Vaahteraliigan siirtomarkkinat

jefumaster 20.2.2016 12:39 363 kommenttia

Helsinkiläisen 69ersin vetäytyminen liigasta on kotimaisen jenkkifutiksen suurin uutinen talvikaudelta. Siirtomarkkinoilla ehtii kuitenkin vielä tapahtumaan paljon ennen kauden alkamista.

Talven selkä on taittumassa ja ensimmäiset vuoden 2016 jenkkifutisdownit on ehditty jo pelaamaan korkeakoulusarjojen puitteissa. Osa liigaseuroista on ehtinyt julkaisemaan jo varsin valmiin oloisia alustavia rostereitaan, mutta monta siirtouutista odottaa vielä julkistustaan. Keskityn tässä artikkelissa pelipaikkakohtaisesti liigassa aiemmin pelanneiden pelaajien solmimiin sopimuksiin. Uudet importit saavat oman huomionsa myöhemmin kevään ehtiessä eteenpäin.

Pelinrakentajat

Kauden 2015 finalistit uusivat sopimukset edellisen kauden pelinrakentajiensa kanssa (Mic Brown, Justin Sottilaire), mutta pronssijoukkue Trojans pudotti pienimuotoisen uutispommin loppuvuodesta solmimalla sopimuksen maajoukkueen ykköspelinrakentaja Miro Kadmiryn kanssa. Kadmiry siirtyy Turkuun Porvoon Butchersista. Vantaan Taft on kiinnittänyt rosteriinsa kaksi yhdysvaltalaista pelinrakentajaa (Cedric Johnson, Dylan Potts). Kumpikaan sarjanousijoista (Tampere Saints ja Wasa Royals) ei ole vielä julkistanut pelinrakentajavalintaansa. Samassa tilanteessa on myös Porvoon Butchers. Vapaana pelaajana kotimaisista ykköskorin pelinrakentajista on vielä Sixtareissa mukavia otteita esittänyt Henri Väänänen. On mielenkiintoista seurata, löytyykö Tampereella, Vaasassa tai Porvoossa uskallusta turvautua avainpelipaikalla kotimaiseen osaamiseen.

Keskushyökkääjät

Maajoukkueen keskushyökkääjäkalustosta Andre Dahlmanin siirtyminen Taftin miehistöön julkaistiin välittömästi Sixtarien luopumisen vanavedessä. Syksyllä Taftin riveihin liittyivät lisäksi suomi-statuksella divisioonassa kaudella 2015 pelannut veteraani Stephen Stokes sekä taukoa pelikentiltä hetken pitänyt Teemu Pietiäinen. Muutoin keskushyökkääjämarkkinoiden siirtouutiset ovat pysyneet vähäisinä. Roosters on vahvistanut omaa rosteriaan tällä sektorilla merkittävästi kentälle palaavilla vanhoilla pelaajillaan Jere Jussilan, Alexander Kurosen ja Esa Vanhojan palatessa mestarijoukkueen kalustoon. Kotimaisista keskushyökkääjistä siirtomarkkinoiden eräänä kuumimmista nimistä on useamman vuoden ajan pidetty Veikka Lehtosen nimeä. Tamperelaislähtöinen voimahyökkääjä ei ole vielä julkaissut kauden 2016 joukkuettaan.

Laitahyökkääjät

Talvikauden yksi suurimmista siirtouutisista on Trojansissa kaudella 2015 pelanneen Tommi Pinnan siirtyminen sarjanousija Saintsin miehistöön. Suurta menetystään Trojans on onnistunut paikkaamaan Roman Runnerin rekrytoinnilla. Viime kaudella Porvoossa pelannut amerikkalainen on osoittanut vaarallisuutensa aiemmilla Suomen kausillaan. Laitahyökkääjien vapailta markkinoilta löytyy edelleen mm. Helsinki 69ersissa pelanneen Sebastien Sagnen, Roostersin Ville Palikaisen sekä Porvoon Micky Kyein nimet.

Hyökkäyslinja

Linjapelaajat edustavat lähes kaikissa rostereissa sitä kriittistä ja rajallista luonnonvaraa. Isoista miehistä on krooninen pula ja omista hyväksi koetuista pelaajista pyritään pitämään kaikin keinoin kiinni. Osoituksena tästä se, että liiga-allstarsin kaikki viisi OL-pelaajaa jatkavat joukkueissaan myös 2016. Viime kaudella esimerkiksi Taftin heikko menestyminen laitettiin suuresti nimenomaan hyökkäyksen linjapelaajien piikkiin. Maajoukkueessa 2015 esiintyneistä linjamiehistä Crocodilesin Sami Rantanen sekä Dresden Monarchsin Arttu Tennberg ovat edelleen ilman julkaistua sopimusta kaudelle 2016. Roosters on onnistunut kaappaamaan omaan linjaansa kaksi aiempaa kautta Crocodilesissa pelanneen britin Ashley Devingin ja Taftia edustaneen Richard Laineen. Liigaa seuraavan yleisön yksi suurimpia mielenkiinnon kohteita on Taftin hyökkäyksen linjan kokoonpano. Tältä osin jännitys jatkuu edelleen. Tasokkaita hyökkäyksen linjamiehiä löytyy vapaina ainakin Helsinki 69ersin listoilta.

Kuva: Jari Turunen

Puolustuksen takakenttä.

Hallitseva mestari Roosters on vahvistanut omaa takakenttäänsä talven aikana. Taftin monitoimimies Akseli Olinin siirtyminen joukkueeseen on yksi siirtomarkkinoiden kuumista uutisista. Lisäksi paluun kentille tekevät maajoukkuetason miehet Sampo Ranta, Tuukka Hämäläinen sekä Pekka Rantala vahvistavat Kukonpoikien takakenttää merkittävästi. Maajoukkueen takamiehistä Crocodilesin Tuomas Leinonen on yhä ilman julkaistua sopimusta. Kuumin vapaana oleva takakenttäpelaaja lienee tällä hetkellä Sixtarien suomi-statuksella pelaava Terrell Jackson. Toinen suomalaistunut jenkki, Oulussa talvikauden valmentava Stacey Thomas saattaa myös olla liigajoukkueiden hankintalistalla. Menneellä kaudella Thomas vahvisti Porvoon Butchersin joukkuetta.

Tukimiehet

Syksyn maajoukkuetukimiehistä Taftissa pelannut Juuso Laherma sekä (korjaus: Laherma pelaa Kuopio Steelersissa kesällä 2016) Sixtarien Joonas Luokkakallio ovat helmikuun alussa ilman julkaistua sopimusta. Allstars-mies ja vuoden puolustajaksi 2016 valittu Porvoon Sebastian Karbin antaa myös odottaa omaa päätöstään jatkosta. Suurin spekulaatio LB-rintamalla taitaa tänä keväänä kohdistua Vaasan suuntaan. Kotimaisen jenkkifutiksen yksi vahvimmista nimistä Efe Ewvaraye on pelannut kaksi edellistä kauttaan Ruotsissa Tyresö Royal Crownin riveissä eikä jatkosopimuksesta ole vielä tietoa. Europlayers-profiilinsa mukaan Efe on etsimässä itselle joukkuetta kaudelle 2016.

Puolustuksen linja

Taftin sopimus puolustuksen linjan Okko Outisen kanssa on yksi kauden kovimmista siirtouutisista Pinnan, Kadmiryn ja Olinin sopimusten ohella. Dominoiva linjapuolustaja tuo vantaalaisten fronttiin voimaa ja johtajuutta. Taft on onnistunut poimimaan siirtomarkkinoilta myös Sixtarien Henry Elliotin sopimuksen. Muista liigajoukkueista erityisesti Roosters on onnistunut vahvistamaan puolustuksen linjaansa. Oulusta pääkaupunkiseudulle varusmiespalvelustaan suorittamaan saapunut Heikki Lesonen siirtyi ensin Sixtareihin, mutta löysi nopeasti uuden kodin kukonpoikien rosterista. Lisäksi punakoneen paluumuuttajat, Aaro Eliasson ja Lauri Vainio ovat maajoukkuetason pelaajia ja merkittäviä lisiä joukkueen rosteriin.

Vaahteraliigakauden avaukseen on vielä lähes neljä kuukautta. Liigajoukkueet rakentavat ja julkaisevat uutisiaan valitsemassaan rytmissä ja joukkueiden voimavarojen vertailu on edelleen melkoisen vaikeaa. Perinteisesti tiedetään esimerkiksi, että Porvoon Butchers julkaisee suurimmat rosteriuutisensa vasta aivan kauden kynnyksellä. Sarjanousijoista Royals on kertonut nettisivuillaan yksityiskohtaisesti kauden 2016 pelaajastrategiastaan. Sen sijaan Saints ei Tommi Pinnan sopimuksen lisäksi ole vielä paljastanut paljoakaan korttejaan. Mielenkiintoiselta näyttää myös Taftin joukkueen rakentaminen julkaistun rosterin sisältäessä melkoisen monta mielenkiintoista, mutta liigayleisölle aiemmin vierasta nimeä. Palaamme joukkueiden voimasuhteiden rankkaukseen myöhemmin Gridironin sivuilla.

Kaikki rakentavat spekulaatiot vapaana olevien pelaajien loppusijoituskohteista ovat tervetulleita tuohon alle keskusteluun.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Juuso Laherma, Kuopio Steelers. Sopimus uutisoitu joskus alkutalvesta.

 • Koskas Steelers on tupsahtanut Vaahteraliigaan? Liigaahan tuossa käsiteltiin :)

 • ”Syksyn maajoukkuetukimiehistä Taftissa pelannut Juuso Laherma sekä Sixtarien Joonas Luokkakallio ovat helmikuun alussa ilman julkaistua sopimusta.”
  Laherman sopimus on julkaistu joulukuussa: http://www.steelers.fi/2015/12/01/joulukalenteri-luukku-1/

 • Huhujen mukaan Huskiessin leireillä on ollut huomattavaa vetoa Vaahteran suhteen, Buchersin ja Seinäjoen pelaajia ollut siellä iso kasa.

 • Mielestäni yksi mielenkiintoisimmista värväyksistä on ollut Kim Wikströmin pesti Turun hyökkäyksen koordinaattoriksi. Pari viime kautta turun hyökkäyksen valmentajat eivät ole saaneet kaikkea potentiaalia irti joukkueen kalustosta. Mutta uskon että Wikström pystyy tiristämään porukasta irti enemmän.

 • Kiitos savolaishuomioista Laherman suhteen. Päätoimittaja ehtikin korjata asian tuonne tekstin puolelle.

 • Turulla on ollut tapana kierrättää noita ex-roosterseja. Kauden kovin siirto on Okko Outisen sopimus.

 • Ei ole vissiin vielä julkaistu, mutta Sagne ja Kyei pelaa Saksassa ensi kauden.

 • Huhuista tulee uskottavampia kun niihin liittää nimiä mukaan… Keitä siellä Bedwellin myllyssä on nähty?

 • Voe tokkiisa olokeepa hyvä vuan!

 • Sagne siirtymisestä Saksan sarjaan on ollut huhu puhetta syksystä saakka. Mielenkiintoista, ettei sopimusta ole saatu julkaisun asteelle. Saattaa tietysti olla, että suunnitelmat ovat muuttuneet? Väänänen koki varmasti kova pettymyksen, kun sopimus ykköskuupan pestistä vesittyi 69ers: in luopumisen myötä. Huhu kertoo, että yhteydenottoja on tullut monesta suunnasta, mutta pelipaikka pysynee kuitenkin kehä kolmosen sisäpuolella. Mies on nähty niin Taftin, kuin punaistenkin treeneissä.
  Yhdellä sun toisella joukkueella näyttää olevan kova tarve linjapelaajista ja melko varmaa on, että tällä osastolla nähdään vielä eu tai usa sainauksia. Sixstareiden pelaajaperintö on melkein jo jaettu, joten sieltä ei taida olla kovin suuria apuja tulossa kenellekkään. Roostersin rosteri on suomalaisittain iso. Kysymys kuuluukin jäävätkö kaikki seuraan, kun avauksen pelipaikkoja jaetaan? Vaarana on, että muutamille jää pelkkä katsomoon heiluttelijan ja tuttujen moikkaamisen rooli. Siinä vaiheessa saattaa Taft tai Butchers tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta.

 • Sixtarien junnuja nähty Wolvojen treeneissä. Wolvoilla tänään camppi ja samoin Huskeilla, varmaan niissä nähdyistä lisätietoja lähiaikoina

 • Ketä potentiaalisia vahvistuksia sixtareista on sainaamatta. Kaksi lahjakkainta nuorta pelaajaa Wasiljeff ja Drockila siirtynyt punakoneeseen. Mites muut?

 • @Stiiv: lb Oliver Ndallamhin nimeä ei oo vielä näkynyt. Pelas hyvin viime kaudella.

 • Oliverilla on kyllä lahjoja pelata miehissäkin toivottavasti mieheltä itseltää löytyy siihen myös haluaja =)!

 • Oliverin jalka on kesän loukkaantumisen jälkeen ollut kuntoutuksessa koko talven, toipuminen ollut ilmeisesti hyvää. Oskar Drockila on junnuista paras seuraava nouseva kyky. Miesten entisessä rosterissa taitavat vielä koko LB-osaston (Luokkakallio, Ylönen, Kasurinen) suunnitelmat olla epäselvät. Hyökkäyksen linjasta RG:t Ponko ja Sairanen on melkoisella varmuudella lopettaneet, mutta LT Pykäläinen näyttäisi olevan facebookin mukaan Hangon mies. C:t Gerlander ja Jaakonaho, LG Korhonen ja itse seuran pj ja RT Finni ovat olleet hiljaa tekemisistään, mutta taitavat olla edelleen pelikuntoisia. Kauden alkuun on kolme kuukautta aikaa. Vielä on seuroilla aikaa toimia.

 • Tämä Oskar on kirjattu Wolvojen U19-rosteriin tällä viikolla

  http://helsinkiwolverines.com/u19-juniorit/

 • Nippu sixtarikypäriä, muunmuassa Sagne piipahtanut Wolvojen minileirillä.

 • On tainnut Sagne aiemminkin käydä treenaamassa tuolla. Voi olla niinku änärimiehet. Treenaa kasvattajaseuran kanssa mutta pelaa toisaalla

 • Tästä se sitten lähtee se Taftin hyökkäyslinjan rakentelu. Britti hankittu, 4-6 vielä puuttuu…

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=24652

 • Kaverin HL-video koko luokkaa vakuuttava..

 • Huh huh tosiaan. Toivottavasti tälle äijälle ei makseta penniäkään pelaamisestaan. Täysi turisti.

 • En tiedä millainen turisti mutta Stewartin viime kauden lomailun kustansi liigan hopeajoukkue Crocodiles, joten siltä suunnalta varmaan löytyy kommentit äijän tasosta

 • Veikkaan, että aika moni tuon highlight pätkän nähnyt Vaahtera DE hieroo tällä hetkellä karvaisia käsiään yhteen ja odottaa kesää ja etenkin TAFTia entistä suuremmalla innolla…

 • Toi Keenan on just mitä TAFT kaipaa. Ei mikään ”pienellä kaljamahalla varustettu tyylitaituri” vaan raaka ja agressiivinen mauleri, joka taklaa kaikkea mikä liikkuu. Hienoja chop-blokkeja tolla videolla … Hyvä TAFT ! On tulossa hieno LiigaKesä – myös Vantaalle.

 • Hyvä nähdä etukäteen mihin kiinnittää tuomitessa huomiota. Kiitos linkistä!

 • Vois ajatella, että Sjoki ei saanut Keenanista odottamiaan tehoja irti koska kaveri oli alkukaudesta aloittava, mutta ei enää loppukaudesta eikä siis jatka enää Crocoissa. Voihan se olla toisinkin päin, eli Crocot ei ollu sitä mitä Keenan haki ja nyt Stokes kaivaa koon antaman potentiaalin esiin.

 • Taftin tavoite on saada vastustajan puolustajat sairastuvalle niin siihen toi o hyvä hankinta. Puolet videosta on takaa päin tulevia blindsideja blokkeja. Moni vielä osuu hartiasta ylöspäin ja vielä maassa makaavaan pelaajaan.

 • Ja kaverin kuvissa oleva facemask on laiton varuste tulevana kesänä. Joten siinä toinen kohta mihin Ripa voi kiinnittää huomiota.

 • Mielenkiintoinen high lights pätkä.. Ainakin yks selkeä ulosajon paikka ja kymmenkunta 15-jaardin täysin turhaa pelin ulkopuolella otettua kontaktia. Toivottavasti Stokes saa moiset idioottimaisuudet kitkettyä pois.

 • No jos ensin vaikka Taft vahvistaisi tuon signauksen. Yksi hutihan on jo nähty kun jenkki-qb julkaisi sopimuksen, mutta Taft kertoi ihan toisen miehen signauksesta – jonka nimi ei ole muutoin ilmestynyt Taftin pelaajalistalle muuten…?

 • Voi vi^^u, Kun kaikki tuomarit näkevät ko. Pelaajan astuvan kentälle, niin lippu lentään jo itsestään ”taskusta”.

 • Montako lippua tää tikun nokkaan nostettu linjamies otti viime kaudella Crocoissa? Ei ainakaan noussut samalla tavalla puheenaiheeksi kuin esim Trojansin nro….

 • Ei montaa kun kaveri oli mukavasti istutettu penkille. Sieltä lippujen otto vaatiikin vähän erillaisia taitoja.

 • Viime kesänä Trojansin kaveri kärsi monta kertaa nimensä tuomasta lisäpainosta. Toki virheitä tapahtui, mutta nimen takia tuli liputettua tilanteita jossa kuka tahansa muu ei olisi vastaavasta teosta tullu rangaistuksi.

 • Puolethan ton kaverin ”high lighteista” on täysin turhia ja älyttömiä selkään blokkaamisia ja vielä sellaisissa paikoissa joissa tilanne on jo ohi. Jos kaveri tällä tyylillä ens kesänä täällä yrittää pelaa, niin tuomareiden on ihan syytäkin laittaa nimi mieleen. Ja tää ääliö koostaa näistä vielä pätkän jolla mainostaa itseään.

 • Teki ihan pahaa katsoa tuota videota. Aivan käsittämätön urpo kun väittää noita highlighteiksi..

 • Kyllähän tämä Karri on ihan turha mies ja vielä MJ HC kehuu pyytteettömästi kuinka hienosti pelaa!? 2 ekaa sekunttia on melkein aina ok mutta kaikki sen jälkeen suurimmalta osin turhaa!
  Jouttuu saman seuran numerolla 69 pelaava kaveri myös lopettamaan sen kasan purkamisen kun on säännöt muuttuneet, mihinhän purkaa seuraavaksi energiansa?

 • Onko nimimerkki ”turhaa” joskus blokattu Karrin toimesta kun noin kismittää? Kuuttila pelaa niin kuin jenkeissä opetetaan ja sen soisi lisääntyvän suomen kentillä.

 • Ei ole asiallista rinnastaa Kuuttilan pommeja ton brittipellen räpeltämiseen. MItäköhän tosiaankin kaverilla on liikkunut päässä kun on siihen Hudl-videon alkuun kirjannutkin, että video sisältää rikkeitä

  Toinen kysymys on se, että miksi joku tuollaisen signaisi. Nythän signaus on julkaistu vasta yksipuolisesti. Stokes varmaan tämän raadin äänestyksen perusteella hylkää sopimuksen.

 • Noi Huskies huhut eivät sit olleetkaan huhuja. Crokojen Rantanen yms tehneet sopparit Hämeenlinnaan. Vaikuttaa siltä että Huskeihin on edelleen vetoa ja näköjään ihan kovien pelaajienkin siirto kohde.

 • http://taft.fi/uutiset.html?42313

  Siinä vahvistus ja kotimaisia Taftiin

 • Aivan käsittämätön ”highlight” video. Tuollaisia ratkaisuja liigassa tekevä pelaaja tulee samaan todella kovaa kyytiä.

  Ps. http://www.taft.fi/uutiset.html?42313

 • Tällä videolla kyseinen kaveri on varmistanut jo erityishuomionsa tuomareiden keskuudessa. Mielenkiintoisempi asia on kuitenki nämä muut ilmoitukset ja niiden vaikutus tulevaan kesään. Crocoilta on lähtenyt useampia suomalaisia pelimiehiä eri seuroihin ja 69ersin kohtalosta suurin hyötyjä näyttää olevan TAFT, jolla alkaa olemaan jo aika onnistunut off-season pelaajahankintojen osalta (pl. tuo britti pelle). Toki Taftilla on edelleen isoja kysymysmerkkejä, mutta potentiaalia on. Tämän hetken tietojen perusteella Porvoo on ainoa jonka tekemisistä ja joukkueen laadusta ei ole mitään tietoa, kaikilla muilla Roo, Tro, Crocot, Royals, Saints ja TAFT on sen verran tihkunut tietoja, että tulevasta liigasta voi tulla huomattavasti ennakoitua tasaisempi.

 • Tänään on vilkas sopimuspäivä. Turustakin kuuluu uutisia:

  ”Anders Trojansille uusia pelaajasopimuksia: Vaahteraliigakausi lähestyy ja sitä myötä myös Trojansin rosteri täydentyy muutamilla uusilla nimillä. Hyökkäystä vahvistaa Seinäjoelta Turkuun muuttava laitahyökkääjä Simo Suurkuukka ja puolustuksen riveihin liittyy viime kaudella Vantaan TAFTissa pelannut tukimies/linjamies (DE) Henri Juote.”

 • Suurkuukan sopimus tuo jo ennestään vahvaan suomalaiseen rissu kalustoon lisää syvyyttä. Saloranta, mankki ja viime syksynä myös maajoukkueessa esiintynyt häkli saavat rinnalleen oivan pelimiehen. Tähän vielä jenkit aiheuttamaan lisää päänvaivaa vastustajille.

 • Viimeisten siirtouutisten jälkeen virallinen liigaranking näyttää seuraavalta:

  1. Roosters, tästä ei kahta sanaa
  2. Trojans, kun Miro terästyy
  3. Royals, jep, näin se menee
  4. Crocodiles, liikaa menetyksiä
  5. Taft, kyllä se siitä lähtee
  6. Saints, paljon pitää vielä tapahtua
  7. Butchers, no news is bad news

  Olkaapas hyvä vaan!

 • Finaalissa on roosters ja Trojans. Ellei mitään ihmeellistä tapahdu niin tämä on saletti. Kahdesta muusta playoff paikasta taistelevat crocot, royals, ja niin… Taitaa jäädä taistelu tähän. Loput joukkueet taistelevat ainoastaan siitä että saavat vedettyä kauden läpi.

 • Mitalipelien lisäksi liigassa kyllä taistellaan putoamisesta. Viime kaudella Taftilla ei ollut mitään vaaraa putoamiselle kun vuoden 2016 joukkueraamin maksimi oli määritelty kahdeksaksi. Vuoden 2017 liigassa tulee pelaamaan 7 joukkuetta ja tämä merkitsee kovia paineita liigan häntäpäälle (Taft, Saints, Butchers). Ykkösessä odottaa muutama jiigakelpoiseksi haluava yhdistelmä nälkäisenä.

 • Divarista on vaikea nostaa liigatasoista kilpailijaa ainakaan tämänhetkisillä rostereillä. Wolvoilla on kovat importit, mutta suuria aukkoja rungossa varsinkin jos kotimaisia pelimiehiä palailee jatkossakin vasta jussina euroopanreissuiltaan. Plussaa tietenkin suomikuupasta, joka liigassa mahdollistaisi 2 jenkkiä offensiiviin. Gilbert sisempänä laiturina ja JJ bäkkinä tuovat jo varmasti päänvaivaa puhumattakaan jos lennättäisivät lisäksi jonkun jenkkirissun laidalle. Huskiesilla on potentiaalia mutta kautta koko kaluston ei näytöt vielä riitä liigavauhtiin. Kuopion iskukyky on vielä jännäri, varsinkin kun lähdetään haastamaan kotikylän pojilla.

  Toisaalta liigasta TAFT tekohengitettiin mukaan keskusteluun kotijenkeillä ja Stokesin kavereilla, puhumattakaan sixstarionnenpotkusta. Porvoolla ei ole tällä hetkellä juuri mitään muuta, kuin vanhoja ukkoja ja Tampesterin iskukyky jäänee paljon QB-rekryn ja muun tuontipelaajapolitiikan varaan.

 • Se on pomminvarma juttu että liigajumbo eu jatka liigassa ja spagun voittaja nousee. Voi olla, että liigaan vapautuu kaksikin paikkaa…

  Kymmenen joukkueen liiga olisi ihanne ja kyllä sinne pelaajia riittää. Saattaisivat jakautua tasaisemmin parhaat. Nythän Roostersin vaihtopenkki on jo vitsi. Yhdenkään nuoren ei kannattaisi siirtyä istumaan vaihdossa kun kehittyä voisi pelaamalla toisaalla.

 • Meinaatko, että nuorten urheilijoiden kehityksen kannalta parasta on pelata 100% ja saada valmennusta 0%? Mielestäni ensimmäistä vuotta liigassa pelaavien junnujen/vanhempienkin pelaajien kannattaa yrittää saada valmennuksesta mahdollisimman paljon irti. Parempi suhdeluku voisi olla 30% pelaamista ja 70% treenaamista. Pääsisi tarpeeksi kokeilemaan valmennettuja asioita, mutta ei tarvitsisi tulla takametsistä suoraan kahden suunnan pelaajaksi.

 • Nuorelle jenkifutarille pelikauden aikainen pelaaminen on parasta kehittymisen kannalta. Offseason harjoittelu sisältäen hyvän valmennuksen, on lähes yhtä tärkeää, mutta ei korvaa pelitilanteen tuomaa kokemusta. Eri seuroilla juniorimäärien kasvaessa alkaa valmennukseen panostaminen olla suurimpia haasteita. Seurat joissa jenkit ovat paikalla koko talvikauden auttaen junnujen kehittämistä ovat tässä selvässä etulyöntiasemassa.

  Seurat, joilla on edustusjoukkueen rinnalla tarjota pelaamisen mahdollisuuksia esim alemman sarjatason joukkueissa auttaat nuoria kehittymään parhaiten. Pelkät juniorisarjojen pelit eivät välttämättä vaan riitä pelilliseen kehittymiseen. Farmisopimukset antavat tässä hyviä mahdollisuuksia peliajan muodossa. Toisaalta Seurat, kuten Royals ja Wolverines ovat vieneet Asian pitemmälle ylläpitämällä kehitysjoukkueitaan itseään alemmilla sarjatasoilla.

 • Ei pelaamalla kehity, treenaamalla hyvässä valmennuksessa ja hyviä harjoitusvastustajia vastaan kehityy, ei pelaamalla huonompiaan vastaan.
  Peleissä ei tule tarvittavia toistoja, joita tarvitaan tullakseen ”hyväksi pelaajaksi”.
  Käsittämätön väite, että vain pelaamalla kehittyy. Peliin ei pitäisi edes päästä treenaamatta.
  Myös se käsitys että nuoren pelajaan pitäisi heti olla aloittava pelaaja luo turhia paineita ja toisille kuvitelmia kuinka helppoa on päästä aloittavaksi pelaajaksi liigaan. Toisilla se onnistuu , mutta siihen tarvitaan lahjakuutta ja paljon työtä yleensä.

 • Jos itse olisin vielä jossain seurassa mukana panostaisin valmennustiimiin ja sen esilletuomiseen. Hyvällä valmennuksella Suomessa voidaan nostaa lahjakas urheilija parissa vuodessa huippupelaajaksi. Pieniä eroja pelipaikkakohtaisesti on joo.

  Jos valitsisin seuraa itselleni katsoisin aika tarkkaan valmennusvoimavarat.

 • ”Ei pelaamalla kehity” Joo niihä sen on, että lukemalla opitaan kirjoittamaan ja kuvia katselemalla maalaamaan. Homma menee kyll niin päin, että hyvällä valmennuksella luodaan se pohja jolla pelaamalla lopullisesti saadaan se kehitys aikaiseksi. Ei yksikään harjoitus/harjoite vastaa 100% pelitilannetta, todella lähelle voidaan päästä, mutta viimeistään ulkoisen paineen yms. oikean pelitilanteen luoma paine puuttuvat. Erityisesti nuorilla lahjakkailla urheilijoilla suurin kehityskohde ja vastustaja on oma pää, miten saadaan pää kestämään että voidaan todella vaikeassakin paikassa saada tehtyä paras mahdollinen suoritus. Näin ollen pelaamalla nimenomaan kehittyy tämä osa-alue joita on harjoituksissa todella vaikea kehittää. Toivottavasti et ole minkään seuran toiminnassa mukana jakamassa noita ”oppejasi”, kyllä saadaan pilattua kokonainen joukkueellinen nuoria.

 • http://www.raiders.at/News/160223-KM-battel4tirol-2016.aspx?itemId=2312 Lähtee Roosters kylmään kyytiin. Toivottavasti tulee peli netistä, niin pääsee vähän nauttimaan kunnon kylvetyksestä.

 • Harjoitusleiri Tyresön kanssa ja matsi Swarco Raidersia vastaan. Kelläköhän on kyyti kylmää kesällä ja kuka on kylvettäjä? ; )

  http://www.helsinkiroosters.com/2016/02/helsinki-roosters-haastaa-swarco-raidersin/

 • Suoraan kentälle ilman treeniä on paras vaihtoehto!
  Ihmettelen kyllä, miten pää saadaan kestämään ilman harjoittelua ja vain pelaamalla.
  VL taitaakin olla joku oikea valmennusguru, jonka yhden kerran sessio vastaa urheilijan usean vuoden työtä.

 • Täytyi oikein kurkistaa historian, että oliko se juuri Jaycen Taylor joka mutama vuosi sitten juoksi Roostersin nurin. Näinhän se oli ja ohessa siihen liittyvä artikkeli. Hieno lähestymistapa kansainvälisyyteen Roostersilla. Niin kauan kuin Eurooppa on jefumielessä jakaantunut kahteen IFAF-leiriin nuo keskenään kilpailevat sarjat (Big6/Eurobowl ja Champions leaque) eivät ole niin kiinnostavia.

  https://www.gridiron.fi/blog/2013/05/26/raiders-hoyhensi-roostersin-innsbruckissa/

 • @Suoraan kentälle Joko et osaa lukea tai sitten yrität vain provota. Lainaus omasta tekstistäni: ” Homma menee kyll niin päin, että hyvällä valmennuksella luodaan se pohja jolla pelaamalla lopullisesti saadaan se kehitys aikaiseksi. Ei yksikään harjoitus/harjoite vastaa 100% pelitilannetta, todella lähelle voidaan päästä, mutta viimeistään ulkoisen paineen yms. oikean pelitilanteen luoma paine puuttuvat.” Kukaan ei ole ollut laittamassa suoraan kentälle, kyllä se työ tehdään sielä harjoituksissa, mutta kyse oli nimenomaan siitä, että hyvän teknisen suorittamisen päälle tarvittava pelikokemus oikeasta tilanteessa, pelissä jossa on oikeasti panosta saa vain ja ainoastaan pelaamalla. Tämä oli vastauksena ”pelaamalla ei kehity” kommenttiin. Suosittelisin kyllä @Suoraan Kentälle luetun ymmärtämisen harjoituksia.

 • Ei kukaan ole esittänyt mitään mustavalkoista mallia jossa joko pelaa tai treenaa. Tai juuri siitä keskustelussa itse asiassa oli kyse. Nuori pelaaja kehittyy pomminvarmasti paremmin joukkuessa, jossa hän saa tasapainoisesti peliaikaa sekä hyvää valmennusta. Kritiikki kohdistui ilmiselvästi viimeaikoina Roostersiin siirtyneisiin nuoriin, joille peliaika tulee olemaan kortilla eikä seuralla ole farmia jossa peliaikaa ja pelikokemusta voisi kerätä.

  Jääkiekossa monet liigajoukkueet sijoittavat lupaavat nuorensa lainasopimuksilla divariseuroihin nimenomaan sen takia että peliaikaa irtoaa. Tällaisia käytäntöjä pitäisi saada aikaan jefussakin mutta nurkkakuntaisuus, negatiivishenkinen kilpailu ja vallisteva kulttuuri lupausten kuppaamisista ei oikein anna siihen sijaa.

  Pelkkä treenaaminen ei nuorta pelaajaa kehitä ja saattaa motivaatiokin romahaa kun siinä penkin päässä saattaa joskus päästä istumaan ja muutaman kickoffin juoksemaan silloin harvoin kun rosterissa on tilaa hang-around-miehille.

 • Eiköhän Raiders TV näytä kaikki heidän kotipelinsä.

 • Hieman kummastuttaa tämä kommentti:
  ”Nythän Roostersin vaihtopenkki on jo vitsi. Yhdenkään nuoren ei kannattaisi siirtyä istumaan vaihdossa kun kehittyä voisi pelaamalla toisaalla.”

  Mitä seuran tekemistä ja pelejä on seurannut siellä päinvastoin minun mielestä nuoret pelaajat ovat saaneet yllättävän paljon myös pelillistä vastuuta joka vuosi. Esim. linjassa Lahti, Vehkomäki ja Toiminen ei taida kukaan olla vieläkään yli 21 vuotta iältään ja ovat olleet starteri rooleissa, myöskin tukimiehen paikalla 18-vuotias Kokkonen pelasi useammassa ottelussa aika isossa roolissa tukimiehen paikalla viime kaudella.

 • Samaa mieltä. Roosters antaa varmaan parhaiten vastuuta nuorille pelaajille. Noiden sun mainitsemien lisäksi mm. Linnainmaa sai heti vastuuta kun nousi miesten mukaan. Ja viime kaudella muistaakseni 1997 syntynyt Niko Saarijärvi aloitti parissa pelissä.

  Muutenkin täällä meistä kukaan tuskin tietää miten asioita mitenkään hoidetaan tai pelaajan omia asioita.. Älytöntä alkaa dumata pelaajien valintoja.

 • Tällä hetkellä näyttää siltä että Sixtarien perikunta jakautuu pääosin Taftin, Roostersin ja Wolverinesin joukkueisiin. Tosin Wolvot on tähän mennessä julkaiseet vasta Rantasen ja Karjalan siirrot sekä junnurosteriin on ilmestynyt nuoren Oskar Drockilan nimi. Huhujen ja kuvien perusteella mustakypäräisiä osallistui Wolvojen minicamppiin useampiakin. Hyvä että pelimiehille löytyy hyvät kodit per heti.

 • Wolot saivat hiton hyvän ja tulevan suomen ykkös QB oskusta!

 • Kyllä Roosters on omien junioreiden peluuttamisessa ja vastuun antamisessa kärjessä. Edellisiin vielä lisättäkööt koko kesän aloittanut DT Lindfors (20v).

 • http://www.sajl.fi/?x118281=4869983
  ”SM-kisat ovat herättäneet mielenkiintoa ja keskustelua, ….”

  Kenen mielenkiinto on herännyt? Miesten sarjassa osallistujia 3, naisissa 4. Todella uskottavaa palkita SM-mitalli nipuilla nämä herrat ja rouvat. Varsinkin jos taso on matala. Toivottavasti naiset tekevät parempia tuloksia kuin miehet.

 • ”Vuoden 2015 puolustaja Sebastian Karbin aloittaa kauden 2016 kansainvälisesti Battle4Tirol ottelussa Innsbruckissa. Tukimieskerros vahvistuu Vaahteraliigan tackle-for-loss -ennätyksen haltijan liittyessä Helsinki Roostersiin. Karbin valittiin kauden 2010 Vaahteraliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viime kaudella Matti Lindholm Trophy matkasi vuoden puolustajan kotiin. ”

  Eli tällainen uutinen joka laittaa pohtimaan mitä kuuluu enää Butchersille..?

 • Aivan loistava uutinen ja erinomainen pelaaja

 • …erityisen hyvä uutinen kaikille niille junnuille sinne vaihtopenkin päähän.

 • Eiköhän liiga 2016 ole pelattu. Roosters saisi rosteristaan kaksi joukkuetta, jotka voisivat kohdata toisensa maljassa

 • Karbin paikkaa Illetschkon jättämän aukon, aika täsmähankinta Roostersilta. Kukkolaumassa on ainakin kilpailua pelipaikoista. Ei taida kenelläkään olla varaa löysäilyyn treeneissä. Ja luultavasti junnutkin pääsevät ens kesän otteluruuhkassa kentälle, jos ne valmennuksen mielestä on sinne valmiita.

 • Tuo on oikea havainto. Roostersin rosterista saisi todellakin kaksi Vaahteraliigan playoff-peleihin yltävää joukkuetta kunhan yhden QB:n sinne vielä roiskaisee. Varmaankin Henri Väänänen vieläoman sopimuksensa julkaisee ja vaihtopenkki on täyteen ahdettu. Nythän rosterissa on lähes 60 nimeä.

 • 2016 1 divarin voittajan ei missään tapauksessa ole pakko pelata liigaa -17. Eikä tämänhetkisistä divarijoukkueista välttämättä kenenkään edes kannata sinne hakea. Divarin taso on tällähetkellä ihan varteenotettava, mutta Liigan playoffjengeihin verrattuna eri kategoriaa. Tulee huomattavasti kalliimmaksi pelata vaahteraliigan sijoista 7-8, kuin Divarin finaalista.

  Stadin, ja suomen jefuherruus on todella vahvasti Qukkojen näpeissä, eikä ole tällä kehityksellä minnekkään muuttamassa. Eliittikundit pysyy tyytiksenä, kun pääsevät ottamaan euroopanhuipuista mittaa(Raiders-reissu ja Tyresö-leiri) ja saavat lisää Vaahterasormuksia sormiinsa ja taas kehityspelaajat ja junnut pääsevät kisailemaan ja kartuttamaan pelikokemusta reissupeleissä ja Vaahteraliigan pisteenjakajia vastaan. Punaset siis kylpevät positiivisten ongelmien kanssa, ja vaikka ne onkin aivan perseestä, ei toi dynastia kaadu lähitulevaisuudessa.

 • Niin vaan viime kaudellakin kerrottiin, että divarissa ei ole yhtään liigakelpoista joukkuetta ja niin vaan kaksi niistä, sarjan ykkönen ja kolmonen siellä liigassa ensi kaudella pelaavat. Kyllä divarissa on 2-3 kokoonpanoa joilla on edellytykset pelata liigaa 2017.

 • Tiirapaasi ja muut asiantuntijat: näin ennakkoveikkauksena, onko tässä kaikkien aikojen ylivoimaisin joukkue materiaaliltaan (ihan ennakkoarviona ennen kuin downiakaan on pelattu)?

 • Kova on Roostersin paperikokoonpano. Jos jotain pitäisi lähihistoriasta laittaa rinnalle niin Wolvojen rosteri 2012 ensimmäisessä Calanda Brocos pelissä. Tuon pelin jälkeen joukkueesta irtaantui Leivojan mukana useampia avainpelaajia eikä joukkue saanut enää pakkaa kasaan vaan hävisi Roostersille viimeisen minuutin TD:llä Vaahteramaljassa. siitä alkoi Roostersin uusi dynastia.

 • Kova on Roostersin paperikokoonpano. Jos jotain pitäisi lähihistoriasta laittaa rinnalle niin Wolvojen rosteri 2012 ensimmäisessä Calanda Brocos pelissä. Tuon pelin jälkeen joukkueesta irtaantui Leivojan mukana useampia avainpelaajia eikä joukkue saanut enää pakkaa kasaan vaan hävisi Roostersille viimeisen minuutin TD:llä Vaahteramaljassa. siitä alkoi Roostersin uusi dynastia.

 • @Stiiv: Kesän pelti ton näyttää. Mut aika hyvin on palikat kasassa. Ja jos talven fysiikkatreeneillä on saatu pelaajien nopeutta viel parannettua, niin aika pelottava joukkue.

  En kuitenkaan unohtais Crocoja ja Trojansia. Kummallakin joukkueet aika hyvin kasassa. Mielenkiintoista nähdä miten Miron ja Wikströmin yhteityö toimii.

 • siis kesän pelit…

 • Kova nippu, mutta Roosters vuosimallia 99 tyyppistä ylivoimaa tuskin nähdään. Nuoremmat voivat tarkastella asiaa täältä: http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=1999

 • Turha sitä mestaruutta on vielä jakaa. Tähän aikaan viime vuonna mestaruus oli annettu Turulle. Pitkä kesä edessä.

 • Vuosi 99 ja Roosters ei unohdu täälläkään siitä se rakkaus suomi jefuun alkoi =)

 • Alkaa olla Porvoossa kohta kiire täydentää rosteriaan. Listalle ei ole tullut yhtään uutta nimeä sen jälkeen kun nimet on syksystä laitettu esille. Karbinin ratkaisi ei ainakaan paranna ex-dynastian tilannetta. Pelkillä ulkomaalaisilla tilannetta ei saada kyllä paikattua ja 69ersin luu alkaa olla jo puhtaaksi kaluttu.

 • Huhun mukaan Butchersin rosteri on aikalailla junnupitoinen. Saas nähdä miten käy?

 • Kannattaisi hakea vauhtia alemmilta tasoilta jos junnuilla ollaan liikkeellä ja liigassa täysi kilpavarustelu päällä.

 • Roostersin OC Jens Holmströmin näkemyksiä tulevaan kauteen ja vastustajiin:

  http://www.helsinkiroosters.com/2016/02/off-season-ranking-roosters-hyokkays-ja-top-3-puolustukset/

 • Roostersille iso hatunnosto tuosta kansainvälisestä ohjelmasta. Nyt se tosiaankin tukee harjoittelua, eikä kuluta pelaajia kesken kauden. Samalla se antaa mahdollisuuden mitata tasoa Euroopan huippua vastaan, mikä varmasti kiinnostaa pelaajia. Ehkä tässä on syy siihen, että seuraan on ollut niin kovaa imua. Tässä valossa ymmärrän hyvin poisjäämisen IFAF Champions League:sta, jossa olisi ollut enemmän hävittävää kuin voitettavaa.

 • @Filebacker, jos olen ymmärtänyt lainkaan oikein ja voi tietenkin olla etten olekaan, niin liitto on tähän saakka edellyttänyt hallitsevaa mestaria osallistumaan IFAF Champions liigaan, mutta nyt oli sovittu että kustannussyistä jätetään osallistumatta ja se korvataan kv harjoitusmatseilla. Saahan sitä muutkin tehdä, mutta Roosters oli enemmän tai vähemmän velvoitettu. Asia on tietenkin hoidettu Roostersin tyylillä eli ei pelata vain paria harjoitusmatsia vaan kyseessä on International Program joka on Roosters Certified! Samaa mieltä siitä että hyvältä homma näyttää ainakin netissä. Kauniiseen pakettiin on homma kääritty, kesällä sitten nähdään mitä on sisällä.

 • Ko sääntö johon viittaat pakko-osalistumisesta ei ole enää olemassa IFAF säännöissä , se oli EFL sännöissä.

 • En viitannut mihinkään pakko-osallistumiseen vaan liiton kehoitukseen pelata pari kv harjoitusmatsia jos IFAF Champions league ei maistu. En jaksa uskoa että Roosterskaan kylpee rahassa siinä määrin että lähtisivät ihan vaan omaksi huvikseen pelailemaan turistipalloa Itävaltaan. Niinkuin sanottua, voi olla että tämä kaikki on vain mielikuvitustani.

 • Kyse on siitä millaisen strategian seura on itselleen valinnut. Toisille riittää kausi kerrallaan selviytyminen Suomessa. Toiset kehittää ohjelmaansa laajemmasta perspektiivistä, omiin tavoitteisiin tähdäten ja täysin ilman ulkopuolista pakkoa. Seuran jatkuvuus perustuu suunnitelmallisuuteen, ei vain selviämiseen day-by-day

 • @Just mistä luit International Programmista? Jutussa kirjoittivat ”Helsinki Roosters valmistautuu kauteen 2016 kansainvälisten kohtaamisten ja yhteistyön myötä”, joita ovat yhteisleiri ruotsalaisten kanssa, Battle4Tirol peli, niihin liittyvät tekemiset ja näistä tiedottaminen.

 • Puhuitte juuri itsenne pussiin. Selittely ja puolustuskannalla oleminen taas viittaa siihen että kalikka taisi kalahtaa. Itse en ilmiselviin trollauksiin viitsisi edes vastata.

 • Porvoon suunnalla varmaankin hermostuttiin kommenteihin täällä ja Facessa lupaavat julkaista ensimmäisen jenkkinsä huomenna (torstaina 25.2.)

 • Itse en näe mitään kikkailua tuossa Roostersin ohjelmassa. Olisin tehnyt saman, jos sen olisin vain keksinyt. Jotain samanlaista varmaan Vaasassakin mietitään. Ensin kokemus Euroliigassa ja siitä sitten eteenpäin. Kehittyminen vaatii pienin askelin etenemistä ja niissä onnistumista. Itävallan keikka on siitä hyvä, että tappiokin voi olla kunniakas, kunhan on tiukempi kuin viimeksi. Voiton jälkeen alkaisin etsiä eksoottisempia vastuksia, kuten esimerkiksi Japanista. Tason ollessa riittävän korkealla olisi aika katsoa Atlantin yli. Harva varmaan muistaa, että Roosters teki Amerikan kiertueen jo 1985. Se oli aika huima tempaus ja olisi yhä tänään. Tuon seuran on olemassaolo ei tuon valossa ole mikään ihme. Välissä on vain hukattu monta kehityksen vuotta, mutta tuo kansainvälistymisen ohjelma voisi korjata sen.

 • Xavier Andre oli loppusyksystä jo aiemmin Taftin pelaajalistalla, pompsahti hetkeksi Bearsin rosteriin mutta Stokes on saanut ongittua kaverin takaisin. Viimeieimmän epävirallisen laskennan jälkeen Taftin rosterissa on nyt kahdeksan (8) USA:n passin omaavaa pelaajaa mukaanlukien kolme sääntömääräistä import-statuksen miestä.

  http://taft.fi/uutiset.html?42680

 • Taft USA-passit ? (9): Cedric Johnson, Stephen Stokes, Daniel Rodriguez, Joel Sisler, Dylan Potts, La Trice Little, Tyrwone Still, Tyshawn Hall, Xavier Andre.

  Johnsonin status epäselvä. Ainakaan vielä viime kaudella ei ollut EU-statusta. Ceden roolikin on vähän epäselvä koska Dylan Potts on ilmoitettu pelinrakentajaksi. TAft varmaan jakaa pelaajalistansa pelipaikoittain heti kun hyökkäyksen linjamiehiä on saatu kerättyä vähintää viisi kappaletta listoille.

 • Brittipassi Xavier Andrella

 • Stokes on tehnyt Taftista yhden mielenkiintoisimmista Vaahteraliigajoukkueista. Pelaajarekrytointi on vahvasti kohdistunut Suomessa asuvaan urheiluperäisten maahanmuuttajien yhteisöön. Kovia urheilijoita joista monilla taustaa jenkkifutiksestakin. Olisko tämä Suomen ”Assyyriskan”. Ruotsissahan tuo maahanmuuttajalähtöinen potkupallojoukkue nousi muutamassa vuodessa jopa pääsarjatasolle josta kuitenkin tippui myöhemmin pois.

  Tällä hetkellä Taftia on todella vaikea rankata pelillisesti mutta esim Stokes on edelleen liigan pehmeimmillä käsillä varustettu pelimies ja mahdollisesti koko sarjan paras juoksublokkaaja. Pallon kanssa juokseminen toimi kun mennään suoraan mutta polvet ei anna enää sijaa sivuttaisliikeille.

  Mielenkiintoinen kausi tulos jos vielä Butcher kasvattaa rosterinsa uskottavalle tasolle.

 • Helpottaahan se TAFTin linjatuskaa hieman, kun kentälle voi asettaa taitopaikoille samaan aikaan Jenkkiquupan, Sotasankarin, Stokesin, Xavin ja CJ:n. Ei muutakun piirtelemään coverageja uusiksi.

 • Vähän se on kiinni QB:n liikkuvuudesta. Viimevuotinen NFL-qb ei päässyt pakoon puolustajia tarpeeksi ripeästi.

 • Hyvinhän tuo näyttää liikkuvan, ainakin HL-videon perusteella…

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=47726

 • KARBIN!! Kuinka on mahdollista, että Butchers (Vento ja kumppanit)ei ole tehneet sopimusta yhden runkopelaajan kanssa!! Karbinille hyvää ja menestyksellistä jatkoa uusien haasteiden parissa

 • Oi miten tylsää, että kaikki suomen huiput valuvat Roostersiin ja Turkuun. Ymmärrän tietysti pelaajien näkökulmasta, että kultamitali halutaan kaulaan ja ilmoittautumalla Roostersin sivurajalle, sen saa, mutta jotenkin jotenkin olisi hyvä nähdä muidenkin seurojen nousua kärkeen. Ja ilman huippupelaajia ne eivät sinne nouse ja pelaajat eivät halua pelata kuin mitalijoukkueessa, joten skene ei taida muuttua.
  Kultamitalit siis jaetaan jo Roostersille, hopeat Turkuun ja se on sitten siinä.

 • Pelaajat menevät mielellään hyviin organisaatioihin. Hyvissä organisaatioissa on hyvä valmennus, vireä nuorisotoiminta, aktiivinen viestintä, hyvät puitteet treenata ja perusasiat kunnossa.

  Roostetsiin on joo tunkua. Tavallaan varma mitali mutta kaysokaa toiminnan tasoa ja kopioikaa perässä. Ei onnistu yhdessä kaudessa. Hyvä esimerkki vaikkapa se, että R on julkaissut uutisia/päivityksiä sivuillaan joka päivä useamman viikon ajan. Pieniä ja isoja juttuja mutta yhteensä merkki poikkeuksellisesta aktiivisuudesta.

 • Olen pitkälti samaa mieltä Pelaajat kommentoijan kanssa. Sillä on todellakin merkitystä, miten aktiivinen seura on tiedottamisessaan. Käyn esim. itse lähes päivittäin katsomassa useiden seurojen sivuja sekä muita jefu saitteja, jotta pysyn kärryillä missä Jefulandiassa mennään. En haluaisi enää kääntää veistä sixstereiden haavassa, mutta vaikka kuinka halusin tämän alkukauden aikana pitää 69ers lippua ylhäällä, niin oli pettymys pettymyksen jälkeen havaita, kuinka huonosti he hoitivat tiedottamista tänä aikana. En tiedä olisiko paremmalla tiedottamisella ollut vaikutusta loppu tulemaan, mutta en ymmärrä mitä haittaa siitä olis ollut, jos seuran tilanteesta olisi avoimemmin kerrottu? Puhumattomuus ruokki ainoastaan negatiivistä kirjoittelua ja huhumyllyä, joka varmasti vaikuttaa pelaajien haluun liittyä seuraan. On esimerkkejä siitä, että vaikeassa tilanteessa oikeanlainen tiedottaminen voi saada aikaan positiivisen reagtion yhteisössä ja sidosryhmissä, joka auttaa selviämään hankalasta tilanteesta.
  Suomalainen jefu on hyvässä myötätuulessa tällä hetkellä ja kasvaa pikkuhiljaa. On tärkeää, että seurat pitävät ”meteliä” itsestään ja pyrkivät kaikin keinoin saamaan toimintaansa julki ja sitä kautta uusia harrastajia ja katsojia. Heitän tähän loppuun villin arvauksen, (samalla haasteen seuralle) että Roosters saa vähintäänkin yhteen runkosarjan kotiotteluun 1500 maksanutta katsojaa. Tämä on seurausta hyvin hoidetusta tiedottamisesta ja seuran markkinoinnista. Vaasassahan tamä konspti on jo toiminut :)

 • Turku on hyvä esimerkki siitä, miten huonolla hetkellä oltiin nöyriä, myönnettiin se että ollaan pohjilla ja kerrottiin, että sieltä halutaan ylös. Siitä eteenpäin viestittiin pinin portain paremmasta maailmasta ja nyt ollaan takaisin kotimaisella huipulla.

  Viestinnässään omalla korkealla tasolla liigajoukkueista ovat Roosters ja Royals. Ihan hyvällä tasolla jatkaa myös Crocodiles jonka makasiiniohjelma youtubessa oli yksi viime kauden viestinnällisiä helmiä. Trojans on hieman taantunut taas parhaista viestinnän hetkistään ja Taft, Saints ja Butchers tarvitsisivat suuren tasonnoston toiminnastaan tällä saralla.

  Roosters on todellakin todistanut sen, että suomalainenkin jefu-seura voi laittaa viestiä ulos joka päivä ilman että on jotain megalomaanista uutisoitavaa. Ne jotka seuraavat NFL-seurojen toimintaa ovat varmaan huomanneet, että asiaa riittää. Vaahteraliiga ja NFL painivat eri sarjassa, mutta sitä fanikulttuuria alkaisi varmaankin kehittymään jos seurat tarjoisivat jotain mielenkiintoisa muutamaan kertaan viikossa.

  Ykkäsen seuroista Wolvoilla tuntuu olevan vietejä ulkona enemmän kuin viikottain ja Steeler on hyvänä kakkosen aktiivisuudessaan. Huskies ja Jaguaarit viestivät ihan ok-perustasolla ja eniten kehitettävää löytyy Kouvolan suunnalla.

 • …ei kun Roostersin. Väänäsen ratkaisu lienee ollut aika selvä sen jälkeen, kun 69ers päätti luopua sarjasta. Potentiaalinen kaveri ja kova halu uralla eteenpäin. Toivottavasti saa peliaikaa riittävästi, että kehittyminen jatkuu.

 • @pelaajat

  Positiivinen näkyvyys on yksi tekijä millä pitää urheiluseuraa kiinnostavana. Negatiivinen näkyvyys taas ei palvele ketään ja eräs nimeltä mainitsematon valokuvaaja on jo vuosia torpedoinut haukkumalla dissannun seuraa julkisissa medioissa. Sitten vielä ihmetellään kun ei päästä matseihin sisään?

 • Ei tuo kyllä qb-uran kannalta ollut paras ratkaisu ja kohtalo lienee sama kuin Einolla. Ymmärrettävää kyllä ja jämäninuutteja luvasa heittopusseja vastaan. Onnea ja tsemppiä.

 • Väänäsestä sen verran että varmasti tulee saamaan peliaikaa Roossa kun joukkue tulee olemaan erittäin vahva ja laittavat Miciä huilaamaan pelin ollessa selvä. Siitä olen eri mieltä että kyseessä olisi lahjakas tapaus. Ei ollut juniorivuosinaan ikäluokassaan edes kolmen parhaan joukossa maassa. Ihan ok, mutta kertoo suomi-qb:den tasosta ja määrästä enemmän kuin Väänäsen taidoista. Ei erikoinen. Itsekin toivon, että liigassa Velolla on porukkaa ensi kaudella mutta 1500 katsojaa on kaukainen haave jos maekkinointi on yhtä olematonta kuin männä vuosina. Hieman alkaa tylsää olemaan tämä tulva Roohon. Kohta oikeasti on tilanne se että useampi ei pue matsiin kun rosterissa niin monta ukkoa.

 • Stadilaisittain voisi harkita Wolvoja tai ECG:tä Suurempaa roolia ja peliaikaa kehittymiseen. Väänäselle ei tosin ollut paikkaa ainakaan Wolvoissa kun siellä on Lehtinen ja Drockila joka on kasvamassa Väänästä paremmaksi. Toivottavasti lopu sixtareista ilmoittautuu joissain muissa seuroissa.

 • Väänänen taitaa olla -94 ikäluokasta ainoa (?), joka jatkaa edelleen kuupan hommia. Kimi Linnainmaa sai ikäluokan nuorten maaotteluissa suurimman vastuun ja Väänänen oli kakkosena. sai peliaikaa mm. Tanskaa vastaan EM karsinnoissa. Kouvolan kaveri Kauhanen oli myös mukana, mutta siinäpä ne taitavat olla. Stiivillä taitaa olla tiedossa vielä joitakin muita? Missähän nämä lahjakkudet mahtavat nyt pelata? Hatun nosto Väänäselle, että jaksanut puurtaa eteen päin ja uskoa tekemiseen. Jensin ja Micahin kanssa treenatessa on mahdollista kehittyä edelleen.

 • Hyvä valinta Väänäseltä. Varmaan tarkkaan harkittu ja laskelmoitu sen varaan, että Roostersin mahdollisen dominoinnin vuoksi peliaikaa olisi luvassa. Otteluita on runkosarjassa jo 12 + preseason + mahdollinen välierä ja loppuottelu. Missä muualla voisi paremmin kehittyä, kuin korkeimmalla suomalaisella sarjatasolla hyvän hyökkäyksen linjan takana ja hyvässä valmennuksessa? Vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla Taft, wolvot ja ECG. Taft joutunee taistelemaan tosissaan jokaisessa ottelussa ja ykkösnyrkki pelannee valtaosan. 1 div. vähemmän pelejä = vähemmän mahdollisuuksia päästä pelaamaan, vaikka valmennus on varmasti hyvää RoJo: n ja Jannen antamana. ECG: vaikka hyvä joukkue onkin, niin pelin taso ei ehkä kuitenkaan 2 div. tasolla ole se mitä nuori mies tavoittelee ja onko valmennus sillä tasolla, että se auttaa kehittymään?

 • Huikeeta!! Mutta mitä käy Roon monivuotiselle Otsolle?

 • Miksi Sebastian Karbin loistaa jo nyt poissaolollaan Roostersin pelaajarosterista???

 • Olisiko jäänyt päivittämättä…? pitkä miinus seuran viimeisilleen viritetylle tiedotuskoneistolle ☺

 • Kyllä se siellä oli.

 • Tuosta Roosterssin qb -uutisesta tuli mieleen, että mitäköhän Raumalle nykyään kuuluu. Löytyi alla oleva linkki … WTF kysyy epätietoinen ?!

  http://seacitystorm.fi/

 • Liiton sivuilla Rauma löytyy ryhmästä Aktivoitumista vailla olevat seurat. Eli ei kai sinne kovin hyvää kuulu.

  http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/jasenseurat/

 • Noita webbi-osoitteita on päätynyt ”vääriin käsiin” toisaallakin. En tunne draamaa taustalla, mutta .fi loppuinen domain esimerkiksi Wolvoilla on jonkun muun kuin seuran hallussa. Näköjään Raumalla on meininki saman kaltaista. Se suoli 24:ssa kirjoittava avohoitopotilas vois hankkia itselleen jonkun oman webbisivun myöskin ja tuottaa aivotuksiaan vaikkapa sellaiseen.

 • Tämäkin on enimmäkseen toisen käden tietoa, mutta Stormin toiminta loppui käytännössä 2012 b junnujen sm sarjan pronssiin. Miesten touhu oli loppunut jo aikaisemmin. Viimeisen kauden junnut vetivät käytännössä keskenään ilman valmentajaa. Vieraspeleihin seura hommasi autot ja kuljettajat. Kotimatseihin pojat laittoivat kentän kuntoon itse ja matsin jälkeen kokosivat tietysti kamat veke. En muista enää kaikkia mukana olleita, mutta ainakin Poutun veljekset, Väänänen ja Peltolan Erik pitivät hommaa elossa. Erikistä en tiedä, mutta muut pelaavat vieläkin. Kuulin tarinaa, että Pori Bears pitäisi treenejä kerran pari viikossa myös Raumalla?

 • Tuo saitti on kaiken törkeyden huippu. Onko Raumaa informoitu asiasta ? Maajoukkuekuvan luvaton käyttö on jo sinänsä rikos … Kuka Raumalla hoitaa asioita nykyään ? Vai onko edes koskaan hoitanut …

 • Sen verran alkoi entisenä Satakuntalaisena kiinnostamaan tuo Rauman tilanne, että otin selvää. Pori Bears todellakin harjoittelee ainakin toistaiseksi osin myös Raumalla. Miesten joukkessa on kymmenkunta Raumalaista pelaajaa ja harrastuspohjaa halutaan laajentaa myös Porista etelään. Bearsilla on muuten hyvät nettisivut joita näytetään päivitettävän myös aktiivisesti. Kannataa käydä tutustumassa (poribears.fi). Sieltä löytyi myös uutinen, joka on ainakin itselläni mennyt ohi. Turku Trojansissa hyvää uraa tehnyt ja pari vuotta taukoa pitänyt raumalainen Ville Vene palaa kentille Bearsin paidassa. Tässähän täytyy raahata itsensä kesällä velolle ECG: n matsiin katsomaan, miltä Bears näyttää livenä. Iso peukku Satakunnan suuntaan.

 • ”Laajenee” etelään? Mutta minne

 • Raumalle, joka sijaitsee Porista etelään… Tarkoitus lienee saada taas uusia raumalaisia mukaan toimintaan, jossa on kuitenkin jonkunlaisia perinteitä lajista..

 • Jaa… ei se ollutkaan Rauman lisäksi…

 • Det ryktas att den finske running back fantomen Veikka Lehtonen gör ännu en säsong för Örebro Black Knights – American Football! Det ryktas även att centern Sebastian Nilsson kommer till spel för närkingarna. Drömmen om det efterlängtade SM-guldet lever i allra högsta grad.
  https://www.facebook.com/OrebroBlackKnights/

  Eikös tämä tarkoita sitä, että Veikkaa tuskin nähdään Suomen kentillä tänä vuonna?

 • Kyllä se juuri sitä tarkoittaa. Kaikista kuumin vapaana ollut pelaaja on päättänyt jatkaa Ruotissa Suomen sijaan. Oikeastaan Efen päätöstä tässä enää odotellaan ja sitten on kuuma ryhmä valmis.

  ..niin ja sitä Taftin linjaa =)

 • Näköjään Porvooseen RB!

 • Royalsin uutisissa mielenkiintoista on se, että edelleenkään yhtään jenkki-korttia ei ole käytetty. Kahden passin miehiä ja sveduja…

 • Ihan hyvä veto ottaa QB:n pelikaveri mukaan joukkueeseen. Ei ole ainakaan näiden välillä yhteispelihaasteita. Muuten rosteri edelleen ohut.

  http://www.porvoonbutchers.com/#!Kemani-Jones-Butchersin-keskushyökkääjäksi/cnf2/il8fe2k326

 • Seppo ”me treenataan paremmin kuin kukaan” Evwaraye lähtee sitten pelaamaan pelejä noin kuusi-seitsemän importia kentällä -taktiikalla.

  Eikä siinä mitään, se on täysin sallittua. Puheet vaan ei vastaa lopulta tekoja millään tapaa.

 • Hienoa Royals!
  Turha kilpasarjaan on lähteä anteeksi pyytelemään. Vaasan veri ei vapise. Trojanssin pitää olla terävänä ettei jää taas finaalista rannalle.Roosters ja Royals pelaa pytystä syyskuulla.
  Siinä taitaa kyllä tulla Vaasan pojille pataan,mutta hopia on hyvä ja eka mitali Royalsin organisaatiolle.

 • Ainoa oikea tapa nousta liigaan! Vahvistuksia kunnolla ja pelit maistuu paremmalle. Divisioonajoukkueella ei pärjää liigassa vaikka jenkit onnistuisivat, se on nähty. Trojans taisi vaihtaa 10-15 pelaajaa nousun yhteydessä ulkkareihin ja mj-miehiin ja menestyskin sen mukainen.

 • Eiks Vaasan pitäny pärjätä ihan oman kylän pojilla. Nythän tuo vaikuttaa samanlaiselta muukalaislegioonalta kuin paljon parjatut Roosters, Crocodiles, Indians ja muut.

  (Kirjoittajan huom. Kommentti kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Ei kannata vetää kovin montaa hernettä hengityselimiin.)

 • Oli pilkettä tai herneitä Tiira, Royals ei ole koskaan väittäny menestyvänsä ”oman kylän pojilla”. Seppo on aika yksityiskohtaisesti ja lajille poikkeuksellisen avoimesti kertonut mikä on resepti jolla tavoitellaan julkisesti esille nostettuja tavoitteita (joista yksi on se Vaahteramalja Vaasassa =)

 • Onhan tuo varmaan kova paikka kun nyt näyttää siltä, että Vaasassa ollaan rakentamassa oikeasti menestyvää joukkuetta. Mutta Ewvaraye on tämän jo kertonutkin joten @heja heja ei ole tainnut niitä puheita sisäistää kun sanoo ”puheet ei vastaa tekoja”. Ohessa se mitä Seppo on kauteen valmistautumisesta kertonut ja lukutaitoiset sen lukeneetkin eli teot ovat juur sitä mitä on puhuttu.

  http://www.royals.fi/Royals-roster-30122015

 • Hyvää settiä royalsilta, täsmähankintoja vahvistamaan jo valmiiksi hyvää runkoa. Sellainen joukkue menestyy jolla on syvyyttä ja vaihtoehtoja. Mitä tulee tähän perisuomalaiseen vinkumiseen niin royals ilmoitti jo julkisesti ennen ensimmäistäkään 1.div peliään pitkän aikajakson suunnitelmansa. Näihin suunnitelmiin listattiin nousu vaahteraan v.2016 ja vaahterassa pelatessaan 5-8eu pelaajan sekä 3USA pelaajan hankkiminen. Tämä tieto oli siis jo julkisesti esillä royalsin nettisivuilla v. 2014..

 • Huhujen mukaan Royals tarjosi sopimuksia monelle kotimaisellekkin nimelle, mutta kun sopimuksia ei syntynyt turvautui Royals EU-statuksella tuleviin pelaajiin. Jokaiselle(johon EU-ukkoja tuli) paikalle siis ensisijaisesti haettiin kotimaista nimeä, mutta ”syrjäinen” sijainti haittasi hankintoja. Eli käytännössä taktiikka ei eronnut mitenkään siitä millä Trojans nousi Vaahteraliigan huipulle.

  Lopuksi vielä muistutus helmikuun tapahtumista: https://faneille.com/jefu/kohti-vaahteramaljaa-helmikuun-vaahteraliiga-katsaus/#.VtVjX3Os0dQ.facebook

 • Eli lopulta Vaasalta ei mitään uutta mitä ei oltaisi jo nähty, samaa skeidaa erivärisessä pussissa. Ja hymiö perään, koska tää konsepti on niin nähty.

 • kilpasarja tai ei….sijoita X X X X X e….voit voittaa X X X e — X X X X e…….jos puhutaan ammattimaisemmasta asenteesta organisaatioissa lajiin…niin taloudellinen panostus ei ole kaikilta osin samalla tasolla…..eli pitkässä juoksussa…..jos ostat arpoja 100 eurolla ja voit voittaa niillä yhteensä 10 euroa…..lopputulos voi olla muutakin,kuin taloudellisesti omavarainen seura…..

 • Crocodiles paikkaa miehistönsä aukkoja edelleen ostomiehillä. Tällä kertaa linjaan lihaa Portugalista:

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=54324

 • Nyt ei kyllä taas ymmärrä. Mitähän tälle sankarille maksetaan? Toivottavasti kaveri tulee Suomeen ruokapalkalla. Nyt puhutaan täyteaineesta ja that’s it… all of it.

 • Mitä jos katotaan mihin poika pystyy. Arvostellaan sitten vasta. Ja eikö joka joukkueessa ole täyteaineita? Jopa Roostersissa.

 • Eurooppaan on kehittynyt eräänlaista jenkkifutisturismia. Elämysmatkailun mahdollistaa eriaikaiset sarjat etelä- ja pohjois-euroopan maissa. Ja eihän tässä mitään väärää ole. Otetaan nyt vaikka Wolvojen Tuuli ja Hulkkonen. Viettävät kevään ja alkukesän Espanjassa pakkasia paossa ja palaavat Suomen kentille kesällä. Tai inkkarien Rice taikka Huskien Bedwell. Viime kaudella liigassa oli useita jo yhden kauden samana kesänä pelanneita mukaanlukien Roostersin vaahteramaljapelinrakentaja Brown, Sixtarien Harris. Pineda teki omanlaisensa ennätyksen pelaamalla kolmessa sarjassa ja kaikissa playoff-peleissä.

  Matkailu avartaa eikä tällaisia elämyksiä ole ihan joka jampalle tarjolla, joten useimmille euro-vahvistuksille riittää lentoliput, majoitus, ruoka ja pieni päiväraha ja se tärkein, elämysloma blondien Suomessa.

  Ei muuta kun Europlayers laulamaan ja Unkarilaiset sek Portugalilaiset pelaajat seurantaan. Ilmiesesti noissa maissa sarja päättyvät sopivasti Suomeen nähden.

 • Sama toisinpäin on kanssa mahdollista, mikäpä sen mukavempaa kun lähteä Espanjaan pelaamaan ja nauttimaan tummaveriköistä..
  Aika vähän vielä suomalaisia on euroopassa ollut? Varsinkin nuorison olisi hieno saada kokemusta erinlaisesta kulttuurista ja elämästä… mukava sitten kiikkustuolissa muistella

 • Komialtahan tuo alkaa näyttämähä tuo Rokotiilien hyökkäys, notta vielä sentterin kun kerkeää löytämähä maalimalta niin ei tarviho omien poikien pallohon koskeettaakaan.

 • Ja mites se eroaa esim. Roostersin vastaavasta?

 • Päädyin näihin avauskokoonpanoihin, kun tutkin joukkueiden nettisivuilla olevia rostereita, viime kautta, valmentajien puheita ja nettisivuja.

  Roosters:
  WR: Majander-Miettinen-Luster-Linnainmaa.
  Qb ja rb: Brown ja Spears.
  Ol: Luoto-Toiminen-Watkins-Lahti-Vehkomäki.

  Crocodiles:
  Wr: Thomas-Cutlan-Feuerherdt-Lester
  Qb ja rb: Sottilare ja Marshall jr
  Ol: Alakoski-Valante-Paloniemi-Ristolainen-EU-pelaaja(kotasen lausunnon mukaan).

  Toisella neljä ulkomaalaista, toisella kolme suomalaista. Ja jos on virheitä, niin korjatkaa toki.

 • Hyvä analyysi ja vastaus edellisen kirjoittajan kysymykseen. Jos sinulla osaamista ja aikaa niin vastaava puolustuksen miehityskin olisi mielenkiintoista nähdä.

 • muutama vuosi sitten Crocoja haukuttiin siitä että tuovat EU pelaajia liigaan. Nyt se on lähes kaikilla tapana. Koskahan alkaa muille tulemaan halleja yms. niinkuin pohjanmaalla

 • Crocoja on haukuttu joka vuosi ostojoukkueesta sen takia että Crocoilla on ollut joka vuosi ostojoukkue.

  Sen verran täytyy noista halleista kuitata että pääkaupunkiseudulla on yli 30 palloilulle omistettua sisähallia joissa treenaaminen on mahdollista talvikaudella. Hienoa, että sinne lakeuksillekin vihdoinkin saatiin sellainen rakennettua.

 • Mitä järkeä on maksaa jenkki-QB:lle talvehtimisesta Suomessa kun käytännössä koko muu hyökkäysmiehistö ostetaan maahan kesän kynnyksellä. Enkä tarkoita nyt Roostersia

 • Puolustuksien osalta taustatyö on vielä Crocojen kohdalla kesken. Uskon, että sinne on tulossa vielä lisävahvistuksia, kun Stuth ja Malagodi eivät ole tämän hetken rosterissa mukana. Myös Makkonen on jättänyt kentät, joten linjasta puuttuu kolme viime vuoden pelaajaa. Lb Värinen on mun veikkaus vuoden tulokkaaksi. Safety Inkinen on huhujen mukaan menossa Saksaan, mutta löytyy vielä rosterista.

  Roostersin avauskokoonpanoa veikkaan tämännäköiseksi:
  Dl: Vainio-Aitala-Lindfors-Sarvi
  Lb: Äyräväinen-Karbin-Kuikka
  Rantala-Ranta-Slater-Roitto.

  D-linjaan löytyy syvyyttä aika hyvin. Huhut vie Valastia jenkkeihin, eikä hän ole punaisten Hudl-rosterissa, joka saattaa sen vahvistaa. Ilari Nikku sen sijaan löytyy sieltä. En tiedä meinaako hän pelata, mutta nousee avaukseen, jos pelaa.
  Takakentälle on myös jonkin verran vaihtoehtoja. Lähinnä Olin, Hämäläinen ja Rontu. Karppinen ja Hakala varmaan keksivät kaikille käyttöä. Paperilla kova D, joka vielä melkein täysin suomalainen.

 • Halleista, eipä sillä hallilla näytä juurikaan olevan vaikutusta importtien määrän suhteen, ei ainakaan näytä vähentävän niiden määrää. Tiedä sitten mitä se merkitsee.

 • Halli täytyy olla sen takia että se ympärivuotinen jenkkiquuppa voi heitellä itsekseen palloa läpi vuoden

 • Eiks siellä oo se heittokone joka hoitaa heittämisen?

 • monihan on pärjännyt ilman halliakin. Kaipa noilla olosuhteilla on jossakin kohtaa merkitystä.
  Nyt kun Velolle saadaan uusi pinta varmaan paranee pelintasokin

 • Jessus taas tuota varman tiedon määrää…

 • Ja pääkaupunkiseudulla halleissa voi Seurat treenata ilmaiseksi

 • Ei Crocoissa tulla näkemään muita suomalaisia hyökkäyksessä kuin Alakoskela aloittavana ja Rajamäki välillä WR:nä

 • Molemmat ovat allekirjoittaneet sopimuksen Dresden Monarchsin kanssa:

  Zwei finnische Widereceiver für die Monarchs! In der finnischen Liga sind sie Konkurrenten gewesen. Doch nun werden der 22-jährige Sebastien Sagne und der 23-jährige Micky Kyei gemeinsam, wie bereits zuvor für die finnische Nationalmannschaft, in der Saison 2016 für die Königlichen auflaufen.

 • Micky Kyein siirtyminen pois Butchersista on kyllä kova isku Butchersille. Yhtä kova kuin Karbinin loikka kukonpoikiin.

 • karbinista samaa mieltä mutta micky ei ole pelannut yhtään kautta loukkaantumatta. kaikkea hyvää toki ulkomaille toivottavasti pysyy ehjänä ja pelaa hyvän kauden mutta täytyy muistaa että saksassakin hieman enemmän pelejä kuin suomessa…

 • Uskon, että Rajamäki tullaan näkemään aloittavana laitahyökkääjänä. RB osastolla löytyy myös Koivumäki ja Nissinen. Nissistä pidän yhtenä parhaista kotimaisista keskushyökkääjistä, mikäli mies pysyy ehjänä. Kotimaisten keskushyökkääjien uskon saavan myös pallonkantuvastuuta, vaikka Marhall varmastikin on sillä puolella ykkösnyrkki. Crocojen hyökkäysrosterissa on 17 nimeä, joista 6 on ulkomaalaisia. Joukkueet tarvitsevat syvyyttä ja vaihtopelaajia selvitäkseen koko kaudesta. Omia junioreita on nostettu edustusjoukkueeseen melkoinen määrä. Läheskään kaikilla joukkueilla ei ole yhtä aktiivista juniorityötä. Puolustuksen puolelta toki löytyy ulkomaalaisia, jotka pärjäävät myös hyökkäyksessä todella hyvin. Joukkueen ulkomaanvahvistuksista peräti kolme on käsittääkseni melko kovia pallonkantajia tarvittaessa. Muutamaa lisänimeä on lupailtu vielä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

  Eräs mielenkiintoinen pointti Crocodilesin joukkueessa on, että valmentajia on jopa 14. Mukana näyttäisi olevan entisiä aktiivipelaajia ja seurassa pitkään mukana olleita toimijoita. Esim. Leinonen on siirtymässä valmentajaksi, mikä on kyllä menetys DB osastolle, mutta varmasti kova nimi myös valmennukseen. Tohtorismiehen uskoisin osaavan punoa juonia vastustajan pysäyttämiseksi myös kentän laidalta. Myös Ylimäki hyökkäyksen linjasta näyttäisi siirtyvän valmennuspuolelle. Mielenkiintoista nähdä mahtavatko kaikki valmentajat malttaa pysyä poissa kentältä.

  http://crocodiles.fi/joukkue-2016.html

  Puolustuksen puolella ulkomaalaisvahvistuksia näyttäisi olevan neljä, ja muuten mennään näköjään suomalaisella kalustolla (ainakin tässä vaiheessa). Toki ulkomaalaisia nimiä listalla on enemmänkin, mutta listalla olevista ulkomaalaisnimistä Larsen, Li, ja Zacok ovat nimistään huolimatta alueen asukkaita, ja vieläpä käsittääkseni seuran omia kasvatteja.

  Roosters on mielestäni kuitenkin ensi kauden ennakkosuosikki. Heillä näyttäisi olevan kasassa joukkue, jota muut joutuvat haastamaan. Roostersin rosterista on aika vaikea löytää kovin pahoja heikkouksia. Helsinkiin on onnistuttu imuroimaan paljon kotimaisia huippupelaajia, mutta siitä huolimatta viime vuoden malliin, joukkue on hyvin riippuvainen jenkkipelinrakentajastaan ja keskushyökkääjästään. Jos jompikumpi näistä esim. loukkaantuu, ei joukkue voisi haastaa liigan parhaimmistoa, vaan korvaajat pitäisi löytää nopeasti. Tämä osittain kertoo siitä, miten riippuvaisia kaikki joukkueet ovat amerikanavuistaan.

  Turun uskon olevan hieman heikentynyt viime kaudesta, ja Taftin vahvistunut. Jocce Craford ei ole enää entisessä iskussaan, vaan askel on painanut jo aikaisemmin. Paras kiinniottaja puolestaan lähti Tampereelle. TAFT on melkoinen kotijenkkien keskittymä. Mikäli suomistatuksella pelaavat jenkit ovat vielä hyvässä pelikunnossa, on joukkueella mahdollisuuksia. Linjassa lienee kyseisen porukan akilleen kantapää.

  Porvoo on kokenut melkoisia menetyksiä, joista se tuskin nousee enää täksi kaudeksi. Royals on ensi kauden mielenkiintoinen nimi. Joukkueella ei käytännössä ole omaa juniorityötä, mutta edariin panostetaan tosissaan. Uskon heidän kilpailevan vähintäänkin kolmospaikasta vaahteraliigassa. Ihan maljaan en usko joukkueen etenevän. Joukkueella on joitain todella hyviä pelaajia, mutta kuilu parhaiden ja huonompien pelaajien välillä on aika jäätävä.

 • Crokot, Roosters, Trojans, TAFT, Butchers, Royals analysoitu. Onko Tampereen analyysisi vain tuossa että sinne meni Turun paras kiinniottaja ja muuta mainittavaa ei Tampereen rosterissa ole?

  Mielenkiinnosta kysyn sillä tuo croko-analyysi millä aloitit oli hyvää luettavaa, kiitos siitä.

 • Crocot otti juuri osumaa kun Santeri Inkinen siirtyy myös Dresdeniin.

  Molempiin linjoihin tarvitaan roppakaupalla vahvistusta. Hyökkäyksen linjassa ainut joka lunastaa paikkansa on Riku ja puolustuksen vastaavassa Zacok.

 • Aika hieno nousu ja sulka Crocojen hattuun. kaveri lähti 2 vuotta sitten 3-divarista ja pelaa nyt ”ammatikseen”.
  Oikeassa valmennuksessa ja joukkueessa voi kehittyä euroopan huipulle.

 • Saintsista on vielä hieman vaikea sanoa oikein mitään. Ainakaan sivuilla olleessa rosterissa ei ollut vielä pelinrakentajaa, eikä muitakaan jenkkejä mainittuna lainkaan. Rosterissa on muutama todella hyväkin pelimies. Rehellisyyden nimissä, en kuitenkaan usko, että tuolla porukalla liigan kärkisijoituksia kolkuteltaisiin. Kyllä esim. vaasalaisten panostus liigakauteen näyttää kovemmalta. Toki toivon, että Tampereen joukkue yllättäisi positiivisesti.

  Ja Inkisen nousu kolmosesta Saksan liigaan on mielestäni osoitus Crocojen valmennuksen ja harjoittelun toimivuudesta, kuten joku ylempänä totesi.

  Jotkut kirjoittajat tuntuvat haikailevan sen perään, että joukkueet koottaisiin vain kantasuomalaisista oman kylän pojista. Kyseisille kirjoittajille suosittelen lämpimästi kakkos- ja kolmosdivarin matseihin menemistä. Itse katselen mielummin Vaahteraliigaa.

 • Efe Rojaaleihin. Boom!

 • Vauh, kova merkkaus Royals :) Nyt vielä onnistunut QB hankinta Vaasaan, niin odotukset voi nostaa uudelle tasolle. Uskottava heittokin on luotava ja siihen tarvittava käsi.

 • Titola näköjään Saintsin puolustuksen koordinaattoriksi. Ei näytä vuotta pitempään viihdyvän kerrallaan missään.

 • Tohon ku Wasa lätkäsee vielä 3 jenkkiä päälle niin ei uskoisi että jäis viimeseks liigassa. Syyhyttää jo Seinäjoki-Vaasa pelit kesällä notta!

 • Kaikki mitä ikinä voit tietää 40 jaardin testistä ja vähän pikajuoksustakin:
  http://alexjalo.blogspot.fi/

 • Vaasa pelaa jo ensi kesänä playoff-jefua mutta ei vielä kotonaan

 • Ei malttais kesää oottaa ku katsoo Jari Turusen hienoja kuvia Roosters-Tyresö-leiriltä. Toivottavasti Swarco peli näkyy netissä.

  http://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/Jenkkifudis+2016/Helsinki+Roosters+-+Tyres%C3%B6+Royal+Crowns+130316+Harjoitus/Helsinki+Roosters+-+Tyreso%CC%88+Royal+Crowns-45.jpg

 • Oliko kukaan katsomassa tänään Roostersin leiriä? Miltä peli näytti? Kumpi oli edellä?

 • Kyllä on vielä seuroilla tekemistä median kanssa, että saadaan nimet oikein.

 • Royalsilla on ikävä tilanne, että siitä joukkueesta mikä aloitti II-divarissa kolme kautta sitten, on lopettanut tai siirtynyt pois yli tusinan verran pelaajia. Viime kaudenkin jälkeen neljä tai viisi aloittavaa kotimaista pelaajaa on poissa. Similä, Oliver ja Walter Vasanoja, Nyrhinen ainakin. Vaikka Vaasassa treenataan kovaa ja tehdään laadukasta työtä, ei tuollaisia kokeneita kotimaisia kavereita paikata yhden talven mittaisella treenillä, kun runko on kuitenkin joillakin pelipaikoilla kapea ja kokematon. Kuitenkin Royalsilla tulee olemaan aloittavassa kokoonpanossa molemmilla puolilla palloa noin kymmenen omaa pelaajaa, ketkä ovat pelanneet vain oikeastaan Royalsin olemassaolon ajan. Tottakai sellainen joukkue tarvitsee vahvistuksia ja apuja.

 • UA:n paidat ja housut.

 • @Helsinki troijans: Tais YLEn toimittaja olla vaan niin tohkeissaan ku sai pukee jefuvermeet päälleen. : ) Mut mukavaa et YLEkin noteeras lajin välillä. Toivottavsti jatkaa noteeraamista ens kesänäkin.

  http://areena.yle.fi/1-3125621?autoplay=true

  (juttu alkaa n. 6:10 kohdalta)

 • Kävin katsomassa kahdet setit (la ensimmäiset ja su viimeiset). Lauantailta jäi käteen lähinnä hämmästyttävä tempo jolla asioita toteutettiin. Siellä taidettiin ahtaa kentälle neljätkin ”tapahtumat” samaan aikaan. 2xinside + 2x1v1…yritä siinä nyt sitten pysyä perässä. Roostersin miehitys näytti omituiselta, 4 LB, 10 DL ja mitä, 8 DB? R:n RB:t olivat varsin hyviä, Taylorille ei paljoa tarvinnut tilaa jättää kun se jo livahtikin sieltä vapaaksi mutta ehkä enemmän vakuutuin sen 36:n (nimi unohtui) suorituksista: tasaisen varmasti puski jaardia tulemaan. Lauantailta olisin sanonut että aika 50:50 meni pelit, Tyresön takakenttä näytti tosi hyvältä. Yllätys olikin suuri kun sunnuntaina R vei pelejä miten tahtoi. Jaardeja tuli niin heittällä kuin juoksemalla ja tunteetkin alkoivat lämpenemään (vaikea käsittää tälläisessä treenimatsissa). En tiedä mitä niissä kahdessa harjoituksessa tapahtui mutta tosiaan sunnuntaina T oli helisemässä. R:n DL oli kertaluokkaa parempi kuin T:n OL.

 • Saints julkaisi että Veikka Lehtonen pelaa ensi Tampetreella. Eihän tuosta ole pitkä aika kun Orebro julkaisi saman asian. MItäköhän seuraava lause konkreettisesti tarkoittaa: ”Veikka tekee paluun Pyhimyspaitaan ensi kesänä. Hän aloittaa kauden Ruotsissa, jossa on pelannut jo kaudet 2013 – 2015” . Eli million paluu Tampereelle tapahtuu , sarjathan pelataan melkolailla päällekäin Suomessa ja Ruotsissa ???

  http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?45169

 • Ruotsin sarja loppuu heinäkuun alkuun eli varmaan siitä etiäpäin Tampereella.

 • Saints on nyt signannut kaksi pelipaikkansa parasta kotimaista pelaajaa, Pinnan (TE) ja Lehtosen (RB). Näin ei -tamperelaisena minusta tämä on kyllä vahva keskisormi kaikille niille (ilmeisesti paikalliskilpailijan edustajille), jotka dissasivat Saintsin vetovoimaa.

  Hienoa saada Veikka taas Suomeen ja sama kommentti ja onnittelut Royalsille Efestä ! Monta potentiaalista median rakastamaa jenkkifutaria…

 • Viimeisen uutisten jälkeen aika päivittää liigan ranking:

  1. Roosters, pelaa todennäköisesti puhtaan kauden
  2. Trojans, jos maltti pitää. Materiaali kyllä riittää tähän mutta onko valmennus ajan tasalla
  3. Royals, alkaa olla osaamista sarjayllättäjäksi. Kun vielä jenkkivalinnat osuu kohdilleen
  4. Crocodiles, hyökkäyksessä alkaa olla lähes 100% import-miehitys aloittajien osalta
  5. Saints, hyvällä linjapelaamisella pääsee pitkälle kun taitopelipaikoilla parhaat pelaajat
  6. Taft, paljon on pallollista osaamista mutta kuka pelaa aikaa QB:lle
  7. Se runko alkaa vaan olla lian ohut vaikka jenkki-trio olisi täysosma

 • Vaasan pitäisi saada vielä lisää kotimaisia pelaajia muaalta suomesta niin kaikki näyttäisi vielä paremmalta…

 • ja valmentajia

 • Jim Barry signs to Vantaa Taft.. mikähän kaveri tämä on

 • Tämä varmaan korvaa sotasankarin josta on tullut liian suuri sankari suomalaiseen puulaakisarjaan. Ikävä jos näin mutta jenkkeinä nyt QB, Sisler ja Rodriquez joista epäilen viimeisen tehneen oharin. Tämä täydellistä huhuilua..

 • Mikäs rodriquezille on tullu? Onko jossain lukenu että ei olis tulossa suomeen kuitenkaan vai onko vaan huhuja??

 • No eikö tossa viestissä lue selvällä Suomen kielellä että kyseessä on huhu ja ilmeisesti kirjoittajan spekuloinnin alullepanema

 • @Raven
  Mitä merkitystä sillä on, jos Royalsin vahvistukset tulee Ruotsista tai muualta Suomesta? Varsinkin jos muualta Suomesta ei ole löytynyt halukkaita tulijoita, koska etäisyydet (?), ruotsinkielisyys (?), kivempi olla mestarisuosikissa penkinlämmittäjänä (?) tms. Taatusti kotimaiset vahvistukset olisivat tervetulleita Vaasaan (edellyttäen että olisivat vahvistuksia) ja varmasti tällaisten perään on myös kyselty. Ratkaiseva tekijä on kuitenkin omavaraisuus, eli kuinka monta omaa pelaajaa Royals pystyy nostamaan pelaavaan kokoonpanoon. Lähtökohtaisesti en näe, että joku helsinkiläinen liigajyrä toisi mitään sellaista lisäarvoa, mitä ulkkarivahvistukset eivät toisi. Efe tietysti on asia erikseen, koska kaupungin oma poika ja lisäksi todellinen kotimainen huippunimi.

  Kenties tulevan kauden jälkeen rekrytointi kotimaassa olisi helpompaa, kun Vaasa liigapaikkakuntana on kaikille tutumpi.

 • Riippuu varmaan joukkueesta. Joidenkin jengien osalta sillä täällä olevien kirjoitusten mukaan paljonkin merkitystä, nähtävästi Vaasan osalta kaikki keskustelu ja kyseenalaistaminen on kielletty?

 • Kotimaisten pelaajien rekrytointi perustuu kyllä suurimmaksi osaksi joukkueiden sijainnillisiin tekijöihin. Oulu, Seinäjoki, Vaasa ja osin Steelerskin tulevat aina olemaan siinä asemassa, että Etelä-Suomen ”tähtien” houkuttelu on aivan yhtä työläs/hinnakas/vaikea tehtävä kuin euro-pelaajien rekrytointi. Karttaa katsomalla pystyy helposti hahmottamaan realistisen reviirin jota edempänä on vaikea käydä kalassa.

  Vaasasta katsottuna lähimmät kotimaiset kalastusapajat (poislukien Crocodiles) sijaitsevat vähintään reilun kolmen tunnin etäisyydellä (Tampere, Jyvaskyla, Pori). Turkuun on matkaa reilut neljä tuntia ja Ouluun sekä PK-seudulle yli 5 tuntia. Suomeksi tämä merkitsee sitä, että kotimainen värväys ei suinkaan ajele treeneihin viikolla edes takas päivittäin vaan muuttaa asumaan Vaasaan – joka taas merkitsee avian vastaavia järjestelyjä seuralle kuin ruotsalaiset, brittiläiset tai vaikka jenkit. PK-seudulla kotimaiset värväykset voidaan hoitaa ilman matka- ja majoitusjärjestelyjä koska eteäisyydet ovat pienet ja kupattavaa riittää lukuisista seuroista.

  Luontainen siirtyminen työn, opiskelun, armeijan tai perheen mukana on toinen juttu, mutta niissäkin suunta on luontaisesti etelän kasvukeskuksiin.

  Periferian joukkueiden on pitkällä aikavälillä menestyäkseen rakennettava vahva omien pelaajien pohja. Vaasassa esim Vikingsin hyödyntäminen luo alustan kasvattaa pelaajia junnuista eteenpäin liigakelpoisiksi. Crocoilla oli aiemmin Gators mutta tama taitaa olla jo haudattu. Óulussa joskus huhuiltiin kakkosjoukkueesta, mutta nyt on tunnistettu tosiasiat ja lähdetty nöyrästi rakentamaan perustaa pitkän aikavälin kehittymiselle omien poimien periaatteella joka on ainoa realistinen kasvupolku ruuhkasuomen ulkopuolella.

 • Eiköhän se tärkein asia, jolla menestystä saadaan, ole seuran talous. Crocodiles on tässä onnistunut vuodesta toiseen ja ilmeisesti NFL-Seppo on Vaasaankin haalinut hyvän läjän sponsorirahaa.

 • Onko se keskustelun kieltämistä, että esitetyille väitteille/mielipiteille pyydetään perusteluita?
  Omalta osaltani ainakin pyrin viemään keskustelua eteenpäin, en todellakaan ole sitä estämässä.

  Rekrytoinnista, tai siis sen vaikeuksista ruuhkasuomen ulkopuolella, olennainen tuli yllä olevan kirjoittajan toimesta jo esiin. Yleisessä keskustelussa ulkomaalaisvahvistuksia pidetään jonkinlaisena paheena, jotka vievät kotimaisten pelaajien pelipaikat. Kotimaiset vahvistukset kuitenkin ovat ilmeisesti täysin ok. Kysynpä vain, että mitä eroa on (tässä tapauksessa) Royalsin runkopelaajan näkökulmasta, jos hänen pelipaikkansa ”vie” ruotsalainen, amerikkalainen tai helsinkiläinen vahvistus?
  Vaasalaisen yleisön kannalta on todennäköisesti samantekevää mistä vahvistukset tulee. Suurin osa ei ole seurannut jenkkifutista niin pitkään, että suomalaiset huippunimetkään sanoisi heille yhtään sen enempää kuin Blomgren, Winston tai Akena. Omia poikia luonnollisesti tullaan katsomaan. Fakta on kuitenkin, että Royalsin kotimaisella rungolla (n. 35 pelaajaa) ei Vaahteraliigakautta läpi viedä, joten vahvistuksia tarvitaan. Olennaista ei siis ole mistä vahvistukset on hankittu vaan se, että pitkällä tähtäimellä omien runkopelaajien määrää saadaan kasvatettua niin, että vahvistuksia tarvitaan mahdollisimman vähän.

 • Se joukkue, joka pystyy keräämään yli 300 kilon kausibudjetin, haastaa jo kertaheitolla eurooppalaiset kärkijoukkueet. Ymmärtääkseni Vaasa on lähimpänä tuota budjettia 160 kilolla? Ainoastaan pääkaupunkiseudun pelaajapohjalla pystyy keräämään sellaisen joukkueen ilman rahaa, toki silloinkaan se ei ole helppoa. Olisi mahtava nähdä, millainen joukkue tulisi, jos Seinäjoki ja Vaasa pystyisivät yhdistämään joukkueet. Molemmilla on rahaa ja yhdistettynä hyvä kotimainen runko.

 • Vaasa ja Seinäjoki ei koskaan yhdisty. Se taistelupari elää varmasti ikuisesti.

  Silloin kun Seinäjoki pelasi Vaahteraa, ja Vikings (Royalsia edeltänyt Vaasan edustusjoukkue) pelasi I- tai II-divaria, parhaat vaasalaiset pelasivat Seinäjoella. Nyt on alkanut näkymään suuntausta toiseen suuntaan, missä vanhat vaasalaiset ovat palanneet jo Vaasaan, tosin taitaa Ceken olla ainut kuka enää pelaa, ja pari pelaajaa on Seinäjoelta tullut Royalsin riveihin. Se on ihan normaalia, ja sitä tapahtuu kaikkialla.

 • Taistelupari on ja pysyy mutta ketä seinäjokista on lähtenyt Vaasaan? Ceken palannut Vaasaan vanhoilla päivillään, nyt Efe ja muutama vuosi sitten Järviön Ville lähti Vaasaan. Ville Turusta alkujansa että eipä ole ketään seinäjokista sinne mennyt.

 • Se on tllut jo selväksi että Taftilla tulee olemaan ennennäkemätön määrä USA-passin haltijoita joukkueessaan. Stokesilla ym kotijenkeillä on pitkän maassaolonsa kautta eu-status plakkarissa mutta kuitenkin nyt kummastuttaa. 10. helmikuuta Taft kertoi jenkki-trionsa olevan kasassa:

  http://www.taft.fi/uutiset.html?40626

  Nyt kuitenkin on julkaistu neljännen jenkin, LB Jim Barryn sopimus:

  http://www.taft.fi/uutiset.html?45778

  Kolmen amerikkalaispelaajan kiintiöön on nyt ilmoitettu sotasankarinakin kunnostautunut Daniel Rodriquez, Huskiesissa viime kaudella erinomaisia otteita esittänyt Joel Sisler, pelinrakentaja Dylan Potts ja tänään viimeisimpänä LB Jim Barry. Kenelläkään pelaajista ei ole ainakaan Europlayers-profiillissaan merkintää kaksoispassista eikä taft ole heitä sellaisena esittänytkään. Joku yllä olevista ei kuulu joukkoon, itse veikkaan, että Rodriquez on liian kiireinen Suomeen kuten joku jo aiemmin spekuloi. tai onko parempaa tietoa saatavilla?

 • Hökis tottahan se on tuokin. Taftin homma on kyllä jännään varsinkaan kun kukaan ei joukkueessa selitä mikä on tilanne jenkkien suhteen?!

 • Ainoa selitys on: TAFT saanut erikoisluvan käyttää 4 jenkkiä tasoituksena. :)

 • Taft on saanut erikoisluvan neljälle jenkkivahvistukselle ja lisäksi erikoispäätöksellä suomalaisstatuksen kaikille kotijenkeilleen vaikka statusehdot eivät kaikilta osin täysimääräisinä täyty.

  T. HMUT

 • Näyttää siltä että Rodriquez tekee oharit. Taftin Team App on päivittänyt pelaajalistaa ja sotasankarin nimi puuttuu rosterista. Olisi ryhdikästä kertoa tästä jos tilanne se miltä näyttää. Meinasin tilata miehen Rise-kirjan Amazonista mutta antaa nyt sitten olla…

 • Monta pelaajaa viime vuoden all stars valinnoista jatkaa tänä kesänä pelaamista Suomessa?

 • TAFTin jenkkivahvistukset on kyllä todella hämärä juttu. Joukkueen rosterissa löytyy myös joku Tashawn Hall. Tästä ei joukkue ole julkaissut mitään. Twitter- profiilissa lukee Helsinki https://twitter.com/shawntyhall

 • Hyökkäyksen puolelta taitaa suurin osa jatkaa Suomessa pelaamista.
  Puolustuksessa taitaa olla enemmän vaihtuvuutta. Ainakaan stuth, perineau ja roostersin itävaltalaiset eivät jatka tänä vuonna pelejä suomen kentillä.

 • Perrineau taitaa pelata Suomessa tänä kesänä.

 • Näyttää siltä, että Taftissa on kaksi viestinnän linjaa. Seuran nettisivuilla julkaistaan uutisia ja siellä on kyllä rosterikin. Toisaalta ilmeisestikin pääjehu Stokes ylläpitää omaa Taft team appia jossa julkaistaan asioita omaan tahtiin ja osin eri sisältöisenäkin ja erilaisella rosterilla. Nyt team uppiin on kehitetty Taftille uusi maskottikin mukaan kuviin. Koittakaa nyt vähän harmonisoida näitä juttuja kun alkaa olla Vantaallakin ainekset ihan erilaiseen kauteen kuin viime vuonna.

 • Onko kertoa tarkempaa infoa perineausta?

 • Eiköhän se kohta julkisteta

 • Fack it mikä on Vantaan linja. Tärkeintä on, että ne on todella vahvistuneet. Niin paljon, että ne on pleijareissa. Tämä siis minun arviona. Tärkeintä on, että MUP -Areenalla jytisee – niin monenvup

 • ,,,,, niin monen vuoden jälkeen. VANTAA IS BACK !!!!

 • Stokes on rakentanut Taftiin joukkueen jolla ei ole minkäänlaista tulevaisuutta. Kaivoon on kannettu vettä saavi kaupalla. Uskoisin, ettäyksi SAJL:n suurimpia työsarkoja kevään aikana on Taftin kotijenkkien suomalaiststatusten käsittely.

 • Kellään tietoa, että minkälaisia tuloksia Combineissa on tehty?

 • Eihän kyseessä oo kuin uusinta uutta ja SM-titteli. Ei siitä kannata ääntä pitää, se myy itse itsensä. Ens vuonna joutuu varmaan pitää karsinnat.

 • Mun muistin mukaan liittoon piti tulla uus kaveri viestintää tekemään – ei oo mkään muuttunut, Kyllä kai, toi combine on varmaankin jonkinlainenn kokeilu ja taas kerran hyvä paikka lisäjulkisuudelle eri tavoin. Mutta tietysti jos jefu on Suomessa se ainoa laji jonka kertoo uutisensa virka-ajan puitteissa some-aikakaudella niin voe hyvää päivää…

 • Ylläolevaan täysin eri.

  Liitto on parantanut todella selvästi tiedotustaan ja lisännyt volyymia ihan viime aikoina. Sen kuin lukee sajl.fi niin sen huomaa.

  Paljon ehdottomasti parannettavaa, mutta hyvin lähtenyt käyntiin jos/kun tämä on siis seurausta Mika Laurilan aloittamisesta viestintäpäällikkönä. Täysiaikaisesti Laurila aloittaa huhtikuussa.

 • En sanonut seinäjokelaisia, vaan Seinäjoelta ylipäätään.

  Ceken edelleen Vaahteraliigassa huippu omalla pelipaikallaan, mutta valitsi II-divarissa pelanneen Royalsin. Järviö siirtyi Vaahterasta I-divarin Royalsiin. Miksi? Mitaleita ja menestystä olisi ollut Crocoissa tarjolla, mutta valitsivat alasarjajoukkueen. Ketään ei vastaavasti ole muutamaan vuoteen Vaasasta siirtynyt Seinäjoelle.

 • Ei Royalsista, mutta Vikingsista kylläkin on tasaisesti noussut Crocoihin linjamiehiä. Pikaisella muistin kaivuulla keskimäärin yksi vuodessa viimeisen kymmenen vuoden aikana on ottanut Vikingsista vauhtia, eikä kuluvakaan vuosi näytä tekevän poikkeusta =).

 • Kaikki ei näköjään mahdu tai kyvyt ei riitä Royalsiin, joten sitten haetaan vauhtia sieltä minne mahtuu, eli Crocodilesistä :)

 • Valmennuksellisesti Vaasa on valovuoden edellä muita. Näyttihän sen jo viime kauden 3. tila kiven kovassa 1.divisioonassa.
  Toki Vaasa haastaa muut niukalla budjetilla.

 • Juu Vaasan ylivoimaisuus kotimaisilla pelaajilla mitattuna on jotain sellaista mistä muut voivat nähdä märkiä päiväunia.

 • 1 div 3 sijalta suoraan VL mestariksi!

 • Näkyy lauantain tulokset vihdoinkin näin maanantain iltapaivän kunniaksi ilmestyneen SAJL:n sivuille.

  http://www.sajl.fi/?x167512=4985911

  Kun jutun lukee niin ymmärtää vähäisen innon tulosten julkistamiseen. SAJL ei ollut onnistunut houkuttelemaan paikalle lainkaan liigapelaajia. Taisi miesten osalta olla koko juttu Jaguaarien sisäistä kilvoittelua. Ja kyllä, eihän nämä oikeasti kiinnosta lainkaan tässä mittakaavassa.

  Hyvä idea, huono toteutus!

 • ”– Pidemmässä mittakaavassa lajikohtaiset keskiarvot kertovat siitä suunnasta, mihin laji on menossa, Heikkinen toteaa lopuksi.” Indeed..

 • @Duunia pukkaa: Jostainhan järjestäminen on aloitettava. Mikä sun mielestä toteutuksessa mätti?

  Oikeessa oot et näin vähillä osanottajilla ei kiinnosta ns. suurta yleisöä. Toivottavasti ens vuonna seurat ja pelaajat kiinnostuis SAJL:n Combinesta ja olis enemmän osanottajia. Ja combine vois olla yks tapa tuoda lajia esille noitten pienten lajien yhdistettyjen SM-kisojen yhteydessä.

 • Ai mikä toteutuksessa mätti. No ensinnäkään kun ei ole ollut paikan päällä ei voi kommentoida muuta kuin sitä miten homma on saanut näkyvyyttä ennen ja jälkeen tapahtuman. Tällä sektorilla mättää melkoisesti.

  Combine voisi olla vaikka avoin jefu-tryout kaikille sporttisille wannabe jefureille jotka parhaimmillaan haastaisivat eturivin sarjapelaajia. Pitäisi vaan saada ne eturivin pelaajat paikalle. Se mikä SAJL:n totutuksessa mättää on osallistujamäärä joka lähinnä säälittää.

 • Saints ilmoittanut vahvistuksistaan. Tällä kertaa pelaajia värvätty Jyväskylän suunnalta.

  http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?46284

 • Combine on yksi parhaita juttuja suomijefussa aikoihin. Luulisi olevan seurojen etujen mukaista kilpailuttaa omia pelaajiaan ja maksaa vaikka parin parhaan edustajansa kulut osallistumisesta. Ulkomaille pyrkivien pelaajien intressinä luulisi olevan virallisten tulosten saaminen omiin pelaajatietoihinsa. Alemmissa sarjoissa pelaavien kovakuntoisten kavereiden luulisi haluavan näyttää kykynsä ja pyrkiä sitä kautta vaikka maajoukkuerinkiin.
  Ensi vuonna ei kenenkään tarvitse pelätä, että olisi liian huono. Jos pystyy tämän vuoden voittajaa parempiin tuloksiin, niin sinne vaan näyttämään. Tosin ensi vuonna tasokin on taatusti kovempi.

 • Olihan toi erittäin huonosti lanseerattu mutta taustalla hieno idea. MIksi seuroja ei olisi haastettu kilpailemaan keskenään ”parhaan” edustajansa välityksellä ensimmäisenä vuonna. Toinen huomio kohdistuu paikkaan. Vaikka Jyväskylä sijaisee maantieteellisesti keskellä Suomea ei se ole Suomi-jefun keskipiste. Varmasti samat fasiliteetit olisi saatu lähempää pelaajamassoja ja siten osallistujia paikalle. 11 on oikeasti törkeän huono saavutus katsoi asiaa millaisten lasien lävitse tahansa. Tai sitten tämä projekti olisi voitu luovuttaa Waasalle markkinoinnillisista syistä.

 • Ennen kisoja oli pariin kertaan liiton sivuilla juttua. Olisiko pitänyt olla enemmän? Oletan että liitto on myös seurojen suuntaan viestinyt erikseen. Jos viestiä on seuroille mennyt, niin onko se liiton syy jos osallistujia ei ole ollut? Mun mielestä pallo osallistujista on seurojen ja pelaajien suunnalla ei liiton toimistolla.

  Kisojen aikaista viestintää ois voinut kyllä hoitaa aktiivisesti FB:n tai Twitterin kautta, kun moiset on käytössä. Eli täs mieles tiedotus tosiaan mätti.

  Paikan suhteen ymmärsin et aloite on tullut tuolta Jyväskylän suunnalta. Mutta ilmeisesti kuitenkin tarjolla ois ollut kunnon olosuhteet.

 • No johan tuo hinta täytti hupaisuuden merkin.

 • Rehellisesti sanoen minusta kommentit ovat aikamoista puskista itkemistä. Ensinnäkin osallistujien vähyyttä on ihan turha valittaa, ellei ole itse osallistunut tai ollut lähettämässä oman joukkueen pelaajia paikalle. Toiseksi paikan valintaa on täysin aiheetonta valittaa varsinkin, jos samaan aikaan päivittelee hintaa. Missä pääkaupunkiseudulla olisi saanut hallin, testivälineet ja vielä testaajia jotenkin järkevään hintaan? Jyväskylä oli varmaankin niin laadullisesti kuin hinnallisestikin paras. Miksi tapahtuman pitäisi olla pääkaupunkiseudulla? Esimerkiksi paljon, paljon pienempi leuanveto ry järjestää kisoja ympäri Suomea ja porukka matkustaa SM-kisoihin pääkaupunkiseudultakin jopa Rovaniemeä myöten. Itse asiassa asiaa tutkiessani totesin, että pitäisi varmaan osallistua, kun ennätykseni on SE-tulosta korkeampi. Vastaavasti varmaan monet havaitsevat, että omilla penkki- tai 40 jaardin tuloksilla voisi hakea kotiin Suomen mestaruuden. Kuka ei haluaisi olla Suomen mestari? Näin Glory Days -pelaajana saattaisin osallistua piruuttani Combineenkin, ellei polvivamma tekisi sitä liian hankalaksi. Toivottavasti joku meistä osallistuu! Yli 50-vuotiaat pystyvät uskomattomiin suorituksiin myös pikamatkoilla: Darrell Green ja Ron Brown juoksivat 50-vuotiaina 40 jaardia 4.4 käsiajalla…

 • Surkeaan osallistujamäärään on varmasti syynsä josta monia on tuotu täällä esille. Idea kuitenkin hyvä mutta siihen pitää sitoutua vähän laajemmin. Ja jos Combine olisi järjestetty vaikka Taftin SnowBowlin yhteydessä Vantaalla olisi maailma näyttänyt erilaiselta.

 • Combine vaikuttaa kiinnostavan meitä uteliaita tietokoneilla enemmän, kun niitä joiden otaksuttaisiin siihen osallistuvan. Onko ”Combine SM-mitallilla” minkäänlaista arvoa pelaajien silmissä? Nämä tulokset mitä tänään julkaistiin ovat ainakin miesten osalta enemmän huonoa kuin hyvää julkisuutta suomalaiselle amerikkalaiselle jalkapallolle kenen tahansa silmissä.

 • Juuri mainitsemasi takia olisi pitänyt saada hyvät pohjatulokset alle kutsumalla ensimmäiselle kierrokselle mukaan joukkueiden ykkösmiehet. Sen sijaan että hinnaksi laitettiin 60€/osallistuja olisi jokaiselle seuralle pitänyt myöntää yksi vapaa edustusoikeus.

  Mutta kaadutaan asiassa rakentavasti eteenpäin. Ajatus Combinen soveltamisesta Suomessa on hyvä, vaikka kulttuuri meiltä puuttuu. Mitä jos liigan perinteisen liigakauden avauksen tiedoitustilaisuuden yhteyteen järjestetään näytösluoteinen importtien Combine ja yritetään kaapia medioita paikalle kaikin käsillä olevin keinoin. Joka seurasta yksi importti ja yksi kotimainen huippu kisaamaan. Tavoitteena osoittaa, miten monipuolista atleettisuutta lajissa menestymiseen tarvitaan. Ja sama voitaisiin järjestää sarjatasoittain ainakin ykkösessä ja kakkosessa. Nythän on tavallaan luotu standardi tässä ensimmäisessä harjoituksessa.

  Jakossa voisi haastaa jonkun toisen lajin edustajia kisaamaan jefupelaajia vastaan samoin eväin ja taas pyrkiä osoittamaan lajin urheilullisuutta…

  Kyllä tästä hyvä tulee kun vähän kehittää eikä yrittämistä pidä tuomita.

 • Jonella oli monta loistavaa ideaa. Importtien näytösluontoinen Combine ja siihen vaikka liigajoukkueiden/mj:een huippuja mukaan. Sellainen voisi tuoda kutsuttuna paikalle TV:kin. Ehkä Nelonen voisi sellaisen avulla mainostaa Vaahteran maksullisia lähetyksiä.

 • Hyvää jatkojalostusta Filebacker, Nelonen olisi juuri oikea yhteistyökumppani ja combinesta saisi samanlaisen TV-tuotannon kuin vaikkapa vahvinmies-kisasta. Ja kisaan voisi kutsua mukaan ”pystymetsänmiehiä” haastamaan lajieliitin…

  Not invented there but feel free to use…

 • http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3738

  No nyt selvisi sitten minne perineau menee. Tämän uutisen myötä Trojansin d-linjan keskellä on noin 300 kiloa lihaa a la perineau ja helenius. Siinä saa o-linja tehdä töitä, jotta saa kaverit liikkeelle. Uskoisin myös tämän unkarilaisen olevan varten otettava pelaaja.
  Tulee mielenkiintoisia pelejä kesällä.

 • 40yd ajat pistää vähän silmään. lieneekö ollut hidas alusta tms. koska Jyväskylän Rapola oli kentällä ollessaan selkeästi aina kentän nopeimpia pelaajia viime vuonna kunnes loukkaantui. Jos hän ei ole päässyt tuolla alle 4.93 aikaan (koska se oli nopein ja se ei ollut Rapolan) niin miten hitaita sitten muut suomipelaajat ovat..
  No täällähän joku kiven kovaan välitti joku vuosi sitten että seinäjoen junnut on juosseet 4.4-4.5 aikoja :D niillä oltaisiin kovia jo NFL scoting combinessa eli siellä kannattaisi ehkä mitata uudestaan matka ja hommata kennot.. Suomen mj-huipuista muutamat pääsee tällähetkellä kennoihin 4.6 alkaviin aikoihin, en tiedä olisiko jyväskylän alustalla päässyt.

 • Stadler pelasi Sixtareissa muistaakseni 2012. On kaurapuuroa syöty sammioittain sitten sixtaripäivien kun katsoo kuvan habaa…

 • Tais combinessa olla kunnon vehkeet mittaamiselle eikä käsiaikoja. Jos katsoo suomalaisten pikajuoksutuloksia niin hyvä kysymys et onko Suomessa oikeasti 4.5 miehiä? Monen kerrotaan juosseen 4.5 mutta onko matka ja ajanotto hoidettu varmasti oikein.

 • @Combinesta 40 jaardin juoksun saloista voit lukea tuoreesta kirjoituksesta täältä:
  http://alexjalo.blogspot.fi/

  Nyt ei ole tiedossa, miten ajat on otettu Jyväskylässä. Uskoisin, että maalissa oli kenno, mutta tuskin oli kosketusmatto lähdössä.

 • Stadler pelasi Sixtareissa kaudella 2013, ja taitaa tuo kuvakin olla samalta kaudelta Euro American challengesta.

 • Olisiko jyväskylässä ollut kennot molemmissa päissä? Eli amerikan malliin (lähtö käsiajalla) voittajan aika olisi ollut n. 4,7s, mikä olisi jo hyvä aika. Ja varmasti Suomessa on joukkueurheilijoita, jotka juoksee 4,45s amerikan ajanotolla 40y. Jopa jenkkifutaajiakin. Se on sitten toinen tarina, että löytyykö niitä poikia, jotka painavat 100kg ja ovat todella nopeita (<4,6s)

 • Sajl-combine tuloksissa yllättää ainoastaan 20y shuttle aika ja 3-cone drill aika. Niissä olisin olettanut olevan kovempia aikoja, tosin näissäkin vaikuttaa ajanotto- ja mittausmenetelmät (esim. 20y shuttlessa pelkkä käsikosketus vai pitääkö jalan rikkoa linja etc)

 • Turku näyttää nyt tuoneen selvästi heikoimmalle osa-alueelleen pari tekijämiestä. Turun juoksupuolustus näyttää tämän jälkeen huomattavasti vahvemmalta.

 • Perrineau on hyvä niin kauan kuin kunto kestää. Väsyy nopeasti, jonka jälkeen yllättävän helppo liikuteltava. Kuitenkin erittäin fiksu ja hyvä pelinlukija, joka vetää aina downit loppuun asti.

 • Juu varmasti olet oikeassa. Iso mies ja väsyy helposti. Ainakaan viime kaudella 69ersin rosteri ei antanut mahdollisuutta kierrättää linja pelaajia ja tämä varmasti osaltaan vaikutti väsymiseen. Järkevällä peluuttamisella (lue kahden downin mies) miehestä on mahdollisuus saada kaikki irti.

 • Muistaakseni Stadler näytti melko atleettiselta jo Sixtarivierailullaan, mutta oli kokoonsa ja muotoonsa nähden yllättävän pehmeä kaveri. Toki nuorehko mies on voinut hyvinkin vielä kehittyä muutamassa vuodessa.

 • En kyllä ymmärrä miks combainia edes järjestettiin. Ei jeinkeisäkään käy nykyiset pelajat kilpailemassa. Ei oo mikään free agent saanut sopimuksen combainin perustella.. Merkittävät suoritukset tapahtuvat kentällä. Vaasalla hyvä idea kun panostavat omien palajien kehitystä näillä testeillä mutta en kyllä näe mitään järkeä tässä. Jos SAJL haluaa jatkaa lajin kiinostusta talvella niin joku 7v7 lippu turnaus olis parempi idea…

 • Tennberg pelaa ensi kaudella Swarco Raidersissa. SAJL:n kirjoituksessa mielenkiintoinen pointti:

  ”Itävallan sarjassa saa import-pelaajia olla vain kaksi kappaletta”

  http://www.sajl.fi/?x167512=4989375

  Tuon säännön takia Arttu ei voi pelata Itävallan kansallisen sarjan pelejä. Ainoastaan kansainväliset pelit. Eikä nyt pitäisi ottaa esille työvoiman vapaa siirtyminen EU-alueella jne. kaikki ne perusteet joilla suomalaisia löperöitä import-sääntöjä perustellaan. Itävalta on EU maa ja hyvä esimerkki siitä, että rajoituksia voi tehdä jos ne katsotaan tarpeelliseksi. Suomen pitäisi seurata perässä että saadaan taas kotimaisen pelin taso nousuun taitopelipaikoilla.

 • Tai koko kotimaisen pelin taso alemmas?

 • Tai-taa olla Itävalta Euroopan ykkönen jefussa. Jotain ne tekee oikein siellä. Naurettava importtien kilpavarustelu pitäisi saada loppumaan Suomessa ja laittaa seurojen nuorisomyllyt kuntoon palkkaamalla importtien sijasta kunnon valmentsjia.

  Ja ne vastustaa ketkä ovat riippuvaisia importeista. Same ole story mutta turha vedota EU:n lakeihin enää…

 • Aamen..

 • Ehkä sen jälkeen kun on roosters ensin saanut sen seitsemän voiton putken niin voidaan sitten muuttaa sääntöjä ettei kukaan tule historiankirjoja muuttamaan.

  ”Itävalta on EU maa ja hyvä esimerkki siitä, että rajoituksia voi tehdä jos ne katsotaan tarpeelliseksi. Suomen pitäisi seurata perässä että saadaan taas kotimaisen pelin taso nousuun taitopelipaikoilla.”

 • Vaasa vissiin pelaa suomiqb:lla? Hienoa – Vaasassa osataan. Totta puhuen viime kaudella Juuso Saikko pelasi ajoittain paremmin kuin se Rosekatti, ero oli ainakin hiuksenhieno. Koskahan Tampere julkistaa lisää nimiä? Koko trioo vielä puuttuu ja saa nähdä tuleeko muita importteja kuitenkin.

 • Vaasalle tulee vielä se 3 jenkkiä, ole ihan huoleti.

 • Rosekatin piti lopettaa viime kauteen, mutta niinhän tuo hakee uutta seuraa aktiivisesti. Vaasakin teki johtopäätökset, eikä enää tehnyt uutta sopimusta.

 • Itävalta nousi Euroopan huipulle aikana jolloin parhailla joukkueilla oli jopa yhdeksän jenkkiä kentällä yhtä aikaa. Kilpavarustelu kahden suurseuran välillä johti siihen että muiden seurojen mukana olo maan sarjassa ei ollut mielekästä ilman rajoituksia. Toki tuota ”työskentelee” Itävallassa sääntöä rikotaan joka vuosi ja kuten artikkelissakin tulee esille niin parhaat pelaa sitten muita sarjoja joissa ei ole samanlaisia rajoituksia. Mutta taso ei noussut siis kieltämällä jenkkejä vaan nimenomaan sallimalla. Se että nyt kun taso on noussut rajoittavat on ihan eri tarina.

 • ”Kilpavarustelu kahden suurseuran välillä johti siihen että muiden seurojen mukana olo maan sarjassa ei ollut mielekästä ilman rajoituksia”

  Eikös tässäkin ole mietittävää kerrakseen…

 • Ulkomaalaisrajoitukset toki toimivat, jos kaikki noudattavat herrasmiessopimusta, mutta jos joku sitä sitten haluaa rikkoa ja palkkaa (nimenomaan palkkaa, harrastajiahan ei EU:n työvoiman vapaan liikkumisen säädökset koske) enemmän kuin on sovittu, eivät muut seurat asialle (laillisesti) mitään voi.

 • Kyllä voi. Jos sarjan säännöissä rajoitetaan kentällä ja/tai pelaavassa rosterissa samanaikaisesti olevien importtien määrää niin siinä se on. Joukkue voi vapaasti palkata vaikka sata importtia työvoiman vapaan siirtymisen periaattein tai ilman sitä, mutta peluuttaa samanaikaisesti vain sääntöjen sallimaa määrää heistä.

  Nythän Swarcokin on palkannut useita ulkomaalaisia, Tennberg mukaan lukien, mutta valmennus päättää ketkä kaksi pelaa Itävallan sarjan peleissä.

  Herrasmiessopimukset on oma juttunsa, sarjamääräykset ja säännöt taas omansa. Kalle, sun kantasi on just se klassikko jonka taakse mennään aina piiloon muutoksen mahdollisuutta. Tän import-keskustelun elinkaaren vaiheet on ennustettavissa koska se noudattaa sina samaa kaavaa.

  Ja kaiken voi viedä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn ja saada päätökset ulos sieltä kahdessa vuodessa.

 • Jos tavoitteena on että pelin taso on mahdollisimman hyvä niin silloin jenkkikiintiön voisi poistaa kokonaan. Jos tavoitteena on saada suomalaisten pelaajien määrä ja taso nousuun niin silloin jenkkikintiötä voisi pienentää ja ottaa Ruotsin mallin mukainen homegrown tulkinta yliopistossa pelanneista käyttöön.

 • Pelin taso, suomalaisten pelaajien taso, seurojen elinkelpoisuus, sarjan tasalaatuisuus, lajin kiinnostavuus… Erilaisia näkökulmia huomioitavaksi.

 • Jenkit kuuluu jefuun ja parantaa peliä. Menkää kattoon kolmosta, jos kotimaiset kiinnostaa. Kilpaurheilu on kilpaurheilua. Jenkit voidaan sitten poistaa, kun niitä ei tarvita eli jokaisen yksittäisen pelipaikan paras suomalainen. Viime kaudella ei ollu yhdelläkään pelipaikalla suomalainen ygönen.

 • Kiintiön poisto = ei rajoituksia, toivetilla 11 jenkkiä kentällä. Jos taas halutaan kehittää suomalaisia niin 1 jenkki kentällä kerrallaan riittäisi kuten silloin ennen. Realismia on, että kaikille pelipaikoile löytyy aina parempia rapakon takaa kuin yksikään suomalainen.Miljoona high school pelaajaa ja 70 000 college pelaajaa takaa sen, että tarjontaa riittää.

 • Minua on jo kauan pohdituttanut ulkomaalaiskiintiöt ja työvoiman vapaa liikkuminen amatööriurheilusta puhuttaessa. Kuinka moni ulkomaalaisvahvistus on työsuhteessa joukkueeseensa? Jos pelaaja on työsuhteessa, täytyykö hänestä maksaa sivukulut (eläkemaksut etc.)? Jos pelaaja ei ole työsuhteessa joukkueeseen, päteekö bosman-sääntö? Voiko amatööriliiga määrätä kiintiöitä, jos sääntö koskee vain työvoiman liikkumista? Joku lakia lukenut voisi avata näitä kysymyksiä.

 • Dorkaa settiä on nykyinen kolmen jenkin kiintiö, jota kierretään tuomalla euroopasta turisteja ja metsästetään EU-passin omaavia jenkkejä. Joko rajoitetaan se import-kiintiö kolmeen, niinkuin on tarkoitettu tai sitten poistetaan kiintiö. Typerintä ikinä on peluutta jotain brittejä ja ruotsalaisia kun jenkeistä saisi parempia pelaajia ”kilpasarjaan”.

 • Jokainen saa käyttää rahansa miten tahtoo, itse keksisin parempiakin tapoja kuin rahoittaa jonkun lihavan britin kesäloman.

 • ”Bosman-sääntö (myös Bosman-päätös tai Bosman-tapaus) on nimitys Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen vuonna 1995 tekemälle päätökselle, jonka seurauksena EU-alueen joukkueurheilun ammattilaispelaajat saavat siirtyä vapaasti seurasta toiseen sopimuksensa päätyttyä.

  Vuonna 1990 belgialainen jalkapalloilija Jean-Marc Bosman halusi sopimuksensa päätyttyä siirtyä kotimaansa Liègestä ranskalaiseen Dunkerquehen. Liège ei kuitenkaan suostunut päästämään Bosmania, koska Dunkerque ei tarjonnut tarpeeksi suurta siirtokorvausta. Bosman päätti viedä asian EU-tuomioistuimeen.

  Tuomioistuin päätti 15. joulukuuta 1995 silloisen sopimusjärjestelmän sotivan työvoiman vapaata liikkuvuutta vastaan. Päätöksen seurauksena sopimuksettomat pelaajat saivat oikeuden vaihtaa seuraa ilman siirtokorvausta. Tuomioistuin totesi myös, että kaikkia EU-kansalaisia on kohdeltava tasavertaisesti, minkä seurauksena ulkomaalaiskiintiöiden käyttö loppui EU-pelaajien suhteen.” Lähde: Wikipedia

  Ihan jo perusymmärryksellä varustettu ihminen (lue: peruskoulun oppimäärä) ymmärtää mikä ero on EU-pelaajalla ja EU:n ulkopuolisella (mm. USA ja Canada) pelaajalla. Ja EU-lainsäädännössä taataan EU-kansalaisille (mukaanlukien urheilun ammattilaiset) työvoiman vapaa liikkuvuus…Jenkit tai kolmannesta maasta tulevat importit eivät nauti vastaavaa suojaa ja näinollen kiintiöt ovat täysin sallittuja.

 • No ilman jenkkejä tai eurooppalaisia meillä olisi varmaan 4-6 joukkuetta vaahteraliigassa…

 • Noniin, perinnekeskustelu on käynyt kohta sen identtisen draaman kaaren lävitse bosmaneineen jne. Rajoitukset ovat mahdollisia jos löytyy tahtotila ratkaista pöhöttyvä tilanne. Itävalta olkoon siitä elävä esimerkki. Tahtotilaa ei vaan löydy koska muutos horjuttaisi radikaalisti nykyisten menestyjien asemia. Yhden jenkin sääntö liigassa ja ykkönen kokonaan ilman olisi erinomainen ratkaisu. Ja kahden passin kikkailuun on ollut ratkaisu olemassa jo pitkään. Ei vaan ole tahtoa. Tämä on kuin valtiontalouden leikkaukset. Sokea Erkkikin ymmärtää että pakko on leikata ja rajusti. Mutta kaikkia leikkauksia vastustetaan intohimoisesti poliittisista syistä.

 • Jos amerikkalainen pelaa oleskelee Suomessa alle 6kk hänestä ei makseta Suomeen verokuluja eikä mitään työnantajamaksuja. Hän on verovelvollinen kotimaahansa, mutta se on henkilön itsensä vastuulla, ilmoittaako verotettavat tulot ym.

 • Mielenkiintoinen ja kasvava ilmiö ovat nämä eu-statuksen kotijenkit. Siis pelaajat jotka ovat tulleet suomeen puhtaasti jefu-importteina mutta kotiutuneet maahamme. Stokes ja Stacey Thomas ovat ensimmäisiä kovia pelimiehiä jotka pelaavat edelleen, mutta pikkuhiljaa suomalaistunut import-yhteisö tulee kasvamaan. Ainakin Johnsonin veljeksillä alkaa olla vuodet, asumisaika sekä sotu-kriteerit täytetynä, seuraavaksi varmaan Pineda.

  Stacey Thomas taitaa muuten olla viimeinen tulikuuma siirtomarkkinoiden nimi ilman julkaistua sopimusta. Talvikauden mies valmentaa Oulussa mutta varmasti kevätaurinko houkuttelee pelaamaan itsekin.

 • Jenkkien rajoittaminen muuttaisi nykyisiä voimasuhteita mut niin että nykyiset menestyjät olisivat vieläkin ylivoimaisempia. Ulkomaalaisiin menevät rahat siirtyisivät suomalaisille jotka lähtisivät muista seuroista ilman että näillä mahdollisuutta paikata menetyksiään ulkomaalaisilla.

 • Koriksessahan tuo rajoite on ratkaistu seurojen välisellä herrasmiessopimuksella. Eli missään säännöissä ei lue että saa käyttää max. neljää jenkkiä. Toiminut hyvin jo 10 v. Tosin jos joku seura haluaisi käyttää kahdeksaa jenkkiä niin sille ei kukaan voisi mitään, mutta eipä ole kukaan siihen lähtenyt.

 • Not gonna happen… Rajoitukset tasoittaisivat asetelmia ja mahdollistaisivat sen kaltaiset ilmiöt, mitä esim TAFT toteutti 1985 – divarista suoraan Vaahteramaljan voittajaksi. Sitä ei faktaa ei saa millään säännöilläkään muuttumaan, että hyvin hoidetut organisaatiot ovat pelaajille kiinnostavampia kuin huonosti hoidetut organisaatiot.

  Nykyiset import-säännöt tarjoavat mahdollisuuden oikotielle onneen ja tätä oljenkortta halutaan säilyttää intohimoisesti sarjoissamme. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa Kouvolan touhu. Lajin kehittymisen näkökulmasta kaikki ne keinot ja säännöt jotka tukevat ja kannustavat pitkäjänteiseen seuratyön tason parantamiseen tulisi asettaa prioritoituun asemaan. Suomalaisen jenkkifutiksen viisi keskeisintä kehittämisen aluetta ovat:

  1. Junioritoiminnan laajentaminen ja olosuhteet
  2. Tasokkaan seura- ja juniorivalmennuksen varmistaminen
  3. Laadukkaan seuratoiminnan edellytysten edelleenkehittäminen
  4. Lajin näkyvyyden lisääminen
  5. Laadukkaan pääsarjatuotteen kehittäminen

 • Itsekseni mietin miten pelkkä ulkomaalaisten pelaajien poisto toisi lisää taitavia suomalaisia pelaajia noille paljon puhutuille taitopelipaikoille. Taidan olla väärässä kun oletan pelaajan harjoitteluinnolla ja seuran tarjoamilla harjoittelusolosuhteilla ja valmennuksellakin olevan vaikutusta asiaan.

  Vaikka seura sitoutuisikin suomalaiseen pelaajaan, lopputulos ei ole mitenkään varma. Trojans panosti useamman vuoden J Anderssoniin pelinrakentajana, eikä valmista kuitenkaan tullut. Turun nopeaa kääntymistä I divarissa käytetään hyvänä esimerkkinä, kuinka joukkue hakee uutta potkua alemmasta sarjasta. Kuitenkin aika ratkaiseva tekijä Trojansin voittoputkelle divarissa oli Anderssonin siirtäminen QB:n paikalta Bedwellin toimesta. Tiedä sitten joutuiko Joonas Andersson kantamaan vastuun joukkueestaan sittenkin liian aikaisin, ja kehitys pysähtyi?

  Mieletäni ulkomaalaisten vahvistusten määrää ei ole tarvista muuttaa. Kun joukkueilla ei ole kansainvälisiä pelejä, niin mihin se suomalainen pelaaja tasoaan vertaa? Jos joku lihava britti on seuralle parempi hankinta kun kotimainen laatutuote, niin tuskin vika on siinä britissä. Tai säännöissä jotka sallivat britin pelaamisen Suomessa. Jos ei joudu kilpailemaan pelipaikasta niin panostaako pelaaja treenaamiseen tarpeeksi kehittyäkseen? Toisaalta miten pitäisi toimia Suomessa ympäri vuoden asuvien ulkomaanpassin omaavien kohdalla? Heitäkin alkaa olla jo aika monta.

  Kyllä suomalaisten pelaajien tason nosto on enemmän kiinni harjoittelusta kuin ulkomaalaisvahvistusten määrästä. Ja taitopelipaikoillekin on suomalaisia tarjolla. Onko sitten tarpeeksi, vaikuttaa tuotujen vahvistusten määrään. Pelipaikka pitää ansaita taidoilla, ei vain omaamalla Suomen passin.

 • Tiirapaasi, pakko on hyvä konsultti. Jos ratkaisijan paikoille ei voi tuoda aina sitä ulkomaista tähteä alkaa pakostakin syntymään kotimaisia ratkaisijoita jotka nousevat tähdiksi. Glorydays aikana oli jenkkirajoituksia, peli oli katsomoon kiinnostavaa ja suomalaiset nimet nousivat otsikoihin hyökkäyksen ja puolustuksen näkyvimpinä pelaajina. Jos muutos tehtäisiin menisci varmaan yksi kausi nikotteluun ja uusien asemien hakemiseen mutta jo toinen kausi kantaisi hedelmää. Laji tarvitsee kotimaisia tähtiä mutta fakta on, että tusinajenkki on aina taidoiltaan suomalaista huippua tasokkaampi ja vie sen pelipaikan ja -ajan.

 • Ja pakollinen ehdotus porrastuksista:

  1. Vaahterassa nykysäännöt
  2. Divarissa yksi tai kaksi importtia, ei QB:ta

  Itse olen seuraillut näitä kehäkeskusteluja vasta vuodesta -99, joten täytyy tuoda se elementti tähän, joka vielä puuttui: QB:t. Vaasahan ei tule pelaamaan Suomi-qb:lla, mitä todennäköisemmin, jolloin maassamme on yksi QB mestaruussarjassa. Sama tilanne oli herra Penkin aikoina. Nyt on vain kohtalaisen ilkeästi niin, että divariinkaan ei taida mahtua kuin Kuopio kotimaisella kuupalla, mutta heidätkin on täällä tuomittu häviämään sen vuoksi.

  Jos täällä aidosti halutaan nostaa suomalaisten QB:den tasoa, niin on se nyt aavistuksen kummallista, että valtaosa suomalaisista pelinrakentajista, jotka oikeasti pelaavat otteluissa, ovat II-divarissa. Siellä he nakkelevat II-divaririssuille II-divaritakakenttää vastaan. Ja tämä siis nyt II-divarivalmentajan suusta. Kovaa treenaavia jätkiä on II-divarissakin, mutta maamme parhaat rissut ja DB:t eivät ole II-divarissa, ainakaan keskimäärin, vaikka meillä ECG:ssä tietysti on. (Lisää vapaavalintainen hymiö tähän, vanha liitto tunnistaa tän :mrgreen: )

 • Janne Lehtinen, QB, Helsinki Wolverines, SAJL I-divisioona

 • Ja lisää kehäkeskusteluun vielä se, että kun maajoukkueen aika tulee pelata muutakin kuin Ruotsia vastaan niin joka jamppa seisoo kuorossa huutamassa, kuin meidän XX (lisää vapaavalintainen pelipaikka) on ihan surkeita.
  No kai ne ny on ku eivät ole nähneetkään peliaikaa kuin siellä 2-divarissa.

 • Jani Vilkko kertoo suoraan mistä Butchersissa on kyse kaudella 2016:

  ”Porvoon nuorennusleikkauksesta on puhuttu vuosia ja nyt se tapahtuu osin pakon sanelemana”

  http://www.porvoonbutchers.com/#!Jan-Vilkko-Butchersin-puolustuksen-valmentajaksi/cnf2/im5wu0vc26

  Hyvä, avoin ja rehellinen haastattelu. Hienoa !!!

 • Jos katsoo trojansin rosteria ja valmennusta Anderssonin qb vuosina niin luulen, että vastaus löytyy sieltä. Ei paljon löytynyt tukea kentällä kuin sen ulkopuolellakaan.

 • Sukupolven vaihdos kun ei rahaa ole…siinähän se. Kestääkö jengi juhannukseen asti?

 • Yllä olevalla kommentoijalla on juuri se asenne joka lajissa on syöpänä. Rahalla on tapana kompensoida organisaation ja toiminnan puutteita. Tsemppiä teurastajille nuorennuksessaan. Juniorit ovat olleet maan huippuja, ikävä kyllä joukkuetta on vaikeaa rakentaa Vaahteraliigassa ja tulos tulle olemaan sen mukaista. Jäliviisaan on helppo sanoa että olisi kannattanut hakea paikkaa ykkösestä niin kuin Wolvot teki yhden hutivuoden jälkeen.

 • Tässä rahan syövyttävässä valossa, miten siis kommentoit näitä:

  S-joki, Vaasa, Roo? Onko organisaatioissa ja toiminnassa siis puutteita?

 • Tosiaan, Lehtinen. My bad. Ei pitäisi kirjoittaa ennen kuin on herännyt. Mutta seuraava kommentoija kehäkeskustelusta kirjoitti sen, minkä jätin leikepöydän lattialle omastani.

  Porvoolle tsemppiä nuorennokseen – hyvin se meni silloin edelliselläkin kierroksella!

 • Paljonko importeille suurinpiirtein maksetaan nykyään? Ja onko kukaan tehnyt tilastoa eri seurojen jäsenmaksuista ja mitä se sisältää.

 • @Raha kysyt mainitsemiesi seurojen toiminna puutteita. Kyllä Seinäjoki kompensoi junioritoimintansa tulosten puutteita rahalla. Ja erityisestä tätä tekee Vaasa, mutta ymmärrettävämmistä syistä (=junioritoiminta ei ole ehtinyt kasvaa mukana seuran nousuvauhdissa). Seppo on Vaasassa tämän myös avoimesti kertonut. Roostersille raha on osin seuraus pitkäjänteisestä toiminnasta vanhimpana yhtäjaksoisesti liigassa toimineena joukkueena ja rahaa käytetään todella paljon tulevaisuuden varmistamiseen.

  Raha on silloin hyvin käytettynä kun se kohdistetaan tulevaisuuden rakentamiseen. Jos raha kerätään vain ja ainoastaan seuraavan kauden pelaajiin, ollaan tiellä turmioon. Oikeaa rahan käyttöä on esim jenkkien pitäminen maassa talvella valmentamassa myös junioreita. Roosters, Crocot ja Wolverines ovat tässä onnellisessa asemassa.

 • Importti tienaa lentojen, ruuan ja asunnon lisäksi haarukassa 0-1500€. Engelsmanni tulee 0-300€, perusjenkki 300-800€ ja Euroopassa tulosta tehnyt 800-1500€.

 • Fatkahan on se, että jenkkipelaajat tekevät suomijefusta mielenkiintoisen, mutta samalla myös heikentää sitä, koska pääsääntöisesti niin liigassa kuin divarissa parhaimmat hankinnat tehneet joukkueet menestyvät. Toki huomioidaan aina kokonaisuus mutta pääsääntöisesti asiahan on näin. Onhan se hölmöä hommaa, rahojen haaskausta että pelataan sarjaa tuontipelaajilla, varsinkin ulkomaalaisilla kuten Kouvola tekee.

  Jotain pitäisi tehdä suomijefun eteen että sarjat tasoittuisivat, mutta mitä. Ei se ole näiden onnistuneiden dynastioiden vika (roosters, trojans, crocot) että rahaa on sijoittaa pelaajiin ja resursseihin ja ihmiset haluavat kuulua dynastiaan pelaamalla tai seisomalla sivurajalla. Olen ennenkin sen tuonut esiin ja tuon sen vielä. Yksi vaihtoehto on että laajennettaisiin liigaa eli otettaisiin lisää seuroja mukaan. Ja vastaan jo valmiiksi tulevaan kysymykseen toisella kysymyksellä; onhan muissakin lajeissa monen tasoisia joukkueita korkeimmalla sarjatasolla, ja se tekeekin mielenkiintoiseksi myös muut pelit kuin kahden kestomenestyjän. Monessa muussa lajissa seurojen menestykset vaihtelevat vuosien aikana, ilman että seuraavana kesänä ollaan konkurssikypsä seura. Tämä voisi myös tasoittaa suomijefun ilmiötä että 2menestysvuoden jälkeen tulee nälkävuosi”. Ja kun useammalla paikkakunnalla pelataan liigaa, myös paikkakunnan omajoukkue voi saada rahaa paremmin, kuten sponsoreita jne.. ja sitä kautta myös paremmat resurssit käyttöön.

  Mutta ei tämä poista edelleenkään sitä tosi asiaa, että suomipojat (pl. vaasa/kukonpoijjat yms laatuseuran pelaajat) treenaavat heikonlaisesti siihen nähden mitä tämä laji vaatii. Mutta siihenkin voisi tulla muutosta, jos sarjoja tasoiteltaisiin ja tulisi useampi tasainen peli kuhunkin sarjaan.

 • @Raha Seinäjoella toki nykyään ihan ok junioritoiminta, ainakin sen vertaaminen Vaasaan on sama kuin vertaisi Maata Kuuhun. Vaahteraliigatasolla joukkueiden junioiritoiminta ei tule koskaan tuottamaan tarpeeksi omia pelajaa, jotta ilman importteja selvittäisiin. Roostersilla omat juniorit mukavasti esillä, mutta heillä ei taida erillistä b-junnujoukkuetta ollakaan? Roosterskin dyykkasi aika pahasti 2011, never forget. Toiminnassa näyttää olevan nyt enemmän rahaa kuin silloin.

 • ”Vaahteraliigatasolla joukkueiden junioiritoiminta ei tule koskaan tuottamaan tarpeeksi omia pelajaa, jotta ilman importteja selvittäisiin”

  Tämä niin totta tässä kilpavarustelun tilanteessa. Js importtien määrää rajoitetaan avataan nuorille pelaajille paremmat väylät edustusjoukkueisiin. Otetaan nyt vaikka Seinäjoki. Kun hyökkäyksen aloittavista 10/11 on importteja niin kenelläkään ei voi olla pokkaa sanoa että importit ei vie pelipaikkoja lupaavilta suomalaisilta. Toisaalta tuo kertoo surullisella tavalla oman pelaajatuotannon täydellisestä katastrofista. Jos importtimäärä olisi rajattu olisi tuossa croco-hyökkäyksessä automaattisesti suomipoikia palloa koskettelemassa.

 • Ja ilman importteja, olisko crocot pärjänneet samalla tavalla kuin nyt importtien kanssa. Ongelmaksi myös muodostuu se, että rahat sijoitetaan nyt kiinteiden kustannuksien lisäksi juuri importteiheihin ja suomipoijjat sitten maksavat itse omat viulunsa. Käsittääkseni harva suomalainen saa vieläkään lantin lanttia tästä lajista?

  Jos seurat voisivat maksaa edes osalle, laadukkaille suomalaisille pientä korvasta pelaamisesta seuralleen niin se varmaan motivoisi myös harjoittelemaan. Muutamassa lajissa suomalaiset saavat pientä korvausta myös liigaa alemmalla tasolla pelaamisesta. Voisiko tälläinen toimia suomijefussa, Mikälisikäli kaikkia rahoja ei syyvettäisiin tuontipelaajiin..? Mietin vain näin pääsiäisen alla. Jos seurat maksaisivat useammalle pelaajalle pientä korvausta, kenties muidenkin seurojen vetovoima kasvaisi tästä. Onhan nyt kovasti tuntua pääkaupungin lisäksi myös H-linnaan.

 • Rahalle: Sepon perustelut Vaasan junnutoiminnan puutteista on puppua, aikaa on kyllä ollut. Vaasassa on Vikings ollut olemassa jo ties kuinka kauan mutta junnutoimintaa ei ole vaan saatu pyörimään. Vaasan junnut pelaavat tulevallakin kaudella Vikings nimen alla. Seinäjoella menestyksen puutetta junnupuolella ei ole tietääkseni ollut ja juniorimäärät ovat olleet jo vuosia Suomen korkeimpia.
  Mikäli Raha tarkoittaa junioritoiminnan puutteilla pelaajien siirtymistä vanhimmasta junnu ikäluokasta miehiin, niin siinä olet oikeassa. Crocot on epäonnistunut totaalisesti tuossa hommassa. Joku asiasta enemmän tietävä voi varmaan valottaa asian taustoja tarkemmin. Roollekaan raha ei tule seuran tilille itsestään vaikka olisit pelannut liigassa 100 vuotta, kyllä se täytyy kerätä yhteistyösopimusten ym. tulonlähteiden kautta joka vuosi uudelleen ja uudelleen. Tuskin emoseura tässäkään tapauksessa maksaa USA pelaajilleen junnujen valmennuksesta, sen hoitaa junnujen vanhemmat seuramaksuna/valmennusmaksuna tms. Siihen on toki mahdollisuus joka seuralla. Onhan punaisillakin eu ym pelaajia iso määrä jotka eivät vietä maassa koko kautta ja osallistu junnujen valmennukseen, vaan tulevat ainoastaan pelaamaan.

 • Ja samalla tästä harrastuksesta tulisi hivenen edes ammattimaisempaa toimintaa. Pelaajat voisivat sanoa olevansa puoliammattilaisia – ammattilaisia urheilijoita.

 • Monissa viesteissä täällä kuvataan juuri sitä ilmiötä joka Itävallassa johti radikaaleihin rajoituksiin importtien määrissä. Suomessa tilanne on niin sanotusti päällä. Pakko hankkia importteja, jopa Roostersin, pärjätäkseen kilpajuoksussa.

  Joku kirjoitti täällä aiemmin että Roosterslla on materiaalia juuri nyt jopa kahteen menestyvään liigajoukkueeseen. Ikävää, että osa tasokkaista pelaajista istuu importtien viedessä peliajan. Neljännen quatterin jäännösajat eivät kaikkia motivoi. Seinäjoki taas vastakohtana rypisi oikein kuninkaallisesti jos joutuisi kentälle ilman ulkomaalaisiaan.

  Jos pelattaisiin puhtaasti kotimaisilla liigajoukkueilla ranking olisi tämä:

  1. Roosters
  2. Trojans
  3. Saints
  4. Royals
  5. Crocodiles
  6. Taft
  7. Butchers

 • Ja importtien kanssa siis:

  1. Roosters
  2. Trojans
  3. Crocodiles
  4. Royals
  5. Saints
  6. Taft
  7. Butchers

  Keskikastissa pari jengiä vaihtaa paikkaa siis.

  Mitä tällä oikeastaan halutaan? Jengeillä näkyy olevan rahaa (myös parjatulla Kouvolalla) ja se vituttaa vai? Eikö omassa seurassa riitä massit importteihin?

  Kyllä luonto korjaa heikot jengit markkinoilta, niinkuin voidaan todeta pari kuukautta sitten tapahtuneen.

  Summasummarum: Mene matsiin, osta lippu ja kannata jengiä.

 • Turha kai sitä lippua ostaa kun tietää jo etukäteen, miten peli tulee päättymään. Sijalla 1 ja 2 voittavat pelejä siihen asti kun ollaan taas maljan äärellä ja sit voidaan ostaa lippu katsomoon.

  Mut liittyen viimeiseen kommenttiin Jaa-a, onko se nyt hyvä että luonto korjaa heikot poissa? Eikö olisi sama sitten pelata 4 joukkueella liigaa niin saataisiin edes vähän tiukempia pelejä? Ja ilman noita konkursseja/kesken talven pois jääviä seuroja.?

 • Pikaisella rosterin luvulla, Hyökkäyksen importit Seinäjoki oli 7/11 ja Roosters 5/11. Seinäjoki täysi katastrofi ja toinen hieno esimerkki. Heh.
  Harrastajamäärät pääkaupunkiseudulla ovat isommat. Suorastaan ihme, että niinkin pienessä kaupungissa kuin Seinäjoella on näinkin kauan ollut loistavaa jefua, vs kolme kertaa isommat kaupungit Tampere ja Oulu.

 • Kynnys menestyä on noussut liian korkeaksi. Raha on näinä aioina tiukalla ja sen käyttäminen tulevaisuuden rakentamiseen on fiksumpaa kuin seuraavan kauden menestymisen varmistaminen. Nimimerkki Jaa-a itse asiassa kertoo viestissään kilpavarustelun mielettömyyden. Pakko panostaa kuin naapurikin panostaa… Jotta asian voisi havainnollistaa ohessa vielä liigaranking jossa Roosters pelaa kotimaisin voimin ja muut nykyisten import-sääntöjen puitteissa:

  1. Trojans
  2. Crocodiles
  3. Royals
  4. Saints
  5. Taft
  6. ROOSTERS
  7. Butchers

  Jos panostamalla ja panostamatta (rahaa importteihin) lopputulos on lähes identtinen on keskimäärin tyhmää kaataa rahaa kankkulan kaivoon. Jenkit tekevät pelistä mielenkiintoisen mutta sopivina annoksina. Kahdenpassin miesten rajoittaminen voisi olla ensimmäinen edistysaskel toteutettuna niissä puitteissa joilla asiaan on puututtu jo muualla Euroopassa.

 • Todellisuudessa siinä Crocojen kentällä pelaavassa hyökkäyksen avausviisikossa nähdään 10/11 ulkomaalaista kun puolustuksen rosteriin kirjatut ei-jenkit lasketaan mukaan. Papereilla asetelma on tuo 7/11.

 • Crocoilla on 10 importtia yhteensä, joten tuolla logiikalla kaikki pelaa hyökkäyksessä. smh Kahdeksan voisi olla mahdollinen skenaario, koska ilmeisesti Niko Lester saattaa pelata molempiin suuntiin. Greg Robinsson kun on jenkkipassilla, joten paikkaisi lähinnä rb:n paikalla. Jokeriksi jää ranskalainen db, jonka pelaaminen hyökkäyksessä ei ole uskottavaa. Onhan mukana mj-fb Mika Nissinen ja veteraani Vili Rajamäki. Tosin Roostersin Slater pystyy pelaamaan uskottavasti hyökkäystä, joten lopputulos olisi lähes sama Cro 8/11 vs Roo 6/11.

 • Ilman loukkaantumisia Roostersilla on hyökkäyksessä neljä importia. Dewing ei tule mahtumaan heidän avaukseen ilman poissaoloja. Eikä hän nyt ihan normaali import taida ollakaan, kun asuu Suomessa koko vuoden jefusta riippumatta.

 • TAFT jatkaa ulkomaalais ruletin hämmentämistä > http://www.taft.fi/uutiset.html?46814

 • Spencer Cutlan asuu ja opiskelee Seinäjoella = ei import. Itse asiassa asunut jo pari vuotta. Dewing käsittääkseni asuu Lappeenrannassa, josta olisi Porvooseen lyhyempi matka, joten luulisin, että jotain hänelle maksetaan, että kulkee stadissa treeneissä? Yhteenvetona voisi todeta, että voittava joukkue on helpompi kasata Pääkaupunkiseudulla pelaajamäärien takia, kuten historia opettaa ainoastaan Turku ja Seinäjoki ovat ainoat pääkaupunkiseudun ulkopuoliset, jotka ovat pystyneet mestaruuden voittamaan. Kyllä lasken Porvoon pääkaupunkiseutuun. Helsinki-keskeisyydestä olisi syytä päästä pois. Esim. perusteet Vaahteramaljan pitämiseksi Stadissa ei juuri ole, jos yleisökeskiarvo Vaasassa alkaa olla samaa tasoa.

 • @Massit: Ehkä Dewing kokee saavansa parempaa treeniä Roostersissa? Ja Lappeenrannasta katsoen Porvoohan on kiinni Helsingissä, niinku täältä katsoen Vaasa Seinäjoessa. ; )

  Ja kun joku nyt toteaa et onhan se mukavampi lämmittää penkkiä mahdollisessa mestarijoukkueessa, niin onhan se niinkin. Mut tuskin Hakala viitsii pelkkiä vapaamatkustajia joukkueeseen ottaa, et sen penkinlämmityspaikankin eteen joutuu tekeen kunnolla töitä.

  TAFTin kuviot on sellaset, et joukkueen iskukyvystä ei kyl pysty sanoo oikeestaan mitään. Lievästi sanottuna ihmeeliset kuviot Vantaalla ollu tänä talvena.

 • Tiedetäänkö edes Taftissa itse ketä siellä ensi kaudella pelaa? Edellisen qb:n julkistuksesta on reilu kuukausi, eikä nyt julkaistu mitään muutoksia kenenkään aikaisemman sopimukseen. Eli nyt julkaistuja jenkkejä on viisi plus rosterissa löytyvä Tashawn Hall, joka kaiken järjen mukaan on myös jenkki ilman eu-statusta.

 • Alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään miksi Wolvot ei halunnut jatkaa Stokesin valmennuksessa.

  Tässä vaiheessa kautta Europlayeriin on ilmestynyt jo neljä (4) jenkki-qb:n signausta jos Cedric lasketaan mukaan… Mitä Stokes tarkoittaa pelipaikan tuplapelotteella? Mitä tapahtui Dylan Potsille tai onko hän se toinen tuplan osapuoli. Montako import-statuksen jenkkiä Vantaalle lennätetään? Kuka maksaa tän kaiken?

  Stay tuned and dont miss the next episode of Taft…

 • NoTaft on vaihtanut suntaan todellakin kuten luvattiin…

 • Vantaan kuviot on ihan hallussa. Rosteri hakee muotoaan niin kuin sen pitääkin tehdä tässä vaiheessa kautta. Uskon ja luotan, että homma hanskassa TAFTilla. Jenkkejä on niin paljon, että menee pleijareihin heittämällä. Mestaruus – why fakin not ?! On tulossa huikea LiigaKesä, myös Vantaalla ja MUP -areenalla …

 • Tämä Suomi quuppien vähyys/huonous on ollut arkipaivää jo toistakymmentä vuotta.Nyt tähän on hiipimässä rinnalle toinen ongelma ja se on linjamiehet ja niiden vähyys.Isot pojat ei paljon viitti harrastella.Nyt on mietittävä keinoja millä nämä koululiikunnassa kyykytetyt ylipainoiset ”tornit” saataisiin jefuseuroihin ja harjoittelemaan.Kyseessä on kuitenkin peli jossa voitot ja häviöt ratkaistaan linjassa.

 • Nää keskustelut menee joka saatanan kevät samaa rataa. Jenkkejä on liikaa, se-ja-se voittas pytyn, jos sitä-tätä-ja-tota ja suomikuupeet on ykkösiä. Älkää ny jaksako jauhaa samaa paskaa. Lopettakaa jo utopiassa eläminen.

 • TAFTin USA pelaajien karuselli on kiinostavaa seurattavaa. Onko seuran uusi logo nyt lohi, siperiantiikeri vai mikä ihme.

 • Internet, tuo kamalien kommenttien kaatopaikka. Ehkä minulle kommentoineen olisi kannattanut käydä peruskoulu loppuun, niin olisi ymmärtänyt lukemansa.

  En sanallakaan maininnut jenkkejä alkuperäisessä kommentissani, vaan toivoin jonkun asioista tietävän pohtivan nimenomaan eu-statuksen omaavien pelaajien ”työsuhdetta” joukkueeseensa. Bosman-sääntöhän koskee nimenomaan työvoiman vapaata liikkumista.

  Jos eu-pelaajan tapauksesssa työsuhde on olemassa, niin täytyyhän silloin maksaa myös sivukulut, eikös? Tehdäänkö näin?

 • Vantaan tiedotuspolitiikka on kyllä kieltämättä ihmeellinen. Tällä hetkellä saavat itsensä näyttämään todella huonosti johdetulta. Luulisi että löytyisi tarpeeksi suoraselkäisyyttä edes ilmoittaa että Rodriguez ei ole tulossa. Tälläisten uutisankkojen jälkeen voi olla taas isolla medialla kynnys korkeampi raportoida lajista yhtään mitään.

 • Todellisuudessahan Rodriquezin tulemattomuus on huhutasoinen juttu mutta viimeaikojen julkistusten valossa todennäköinen. Toi QB sekoilu on oma juttunsa. Taftin team appissa Cede on merkitty WR:ksi ja back up QB:ksi. Ennen noita viimeisiä kahta QB-julkistusta yksi jenkki ehti julkaista signauksen Taftiin mutta tuo merkintä on poistunut myöhemmin. Nyt on kaksi import pelinrakentajaa ja paljon mystisiä statuspelaajia. Kummallista touhua

 • Importti sääntöhän oli aikanaan,jos qb 1 jenkki ….jos ei qb:eeta oteta..2 jenkkiä….1 puolustukseen …..1 hyökkäykseen…..

 • Ja vaikka mitalit on jo tälle kaudelle jaettu,niin kuitenkin ehdottaisin,että pelataan sarja ensin…ja katotaan sitten….muutenhan viimevuosina mestaruudet on jo keväisin jaettu seinäjoen ja turun kesken….vai kuinka?

 • @jamo: Noit sääntöjä on ollu useampiakin versioita Vaahteraliigassa. Oli 2 jenkkiä ilman rajoituksii, oli 2 jenkkiä yks kentällä, oli 2 jenkkiä yks kentällä eikä jenkki saanut syöttää eteenpäin (89), noi nyt yht äkkiseltään muistaen. Ja Glory Days aikaanhan ei muualta juur tarjokkaita ollukaan. : )

 • Jenkkisääntöjä rukataan aina valllassa olijoille mieluisaksi. Ikävä kyllä SAJL hallituksessa edelleen suuri määrä seuraihmisiä jotka ajavat ensisijaisesti oman pesän etuja. Muistetaan nyt vaikka Wolvojen mestaruus 2011. Jenkkisääntöjä rukattiin pikavauhdilla kun väärä joukkue voitti ns. kolmipäisen hirviön konseptillaan. Lajin isoimpia ongelmia on lyhytnäköisyys. Muutoin esim eurosarjojen kahden passin miesten rajoitukset olisi otettu käyttöön samassa tahdissa kuin muissakin maissa kuten Ruotsissa.

  Ei voisi kuvitella että Roosters-mandaatin miehet tekisivät säännön jolla QB Brown pelattaisiin pois joukkueesta tai vaikka Indians-mandaatin miehet omalla päätöksellään eliminoisivat Wortin pelaamisen. Oma etu vastaan lajin etu ja oma etu voittaa aina. So sad

 • Mikä sääntömuutos on tehty 2011?

 • Muutos tehtiin kaudelle 2012. Kolme jenkkiä rosterissa, vain kaksi kentällä samanaikaisesti. Tällä rikottiin Wolvojen konsepti – väärä joukkue, ei edunvalvojaa hallituksessa…

 • Taas on foliohatut jengillä päässä. Syökää mämmiä.

 • Jos joku muutos pitäisi tehdä sen tulisi koskea noita kahden passin pesunkestäviä jenkkejä. Passikikkailu on laitettu kuriin monissa maissa ja rajoitussääntö otettu käyttöön mm. Champions Leaquessa. En tiedä onko foliohattuisen ajattelua pohtia olisiko kahden passin Micah Brown syynä sille, että Roosters ei pelaa CL:ssa…

 • Oli muuten seurat itse muuttamassa tätä sääntöä nykymuotoon. Foliohatuille tiedoksi että tuo parjaamaan hallitus ehdotti 3/6 sääntöä (kolme kentällä/ kuusi pelipäivän rosterissa) joten taas meni spekulaatiot tässä(kin) puihin.

 • Taitaa Roostersin CL skippauksen syynä olla se että olisivat päässeet samaan alkulohkoon Pietarin ja Istanbulin kanssa sekä epämääräiset kokemukset Keski-Eurooppalaisten järjestelyistä.

 • @2 passia: Vähän foliohattujen puolelle menee, jos aattelee et Micah Brownin kaks passia ois vaikuttanu Roostersin pois jäämiseen CL:sta tällä kaudella. 2014 RoJo oli pelinrakentajana ja John Clements ei pelannu. Viime vuona Hollingsworth oli pelinrakentajana, eikä Andre Smith pelannu. Eli pelaajarajoitteet koski Roostersia jo noina vuosina. Tällä kaudella CL peleissä Bernard Luster ja Curtis Slater ois luultavasti katsonu sivusta. Ja jos oikeen muistan, niin toista ei ois voinu laittaa rosteriin. Kolme tais olla sallittu amerikkalaisiksi laskettujen määrä rosterissa.

 • Eli siis SAJL:n liittohallitus manipuloi noin 30 seurahenkilöä pikaisesti äänestämään sääntömuutoksen syysliittokokokukseen 3 jenkin saamiseksi liigaan jottei Wolverines enää voittaisi mestaruuksia?

  Mitä työ oikein syötte? Mämmiä?

 • Luetun ymmärtämisessä on nyt toivomusta mutta hallituksen esitykset ovat olleet vuosikymmenien aikana monesti manipulointia ja liittokokoukset taitavasti käsikirjoitettua farssia.

 • Tampereelle ensimmäinen jenkkipelaaja: http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?47112.

 • Vahvistivat, että Roosters-peli näytetään suorana…

  http://www.raiderstv.at/

 • Ylempänä hieman sivuttiin suomalaisia pelinrakentajia.
  Mikäs tilanne kokonaisuudessaan oikein on.
  Luulisin, et suurimmalla osalla VL joukkueista on ainakin 2. qb kotimainen, mut paljonko he saavat peliaikaa/kausi? Mites divarissa?
  Ketä maajoukkueessa on viimeksi pelannut ja oliko 2015 yhtään maaottelua?

 • Ylempänä hieman sivuttiin suomalaisia pelinrakentajia.
  Mikäs tilanne kokonaisuudessaan oikein on.
  Luulisin, et suurimmalla osalla VL joukkueista on ainakin 2. qb kotimainen, mut paljonko he saavat peliaikaa/kausi? Mites divarissa?
  Ketä maajoukkueessa on viimeksi pelannut ja oliko 2015 yhtään maaottelua?

 • Maajoukkueen pelinrakentajat, Kadmiry (Trojans) sekä Lehtinen (Wolverines) pelaavat joukkueissaan avaavina pelinrakentajina ja pelasivat molemma Ruotis-Suomi maaottelussa 2015. Lisäksi ykkösen Steelersissa pelaa Juho Väisänen joka pelasi kaudella 2015 jäännösminuutteja Saksassa kakkos pelinrakentajana. Nämä siis kahden korkeimman sarjatason ainoat avaavat pelinrakentajat.

  Liigassa kakkospelinrakentajista peliaikaa tulee saamaan Roostersin Henri Väänänen jolle annetaan jäännösminuutit pelien ratkettua. Tasokkain kakkos-QB on Vaasalla. Juuso Saikolla olisi potentaalia ykköseksikin, mutta eiköhän Royal julkaise lähiaikoina jenkkipelinrakentajansa nimen. Sitten on vielä Trojansin Sebastian Berndsson mutta hän taitaa jo olla menetetty lupas. Muutoin pelinrakentajakalusto kotimaisittain katsottuna liigajoukkueissa on surullinen tarina, lähes kuin kirja ”ruotsalaiset sotasankarit”.

 • Kiitoks!
  Eikö QB akatemia ole auttanut tilannetta?
  Vai eikö seurat uskalla tulostavoitteissansa antaa tilaa kasvaa. Toisaalta tuo on helppo ymmärtää, et aina jenkkiquuppa hommataan. Ei kai niitä rissuja hommattais, jos joku ei niille palloa saa.

 • Kuupeista:
  – QB:t veti ansiokkaan tiivistelmän tilanteesta. Henri Väänäsen osalta oma veikkaus on se että tullee saamaan loppukaudesta vastuuta jopa kokonaisen matsin / matseja JOS Roosters varmistaa välieriin kotiedun. Roolla kokemusta kun ykköskuuppa loukkaantuu ratkaisuvaiheessa, tuskin haluavat riskeerata Brownia. Edellyttää tosin että kaikki ennusmerkit joukkueen dominanssista pitävät kutinsa.
  – Rehtorille: noita nimiä kun katselee niin kyllä ainakin Kadmiry ja Lehtinen molemmat ovat olleet QB akatemiassa, mutta ansiot menevät kyllä omille seuravalmentajille enemmän kuin QB Akatemialle, joka muuten on suunnattu 10-15 vuotiaisiin nykyään. QB Akatemia muutenkin on ollut aina enemmänkin klinikka kuin jatkuvaa valmennusta/apua/työkaluja tarjoava, eli se todellinen työ ja QB-valmentajaosaaminen pitää löytyä seuroista.

  Mielenkiintoisen ässän hihasta heittäisin edelleenkin Wolvoihin, jossa juniorimaajoukkueet läpikäynyt Oskar Drockila on nyt Lehtisen ja RoJon opissa. Saattaa saada peliaikaa tulevalla kaudella myös.

  Kaiholla muistelen aikaa jolloin joukkueessa sai olla kaksi jenkkiä jos kumpikaan ei ollut QB. Oli useampia Suomi-pelinrakentajia Liigassa. Puhumattakaan siitä että kaikki oli divarissa suomalaisia. Pelinrakentaja on tärkein pelipaikka hyökkäyksessä ellei koko joukkueessa ja etenkin hyökkäyksen menestys kulkee pelinrakentajan mukana. Maajoukkueessa ei valitettavasti ole solidia game changeriä ollut Petruksen jälkeen (eikä kyllä ole ollut Vartiaisen tapaista Bäkkiäkään, joka hoitaisin juoksulla pisteet taululle).

 • TAFTin QB kuviot selkenevät:

  http://www.sajl.fi/?x167512=5007960

 • Olettiko joku, ettei TAFT selventäisi tilannettaan? Oli vaan niin helvetillinen kiire päästä nillittämään ja parjaamaan. TAFT lähti todella hankalasta tilanteesta rakentamaan kautta, ja silloin voinee odottaa, että ryppyjä tulee matkalla vastaan…

 • Stiivi kertoikin jo olennaisen QB klinikasta olennaisen, siellä vaan kerrotaan harjoitteita ja työkaluja kuinka tehdä asioita. Jos seuran sisällä ei löydy ”ymmärtävää” QB valmentajaa, on pelaaja yksin tekemisen kanssa. Ehkä suuntaus pitäisi taas kohdentaan kyseiseen pelipaikka valmennukseen ja sen kautta tasokasta seura valmentamista. Youtube on täynnä videoo, etc, mutta kuinka korjata, jos ei valmentajakaan ole kartalla.

 • Kyllä Taftilla on kyse epäonnistuneesta viestinnästä. Silloin kun ei kerro totuutta ajoissa lähtee huhut liikkeelle. Totuus on aina paras tieto julkaistavaksi.

 • Realiteetit monilla seuroilla tulee varmaan vastaan, kun remmistä löytyy yks mediakirjotustaitoinen, jonka harteilla tiedottaminen on. Sama kaveri todnäk myös pelaa ja treenaa, ja tekee päivätöitä. Suomijefussa pääsääntöisesti asiat tapahtuu viikoissa, tai kuukausissa, ei päivissä.