkä hiertäisi jos tuossa vertailussa olisi Roostersin sijaan joku muu joukkue. Hyvä että sinunkin kesä lähtee pian käyntiin ☺ Go TROJANS

 • @Finalistit jo selvillä: Ei mua hierrä, jos joku ennustaa finaaliin jotain muuta joukkuetta kuin Roosters. Varmaan monenkin ennusteista löytyy eilisen pelin jälkeen Crocot Roostersin sijaan.

  Ja tuo kommentti ei sinällään ollut sulle suunnattu, vaan aikaisemmille kitisijöille. Go Roosters! : )

 • Oma arvioni finalisteista on Roosters & Crocodiles. Turun pelinrakentaja, laitahyökkääjä tai ykköskeskushyökkääjä eivät ole samaa tasoa kuin Seinäjoella. Linjat Turulla ovat varmastikin paremmat, mutta uskon Seinäjoen linjojen hoitavan tehtävänsä. Erittäin hyvin Crocodilesin hyökkäyksen linjan kakkosmiehityksen junnut piti eilen ottelun lopussa Jokisen,Pasqualen ja Kingin aisoissa. Tampere laittoi jopa Tommi Pinnan 4-3 fronttiin, mutta painetta ei tullut Crokolinjan kakkosmiehitykselle. Seinäjoen takakenttä lienee myös Suomen paras ja jenkkivalinnat onnistuneet hyvin.

 • Turulla pelasi avausmiehistö ilman muutamaa mj-rissua ainoastaan yhden puoliajan Taftia vastaan. Eiköhän tänään saada parempi vertailunäytös kun pelaavat Roostersia vastaan. Crocot oli ihan hyvä eilen mutta vielä ei tiedotä johtuiko se Tampereen huonoudesta vai siitä omasta erinomaisuudesta. Game on…

 • Totta tuokin… En usko, että Trojans pysyy Roostersin kyydissä. No pian se nähdään.

 • no no.. en kyllä lähtis tän matsin alun perusteella finaaliviittaa Trojansille luovuttamaan, vaikka siellä liiton valmennuspäällikön kaveri onkin koutsina. On meinaan sen verran jäätävää toi meno.

 • Trojansia viedään….

 • Mielestäni Maajoukkueen päävalmentajan ennakon pahin ongelma ei ollut huono englanti (vaikka sekin toki oli ongelma). Ennakko oli melkoista soopaa sisällöltään, ja on huolestuttavaa, jos kyseinen kaveri päättää maajoukkueen pelaajavalinnoista. Ihmettelen, että millä eväillä Trojans hyökkäys olisi ylipäätään voinut lähteä Roostersia haastamaan (tämän toin ilmi, jo ennen otteln alkua)? Oli jo paperilla selvää, että Trpjans ei pelaa loppuottelussa. Toivottavasti herra päivittää kellonsa oikeaan aikaan, ja kirjoittaa yhtä syväluotaavan analyysin Crocodilesista (ja mielellään oikoluettaa sen sellaisella henkilöllä, jonka englanninkielen oikeinkirjoitus sujuu paremmin).

  Aika pelottavaa, jos lajia seuraavat katsojatkin ovat paremmin kartalla Vaahteraliigan tilanteesta, kun maajoukkueen kippari.

 • Eiköhän maajoukkuevalkulle makseta maajoukkueen valmentamisesta, vapaa-aikanaan voi kirjoittaa vaikka koraanin uusiksi jos huvittaa, yleensäkin on hieno hieno juttu että kirjoittaa jefusta edes jotain, asiantuntijan kirjoituksia on aina hieno lukea.

 • Menee jefussa valitettavasti samoin kuin kaikissa muissa harrastajamäärältään marginaalilajeissa. Maajoukkue ja muut edustukset hoituvat vanhoilla meriiteillä ja ei ole pelkoa että siellä ikinä olisi vain parhaat pelaajat. Kyllä, joukkuelaji ja tarkoitus kasata paras mahdollinen joukkue, mutta silti.. Sama homma tuomaritoiminnan kanssa, ihan hirveää kotiinpäin vetämistä heti kun sarjataso vähänkään tippuu.. Näitä isompi ongelma on se että ne vähät aktiivit mitä on keskittyvät valittamiseen tekemisen sijaan.

