Revontulet takaisin voittokantaan

Tuomo Tomperi 15.5.2016 20:09 4 kommenttia

1 2  
33 21 54
26 26 52

(1-0)

54

(0-1)

52

15.5.2016 klo 13:00 Oulu

Oulu Northern Lights päihitti sarja-avauksessaan vierailevan Kotka Eaglesin lukemin 54-52 (33-26).

Varsinaiseksi hyökkäyksen ilotulitukseksi äitynyt kamppailu tarjosi oululaisyleisölle nähtävää koko rahan edestä. Pitkä bussimatka ei näyttänyt tuntuvan vierailevan Eaglesin jaloissa, sillä joukkue lähti liikkeelle todella sähäkästi. Northern Lights vastasi kuitenkin täydellä mitalla onnistuen ensimmäisellä puoliajalla kaikilla viidellä hyökkäysvuorollaan. Tasatahtiin koko iltapäivän edennyt kamppailu koki käännekohdan viimeisellä neljänneksellä, kun hätää kärsineen oululaispuolustuksen Mario Guerrero Cherem ja Joonas Taina saivat pakotettua pallon kotkalaiskeskushyökkääjän käsistä nurmen pintaan. Isäntäjoukkue hyödynsi koko ottelun ainoan pallonmenetyksen karkaamalla kymmenen pisteen johtoon, mikä myös piti Eaglesin raivoisasta loppukiristä huolimatta loppuun saakka.

Kotijoukkueen hyökkäyksestä löytyi sunnuntaina onnistujia laajalla rintamalla. Pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi juoksi kolme maalia ja syötti toiset kolme. Fullbackina pelannut Aku Uotila nähtiin maalinteossa kolme kertaa, Aleksi Statsevich ja 17-vuotias Saku Kuusiniva kerran. Juuso Kantola kantoi pelivälinettä väkevästi koko ottelun Sami Mansikkasalon jouduttua jäämään pois kovan kuumeen vuoksi. Kotijoukkueen MVP-palkinnon voisi hyvin ojentaa Northern Lightsin hyökkäyksen linjalle, joka raivasi tilaa pallonkantajille erinomaisesti.

Revontulten päävalmentaja Perttu Hyttinen nosti esiin hyökkäyksen onnistumisen ja erityisesti sen, ettei joukkueelle tullut hyökkäyskilpailuissa erityisen kalliiksi käyviä pallonmenetyksiä.

– Nostaisin esiin hyökkäyksen linjan, pelinrakentajan, fullbackin. Isoja pelejä, ei pallonmenetyksiä. Juuri niinkuin pitääkin kausi aloittaa, Hyttinen summasi tyytyväisenä.

Eaglesin päävalmentaja Vincent Pervis jakoi kiitos hyvälle vastukselle.

– Oulu is a really good team. Personally I take the blame for underestimating the size and the strength of their team. They have strong, fast guys, and today they just physically outplayed us, Pervis totesi englanniksi ottelun jälkeisessä pressissä.

Loistavasti vieraiden hyökkäystä pyörittänyt Niclas Carpelan jakoi palloa pääasiassa Juhani Kähöselle ja Jukka Lautamatille, mutta myös vieraiden juoksupeli tuotti hyvää tulosta läpi ottelun. Varsinkin pitkät pallot olivat Lights-puolustukselle myrkkyä Lautamatin ja Kähösen karatessa jatkuvasti pahantekoon laitaa myöten. Lautamatti joutui ottelun loppupuolella jättämään pelikentän loukkaantumisen vuoksi.

Kaiken nähnyt Carpelan oli yllättynyt siitä, miten paljon pisteitä ottelussa tehtiin.

– Ehkä odotin vähämaalisempaa matsia. Yleensä kauden alussa saattaa olla pikku etu puolustuksella, mutta tänään oli päinvastoin. Molemmat hyökkäykset tekivät käytännössä mitä halusivat. Pisteitähän tuli yli sata tässä matsissa, ja se on jo aika paljon, Carpelan pohti.

Voitto on Northern Lightsille ensimmäinen sitten kesäkuun 2014, jolloin I-divisioonaottelussa kaatui Jyväskylän Jaguaarit. Väliin oli ehtinyt mahtua peräti 15 perättäistä tappiota joukkueen taistellessa yhä kovemmaksi yltyneessä divarissa. Lightsin kausi jatkuu ensi lauantaina Rovaniemellä.

Eagles kohtaa puolestaan ensi lauantaina Lohja Lionsin vieraissa. Eagles-luotsi Pervis totesi, että joukkueen on pystyttävä pelaamaan tasaisemmin Lionsia vastaan.

– We had some good moments in this game today. It just showed that we weren’t consistent enough on an every play basis. Both sides of the ball, special teams, Pervis kommentoi.

Northern Lights julkaisee ottelun jälkeiset videohaastattelut sekä ottelun tilastot lähiaikoina.

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi

  • Tilastonörttinä alkoi kiinnostamaan, miten harvinaista tällainen molemminpuolinen ilotulitus on. Kävin läpi liiton sivut niin pitkältä ajalta, kuin ottelutuloksia on siellä listattu. I-divari vuodesta 2000 eteenpäin, kakkosdivari 2003 eteenpäin, kolmosdivari sen siirtymisestä 11vs11-sääntöihin 2014 eteenpäin. En löytänyt yhtään peliä, missä molemmat joukkueet olisivat tehneet 50 pistettä. Jenkkien dominoimasta liigasta löytyi jokunen hassu, viimeisin kaudelta 2011. Sellaista :)

  • Lisää kuvia ja pikkaisen tarinaa englanniksi: