Kausiennakko: taistelu Rautamaljasta

Morgan 30.4.2016 9:48 45 kommenttia

Tulevana kautena II-divisioonan mestaruudesta – eli Rautamaljasta – kilpailee viisi joukkuetta. Viime kauden suvereenin ykkösen Kuopio Steelersin noustua sarjaporrasta ylemmäs nähdään tänä kesänä kakkosessa varmuudella uusi mestari.

II-divisoona on ylin sarjataso, jossa pääsääntöisesti joukkueet eivät tuo ulkomailta vahvistuksia ja täten myös sarjataso jossa kaikki pelinrakentajat ovat suomalaisia. Sarjasta voikin odottaa ennakkoon hyvin tasaista. Viime vuoden kakkosessa pelanneet Bouncers, Sun City ja ECG pelasivat kaikki ottelunsa ristiin. Tämän kolmikon rinnalle nousevat nälkäiset Bears ja Ghosthunters. Bears voitti viime kaudella kolmosdivarissa kaikki ottelunsa selvästi ja Ghosthunters hävisi ainoastaan kaksi ottelua runkosarjassa. II-divisoonasta on siis lupa odottaa erinomaista ja viihdyttävää jenkkifutista kaikilla viidellä paikkakunnalla!

Mikkeli Bouncers

Mikkeli pelasi viime vuonna Rautamaljassa I-divisoonaan noussutta Kuopio Steelersia vastaan. Steelers oli kuitenkin tuolloin selvästi vahvempi luvuin 42-0 (35-0). Rautamaljaan ”Portsarit” selvisivät voittamalla Hanko Sun Cityn välierässä todella tiukin lukemin 31-30 (25-30). Bouncers nousi ottelussa takaa-ajo asemasta voittoon aivan kuin vuotta aiemmin Tinamaljassa ECG:tä vastaan. Henkistä kovuutta ja taistelua mikkeliläiset ovat siis osoittaneet jo useampana vuonna, eikä ole syytä, miksi muut joukkueet saisivat heiltä helppoja pisteitä tänäkään kesänä.

Bouncers on viime vuosina perinteisesti luottanut kovaan juoksupeliinsä RB Ilkka Jämsän kantaessa pääasiassa palloa. Joukkueen valmennus on saanut vahvistusta talven aikana, kun Lappeenrannan Rajaritarien entinen päävalmentaja Mikko Hovi sekä kokenut Esa Suhonen liittyivät Bouncersin valmennustiimiin. Seuran hallituksen puheenjohtaja ja edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Jyrki Hämäläinen on tyytyväinen uudistuneeseen valmennustiimiin.

– Uudet valmentajat ovat tuoneet uusia ajatuksia pelaamiseen. Old school power footballista ollaan siirrytty askel lähemmäs 2000-lukua pelifilosofiassa. Puolustuksen puolella heittopuolustaminen on kehittynyt edellisiin kausiin nähden. Uudet valmentajat ovat vetäneet mukanaan myös lappeenrantalaislähtöisiä pelaajia Mikkeliin, Hämäläinen myähilee.

– Lisäksi Bouncers tekee farmiyhteistyötä Savonlinna Towersin kanssa. Rosteri on edelliskausia laajempi ja syvempi.

Jää nähtäväksi, kuinka tulevalla kaudella joukkueen päävalmentajana toimiva Suhonen on savolaisten hyökkäystä muuttanut talven aikana. Omalla peliurallaan pitkään maajoukkueenkin hyökkäyksen linjassa pelanneelta Suhoselta voi luontaisesti odottaa vahvaa panosta juoksupeliin. Heittohyökkäystä joukkueessa johtaa pelinrakentaja Henri Heiskanen.

Pelaajarintamalla on Savossa myös tapahtunut. Viime vuoden parhaaksi hyökkääjäksi Mikkelissä valittu laitahyökkääjä Heikki Vänttinen on siirtynyt Helsinki Roostersiin. Myös viime vuosina taiturimaisia otteita esittänyt Porvoon Butchersin kasvatti WR/DB Mikko Seppänen puuttuu joukkueen rosterista. Nämä ovat varmasti ikäviä menetyksiä Mikkelissä, mutta on liikettä tapahtunut myös toiseen suuntaan. Joukkue kertoo kotisivuillaan kokeneen ja vikkeläkinttuisen Tuomas Rasilaisen (DB,WR) sekä fyysistä peliä pelaavan Simo Herttuaisen (RB,DE) liittymisestä joukkueeseen. Portsareiden pelaajaluettelosta löytyy 43 nimeä, joten hyvin näyttää Mikkelissäkin jenkkifutis saaneen nostetta!