 • Oonkohan mä nyt lukenut samaa ennakkoa kun muut? Vai onko englannin ymmärtäminen vaikeaa? Kun näitä kommentteja täällä lukee niin eipä ne täsmää ton tekstin kanssa. Heikkinenhän on ennen peliä viipaloinut pelin hyvin pitkälle juuri niin kuin mitä Velolla nähtiin. Jos sitä pitää soopana, kannattaa lähteä päivittämään omaa jefu- ja kieliosaamistaan ja äkkiä. Ja jos jostain näistä ensimmäisistä peleistä analyysiä kaipasi niin se oli juuri tämä. Pelihän oli alkukauden peleistä selvästi odotetuin ja finaalipaikkaa Trojansille on esittänyt aika moni tälläkin palstalla, juuri niin kuin artikkelissakin luki ”Many expect..” Ja hienoa, että on tarjolla matskua englanniksikin. Liigalla paljon seuraajia ulkomailla ja heille google translate Suomi-Englanti tarjoaa harvoin ymmärrettävää tekstiä.

  Seinäjoelta vahva aloitus ja varmasti seuraava ”iso” peli on Roostersin ja Crocodilesin kohtaaminen. Trojansin pelastaa vain jenkki-QB.

 • Mä en nyt tajua että kenelle noita ennakoita kirjoitetaan jos niitä kirjoitellaan englanniksi: Jos kuitenkin suomessa 95% pelaajista oon suomenkielisiä niin halutaanko nyt sitten tätä 5% vähemmistöä palvella vai halutaanko jollain tapaa pönkittää omaa egoa kielillisellä ulostulolla?

  Miksi ei suomeksi?

 • Aika kapea näkökulma jos kuvittelee että jefu-juttuja kirjoitetaan Pelaajille. Suomalainen jefu on onneksi siinä kypsyyden vaiheessa että katsomoissa on jo kuuskymppisiäkin faneja jotka ovat tahkonneet itse liigassa 80- tai 90-luvulla. Suomessa pelänneet jenkit seuraavat liigaa ja omia joukkueitaan tiiviisti ja tälläkin hetkellä ulkomaalaisten pelaajien määrä sarjoissa lasketaan kymmenissä.

  Enklanti nimimerkillä on äärimmäisen suppea näkemys suomalaisesta jefusta. Ehkä sitten kun sinullakin tulee vuosia lajin parissa mittariin niin osaat nähdä maailman isompana kuin nykyisestä perspektiivistäsi.

 • Kyllä oli Trojansin qb-kaksikko paha pettymys. Syvällä oli miehiä vapaana, mutta palloa ei vaan saada toimitettua. Onko Trojansin heittohyökkäyksen toimintasäde todellakin vain noin 30 jaardia? No eihän ottelu siihen ratkennut. Heittohyökkäyksen luokattomuus vain pisti eniten silmään.

 • Linjapelaamisessa Trojans hävisi molempiin suuntiin selkeästi.
  Ei siinä heitto- eikä juoksupeli kulje jos linjat vuotaa joka downilla kuin seula.
  Molemmat Trojans QB’t joutuivat enemmän keskittymään juoksemaan pakoon kuin samaan palloa ilmaan.

 • Alkukauden ylivoimaisesti mielenkiintoisin peli pelataan ensi perjantaina, siinä on kyseessä paljon enemmän kuin sarjapisteet.
  tuskin kukaan oletti Turun pystyvän vielä tässä vaiheessa haastavan Roostersia.

 • Olen kyllä Wake Up:n kanssa eri mieltä perjantain pelistä siltä osin, että siinä olisi kyse muusta kun liigapelistä. Se muu on katsojien omaa keksintöä. Nyt pelataan vain ja ainoastaan sarjapisteistä, tuskin ainakaan importit edes ymmrtää mitään ”pohjanmaan herruus” pointtia. Unohdetaas nyt se. Ei yhden pelin perusteella. Katsotaan se asia uudestaan sitten kun sarja on kokonaan pelattu.

