Liigan preseason ranking 2016

jefumaster 30.3.2016 21:20 305 kommenttia

Liigakausi 2016 on enää muutaman viikon päässä. On aika asettaa joukkueet järjestykseen huhtikuuhun mennessä julkistettujen taustatietojen perusteella.

Vaahteraliiga pelataan tulevalla kaudella seitsemän joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Jokaiselle joukkueelle tämä merkitsee vähintään 12 pelin urakkaa. Vuonna 2015 otteluita kertyi runkosarjassa kaksi vähemmän. Tampere ja Vaasa palaavat liigakaupungeiksi Saintsin ja Royalsin ansiosta. Historialliseksi kauden tekee se, että ensimmäistä kertaa kautta aikojen Vaahteraliigassa pelaa ainoastaan yksi joukkue Helsingistä.

Gridiron pre season ranking arvioi joukkueiden voimasuhteita ja esittää oman arvionsa runkosarjan lopun sijoituksista.

1. Roosters vahva ennakkosuosikki

Helsinki Roosters on näkyvästi jahtaamassa viidettä perättäistä liigamestaruuttaan. Matkaa seuran ennätykseen on vielä parin maljan kalistelun verran, sillä vuosien 1995-2000 aikana joukkue ylsi kuuteen perättäiseen mestaruuteen. Päävalmentaja Juha Hakalan johdolla joukkue on kasvanut vuodesta toiseen menestyväksi kokoonpanoksi suuristakin pelaajamuutoksista huolimatta. Vuosi 2016 ei tule tekemään poikkeusta.

Roosters on onnistunut pitämään kasassa edellisen kauden vankan runkonsa. Näkyvimmät ulkomaalaisvahvistukset, Micah Brown ja Jaycen Taylor, ovat harjoitelleet joukkueen kanssa läpi talven. Helsinkiläisseura on onnistunut poimimaan lupaavia täsmähankintoja kotimaisilta siirtomarkkinoilta ja seuran hyvä meininki on houkutellut sivussa olleita tähtipelaajia takaisin aktiivipalvelukseen. Olli Jussilan paluu seuran taustavoimiin näkyy monella toiminnan alueella positiivisena pöhinänä. Ennen liigakauden alkua Roosters tarjoilee kotimaiselle jefukansalle todellista herkkua pelaamalla Itävallasta suorana streamattavassa ottelussa Swarco Raidersia vastaan ”Battle 4 Tirol” teemaisen ottelun (Raiders TV)

Arvio: Tylsä ennuste, mutta Roosters tulee voittamaan runkosarjan ja on ehdoton suosikki mestariksi. Joukkueessa ei ole havaittavia heikkouksia ja muhkea laatupelaajista koottu rosteri kestää suurempiakin kolhuja pelin tason merkittävästi heikentymättä.

2. Anders Trojans janoaa paikkaa Vaahteramaljaan

Trojans tavoittelee jälleen kerran vakavissaan paikkaa Vaahteramaljassa. Mielenkiintoiseksi kauden Turussa tekee se, että ainoana liigajoukkueena Trojans peluuttaa kotimaista pelinrakentajaa hyökkäyksen tärkeimmällä pelipaikalla. Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry pääsee ensimmäistä kertaa urallaan tavoittelemaan tosissaan mestaruutta. Trojansin viimeisin mestaruuden tavoittelu (2014) latistui amerikkalaiskeskushyökkääjän lennettyä suihkuun Vaahteramaljan ensimmäisellä puoliskolla. Yllättäen juuri samainen Joc Crawford on se pelaaja, jonka Trojans on valinnut pallonkantajakseen ratkaisemaan otteluita.

Trojans on palkannut kokeneen Kim Wickströmin hyökkäyksensä koordinaattoriksi. Wickström ja Kadmiry ovat tehneet yhteistyötä Suomen maajoukkueen puitteissa ja nyt Turussa odotetaan yhteisen taustan tuottavan menestyksen hunajata mustapaitaisille. Joukkueen ehdoton vahvuus löytyy puolustuksen takakentältä. Nimimiehiä kuhiseva pelaajalista on kuorrutettu Suomessa näyttävästi pelanneella Roman Runnerilla sekä maaliskuussa sopimuksensa julkaisseella Cameron Guptonilla. Lisäksi tuoreet uutiset kertoivat joukkueen frontin vahvistuneen liigan all stars-pelaaja James Perrineaun liittyessä linjamiehistöön.

Arvio: Trojans puolustaa itselle runkosarjan kakkospaikan ja punnertaa loppuotteluun Roostersia vastaan. Turkulaisen hyökkäyspelin onnistuminen on pitkälti kiinni Miro Kadmiryn alkukauden tasosta. Viime kaudella Butchersissa yhteispeli Kadmiryn ja Runnerin välillä tuotti liigassa toiseksi eniten heittojaardeja. Nyt ympärillä on piirun verran kovatasoisempi kokoonpano ja ovi kohti menestystä ammollaan.

3. Crocodiles jyrää kärkikolmikkoon

Crocodiles on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle viimeksi kaudella 2008. Tuleva kausi ei tule tuottamaan pettymystä playoff-pelien osalta ja seinäjokiset pääsevät koettelemaan voimiaan Trojansia vastaan elokuun pudotuspeleissä. Liigan viime kauden tehokkain pelinrakentaja Justin Sottilaire on talvehtinut lakeuksilla ja hieronut yhteispeliä ja ajoituksia entistä ehompaan kuntoon. Joukkue on kärsinyt useampia menetyksiä kotimaisten pelaajiensa osalta, mutta tuttuun tapaa rosteria on paikattu kansainvälisen pelaajamarkkinan tähdillä. Hyökkäyksen pallolliset pelipaikat on miehitetty tasokkailla importeilla, mutta hyökkäyksen linjan taso on arvoitus, joka ratkeaa kauden käynnistyessä. Timothy Thomas, Spencer Cutlan ja Kevin Marshall Jr tulevat olemaan varmoja nimiä liigan hyökkäystilastojen kärkipaikoilla.

Päävalmentaja Henri Kotasella on taito kutoa toisilleen tuntemattomista kansainvälisistä tähdistä nopeasti toimiva ja tasokas joukkue. Kotimaisen rungon kapeus luo kuitenkin menestymisen eteen kysymysmerkkejä. Poikkeuksellisen pitkä kausi tulee vaatimaan veronsa ja Crocodilesin back up -pelaajien määrä on rajallinen. Useat importit tulevat pelaamaan pallon kahden puolen, mutta kokonaisuudessa se saattaa heikentää tähtien suorituskykyä.

Arvio: Crocodiles tulee jälleen kerran pelaamaan itselle paikan playoffeissa, mutta kirkkaammille mitaleille voimavarat eivät tule riittämään. Pääkilpailijoiden leveämmät rosterit takaavat tasaisemmat suoritukset sekä terveemmät miehet kentälle ratkaisujen hetkillä. Sijoitus runkosarjassa kuitenkin kolmas.

4. Wasa WA1LD Royals pelaa heti mitaleista

Wasa Royals oli ykkösen vankka ennakkosuosikki kaudella 2015, mutta hävisi välieräpelinsä niukasti ja sijoittui pettymyksekseen sarjassa kolmoseksi. Myönnetty liigalisenssi tuotti kuitenkin balsamia haavoille ja vaasalaiset ovat päässeet etenemään kohti tavoitteitaan suunnittelemassaan aikataulussa. Seppo Evwaraye on jatkanut järjestelmällistä kehitystyötään läpi talvikauden ja koulinut miehistöstään liigakelpoisen kokoonpanon. Rosterin heikkoja kohtia on pyritty paikkaamaan tasokkailla importeilla. Vaikka Evwaraye ei olekaan onnistunut odottamallaan tavalla houkuttelemaan rosteriinsa kaipaamiaan ruotsalaisia tähtipelaajia, ovat julkaistut signaukset olleet tasokkaita. Sijoitan Royalsin poikkeuksellisesti rankingissa sijaluvulle neljä, vaikka joukkue ei ole vielä (30.3.) julkaissut amerikkalaisvahvistuksiaan.

Efe Evwarayen paluu Vaasaan varmisti sen, että johtajuutta joukkueessa löytyy kentän laidan ohella myös huddlessa. Liigakokemusta rutkasti omaava Thomas Ceken jatkaa puolustuksen linjassa ja muutoinkin joukkueen runko on pysynyt erinomaisen hyvin kasassa. Tasokkailla jenkki-importeilla höystettynä vaasalaisryhmittymä tulee olemaan erittäin fyysinen ja iskukykyinen liigajoukkue.

Arvio: Suomen suosituin jefujoukkue tulee pelaamaan liigatasoista peliä heti kauden ensimetreiltä lähtien. Kolmen kärkijoukkueen takana pelaavista Royals onnistuu voittamaan ne oikeat pelit ja raivaa yllätyksellisesti paikkansa playoff-peleihin heti ensimmäisellä liigakaudellaan. Kaikki tämä siis silloin, mikäli ne jenkkivalinnat osuvat kohdalleen…

5. Taft yllättää viidennellä sijallaan

Vantaalaisen Taftin menestyminen on kiinni pitkälti Stephen Stokesin kyvystä kutoa hajanaisen palapelin kaikki palaset oikea-aikaisesti juuri sopiville kohdilleen. Joukkueeseen on koottu ennennäkemätön määrä amerikkalaista jefu-kulttuuria yhteensä kahdeksan USA-taustaisen pelaajan tuomana. Joukkueen kotimainen runko on muuttunut melkoisesti ja vastuuta kantavat nyt uudet nimet. Vantaalaisten menestyminen tulee perustumaan pitkälti yksilötason onnistumisiin. Odotettavissa tulee olemaan viihdyttävää pallorallia kentän päästä päähän.

Viimevuotinen Taft kaatui pitkälti hyökkäyslinjan heikkouteen. Taitavatkaan amerikkalaiset eivät onnistuneet loistamaan ilman tasokkaita blokkaajia edessään. Nyt linja on rakennettu alusta lähtien uusiksi ja rosteri vilisee kansainvälisiä nimiä. Joukkue on joutunut signaamaan sopimuksia useammankin yhdysvaltalaisen importin kanssa, mutta nyt rosteriin lukittu kolmikko vaikuttaa iskukykyiseltä ja edustaa päävalmentajan mukaan juuri sitä pelityyliä, jota hän odottaa pelaajiltaan. Pelinrakentaja Cole Webb saa tarjoilla palloa useammallekin yhdysvaltalaistaustaiselle pallotaiturille, joista Suomessa nimekkäin lienee tälle kaudelle eu-statuksen saanut Cedric Johnson. Puolustukseensa Taft on onnistunut värväämään viime kaudella hyviä otteita Hämeenlinnassa esittäneen Joel Sislerin. Kolmannen paikan import-kiintiöstä ottaa taklausvoimaa joukkueeseen tuova tukimies Jim Barry. Taftin rosterista löytyy useampikin Suomeen kotiutunut ex-koripalloilija sekä yhtenä mielenkiintoisimmista Porissa pitkään vaikuttanut britti Xavier Andre.

Arvio: Stokes on laittanut koko arvovaltansa pelin kootessaan Suomeen kotiutuneista ulkomaalaisista ammattiurheilijoista jenkkifutisjoukkueen. Taitavia käsiä joukkueesta löytyy enemmän kuin vuosiin. Parhaimmillaan uhkapeli onnistuu ja Taft tulee pelaamaan liigan mielenkiintoisinta jenkkipalloa. Viidettä sijaa ylemmäs en kuitenkaan uskalla joukkuetta sijoittaa.

6. Tampere Saints on potentiaalinen yllättäjä

Saints tulee olemaan Vaahteraliigan musta hevonen. Joukkue on onnistunut houkuttelemaan rosteriinsa kaksi tamperelaistaustaista maailmanmatkaajaa, jotka ovat olleet pomminvarmasti kaikkien suomalaisten jefu-joukkueiden toivelistoilla pitkään. Tommi Pinta (TE) sekä Veikka Lehtonen (RB) ovat molemmat pelaajia, jotka voivat henkilökohtaisella panoksellaan ratkaista otteluita tiukoissa tilanteissa. Kun vielä miesten eteen marssitetaan varsin tasokas hyökkäyslinja, on Saintsilta odotettavissa tuloksekasta hyökkäyspeliä kaikkia liigajoukkueita vastaan. Arvoituksena on edelleenkin joukkueen pelinrakentaja. Saints voitti viime kaudelle ykkösen Spagettimaljan pitkälti pelinrakentajansa Samson Bialostockin poikkeuksellisilla taidoilla. Nyt haussa on uusi QB ja valinnan onnistuminen ratkaisee pitkälti miten pitkään Pirkanmaalla pelataan palloa tänä kesänä.

Tamperelaisjoukkueen heikkous löytyy rosterin pituudessa, tai siis lyhyydessä. Poikkeuksellisen pitkän kauden menestyksekäs läpi vieminen kuormittaa kaikkia joukkueita ja menestyminen edellyttää riittäviä reservejä. Kotimaiselta ykkösketjultaan Saints vetää vertoja liigan huippujoukkueille, mutta pelipaikkakohtainen syvyys ei vakuuta. Amerikkalaisistaan tamperelaiset ovat julkaisseet vasta monipuolisen, pääasiassa keskushyökkääjänä pelaavan Dajon Newellin. Juuri pallonkantajan paikalla Saintsilta löytyykin eniten taitoa, kun edellä mainittujen keskushyökkääjien lisäksi viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Matti Airaksisen jatkaa pelaamistaan.

Arvio: Saints on joukkue, jonka sijoitus voi heittää eniten tähän rankingiin verrattuna. Tamperelaisilla on potentiaalia pelata jopa paikasta playoff-peleihin, mutta yhtä hyvin kyyti voi olla kovaa ja liigan jumbosijakin mahdollinen. Tässä rankingissa ja käytössä olevin tiedoin povaan joukkueelle Vaahteraliigan kuudetta sijaa.

7. Butchersilla välivuosi

Butchers on Roostersin ohella ainoa suomalainen jefujoukkue, joka on voittanut dynastiaa rakentaen peräti kuusi perättäistä mestaruutta. Tulevalla kaudella dynastiavuodet ovat kuitenkin kaukana takanapäin ja roimasti heikentynyt Butchers rakentaa nuorella joukkueella uutta runkoa tuleville menestymisille. Puolustuksen valmennuspestistä kaksi seuraava vuotta vastaava Jan Vilkko kertoo seuran nettisivuilla nuorennusleikkauksen olevan väistämätön, eikä seuralla ole mielenkiintoa lähteä mukaan vallitsevaan importtien kilpavarusteluun. Kaikkien muiden sijojen paitsi seitsemännen veikkaaminen Butchersille olisi liian uskaliasta siitä huolimatta, että seura on asettanut tavoitteekseen päästä mukaan liigan pudotuspeleihin.

Butchers on julkaissut tähän mennessä kahden amerikkalaispelaajan sopimukset. Lähes kaksimetrinen pelinrakentaja Trevor Vasey sekä keskushyökkääjä Kermani Jones ovat pelanneet samassa joukkueessa yliopistourallaan, joten lähtökohdat kauteen ovat tällä saralla positiiviset. Muutoin seura antaa omille junioreilleen lisää vastuuta. Päävalmentaja Kari Leivojalla tulee olemaan täysi työ kerätä pisteitä sarjataulukkoon nälkäisten liigatulokkaiden puristuksessa.

Arvio: Porvoon Butchers tulee sijoittumaan kauden 2016 Vaahteraliigassa seitsemänneksi. Pitkä liigakausi saattaa tarjota porvoolaisille mahdollisuuksia napsia pisteitä kokemattomilta kilpailijoiltaan, mutta kovin ruusuista menestyksen tietä en tänä vuonna uskalla joukkueelle ennustaa. Liigassa menestyminen edellyttää osallistumista vallitsevaan varustelukilpailuun – ikävä kyllä.

Kausi avataan Vantaalla 13. toukokuuta

Vaahteraliiga käynnistyy Vantaalla jo 13.5. Taftin ja Trojansin ottaessa varaslähdön kauteen. Tänäkin vuonna Vaahteraliigan otteluita tarjoillaan NelonenPro-kanavalla ja Ruutu-palvelussa suorina lähetyksinä kaikkiaan 11 kappaletta.

Tutustu myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Oliko niin, että tältä kaudelta putoaa seiska suoraan jos divarin voittaja haluaa nousta?
  Kova kohtalo Butchersilla rankingsissä.
  Mielenkiintoista nähdä mitä TAFT saa aikaiseksi kotijenkeillään.

 • Divarin ykkönen nousee liigan seiskan ohi rankingissa jos täyttää kriteerit

 • Tästä varmaan väännetään (vai väännettiin?) kättä kevätliittokokouksessa, koska tämänhetkinen sarjajärjestelmäsuunnitelma päättyy tähän kauteen. Luulisi Porvoolla, TAFT:lla ja Saintsilla olevan intressi siihen, että 2017 liigaa pelattaisiin kahdeksalla joukkueella, jolloin kukaan ei tippuisi.

 • Tämä artikkeli tuo hyvin esille sen tosiasian, että Vaahteraliigan tärkeät pelaajat ovat ulkomaisia ja eri joukkueiden menestyminen perustuu pitkälti siihen miten he onnistuvat import-hankinnoissaan. Artikkelista löytyy vain pieni joukko Suomalaisia nimiä ja lähes poikkeuksetta he ovat valmennusportaan kavereita.

  Itse henkilökohtaisesti seuraisin mieluiten parhaiden Suomalaisten pelaajien mittelöä kentällä sen sijaan, että varsinkin taitopelipaikat on miehitetty importeilla. Ulkomaista peliä/NFL:ää seuraan TV:stä ja Lontoossa paikan päällä. Siellä pelin taso on sitten taas aivan eri tasolla ja paria poikkeusta lukuunottamatta Suomessa pelaavat importit eivät ole päässet edes NFL:n leireille saati sitten pelaavaan kokoonpanoon.

  Ennenkuin joku ehtii kirjoittamaan tähän, että ”Mene seuraamaan 2. divaria, jos et importteja halua nähdä”, niin kyllä, sen aionkin tulevana kesänä tehdä. Ennakkokaavailujen perusteella tämän vuoden 2. divarista tulee hyvä ja tasainen. Joukkueista löytyy myös pelaajia, jotka mahtuisivat helposti Vaahteraliigajoukkueiden pelaavaan kokoonpanoon. Valmennusten taktiikkaosaaminenkin kestää vertailun Vaahteraliigaan, joten kesästä tulee varmasti mielenkiintoinen.

  Kenen etua tämä nykytilanne ajaa / kuka tästä oikein hyötyy..

 • Ongelmana on EU-säädös, ei se että rajataan jenkit kahteen tai yhteen auta mitään kun noita Eu-statuksella pelaavia miehiä on Amerikka täynnä. Nuo importit pitää esim Seinäjoen hengissä, ei heillä olisi mahdollisuutta pelata kärkiporukassa Suomalaisilla. Ongelma on Suomalaisten pelaajien tasoero. On monia jotka pystyvät pelaamaan importtien rinalla liki tasaveroisesti sitten on niitä joilla ei ole mitään jakoa. Eli Suomessa on liian vähän hyviä pelaajia seitsemään joukkueeseen. Niin ja ne divaripelaajat olisivat varmasti liigajoukkueiden rostereissa jos itse sinne haluaisivat, siis ne joilla on kykyä sinne mennä.
  Nykytilanne ajaa katsojien ja niiden hyvien/kehittyvien pelaajien etua. Parhaimmilaan nuo importit nostavat suomalaisten pelaajien tekemisen tasoa huikeasti.
  PS. Hieno homma että Miro on päässyt kunnon joukkueeseen näyttäämään millä tasolla on. Toivon hartaasti että Turun riski kannattaa ja avaahan se tuota hyökkäyksen pakkaa kivasti kun voi heitellä jenkkejä sinne tänne kentällä.