Kuva: Petri Lyytikäinen, Pietu´s photo

Hanko Sun City

Perinteikäs aurinkokaupungin joukkue vietti maaliskuussa 30. vuotisjuhlapäiväänsä. Sun City on tuttu nimi II-divisoonassa, sillä tuleva kausi on heille jo kuudes perättäinen tällä divisioonatasolla. Talven aikana Sun City leireili Lohja Lionsin kanssa, jolloin maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen nähtiin valmentamassa joukkueita. Kuten Bouncers, myös Sun City pelasi vahvaa juoksupeliä viime vuonna. Sun Cityn juoksupeli on perustunut muun muassa väkivahvan RB Richard Ikpahin ja erinomaisesti jo vuosia pelanneen pelinrakentaja Joakim Lindholmin juoksuihin. Viime vuonna Lindholm oli toimituksen ymmärryksen mukaan jo lopettelemassa pelaamista, mutta palasi kuitenkin kentille pelien alkaessa.

Aurinkokaupungin päävalmentaja Tony Andersson ennustaa tasaista kakkosdivarikautta.

– Uskon, että kolmosesta nousseet Nokia ja Pori tulevat antamaan kovan vastuksen, eivätkä Portsarit ja Jättiläiset tule olemaan yhtään heikompia, kuin viime vuonna. Meille Suomen etelään on tälle kaudelle tullut ”uusia” pelaajia, jotka ovat tuoneet tervetullutta kilpailua joukkueen sisällä jokaisesta pelipaikasta.

Tulevalle kaudelle Sun Cityn pelinrakentajan tontilla näkyykin nimekäs muutos. Helsinki Roostersin entisenä kakkospelinrakentajana tunnettu Eino Matikainen on siirtynyt punakeltaisten joukkueeseen ja tulee johdattamaan joukkueen hyökkäystä ensi kesänä. Matikainen tunnetaan vahvoista omista juoksuistaan, mutta kykenee myös laittamaan palloa ilmaan hyvällä tarkkuudella. Pelillisesti Matikaisen pelityyli ei välttämättä eroa merkittävästi Lindholmista, joten joukkueen sopeutuminen hyvin liikkuvaan pelinrakentajaan pitäisi sujua helposti.

Valmennuspuolella Sun City on saanut leveyttä konkari Asko Kokkosen palatessa kaupunkiin. Kokkonen aloitti pelaajana Hangossa vuonnq 1989 ja on toiminut valmentajana myös Raisio Oakmenin ja Salo Scorpionsin joukkueissa. Hangon joukkueen rosteri sisältää 38 nimeä tällä hetkellä, joten syvyyttä pienen kaupungin joukkueesta löytyy hyvin. 2014 joukkue pääsi Rautamaljaan asti, jossa kuitenkin Hämeenlinna Huskies osoittautui paremmaksi. Aika näyttää, pystyykö Matikainen johtamaan joukkueen tulevana kesänä jälleen taistelemaan Rautamaljasta!

Kuva: Jari Turunen

Helsinki East City Giants

ECG:n palattua kaudelle 2011 on joukkueella ollut ala- ja ylämäkiä. Perinteikäs seura on kuitenkin jo useamman vuoden ajan kehittänyt toimintaansa ja edustusjoukkuettaan tasaisen vahvasti. Joukkue on suoraan asettanut tavoitteekseen voittaa Rautamalja tällä kaudella. Joukkueen päävalmentaja Samuel Orvomaa vahvistaa joukkueen haluavan tulevan kauden jälkeen nousta jälleen I-divisioonaan. Joukkue on panostanut nuorten, atleettisten pelaajien rekrytointiin mm. korkeakoulusarjasta. Päävalmentaja mainitsee joukkueen saaneen talven aikana lisää kokoa linjoihinsa. Tämä on osa-alue, jossa ECG on viime vuosina antanut etulyöntiasemaa vastustajille.

– Asetimme tavoitteeksi saada kokoa linjoihin, ja sitä on nyt saatu kummallekin puolelle palloa. Eikä pelkästään kokoa, vaan kovan kaliberin vahvistuksia viime vuonna liigaa pelanneista kavereista, Orvomaa kertoo.

– Haluamme edelleen olla joukkueena sen näköinen, että vain sattuma erottaa meidän tekemisemme kansalliselta huipulta. Kurinalaisesti pelaava nippu, joka tietää mitä tekee ja miksi.

Myös laitahyökkääjäkaarti on tulevana vuonna kasvanut, joten mustakeltaisten pelinrakentaja Niko Bredbackalla on vielä enemmän vaihtoehtoja pallontoimitukseen viime vuoteen verrattuna.

