Lauantai-illan LIVE: Battle4Tirol

Tuomo Tomperi 9.4.2016 9:40 60 kommenttia

Seuraa lauantai-iltana klo 18.30 Suomen aikaa alkavaa ottelua Helsinki Roostersin ja itävaltalaisen SWARCO Raidersin välillä täällä. Twitterin #battle4tirol -hashtag käy kuumana koko ottelun ajan.

Nelinkertainen hallitseva suomenmestari Helsinki Roosters avaa kautensa Itävallassa Euroopan huippujoukkueiseen kuuluvaa SWARCO Raiders Tirolia vastaan. Battle4Tiroliksi brändätty ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sitten kauden 2013, jolloin Raiders päihitti Roostersin Innsbruckissa 52-13. Vaikka lauantain ottelu ei ole kummallekaan joukkueelle osa virallista sarjaa, varsinaisesta harjoitusottelusta ei missään tapauksessa voida puhua. Roostersille kansainvälinen ottelu on yksi kauden päätapahtumista. Isäntäjoukkue Raidersille ottelu on osa kolmen ottelun Battle4Tirol-sarjaa, jonka seuraavassa ottelussa kesäkuussa Raiders kohtaa amerikkalaisen yliopistojoukkueen.

Raiders streamaa ottelun suorana Livestream-palvelun kautta. Ottelu on nähtävissä oheisen upotuksen kautta tänä iltana klo 18.30 alkaen.

Gridironin kommenttiketjun lisäksi ottelun aikana käydään keskustelua myös Twitterissä hashtagilla #battle4tirol.


Lue myös

Kommentoi

 • Tämä on hyvä tasonmittaus Suomen huipun ja Euroopan huipun välillä. Seuraavaksi olisi hienoa, jos joku suomalainen seura onnistuisi kutsumaan jenkkiläisen joukkueen pelaamaan vieraakseen kuten Swarco Raiders on tehnyt. Viimeinen kerta tällaisesta Suomessa taitaa olla 1980-luvulta.

 • Roosters pelannut 80-luvun jälkeen kaksi peliä amerikkalaisia opinahjoja vastaan. 1999 Augustana Universityä vastaan 10-36 tappio ja 2002 University of Wisconsin, Eau Clairea vastaan 22-27 tappio. Augustana on NCAA div II joukkue ja University of Wisconsin div III joukkue.

  Ja itse peliin: Mietin itsekseni, että hyötyykö Roosters siitä et vastassa on tuttu pelinrakentaja. Roosters on kuitenkin pelannut aika monta peliä Sean Sheltonin joukkuetta vastaan, ja muutaman Sheltonin kanssa. Luulisi että on helpompi valmistautua peliin kun vastustajan pelinrakntajan tavat tunnetaan, vaikka joukkeen ei.

 • Roosters ottaa kuokkaan niin pahasti! Shelton juoksee kukkojen yli niinkuin teki Trojansissa.

 • @Kukot kotiin: Vale, emävale, tilasto

  http://www.sajl.org/images/tilastot/vl15016.shtml

  http://www.sajl.org/images/tilastot/vl15032.shtml

  Mietin vaan et kuka jäi ja kenen jalkoihin? Tilastoihinhan ei voi luottaa. : )

 • Siis mitä helvettiä? Tekeekö toi Raiders joka pelistään tuollaisen tv-produktion vai koskeeko tuo ainoastaan tätä battle4tirol-settiä? Pistää vähän perspektiiviin tätä Suomen meininkiä…

 • Miksi ihmeessä R pelasi neljännen ekalla drivella? Olis voinut puntata syvälle Swarcon päätyyn. Ei tajuu.

 • Selostajat ei kyllä juuri anna Roolle toivoa. Toivottavasti Roo saisi kuitenkin tehtyä tästä pelin, ettei tulis ihan blow-out

 • Joo sepä oli aikalailla siinä. Ainakin omaan silmään on jo niin alistuneita noi roon pelaajat että eiköhän yksi neljännes riitä tasoeron toteamiseen.

 • Roosterssin puolustus helppo pelata ”ulos” ja taklauksia ei saada vietyä loppuun.