 • Useassa kommentissa on viitattu erilaisiin EU-säädöksiin, Bosman-keissiin ja muihin pykäliin. Mikäli import-pelaajien määrää halutaan rajata, ei meidän tarvitse EU-lainsäädäntöä yrittää muuttaa vaan SOPIA ja SITOUTUA keskenämme siihen, että tuontipelaajia tuodaan jokin sovittu ja rajattu määrä. Näin on tehty esim. jääkiekossa jossa joukkueissa olevien ulkomaalaispelaajien määrästä on sovittu joukkueiden kesken ja KAIKKI ovat noudattaneet yhdessä sovittuja sääntöjä.

  ”Suomessa on liian vähän hyviä pelaajia seitsemään joukkueeseen.” Voi olla näin, mutta ongelma ei pitkässä juoksussa ratkea sillä, että joukkue ostetaan ulkomailta ja suomalaisten pelaajien rooli on maksaa kulut ja olla mukana harjoituksissa pujottelukeppeinä ja aseenkantajina. Mitä jos kaikki resurssit (lähinnä nyt aika ja raha) ohjattaisiin kotimaisten pelaajien ja junioreiden kehittämiseen; eikö meillä muutaman vuoden sisällä olisi tarpeeksi ”hyviä” pelaajia seitsemään (ja kaikkiin muiden sarjatasojenkin) joukkueeseen? Ratkaisu lienee siinä, kuka heittää ensimmäisen kiven ja lähtee uudelleenrakennuksen tielle. Onko Porvoo nyt tekemässä näin, kuten Coach Vilkko antoi haastattelussaan ymmärtää?

  Joka tapauksessa on aivan varmaa, että kannettu vesi ei kaivossa pysy ja pitkässä juoksussa nykyinen kilpavarustelu ei johda suomalaisen jenkkifutiksen kehittymiseen vaan rumiin vararikkoihin ja sarjasta luopumisiin.

 • Seurojen suurin ero on valmennuksessa ja suomalaisten pelaajien kehittämisessä. Onko millään muulla joukkueelle uskottavaa valmennusta kuin Roostersilla? Uskottava valmennus tarkoittaa suomalaisten pelaajien kehittämistä siten, että suomalainen pelaaja on pelipaikalleen parempi valinta kuin tuontipelaaja.

  Kerron vitsin: suomalainen aloittava pelirakentaja. Kadmiryn tilastot oli viime kaudella hyvät, mutta heitot meni yhdelle vastaanottajalle. Kadmiryn todellinen taso selviää tällä kaudella, jos OC on tolkun mies ja osaa tehdä oikeat valinnat. 2015 meni täysin hukkaan niin Butchersilta kuin Kadmiryltä valmennuksen ja koordinoinnin takia. Tämänhän näki katsomosta jopa naapurin sokea Riitta.

  Miten Butchers on ylipäätään edes heikentynyt? Tai TAFT vahvistunut lähes Playoff-tason jengiksi? Ja todella hurja esitys, että Pohjanmaalta olisi kaksi joukkuetta loppupeleissä. Kas kun ei veikata, että seppolaiset menee vielä yllätyksenä finaaliin. Miten se Vaasan runko on heikon divarivuoden jälkeen parempi kuin esimerkiksi Porvoon tai Vantaan? Vaasa otti turpaan Indiansiltakin 2015. Tampere taas… No huhhuh. Ei yksi Pinta kesää tee ja Veikka tulee kehiin heinäkuussa, JOS ei ole Ruotsin kauden jälkeen rikki. Turusta ja Turun valinnoista ei viitsi edes aloittaa eikä Seinäjoen ilmasirkuksestakaan sanoa sanaakaan. Ja ilmasirkus ei sitten tarkoita heittohyökkäystä.

 • Joku katkeroitunut päässyt vauhtiin taas. Pari yleisesti tiedossa olevaa faktaa. Veikka ei pelaa Ruotsissa, vanha seura ilmoitti näin. Royals ei hävinnyt Indianssille 2015, kato otteluohjelma 2015 liiton sivuilta divarin osalta. Useampi nimi pöytään kiitos niistä pelaajista joita Roosters on kehittänyt viimeisten vuosien aikana vs. ketä sinne on siirtynyt muista joukkueista? Täysin samalla tavalla Roosters elää importeista kuin kaikki muutkin sen näki viime vuoden alun valinnoista.

  JA joo Roosters on paras ja kautta ei tarvi pelata. Oliko muuta positiivista lisättävää? Kiitos mielipiteestä.

 • ”Oliko niin, että tältä kaudelta putoaa seiska suoraan jos divarin voittaja haluaa nousta?”

  Alkuperäinen seurojen sopima plänihän olisi tiputtanut liigasta kaksi joukkuetta jos divarissa olisi ollut hinkua liigaan. Nythän 69 on poissa pelistä joten käytännössä vain yksi on liipasimella.

 • Saints ilmoitti omilla sivuillaan, että Veikka pelaa ensiksi kauden Ruotsissa loppuun.

  Linnainmaa, Lahti, Vehkomäki, Aitala, Vainio, Lindfors, Malm, Lievonen, Salonen.. Siinä nyt viime vuosilta muutama Roostersin kasvatti, jotka ovat nousseet maajoukkuetason pelaajiksi.

 • Kuten tuolla yllä todettiin ”Roosters on paras ja kautta ei tarvi pelata”. Pankaa pojat hakeen mitalit Pasilasta ja se oli siinä.

 • Miksi lahjakkaan pelaajan pitäisi jäädä kasvattajaseuraan, jos sieltä ei saa A) valmennusta B) kokemusta C) pelata yhteen suuntaan ja kehittyä?

  Roosters naaraa pelaajat muista seuroista, kyllä? Pelaajat ovat Suomessa yleisen ihmiskaupan kohteena. Näin olen ymmärtänyt.

 • Mitenkäs käy sitten kun me ”herrasmies” sopimuksella rajoitetaan importtien määrä esim. 5kpl.’
  Veikkaampa että Suomalaisten pelaajien hintalaput nousee aika kovasti.
  Ja jos tulevaisuutta katsoo, niin nyt ei tahdo löytyä U19 joukkueitakaan montaa pelaamaan 11vs11 palloa.

 • ”Onko millään muulla joukkueelle uskottavaa valmennusta kuin Roostersilla? Uskottava valmennus tarkoittaa suomalaisten pelaajien kehittämistä siten, että suomalainen pelaaja on pelipaikalleen parempi valinta kuin tuontipelaaja.”

  Miksi Roosters sitten käyttää tuontipelaajia?

 • Ja onhan vielä muistettava,että kun on ennätysmäärä ulkomaan eläviä……niin taitaa pitkän kauden aikana kyseisiä herroja loukkaantua myös ennätysmäärä (huom. en toivo tätä)…………niin kenen kantti/budjetti kestää hankkia kyseisten äijien tilalle uusia….vai tyydytäänkö siihen,että saatiin alkukauden aikana tarvittavat pisteet vai pelataanko mitaleista seuraavan kauden uhallakin?

 • Kumma kun sitä vaan pitää toistaa kuuroille korville,mutta importtien määrää voidaan säännöissä rajata eikä rajaukset ole ristiriidassa EU_n työvoiman vapaan siirtymisen tai Bossmannien kanssa. Eurooppa-tasolla rajoituksia on kohdistettu erityisesti Dual Passport kikkailuun eli näihin kahden passin miehiin. Jopa CFL:ssa kahden passin kikkailut on estety säänöissä. Ohessa esim. Ruotsin liigan säännöt tuontipelaajien osalta:

  Import and foreign player definition:
  – anyone with a passport from the US, Canada or Mexico (all other players without Swedish passports are defined as ”Foreign Players”)

  Number of imports allowed per team:
  – Superserien: 2

  Number of imports allowed per game (on the field at any given time):
  Superserien: 2

  Number of ”Foreign Players” allowed per game (on the field at any given time):
  Superserien: 6

  Tietysti mikäli tällaiset säännöt otettaisiin käytöön myös Vaahteraliigassa ei Roosters voisi peluuttaa Brownia ja Lusteria eu-pelaajina ja Crocodiles menettäisi melkein puolet avauksestaan…

 • Määritellään kilpailusääntöihin yksinkertaisesti, että kentällä pitää olla aina 9 pelaajaa jolla on suomen passi. Joukkueet saa sitten tuoda vaikka 20 eujenkkiä sivurajalle odottamaan vuoroaan. Ei riko näin mitään lakia/asetusta.

 • Muistakaa nyt, että EU -pelaajien määrää ei saa rajoittaa. Eli on esim. ihan sama alottaako Seinäjoen hyökkäyslinjassa viisi suomalaista tai englantilaista pelaajaa. Olemme yhtä samaa EU :ta joten rajoitukset pois ! Mielestäni VaahteraLiiga pitäisi vapauttaa kokonaan. Parhaat pelais ja VL :stä tulisi aito PRO -liiga. Paras heti NFL:n jälkeen … Lets do it !

 • No kunaivan varmasti saa EU-pelaajien määrää rajoittaa. Ruotsissa ei-ruotsin passin haltijoita saa olla ottelussa ainoastaan 6 kpl. Ja tuolla Rotan linjauksella liigassa pelaisi arviolta neljä joukkuetta. Itävallassa tehty hieno ryhtiliike jota kannattaisi peesata. MInimissään matkia Ruotsia.

 • Pojat..
  meillä on ISO ongelma!!

 • Kannatan myös totaali kieltoa impotteille, jos se on mahdollista.
  Olen Seinäjoelta, enkä ole pelaaja.
  Tällä siirretään importteihin käytetyt eurot kotimaisiin pelaajiin, mutta ammattimaisuus ei välttämättä pysy samalla tasolla

 • Suomessa on työnantajalla urheilijan vakuuttamisvelvollisuus, jos palkka vuodessa tai pelikaudessa ylittää 10980 euroa (2015). Vakuuttaisvelvollisuuden täyttyminen on jonkinlainen raja sille, että urheilu voidaan katsoa päätomiseksi työskentelyksi. Työvoiman vapaa. liikkuvuus koskee työntekoa ja jos ansiot jäävät tuon alle nin voitaneen katsoa, että kyse ei ole työskentelystä. vaan harrastamisesta. Fudiksessa tuo taitaa olla Veikkausliigassa minimipalkka EU:n ulkopuolelta tuleville.

 • Seurat ajaisivat tuontipelaajien vähentämistä jos siihen haluja löytyisi. Mutta tämä totaalijenkkien kahden passin miesten lisäys rosteriin täysjenkkien lisäksi on musta huono ilmiö. Ensi on se pari kolme jenkkiä ja sitten päälle pari Jenkkiä joilla on esim Brittipassi. Ei hyvä pitkässä juoksussa.

  Tosta EUn vapaasta liikkumisesta ja muusta Bosman hömpötyksestä on turha puhua koska jos liigaseurat haluaisivat, ne voisivat sopia herrasmiessäännön sille että niitä jenkkejä oli kaksi passia tai ei, saa olla vain vaikka se kaksi kentällä. Selkeästi näin ei haluta.

 • Glory Days OG:n kommenttiin liittyen, en usko että montaa jos yhtään jenkkiä tienaa kesän aikana tuota 11 tonnia. Noille liksoille saattaa päästä jos on jo talvesta saakka Suomessa. Tonni kuussa+huone kaksiosta toisen importin kanssa+bussilippu+salikortti+Mahdollisesti sponsoriravintolassa syöty lounas alkaa olemaan aika normi. Voipi olla erojakin.

 • @Stiiv, mitään herrasmiessopimuksia EU -pelaajista ei kannata tehdä koska sellainen sotisi EU:n perusajatusta vastaan. Siis ihmisten ja tavaroiden liikkumista vapaasti yli rajojen. Uskokaa jo nyt : Elämme valtiossa nimeltä EU.

 • Suora lainaus : http://ec.europa.eu/finland/service/mobility/index_fi.htm eli siis vapaata liikkumista EU alueella

  Jäsenvaltion kansalaista ei työntekijänä saa kansalaisuutensa vuoksi saattaa toisen jäsenvaltion alueella kotimaisiin työntekijöihin verrattuna eri asemaan työ- ja palvelussuhteen ehtojen kannalta (erityisesti irtisanominen ja palkkaus). Hänellä on oltava oikeus osallistua ammatilliseen koulutukseen sekä uudelleen- ja jatkokoulutukseen. Hänen on saatava samat sosiaaliset ja verotukseen liittyvät edut kuin kotimaisten työntekijöiden.

  Kokoajan on siis puhe TYÖsuhteesta, miten seurat määrittelevät tuon? Ja kun asiaa oikein lukee niin EU pelaajaa PITÄÄ kohdella samoin kuin suomipelaajaa, erityisesti palkan ja irtisanomisen suhteen…

  Jotenkin on sellainen fiilis ettei suurin osa importeista oikein täytä näitä määritelmiä mitä TYÖntekijältä vaaditaan. Voin tosin olla väärässäkin.

 • Rotalla on kyllä melkoisen vääristynyt maailmankäsitys. EU pelaajien määrää voidaan säädellä säännöissä ilman mitään herrasmiessopimuksia. Home grown pykälät ovat käytössä jopa Bossmanin lajissa eli soccerissa.

  Stiiv on oikeassa siinä, että tahtotilaa ei näytä olevan rajoituksiin ja niitä tullaan tekemään vasta kun seuraava notkahdus (josta enteenä Butchersin tilanne) toteutuu. Tämä on juuri niin kuin valtiontalouden hallinnassa. S sokea Riittakin ymmärtää että olisi pakko leikata julkisen talouden kustannustasoa, mutta kenelläkään ei ole riittävän suurta munaa viedä päätöksiä maaliin koska se vaikuttaa suoraan lyhyentähtäimen henkilökohtaiseen menestymiseen.

 • Ja heti perään toinenlainaus:

  http://www.urheiluoikeudenyhdistys.fi/urheilu-ja-oikeus-vuosikirja/2002/esa_schon/

  Pitkää tekstiä mutta välillä jotain muutakin kuin pelkkää mutua:

  Koska RS 39 artiklaa sovelletaan ainoastaan työntekijöihin, vapaan liikkuvuuden periaatteen soveltamisalaan kuuluvat vain ne urheilijat, jotka harjoittavat taloudelliseksi toiminnaksi luokiteltavaa urheilemista yhteisöjen tuomioistuimen ratkaisukäytännössä määritellyllä tavalla työsuhteessa. Tapauksissa Levin v. Staatssecretaris van Justitie[viii] ja Lawrie Blum v. Land Baden-Württemberg annetujen ratkaisujen perusteella henkilö on työsuhteessa, kun hän tekee vastiketta vastaan todellista ja aitoa työtä toiselle henkilölle tämän johdon ja valvonnan alaisena…..Edellä sanotun perusteella ainakin kansallisen pääsarjatason joukkueurheilijoita voidaan usein pitää todellista ja aitoa taloudellista toimintaa harjoittavina työsuhteen alarajan täyttävinä työntekijöinä. Koska urheilijoiden asema kuitenkin saattaa vaihdella suurestikin esimerkiksi lajista, sarjatasosta ja maasta riippuen, mitään poikkeuksetonta sääntöä ei ole mahdollista esittää.

 • Kyllä se herrasmiessopimus on esim. Korisliigassa toiminut 10 vuotta joten miksei toimisi jenkkifutiksessakin jos halua on.

 • Herrasmiessopimuksia voi tehdä vaikka siitä, että jokaisellajoukkueella pitää olla yksi nainen kentällä koko ajan mutta ne edellyttävät 100% yhteisymmärrystä joka jenkki/import-kysymyksessä ei ole todennäköistä. Joskua välttämättömät päätökset on vaan juntattava läpi hajaäänisestä vastarinnasta huolimatta niin kuin ns. ”pakkolait” olisi tullut vaan ajaa maaliin parlamentarismin ja demokratian nimissä.

 • @Eu: Korikseeen verratessa herää kysymys paljonko on paljon. Helsinki Seagullsin rosterissa on 13 pelaajaa joista 4 on importteja kasvattajaseuran perusteella, 30%. Roostersin rosterissa on 56 nimeä joista 6 on importteja (jos Suomessa asuva Dewing lasketaan importiksi)10 %.

  http://www.helsinkiseagulls.net/
  http://www.helsinkiroosters.com/alustava-pelaajaluettelo-2016/

  Kauhajoen Karhujen koripallojoukkueessa 13 pelaajasta 5 on importteja, 38 % ja Crocodilesin rosterissa on 9 importtia 39:stä, 29%. (Lasketaanko Cutlan importiksi kun muutenkin ilmeisesti asuu ja vaikuttaa Suomessa?)

  http://www.karhubasket.net/site?node_id=4
  http://www.crocodiles.fi/joukkue-2016.html

  Eli oli herrasmies sopimusta tai ei, niin koriksessa importtien määrä voi joukkueen kokoon nähden olla suurempi kuin jefun tilanne on tällä hetkellä.

 • Analogia koripalloon on siitä huono, että taitaa nykyään suomalainen pelaaja maksaa yhtä paljon kuin jenkki, minkä takia ainakin osittain jenkkikiintiötä nostettiin. Kiintiön nosto ei myöskään vaikuttanut samassa suhteessa kotimaisten pelaajien peluuttamiseen. Btw. Karhu pistää tänään lokkeja dunkkuun.

 • @Massit oikeassa. Vertailupohja väärä. Suomen jefussa voitaisiin kopioida suoraan Ruotsin malli. Pääsarjassa todella tiukat rajoitukset mutta alasarjoissa ei mitään rajoituksia. Alasarjoista nousee eteenpäin vain ne joilla on oikeasti voimavaroja toimia pääsarjassa. Pääsarjassa taas äärimmäisen tiukka kontrolli ei-ruotsalaisista pelaajista eu-miehet mukaanlukien. USA-passin haltijoita per joukkue vain kaksi ihan riippumatta siitä minkälainen kakkospassi on äidin isosisän perimätietojen perustaalla jenkille saatu hankittua. Samaa ryhtiä Suomeen kiitos !!!