 • ”Olen kyllä Wake Up:n kanssa eri mieltä perjantain pelistä siltä osin, että siinä olisi kyse muusta kun liigapelistä. Se muu on katsojien omaa keksintöä”

  Siis hetkinen, pysähdytäänpä miettimään liigatason jenkkifutiksen syvintä olemusta. Pelataanko pelejä edelleen ”vain” pelaajille itselle tai ollaanko jenkkifutiksesta tekemässä jotain laajempaa, sanotaan nyt sitä vaikka urheiluviihteeksi. Täällä muutama muukin kommentti on kirjoitettu pelaajan näkökulmasta ja se on ihan ok. Jenkkifutis on kuitenkin kasvamassa vähän isommaksi kuin vain pelaajien itsensä ainoastaan seuraamaksi lajiksi. Mielikuvat ovat tärkeitä ja ”Botnia-Bowl” tuntuu stadilaisestakin perspektiivistä olevan alkukauden yksi suurimmista jefu-kliimakseista.

  ”..tuskin ainakaan importit edes ymmrtää mitään ”pohjanmaan herruus” pointtia”

  Olen vahvasti eri mieltä tästäkin. Varsinkin amerikkalaisen koulukunnan pelaajat tietävät erityisen tarkasti erilaisten teemaotteluiden merkityksen. Joukkueen hengenluonnin kannalta ne ovat tärkeämpiä kuin tavalliset sarjapelit. Jo High Schoolissa opetetaan jokasyksyisen ”homecoming” ottelun tärkeys pelaajille, muta koko yhteisölle siinä ympärillä. Se on totta että jokaisesta pelistä jaetaan sama määrä pisteitä voittajalle. Joskus pisteitä suurempi voitto on kuitenkin henkisen yliotteen saavuttaminen ja sitä kautta itseluottamuksen kasvattaminen.

  toivottavasti suomalaisessa jefussa tulee olemaan entistä enemmän ”katsojien keksimiä” ilmiöitä. Ne ovat merkkejä lajin kasvusta penkkiurheilijoiden keskuuteen. Jokaisen seuran olisikin hyvä pohtia oman olemassaolonsa syytä.

 • Edellinen kirjoitus oli yksi fiksuimmista jutuista, mitä olen tällä palstalla vähään aikaan lukenut.

 • Saattaa helposti unohtua, että Roosters on nykyään Euroopan kärkeä ja voitto vaatii sen tasoista joukkuetta. Se on monille hyvä mittari ja kannustin. Uusi standardi Suomessa menestymiselle on se, että vähintään QB mutta mielellään myös muut taitoimportit viettävät talven Suomessa. Crokot on QB:n osalta sen tehnyt ja heittohyökkäys on alkukaudesta sen mukaista. Saints ei ehkä tiedostanut, mitä kärkijoukkueiden haastaminen vaatii. Royals sen sijaan näyttäisi tehneet juuri sen, ja ovat rakentaneet erittäin agressiivisen ja dynaamisen puolustuksen. Se on ainoa keino edes jonkinlaisiin mahdollisuuksiin Roostersin kaatamisessa. Crokojen mestaruus vaatisi puolustukselta jotain vastaavaa ja se jää nähtäväksi. Roostersia vastaan hyökkäys ei riitä, eikä hyväkään hyökkäys tee paljoa pisteitä. Royalsin selkeä puute on se, että hyökkäykseltä puuttuu sekä tarvittava yhteistreenien määrä että syvyys materiaalissa. Kauden edetessä ottavat hyökkäyksessä varmasti Roostersia ja Crokoja kiinni, mutta toisaalta kauden edetessä terävin rissukärki saattaa kaventua liikaa. Ainakin Roostersilla on tasokkaita miehiä tilalle. Mutta tähän puoleen liittyy se kuuluisa musta joutsen: loukkaantumiset taitoimporttien osalta saattavat heilauttaa voimasuhteita todella nopeasti. Juuri nyt näyttää siltä, että Roosters ja Crokot uusivat viime vuoden Vaahteramaljan ja että pelistä tulee sekä paljon tasokkaampi että tiukempi. Jos Royals pysyy pääsääntöisesti täyslukuisena, niin voivat olla loppukaudesta todellinen musta hevonen. Finaaliin pääsyyn riittää välierän voitto (jos sinne pääsee ja se ei olisi ihme) ja yhdessä pelissä voi käydä aina miten tahansa. Tähän liittyy Trojansinkin mahdollisuus. Eivät enää ole ennakkosuosikkeja ja saavat kehittyä kaikessa rauhassa. Välierin pääsy ei olisi mikään ihme ja siellä voi tapahtua sitten ihmeitä.