 • Sheltonilla on kyllä kaikki aika pocketissa. Sai rauhassa katsoa ja odottaa, että Callahan pääsi syvälle. Sen lisäksi Knox tulee tuolta oikealta linjan päästä ihmeteltävän helposti.

 • Hahhaaa, on kova porukka.

 • Ei voi olla totta, Callahan taas karussa. Ja Shelton sai taas ihan rauhassa odotella ja katsella. Ehkä nyt sitten pitää toi Roostersin takakenttä laittaa uuteen uskoon toiselle puoliajalle. Oli kyllä kunnon kylmä suihku puoliajan loppuun. Hakala varmaan hyppii tasajalkaa pukukopissa.

 • Vähän turhankin kylmää kyytiä eka puoliaika.

 • Ei menny ihan putkeen Roostersilla loppu. Kahdesti kämmi potkussa (vai oliko ulospotku edes puhdas vahinko?) ja sit päästetään ukko karkuun kun pelikellossa muutamia sekunteja. Well played.

 • just kun Roolla löytyi vähän vauhtia…

 • Tää menee aika tarkalleen samaan tulokseen kuin edellisessä kohtaamisessa.

 • Naurettava rasvaletti läski toi #54!

 • Roosters pakotti Raidersin pelaamaan ykkösillä lähes loppuun. Kova temppu.

 • Roostershan pysyy hyvin pelissä mukana, tai siis pysyi ennen parhaan reissunsa loukkaantumista. En ymmörrä miten siitä miten siitä niitistä ei tullut lippua? Ilmeisesti meillä Euroopassa päävammat ei oo niin justisa.

  Roon dl on pelannut aika mitäänsanomattoman pelin, ehkä Aitalaa lukuunottamatta. Suorin jaloin nojaillaan vastustajaan eikä paineesta ole tietoakaan.

 • Vehkomäeltä pääsee aina äijä kiirehtimään Brownia. Kannattaa miettiä kierrätystä tuohon kohtaan.

 • Oli kyllä oppikirja esimerkki targetingista. Meni ohi tuomareilta.

 • Hyvinhän se meni, helppo liigakausi edessä.

 • Toinen puoliaika näytti jo paremmalta. Luster oli peli päällä ja 69ersista tulleet Wasiljeff ja Drocila näytti kans hyviä otteita.

 • Raiders pystyi kolmen miehen puolustuksen linjalla luomaan painetta koko ajan. Roosters ei neljällä saaut yhtään painetta, blitzeillä ainoastaan.

 • Ei ole helppoa lähteä pelaamaan huippujoukkuetta vastaan (nurmella) ilman omia pelejä alla. Eikä tuollaista rutinoitunutta jengiä vastaan voi Suomen oloissa simuloida treenejä. Eka puoliaika meni totutellessa tahtiin.

 • Tero Vee on oikeassa – kauden avausmatsi Raidersia vastaan on todella paha paikka nimenomaan tuon pelikokemuksen puutteen takia. Itävaltalaiset toteuttavat hyvin koko ajan, eivätkä systeemi tai kutsut juuuri anna armoa heikoille lenkeille vastustajan joukkueessa.

 • Menikö Luster ja Taylor rikki ?

 • Tero Veen kanssa täysin samaa mieltä. Vaikeista lähtökohdista huolimatta Roosters pelasi todella hyvin. En kutsu tuota vielä tasaveroiseksi haastamiseksi, mutta erittäin hyväksi suoritukseksi koko joukkueelta ja valmennukselta.

  Antoiko tämä peli nyt yhtään kuvaa siitä, miksi takia Vaahteraliigassa tarvitaan ulkomaalaisia pelaajia? Molempien joukkueiden näkyvimmät pelaajat olivat amerikkalaisia. Nämä todelliset vahvistukset auttavat suomalaisia pelaajia kehittymään paremmiksi, sillä vain itseään parempia vastaan harjoitteleminen ja pelaaminen kehittää. Kaikki muu on huuhaapuhetta.