ECG:n puolustuksen koordinaattoriksi on nimetty ECG:ssä jo vuodesta 1979 asti mukana ollut Stefan ”Eti” Karkulahti. Karkulahden tietämys amerikkalaisesta jalkapallosta on todella suuri ja hän onkin varmasti muuttanut ECG:n puolustussysteemiä omanlaisekseen. Puolustuksen linjan valmentaja Ari Evwarayella on myös mielenkiintoiset palikat käsissään. Evwarayen ryhmä on melko nuori jenkkifutiksen parissa, mutta sisältää useita urheilullisia ja motivoituneita pelaajia.

ECG:n hiljattain päivitetystä pelaajaluettelosta löytyy nimiä 50, joten jos joukkue saa kasaan koko miehistön niin syvyyttä ja rotaatiomahdollisuuksia joukkueelta todella löytyy. Helsinkiläiset pelasivat hiljattain scrimmagen paikallisvastustaja Malmi Blazea vastaan ja pelaavat mahdollisesti vielä harjoitusotteluita ennen 21.5. alkavaa kauden alkua, jolloin joukkue kohtaa Pori Bearsin Helsingin Velodromilla.

Kuva: Jari Turunen

Pori Bears

Viime kesänä Pori Bears teki erittäin vahvan paluun pelikentille menetetyn kauden 2014 jälkeen. Kaksi vuotta sitten seura joutui luopumaan sarjapaikastaan II-divisioonassa, mutta kaudelle 2015 perinteikäs ryhmä teki tyrmäävän paluun. Joukkue voitti kaikki ottelunsa III-divisioonassa maalisuhteella +230. Päävalmentaja Teemu Niemelä kertoo joukkueen rungon säilyneen pitkälti viime kesästä, vaikka tiettyä vaihtuvuutta onkin lupa odottaa. Pitkään Porissa pelannut monipuolinen britti Xavier ”X” André jättää Bearsin tulevalle kaudelle siirtyessään Vaahteraliigaan TAFTiin. Lisäksi päävalmentaja Niemelä nostaa esiin muutaman lajipiireissä tunnetun suomalaispelaajan, jotka eivät edusta seuraa tänä kesänä. Merkittävimmät nimet lienevät LB Jukka Lunden, LB Jarkko Veijola, DB Tommy Oksa, RB Valtteri Pouttu sekä WR Tony Sandhu.

André ja kumppanit olisivat varmasti olleet erinomaisia aseita joukkueelle tulevallakin kaudelle, mutta tekijämiehiä Porista silti löytyy. Porin nettisivuilla oleva rosteri käsittää tällä hetkellä 33 nimeä, joskin muutamia täydennyksiä saatetaan kauden aikana nähdä. Päävalmentaja Niemelä nostaa erikseen esiin joukkueen linjapelin, sillä sekä hyökkäyksen että puolustuksen puolelta on lupa odottaa tuloksia. Hyökkäyksen linjaa kannattelevat Juho Wiren, Juho Huttunen ja Teemu Jokinen saavat seuraa paluun tekevästä Pasi Karttusesta. Lisäksi paluun Bearsiin tekee DE/TE Joni Kotro, joka päävalmentaja Niemelän mukaan on kehittynyt huimasti liigakausien aikana Turussa. Pääasiallisesti endin paikalle kaavailtu Kotro saa vierelleen tasaisen ja kyvykkään nipun.

Joukkueen pelillisenä johtajana jatkaa kokenut Nicolas Sandhu. Sandhulta löytyy mm. neljän kauden kokemus pelinrakentajana Chabot Collegen yliopistosta Amerikasta. Paluun kentille Porissa tekee laitahyökkääjä Ville Vene. Veneellä on kokemusta Turku Trojansista ja monipuolisena pelaajana hän pystyy pelaamaan myös puolustuksen takakentällä. Vene oli voittamassa Trojansille Spagettimaljaa 2013. Bears odottaa myös laituri Ville Ollonqvistilta kovaa panosta tänä kesänä.

– Lisäksi talven aikana edustusjoukkueeseen on saatu poikkeuksellisen monta laadukasta rookieta ja aikuisharrastajaa, joista oikeastaan kaikki voidaan heittää kehiin jo tulevalla kaudella, Niemelä myhäilee.

Bears lähtee kauteen hyvillä mielin, muttei kuitenkaan rinta rottingilla. Porissa tiedetään, että kakkonen on tänä vuonna erittäin tasainen, eikä helppoja otteluja ole tiedossa kenellekään. Joukkueen tavoite on silti yksiselitteinen: Rautamalja. Päävalmentaja Niemelä uskoo, että hyvällä tekemisellä tavoite on täysin realistinen.