  Loppujen osalta vaikuttaisi siltä, että tulevat pelaamaan paljon ristiin. TAFT on aivan eri tasolla viime vuoteen verrattuna ja kehittyy varmasti paljon kauden aikana. Saints ei ole niin huono, kuin eka matsi antaisi ymmärtää, eikä missään tapauksessa viime vuoden TAFT:in tasoa. Porvoo on vielä mysteeri, mutta niillä perinteillä ovat varmasti tiukasti mukana. Itse en ainakaan osaa veikata näiden kolmen järjestystä.

 • Trojans oli kyllä iso pettymys. Molemmat linjat ottivat pataan aika huolella. Jenkkikeskushyökkääjä sai myös yllättävän vähän kantoja. Minkä takia juoksutettiin Miroa QB:n omilla juoksuilla sen sijaan, että olisi annettu nfl-miehelle palloa kainaloon?

 • Vuosi sitten tähän aikaan trojans kylvetti Roostersin ja kaikki piti heitä varmana mestarina, Turkulaisten lento katkesi jo ennen finaalia.
  Tän vuoden Roosters on kuitenkin heikompi kuin mestaruuden syksyllä voittanut nippu
  Crokot taasen näyttävät vahvistuneen ja hyökkäys on varmasti sarjan paras.
  Vaasan kortit katsotaan perjantaina ja Turku tulee varmasti parantamaan kun saa ”shit tohether”

 • Vaikka TAFTin ensimmäinen ottelu oli box scorea katsomalla aikamoinen pahoinpitely, niin allekirjoittaneelle siinä oli erittäin paljon positiivista. Puolustus pelasi oikeasti ajoittain todella hyvin: jaardeja ei päästetty kuin alle 200, jos muistan oikein. Tietenkin osa syystä menee Trojansin loistavalle kenttäasetelmalle, joista he pääsivät heittämään fadeja 150 senttisiä cornereita vastaan. Ei siellä tainnut olla kuin yksi kulmapuolustaja (kuuleman mukaan liigarookie. Aikamoinen kaste pelata Runneria vastaan.) mukana niissä, mutta miten sen sanonta menee, ”täydellistä heittoa ei voi puolustaa”.

  Toiseen peliin sama puolustuksen tehokkuus pysyi mukana. Royalsin odotettiin juoksevan Vantaan yli kirjaimellisesti ja kuulin pelistä povattavan 4 tai 5 maalin eron iloittelua. Toisin kumminkin kävi: 0-9 tilanteessa puoliajalle, 170 päästettyä jaardia ja hyökkäyksen kolme pallon rähmäystä. Vaikka TAFT hävisi toisen pelinsä putkeen, niin ei tämä joukkue todellakaan ole viime kauden kaltainen heittopussi. Kunhan hyökkäys saataisiin urilleen ja pelinrakentaja Webbille vähän lisää kokemusta joukkueesta, niin väitän että Vantaalla on mahdollisuus yllättää tulevaisuudessa. Roosters ja Crocodiles saattavat olla liian suuri pala, mutta Porvoo, Tampere ja ehkä jopa Vaasa saattavat kaikki vielä kaatua Vantaalle. Suuri käsi Stokesille joukkueen kasaamisesta tähänkin kuntoon, vaikka sieltä moni taitava pelaaja lähtikin, joita he olisivat varmasti kaivanneet.

 • @Wake up: Mihin perustuu näkemyksesi että Roostersin tän hetken joukkue on heikompi kuin viime syksyinen?

  Ainakaan pelaajavaihtuvuuden perusteella ei niin ole.

  – Tukimies Illetschko lähti, mut tilalle tuli viimekauden taklaustilaston voittanut Sebastian Karbin.

  – Takapuolustaja Benjamin Bukbik ja Stephen Peyton lähti, mut tilalle tuli Pekka Rantala ja Tuukka Hämäläinen.

  – Puolustuksenlinjasta lähti Lasse Kankaanpää, mut tilalle tuli Aaro Eliasson, Ilari Nikku ja Lauri Vainio.

  – Keskushyökkääjä Roope Metsä lähti ja tilalle tuli Alexander Kuronen.

  Ainakin mun mielestä tulokkaat on korvannut hyvin lähtijät. Ja Brownin ja Spearsin pysyminen koko talven Suomessa ei varmaankaan oo vaikuttanut heikosti joukkueen valmistautumiseen.

  Victor Sarven loukkaantuminen huomioon ottaen en oikeen nää perustetta näkemyksellesi. Tosin nyt on menossa alkukausi, eli ehkä loppuottelussa paremmassa vireessä pelannut joukkue on parempi kuin tän hetken joukkue?