  Roostersissa oli monta onnistujaa ja ainakin Wasiljeff ja Drockila nousivat hienoilla kopeilla esiin. Harjoitus on tuottanut tulosta. Äyräväinenkin on kehittynyt eteenpäin. Karbin ei tainnut olla mukana? Takakenttääkään en lähde sen suuremmin moittimaan, vaikka Callahan teki Sheltonin kanssa mitä tahtoivat. Hyökkäyksen puolella Spearsin puuttuminen johti selkeästi siihen, että paino siirtyi heittoon ja Brownin omaan juoksuun, mutta Kurosellekin tarjottiin palloa.

  En nosta DL:ää huonosti pelanneeksi kombinaatioksi. Raidersin hyökkäyssysteemistä on ollut jonkin verran tietoa, kun ne on jo pelanneet useamman ottelun. Ehkäpä on huomattu, että Raidersin RB on pelimies ja voi hyvinkin olla niin, että siihen varauduttiin passiivisemmalla linjapelaamisella ja lähdettiin ottamaan Sheltonin ja Knowin juoksu pois. Voihan se olla niinkin, että painetta ei saatu aikaiseksi, vaikka yritettiin. 37-21 ei ole huonoa puolustuspelaamista, kun Raiders on tehnyt aika paljon pisteitä tähän asti pelaamissaan peleissä.

  Missä Roostersilla oli parantamista? Heittopuolustus Shelton-Callahan-kaksikkoa vastaan oli välillä vaikeaa, mutta niin se on aina vaikeaa kovia kaksikoita vastaan kotimaan Vaahteraliigassakin. Mikä joukkue nojasi todella vahvaan pelinrakentajaan kaudella 2003? Tai mikä oli kauden 2008 paras heittohyökkäysyhdistelmä? Entäpä juoksuhyökkäys samana vuonna? Tai minkä joukkueen hyökkäys oli 2011 todella vahvan jenkkikolmikon varassa? Nämä nyt vain muutama nosto menneestä, vaikka joka kaudelta löytyy tutkapareja, jotka ovat todella tehokkaita. Se on liiga kuin liiga, niin aina tällaisia tehoja löytyy.

  Roostersin selkeästi heikoin lenkki oli Vehkomäki #53. Joko pelaaja oli väärässä ottelussa tai vastustaja oli liian kova mies miestä vastaan tilanteissa. Puolustuksessa Kokkonne #35 näytti olevan samassa tilanteessa. Liian suuri ero vastustajan puolella, niin hyvin ja oikein pelattu ottelu voi näyttää huonolta ottelulta, jos on vain sen sentin myöhässä silloin tällöin tai koko ajan.

  Kokonaisuudessaan Raiders varmasti sai sen, mitä haki eli hyvän ottelun. Roosters oli ajankohtaan nähden todella hyvä. Vaahterassa muilla on tekemistä, sillä standardi on nyt asetettu korkealle.

 • Muutoin paljolti samaa mieltä mutta en ole samaa mieltä jenkkien vältyämättömyydestä. Suomalainen jefu ei kehity kun taitopaikoilla aina amerikanpoika. Se on selvä että tällaisissa peleissä ei ilman heitä pärjää.

 • Et huomannut Karbinia?
  Ekalla puoliajalla käytännössä jokaisessa taklauksessa mukana.

  Toisen puolikkaan seisoi sivurajalla, varusteet päällä.

 • @Jone: Työ tehdään harjoituksissa eikä peleissä. Joukkueessa oleva jenkkirissu ja jenkkikorneri kehittää suomalaisia pelaajia äärettömän paljon ja nimenomaan taitopelipaikoille tarvitaan huippuyksilöitä. Nämä vahvistuksen puskevat keskitasoa ylöspäin. Hyvä valmennus auttaa, mutta paraskaan valmentaja ei pysty tarjoamaan laadukasta harjoitusvastusta. Urheilumenestykseen panostavat seurat ovat kaikkein paras asia suomalaiselle jefulle, koska menestystä tavoitellaan panostuksella ja mahdollisuuksien mukaan ulkomaalaisilla pelaajilla.