Pori voitti historiansa ensimmäisen Rautamaljan vuonna 2011, kun finaalissa kaatui Sipoo Bulldogs luvuin 43-7 (16-7). Tuolloin joukkueen pelinrakentajana toimi Nicolaksen veli Tony. Viime vuonna joukkue voitti Tinamaljan. Pääsevätkö ”Karhut” jälleen 2016 nostamaan maljaa? Siitä saamme viitteitä, kun Bearsin kausi alkaa kotiottelulla viime kauden Tinamaljavastustaja Nokia Ghosthuntersia vastaan 14.5.

Kuva: Henna Tomperi

Nokia Ghosthunters

Kaudelle 2007 perustettu Nokia Ghosthunters on historiansa aikana päässyt parhaimmillaan kahdesti I-divisioonan välieriin, kausilla 2012 ja 2013. Ghosthunters on historiansa aikana useastikin pelannut itsensä eri sarjatasojen pudotuspeleihin asti. Bearsin tavoin myös Ghosthunters joutui jättämään kauden 2014 väliin. Myös nokialaiset tekivät vahvan paluun kentille viime kesänä sijoittuen III-divisioonan runkosarjassa toiseksi ja voittaen sen jälkeen Kotka Eaglesin selvästi 32-6 sarjan välierissä.

Seuran hallituksen puheenjohtaja ja joukkueenjohtaja Jyri Tuomaala kertoo joukkueen valmistautumisen sujuneen hyvin. Nokialaisjoukkue on joutunut kärsimään heikosta harjoitusvuorotilanteesta läpi kauden, mutta siirtyminen ulkoilmaan maaliskuun lopulla on tuonut tekemiseen uutta pontta. Tuomaalan mukaan muutama vanha pelaaja I-divariajoilta on tullut takaisin, mutta muuten joukkue etenee pitkälti viimevuotisella joukkueella. Viime kesän joukkue on kypsynyt merkittävästi talven aikana.

– Viime vuonna meillä oli todella paljon pelaajia, jotka olivat joko täysin vasta-alkajia tai vasta-alkajia 11vs11-fudiksessa. Suurin osa viimevuotisesta joukkueesta oli pelannut ennen siis vain 7vs7-systeemillä. Nyt on menty vuosi eteenpäin ja jokaisella on vuosi enemmän kokemusta. En halua spekuloida mitään sarjasijoituksia, mutta GH tulee pärjäämään varmasti hyvin myös tänä vuonna.

Ghosthunters on ehtinyt leireillä kevätkaudella kahdesti yhdessä Tampere Saintsin ja Lahti Panthersin kanssa.

– Meillä on valmistautuminen siis ollut hyvässä vauhdissa, vaikka rosterin kanssa olemmekin vähän jälkijunassa. Rosteria ilmoitellaan juuri ennen kauden alkua. Muutama armeijaan lähtö tänäkin vuonna meillä on edessä, mutta toisaalta olemme viimevuotisista saaneet jo osan pois takaisin harjoitusten pariin, ja loputkin luultavasti tulevat heinäkuussa takaisin, Tuomaala kommentoi.

Mielenkiinnolla odotetaan, minkälaisen nipun nokialaiset saavat kasaan, ja yltävätkö pirkanmaalaiset jälleen ensi kaudella pudotuspeleihin asti.

Tasainen sarja luvassa

Tämän sarjaennakon yhtenä tarkoituksena on toimia keskustelun alustana II-divisioonalle. Ihan muutaman viime vuoden aikana II-divisioonan pelillinen taso on noussut aivan toiselle tasolle. Rautamaljasta taistelevat joukkueet ovat pääasiassa hyvin valmennettuja ja joukkueiden rosterit laajoja. Joukkueet esittävät myös pirteää heittopeliä, eikä menneiltä vuosilta tuttu humoristinen sanonta ”heittopeli on kikkapeli” ei enää pidä paikkaansa II-divisioonassa. Useat seurat pyrkivät lisäksi luomaan laajempaa ottelutapahtumaa pelin ympärille. On siis useita syitä, miksi kannattaa seurata myös II-divisioonan jenkkifutista tulevana kesänä!

Avatar

Morgan

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

  Kommentoi

  • Asko Kokkonen taisi pelata jo Sun Cityn ensimmäisen kauden 1987.

  • Onko joukkueiden esittelyjärjestys ennakoitu paremmuusjärjestys ??

  • Nokia salailee jotain…

  • Hyvä huomio Filebacker, tainnut mennä sekaisin hänen ensimmäisen valmentajavuotensa kanssa, tai sitten muuten vain näppäilyvirhe.
   Joukkueet ovat viime kauden loppusijoitusten mukaisessa järjestyksessä ilman ennakointia paremmuudesta.