  Ja oikeessa oot et menossa on vasta alkukausi ja loukkaantumiset sekoittaa joukkueen pelin ennen loppukautta. Tai joku muu asia voi parantaa. Roostersin kohdalla viimekudella se joku muu oli pelinrakentajan vaihto ja hyvien korvaajien hankkiminen loukkaantuneiden pelaajien tilalle.

  Mut ehkä mä vaan elän omassa punaisessa kuplassa enkä ymmärrä mistään mitään. : )

 • Sun ymmärtämättömyys on kaikille tällä palstalla eläville jo selviö. hymiö

 • @@Tiira: Näin olen asian ymmärtänyt. Mut koittakaa kestää. : )

 • Karbin lienee paras kotimainen LB, mutta omasta mielestäni viime vuoden Itävallan mies oli vielä kovempi. Enemmän Roosters on heikentynyt takapuolustajien osalta.Hämäläinen ja Rantala eivät ole lähelläkään samaa tasoa kuin esim. Peyton.

  Onko Spears täydessä pelikunnossa? Roostersin kansainvälisessä preseason ottelussa hän ei vaikuttanut samalta kaverilta, jonka näin pelaavan viime kaudella. Brown sen sijaan on joukkueen sielu. On puhtaasti hänen(ei hyökkäyksen linjan) ansiota, että preseason ottelussa ei tullut tauluun kunnolla. Hämmästyttävä kaveri kyllä pakenemaan taklauksia.

 • Oma arvio perustuu puhtaasti vertaamalla lähtijöitä tulleisiin.
  Hyökkäys on ennallaan@
  Puolustuslinjasta puuttuu Sarvi ja kankaanpää, tilalle eliasson, selkeä pudotus.
  Tukimiehistä lähtijät ilie… ja kuikka, tilalle karbin, miinukselle tässäkin.
  Isoin pudotus tulee kuitenkin takakentällä, joka on kuitenkin tärkein osa-alue seinäjoen heittosirkusta vastaan, lähtijät bubik ja peyton, tilalle Rantala ja slater.

 • @Wake up: Kuikka jatkaa Roostersissa, on loukkaantuneena tällä hetkellä. Ranta pelaa tukimiehen tontilla, tosin sairastuvalla tällä hetkellä. Molempien pitäisi kai palata kohtapuolin pelikentälle.
  Rantala, Slater ja Tuukka hämäläinen korvaavat hyvin Bubikin ja Peytonin lähdön. Ja lisäksi takakentällä jatkavat Vaahteramaljassakin hyvin pelanneet Roitto ja Rontu.

  Ja eilinen peli ei näyttänyt siltä et puolustus ois mitenkään heikentynyt.

  Eli edelleenkin eri mieltä sun kanssa, mut kesä näyttää mihin risukasaan aurinko paistaa.

 • On siirtyneiden joukossa myös eräs Akseli Olin, joka korvaa takakentällä aika tehokkaasti kovin monta muuta peluria. Ei ole siis todellakaan heikentynyt Roosters.

 • Kyllä saa maailmaa katsella aika punaisten silmälasien läpi, jos näkee, että nuo suomalaispelaajat korvaavat Peytonin ja viime vuoden itävaltalaisvahvistukset. Peyton on yksi parhaita takakentän pelaajia, joita olen koskaan nähnyt Suomessa, ja itävaltalaiset hyvien jenkkivahvistusten tasoisia. Korvaajat ovat Suomen mittakaavassa hyvät, mutta heikennys viime kauteen.

 • Ok. Ei ollutkaan heikentynyt, olin väärässä.

 • Muutaman vuosikymmenen pelanneena ja välillä sivusta seuranneena tämän vuoden vaahteraliiga on yksi 2000-luvun tasokkaimmista ja tasaisimmista. Tietenkin Turku,Roosters ja Crokot omaa luokkaansa niin taloudellisesti kuin pelaaja rosterienkin osalta. Mutta esim. Vaasa ja Seppo ovat saaneet hyvän paketin kasattua tälle kaudelle viimekauden pettymyksen jälkeen. Tampere, Vantaa ja Porvoo taistelevat tasaisesti keskenään ja vaikka Tampere hävisikin Crokoille historiallisesti jääden ilman yhtään pistesuoritusta niin uskon joukkueen myös parantavan otteitaan pyynikin kotiottelussa Turkua vastaan. Porvoo vielä itselleni arvoitus koska ei ole pelannut vielä yhtään matsia. Eli taistelu 4 play-off paikasta on vielä täysin auki kaikille 4 joukkueelle. Ja lopuksi vaikka ollaan mitä mieltä tahansa lajin näkyvyyden ja taloudellisten panostusten suhteen niin omasta mielestäni Roope Norosen johtama tiimi on saanut hyvän hypetyksen aikaan.