 • Roon Slater ja Rain Washington oli masentavia.. Kummastakaan ollu merkittävää apua joukkueilleen.

 • Millä peruusteella vain parempia vastaan pelaaminen ja harjoittelu on ainut joka kehittää? Mksi joukkueissa sitten tarvitaan valmentajia? Miksi junnut eivät siten pelaa miestensarjoissa? Linjamiehet ei Suomessa voi kehittä, kun linjassa ei juuri jenkkejä pelaa? Päteekö kaikkiin urheilulajeihin? Heleniukselle tuli vasta nyt ammattilaisuran ensimmäinen ottelu, jossa kehittyi? Auttasiko Messiä vastaan pelaaminen puulaakijokkueen pelaajia kehittymään?

 • @Glory Days:

  Esitätkö kysymykset huumorilla, täydestä ymmärtämättömyydestä vai pelkästään provokaatioksi? Toivon ensimmäistä, mutta epäilen viimeistä ja pelkään keskimmäistä.

 • Ainakin peli osoitti sen että Roostersin kausaria ei tarvii ostaa. Tuo nippu vaikkapa Porvoota vastaan ens kaudella voi morjens.
  Murskavoittoja tiedossa eli peleissä ei tule olemaan mitään katsomisen tai jännittämisen arvoista.
  Mitalit voidaan jakaa. Tylsä liiga tiedossa.

 • Kyllä jenkit auttaa joukkueita tasokkaampaan harjoitteluun, ei kahta sanaa siitä. Mutta ilman peliaikaa ja vastuuta taiptopelipaikoilla ei vaan kehity. Jos toi sun teoria toimisi 100% niin viimeaikojen kilpavarustelun tuloksena joukkueet olisivat täynnä kotimaisia pelinrakentajia ja keskushyökkääjia liigatasolla. Totuus on toinen ja noiden pelipaikkojen vakavien puutteiden osalta mm. maajoukkue ei voi menestyä isommin.

 • No johan nyt on taas vänkäämistä. Ja aihe kun ei ole käytännössä mitään rakettitiedettä (tai korkeammalla tasolla melkeinpä on). Jos kehittyminen olisi vain yhdestä asiasta kiinni, ja sen tekemällä tulos olisi automaattinen, olisi urheilu aika helvetin tylsää kun kaikki olisivat yhtä hyviä. Onneksi siihen vaikuttaa vähän useampikin seikka.

  Pelaaja kehittyy sekä peleissä että treeneissä. Molemmilla on oma tärkeä funktio, eikä kumpikaan voi korvata toista. Sekä huonompia, oman tasoisia että parempia vastaan pelaaminen sekä harjoitteleminen kehittää, näistä jokainen hieman eri tavalla.

  Trolleille: turha vetää äärimmäisyyksiin, kehittäsikö Messiä pelata tai harjoitella vaippaikäisten kanssa.

  Jenkkivahvistusten kanssa on aina tasapainoiltava hyötyjen ja haittojen kanssa. Ja isoin haitta on peliajan vieminen niiltä kehittyviltä saman paikan pelaajilta. Tämä ei ole jenkkivahvistuksen ongelma, vaan valmennuksen. Pelkkä harjoittelu ei tee kenestäkään huippua, vaan se vaatii myös pelaamista ja vastuuta.

  Harjoittelun kannalta hyötynä on ehdottomasti treeneissä saatava esimerkki ja tieto. ”Parempia vastaan treenatessa kehittyy” on totta, mutta taas tiettyyn rajaan asti ja tietyillä edellytyksillä. Joskus voi käydä niinkin että selvästi parempaa vastaan treenaaminen ei kehitäkään ja tuottaa negatiivisia asioita esim. urheilullisen itsetunnon heikkenemisen kautta joka taas vaikuttaa suorituksiin. Tämäkään ei välttämättä ole jenkkivahvistuksen vika (toki hänellä voi olla siinä rooli) vaan ensisijaisesti sen suomalaisen jonka henkiset ominaisuudet eivät ole vielä huipputasolla. Ja sitä kautta myös valmennuksen vastuulla.