 • Jopa jääkiekon sm-liigassa on tällainen herrasmiessopimus olemassa niin kyllä sellainen saataisiin aikaiseksi myös Vaahteraliigaan jos seuroja vaan asia kiinnostaisi

 • Roosters voittaa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen koska se on kokonaisuutena selkeästi paras seura ja joukkue. Muut ovat selvästi jäljessä. Jokerina Vaasasta voi ajan kanssa tulla todellinen haastaja jos toiminta jatkuu ja kehittyy samaan tahtiin. Runkosarjan neloselle on luvassa ainakin vielä 2016 vain kova koulutus Helsingissä. Kakkosen ja kolmosen playoff-panoksena on hopeamitali. Importeista voi olla montaa mieltä, mutta jos nyt laitettaisiin kotimaiset jengit kentälle vastakkain vain Suomen passin omistavilla pelaajilla niin toki Turun (ja Wolverinesin jos laajennetaan) kortit paranisivat huomattavasti. Mutta voittaisiko kukaan silti Roostersia? Kuka tekisi oikeassa matsissa oikealla kentällä yhtään pistettä Roostersin (kotimaista) puolustusta vastaan pelkillä kotimaisilla pelaajillaan?
  Ainoa keino jollain yllättää Roosters olisi saada tuotua maahan sen kaliberin jenkkejä jotka tänne eivät normaalisti tule. Ja saada ne pysymään maassa kun ne näkee mitä futis täällä on.Tai siis ei ole. Itse asiassa ihmetyttää ettei loppukesän korttia ole kukaan viime vuosina käyttänyt kuin hädässä ja pakosta, USA:ssa ’vapautuu’ hirmuisia pelimiehiä kesän loppua kohden. Lopultahan vain kahden matsin voittamisella on merkitystä jos Top 4:ään pääsee. Tavallaan ’yllättäen’ Roosters joka viime vuonna uusi amerikkalaiskalustonsa ja maksimoi numerot finaaliin Lusterilla ja Peytonilla teki tuon suuntaisesti.

 • ”Ainoa keino jollain yllättää Roosters olisi saada tuotua maahan sen kaliberin jenkkejä jotka tänne eivät normaalisti tule”

  Kyllä joo lyhyellä aikavälillä näin. Ja miksi? Koska Roosters on erinomaisesti hoidettu organisaatio. Roostersin voi haastaa ainoastaan kehittämällä omasta organisaatiosta vetovoimainen.

  Vetovoimaisessa seurassa on: 1) Vireää junioritoimintaa 2) Talous tasapainossa 3) Vakava suhtautuminen laatuvalmentamiseen 4) Uskottava, tavoiteltava visio 5) Mahdollisuus kansainvälisiin kontakteihin 6) Suunnitelmallinen ja ajantasainen viestintä 7) Kannustava lyhyen tähtäimen tavoite. Ja 1+2+3+4+5+6+7 = 8) Kiinnostava brändi

  Jos Roosters ei katastrofaalisen 2011 vuoden jälkeen olisi käynnistänyt sitä Programmiaan olisi sille saattanut käy samoin kuin muille kartalta kadonneille helsinkiläisjoukkueille. Käsittääkseni Program piti sisällään paljon muuta kuin vain edustusjoukkueen rakentamista, Liigajoukkueista Trojansilla on ollut julkisuudessa esillä tulevaisuuden visiointia ja Royalsilla konkreettinen ja kunnianhimoinen suunnitelmakin. Ja tehdäänhän kyllä Seinäjoellakin hyvää seuratyötä vaikka haasteita on kotimisen pelaaja määrän kasvattamisessa koko ajan.

  Divarissa Wolvot vaikuttaa seuralta, jossa ymmärretty, että seuraavan kauden menestys ei ole aina se ainoa tärkein asia verrattuna vaikka Hämeenlinnaan, jossa näkyvä tähtäin on asetettu erittäin lähelle.

  Mutta joo, kun ahnehditaan vain sitä seuraavan kauden menestystä niin ainoa tapa haastaa parhaat on raha. Ongelma on vaan se, etä sitä on riittämiin ainakin Roostersilla. Siitä todisteena vaikkapa viime kauden korjausliikkeet loppukaudesta.

  Roostersia on vaikea voittaa niin kauan kuin se on toiminnaltaa paras kaikilla

 • @ Brändit kuntoon; juuri näin. Käsittääkseni Itävallassakin tason nousun käynnisti 20 vuotta sitten silloisen Vienna Vinkingsien panostus. Muut joukkueet ryhtyivät ottamaan mallia ja kohta olikin neljä-viisi kovatasoista joukkuetta.

  Tuosta jenkki- ja varsinkin kahden passin miehistä mun on turha jauhaa, mutta kestävän kehityksen ja suomalaispelaajien kehityksen kannalta en näe sitä, että kohta puoli joukkuetta on muualta, hyvänä kehityksenä. Vaatii toki seurojen yhdessä sovittuja toimintalinjoja missä taitaa olla meillä se suurin haaste.

 • Profiloitua voi tietenkin juuri niin kuin haluaa. Ja asettaa tavoitteita mille aikavälille haluaa. Ehdottomasti samaa mieltä brändin rakentamisen aakkosista edellisen kirjoittajan kanssa yleisesti, mutta jos katsoo asiaa esim. lähihistorian eurokulmassa niin rahalla saa ja mopolla pääsee vaikkei muusta perustaisikaan. Bergamo Lions, Calanda Broncos. Varmaan moni niissäkin sai juuri sen minkä halusi. Ja ihan ok niinkin. Euroopan kovimmankaan tason haastaminen ei jollekin upporikkaalle ole kovin kallis harrastus jos siihen tällaisessa lajissa haluaa lähteä. Ja aika moni hyvä pelaaja varmaan mielellään menisi pelaamaan palkallisena ammattiorganisaatioon Suomessakin vaikkei sen jatkuvuudesta jne tietyn lyhyen aikavälin tavoitteen jälkeen olisikaan takeita. Pelaaja elää urallaan koiran vuosia. Unelmia kannattaa toteuttaa jos siihen on mahdollisuus. Esim. GFL-pelaajien NFL-testipäivät on kova juttu. http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000649267/article/incredible-pro-day-puts-german-moritz-boehringer-on-nfl-radar

  Ja tuosta lainauksena kuitenkin jalat maahan hengessä:
  What complicates matters for NFL teams in trying to put a proper grade on Boehringer is that his evaluation is all projection. The level of play, even in Germany’s top league where he dominated last season, is so far below the college level in the U.S. that all tape on him has little value aside from Madden-level entertainment.

 • ”Aika moni hyvä pelaaja varmaan mielellään menisi pelaamaan palkallisena ammattiorganisaatioon Suomessakin vaikkei sen jatkuvuudesta jne tietyn lyhyen aikavälin tavoitteen jälkeen olisikaan takeita”

  Jos jossain ylletään seuratasolla ”ammattiorganisaatioksi” niin silloin on taustalla tehty töitä pitkään ja siitä synty se ”paikallisten” imu. Eli kyllä vaan, suomalaiset menevät mielellään niihin organisaatioihin, joka nykystandardein ovat lähimpänä ammattimaista tasoa.

  Itävalta on tosiaan hyvä esimerkki lajhin noususta. Siellä myös osattiin laittaa import-ilmiö kuriin lajin etu huomioiden. Jos meniniki olisi jatkunut entisellään olisi parin kellokkaan dominointi jatkunut ja laji kokonaisuudessan ei olisi saanut kansallista perustaansa kuntoon. Pitäisi herätä meilläkin, Suomi on ”Euroopan sairas mies” monella alueella….

 • ”Jos jossain ylletään seuratasolla ”ammattiorganisaatioksi” niin silloin on taustalla tehty töitä pitkään ja siitä synty se ”paikallisten” imu. Eli kyllä vaan, suomalaiset menevät mielellään niihin organisaatioihin, joka nykystandardein ovat lähimpänä ammattimaista tasoa.”

  Kyllä, mutta tuo voi tapahtua lajin ja sitä kohtaan tunnetun kiinnostuksen kasvaessa tavalla ja ympäristössä joka ei muuten noudata ’pitkää kaavaa’, siitä mainitut EuroBowl-rohmut ovat osoitus. Itävallankaan kohdalla ei ole syytä unohtaa ’kohtuullisen’ isoja talodellisia resursseja esim. Vikingsin ja Raidersin taustalla. Ja edelleen, jos Suomeen syntyisi tuollainen Powerhouse, kilpailisivat pelipaikoista siinä toki muutkin kuin suomalaiset. Ja sitten rosteri olisi sarjan sääntöjen mukaan ’jenkitetty’, riippuen pelattaisiinko kansallista vai kansainvälistä sarjaa tai vaikkapa erikseen järjestettyä ’Bowlia’.

 • Totuushan on kuitenkin liigatasolla se, että joukkueiden taustat ja valmennus on yksittäisten henkilöiden varassa. Roosters notkahtaa varmasti, jos Juha ja Jenssi laittaa pillit pussiin.

  Brändi=laatujefu? Pitäisi vielä Roosterssinkin saada ne katsojat sinne peleihin. Vaasa taas on tässä mielessä postiivinen yllättäjä, joka on aidosti pystynyt luomaan brändiä ”asiakkaiden” näkökulmasta. Laatujefustahan ei vielä heidän osaltaan ole kyse.

 • Mitä on laatujefu? Kyllä Royals on tarjonnut yli tuhannelle katsojalleen laatujefua pommin varmasti ja tulee tarjoamaan tänäkin kesänä. Suomen katsomoista löytyy harvakseltaan niitä jefufriikkejä, jotka voivat kuvailla miten esim Royalsin viimekautinen ykkösen peli voisi olla muuta kuin laatujefua. Tai osatko sinä @Massit kertoa sen meille?

  Ja kun otit Vaasan kepin nokkaan niin hyvä muistaa viimekauden alla pelattu ”Pohjanmaan derby”. Tuossa Crocodiles-Royals harjoituspelissä vaasalaiset pelasivat tasaveroisesti Crocoja vastaan ja suurimmat erot näkyivät importtien toimissa. Jos siis ”laatujefun” määritelmä perustuu importtien määrään ja pallolliseen peliaikaan niin OK. Aika näköalaton kantahan toi on kuitenkin.

 • Käsittääkseni kun Huskies syntyi niin tavoite oli saada Hämeenlinnaan liigajoukkue vanhan Tigerssin luoman tyhjiön vuoksi. Nyt on homma edennyt viidessä vuodessa aika lähelle liigapaikkaa?

 • @ tiirapaasi
  Suhteessa koriksessa on tosiaan enemmän jenkkejä, ja varmasti monessa joukkueessa suhteessa merkityskin joukkueelle (tehdyt pinnat jne) voi olla isompi.

  Se ei kuitenkaan ollut alkuunkaan se pointti, vaan se että tuollaisia herrasmiessopimuksia on mahdollista tehdä, oli se sovittu raja sitten mitä tahansa. Koriksessahan tuota ei ole kirjattu mihinkään sääntöihin jotta säännöt eivät rikkoisi lakia, vaan kyse on seurojen keskinäisestä sopimuksesta.

 • Nimenomaan tuote eli tapahtuma Vaasassa on kunnossa, mutta pelillisesti eivät ole kansallista huippua=laatujefu. Sehän on selvä. Toisessa vaakakupissa on Roosters, jonka katsojamäärät ovat vuosia pysyneet samana pelillisestä menestyksestä huolimatta. Kannattaa muistaa, että Vaasa ei päässyt edes ykkösen loppuotteluun. Mielestäni olisi mielipuolista verrata heitä kansalliseen tai jopa kansainväliseen kärkeen. Harjoitusottelut ovat harjoitusotteluita. Crocot sentään pelasivat Vaahteramaljassa.

 • Eiköhän Roostersin taustalla ole usampikin tekijä kuin Juha ja Jens, tuskin notkahtaa kahteen tekijään.

 • Miten niin ”sehän on selvä”. Et tainnut nähdä yhtään ykkösen peliä viime kaudella. Yleistät tietämättä oikeaa tilannetta. Viime kauden ykkösessä pelattiin huippujefu-statuksen ottelua ottamatta mitään pois liigajoukkueilta. Jopa divarinelosen, Wolvojen katson pelanneen ajoittain juippujefua vaikka sarjataso ei ollut se korkein eikä sijoitus oikeuttanut liigaan.

 • Mitäs jos olenkin? Royals oli viime kaudella yksiulotteinen joukkue. Saints voitti heidät jo runkosarjassa, kun laittoi 8 kaveria boksiin. Samaa ei voi sanoa Roosterssista eikä muistakaan Vaahtiksen kärkijengeistä. Määrittelyni laatujefusta voittamisen eli menestymisen perusteella on huomattavasti objektiivisempi kuin omasi. En ole Royals heitteri, vaikka edustavatkin Ruotsalaista imperialismia.

 • ”Itävalta on tosiaan hyvä esimerkki lajhin noususta. Siellä myös osattiin laittaa import-ilmiö kuriin lajin etu huomioiden. Jos meniniki olisi jatkunut entisellään olisi parin kellokkaan dominointi jatkunut ja laji kokonaisuudessan ei olisi saanut kansallista perustaansa kuntoon. ”

  Paitsi jenkkisäännöllä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Ne kellokkaat dominoivat edelleen ja pääsarjaan kilpailijoiksi otettiin Praha ja tänä vuonna Ljubljana kun omasta maasta ei vastusta löydy. Sitä paitsi sääntö oli Viennan ja Raidersin oma kehitys, jotta voivat säästää keskinäistä vääntöään ja jakaa mestaruudet keskenään.

  ”Toisessa vaakakupissa on Roosters, jonka katsojamäärät ovat vuosia pysyneet samana pelillisestä menestyksestä huolimatta.”

  Paitsi, että ne ovat tuplaantuneet vuodesta 2010 (230->471). Toki kasvuvaraa on ja paljon ja kolme joukkuetta on eri luvuilla (vaasa, turku ja seinäjoki), mutta väittämä ei pidä paikkaansa.

 • …no tulevalla kaudella voit seurata laatujefua kun vaasalaiset pelaavat itsensä playoff-peleihin subjektiivisella, ei-laadukkaalla ja yksiulotteisella pelillään.
  T: stadilainen

 • @väärät luulot: Silmämääräisesti sanottuna, väki ei ole lisääntynyt tippaakaan Velolla. Kyllä ne numerot otteluidemnm katsojatilastoihin taidetaan vetää mutulla silmämääräisesti arvioiden. En tiedä onko sitten vapaakorttilaisia tms. nykyään enemmän. En tiedä mitä kaikkea Vaasa käytännössä tekee porukan saamiseksi matseihin, mutta se miten itse näen Helsingissä tilanteen, ainoa Roon (ja aiemmin Wolvojen, Sixtareiden) markkinointi oli laittaa tapahtuma Facebookiin ja mainostaa sitä kautta tykkääjille. Voi olla että jotain pientä muutakin on tehty mutta ei mitään mainittavaa. Mitään ”oikeaa” markkinointia ei Helsingissä ole tehty. Ja se on sääli. Turussa on ollut hienoa katsoa peliä kun on pieni kaikuva katsomo täynnä porukkaa.

 • Toki esim Turussa on hieno meininki. Helsingissä on omat etunsa ja omat haasteensa. Katsojamääriin Velolla (tai Brahiksella) vaikuttaa pelipäivä, muut ottelut jne. Tarjontaa vapaa-ajan viihteeksi on. Roostersin maanantaipelien yleisömäärä on kyllä oikeasti noussut, sen näkee jo parkkiksella. Iso markkinointi pienessä kaupungissa ei satsaukseltaan saman kokoisena edes näy Helsingissä. Nousussa olevan haastajan katsomo on usein täydempi kuin kestomestarin. Näitä voi pallotella ja spekuloida miten haluaa, ainoa jota ei tarvitse selitellä on finaalin tulostaulu jos se sattuu olemaan itselle sopivin päin. Ja viime vuosina sekä puitteet että taulu on ollut hyvin.

 • Roosters ei varmasti organisaationa ole tällä hetkellä suomen paras, mutta oman alueensa suvereeni ykkönen ja tuolla alueela on suuri osa suomen futaajista.
  Siinä vaiheessa kun stadiin ilmestyy uskottava kilpailija tulee Roosters todennäköisesti putoamaan valtaistuimelta, mutta ihan hetkeen ei taida olla ketään näkyvissä, stadin jenkkifutis on tällä hetkellä lajin historian syvimmässä aallonpohjassa.

 • EI stadilainen jenkkifutis ole aallonpohjassa. Se, että liigassa pelaa vain yksi stadilaisjoukkue ei ole merkki siitä. Helsingissä on Roostersin erinomaisen organisaation ohella terveeltä pohjalta toimintaansa rakentavia divisioonaseuroja kuten Wolverines ja ECG. Omalla tavallaan myös Blaze on tekemässä itsestään oikeaa jenkkiutisseuraa. Pelaajalisenssien määrässä laskettuna stadin jenkkifutis elää vahvan kasvun kukoistuskauttaan ja Wolverines on suvereenisti Suomen suurin jenkkifutisseura vaiktusalueenaan myös Espoo.

  Uskon, että viimeistään 2018 liigassa tullaan pelaamaan liigaa stadissa taas useamman joukkueen voimin ja Roosters tulee saamaan varteenotettavan paikallisvastustajan. Toivottavasti Taftikin saa pakkansa kuntoon. Tämän vuoden meininki ei näytä kovin pitkäjänteiseltä meiningiltä vaikka saattaa johtaa muutamaan voitettuun peliin vaihteeksi.

  Tottakai jos omat juuret ovat organisaatiosta, jonka toiminta on lopetettu saattaa aallonpohja tunutua konkreettiselta.

 • @Number of the beast: Voisitko hieman perustella väitettäsi?

  (Ei ole herneitä hengitystiehyeissä. : ) Ihan vaan tässä uteliaisuutteni kyselen.)

 • Miksi Vaahteramalja järjestetään aina Stadissa?

 • Roosters ei todellakaan dippaa sen takia, jos Jens ja Juha jättäytyisivät pois. Katsokaa kokonaisuutta: Suomen paras DC ja PHY rivissä mukana. Millään muulla seuralla ei ole ollut yhtä tuloksellista suunnitelmaa kuin Olli Jussilan tekemä 2012-2014-toimintamalli. Hyökkäyksen linjan valmennuksessa Roosters on onnistunut todella hyvin vuosina 2012-2015. Tästä kertoo jo yksittäisenä asiana maljannostamiset. Siellä se voittava työ tehdään ja sama koskee puolustuksen linjaa, jonka osalta materiaali on ollut lähtökohtaisesti parempi kuin hyökkäyksen linjassa.

  Roostersin hyökkäyksen linja on tällä hetkellä kahdeksan miehen varassa ja todella kovan viisikon siitä saa koottua. Mitäpä tapahtuu, kun aloittavasta viisikosta Vehkomäki-Lahti-Watkins-Toiminen-Luoto yksi tippuu pois? Veinberg-Laine-Dewing-kolmikosta joku tilalle, vanhojen otteiden perusteella vain Dewing on liigatason pelaaja ja Lainekin on alun perin ollut TAFT:sta tulleena puolustuksen puolella, jonne taas Kriivarinmäki on listattuna. Niin todellakin 1.4.2016 pelaajaluettelossa TAFT:sta siirtynyt Richard Laine on istutettu hyökkäyksen linjaan.