 • Lajin näkyvyyden kannalta on hyvä, että myös Tampere palasi vaahteraliigaan, koska laji tarvitsee isoihin kaupunkeihin oman joukkueen. Tampereella on nuori joukkua, johonka ollaan saatu kovia paluumuuttajia esim.Pinta ja Veikka.L En halua dissata mitenkään pienempiä paikkakuntia mutta lajin kehityksen kannalta tämä on hyvä asia. Toisaalta vaikka Tampereella ollaan satsattu ottelutapahtumaan Vaasan mallia mukaillen niin myös urheilullinen taso pitää vakiinnuttaa kentällä ei kapineteissa ainoastaan. Tosin vaahteraliigan kustannukset ovat sitä luokkaa vuositasolla, ettei uuden seuran ole heti mahdollista menestyä vaan kassaa tarvitsee paisuttaa sponsorien ja tukijoiden kautta muutamia vuosia ennen kuin todellinen ja urheilullinen menestyminen on edes mahdollista. Kannatan siinä mielessä suljettua sarjaa, että taloudellisen tasapainon ja pitkien esim. sponsori sopimusten tekeminen on ylipäätään mahdollista, mutta toisaalta taas jos seuran kehitys ei ole odotetun kaltaista niin urheilullisen menestymisen ja talouden suhteen, silloin sarjassa roikkumisen katson vain jarruttavan lajin kehittymistä Vaahteraliiga tasolla. Tällä hetkellä lajillamme menee kohtalaisen hyvin vaikka muutamia ongelmiakin on havaittavissa esim. seurojen talousongelmat, omasta mielestäni pro-pelaajien suurimäärä vaikka sitä kautta taso saadaan nousemaan kuten koripallossa on nähty viimevuosien aikana, ja lopuksi uusien huipputuomarien esiin tuleminen.

 • Eiköhän tää suuri ja kaunis ole näyttänyt mitä suljetusta sarjasta raadollisimmillaan seuraa.

  Ei ikinä. Urheilullisuuden irvikuva.

 • Taitaa kuitenkin liigan suurin budjetti olla vaasalla, mikäli ole Sepon puheet oikein ymmärtänyt

 • Näin minäkin uskon. Mitään huhuja en ole kuullut, mutta tuskin noita importteja (ja tuota määrää) saa ihan pikkurahalla. Raha se on tässä lajissa mikä ratkaisee.

 • Vaikea sanoa, kun ei tiedä muiden joukkueiden budjettia, mutta Royals on ilmoittanut budjetikseen 160.000 euroa.
  http://www.royals.fi/Royals-nousee-Vaahteraliigaan

 • Taitaa Royalsin importteihin mennä about sama raha, kun muillakin huipuilla. Royals käyttää varmasti huomattavasti enemmän ottelutapahtumiin, markkinointiin yms. Mikä on minusta helvetin hienoa.

 • Kaiken keskiössä Vaasassa näkyy olevan lajin suosion lisääminen suuren yleisön joukossa. Ottelutapahtumat ovat tässä se tärkein välinen. Jos katsojakeskiarvo joukkueella on +1000 ja lippujen hinta 10€ ja otteluita on 6, syntyy lippumyyntiä tuolla yhtälöllä + 60.000 €. (teoreettinen laskelma jossa ei huomioitu kuluja. Tiedän että myynti ei ole sama kuin tuotto)

  Mutta se tapahtuma… Otetaan nyt käsittelyyn vaikka niinkin naurettava yksityiskohta kuin pomppulinna lapsille. Kun Vaasassa puhutaan tapahtumassa olevasta Pomppulinnasta, se merkitsee yleisötapahtumiin suunniteltua suurta Pomppulinnaa. Referenssinä vaikkapa Taftin mainostama pomppulinna joka oli sellainen Honkkarista parilla kympillä ostettava kesämökkiversio joka oli surullinen näky MUP-areenan pihan alaspäin viettävällä nurmikkokaistaleella.