  Taidon harjoittelussa periaate on viedä se taito helposta ympäristöstä vaikeampaan. Peli on se vaikein ympäristö, ja jos se jätetään pois jää harjoittelu torsoksi. Treenit harvoin korvaavat itse peliä.

  Niin kauan kun keskustelu velloo akselilla ”onko parempi treenata vai pelata”, on mun mielestä selvää että keskustelijoilla ei ole kunnollista käsitystä siitä miten urheilijoita valmennetaan tai miten urheilija kehittyy. Vähän kuin kinasteltaisiin kumman isi on vahvempi.

 • No näinhän se suurin piirtein on, mitä siitä vänkäämään. Harmittaa vaan joskus tiettyjen pelipaikkojen yksioikoinen miehitys jenkkivahvistuksilla ja tätä kautta suomalaisen pelaajamateriaalin vääristymä. Esim. moni junnusarjojen qb on siirtynyt suosiolla tai pakon edessä rissuksi kun on ollut tiedossa kuinka vaikeaa qb: na on saada peliaikaa.

 • Jos ja kun Roosters pystyy esittämään eilisen kaltaista peliä Vaahteraliigassa tulee muille joukkueille äiti ikävä.
  Aamen

 • Ensimmäistä kautta ajattelin kotimaista liigaa alkaa seuraa ja käydä peleissä mut jos jengi availee ranteitaan tuolla eilisellä Roosterssin pelillä ja ”ylivoimaisuudellaan”, on taso täällä todella paska ja mielenkiinnoton. Taitaa jäädä kotiliiga sikseen.

 • Ei välttämättä kannata ottaa täällä huutelijoita kovinkaan tosissaan…. onhan se nähty vuosi toisen jälkeen

 • Tässä on nyt käyty väittelyä kaikesta muusta kuin itse matsista. Täytyy sanoa, että olen ylpeä Roostersista ja suomalaisesta jefusta. Selostajatkin korostivat moneen kertaan. että kyseessä on Roostersin eka matsi ja silti laittoivat Swarcon koville. Varsinkin toinen puoliaika oli tasaväkistä vääntöä. Tämä on iso askel suomijefulle ja rima on asetettu uudelle tasolle. Olemme takaisin Euroopan huipputasolla.

 • Harvinaisen selvät jaot on ennen kauden alkua. Roosters on kirkkaasti ykkönen ja tulee voittamaan tasan niin monta peliä kuin haluaa. Sijat 2-4 taistellaan Seinäjoen, Turun ja Vaasan kesken. Vantaalla, Porvoolla ja Tampereella ei ole mitään asiaa välieriin.

 • Tää on taas tätä, kun troijalaisten piti voittaa jo ennen joulua viimevuonna (vähän kärjisettynä), mut miten kävi?

 • Itse veikkaan Roostersillekin tiukkoja matseja. Tälle kaudelle tulee monta tasoaan nostanutta vanhaa ja uutta.

 • Eräässä asiassa Roosters on hyvä: valitsemaan aivan uskomattoman hyviä jenkkejä! Luster ja Brown ovat aivan ennennäkemättömän hyviä pelaajia Suomeen. Itseäni ei pätkääkään vakuuttanut esim. Roostersin hyökkäyksen linja. Ilman Brownin taituruutta ja nopeutta säkkejä olisi tullut solkenaan. Lisäksi hän oli nopeudessa aivan huippu. Luster puolestaan oli fysiikaltaan kentän dominoivin pelaaja. Kotimaisista pelaajista mielestäni puolestaan esim. Rantala ja Kuronen onnistuivat hyvin. Puolustus ei onnistunut tuomaan kuin ajoittain painetta, ja silloinkin Blizzaamisen seurauksena. Roostersin jenkkikeskushyökkääjä vaikutti hyvin vaisulta viime kauteen verrattuna. Jotenkin jäi sellainen kuva, että hän ei taida ihan olla kunnossa. Eräs haaste varmasti oli, että tyyliltään hän ei ole voimajuoksija vaan sellainen RB, joka tarvitsee linjan murjomaan avointa väylää. Nyt väylää oli huonosti, koska lihaa oli vastassa enemmän kuin Vaahteraliigassa.