  • Ennakkokaavailuissa kakkonen on ehkäpä tasaisin sarja jossa ei varmoja voittajia ole etukäteen tiedossa. Mielenkiintoista myös se, että kaikki joukkueet, paitsi Nokia, on ilmoittanur tavoitteena olevan Rautamaljan voittaminen. Oma veikkaus:
   1. Bouncers
   2. ECG
   3. Bears
   4. Sun City
   5. Ghosthunters

  • Bears olisi ollut jo viime vuonna kakkonen Steelersin jälkeen, jos olisi pelannut sarjassa. Ghosthunters kolmonen ja Bouncers sitten nelonen.
   Bearsin kovuus ja pelinopeus oli jo sitä tasoa kolmosessa, että kakkosen joukkueilla olisi ollut tekeminen pysyä mukana.
   Näin se menee kaudella 2016:
   1. Bears
   2. ECG
   3. Ghosthunters
   4,. Bouncers
   5. Sun City

  • Kukahan oli bouncersin valmentajana kun he voittivat III divarin ja II divarin ? Missään ei ole tietoa kuka oli valmentajana tässä jengissä. Nyt on valmennus hyvässä hoivassa-
   mutta kuka on tehnyt pojan heille

  • siis olivat loppu ottelussa 2015 steelersiä vastaan??

  • Kyllä, voitettiin 2014 kolmonen ja viime vuonna puskettiin kakkosen finaaliin. Päävalmentaja on ollut Jyrki Hämäläinen.

   Itse odotan alkavaa kautta kyllä suurella mielenkiinnolla ja intohimolla! :) tulee kova kesä!

  • 1. Sun City
   2. Bears
   3. Ghosthunters
   4. ECG
   5, Bouncers

  • Jyrkihän on vetänyt helvatan hyvin bouncersia jefu kartalle. On tehnyt ilmeiseti helvetin hyvää työtä joukueelle vai oliko joukuessa muita valmentajia? Ilmeisesti ei. Mikään taho ei kerro tätä. Kova joukkue vaatii kovan valmentajan.

  • Tieto muista valmentajista löytyi helposti joukkueen sivuilta… Käytä internetpalvelua nimeltään google ja kirjoita hakukenttään Mikkelin Bouncers

  • Ainakin Koistisen Kaitsu tehnyt mikkelissä hyvää duunia jo pidempään. Kesällä pitää lähteä urpolaan ihan isolta kirkolta asti

  • Löytyi ja kiitos vastaukselle. Nimiä löyty vaikkakin hakien, konkarit kunniaan.
   Ulkomaa kiittää ja tsemppiä kaikille II-divariin.

  • Arvioijien mukaan Pori on menetyksistä huolimatta kovempi kuin viime vuonna ja Nokiakin on mysteerirosterilla tehnyt kovempaa duunia kuin Mikkeli, joka kuitenkin viime vuonna oli finaalissa. (Ja me ECG:ssä, tietysti.) Sen sijaan Hangon tekeminen on ollut selvästi laadukkaampaa, koska voittavat Porin ja muut pystyyn, siitä huolimatta, että otti käkättimeen Mikkeliltä viime vuonna.

  • Anteeksi, Filebackerin mielestä. Toisessa arviossa Hanko on VIIMEISENÄ. Go and know, kuten englanniksi ei sanota.

  • Eiköhän tässä ole kyse siitä, että ennen kautta sarja näyttää poikkeuksellisen tasaiselta ja kaikki näyttävät yllätysvalmiilta. Pori ja Nokia ovat vaarallisia ja kaikki kolme viimevuotista ovat vahvistuneet aikaisemmasta. Hangossa on 30-vuotis juhlakausi, joten luulisi seuran panostavan tähän kauteen. Oli miten oli, mutta on ilo katsella tason nousevan näissä alemmissakin sarjoissa. Kolmonenkin on jo ihan kelpo kilpasarja.

  • Tunnustan, että syvempi tuntemus tältä sarjatasolta puuttuu, ja perustan ennakkoarvioni pääosin viime kauden fiiliksiin ja mututuntumaan mutta:

   1 Portsarit
   -Viime kaudella Sawon maljaan tiensä hyvällä pelillä selvittänyt Bouncers on varmasti saanut hyvien valmentajavahvistusten kyydissä pelimiehiä Lappeenrannasta ja kun syvyyttä voidaan hakea Savonilnnasta asti, ennen ensimmäistäkään aloituspotkua heitän Rautaisen 2016 Mikkeliin.

   2 Itähelsinki
   -Suomen Giantsilta löytyy nippu hyviä pelaajia, mutta syvyys ja leveys ovat olleet pitkään kysymysmerkkejä. 50 ukkoa rosterissa kuulostaa hyvältä ja tasokas valmennus saa varmasti oikeat hatut oikeille paikoille, joten ennalta näkisin ECGn niukasti häviämään kakkosen finaalia.