  Kaikessa pitää pyrkiä heti laatuun ja uskottavuuteen ja Wau-efektiin. No compromises

 • Pyörittää Vaahterajengiä tietääkseni n. 100 000e budjetilla. Pelaajiin siitä menee n. puolet.
  Liitonmaksuihin 10000e, Matkoihin 10000e, Ottelutapahtumiin ja kenttävuokriin 20000e. Muut 10000e.

 • Olen antanut itselleni kertoa että Turun budjetti oli ennen divariin tippumista 40000 ja nyt se olisi n. 80 000, eli raha ratkaisee… Ainakin jonkin verran, sehän tässä lajissa on hienoa että voi laskea huomattavasti kasvattamalla muutaman hyvän oma junnu edustukseen!

  Mites tuo Crokojen homa voi noin olla, ihmetyttää että jos karkeasti on 50 000€ pelaajiin, siellähän oli (jos oikein muistan) kaksi ammattilaista koko vuoden, siihen päälle nuo muut.. Jotenkin tuo tuntuu äärettömän pienelle rahalle. Jos itse saisin kaksi ammattimiestä tuohon hintaan yritykseeni palkattua niin olisin suunnattoman onnellinen, saatika kesä apulaisiksi siihen päälle vielä tukku miehiä.

 • Voihan se olla, että Crocojen nimen alla on tuo 50 000e ja esim. pelaajien majoitukset ja ruokailut tulevat muilta tahoilta. Tällöinhän paperilla voidaan sanoa ”joo eihän meillä ole kuin 50ke pelaajabudjetti” vaikka todellisuudessa pelaajien ylläpitoon mennyt rahasumma olisi huomattavasti suurempi. Noihan se taitaa käytännössä useassa seurassa mennäkin.

 • Olen kuullut, että Royalsissa Seppo on päävalmentaja, puheenjohtaja, ja seuran palkattu työntekijä. Royalsin ottelutapahtumat eivät ole mitenkään kovin erikoisia verrattuna vaikka Seinäjoen ottelutapahtumiin. Niihin ei kymmeniätuhansia uppoa. Seuran kokoaikaiseen työntekijään sen sijaan saa helpostikin rahaa uppoamaan.

 • Kyllä tuo ihan julkista tietoa on, tosin ei enää seuran puheenjohtaja vaan toiminnanjohtaja:
  http://www.royals.fi/tmp_royals_site_0.asp?sua=2&lang=1&s=2938

  Oletko muuten ikinä käynyt Vaasassa ottelussa? En ole ihan varma millä mittareilla vertaat kahden pohjanmaalaisjoukkueen ottelutapahtumia? Molemmissa käyneenä, voin rehellisyyden nimissä sanoa että Vaasa pesee Seinäjoen 100-0. Ottelutapahtumaan itseensä ei varmasti niin paljon rahaa menekään vaan kustannus tulee siitä, että paikalle organisoidaan pelipäivän työryhmä joka tekee ottelutapahtuman. Ei tuollaisen tapahtuman ja ihmismassan organisointi onnistu ihan jokaiselta ja varmasti tämä on osa toimenkuvaa, josta palkkaa toiminnanjohtajalle maksetaan.

  Millaista käytännön työtä muuten ajattelit vaikkapa Vaasalaisen jääkiekkojoukkueen toiminnanjohtajan tekevän, paitsi ehkä juuri tuollaisia yllämainitun esimerkin omaisia toimenpiteitä?

 • Royalsin hallituksen puheenjohtaja on Mikko Nyrhinen. Seppo on tosiaan viime syksystä lähtien ollut seuran palkattu toiminnanjohtaja, ja täytyy sanoa, että hän on tehnyt aika hemmetin hienoa työtä.

 • Kyllä tulosta pitää tullakin jos siitä kokopäivätyön palkka maksetaan (onko kokopäiväinen?). Näinhän se työelämässä toimii. Jos päivätyön tekee muualla ja seuratyön talkoilla niin samaa ei voi vaatia.

 • No olen entinen vaasalainen, eli olen käynyt useammankin kerran. Donitsit ja pullet pork tekee mielestäsi ottelutapahtumasta niin ihmeellisen?