  Lasse Kankaanpään puuttuminen on Roostersin suurin tappio tulevan kauden kokoonpanosta yhdessä itävaltalaisten poistumisen kanssa. Massasta pitää löytää Kankaanpään korvaaja, mutta kuka? Aitala ja Sarvi ovat varmoja aloittavia, mutta 2/4 ei riitä. Valasti vajosi harmaaseen massaan 2015 huonossa joukkueessa loistetun kauden 2014 jälkeen, kun taas Lindfors pääsi aloittamaan 2015 pelkästään siksi, että Aitala ja Kankaanpää olivat poissa. Kolmikolla Eliasson-Nikku-Vainio ei ole pelejä ollut kahteen kauteen. Tässä ovat ne viisi nimeä, joista Roosters tulee koostamaan puolustuksen linjansa. Onko se todellakin niin kova kuin kuvitellaan vai antaako maajoukkuetason pelaajien keskittyminen yhteen paikkaan kuvan kovasta ja laadukkaasta linjasta? Suomessa tuo ”maajoukkuemies”-status ei ole enää automaattinen laatupelaajan tae. Se ei ole myös mikään meriitti, että pelaaja pääsisi aloittamaan missä tahansa muussa Vaahteraliigaa pelaavassa joukkueessa.

  Puolustuksessa Roostersin selkeästi heikoin paikka on tukimiehet. Karbin ja Äyräväinen on tunnistettavissa kansallisella tasolla, mutta se kova kolmas puuttuu, kun viime kauden kiistatta paras tukimies lähti pois. Tuodaanko tähän vielä jenkki? Syytä olisi, jos Slater listauksesta DB/LB huolimatta keskittyy takakenttään, joka on Roostersin puolustuksen vahvin osa-alue. Täällä segmentillä kilpailuakin riittää.

  Edellä läpikäytyä puolustuksen kokonaisuutta hallinnoi ja koordinoi Karppinen, joka on Suomen paras puolustuksen koordinaattori ja osaaja. Heikkistä monet pitävät puolustusasiantuntijana, mutta Karppinen osaa alan vielä Heikkistäkin paremmin. Puolustukseen Roosters nojaa eikä voida pitää kovin todennäköisenä, että puolustukseen Roosters kaatuu, vaikka kuinka nähtäisiin osa-alueissa heikkouksia ja pelaajamassassa syvyyden puute.

  Tosiasia on se, että pääkaupungissa on vain yksi liigajoukkue. Kyllä se kertoo siitä, että liigatason pelaaminen on alamaissa 00-alueella. Kolmesta on pitkä matka yhteen tai sitten se on vain kolme kautta. Onko jo unohtunut Roostersin kausien 2010, 2011 ja 2012 kontrastiero? Tai Wolverinesin 2011-2014 kaudet ja menestys? Tai 69ersin nousua divarin keskivaiheilta Spagettimaljavoittajaksi ja 2015 välieräjoukkueeksi? Kertooko tämä pitkäjänteisen työn puutteesta vai siitä, että joskus vain aalto heittää eri suuntiin. Ulkopääkaupunkiseudun osalta voidaan katsoa Porvoon, Seinäjoen, Tampereen, Turun ja Vaasan kausia ja kaaria. Suomalaisessa pelattava amerikkalainen jalkapallo heittelee ylös ja alas paikkakuntakohtaisesti. ”Paras organisaatio” on täysin subjektiivinen käsite.

 • Laatujefua.. Halbzeit /// Halftime SWARCO Raiders Tirol 50:0 AFC Rangers Mödling

 • @loggi, onhan Liigassa edelleen mukana legendaarinen TAFT. Ihan tahallaanko heidät jätit mainitsematta … ? Ne on ihan eri joukkue kuin viime kaudella. MUP -areenalla jytisee tulevana kesänä … Fakta.

 • Ottamatta muuten kantaa loggin kirjoitukseen huomautan, että Taft ei ole Pääkaupungista eikä Stadista. Vantaa on joo kyllä entinen Helsingin Maalaiskunta.

 • Kyllä se niin menee että vantaa on helsinkiä. Ihan niinkuin lieto ja raisio on turkua ja nokia ja ylöjärvi on tamperetta..

 • Ja jos tarkkaan katsoo Roosterssin joukkuetta onhan siellä paljon punaisten omia junnuja I.Luotokin on lähtöisin Roostersin junnuista 2000 luvulta! Omiin junnuhuin pitäisi jokaisen joukkueen panostaa junnujen valmentajiin ja siihen työhön että niitä junnuja saadaan pysymään omassa joukkueessa.

 • Jos katsotaan aikuistan joukkuemääriä ja juniorijoukkueita, niin ei stadista ole koskaan ollut näin vähän joukkueita.
  Miehissä kahdella korkeimmalle sarjatasolle on kaksi joukkuetta, määrä on pienin suomifutiksen historiassa.
  Kärki miehissä on terävä, mutta kärkijoukkueessakin iso osa pelaajista on muualta.
  Junioreissa taasen on u19 ikäluokkaan saatu kasaan yksi 11vs11 joukkue.
  Vaikka näitä lukemia voidaan väännellä ja käännellä mihin suuntaan tahansa, joukkuemäärät on stadissa tällä hetkellä hälyttävän pieniä.

 • Joukkuelukumäärässä laskettuna olet oikeassa, yksi per sarjataso. Pelaajamäärällisesti taasen stadilaisten jenkkifutarien määrä on kasvamassa. Wolvoilla on esim ringissään noin 150 pelaajaa ja onhan Roostersinkin treenirosterin koko melkoinen.

  Jos vertaa glorydays tilanteeseen jossa enimmillään 4 stadilaista seuraa (Roosters, ECG, Colts, Whips) pelasivat Vaahterassa on määrä pieni kyllä. Samoin U19 sarjojen joukkuemäärät kokonaisuudessaan ovat pienet (4/11vs11, 3/7vs7) ja se että Roostersilla ei ole 11 pelaajan sarjaan joukkuetta on surullista. Tosin 25 junnupelaajan rosterin ilmoittaminen liitolle joulukuun viimeisenä päivänä on aika kova vaatimus junnuissa

  Jos tilannetta katsoo pitkällä niin Wolvojen malli näyttää aika fiksulta. Junnutoimintaa kahdessa kaupungissa ja nuorille pelaajille varmaa peliaikaa useamman sarjatason miesten porukoissa. Lauantaina kv-ottelussa kentällä oli useampia junnupelaajia hakemassa pelituntumaa Jos organisaatio itsessään panostaa itseensä eli hyviä valmentajia ja aktiivisia toimihenkilöitä on riittävästi, on tulevaisuus tuolla seuralla taattu.

  Ja ECG:n toiminta näyttää vireältä siinä ohessa. Roostersia ei varmaan tarvi edes kehua kun kyseessä maan johtava jefu-organisaatio.

 • Melko kovat ovat vaatimukset, että kelpaa logille.

  Aitala ja Sarvi ovat varmat aloittavat. Sanoisin, että kyseessä on myös 2/3 Suomen kolmesta parhaasta linjamiehestä. Lindfors oli aloittava koko kauden, myös sen jälkeen kun Aitala ja Kankaanpää tuli takaisin. Eli ei mistään nuori Suomi-peluutuksesta ollut kyse. Valittiin myös maajoukkueeseen ruotsia vastaan, vaikka se ei ilmeisesti merkitse mitään. Se on totta, että Nikku-Vainio-Eliasson osastolla on välivuosi takana, mutta kuitenkin suht nuoria pelaajia vielä, niin uskoisin monen valmennuksen ottavan tuollaisen kysymysmerkin vastaan.

  Jos Karbin-Äyräväinen-Kuikka tukimiesten ryhmä on heikko kohta puolustuksessa, on kyseessä aika kova kokonaisuus. Toki taso tippuu aloittavien jälkeen, mutta Kokkosen veljekset on ilmeisesti kuitenkin aika lahjakkaita kavereita ja junnumaajoukkueiden vakiokalustoa. Sampo Ranta on muuten merkitty tukimieheksi nettisivujen rosterissa. Mielenkiintoista nähdä mitä tällä halutaan, mikäli toteutuu.

 • Sampo on mielestäni ollut hyvä taklaaja sekä pitkänä pelaaja hänellä on hyvä ulottuvuus pallonkamppailu tilanteessakin. Jos ukko on nyt on ottanut lisää lihasta pitkään runkoonsa niin saadaan miehestä myös hyvä LB joka ei ehkä ole se agressiivisin juoksun pysäyttäjä mutta peittää hyvin heitot ja hyvänä taklaajana ainakin hidastaa tarpeeksi juoksupeleissä pallonkantajia?!

 • Noista juniorijoukkueista:
  Näin sivustakatsojana ei näytä hyvältä jos koko suomenniemeltä saadaan 4 joukkuetta U19 11vs11 -sarjaan ja 3 joukkuetta U19 7vs7 -sarjaan.
  SAJL kehuu kuinka paljon lisää harrastajia lajiin on saatu mutta herää kysymys missä ihmeessä ne harrastajat oikein luuraa? Vanhemmissa junnuissa ei joukkueita saada kasaan ja aikuisten puolellakin on joukkueita joilla on vaikeuksi saada rekryttya riittävästi pelaajia.

 • Laji kasvaa tällä hetkellä rajusti naisten jefun parissa. Tarinoiden mukaan tryouteissa on ollut kymmeniä uusia harrastajia ainakin suosituimmilla seuroilla. Lisäksi smurffi-osastoon eli pienimpiin junnuihin näkyy tulevan koko ajan lisää pelaajia.

  U19 sarja on tosiaankin surkeassa jamassa 11vs11 tasolla saadaan onneksi ratkaistua mestaruus mutta kolmen joukkueen sarja 7vs7 ei ole sääntöjen mukaan edes sm-kelpoinen kun mitalit on jaettu jo ilmoittautuessa. Kummallista toi Roostersin juttu että eivät ole saaneet kasaan joukkuetta tohon 11vs11 sarjaan.. Vosikin sanoa, että seurat joilla on jatkuvuutta ovat: Trojans, Butchers, Wolverines sekä Crocodiles. Nämä ainoina mukana U19 sm-tason kisassa.

 • Ei ole montaa liigajoukkuetta, jolla on kaikissa 11 vs 11 ikäluokissa joukkue

 • Karjalainen siirtyy siis Lapin Oulusta Varsinais-Suomen Seinäjoelle :)

 • Voisiko olla mahdollista, että monissa seuroissa 18-vuotiaat pelaavat jo miesten kanssa, ja tästä syystä vanhimpia junnujoukkueita ei saada kasaan?

 • Joku kysyi tarkoitushakuisesti monellako seuralla on joukkue kaikissa 11vs11 (tai 9vs9) sarjoissa. Oikea vastaus on: Crocodiles, Butchers ja Wolverines. Wolverines vie kisassa kaikkiaan voiton, koska sillä on U15 sarjassa kaksi joukkuetta.

  Alla vielä lueteltuna liigan ja ykkösen seurojen junnut U19, 17 ja 15 sarjoissa. (A on täysimittainen joukkue ja B on vajailla pelattava sarja)

  VAAHTERALIIGAN JOUKKUEET
  Roosters: U19 (B), U17 (A), U15 (A)
  Crocodiles: U19 (A), U17 (A), U15 (A)
  Trojans: U19 (A), U17 (B), U15 (B)
  Butchers: U19 (A), U17 (A), U15 (A)
  TAFT: U19 (B), U17 (A), U15 (A)
  Saints: U19 (B), U17 (B) U15 (-)
  Royals: U19 (-), U17 (B), U15 (B)

  YKKÖSEN JOUKKUEET
  Huskies: U19 (-), U17 (B), U15 (A)
  Wolverines: U19 (A), U17 (A), U15 (2xA)
  Jaguaarit: U19 (-), U17 (B), U15 (B)
  Indians: U19 (-), U17 (-), U15 (B)
  Steelers:
  Saints:

 • Edellisessä viestissä jäi ykkösen joukkueiden junnulaskut kesken

  YKKÖSEN JOUKKUEET
  Huskies: U19 (-), U17 (B), U15 (A)
  Wolverines: U19 (A), U17 (A), U15 (2xA)
  Jaguaarit: U19 (-), U17 (B), U15 (B)
  Indians: U19 (-), U17 (-), U15 (B)
  Steelers: U19 (-), U17 (-), U15 (B)

  Huomioitavaa vielä, että joissan ko sarjoissa pelaa myös joukkueita II-divisionan ja III-divisioonan seuroista. Tämä hienoa, mutta tässä laskuissa mukana ainoastaan liiga ja ykönen.

 • On se mahdollista mutta toi kertoo jotain joukkueen resursseista kokonaisuudessaan.

 • Laatu korvaa määrän ja pelaajamäärät kertovat enemmän toiminnan laajuudesta. Moni junioreista pelaa kuitenkin kahdessa sarjassa.

 • ”Laatu korvaa määrän …” Kuuluisia viimeisiä sanoja. Muistaakseni ”vanhalla” ECG:llä oli mm. toi asenne ja kun se laatu sitten vanhenee loppuu toiminta kuten itähelsingissä aikanaan kävi. Junioritoiminnan tarkoituksena on seuloa ja valmentaa se laatu esille. Toiminnan laajuus taas kertoo seuran elinkelpoisuudesta ja tulevaisuuden potentiaalista.

  Varmaan moni U17-pelaaja pelaa U19 sarjassa ja U15-pelaaja U17 sarjassa. Kaikilla seuroilla on ihan varmasti tavoitteena saada U19-sarjasta vuosittain pelaajia edustusjoukkueensa rosteriin. JOs joukkueen rosteri alkaa näuttää U19-joukkueelta kannattaa tosissaan harkita onko oikealla sarjatasolla aikuisten sarjoissa.

 • Rokotiilit rikkoo perinteitään kun seuraan siirtyy kotimaisia pelaajia

 • Kai perinteisempiä on krokoissa ollut kotimaiset vahvistukset. Eu importit on vielä aika tuore ilmiö. Esim. pk-seudun seuroista tulee mieleen jo 90-luvun alusta kavereita, jotka on krokoja käynyt vahvistamassa yhden tai useamman kauden.

 • Hesasta Seinäjoelle on lyhyt matka.

 • @@junnuista Hieman aiheesta taas eksytään, mutta ECG:n taru ei päättynyt pelaajien puutteeseen. Joukkue oli kovassa nosteessa juuri ennen hajoamistaan ja junnuistakin oli tullut kaksi mestaruutta putkeen.

 • Se ECG:n taru päättyi?

 • ECG:n hajoaminen pelasti Roostersin, samaten Wolvojen ykköseen tiputtautuminen. Nyt sixtarit yrittää pelastaa Taftia, mutta eihän siitä mitään tuu. Vaasa pelastaa Seinäjoen ens vuonna…haha

 • ..ja viime vuonna Hyvinkää Falconsin hajoaminen pelasti Butcherssin. Ja parhaat pelaajat Falconssistakin Roostersiin. Saa nähdä paljonko minuutteja on vielä jaossa tällä kaudella kun siirtyjiä tullut lisää.

  Ohuilla tää pyörii ja aivan liikaa on miesten joukkueita etelässä. Pitäisi omia muista lajeista malli, jossa alueellisia kasvattajaseuroja paljon ja ehkä joku divariporukka ja sitten niitä pääsarjatason joukkueita vain pari. No, luonnollisen poistuman kautta tähän ollaan toki menossakin kun viime vuosien kehitystä seuraa.

 • Kyllä uskon että PK-seudulla toimivilla seuroilla on paljon paremmat eloonjäämismahdollisuudet kuin useammalla pikkukylän joukkueella, joissa joku innokas puuhaporukka on saanut kasattua riittävästi pelaajia III-divarin pelaamiseen. Innostutaan, kehitytään pikkusen ja sitten toiminta lopahtaa kun ei löydy lisää a) pelaajia b) puuhamiehiä.

  Parhaimmillaan/Pahimmillaan liigassa on pelannut samanaikaisesti 6 joukkuetta laajennetulta pk-alueelta kun Borgån laskee siihen mukaan ja tuota aikaa kutsutaan edelleen Glory Days ajaksi ihan syystäkin.

 • Glory days jenkkifutis on ihan kuraa, sen näköö youtubesta.

 • Höpö höpö sinulle. Glorydays jefu oli tasokasta ja näyttävää kotimaisin taitopelaajin pelattua jenkkifutista jossa mukana yksittäiset jenkit mausteina. Linjamiehet oli miehen kokoisia ja cheerleaderit kauniita. Ei siis nykyisen kaltaista pelleilyä missä suomalaisen pallonkosketukset ovat centterin varassa.

 • Ovatpas tuunanneet nettisivunsa hienoiksi. Selkeät, sujuvat ja informatiiviset. Lajinsa ykkönen tällä(kin) alueella. Kiitos!

 • ECG:n alasajo 2002 oli enemmän taustaorganisaation suppeutta kuin muuta. Toki joukkue olisi ollut nuori ja pelaajamäärältään pieni, mutta nostetta tosiaan oli kaudella 2001.

 • Avataas vähän keskustelua Roostersin Swarco-pelistä. Voittomahdollisuudet on mun mielestä melkein nollat, mutta miten ihmiset täällä kokee, toivotteko totaalista nöyryytystä vai suomijefulle hyvää tekevää tiukkaa peliä?

  Ite oon vähän taipuvainen nöyryytykseen. Tekisi ihan hyvää saada vähän nöyryyttä, alkanut ärsyttää heidän hehkutus.

 • Edellisen kerran kun pelasivat 2013 oli Raiders parempi lukemin 52 – 13. Tosin tuolloin Taylor pelasi Swarcon riveissä. Tuolloin otsikoin matsiraportin ”Hoyhennykseksi”. Uskon tällä kertaa tasaisempaan matsiin.

  https://www.gridiron.fi/blog/2013/05/26/raiders-hoyhensi-roostersin-innsbruckissa/

 • Kyse on siitä, kuinka paljon takkiin. Lopputulos on kiinni siitä, suhtaudutaanko otteluun kuin harjoitukseen vai pelataanko vakavasti ja loppuun asti. Roostersille ja suomalaiselle lajikentälle hyvä asia, että on tällainen peli- ja kokemusmahdollisuus.

 • Sehän on selvää että ihmisiä ärsyttää kun oman maan taso on Roostersille liian huono ja haastetaan parempia joukkueita ja vielä enemmän varmaan ärsyttää mikäli he voittavat

 • ”Tekisi ihan hyvää saada vähän nöyryyttä, alkanut ärsyttää heidän hehkutus.”

  Roosters on nostanut viestntänsä tasoa huikeasti tälle kaudelle ja se näkyy ärsyttävän joitain oikein kunnolla. Itse en koe tota minään hehkutuksena vaan jatkuvasti tarjottavana ajankohtaisena ja mielenkiintoisena sisältönä jonka laista ihan kuka tahansa muukin seura voisi tuottaa jos olisi resurssit kohdallaan. Koko jefusuomelle on eduksi, että seurat tuottaisivat mielenkiintoista viestintää tasaisesti läpi vuoden. Meillä faneilla olisi luettavaa ja ehkä lajin pariin eksyisi lisää ihmisiä eri rooleihin. MInimissään katsojiksi.

 • Samaa mieltä Nöyryyttä kanssa, että viestintää pitää olla ja etenkin faneille. Jos seurojen sivut ovat 8 kk kuoleessa tilassa ja kesällä kirjoitellaan jotain niin se ei riitä.
  Toivoisin kaikilta aktiivisempaa viestintää ja ”kiellettyä hehkutusta” omista asioista!
  Kuka muu niitä tuo esiin kuin jokainen seura itse.