  Roostersin jenkkivalintojen onnistumisesta kaiken kertoo esim. viime vuoden kylvettäminen Seinäjoella, ja joukkueen siitä nouseminen hyvien jenkkivahvistusten voimalla voittoon Vaahteramaljassa. Keskivertojenkeillä Roosters ei voittaisi Vaahteraliigaa.

  Väitän, että jos mikä tahansa vaahteraliigan kärkinelikon joukkueesta saisi käyttöönsä Roostersin pelinrakentajan, Lusterin, ja täysikuntoisen Jaycen Taylorin, olisi mestaruus sillä taputeltu.

  Ainut millä Roosters voidaan voittaa ensi kaudella on 1. joko kyseiset pelaajat eivät kestä kautta loppuun saakka (siitä oli jo merkkejä ilmassa) tai 2. tuodaan Suomeen vielä paremmat vahvistukset.

  Kakkosvaihtoehdon kohdalla Trojans on jo mielestäni pelannut itsensä ulos loppuottelusta, vaikka play off paikasta taisteleekin. Crocodiles puolestaan pystyy haastamaan (Crocojen uudet jenkit, Nico Leister sekä saksalaisrissu vaikuttavat todella pelimiehiltä!). Viime vuonna Crocodilesin akilleen kantapää oli LB osasto ja keskushyökkääjän kanssa samankaltaiset ongelmat, kuin Taylorilla itävaltalaisia vastaan. Myös Royals on vilautellut tuovansa hyviä pelimiehiä maahan jo tähän mennessä. Efen uskon esimerkiksi edelleen olevan loistava. Royalsin ongelmana on kotimaisten pelaajien kehnohko taso liigan kärkijoukkueisiin verrattuna. Taftia ei ole kovin korkealle rankattu arvioinneissa, mutta oma veikkaukseni on, että joukkue yllättää niin ikään. Butchers voinee heittää hyvästit liigapaikalle.

 • Joko Roostersin vasen guard ja oikea tackle olivat rookieita tai sitten peloissaan. He olivat suurissa vaikeuksissa pitkin ottelua. Myönnettäköön, että vastus oli kova mutta silti nuo näytöt eivät olleet hyviä heiltä.

 • Tuosta #53 Vehkomäen oletetusta huonoudesta sen verran, että kannattaa ehkä vähän miettiä lähtökohtia. Vehkomäki suorittaa varusmiespalvelusta ja Swarco tiedottaa omilla sivuillaan Vehkomäkeä vastaan suuren osan ottelusta pelanneesta JENKISTÄ näin:

  ”Jermaine Guynn played from 2004-2008 at the prestigious Purdue University. (!) In 2011 he was briefly under the Arena Football League (!) before coming to Europe 2012. Recently played the 30 -year-old (!) in the German Football League ( GFL ) for the Stuttgart Scorpions. In three seasons in Germany Guynn scored 25 Sacks and 71 tackles for loss (!).”

  (vedetty google-kääntäjän läpi lontooksi, huutomerkit osoittamassa huomion arvoisia kohtia)

  On ehkä hieman kohtuuton vaatimus, että tällainen mies ei saisi onnistumisia, mutta:

  Lauantain ottelussa ko. herralla 2,5 tackles 0 sacks. Ei mulla muuta.

 • Ei statsit kerro totuuksia missään nimessä, täällä liian monet kuuluttavat niiden antamia tietoja ”totuuksina” pelaajien hyvyydestä.

  Mutta ymmärrän mitä kirjoitat arvon Reijo, oli ihan eri luokan vastus nyt. Mutta taitaa olla enemmänkin Roostersin o-line -coachin/pass pro -kutsujen piikkiin jos linja hajoaa ja QB joutuu pomppimaan pocketissa.

 • Roostersin koko H-linja on todella nuori. Ei ole fyysisesti Suomen kärkeä, mutta pelaa yksikkönä kurinalaisesti ja fiksusti. Vastassa oli todellakin fyysinen D-linja ja tällä kertaa Roosters pärjäsi paljon paremmin kuin 2013. Kuten edellinen totesi, ei yhtään säkkiä.