   3 Vadelmaveneilijät
   -Pitkään kakkosta murjoneet regattaisännät saivat sarjatasoon nähden merkittävän kovan hyökkäyksen johtotähden Liigamatsejakin voittaneesta Matikaisesta. Pienen kaupungin eduista ja haitoista nauttiva Sun City saattaa olla herkin joukkue kärsimään loukkaantumisista, joka tässä arviossa tiputtaa synttärisankarit finaalista.

   4 Satakunnan karhut
   -Suvereenisti kolmosdivarin harjanneet Porilaiset ovat kärsineet pelaajamenetyksistä, joita ei valitettavasti paikata tasokkailla rookieilla, suurimpana sakkona TAFTiin matkannut Xavi. Rauman reservi tuo rosteriin lisää vaihtoehtoja, mutta tänä vuonna rahkeet eivät ihan riitä jatkopeleihin.

   5 Ghostbusters
   -Nokian viime kausi oli pirteää tekemistä nuorella joukkueella, mutta ero kakkosen ja kolmosen välillä on kasvanut. Jos rosteri todella on ennakoidun pieni ja talvella on päästy treenaamaan harvakseltaan, voi kyyti olla kesällä kylmää. Saints-GH yhteistyö olisi uutinen, jonka haluaisin nähdä.

  • Ei mikkeli ota rautamaljaa. Pitää tehdä duunia sen eteen ja onko jengi tehnyt sitä?
   Ei mitään. Taisi maha täyttyä viimekaudesta ja tuota kokemusta ei jeggi osaa käyttää hyväski. Pelasivat muutama viikko stten harkkapelin Steelersiä vastaan ja turpaan saivat 37-0 ja tulos puhuu puolestaan. Paikalla olleena ei mitää hyvää katottavaa mikkelin puolesta, Steelers piti homman omassa hanskassa helvetin hvyin.
   Bouncers ei finaaliin tule pääsemään. Pelata ja pelailla, siinä se suurin ero on
   SC tulee olemaan kova kuten kuten viimekaudella. Pori, perinteitä ja kovaa duunia joka tulee heittämällä kakkosen kärkikastiin.
   Nokia on iso kysymysmerkki toki yllättäjä, se miten perinne on siirtynyt eteenpäin.
   ECG perinteinen jenggi, hiukkasen on jäänyt paikalleen polkemaan mutta pikkuhiljaa kypsyen tulee menestystä ja toivotaan että menestystä tulee.

   Selkeää voittajaa ei tule mutta yllättäjä tulee.

  • Luojan kiitos KPO on heittämällä, just ton 30-burgerin verran Mikkelin edellä, jos meinaavat pelata ykköstä ilman importteja! Se matsi ei vielä kerro mitään kummastakaan joukkueesta sarjatasoonsa verrattuna.
   Porin perinteitä on lähtenyt exporttaamaan isohko tukku pelimiehiä.
   SC on ennenkin kyykännyt vakuuttavien otteiden jälkeen muutaman avainpelaajan otettua kipiää.

   Mutta tässä vaiheessa voikin odottaa vaan odottamatonta…

  • Älkää aliarvioiko Nokiaa. Siellä on tehty hommia huonoissa olosuhteissa koko talvi ja kaikki kaupungin aiheuttamat patoumat ladataan kauden alusta asti suoraan vastustajaan. Nokia on tämän kauden jälkeen ykkösessä ja hyvä niin!

  • Mitä nyt on julkisuuteen vuotanut niin melkeinpä kaikki joukkueet vaikuttaisi panostavan tähän kauteen. Kun ottelut alkavat niin nähdään erot kenen pr-osasto on tehnyt kovinta työtä talvikaudella ja mitkät joukkueet ovat harjoitelleet enemmän kuin kirjoitelleet ylistäviä sanoja nettiin.

  • Mikkeli taisi pistää Jyväskylää käkättimeen torstain skrimmagessa. Kyllä Mikkeli on ehdottomasti kovin suosikki viemään Rautamaljan.

  • Viikon päästä se nähdään, kun SC tulee Mikkelin vieraaksi. Mikkelillä on alla peli Kuopiota vastaan ja scrimmage Jyväskylää vastaan, joten taitavat ainakin siltä pohjalta olla ennakkosuosikkeja. Hanko ei ainakaan ole raportoinut mistään treenipeleistä. Se on vähän outoa, kun ovat aina aikaisemmin pelanneet.

  • SC on ollut Lohjalla leireilemässä Lionsin kanssa aiemmin talvella ja pari viikkoa sitten Hämeenlinnassa pelaamassa Huskiesia vastaan harjoituspelin.

   ”Mikkeli taisi pistää Jyväskylää käkättimeen torstain skrimmagessa. ”. Tämä kommentti mikäli pitää paikkansa asettaa kyllä Jyväskylän mielenkiintoiseen asemaan. Voiko pitää paikkaansa ja mikä mahtoi olla Jaguaarien pelaajatilanne tässä matsissa?

  • Ei ollut jenkkejä Jyväskylällä ja semmoset 20 kaveria pukeissa. Mikkeli taisi päästä maalialueelle 6-7 kertaa. Jyväkylä taisi tehdä 2 td. Mutta eihän tuo ollut oikeeta peliä. Scrimmage 10yritystä ja vaihto.

  • Eilen ollut näköjään myös ECG – EAGLES scrimmage. Tietoa jollakin miten ”päättynyt” / miltä peli vaikutti?

  • https://www.youtube.com/watch?v=4jVbEJ5d9rY

   Porissa on selkeä tähtäin

  • Erittäin siisti video, bravo Bears !

  • Hyvin tehty video Bears!

  • Bearsin video ei tietenkään kerro vielä pelin tasosta mitään, mutta tekemisen meiningistä paljonkin. Sykähdyttävää tässä on se, että puhutaan 2-divisioonasta!

   Hangon osalta taas on sääli, että seuran nettisivut ovat hiljentyneet aikaisemmasta. Vielä viime vuonna olivat mielestäni Suomen parhaimmistoa monellakin tapaa. Olisi luullut harjoituspelin Hämeenlinnaa vastaan olevan uutisoinnin arvoinen, vaikka olisi tullut pahasti pataankin. Vastushan oli sen mukainen. Onko kellään tietoa tuon matsin tuloksesta?

   Kaiken kaikkiaan jo nyt ennen ensimmäistäkään matsia uskallan väittää, että on tulossa kaikkien aikojen kovin 2-divari.

  • Iso tassu Tapsalle artikkelin kirjoittamisesta. Tämä tulee olemaan tulevan suven mielenkiintoisin jefusarja Suomessa.

   Vähintään yksi peli jokaiselta joukkueelta nähtynä viime vuodelta. Varmuudella voi sanoa että viime kauden sarjatasot eivät tule näkymään millään tavalla loppusijoituksissa. Päinvastoin rautamalja tulee olemaan viime vuoden uusinta tinamaljasta. Bearsin ja Nokian pelinopeus ja kovuus olivat viime vuonna aivan eri tasolla kuin sarjan muilla nykyisillä joukkueilla. Tottakai pelaajamuutokset vaikuttavat ja kehitystä tapahtuu mutta oletus on että niin suurta muutosta ei suuntaan tai toiseen ole tapahtunut.

   1. Bears
   X:n lähtö ei vaikuta hyökkäykseen. Hänen rooli oli pieni sillä puolella palloa mutta puolustuksen osalta rooli oli isompi. Kotron saapuminen enemmän kuin korvaa X:n lähdön ja muut puolustuksen lähtijät. Ylivertainen puolustus joka tulee dominoimaan sarjan hyökkäyksiä. Kokenut ja hyvä hyökkäyksen linja. Sandhun juoksuilla ja heitoilla tehdään riittävät pisteet hyökkäyksessä.

   2. Ghosthunters
   Viime vuoden tasoisella pelillä Nokia pelaa finaalissa. Jos huhutut lähdöt ovat olleet merkittäviä voi tippua monta sijaa.

   3. Sun City
   Nousee muiden viime kauden joukkueiden ohi Matikaisen heittojen ja erityisesti juoksujen ansiosta. Hidas mutta kankea puolustus.

   4. Bouncers
   Täysi vastaantulija Kuopiota vastaan viime kauden finaalissa. Puolustuksen peli finaalissa mielikuvituksetonta heitto/juoksurushaamista. Yksi pystyvä tukimies joka ei tule riittämään. Parhaan pelaajan lähteminen tulee näkymään hyökkäyksen yksipuolisuutena.

   5. ECG
   Hyökkäyksen linjapelaaminen kikkailua. Linjasta puuttuu koko ja liikkuvuus. Puolustus pehmeä. Jumbosija odottaa.

  • ”Suven mielenkiintoisin jefusarja” on tasan se sarja, jonka luona oma sydän sijaitsee. Se voi olla U9 vuotiaiden temmellys tai Vaahteraliiga tai ihan mikä vaan siltä väliltä. Kakkosta seuraaville se on Kakkonen. Hienoa että sarjoja riittää joka makuun.

  • Tänä kesänä mielestäni kaikki sarjat ovat tasaisia ja mielenkiintoisia. Vaahterassa tulee olemaan tasaista, pois lukien roosters ja butchers. Divarissa on hännänpitäjäksi rankattu kuopio, joka viime vuonna voitti kakkosen suvereenisti ja on vielä vahvistunut. 2d edellä mainitsemalla tavalla sekä 3div lähes kaikki joukkoeet ovat vahvistuneet.