 • Jos joskus meinataan tehdä Jefulla rahaa ja saada niitä fanejakin lisään niin liiton sekä erityisesti joukkueiden itsekkin pitäisi parantaa kotisivujensa tarjontaa/tietoa! Tänä vuonna Roosters ja Royals saavat kyllä hyvistä sivuista sekä jatkuvasta tiedotuksesta tästä ison kiitoksen! Taftillakin on kyllä parannusta tapahtunut ja eivätkä ne Crocotkaan ole hiljaa ollut =).

 • Mihin aikaan peli alkaa?

 • Roostersin kotisivuilla on heti etusivulla laskuri. Jos oikein ynnäsin niin lauantaina puoli seitsemältä. Illalla.

 • Joo, olihan siellä linkkikin mistä näki alkamisajan. Ja otteluhan ”televisioidaan” Raidersin toimesta.
  http://www.raiderstv.at/

 • Heitän omat analyysit Roostersin tilasta vrt vuoden 2013 tilanteeseen.

  Qb: RoJo vs Brown. Tuo oli RoJon viimeinen vuosi, kun treeni maistui ja hän oli vielä aivan parhaimmillaan. Brownia en ole nähnyt kuin muutaman pelin, mutta 2013 vie tämän.

  RB: Tästä ei tarvitse paljoa jauhaa. Silloin Kuronen ja Anttila, nyt Taylor ja Kuronen.

  Ol: Kaasalainen on vaihtunut Luotoon, joka on menee aika tasan. Muuten en ihan muista missä muodossa linja oli 2013, mutta sanoisin tämän vuoden version olevan parempi. Tai ainakin sen pitäisi olla.

  Wr: Luster on selkeästi parempi kuin Ciasulli. Linnainmaa on parempi kuin Myöhänen tai Lievonen oli tuolloin. Kärkikaksikon osalta nyt parempi tilanne. Muuten leveyden osalta 2013 vie. Mielenkiinnolla odotan, miten 69ersista siirtyneet nuoret kaverit pärjäävät(Wasilieff siirretty hyökkäyksen puolelle rosterissa).

  Hyökkäyksellä on mielestäni paljon paremmat mahdollisuudet tehdä pisteitä tällä kertaa.

  Dl: pelkillä nimillä katsottuna tämä vuosi vie, mutta pitää nähdä ensin miten välivuoden pitäneet pärjäävät. Mutta lähtökohtaisesti linja on nyt pari pykälää kovempi.

  Lb: nyt saattaa muisti pettää, mutta muistaakseni juuri tuossa ottelussa 2013 punaisten lb:t olivat todella rikki. Nyt Karbin-Kuikka-Äyräväinen. Laitan tämän vuoden edelle, mikäli porvoolaiset eivät ole vanhentuneet kamalasti talven aikana.

  Db: Rantala on edelleen mukana. Tauko takana, mutta luotan hänen olevan samalla tasolla kuin aikaisemmin. Peyton on vaihtunut Slateriin. Slaterilta pitää nähdä pelejä, että voi verrata viime vuosien parhaaseen importiin. Kelo ja Ranta taisi olla muut starterit 2013. Nyt jos pitää veikata, niin Roitto ja Olin on loput tänä vuonna. Takakenttä menee aika tasan.

  Puolustus on myös edellä tänä vuonna.

  Osittain hankala arvioida, kun ei ole nähnyt pelejä tämän vuoden jengiltä, niin joutuu enemmän mutuilemaan. Yksi iso etu tälle vuodelle on, että ovat voineet keskittyä tähän peliin koko talven. Sen verran paljon luotan heidän staffiin, että uskon tulevan paljon tasaisempi peli tällä kertaa. Voitto voi olla mahdotonta hakea, mutta sanotaan alle kahden td:n ero olisi jo hyvä suoritus.

 • Wasilieff oli huippu WR junioreissa mutta 69ers mieheissä taisi olla melkein pakko pelaa SS/DB koska on niin nopea junnuissa hän oli kyllä ihan hyvä taklaamaankin.

 • @Analyysiä: Hyvää arviota, enkä itsekään oo kovin paljoo erimieltä. Mun mielestä Roosters on edellisen matsin jälkeen mennyt selvästi eteenpäin pelaajien fysiikassa ja pelinopeudessa, missä 2013 olivat selvästi Swarcoa jäljessä.

  Itse odotan erityisesti puolustuksen linjan esitystä. Jos pystyvät viime Vaahteramaljan tapaan tukahduttamaan juoksupelin, niin ottelun lopputulos on varmasti parempi kuin 2013. Toki hyökkäyksenkin pitää pystyä liikuttamaan palloa (ja mielellään tekemään pisteitäkin), ettei puolustus joudu olemaan kentällä koko aikaa.

  Mielenkiintoinen ottelu tulossa.

 • Hyökkäys on täysin Taylorin varassa, mikäli Swarco saa hänet pelattua pois ollaan ongelmissa. Brown on, ilman uskottavaa read optiona, hukassa. Silloin tulee kovasti painetta ja miehen taso heikkenee. Aloittava laitahyökkääjäosasto on mallia hobitti, joten mielenkiintoista nähdä kuinka pärjäävät fyysistä takakentää vastaan.

  Roon puolustus pystyy varmasti pelaamaan tasaväkisemmin yhteen. Boksi on kunnossa, mutta suurin kysymysmerkki on takakenttä. Saa nähdä pysyvätkö raidersin vauhdissa mukana.

  Kotimaassa roosters voittaa kaikki pelit lukuunottamatta kahta pakollista rökäletappiota kotona ja vieraissa. Vaahteramalja voitto tulee rutiinilla, kotikenttäedun turvin.

 • Roostersilla on tasaisempi ryhmä, mutta toisaalta RoJo teki muutamia ihme temppujaan edellisellä kerralla joista pisteitä syntyi. Isompi kysymys mielestäni on kuitenkin se, että mikä on Swarcon kunto ja miten peluuttavat materiaaliaan. Jos peluuttavat hyökkäyksessä kaikkia jenkkejä; QB Shelton, RB Knox, WR Callahan niin tauluun laittavat helposti 40-60 pistettä. Aika pelottava oli myös Itävallan kauden avaaminen kahdella voitolla Rangersia vastaan 74-0 (rangers voitti kuitenkin Cineplexxin, joka taas voitti Danuben), Prahan kaataminen 48-28 ilman että jenkki RB pelasi. Stuttgartia vastaanhan joukkue takoi 33-3 voitto numerot taululle eli kolmessa pelissä 155 tehtyä pistettä ja 31 omiin. Jos nyt lähtee veikkaamaan Roostersin kevät kuntoa niin pitäisin erittäin hyvänä suorituksena, jos saa yli 20 pistettä tehtyä. Vastaavasti jos päästettyjä pisteitä on alle 35. Analyysin jälkeen veikkaus lopputuloksesta 48-14 Raidersille.

  Cineplexx oli muuten vaihtanut Londry-Jacksonin jo pois ekan 0-31 pelin jälkeen.

 • Cineplexx oli muuten vaihtanut Londry-Jacksonin jo pois ekan 0-31 pelin jälkeen.

  Olikos tämä yllätys kenellekkään?

 • Niin tarkoitit varmaan että Danube on vaihtanut pois`?

 • Danubessa pelaaja ja record 0-2, mutta ei ole kotiin lähetetty. Statsit jopa yllättävän hyvät. 79-40-2 50,6 onnistumisprosentilla ja 418 jaardia. Kaksi heitettyä maaliakin. Juosten on kuudella juoksulla kasassa 0 jaardia eikä maaleja. Saa kyllä nähdä tuleeko yhtään voittoa tälle kaudelle.

 • Kyllä Londry-Jackson on statistiikan mukaan pelannut molemmissa Danuben peleissä tällä kaudella. Viimeisessä Cineplexx pelissä on toinen pelinrakentaja kirjannut Londry-Jacksonin (47-22-1, 272 yds) lisäksi 2-2-0, -20 yrds. Ensimmäisen pelin statsit Londry-Jacksonille 32-18-1, 146 yrds.
  Tuolta tilastonikkareille lisää tietoa: http://tournament.hockeydata.net/afl/

 • Tampereella on sitten valittu QB. Vaikeaahan näistä on sanoa mitään ennen kauden alkua ja työnäytteitä:

  http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?48678

  Videon perusteella ihan kelpo mies joka uskaltaa juostakin pallon kanssa:

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=53602

 • Stacey Thomas kahden vuoden sopimuksella Vaasaan. Phung Nguyen liittyy joukkueeseen kaudeksi 2016.
  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=4093

 • Hienoa, että Suomessakin aletaan solmimaan enemmän kuin yhden vuoden papereita eli nyt Staceylle kahden vuoden sopimus Vaasaan. Kyllä tämä julkistus nostaan entisestään Royalsin mahdollisuuksia ja itse sijottaisin joukkueen jopa kolmoseksi Crocojen edelle rankingissa joka ohessa verrattuna Gridiron rankingiin:

  1. Roosters ( – )
  2. Trojans ( – )
  3. Royals ( + 1)
  4. Crocodiles ( – 1)
  5. Saints ( + 1)
  6. Taft ( – 1)
  7. Butchers ( – )

 • Odotellaan rauhassa mitä tuleman pitää. Thomas on jokerikortti, jonka todellinen arvo nähdään vasta kesällä. Ei ole viimeisinä Suomen- vuosinaan vakuuttanut samalla tavalla kun uran alkuvaiheessa. Vaasalle varmasti tärkeä pala, mutta ei nyt vielä nosteta jalustalle isossa mittakaavassa.

 • Sanokaa mitä sanotte, mutta ei oikein vakuuta toi Vaasan touhu. Toisaalla seura tiedottaa satsauksesta ”oman kylän poikiin” ja samaan aikaan ostomiestä tulee ovista ja ikkunoista.

  Sepi kertoo ”aukkojen” paikkaamisesta rosterissa ja jengi täällä huutaa hallelujaa kuinka fiksua toiminta.

  Samaan aikaan muualla tuodut importit, siis ympäri maata, tukahduttavat junioritoiminnan ja jengi huutaa että pitäis satsata junioreihin.

  Teidän logiikka ei oikein toimi, mutta olkaa hyvä ja jatkaa hain pussillisen sipsejä ja pari pulloa pepsiä.

 • Jatkan vielä pohdiskelua; koska Porvoo näyttäisi olevan suupala tuolle hyvin organisoidulle Vaasalle ilman ilmasiltoja, niin mihin katosi se maltillinen kasvu ja joukkueen kehitys jonka piti olla Vaasan tuki ja turva? Vai onko treenimotivaatio kadonnut ja sitä paikataan tuontimiehillä?

  Järkeävästi ajatellen, yksi joukkue on kauden jälkeen liipasimella ja se tuntuisi olevan Porvoo. Jumbosijan välttäminen tällä hetkellä tiedossa olevilla korteilla ei paljoa vaadi.

  Miksi siis laittaa heti ensimmäisellä liigakaudella kaikki munat koriin ja lähteä tavoittelemaan jotain minkä saavuttaminen olisi ehkä järkevämpää yhden kauden jälkeen kun on oikeasti tieto ja kuva siitä mitä liigassa pelaaminen vaatii? Ottihan samainen seura vuoden aikalisän divarivoiton jälkeenkin? Vai onko nyt vaan niin että kruunu velvoittaa ja nyt on kunnolla satsattu mestaruuteen heti alkumetreillä ja pojat kehittyy penkillä ja treenaa talvella?

  Tämmöstä mietin, ihan rakentavassa mielessä.

 • Mun näkemyksen mukaan Royals etenee juuri sen suunnitelman mukaisesti kun on julkisuuteen kertonutkin. Se että somessa joukkue rankataan mukaan kärkikahinoihin ei ole seuran omaa sanomaa vaikkain jo ensimmäisen liigakauden tavoitteeksi on asetettu pääsy playoff-peleihin. Jos veraa esimerkiksi importtien määrää siihen, mitä Seppo on aiemmin kertonut, ja mikä on tämän hetken todellisuus ollaan tahdista jäljessä:

  ”36 pelaajan lista tulee kevät talven aikana täydentymään vielä ainakin 5-7 pohjoismaisella maajoukkuetason pelaajalla tai EU-alueen kärkitason pelimiehellä sekä kolmella pohjoisamerikkalaisella vahvistuksella” (julkaistu 30.12.2015)

  Ja näin se perusteltiin samassa julkaisussa:

  ”Vahvistusten määrää on läpikäyty moneen otteeseen valmennusryhmän kesken. Määrä mihin olemme päätyneet, on määräytynyt hyvin pitkälti sen mukaank kuinka monta liigatasoista pelaajaa meillä on nyt, kuinka monesta voi kehittyä liigatason aloittava ja kuinka monta ns. ”Ratkaisupelaajaa” meillä on jo nyt. Haluamme olla kilpailukykyisiä heti, joten tämä edesauttaa sitä. Amerikkalaisten vahvistusten lisäksi valintamme EU vahvistuksista painottuvat tarkoituksella yhteen maahan, Ruotsiin. ”

  Pömppå kysyy yllä:
  ”Mihin katosi se maltillinen kasvu ja joukkueen kehitys jonka piti olla Vaasan tuki ja turva? Vai onko treenimotivaatio kadonnut ja sitä paikataan tuontimiehillä?”

  Olet ilmeisesti luonut jonkun oman oletuksiin perustuvan maailmankuvan Royalsin meiningistä joka ei vastaa seuran julkisuuteen erittäin avoimesti viestimää linjaa, tavoitteita ja konkreettisia tekoja.

  Ja tässä vielä selkeää visiota siitä, mitä kohden hommaa Vaasassa rakennetaan:

  ”Voidaankin ajatella, että on enää ajasta kiinni, koska euromääräiset korvaukset saadaan hilattua niin ylös, että Vaasassa nähdään ensimmäiset kotimaiset ja mieluummin paikalliset jenkkifutista pelaamalla, elantonsa tienaavat Kuninkaalliset. Ensin pelikauden ajaksi ja lopulta ympärivuotisesti. ” (Julkaistu 28.12.2015)

  Royals etenee määrätietoisesti suunnittelemallaan polulla jossa lähitylevaisuudessa siintää mm. Vaahteramaljan pelaaminen Vaasassa. Go for it Royals !!

 • Aika jännää ton Thomasin tasosta arvailu. Omasta mielestäni äijä meni Porvooseen viime kaudella kesken kaiken ja oli edelleen aika tärkee palanen puolustuksessa sekä hyökkäyksessä.

 • Oopparauhallinen. Ei kukaan sanonut että Thomas on huono vaan että nykytaso selviää ensimmäisessä pelissä ja sen jälkeen. Happea vaan siellä Vaasassa, kyllä me teistä oikeasti tykätään.

 • Roosters;
  Dewing, Watkins, Luster, Brown, Taylor, Slater + tukku muista joukkueista tulleita kotimaisia pelaajia.

  Crocodiles;
  Samaa linjaa

  TAFT;
  Samaa linjaa

  Onko Royals toiminnassaa niin eri kuin Roosters, TAFT ja Crocodiles? Onko tämä toimintamalli sääntöjenvastainen? Onko se tiedotukwen vastainen?

  Panostuksia oman kylän poikiin; joo aivan takuulla ja ne tulevatkin muodossa valmennus, pelaajapalvelut etc etc.
  Vaahteraliiga on kilpasarja jossa tavoitteena voittaa. Se että sulla on mennyt maku siihen miten Royals, Crocodiles, TAFT sekä Roosters sääntöjen puitteissa joukkuetta rakentaa on sinun ongelma. Jostain syystä nyt sinulle noussut Royals silmätikuksi.

 • Joo hauska huomata kuinka negatiivista porukkaa täällä on ja vieläpä lukutaidonta! Royals ilmoitti jo hyvissä ajoin että 10 vahvistusta tulee tämän vuoden jengiin ja haluavat heti pärjätä vaahteressa. Uskon kyllä että Seppo laittaa rahaa ja aikaa myös junnu toimintaan joka toivottavasi alkaa myös pyörimään Vaasassa. Mutta vaikka 69ers oli hyvin junnuja ei se pelastanut seuraa. Se että junnuista kasvaa miehiä liigaan on kovan työn takana eikä siitä koko joukkuetta kuitenkaan saada. Vaasa tulee varmasti aina tarvisemaan iportteja eli rahaa joukkueen kilpailukykyisenä pitämiseen ja sitä näyttäisi olevan sekä tulevan.

 • @Pömppå
  Näkisin (ja tähän myös jutussa viitataan) kyllä Thomaksen kahden vuoden sopimuksen nimenomaan satsauksena oman kylän poikiin ja junnuihin. Pelillisen antinsa lisäksi Thomas tuo erittäin arvokasta valmennusosaamista osa-alueelle jonne Royals on sitä kipeästi kaivannut.

 • Syy miksi kukaan muu ei ole jo signannut Staceytä on miehen hintalappu, joka on htm:n mukaan normijenkkiä huomattavasti kovempi. Riskivalinta omasta mielestäni, koska tuotto/panos suhde ei ole enää sillä tasolla, mitä on markkinoilla saatavilla. Vaasassa oli hyvä hype päällä, mutta näyttää realiteetit tulleen vastaan. Toivon mukaan jenkkitrio tarjoaa myös laatua. Efe on tällä hetkellä paras vahvistus.

 • No arvasin, että myrsky nousee vesilasissa, koska Royals=Seppo=ei kyseenalaisteta.

  Ja kyllä, samaa linjaa vetää muutkin, mutta mun huomioiden mukaan se on tällä seinällä niin hiton väärin ”omia junnuja” kohtaan.

  Mulle sama vaikka toisivat koko Ruosin maajoukkueen, ei ole minulta pois. Kuha joutessani loksutan leukoja. Mutta näköjään aina osuu ja uppoaa :).

 • Moi Seppo! Kiva että ehdit selventämään mutta ehkä teidän kannattais treenata vielä vähän lisää niiden omien kasvattien kanssa sen sijaan että käyttäis aikaa selittelyyn täällä!

 • kyllä kai miesten pääsarjatasolla tommonen ”omilla junnuilla” pelaaminen on enemmän pakon sanelema juttu kuin strateginen suunnitelma. Kun Wolverines aikanaan nousi liigaan, se rämpi coach Deen kanssa ja pahoin. Samaan aikaan Wolvoilla oli kuitenkin varmaan maan laajin junnuproggis meneillään ja siten ajateltuna hyvät eväät tulevaisuuteen.

  Miten edettiin? Omien poikien kanssa? Ei. Lompsa auki ja kaikki mahdolliset, mitä irti saatiin sini-keltaiseen riviin. Kyllä piti sivustaseuraajan pari kertaa hieraista välillä silmiään, ketä kaikkia siellä edusti yhtäkkiä ylpeänä Bleed Blue -jengiä. Niin monta Wolvoja vuosikausia haukkunutta ja mollannutta pelaajaa ja myös valmentajaa nähtiin siellä sivurajalla, että oksat pois. Kultaa saatiin ja muitakin mitskuja.

  Tuli valmentajavaihdoksen aika. Lompsa, jonka nimeä emme mainitsi, sulkeutui ja mitä jäi? Omia junnuja? Ei. Uskollisia seurasotureita? Ei. ”olen saanut niin paljon, on minun vuoroni antaa”? Ei. Jäi kasa 2-divaripelaajia, joiden kanssa rämmittiin kausi läpi ja valiteltiin, että kukaan ei oikein maksa kausimaksuja kun nyt olisi aika auttaa seuraa.