 • Oliko Vehkomäki ainoa, jota voitiin käyttää tuota jenkkiä vastaan ? Kun pelin aikana oli aivan selvää, että Brown joutui kiirehtimään ratkaisujaan kun jenkki oli jatkuvasti kannoilla, niin luulisi OC:n siinä vaiheessa ainakin kokeilevan eri vaihtoehtoja jolla tuota jenkkiä saisi pideltyä hiukan paremmin ja Brown saisi rauhassa katsoa vastaanottajaa.

 • Vehkomäeltä huikea peli, painetta tuli, mutta hän hidasti rushia merkittävästi. Miehestä varmasti kuullaan vielä, pelasi kuitenkin käytännössä ammattilaista vastaan.

 • Filebacker… ”Ei yhtään säkkiä”. Tuoko kertoo kaiken? Voi nyt kettu! Joo Roostersin o-line oli vitun hyvä kun sai pidettyä jenkin ilman säkkiä, neutralisoi Purdueta käyneen DT:n ihan täysin!

 • @ Arthro

  En minä esittele mitään absoluuttisia totuuksia tilastojen perusteella, mutta tosiasia (!) on, että kaveri, joka ilmeisesti piti pilkkanaan suomalaista poikaa, ei silti saanut yhtään säkkiä eikä taklauksiakaan kovin paljon. Kyllä kai sen ylivoiman pitäisi näkyä myös tilastoissa, vaikkei niistä koko totuutta saakaan ulos? Samaan aikaan vierasjoukkue heitti yli 200 jaardia, vaikka pelinrakentaja jälleen tämän palstan tietäjien mukaan oli aivan helteessä (ja olikin VÄLILLÄ, se ei liene mikään ihme kun mietitään vähän joukkueiden lähtökohtia).

  Edelleen todella kovissa paikoissa marinoitu amerikkalainen ammattilaispelaaja pelasi suomalaista 19v. varusmiestä vastaan, mutta lopputulos ei kuitenkaan aivan siltä näyttänyt.

  Kovimmat pojat taitaa nyt olla siellä näppiksen ääressä…

 • @Artho En tietenkään sanonut, että säkit kertoo kaiken tai että o-linja oli sikahyvä. Vastaukseni oli siihen väitteeseen, joka alkoi jo elää omaa elämäänsä, että o-linja oli muka sysipaska. Eiköhän vähän kehujakin voi antaa, sillä voittihan Roosters pisteissä toisen puoliajan? Se ei onnistuisi puulaakilinjalla, vaikka QB:llä olisi singerijalat.

 • Onko se nyt oikeasti Vehkomäen moka jos peli on piirretty niin että oikealle juostessa hän irtoaa tukimieheen ja endiä ei oteta? Endi vaan oli niin hyvä ja nopea että ehti kaksi kertaa juoksemaan pelin kiinni takaapäin. Ei siellä oikealla tainnut myöskään olla reikää mihin pallon kanssa olisi voinut riittävän nopeasti juosta.

 • Musta Vehkomäki pelasi hyvän matsin vastukseen nähden. Miehen elopaino taitaa olla 110 kg tai jotain.. Se mistä ei ole puhuttu oli pass rush jossa linja työnnettiin aika nopeasti Brownin syliin joka jälkeen hän otti jalat alle. Onko muuten Akseli Kaasalainen lopettanut kokonaan vai missä vaikuttaa? Oli pari v sitten ehkä Suomen lahjakkain nuori O-lineri.

 • Joku tossa mainitsi että Vasen G ja Oikea T oli ongelmissa, jos en väärin katsellut niin jossain vaiheessa Vasen G vaihdettiin, hajosiko eka kaveri vai mitä, ei se jälkimmäinen ainakaan paremmin pelannut…

 • Berlin Adler – Swarco Raiders 0-58, antaa osviittaa Raidersin voimasuhteista Euroopan kentillä.

 • Raidersin matsi illalla Raiders TV:ssä jenkkejä vastaan.

  http://www.raiderstv.at/