  • Omaa kylää saa/pitää puffata, mutta oletko ottanut huomioon, että pelinopeus vaikutti viime vuoden kolmosen kärjellä nopeammalta, koska kyseessä alemman sarjatason kärkijoukkueet jotka vielä pelasivat finaalia? Vastaavasti liigassa ja divarissakin kärkijengien väliset pelit ovat huomattavasti vauhdikkaampia, kuin kärki- ja häntäjoukkueen väliset ottelut. Tsemppiä kaikille kakkosen jengeille kauteen, yhtään ilmasta matsia ei kenelläkään ole varaa antaa. Kuten moneen kertaan sanottu, käytännössä kaikki sarjat vaikuttavat tällä hetkellä seuraamisen arvoisilta!

  • @@Old-School Muun muassa kaikki Bears-kotipelit ja vieraspelin Nokialla nähneenä kyse ei ole siitä että näkymys perustuisi vain tinamaljaan. Nopeus ja kovuus oli ihan eri tasolla kaikissa noissa peleissä.
   Tapanani ei ole puffata turhaan ketään. Voit vilkaista viime kauden kirjoituksia niin huomaat että Bears sai tiukkaakin kritiikkiä tietyistä asioista.

  • Kakkosdivari oli viime kaudella huonoin vuosiin. Kuopio oli ainoa, joka paransi tasoaan, muttei sekään niin paljon, kuin numerot kertovat. Mikkeli pysyi kutakuinkin vanhalla tasollaan. Hangon peli oli sekaisin, kun iso liuta vanhoja, varsinkin puolustuksen avainpelaajia lopetti tai siirtyi muualle. QB-tilanne oli haastava, kun Berndtson lähti Turkuun ja korvaava loukkaantui vakavasti. Tavallaan koko kausi meni uuden hakemisessa. Edellisellä kaudella Hanko oli haastanut Hämeenlinnan varsin hyvin Rautamaljassa ja nyt näyttäisi olevan koossa kokonaisuutena vahvempi rosteri. Mikkelistä on kuulunut paljon lupaavia uutisia ja ECG on saanut vahvistuksia niin valmennukseen kuin vanhoihin heikkouksiinsakin. Bears ei siis tule valmiiseen pöytään, mutta on taatusti yksi ennakkosuosikeista. Ehkä näistä aikaisemmista ennustuksista pitäisi ottaa keskiarvo ja pitää sitä parhaana power rankinginä.

  • Näit kaikki Bearssin kotipelit ja vieraspelin Nokialla ja siitä tiedät, että vauhti oli aina kovempaa, kuin kakkosessa? Jäitä hattuun ja katsotaas nyt ainakin pari kierrosta palloa ensin.

   ”Mikä vi**u teitä Porilaisia oikein vaivaa?”
   -Jussi Vares

  • @@Vanhankoulun Karhu Kuten kirjoitin näin vähintään yhden pelin jokaiselta tämän kauden 2. divisioonan joukkueelta. Kuten edelleen kirjoitin pelinopeus ja kovuus oli Bearsilla ja Nokialla aivan eri tasolla verrattuna muihin nykyisiin joukkueisiin.

   Tähän ketjuun on kirjoitettu arvioita sarjan joukkueiden loppusijoituksista ja niin tein itsekin. Olisin tietenkin voinut odottaa pari ottelukierrosta ja tehdä arvioni vasta sitten mutta tämä on mielenkiintoisempaa ja haastavampaa näin. Sinä voit tietenkin vapaasti tehdä arviosi vasta parin viikon päästä.

   ”We’re not worthy! We’re not worthy!”
   – Wayne Campbell & Garth Algar

  • ECG:n Orvasmaakin on huomioinut ennakkoarvioni – http://www.sajl.fi/?x167512=5172461 . Mukavaa että se on jäänyt noin hyvin mieleen.
   Bears:n puolustus tulee dominoimaan ECG:n hyökkäystä ja ECG:n pehmeä puolustus ei mahda mitään Bears:n vahvalle hyökkäykselle. Tulos 7-28.

  • Kyllähän tuo näin melkein sarjan puolivälissä vaikuttaisi, että olit aika hyvin jäljillä noissa ennakoissa.

  • Laita vaan rohkeasti uutta tekstiä kakkosesta jonka osalta ei tunnu löytyvän kirjoittajaa…

  • Ihan tiukkoihin matsi ollu täs sarjassa monta…. ois voinut kääntyä suuntaan tai toiseen

  • Tiukkoja matseja*