  Itselleni ottelutapahtumassa tärkeintä ovat tunnelma ja pelilliset suoritukset. Vaasassa fiilis on hyvä, mutta ihan rehellisyyden nimissä, ei se huono ole Seinäjoellakaan. Molempien joukkueiden otteluissa käyn ihan yhtä mielelläni, rakkaudesta lajiin.

 • On kokopäiväinen. Kyllä Seppo on Royalsiin palkkansa edestä ja vähän enemmänkin tuonut rahaa. Suosittelen muillekin seuroille palkattua työntekijää jos se kerran on niin helppoa.

 • Tässä on erinomainen esimerkki ”startup-yrityksestä” jossa oman liikeidean pohjalta on luotu toimintamalli joka työllistää. Ensin ehkä yhden täysipäiväisen henkilön, mutta tavoite on suurempi. Ei tuon saavuttaminen ole varmaankaan ”helppoa” mutta kovalla työllä saavutettavissa. Todella kunnioitettava saavutus työllistää itsensä urheilubusineksessa!

 • ”Jos se kerran on niin helppoa.” Ei kai kukaan ole helposta tai vaikeasta puhunut? Ei siivoojaa lääkärin hommiin palkata. Siivoojalle voisi olla vaikeaa tehdä lääkärin hommia. Ketään siivoojaa aliarvioimatta, päinvastoin!

 • Mä luulen et suurempi ongelma on se, että suomalaisten jefuseurojen budjetilla pitäisi saada lääkäri töihin siivojan palkalla. Niinikään kumpaakaan ammattia tai palkkaa arvostelematta.

 • Kyllä tämän vuoden liigan jännitys on mailin päässä viime vuotisesta. Viime vuonna pelattiin kuudella joukkueella ja sarjassa oli vain yksi heittopussi (TAFT). Sen sijaan viidenneksi tullut Butchers ja varsinkin neljänneksi tullut 69ers haastoivat kärkijoukkueita niin, että peleissä oli jännitystä ja myös yllätystappioita nähtiin.
  Tämän vuoden sarjassa on heti kättelyssä 3 heittopussia (TAFT, Saints, But), joten todella rumia otteluita tyyliin Seinäjoen 62-0 löylytys tullaan näkemään ja mikä pahinta, moni niistä myös suorana TV-lähetyksenä.

  Kirsikkana kakun päällä Roosters on vahvistunut suhteessa muihin sarjan joukkueiseen (ts. muut ovat heikentyneet vielä enemmän) niin paljon, että Roostersin peleissä ei ole enää mitään katsottavaa kun ainoa jännitys on vain se, että kuinka monella maalilla kukin ottelu voitetaan.

 • Miksi muut antavat talven aikana noin paljon etua Roostersille?
  Eikö muiden kaaliin mene että myös talvet treenataan?
  Yllä olevista viesteistä voi lukea kun rahaa on ja vaikka mitä pomppulinnaa , mutta tulosta ei tule.
  Sitten itketään kun totuus iskee päin naamaa rumilla numeroilla.Taitaa joukkueissa olla liian monta wannabehangaround pelaajaa,joista makeinta on että voi sanoa olevansa jenkkifutari vaikka olisi kaukana siitä.Ehkä ovat kovia pelaamaan maddenia tai jotain. Päät pois persiistä ja treenatkaa, tehkää jotain itsenne ja joukkueenne eteen.

 • En usko, että muut joukkueet antavat vaan enemmänkin Roosters ottaa. Hallitsevan nelinkertaisen mestarin imu on ilman suurtakaan hypeä niin suuri, että se imee joka vuosi useita nimipelaajia rinkiinsä. Wolvojen flopatessa, Hyvinkään kaatuessa ja nyt TAFT:n flopatessa ne kärkipelaajat siirtyvät nimenomaan Roostersiin. Lisäksi sinne on siirtynyt pelaajia myös Porvoosta, Turusta jne.

  Mestarin kyytiin on kiva mennä ”if you can’t beat them, joint them” . Ja kun katsoo vaikkapa TAFT:sta siirtyneitä viime kauden jälkeen niin en usko, että ongelma olisi, etteikö TAFT:ssa ole treenattu ja tehty töitä talven aikana vaan se, että ei ole ketään pelaajia kenen kanssa tehdä töitä.

  Kyllä talvella treenataan ihan jokapaikassa, mutta maan ykköspelaajat ovat Roostersissa ja siksi ero on suuri.