  Kyllä se omiin junnuihin nojaaminen on vain ja ainoastaan sitä, että kun ei muualta saada niin on pakko niitä omia junnuja pitää kantavana voimana. Liigassa seurat kyllä rakentavat joukkuettaan mestaruus mielessä eikä mikään sen jalompi ajatus. Vai jättääkö joku seura ottamatta huippunimiä vastaan sen takia, että halutaan ennemmin peluuttaa ”omia poikia”

  Pelaajat taasen menevät sinne, missä ruoho on vihreintä. Jos Roosters dyykkaisi ja rahat loppuisivat ja kaikkien siis ihan kaikkien pitäisi alkaa maksaa kausimaksuja ja muita. Alkaisi pelaajavirta toiseen suuntaan. Näin se vaan on.

  Korupuheet sikseen.

 • Kun on köyhä, kaikki tuntuu kalliilta…

 • @Pömppå
  Varmasti Royalsia/Seppoa saa kyseenalaistaa, mutta sinun yllä esittämä kritiikkisi perustuu väitteeseen, että Royals toimisi jotenkin vastoin omia linjauksiaan, mikä ei pidä paikkaansa. Royalsilla on ollut perustamisestaan lähtien selkeä strategia jota se on noudattanut ja noudattaa edelleen.

  Alkuperäisen suunnitelman mukaan Royalsin tavoite oli pelata liigassa kaudella 2017. Kaikkien yllätykseksi joukkue meni heti ensimmäisellä kaudellaan voittamaan II-divarin ja seuraavalla myös I-divarin. Tässä vaiheessa todettiin, että nousu oli tapahtunut sen verran nopeasti, ettei joukkue eikä organisaatio ollut valmis liigaan. Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että joukkue pelaa voittaakseen, ei pelkästään osallistuakseen. Joukkue valmistautuu ja kootaan sen mukaan. Pitkän ajan tavoitteena on varmasti lisätä omavaraisuutta, mutta tällä hetkellä omia poikia (n. 35) ei yksinkertaisesti ole riittävästi, jotta kausi voitaisiin vetää turvallisesti läpi, varsinkin kuin noista 35stä 5 pelaa rookiestatuksella ja 5 on junnua. Tämä ongelma ei poistuisi vaikka joukkue pelaisi I-divisioonassakaan. Jo viime kaudella loppu vedettiin turhan ohueella. Liigassa pelatessaan Royalsilla on oikeastaan paremmat edellytykset kasata riittävän laaja pelaajaringi.

  Taustalla seura (West Coast Vikings) panostaa koko ajan juniorityöhön. Tässä onkin tapahtunut kiitettävästi kehitystä. Täytyy kuitenkin muistaa, että panostus on aloitettu vasta kolme vuotta sitten, eikä siinä ajassa ihmeitä tapahdu. Lisäksi seniori-ikäisille pelureille jotka ei mahdu/ei halua pelata Royalsissa tarjotaan harrastusmahdollisuutta kakkosjoukkueessa.

  Royals on linjansa valinnut ja toimii sen mukaisesti, muuta on turha tulla väittämään. Se on sitten asia erikseen, jos linja ei miellytä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että jokainen seura valitsee toimintamallinsa oman toimintaympräistönsä pohjalta, parhaaksi näkemällään tavalla (tai ainakin pitäisi). Tässä mielessä on huono yrittää verrata Royalsia esimerkiksi ruuhkasuomen joukkueisiin, koska edellytykset ovat täysin erilaiset. Niin kauan kuin ohjelma toimii, ei pitäisi olla kenelläkään moittimista.

 • haha, jokainen tyylillään. Järjen köyhyyttä ei aina rahallakaan paikkaa.

 • Yhteenveto:

  – Royals on paska, kun tuo ruotsalaisia
  – Roosters on paska, kun imee kotimaiset
  – Taft on paska, kun ei osaa tiedottaa
  – Turku on paska, kun on kotimainen pelinrakentaja
  – Tampere on paska, kun nokialaiset menee Hämeenlinnaan
  – Seinäjoki on paska, kun niillä ei ole suomalaisia
  – Porvoo on paska, kun on paska
  – Swarco ei ole paska, kun ne ei ole suomalaisia

  Kausi alkaa 13.5.

 • @P@askova loggi: Sulta unohtu et me kommentoijat tääl Gridironis ollaan paskoja, kun me ei ymmärretä jefusta mitään… : )

 • Muistakaa nyt edelleen, että Royalsin runko on kotimaisten pelaajien osalta lähes sama, mikä aloitti lajin samaan aikaan kuin itse Royals. Vain muutama kotimainen pelaaja on pelannut kauemmin, kuin Royals seurana on. Ceken, Järviö etunenässä pidempään pelanneita, mutta lähes kaikki muut aloittavat pelaajat kotimaisesta rosterista ovat pelanneet tuon kolme vuotta. Lähes aloittelijaporukalla puhtaalla pelillä II-divarin voitto avauskautena, seuraavalla kaudella yksi tappio divarissa ja Spagettimaljan voitto, viime kaudella finaalipaikka Spagettimaljassa oli kahdesta jaardista kiinni, minkä tuomaristo hyvitti Saintsin eduksi ja ratkaisevaksi TD:ksi.

  http://dirtbros.com/wp-content/uploads/2016/04/JP-Dirt-Bros-Photo.jpg

  Royals taitaa olla kuin Dallas Cowboys. Kaikki ihailee, mutta kukaan ei halua että he voittaa.

 • Royals otti kolme ruotsalaista. On siis nyt tre kronor:)

 • @Janis Petke, näyttää vieläkin sinulle ottavan Royals tappio Saintsille välierässä koville. Akkamaista nyyhkytystä asista.

 • Ton muistaa kaikki paikalla olleet lopun elämänsä. Raju paikka SUURELLE tuomarivirheelle mutta ei voi mitään. Saattaa painaa tamperelaisia enemmän kun tietävät että voitto ei ollut ansaittu. Vaasalaiset kyllä kuittaavat tulevana kesänä korkojen kanssa…
  T. Tuomari stadista

 • Totesin vain sen, että Saints voitti selkeän tuomarivirheen takia. Kaks jaardia vajaaksi jäi Saints. Sekuntiakaan ole nyyhkyttänyt akkamaisesti, toisin kuin sinä kun ilmeisesti Saintsin kannattajana olet ylpeä vääryydellä saadusta finaalipaikasta.

 • Koska kyseinen tapahtuma oli selvästi ainoa tuomarivirhe. Vaasan eka TD annettiin ilmaiseksi myös tuomarivirheestä. 4. ja pitkä, maailman selvin hyökkäyksen paitsio, jossa rissu konttaa käsi maassa asti (toisen puolen rissu nykii myös). —> PI, 15Y ja Royals TD draivin päätteeksi. Se on miten nää asiat haluaa nähdä. PS. kyseisessä kuvassa pallo ei ole edes hallussa, joten mitä yrität sanoa? Katkeria taidatte kyllä olla vaasassakin.

 • Ehkäpä tähän pelaajien haalimiseen muihin joukkueisiin on reagoitu siten Porvoossa,että jos ei oikeesti ole talouddellisia resursseja lähteä haalimaan 6-8 eu miestä,sehän voi olla fiksumpaa mennä omillaan ja katsoa esim. parin vuoden päästä satsataanko kenties vasta sitten,kun osalla tämän vuoden liiga joukkueilla on kenties ongelmia edessä taloudellisesti(ei Vaasalla)…olkoon sarjaporras mikä tahansa..

 • Porvoo on valinnut just tuon tien ja sillä on junioriputki kohtuullisella mallilla. Mutta ikävä kyllä Vaahteraliiga ei ole oikea paikka rakentaa uutta runkoa. Naapurijoukkueiden kilpavarustelu johtaa siihen, että kyyti on kylmää ja se syö organisaation ja pelaajien motivaatiota.

  Jefu-historiamme tuntee monta tarinaa vauhdin hakemisesta alemmilta sarjaportailta ja melkein yhtä monta menestystarinaa organisaation itsensä näkökulmasta. Trojans on tietysti se nykyinen elävä esimerkki, mutta ihan hyvältä näyttää meininki nykyisin alemmaksi itsensä tiputtaneiden, Wolverinesin ja Northern Lightsinkin leireissä.

 • Vaahteraliiga väärä paikka rakentaa joukkuetta ??? Eikö tää jengi mikä nyt pelas Itävallassa ja on voittanut liigan muutaman kerran tehnyt just niin? Otti 2011 pataan esim. Crocodiles – Roosters 84 – 0 (45 – 0) ja Roosters – Wolverines 13 – 55 (7 – 21)

 • Totta Roosters onnistuisi pesemään kasvonsa pysyen Vaahteressa mutta kukaan muu ei siihen viime vuosina olekkaan pystynyt. Butchershan taas aikoinaan muistaakseni nousi Vaahteran keskikastista siihen kuuluisaan 6 maljan putkeen kun esim punainen kone yski…

 • Roostersin onni vuonna 2011 oli se, että sarjasta löytyi vieläkin surkeampi rämpijä Trojans, jonka Roosters onnistui kukistamaan jumbofinaalissa 35-10. Roosersin kausi päättyi rekordilla 1-9 kun Trojansilla tilasto 0-10. Helsinkiläisten ryhtiliike käynnistyi välittömästi Programin julkistamisella ja loppu onkin sitten jotanut jo neljään perättäiseen mestaruuteen.

 • Mitens rankataan joukkueiden valmennukset, mielellään perusteluineen? Kai niilläkin vielä joku virka on vaikka menestys määrittyykin tänä vuonna pitkälle setelitukkona jenkeille joilta sattuu löytymään myös europassi.

 • Jos yhtään tuntee suomalaista jenkkifutista, niin nimet Hakala, Karppinen, Kuusela, Holmström, Luomajoki, Jussila ja Koikkalainen puhuvat jo puolestaan.

  Itse en tunne, mutta vakuuttavaa jälkeä tuntuu syntyvän,

 • Samoin Wikström, Titola, Kovanen, Leivoja, Evwaraye, Stokes, Virolainen, Lind, Jalava ihan pätevää ja tunnettua väkeä vaikka eri joukkueissa vaikuttavatkin.

 • Eipä sillä Jenkillä tee joukkueessa juuri mitään jos ei valmennus ja joukkueen runko ole kasassa! Ei siellä yksi jenkki qb tee mitään jos ei ole OL tai WR kuviot kunnossa hyvällä valmennuksella. Se on mahtavaa että Efe saatiin takaisin suomeen ja Okkokin hyviä Suomalaisia pelaajia jotain ilo seurata kesällä+ roosterssiin paluun tehneet vanhat veteraani! =)

 • Kuulin huhua että Turkuun olisi tulossa joku mies jolla on jotain NFL taustaa…
  Tietääkö joku enemmän? Tämän siis kuulin kun olin kaupan jonossa erään Trojanssin pelaajan takana ja puhelimeen tälläistä jutteli.. Eikö niillä ollut jo kolme jenkkiä? Kuka siis vaihtuu, vai onko joku Eurooppalaisen passin omaava?

 • Tää on hevosmiehiä parhaasta päästä =) ”kaupan jonossa erään Trojanssin pelaajan takana”. Mutta mielenkiintoinen huhu ja toteutuessaan kiihdyttää kilpavarustelun kierrettä entisestään…

 • No ei tarvi kun seurata Troijalaisten uusia FB kavereita, aloittaen valmennuksesta. Näyttää siltä että Crawford jää kotiin.

  Varmaan on muilla ässiä hihassa vielä myös? Roosterssiin mahtuu vielä 1 puhdas jenkki, 2 jos Slater ei tosta laihdu ja ala näkymään kentällä.

 • Eli kuka on tuo joka on tulossa?

 • Barry Sanders kuulin kebabilla

 • eiköhän ne nfl miehet mee vaasaan….

 • Onko noilla jenkeillä joku käsikirja josta noi haastattelujen vastaukset kopioidaan. Tämäkin hemmo

  – haluaa auttaa joukkuettaan voittamaan mestaruuden
  – haluaa tutustua suomalaiseen kulttuuriin
  – haluaa auttaa junioreita kehittymään

  Vastaukset melkein sanasta sanaan samoja kuin kaikilla liigan tusinajenkeillä ensihaastatteluissaan.

  Mutta hyvä että Tampereella jenkit kasassa. Bona, King, Newell, Pinta ja Lehtonen ovat kovia tasonnostajia Tampereen peliin.

 • Buffalo Bills-mies Trojansin hyökkäykseen. Kyllä oli syväkurkku ollut arkkana kaupan kassajonossa kn tämän uutisen bongasi jo kaksi päivää sitten…

  http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3740

 • http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3740
  Ihan kovan luokan haku siis Turkuun tuli, itse olin aluksi pettynyt kun täällä huhuiltiin Jocin jäävän pois kokoonpanosta, mutta nyt ei enää harmita!
  Toivottavasti herra on kunnossa ja luonteeltaan vähän tasaisempi kun Crawford, tai isänsä ;)
  Helpottanee uhallaan myös heittopeliä jonkin verran. Toki näyttää Saksassa ottaneen koppejakin eli ilmeisesti Turku voi heittää kaks jenkki rissua tai vaikka kaks jenkki RB:tä kentälle (eikö Runner sitäkin hommaa ole Suomessa tehnyt?).

 • En ole syväkurkku vaan tarkkakorva :)
  Täältä tulin vain kyselemään kun alkoi vaivata. No nyt sekin sitten selvisi mistä oli kyse.
  Voipi olla että tuo on ihan kova jätkä liigaan. Jos on kolkutellut oikeasti NFL-portteja niin ainakin joskus on ollut kova. Niin ja ei Saksan liigakaan kovin huono ole…

 • Trojansilla hyvä valinta RB:ksi , ihmettelen vaan miksi Saints värvää 3 divari pelaajia kun tarjolla on 1 div pelaajiakin.

 • 1 div jätkät o primadonnia

 • Div 3. tason pelaajat ovat tottuneet hieman karumpiin kenttiin ja muutaman sadan yleisöihin. Sen lisäksi II ja III divarin pelaajat ovat enemmän joukkuepelaajia, jotka pelaavat joukkueelle eivätkä itselleen. Suomessa käyneillä I divarin äijillä, jotka ovat pelanneet kymmenien tuhansien yleisöille ja ovat muutenkin pelanneet korkealla tasolla, on viimeistään kauden puolivälissä tullut asenneongelmia ja useat ovat vetäytyneet sopimuksestaan. Tästä on hyviä esimerkkejä useammalla seuralla. Mietitäänpä kaikkia niitä II ja III divarin pelaajia, jotka ovat Saintsissakin pelanneet, Ovat olleet pelimiehiä isolla P:llä, huippuna etenkin viime vuosi.

 • Ketkä kaikki viimeaikaisista Suomessa pelanneista on Div 1 pelaajia?
  Rojo muistaakseni, onko muita?

 • Runner, Gooden, Bell muita ei äkkiseltään tuu mieleen. Peyton oli Ivy League niin ehkä hän myös?

 • Tuo Sixtareissa 2014 ja 2015 pelannut Robert Bell sai ilmeisesti lähtöpassit kesken 2015 kauden juurikin asenneongelmien takia.

 • Eikö Seinäjoellakin ollut joku Bell? Puolustuksen endi

 • ei oo joo ketään muita kuin Rojo. Rojo on niin ihmeellinen taivaanlahja suomen fudikselle.

 • Spears on Big Ten pelaajia

 • Jake Josetti (Ball State), Jamal Londry-Jackson (Appalachean State), Oulussa oli se QB, joka lähti kesken pois (Univ. of Hawaii)

 • Terrell Jackson(Ole Miss)

 • Ei prrkele nyt löysivät kovan jätkän… Komeita on juoksut olleet ainakin viime vuonna tai sitten Saksan sarjassa ei osata taklata. Jompi kumpi

  http://www.hudl.com/athlete/5395257/highlights/289930399

 • Mestaruus Turkuun. kuka signaa seuraavan mestaruuden?

 • Eikös myös taftin Sisler ole 1div koulusta?

 • I-AA tai FCS, jos pilkkua viilaa niin astetta alempaa.

 • Trojansissa pelasi kaudella 2009 Billy Hart, joka oli USC Trojansissa third tai fourth string QB samaan aikaan, kun ykkösenä oli Matt Leinart.

 • Trojansissa pelasi kaudella 2011 Earl Everett joka on voittanut SEC ja BCS mestaruudet. Trojansin paidassa mies ei tainnut viihtyä kahta peliä pitempään.

 • James Hill Colorado, 6 peliä Raidersissa ja pelas kultaisella 90 luvulla

 • Matti Lindholm, Janne Kilpeläinen, Sami Alalampi, Jukka-Pekka Nummi, Michael Quarshie, Klaus Alinen, Seppo Evwaraye

 • Victor Morris (LB) Kannelmäki Whips (1991-1992) pelasi koko kauden 1987 Miami Dolphinsissa. Kaikkien aikojen kovin…

 • Aki Jones 2013 Trojans, joka tosin pelasi silloin 1 divaria, Washington Redskins ja kausi 2005.

 • Joc Crawford Tennessee Tech ja KU. Rickey Stevens Maine.

 • Morris tais pelata kuitenkin ”vain” kolme peliä Dolphinissa, eli sikäli häviää esim. Jonesille, joka pelasi neljä peliä Redskineissä.

 • Mielenkiintoinen melkoisen laajan artikkelin aihe olisi nämä jenkit Suomessa kautta aikojen. Ei varmaan kaupallisesti mikään best seller, mutta Suomi-jefun faneille herkkua. Moni kova karju on jäänyt historian pölyjen peittoon ja kun nettiä ei ollut käytössä Glory Days aikaan niin NFL:ssäkin pelanneet vahvistukset ovat jääneet huomiotta.

 • Jälleen yksi suomalainen Saksan kentille. Juuso Mäkinen Trojansista Ritterhude Badgersiin.
  http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=25592

 • Ai niin ja Trojansin QB kaudella 2007 pelasi Maryland Terrapinsin (Big Ten) riveissä ja 2005 QB Chris Dapolito Duke Blue Devilsissä, Mike Lueckeman, QB vuosituhannen vaihteen molemmin puolin taas oli New Mexico State Aggiesin LB eli onhan noita ollut. Jonen kanssa samaa mieltä, että olisi mielenkiintoista lukea Suomessa pelanneista jenkeistä enemmänkin. Esimerkiksi kaikenlaisia ulkomaalaisvahvistuksiin liittyviä sekoiluja ja tarinoita on paljon, joten materiaalia riittäisi.

 • Tietysti unohtui se Marylandin QB:n nimi, Ryan Mitch.

 • Kivahan se on kun Saksa vetää, vaikka paska maa onkin.Vakavammin asiaa pohtien, mahtoiko viime kauden vähäinen peluutus ruveta nyppimään nuorta miestä- tiedä häntä. Joka tapauksessa onnea tällekin sankarille Saksan valloituksessa.

 • Qua Huzzie, Royals -> University of Kentucky

 • Itsekin ihmettelin tuota Mäkisen peluutusta Turussa.
  Kuitenkin ihan lupaava Turun kasvatti jäi monen tuontipelaajan varjoon (syyttä). Tässä kohdassa tietenkin oikea ratkaisu lähteä jos ei Virolaiselle kelpaa.
  Toki jos taustalla oli jokin loukkaantuminen niin se selittäisi asiaa.

 • Käännetääs näin päin. Ketä suomalaisia on pelannut NCAA 1. div tasolla? Seppo, Max Ehlert, Henri Jussila. Onko muita? Mulumba nyt syksyllä.

 • RJ Jackson Porvoon rb pari vuotta peräkkäin …LSU….

 • Käännetään taas tämä.
  Millä tasolla jenkki valmentajat ovat valmentaneet kotimaassaan?
  Ja millaisia kokemuksia on jenkki valmentajista?

 • Ollie Guidry – Tampere Saints ja Indianapolis Colts.

 • Ken Meyer – Turku Trojans, SF 49ers (HC), Seattle Seahawks (HC). Lisäksi OC:na LA Ramsissa ja pelipaikkavalmentajana NY Jetsissä.

 • Eikö Ken Meyer ollut OC maajoukkueessa kun Suomi voitti 3 kertaa peräkkäin Euroopan mestaruuden?

 • Huh huh.. Aikamoinen ura ja tänne peräkylille saatiin valmentamaan. Iso respekti hänelle ja HoF kyllä enemmän kuin ansaittu.

 • OIihan tuo herra se joka oikeasti nosti Suomijefun tason korkealle! Silloin toki oli otollinen maaperä lajille, joka tuli suuresta Amerikasta.

  Sitten paluu tähän nykypäivään.
  Alle kuukausi enää kun kausi alkaa, itselläni on oikeastaan aika sekava kuva (taas kerran) missä liigassa mennään!
  Roosters lienee ylivoimainen suosikki, heidän vahvin osansa on varmaan Taylor&Luster pari sekä tietenkin suomalaisista puolustuksen linja on kova. OL-lienee se akilleen kantapää.
  Trojans lienee elävän tai kuolevan tuon RB:n kautta, jos hän saa omilla juoksuillaan avattua tilaa Miron heitoille niin homma varmasti toimii, onhan siellä kiinniottaja puolella aika hyvä kattaus pistää palloa! Puolustus on Turussa aina ollut vahva, nytkään se tuskin pettää.
  Crokot on aina täysi kysymysmerkki. Koskaan ei voi kun odottaa kauden alkuun (joskus vähän pitemmällekin) ja nähdä millaisen pakan he ovat saaneet kasaan. Elää ja kuolee vahvasti vahistusten tason mukaan. Toki kun vahvistuksia on niin paljon yhden floppaaminen ei vielä tätä jengiä kaada.
  Porvoo lienee nyt tilassa jossa Turku oli muutama vuosi sitten eli koko pakka levällään, hyvät joko lähti tai lopetti ja uutta runkoa aletaan vasta kasvattaa liigaan. Jenkit voi suomessa kuitenkin hilata joukkuetta kovasti ylös jos ovat sateentekijöitä.
  Vantaa on myös heikentynyt tietyiltä osin ja oikeastaa sama pätee tähän kun Porvooseen jenkkien mukana ylös tai alas.
  Vaasa nousee kiinnostavana joukkueena liigaan, iso tekemisen meininki on päällä. Erityisesti olen kuullut vain pelkää hyvää kentän ulkopuolisesta tekemisestä. Mielenkiintoista nähdä miten tuo Suomalaisten runko riittää liigassa. Toivotaan että homma lähtee luistamaan ja Vaasasta saadaan hyvä haastaja liigaan. Pelkona on jos floppaa niin miten sitten käy..
  Tampere vanha liiga joukkue (toki muutaman nimen vaihdon takaa) nousee takaisin liigaan. Tulee olemaan ehkä eniten jenkkien varassa, jos QB pystyy taikomaan kaneja hatusta niin liigassa sillä voi päästä jopa 5 joukkoon.
  Tuossa siis omat ajatukset näin kuukausi ennen kautta, joukkueet ei olleet tuossa missään järjestyksessä vaan siinä missä mieleen tulivat.
  PS. Eikö Helsingissä näy tuo nelonen pro ja onko Vantaalle liian pitkä matka. Vai miksi Jens ei saa nauhaa Trojanssin pelistä ennen kun toisella kierroksella kohtaavat? (näin hän sanoo tuossa haastattelussa Roosterssin FB-sivulla).

 • Muutama kommentti/kysymys:

  – miten voit sanoa Vantaan heikentyneen ”tietyltä osin”. Kauden 2015 Taft oli umpisurkea ja olisi ilman Akseli Olinia ollut vieläkin surkeampi. Se on totta että Olin on nyt Roostersissa, mutta muutoin joukkue on vahvistunut tuntuvasti viime kaudesta.

  – Tampere on vanha liigajoukkue mutta ei sunkaan nimenmuutoksen takaa. Saints on pelannut Saintsina liigassa viimeksi 2010. Onhan siellä kaukana menneisyydessä Rocks ja Ilveskin mutta noista onkin sitten aikaa.

 • No näin mä sen näen
  -Juurikin se Olinin poistuminen on mielestäni niin suuri heikennys joukkueeseen. Niin ja käsittääkseni Okkokin on menossa ulkomaille käymään.. Eli en näe suurta vahvistumista.. No jenkit varmasti (jos pysyvät ehjinä) voivat nostaa tasoa.
  -Tampere Patriots (lähinnä se oli vitsi).
  Ja kuten koitin alkuun mainita nämä on vaan näitä katsojan arvioita, puhtaasti mutulla mennään, ilman mitään kovin kovaa kontaktia lajiin en ole omannut sitten 2000-luvun alun.
  Sen unohdin mainita että Roo pelasi ihan ok matsin Raiderssia vastaan, toki Taylorin liike ei ehkä ollut ihan sitä mitä on ollut parhaimmillaan…

 • Niin ja mielestäni myös Liljan poistuminen areenoilta oli menetys TAFTille.

 • Tai sitten ei. Voi olla että sillä pakotettiin TAFT uudistumaan.
  Ja kesällä se sitten nähdään kuinka siellä onnistuttiin, ainakaan huonommin ei voi mennä.

 • Totta myös tuo! Kuten huomataan niin on hyvä debatoida niin jokaiselle aukeaa uusia ajatuksia.

 • Divisioonaeroista vielä edellä mainittujen lisäksi sen verran, että III divisioonasta tulleet ovat useimmiten all stars-tason pelaajia ja tottuneet kantamaan joukkuettaan omalla henkilökohtaisella panoksellaan. Ykkösdivarista ei tähtiä tänne tule ja ynnämuut-roolista voi olla vaikea nousta joukkueen selkärangaksi.

 • Pyynikki Patriots.

 • Pointti on se, että SAINTS on pelannut liigassa aiemminkin. Se on selvää että Tampereella on pelattu muillakin nimillä kuten Patriots, Ilves ja Rocks.

 • Ilmeisesti nyt osui viaton huumori tuulettimeen..
  Juu on pelannut Saints liigassa, kuten moni muukin Tamperelais seurakin..
  Rauha nyt.
  Vaikka Saints on pelannut liigassa jo aijemmin niin en heille laske kovin kovaa menestys taakkaa.

 • ”OL roostersin akilleen kantapää”
  Onko tuohon tullu viime vuoden jälkeen isoja muutoksia, finaalissa joukkueen paras osa-alue.

 • Samaa mieltä jurrissa olijan kanssa. Miten se voi olla akilleen kantapää, kun kaikki viime vuotiset aloittavat jatkavat ja muutama lisätyyppi tullut mukaan.
  En olisi huolissani Roosters OL.stä.

 • Aika kovia nimiä nuo royalsin vahvistukset.
  Tuo puolustus tulee olemaan todella kova mikäli ukot pysyvät ehjinä.

 • Vaasalta puuttuu enää QB mutta alkaa joukkueiden voimasuhteet selkeämään ja ranking helpottumaan. Taftin nettisivut ovat amerikkalaisittan laitettuna Confusing…

  1. Roosters
  2. Trojans
  3. Royals
  4. Crocodiles
  5. Saints
  6. Taft
  7. Butchers

 • Uudet julkistukset=Uusi mestari.Kova kaveri on varmasti tama Young. Toivottavasti viihtyy koko kauden Suomessa.

 • Hyvä veto Royalsita kun saatiin vanhoja kavereita joukkuueeseen noin monta varmasti helpottaa sisään ajoa Vaasalaiseen runkoon =). Vielä se Qb ja puolustuksen kordinaattori niin hyvä tulee aika vaan käy vähiin ennen kauden alkua…

 • Sepolla on varmasti ollut tiedossa koko pakka jo jonkin aikaa ja importit ovat jo luultavasti opiskelleet tulevia systeemeitä. Vaasassa osataan tarinan rakentamisen salat eli palasia paljastetaan yksi kerrallaan ja parhaat jätetään viimeiseksi. Tuolla tavalla mielenkiinto joukkuetta kohtaan ei ainoastaan pysy yllä, vaan kasvaa koko ajan. Ei ole yhtään ihme, että Vaasassa fanikunta kasvaa.

 • Joo kyllä Vaasa osaa. Ai niin, niinhän muutkin ovat julkaisseet yhtä tai kaahta kerrallaan sopivaan tahtiin. Mutta Vaasa se vasta osaa..

 • Ai niin, saattaa monia harmittaa että liigaan on tullut uusi kellokas joka toimii määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti, viestii itsevarmasti ja harjoittelee kovaa. Stadilaisena lajifanina toivotan Royalsin erittäin tervetulleeksi liigaan ja erityisesti kiitän kirittämisestä luodusta paineesta muille. Royalsin luoma paine kohdistuu pelillisen puolen lisäksi laajalti koko jefuorganisaation toimintaan ja kehittämiseen. Royals on orgnaisaationa luomassa vastavoiman Punakoneelle ja kirmaa Turun ja Seinäjoen ohitse monella osa-alueella jo alkavan kauden aikana. Ja seuran tähtäin on paljon pidemmällä.

  Pikkulapsi käyttäytyy siten, että jos kehuu toista lasta niin se toinen lapsista saattaa ruveta itkemään kokiessaan että toisen kehu on hänen haukkumista. Aistin tällaista lapsenmielistä turhaa kateutta täällä kommenteissa. Jos Royalsia kehutaan se ei ole pois keneltäkään toiselta seuralta. Muutkin osaavat kyllä toimia, viestiä ja ennen kaikkea pelata.

 • Royalsilla varmaan himppasen parempi budjetti kuin muutamilla muilla liigassa?

 • En tiedä Royalsin budjetista, mutta kyllä onnistunut rahan hankinta on yksi menestykseen vaadittavista seikoista. Ei raha mestaria tee, mutta on se vaikeaa ilman sitä.

 • Oli Royalsilla rahaa tai sitten ei mutta ihan samalla tavalla on rosteri päivittämättä nettisivuilla niin kuin monella muullakin joukkueella…

 • Juu eivät näytä kaikki täyttävän määräystä, jonak mukaan netissä on ajan tasalla oleva rosteri.

 • Sääntöjen mukaan päivitetty rosteri tulee ilmoittaa aina kuun viimeisenä päivänä. Royalsin sivuilla on rosteri sellaisena kuin se oli 31.3.

 • Koska roosters on organisaationa mennyt Seinäjoen tai turun ohi?
  Roostersin organisaatiossa ainoa toimiva osa taitaa olla edari.

 • eiköhän ne ole joka vuosi mennyt niiden ohi.

 • Varmasti kerrot meille seikkaperäisesti ne organisaation osa-alueet joissa Turku ja/tai Seinäjoki on Roostersia edellä.

 • @Hökis&Pablo, Mitään sääntöä siitä, että joukkueen pitää näyttää ajantasalla oleva rosterinsa netissä kaiken kansan pällisteltäväksi, ei ole. Syksyllä ilmoitetaan 25 aijän rosteri liittoon ja talvella kuukausittain treenirosterin päivitys ADT :lle. Oottelaan rauhassa, kausi pyörähtää käyntiin jo muutaman viikon päästä. On tulossa huikea LiigaKesä !

 • Kiitos ”Rotta” selvennyksestä. Olin siinä uskossa, että rosteri pitää julkistaa kuukausittain, ja näin Royals on myös tehnyt, mutta ilmeisesti tämä on sitten enemmän tiedotuspoliittinen valinta. Itselleni samantekevää mitä muut tekee.

 • Päivitettyjen rosterien esilläpitäminen on sitä jefu-kulttuuria jota seurat itse, liitto sekä fanit peräänkuuluttavat. Voisin myös olettaa, että tuo ADT-vaatimus hoidetaan pääsääntöisesti omien nettisivujen kautta kun se toinen vaihtoehto on lähetellä ADT:lle päivitettyjä pelaajalistoja aina kun pieniäkin muutoksia ilmenee. Erityisesti tässä vaiheessa kautta, kun kaikin keinoin yritetään nostaa jefu-kuumetta faneissa voisi olettaa, että nämä taustatekijät viritetään priimakuntoon kaikkien liigaseurojen taustapajoissa.

  Laitetaan tähän joukkueet ranking-järjestykseen sen perusteella miten rosterit esitetään verkkosivuilla. Ranking ei käsittele pelaajien laatua, vain tietojen esitystavan laatua:

  1. Roosters, pejaajalista ajan tasalla, pelaajat luokiteltu pelipaikkakohtaisesti ja tauatatietoa tarjolla enemmänkin. Lähes kaikista kuvat.

  2. Butchers, selkeä helposti löydettävä rosteri jossa perustiedot helposti luettavissa. Tässä hyvä esimerkki siitä mitä minimissään pitäisi olla tarjolla.

  3. Crocodiles, ajantasainen pelaajalista löytyy heloposti ja plussaa mahdollisuus selata aikaisempien kausien rostereita. Vanha rosterit paljastavat 2016 esitystavan pelkistetyksi. Pelaajat jaettu hyökkäys/puolustus perusteella mutta ei lisäinfoa tarjolla.

  4. Royals, pelaajalista löytyy ja pelaajat jaettu hyökkäys/puolustus jaolla mutta päivitykset puuttuvat. Listalla ei ole julkaistuja jenkkejä, Veteraani/rookie/akatemia-jako antaa lisäinfoa. Importtien kansallisuus tarjolla.

  5. Saints, rosteri tarjolla hyökkäys/puolustus jaolla ja ajantasainen. Pelaajien kansallisuutta eikä muutakaan lisäinfoa tarjolla.

  6. Trojans, pelaajalista päivitetty 14.4. Vaikeasti löydettävissä, pelaajat numerojärjestyksessä mutta kokonaisuutta vaikea hahmottaa, pelaajien kansallisuutta ei kerrota. Sivustosta löytyy edelleen kuvitettu versio vuoden 2015 rosterista joka harhautaa satunaista selaajaa.

  7. TAFT, pelaajalista esitettu epäämääräisenä kasana. Mukana pelaajia joiden sopimuksen raukeaminen jo julkaistu ja toisaalta listalta puuttuu pelaajia joiden sopimus julkaistu. Esitystapa ala-arvoinen, selvästi pohjanoteeraus kaikista. (Tiedossa on että Stokesilla tarjolla Taft Team App mutta se ei korvaa seuran verkkosivujen merkitystä- kummallista touhua) http://www.taft.fi/joukkue

 • pakko kyllä yhtyä ja sanoa, että TAFTin verkkosivut on ihan kummallisessa tilassa edustusjoukkueen osalta. Jotenkin luulisi, että pari viikkoa ennen kauden alkua edes rosteri olisi saatavilla mutta ei.
  Jopa valmennus ja staff esitetty selkeämmin kuin tuo epämääräinen jono nimiä. Sen lienee tarkoitus antaa mielikuva, että pelaajia olisi jotenkin paljon?

 • Joo vuonna 2016 seurojen nettisivujen ylläpito on tällä tasolla sitten ihmetellään kun ei käy porukkaa katsomassa. Pelejä ei se ole ihme kun tämäkin toiminta on lastentarhan tasoa ja joku 3v pävittelee seurojen sivuja…

 • Käytitkö Google Translatoria tuohon luomukseen? Jos vaivaudut antamaan mielipiteen tee se edes kunnolla.

 • =)

 • Niin no oli vähän hätäinen viesti mutta muutamalla seuralla on siis kyllä hienot ja hyvin päivitetyt netti sivunsa. Mutta näin ei ole taas jokaisella esim. vaahteraliigan seuralla ja se olisi kyllä hyvin toivottaa että sitä tietoa olisi netissä tarjolla. Näin fanina sitä tietoa olisi myös kivaa lukea kaikista joukkueesta ja pelaajista. Se päivittäminen varmasti auttaisi niitä uusiakin ihmisiä tutustumaan sekä rakastumaan lajiin sekä siihen omaan joukkueensa jos sitä tietoa vaan olisi saatavilla ja se olisi vielä päivitettynä. Itse fanina luenkin kaikkea tietoa mitä vaan suomi jefusta netistä on löydettävissä. Onneksi muutamat joukkueet vaahterankin ulkopuolella tuottavat sivuillensa hyvin tietoa pelaajistaan ja toiminnastaan =)

 • Jaha, ei vissiin toimi vieläkään. Copy pastella toimii.

 • Näyttäisi QB olevan varsinainen löytö. Vaasa tarvitsi QB:n, jolla on juoksuvoimaa, koska joukkue päätti luottaa sinänsä hyvään ja laajaan kotimaiseen RB-kalustoon. Yhdessä ovat todellinen juoksu-uhka. Heittohyökkäys on nyt kiinni kohteista ja ruotsalaisen Winstonin loukkaantuminen on paha takaisku sillä saralla. Itse olisin laittanut kolmannen jenkkikorttini kovan luokan rissuun, mutta Vaasassa haluttiin rakentaa luunkova puolustus. Ehkä se on kuitenkin oikea ratkaisu kärkisijoista kamppailtaessa, kun kaikkea ei voi saada. Roostersia ei nimittäin haasteta tekemällä pisteitä, vaan pysäyttämällä heidän hyökkäyksensä tai ainakin hidastamalla sitä huomattavasti. Jää nähtäväksi.

 • Se mikä kiinnittää huomiota Royalsin rosterissa on edelleen näkyvä Winstonin nimi. Seppohan elätteli toiveita että kaveri kuitenkin nähtäisiin kesän aikana Vaasassa. Mitä tulee tuohon juoksuvoimaan niin uskoisin Efen ohella molemmat puolustuksen amerikkalaiset osaavat pelata pallollista peliä.

 • Puolustus voittaa mestaruuksia :)
  Käsittääkseni ovi jätettiin Winstonille raolle, mikäli toipuminen olisikin ennakoitua nopeampaa. Ilman vaihtoehtoja Royals ei kuitenkaan ole. Thomas ja Peterson ovat tarvittaessa varsin käyttökelpoisia laitahyökkääjän/TE tontilla, kuten myös Grad. Ja kyllä myös omista rissuista löytyy vastaanottajia, ainakin Doubitskin uskon nousevan jälleen uudelle tasolle. Phung on itselleni täysin kirjoittamaton lehti.

 • Löylymies@
  Laita vastaavasti yksikin osa-alue missä roosters organisaatio on Turkua ja Seinäjokea edellä.
  Edustusjoukkueen urheilullinen menestys on ainoa, mutta suuri merkitys on joukkueen sijainnilla.

 • Aloitetaan vaikka näistä kahdesta:
  – Viestintä, brändi
  – Valmennus (näe tämä laajempana kokonaisuutena)

 • Noillako nostat R.n suvereeniksi ykköseksi.
  Viestintä? onko sitä lajin ulkopuolisille, tai muille kuin facekavereille ja mitä apua siitä on ollut esim. Yleisömäärien kasvattamiseksi.
  Valmennus, jos valmennus olisi kokonaisuutena ylivoimainen Suomessa, se kasvattaisi ja valmentaisi itse pelaajat huipulle, eikä tuottaisi niitä muista seuroists.
  Organisaatioon kuuluu toki paljon muutakin mm. juniorit, cheerleading, naisjefu, harjoittelu/peliolosuhteet kesä/talvi, ottelujärjestelyt/mainonta, yleisömäärät. monessako noista nostaisit R.n mainittujen seurojen edelle.

 • Stadissa ja sen kupeilla on yli puolenkymmentä jefuseuraa ja tietty useita kymmeniä menestyviä muiden lajien urheiluseuroja, toisin kuin esim. Turkussa tai ÄäsJoella. Katsojamääristä puhuminen on siksi aivan silkkaa typeryyttä, koska jenkkifutismatsien, muun liveurheilun ja ylipäätään kesätekemisen ylitarjonta syö satunnaiskatsojat.

  Samasta syystä junnu-toiminta on haastavaa, koska potentiaaliset pelaajat jakautuvat niin moneen joukkueeseen, puhumattakaan naisten joukkueista.

  Viestintää on vaikea arvottaa, mutta Roossin uudet sivut on kyllä tällä hetkellä Liigajengeistä tyylikkäimmät.

  Ja kai se edarin menestys jonkinlaisena mittarina toimii? Sen seikan suhteen faktat on aika karut.

 • Kyllä junteissakin tehdään hyvää uunia mutta en oikein tajua miten mainitut organisaatiot ovat parempi naisjefun, junnujen, junnukasvatuksen, tai ottelutapahtumien osalta. Kananpoikien heikkous on chirkut mutta kyllä muutoin suvereeni porukka. Ai niin puhallettavat maskotitkin puuttuu.

 • Trojansin junnuja en juuri nyt rupeaisi kovin kamalasti hehkuttamaan kun seuralla ei ole joukkuetta ollenkaan U19 sarjoissa.

 • Lällylle@
  Noi ongelmat on just niitä, jotka hyvät ja toimivat organisaatiot selättävät, eivätkä keksi tekosyitä.

 • U19 junnut treenaa edustuksen kanssa. Saavat siinä paljon parempaa oppia kuin U19 sarjassa.

 • Käytännössä kaikilla seuroilla U19 pelaajat treenaavat äijien kanssa, joten siinä ei ole mitään glooriaaa. Sen sijaan häpeä on suuri sarjaosallistumattomuuden osalta eikö je.

 • Karuin fakta on varmaankin se, että 18-vuotias maksaa itsensä kipeeksi pukematta kertaakaan pelipaitaa päälle. mut hei puol-ammattilaissarjaahan tässä ajetaan

 • Näköjään osa komentoijista vetää mutuna kuten @junnut@, mm Crokoissa ja Roostersissa oli kaudella 2015 , nk U19 pelaajia aloituksessa viime kaudella ja vielä useampi kierrossa mukana.
  Kaksi U19 ikäistä pelaajaa valittiin Vaahteraliiga All Starsiin kaudella 2015.
  Miksi peluuttaa pelaajia juniorisarjoissa jos taidot ja ominaisuudet riittävät korkeimmalle tasolle? Pelaajien kehittymisen kannalta ei ole mitään järkeä katsoa vain ikää.

 • Mee himaas.. Crocoilla pelas kakskymppiset viime kaudella U19-sarjaa. Turussa on nyt 55 pelaajaa rosterissa josta on helppo pudottaa ne 10 junnua pois..

 • http://www.crocodiles.fi/joukkue-2015.html
  tuolta löytyy nippu 1995-1996 Crokoja, Filip Zacok (1996) – Vaahteraliigan Tulokas 2015
  taisivat pelata myös U19 ainakin osa, mutta mitä järkeä on esim Filipillä pelata pelkkää U19 sarjaa? Ei mitään! Nuoresta iästään huolimatta teki vakuuttavaa jälkeä liigassa.

 • Tässä yritetään nyt kierrellä erilaisin argumentein sitä ikävää faktaa, että Trojansilla ei ole joukkuetta kummassakaan U19 sarjassa ja se on iso häpeä organisaatiolle. Ja kun joukkuetta ei ole, ainoa vaihtoehto on roikuttaa ikäluokan harvoja pelaajia edarin mukana.

  Tuli mieleen että täyttyykö edes liigakriteerit enää…

 • -95 pelas U19 sarjaa, eivätkä näin ollen pelanneet ainuttakaan VL-peliä..

 • Yksi junnujoukkue sinne tai tänne ei koko organisaation kannalta ole ratkaisevaa.
  Täällä nyt kuitenkin nostettiin Roostersin organisaatio aivan ylivoimaiseksi Suomessa, mutta heti kun asiat nostetaan pöydälle, niin alkaa tutut ”stadissa on niin paljon muutakin” selitykset, nuo asiat pitäisi nähdä mahdollisuuksina eikä tekosyinä olla tekemättä asioita.
  Jos tuo Roostersin ylivoimainen organisaatio laitettaisiin Turkuun, Seinäjoella tai Vaasaan tekemään jefua, niin tuolla tekemisen tasolla homma olisi vuodessa loppu.

 • Roostersissa on pelkkiä aloittelevia amatöörejä koko taustaorkesteri.
  Muualla on ammattilaiset tekemässä hommia.

 • Olet ihan oikeassa U-19 joukkueiden suhteen. Onhan se nyt vaan turhaa ajan ja varojen haaskausta. Valmennus, kenttien varaus, pelimatkat, tuomarit yms. järjestäminen. Vaahteran jengeistä Vaasa ja Turku tekivät oikean ratkaisun eivätkä osallistu ko. sarjoihin. Samalla vaivalla ja rahalla kun saa kuskattua junnuja edustusjoukkueen mukana..

 • Aika moni junnu lopettaa 18-vuotiaana, ja ne kenellä on halua/lahjoja jatkaa pelaavat edustusjoukkueessa. Ruotsiin verrattuna olisi syytä huolestua. Suomessa ensi kesänä pelaa 7 joukkuetta, joko 11vs11 tai 7vs7 sarjaa. Ruotsissa on 14 joukkuetta U19 sarjassa.

 • Suomessa pelaa molemmissa U19 sarjoissa ainoastaan kolme joukkuetta, eli yhteensä 6 joukkuetta tässä ikäryhmässä.

 • Kyllä ja se on surullista. Tikunnokkaan ne joilla ei ole organisaatio noussut tasolle, joka mahdollistaa jatkuvuuden kannalta tärkeimmän nuorisosarjan pelaamisen. Butchers esim olisi nyt kuollut ilman leveää junnurosteriaan. Erityisesti Vaahteratasolla on häpeällistä mikäli U19 joukkuetta ei löydy. Sarjanousijoita voi katsoa vuoden verran sormien lävitse mutta muutoin ei muuta kun häpeäpaaluun…

 • Muissakin lajeissa/seuroissa on herätty huomaaman, kun lopetetaan se vanhin ikäluokka eli a-juniorit, niin kohta on seuraavan ikäluokan vuoro ja pelaajat lopettaa kokoajan nuorempana.

 • Kahden viikon pasta kajahtaa. Liiga on alkamaisillaan ja voimasuhteet alkavat olla selvillä. Itse asetan joukkueet viimeisten tietojen perusteella järjestykseen näin:

  1. Roosters, Raiders-tasonmittaus oli vakuuttava. Kiistaton suosikki.
  2. Royals, Seppo koonnut hienon kokonaisuuden, Vaahteramaljakamaa vaikka urputtajat eri mieltä.
  3. Trojans, Lähelle päästään taas muttei maaliin. Ihan ok-joukkue ilman loistokkuutta.
  4. Crocodiles, pleijarijoukkue kyllä mutta kohtaa roostersin jo ennen finaalia. Pohjanmaan kakkonen.
  5. Saints, tälle sijalle koska alempana olevat ovat vaan heikompia ja ylemmät kovempia
  6. Taft, suuri mysteeri joka saattaa romahtaa tai yllättää
  7. Butchers, haastavassa tilanteessa. Toivottavasti selkäranka kestää eikä katkea kesken…

  Nämä saa haastaa perusteluineen…

 • Tyhmiä juttuja ja välissä pientä asiantynkääkin Vaahteraliigan tiimoilta. Vahvoilla Trojans-laseilla toki.

  https://www.youtube.com/channel/UCb68PP6-B0mIzgf2l119RmQ

 • Boehringer meni sitten dräftissä kuudennella kiekalla Minnesotaan. Toivottavasti tekee joukkueen. Antaa uskoa ja toivoa suomalaisille Liigapelaajille siitä, että jonain päivänä NFL:n portit voivat avautua myös meikäläisille.

  http://www.nfl.com/draft/2016/profiles/moritz-boehringer?id=2556261

 • Se, että jossain on palkattu vanhoja seuran kehäraakkeja tukirahalla seuran toimistoon ei tee heistä ammattilaisia, ainoastaan tukityöllistettyjä.

 • Onko jollain seuralla palkattua väkeä?

 • A-junnut takaisin siitä on helpompaa sitten siirtyä miehiin!

 • @palkattuja nopeasti tuli mieleen, että Seppo taitaa olla Royalsin koko päivänen työntekijä

 • Butchersille kolmas vahvistus. Näköjään kahden passin mies joten tilaa on vielä yhdelle jenkille

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=54505

 • joka on tyylikkäästi taidolla toteutettu. Tykkäsin siitä että vastakkainasettelu oli rakennettu enemmän eurooppalaisen jalkapallon lähtökohdista. Menee paremmin Suomessakin viesti läpi. Jefuihminen kiittää!

 • Hieno video! : ) Mun ääni menee soikealle pallolle!

 • AFI:n facebookissa löytyi videoon liittyen seuraava linkki:

  http://www.todayifoundout.com/index.php/2010/06/the-origin-of-the-word-soccer/

  Knoppitietoa keskusteluihin ”jalkapalloilijoiden” kanssa. : )

 • Kyllä Crocojen haastatteluvideoita katsoessa itku tulee. Laatua toivoisin ja vähän valmisteluja eikä tuollaista Joupin jäähallin kahvion penkillä tehtyjä narinoita. Olen croco-fani mutta silti vähän hävettää oman jengin puolesta

 • Raiders -Unicorns 34-0

 • Vaahteraliigan fantasy-sarja. Tämä on ihan hyvä alku ja mielenkiintoisempi kuin perinteinen otteluveikkaus:

  http://sajl-stats.com/fantasy.html#/

 • Tampereella satsataan kauden avaukseen, tervetuloa Pyynikille 28.5!

  https://www.facebook.com/events/868376533285685/

 • Ilo nähdä että ottelutapahtumiin satsataan. Tulossa hieno Vaahterakesä!

  Vantaallakin tarjonta näyttää hyvältä liigan avausmatsissa 13.5. TAFT vs. Trojans:
  https://www.facebook.com/events/1757779407768256/

 • Näköjään joo! Hyvä juttu, että jotkut ovat tarttuneet Wasalandian esimerkkiin

 • Toivottavasti Vantaalla olis tarjota muutakin kuin hyvät oheistapahtumat. Ei oo pomppulinnat ja väliaikashowt kovin arvokkaita jos ite ottellussa tulee turpaan 70-0.

 • Vaahteraliigan avaukseen aikaa muutama päivä ja Taftilla vihdoinkin ajantaisainen rosteri sivuillaan. Hurraa…

  http://www.taft.fi/joukkue

 • Missä Okko?

 • Okko on sveduissa mutta Taftilaisilla ei ole boltseja kertoa tästäkin peruutuksesta. Ollaan hiljaa ja jos kukaan ei huomaa…

 • Kuulin vahvoista lähteistä et Sarvikin olis ulkona roosterssin rosterista pitkään.. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa?

 • …komeilee tässä Tyresön rosterissa ensimmäisenä nimenä. Eiköhän tämä nyt ole tässä ja lopuun käsiteltynä.

  http://www.swedishfootballnetwork.se/teams/tyreso-royal-crowns/

 • Mulla on.

 • Viki on out for the season.

 • Jos näin on, milloin saamme lukea suomen uljaimman tiedotusosaston kattavan ja syväluotaavan raportin aiheesta?

 • Vikillä nilkassa venähdys, pelaa jo Turkua vastaan.

 • Vikillä meni olkapäästä kaikki rikki. Harmittoman näköinen kaatuminen Tirol pelissä ja remppaan. Todella iso takaisku Roosterssin puolustuksen linjalle.

 • vaihtu mestari

 • Suomi-jefussa ei ole käytäntöä loukkaantumisten uutisoinnista. Sen sijaan näkyvästi uutisoitujen pelaajasopimusten purkautuminen on asia joka on asiallista kertoa vaikka v.tuttaa…

 • Eli olet sitä mieltä, että jos joukkueen puolustuksen linjan keskeinen pelaaja on loukkaantunut ja vaarana on jopa kauden pelaamatta jättäminen, siitä ei tule uutisoida? Mutta jos pelaaja vaihtaa maisemaa ennen kauden alkua, siitä tulee uutisoida? Mikä ero näillä on? Varsinkin tässä tilanteessa, kun lajililitto korostaa ammattimaisuutta myös tiedottamisen suhteen. Esimerkiksi: vaikka rahallista panosta ei pelissä olekaan, on niiden henkilöiden Fantasy Football managerointipeli pilalla, jotka ovat näitä poistuneita tai loukkaantuneita henkilöitä joukkueisiinsa valinneet. Varsinkin kun ensimmäisenä vuonna pelissä ei ole oikeutta vaihtaa pelaajia kesken kauden.

 • Kyllä, ehdottomasti sitä mieltä että uutisarvoltaan kaksi täysin eriarvoista asiaa. Taft on saanut sopimusviestinnällään paljon näkyvyyttä mm. paikallisissa medioissa. Okon sopimus on uutisoitu isosti, mutta sopimuksen raukeamisesta ei riviäkään. Tämä on tyypillinen pannukakku joka halutaan vaieta kuoliaaksi (kuten Rodriquezkin pitkään).

  Se että Roostersin puolustuksen linjapelaaja on loukannut olkapäänsä ei ole uutisoinnin arvoinen asia. Muistaakseni roosters ainakin aiemmin on kertonut sivuillaan mitkä pelaajat on aktiivisia ja mitkä ei.

 • Mitä nyt taas? Toinen on poissa ja toinen on poissa. Toisesta pitää uutisoida mutta toisesta ei.

  Aha.

 • Kauppa mainostaa, kun se laskee hintoja, mutten ole koskaan nähnyt yhdenkään kaupan mainostavan hintojen nostoa. Kukaan ei nosta sellaisesta hälyä, sillä jokainen ymmärtää, ettei keneltäkään voi edellyttää negatiivista uutisointia itsestään. Tässä pelaajakysymyksessä olisi tuomittavaa ainoastaan se, että olisi mainostettu pelaajia, joiden ei olisi ollut tarkoituskaan pelata. Sellaiseen kyseinen pelaaja olisi varmasti itse puuttunut ja pahimmassa tapauksessa haastanut oikeuteen. Ja jos Okon pelaaminen TAFT:ssä oli 50/50, mutta treenasi heidän kanssaan, niin mainostamisesta päättäminen on ihan TAFT:n oma asia ja nykytilanteen seurauksista päättää TAFT:n fanit, eivät vastustajat.

 • Loukkaantumisista tiedottaminen ei ole täysin seuran omissa käsissä. Seura ei saa luovuttaa julkisuuteen tietoja pelaajan terveydentilasta ilman ko. pelaajan hyväksyntää. Sen saa toki kertoa, että pelaaja on poissa pelaavasta kokoonpanosta ja kuinka kauan. En kuitenkaan näe, että yllämanitussa tapauksessa (mikäli huhuissa on perää) olisi tiedottamisen kanssa mitenkään kiire, kun yhtäkään sarjapeliä ei ole vielä pelattu. Arvioutu toipumisaikakin tarkentuu ajan myötä. Ja onhan myös mahdollista, että seura hakee ko. pelipaikalle korvaajaa ja haluaa tiedottaa tästä samassa yhteydessä. Se olisi mielestäni ammattimaista toimintaa.

 • Niinpä ja näinpä. Ihan samoilla argumenteilla voidaan perustella esimerkiksi TAFT:n tiedottamattajättämiset, mutta niiden suhteen tuntuu olevan kova hoppu kun samanaikaisesti Suomen suurin ja kaunein tiedotusosasto tekee hyvää journalismia ollessaan hiljaa mahdollisesta avainpelaajan menetyksestä jopa koko kauden mittaisen loukkaantumisen johdosta. En vieläkään näe näissä caseissa eroja joka oli alkuperäinen pointtini koko keskustelussa. Lopetan tältä osin tähän, paljon onnea kaikille joukkeille tasapuolisesti perjantaina alkavaan kauteen. Tehkää siitä hieno ja katsomisen arvoinen.

 • Eka liigapeli nurkan takana. Tuhinaa ja puhinaa, mutta hiljaista esim. ennakoiden suhteen, TAFT, Trojans, Sajl, Gridiron? Ainakaan ei jutut pompi silmille. Onko toukokuun alkupuoli liian aikainen aloitus, kun kaikki on vielä vaiheessa. Vai onko ne ennakot so last season -kamaa ettei ne kiinnosta ketään?

 • Ennakkoa tulevasta ottelusta Turkulaisittain:
  http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3744

 • Ja täältä vastaavasti Vantaalaisittain:
  http://www.taft.fi/uutiset.html?53067

 • Kypsää oli, heti putoo kun vähän ravistaa =)

 • https://m.youtube.com/watch?v=YdYEtZ1Kga4

  Hienosti tehty promovideo lajista. Näitä lisää!

 • Aika pistää joukkueet järjestykseen.
  1. Roosters
  Puolustus heikentynyt viime vuodesta, mutta on riittävän hyvä ja hyökkäys kantaa joukkueen ainakin finaaliin.
  Materiaali kestää pitkän sarjan vaatimukset.
  2. Trojans
  Pelinrakentajaa vaille mestari, puolustus ja linjat kovia, mutta edelleen se qb.
  3.crocodiles.
  Taitoa löytyy, mutta riittääkö kovuus, etukäteen molemmat linjat ISO kysymysmerkki, kapea materiaali voi pudottaa jopa mitaleilta.
  4. Royals.
  Tulee kovaa alkukaudesta ja saattaa tapella jopa mitalista, mutta kukahan ne pisteet tekee ja kuka juoksee heinäkuun jälkeen pallon kanssa.
  5. Saints
  Nappijenkeillä pleijareissa, elokuussa vaikeaa materiaalin kapeuden takia.
  6.taft
  Ei yksi kuuppa kesää tee, mutta onneksi on butchers.
  7.porvoo
  Yksi voitto.

 • On näköjään kymmenen Taftilaisen raja saavutettu Wolvojen rosterissa. Ja Cedricin nimi vihdoinkin lisätty mukaan. Nyt on sitten joukkueessa 5 Vaahteraliigassa pelannutta pelinrakentajaa listalla joten eiköhän joku noista saa pallon lentämään.