Divaria viidellä paikkakunnalla 2016

jefumaster 25.11.2015 19:55 286 kommenttia

Amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonassa pelaa tulevalla kaudella viisi joukkuetta. Sarjanousija Steelersin myötä toiseksi korkein sarjataso laajenee Savoon.

Kuopio Steelers pelasi II-divisioonassa puhtaan kauden voittaen kaikki yhdeksän käymäänsä ottelua. Divisioonamestaruus varmistui Rautamaljassa, jossa toinen savolaisjoukkue Bouncers kaatui selvin numeroin 42–0. Läpi kauden vahvoja otteita esittänyt kuopiolaisryhmä on saanut paljon itseluottamusta maljavoitostaan ja pelaajarintamalla on näkyvissä positiivisen kierteen jatkuminen. Toistaiseksi ensimmäisenä pomminaan Steelers on julkaissut pyrkivänsä lähtemään kauteen kotimaisin voimin. Seuran nettisivut kertovat tämän näin:

– Joukkueeseen ei etsitä ulkomaalaisvahvistuksia. Steelers haluaa antaa vastuuta kotimaisille pelaajille ja toisaalta kohdistaa taloudelliset panostukset juniorityön kehittämiseen ja jatkuvuuden rakentamiseen.

Hyökkäyksen keskeisin pelipaikka on miehitetty lupaavalla kotimaisella pelinrakentajalla. Lappeenrannassa jefu-oppinsa hankkinut 24-vuotias Juho Väisänen ottaa vastaan suuren roolin uudessa joukkueessaan. Menneellä kaudella Väisänen pelasi Saksassa Düsseldorf Panthersissa saaden vastuuta 11 ottelussa.

Mikäli Steelers todellakin pitää kesään saakka kiinni kotimaisuuspäätöksestään, tulee kausi olemaan nousijalle äärimmäisen haastava. I-divisioonan pelillinen taso on viime vuosina noussut merkittävästi erityisesti tasokkaiden jenkkivahvistusten myötä. Pudotuspelipaikka tuskin aukeaa ilman ulkomaisia avainpelaajia. Aiempina vuosina mm. Northern Lights on kokeillut menestymistä ykkösessä ilman importteja. Viime kauden saldona on yhdeksän tappiota voittosarakkeen pysyessä nollilla. Toisena äärilaitana viime kaudella pelasi Kouvola Indians. Joukkuetta täydennettiin seitsemällä ulkomaalaisvahvistuksella.

Stan Bedwell korvaa Nesin Hämeenlinnassa

Hämeenlinnalainen Huskies teki kabineteissa palveluksen vahvassa nosteessa olevalle Royalsille. Koiralauma halusi jatkaa tulevallakin kaudella divisioonassa ja näin avasi liigaoven Vaasaan. Hyökkäyksen avainpelaajia, mm. veteraanipelinrakentaja Niclas Carpelanin menettänyt joukkue lähtee valmistautumaan kauteen uusin eväin. Runsaasti eurooppalaisilla kentillä ja useasti myös Suomessa pelannut yhdysvaltalaispelinrakentaja Stan Bedwell on nimetty Hämeenlinna Huskiesin pelinrakentajaksi ja päävalmentajaksi. Lähestyvä kesä tulee olemaan Bedwellille kiireinen. Huskiesin ohella hän valmentaa Italian liigassa pelaavan Lazio Marinesin joukkuetta. Suomen ja Italian sarjat pelataan osin päällekkäin, joten 100% panosta Huskies ei tule saamaan kokeneelta jenkiltä. Vastapainona tälle on Bedwell kutonut yhteistyöverkoston joukkueidensa välille. Yhteistyön ansiosta Kaurialan kentällä saatetaan nähdä kauden jälkimmäisellä puoliskolla useampiakin italialaisia pelimiehiä. Facebook-sivullaan amerikkalainen kertoo laajemmin urakastaan, joka yllämainittujen lisäksi pitää sisällään apuvalmentajan töitä yhdysvaltalaisessa Belhaven Universityssä:

– Vuosi 2016 tulee olemaan kiireinen mutta sitäkin enemmän palkitsevampi. Minulla on mahdollisuus tehdä täydet 12 kuukautta sitä mitä rakastan ihmisten kanssa, joista välitän. Voiko mies pyytää elämältään enempää?

Huskiesin suurin pelaajamenetys on varmasti sarjan parhaan etenijän, Jerrell Jonesin, loikkaus isolle kirkolle Wolverinesin miehistöön. Jones paikkaa Wolverinesissa keskushyökkääjänä pitkälti loukkaantumiskierteensä takia epäonnistuneen Joe Spellin sekä ikiahma Stephen Stokesin jättämää aukkoa. Päävalmentajakseen Wolverines on palkannut kokeneen Robert Johnsonin, joka oman ilmoituksensa mukaan pitää yhden välivuoden pelikentiltä.

– Ainakin yksi välivuosi tässä kohtaa, jotta voin keskittyä Wolverinesin johtamiseen ja tervehtyä loukkaantumisista kunnolla.

Pelinrakentajan paikalle Wolverinesissa ei uutta verta kaivata maajoukkuepelinrakentaja Janne Lehtisen jatkaessa tehtävässään. Lehtiselle ollaan hyvissä ajoin pedattu erinomainen perusta hyökkäyspelin johtamiselle. Helsinkiläisjoukkueessa pelaa kaudella 2016 divisioonan viime kauden juoksu- sekä kiinniottotilastojen ykköstykit. Monipuolinen australialainen jättiläinen Locklan Gilbert palaa tulevana kesänä Lehtisen heittojen suosikkikohteeksi.

Wolverines pääsee valmistautumaan kauteen hyvistä lähtökohdista. Päävalmentaja Johnsonin ohella myös puolustuksen vahvistukseksi hankittu Antonio Harris viettää talven Suomessa joukkueensa kanssa. Suomen suurimman jefuseuran rosterissa on jo tässä vaiheessa kautta runsaasti nimiä. Osa listoilla olevista avainpelaajista on kirjattu myös muutaman liigajoukkueen rosteriin. Aika näyttää missä miehet pelaavat. Joka tapauksessa Wolvot tulevat olemaan ensi kesänäkin varteenotettava finaalijoukkue.

Jaguaarit jatkaa samoilla jenkeillä

Jyväskylän Jaguaarit on ilmoittanut lähtevänsä kauteen 2016 hyväksi koettujen jenkkiensä, Craig Maynardin (QB) ja AJ McCrea (DB/RB) vahvistamana. Viime kaudella pirteästi esiintynyt jyväskyläläisjoukkue taipui lopulta avainpelaajiensa loukkaantumiseen ja back up -pelaajien vähyyteen. Polvensa Suomessa loukannut Maynard aikoo lähteä entistä ehompana tavoittelemaan seuralleen paikkaa kauden viimeisessä pelissä:

– Kuntoutuminen on sujunut todella hyvin. Pystyn jo nyt juoksemaan ja valmistautumaan kauteen. Jaguaarien juhlakauden tavoitteena ei voi olla muuta kuin Spagettimalja

20 vuoden taivaltaan tulevalla kaudella juhlivat Jaguaarit valmistautuvat kesän sarjaan huolella ja tarinan mukaan rosterissa tullaan näkemään amerikkalaisten rinnalla myös muita ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkue on asettanut tavoitteekseen Spagettimaljan voittamisen. Finaalipaikka on realistinen tavoite, mikäli ennakoitujen vahvistusten hankinnoissa onnistutaan yhtä hyvin kuin jenkkienkin valinnoissa viime vuosina.

Divisioonan arvoituksellisin joukkue on jälleen kerran Kouvola Indians. Viime kaudella vahvasti ulkomaalaisväritteinen joukkue ei ole tässä vaiheessa vuotta julkaissut yhtään vahvistusta. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ei Intiaanien rosteri tule olemaan tarkasteltavana kovinkaan paljon ennen kauden alkua. Viime kaudella kouvolalaiset saivat joukkuepelin juonesta kiinni kauden jälkimmäisellä puoliskolla ja tavoittelivat tosissaan playoff-paikkaa voitettuaan yllättäen mestaruuteen edenneen Saintsin Kuusankoskella lukemin 48-40. Kautta 2015 voidaan pitää Kouvolassa joka tapauksessa menestyksenä. Takavuosista tuttua ulkomaalaisten vaihtorulettia ei nähty lainkaan. Aika näyttää tullaanko mm. menneen kauden huikeasti pelannut Charles Wort (LB/WR) näkemään intiaanipaidassa myös kesän kynnyksellä.

Divari kutistui viiden joukkueen sarjaksi

Viime kauden divisioonajoukkueista Saints, Royals sekä Northern Lights pelaavat toisilla sarjatasoilla kaudelle 2015. Ainoastaan Kuopio Steelersin täydentäessä divaria, joudutaan sarja pelaamaan viiden joukkueen tynkäsarjana. SAJL on ilmoittanut odottavansa Jaguaareilta lisätietoja lisenssihakemukseensa. Olisi täydellinen katastrofi, mikäli syystä tai toisesta I-divisioona kutistuisi tästäkin kapeammaksi joukkuemäärältään. Todennäköisesti sarjassa tullaan pelaamaan viidellä joukkueella täydet kaksi kierrosta. Tästä kertyy kullekin joukkueelle kahdeksan ottelua, joka riittää uskottavan sarjan pyörittämiseen. Playoff-malliksi suosittelen II-divisioonassa viime kaudella käytettyä menetelmää. Runkosarjavoittaja etenee suoraan finaaliin ja 2. ja 3. joukkue pelaavat välierässä finaalipaikasta. Neljän joukkueen playoff merkitsisi liikaa merkityksettömiä otteluita ja rosterien vedättelyjä syyskesälle saakka.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Eikös Harris jo hölmöilyt itsensä ulos Wolvoista? Tai näin ainakin huhut ovat kertoneet.

  Itse pidän tuota viiden joukkueen sarjaa todella suurena pettymyksenä. 1. Divisioona oli kuitenkin viime kaudella todella hyvässä nosteessa, ja nyt se noste ikään kuin tuhotaan tuolla joukkuemäärällä.

 • Muuten jutun laatu oli kohillaan,mutta tuota asioiden värittämistä harrastetaan taas liikaa.. Jonesin ”loikkaaminen” tuo sen kuvan että olisi jonkilainen kaappaus tehty tai muuta draamaa. Nesin lopettamisen johdosta Huskies tarvitsi QB:n ja silloin on automaatio että JJ ei jatka Hämeenlinnassa. Eli mitään draamaa tässä ei ole varmasti ollut.

 • @Sampsa en tiedä huhusta mitään. Varmaan joku vahvistaa jos sopimus purettu. Vielä 6 päivää sitten ainakin paistatteli Wolwojen Instagram-sivulla https://www.instagram.com/p/-PSWidjEbV/

 • Mitähän huhuja tyhjätaskun korviin on kuulunut? Olis kiva kuulla…

 • Mika pakko se on JJ:stä luopua jos tarvitaan QB. Kapeaa ja köyhää ajattelua. Markkinoilta löytyy EU statuksen pelinrakentajia (kuten Roostersin Brown). Olisi voinut kilauttaa myös vaikka Mirolle.

  Nämä huomioiden herääkin kysymys – liittyykö ”loikkaukseen” dramatiikkaa. Kirjoituksessahan ei niin väitetty mutta kun kerran nostit ilmaan savua niin saattaa olla jossain tultakin

 • Sampsa kumpaa haet tällä? Huomiota itsellesi vai oletko kaateellinen? Oletan ettet ole kovinkaan mielenkiintoinen persoona niin haluat huomiota?

 • Crossfitillä ja Kiurujärveläisillä vahvistuksillako Steelers ajatteli divarissa pärjätä?Voi tulla kylmä kyyti.

 • Sampsa on oikeassa siinä, että ykkönen oli hyvässä kiidossa laadukkaaksi kilpasarjaksi ja nyt se on kutistunut tynkäsarjaksi. Viime kaudella Falconsin luopuminen oli alkua tälle ja nyt ollaan huonolla polulla. Sarjaan on sitten vielä noussut joukkue joka ei panosta pelilliseen tasoon hankkimalla sääntöjen sallimat vahvistukset. Noin niin kuin kiteytettynä meillä on tällä hetkellä neljä väliinputoajajoukkuetta, Wolvot, Huskit, Inkkarit ja Jagut, ei aivan riitä taso Vaahteraan joten pelailevat keskenään ja voiton vie se jolla tasokkaimmat importit ja vähiten loukkaantumisia.

 • Huomiota itselleni? Miksi?
  Satun siis vaan muistavaan kuinka ”arvottomana” 1. divisioonaa pidettiin pari vuotta sitten jolloin sarjassa oli myös liian vähän joukkueita. Siihen nähden viime vuoden sarja oli loistava ja sen huomasi myös monet mediat. (Enkä tarkoita tässä Gridironia tai Faneille.comia). Ensi kesän sarja taas näyttää ennakkoon hyvin erinlaisesta, ja siksi ihmettelen jos median kiinnostus pysyy vähintään entisellään juuri 1. Divisioonaa kohtaan.

  Harrisin tilanteesta taisin olla kyllä väärässä. Tuskis ukkoa muuten kuvailtaisiin instaan. Eli enpä viitsi tästä asiasta sen enempää huudella, mutta itse tosiaan luulin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olleen ongelmia.

 • Steelersiä ehkä sokaisee viime kauden selkeä voitto. Vastustajat olivat tosi surkeita ja ykkönen heikentyneenäkin on ihan eri sarja. Tosin tuskinhan tuolta kukaan tulee tippumaankaan, jos itse ei halua.

 • Ei ykkönen ole heikentynyt. Joukkuemäärä on pienentynyt. Menneellä kaudella päivän kunto ja rosterin terveystilanne ratkaisi otteluita joukkueiden kesken ristiin. Saints ja Royals nousivat mutta taso on neljän joukkueen kohdalla edelleen kova. Divariin tälle kaudelle jääneet joukkueet voittivat liigaan nousseita joten divarissa on edelleen paljon tasoa tallella. Uskon että Inkkaritkin saavat taas juonesta kiinni a voittivathan hekin Saintsin kertaalleen. Ykkösessä ei pärjää ilman importteja. Toisaalta importilla voi saada aikaan ihmeitä – jos vaikka Nordmenin meininkiä viime kaudelta muistelee.

 • Viime kesänä kävin katsomassa 1-divarin pelejä useammallakin paikkakunnalla ja olen seurannut niitä myös aikaisempina vuosina. Sattumalta olin Kuopiossa elokuussa 2015 ja eikun katsomaan kisaa Rautamaljasta. Ei millään pahalla Steelers mutta mieleeni tuli joku ”puulaakikisa”. Siltä se minusta näytti katsomossa kun vertasin 1-divarin otteluihin. Tasonne täytyy nousta huimasti jos mielitte mukaan loppuotteluun. Eikun hyviä treenejä teille kaikille.

 • Niin, tuossa Steelersin omassa kirjoituksessa painottivat sitä, että panostavat nyt jatkuvuuteen. Ei siis uhoa Spagettimaljasta jne. Se on ihan sallittu strategia sekin.

 • Wolvot tulee olemaan todella vahva. Huskies saattaa yllättää veteraanien vetäydyttyäkin. Jagut taistelee luultavasti kolmannesta paikasta loppuporukan kanssa ja on siinä vahvoilla. Indit on samassa tilanteessa kuin TAFT ja Butchers liigassa: tehdäkö Trojanssit vai ei. Wolvot teki ja uskon heidän niittävän sitä satoa tulevalla kaudella.
  Entä sitten Steelers? Joku tässä haukkui Rautamaljan puulaakipeliksi, mutta se oli enemmänkin Mikkelin ansiota (joskin puulaaki on vähättelyä). Steelers voitti Huskiesin aikanaan kakkosessa ja on nyt aivan eri joukkue. Moni voi vielä yllättyä ensi kaudella. Oma veikkaukseni on 4.
  Mitä sarjan arvostukseen tulee, niin kustannukset ovat selvä este monen joukkueen nousulle ykköseen. Jos liigaa kasvatetaan, niin divari jää tyngäksi. Yksi vaihtoehto olisi 6 liigassa ja 6 divarissa pysyvänä ratkaisuna niin, että joka vuosi pelattaisiin karsinta noususta. Tällöin divaristakin voisi tulla jännittävä ja siten kiinnostava. Trojanssit tulisi tehtyä pakon edessä, jos ykkösen paras voittaisi karsinnassa. Kakkosesta voisi nousta ykköseen myös karsinnan kautta, mutta peli pitäisi pelata ilman amerikanapuja.

 • Uskon kanssa häneenlinnan vahvaan kesään. Viimekaudella oli rissuja iso pino kentän laidalla ja vaikka kähönen & co lähtivätkin niin paikkaajia on varmasti. Nyt vaan pitää nuorten näyttää kyntensä. Ja kyllä bedvell nesin korvaa helposti. Mutta kyllä ensi kauden ennakkosuosikin viitta on wolvoilla, on meinaan importit niin kovat että spagu on voitettava!

 • Wolvojen heikko kohta oli viime kaudella puolustuksen takakenttä. Pineda on vaihtunut Harrisiin, mutta muita takakentän vaikuttavia muutoksia ei ole esitetty. Hyvin kehittynyt Ehirianmviam on merkitty Wolvoje lisäksi Taftin miehistöön. Jotain pitäisi vielä tapahtua että heittopuolustus olisi uskottava.

 • Harris dominoi sivurajalta sivurajalle :D

 • Wolvot vs Hameenlinna finale. Bedwell vs JJ

  1. Wolverines
  2. Huskies
  3. Steelers
  4. Indians
  5. Jags

 • …aika kovan sijaluvun iskut pöytään Savon pojille etkä usko lainkaan rahan voimaan. Kyllä Inkkarit ja Jagut ovat mukana taistelemassa paikasta 3. Steelers on 100% varmasti nro 5. jos menevät sarjaan puhtaalla suomi-joukkueella. Huskies vaihtaa rosteriinsa 10 italialaista heinäkuussa ja voittaa koko sarjan.

 • Tosi homma koskien steelerssiä.. Ei vaan ole väisänen dovari qb:n tasoinen.. Ja tuo husky pointti on mielenkiintoinen, kuinka monta italiaanoa nähdään kesällä. Jos sieltä vaikka tulee paikkaus huskien viime kauden heikkouteen eli puolustuksen linjaan ja 4 kpl pasquaaleja tulee hämeenlinnaan niin homma on sitten aika selvä..

 • Kansainvälistyminen ja kv-yhteistyöprojektit ovat ok. Mutta jos oikeasti tuo massasiirtymä voisi toteutua olisi suomi-jefu kusessa. Nyt on tullut yksittäisiä pelaajia mutta mielenkiinnolla odotan mitä Bedwell tuo tullessaan vaihtaessaan sarjaa kesällä

 • Uskallanko sanoa, että ilman italiaanoja huskies sukeltaa enskaudesta. … tuutte huomaamaan miten tärkeitä reppureissaajat oli.

 • Tämä. Huskies saa vasta kesäkuussa QB:n. Kotimainen pohja todella kapea. Toivottavasti Italian kauden jälkeen saadaan Hämeenlinnaan paljon eu pelaajia.

 • Kuvasit juuri paskan joukkueen perusteet. Jos menestys on kiinni loppukesän yllätysimporteista niin surullista on.

 • Eikö Huskiesin pitänyt olla pelaajamateriaaliltaan seuraava Vaahteraliigajoukkue?Hyvä sitä ja erinomainen tätä? Mites tää nyt näin kääntyy?

 • Taitaa Huskies olla käukana liigakriteerien täyttämisestä monen kriteerin osalta. Hyvä divarijyrä.

 • Miks pelataan koko divaria jos joukkueet on jo arvottu kuka pärjää ja kuka ei? Steelersin puolustus jyrää ja muut vikisee ;) ei muutama importti tee joukkuetta vaan hyvä suomalainen pohja ja tässä tilanteessa divarin parhaan suomalaiset… Voi voi kun steelers jyrää ja muut ihmettelee.

 • Voi miten kokemattomuus paistaa tuossa lausunnossa. Siperia opettaa ja kyyti on kylmää kalakukkokaupungin pojille.

 • Sinänsä tässä on sivuttu mielenkiintoista asiaa… miksi suomalaiset joukkueet suostuvat odottamaan pelinrakentajan saapuvan vasta kesken kauden? Onko oikeasti varaa antaa 2-3 ottelua eteen, jotta joku Alabama-Joe tulee sitten pelastamaan kauden? Sehän näyttää ulospäin juuri siltä, mitä pahimmat kommentit täällä sanovat – suomalaispelaajilla ei ole arvoa, importit kuitenkin ratkaisevat pelin keskenään. Roo, Wol ja 69ers ovat näyttäneet parempaa tietä siinä, että ovat rakentaneet systeemiään koko talven tuontipelaajiensa kanssa. On tietysti totta, että näiden pelaajien elämäntilanne on siihen sopinut, mutta minusta on karmaisevaa, että divarissa voidaan lähteä siitä, että omat ovat niin susia, että kesken leikin mukaan tulevat ITALIALAISETkin voivat homman ratkaista. Siis ihan ajatuksen, ei käytännön tasolla.

  Kuopio on käsittänyt homman oikein. Kakkonen oli liian helppo viime vuonna, oli aika siirtyä seuraavalle tasolle. Heti ei tarvitse voittaa, vaan annetaan pelaajien kasvaa ja tottua, vaikka pataan tulisikin. Vielä kun muutkin uskaltautuisivat lähteä peluuttamaan suomikuuppia ja bäkkejä, eikä heti etsittäisi oikotietä onneen. Kaikki näimme, mihin se johti Kouvolassa.

 • Viimevuonnakin tampere oli susihuono kevään preseason turnauksessa ja saivat pataan 50-0 joka pelissä. Sitten tuli bielostok ja loppu on historiaa.. Niin se vaan menee divarissa!

 • Ja minne ne kaikki hämeenlinnalaiset on muka mennyt? Viime kesänä oli poikia rivissä melkein 50kpl.. Onko siellä ny käyny sit jotain?

 • Lienee tyhmää ja turhaa kuvitella, että Huskies olisi Bedwellin Italia kauden jälkeen tuomassa sieltä tusinan pelaajia niinkuin täällä annetaan ymmärtää.
  Toivottavasti kuitenkin muutaman tajuavat sieltä tuoda vahvistukseksi korvaamaan muutamia tärkeitä veteraaneja. Ja jos näin päätyvät tekemään niin se tietysti heille suotakoon. Hämeenlinna oli viime vuonna Oulun lisäksi ainoa joukkue jolla ei ollut yhtään importia jenkkien lisäksi, joten olisi aika astua muiden kanssa samalle viivalle tämänkin suhteen.

 • Err. Jones?

 • Näköjään Nukuhyvin kanssa yhteensä 30 nimeä rosterissa…

 • Ainiin – jenkkien lisäksi. Sorry. No, ei kai ne jenkit sitten tärkeitä importteja olekaan.

 • Monilla tuntuu olevan hyvin mustavalkoinen kuva vahvistusten merkityksestä. Joku tässä meni jo niin pitkälle, että yksinkertaisti vertauksensa Saintsin preseason 50-0 tappioon ilman vahvistuksia (en kyllä muista miten meni) ja Spagettimaljan voittoon Bialostokin avulla. Tuskin olisi päässyt finaaliin suomikuupalla tai jopa ilman Nelsonia, mutta välierissä olisi pelannut.

  En kyllä itsekään usko pelkästään kotimaisin voimin voitettavan ykköstä tai liigaa, mutta hyvin treenattu ja hyvällä pelihuumorilla varustettu ryhmä voi panna monet tiukille. Oletettavista tappioista huolimatta nuo pelit antavat paljon enemmän kokemusta, kuin koko kauden kentän laidalla vahvistuksia kannustaessa.
  Toinen käytännön osoittama asia on, ettei keskinkertaisilla vahvistuksilla voiteta mitään sarjaa. Royalsissa taisi löytyä omasta takaa paremmat miehet kuin jenkki-importit.

  Steelers on tehnyt pitkäjänteistä työtä ja kehittynyt pikkuhiljaa. He eivät halua tuhlata rahaa ja viedä pelitilaa kotimaisilta voimilta, jos tarkoituskaan ei ole vielä nousta. Vuoden, parin sisällä vahvistukset voivat tulla tarpeeseen, kun edellytykset ovat Spagettimaljaan. Huskies taas on edennyt turhan nopeasti vahvojen kotimaisten veteraanien avulla, mutta sen lisäksi sielläkin on tehty erinomaista, systemaattista perustyötä. Olisivat tietysti voineet pyrkiä liigaan uuteen yhteistyökuvioon tukeutuen, mutta valitsivat kehitystyön jatkamisen ykkösessä. Siksi en myöskään usko mihinkään italialaiseen invaasioon. Tuskin havittelevat nousua vielä ensi kaudenkaan jälkeen, vaikka luultavasti menestyvät yleisiä odotuksia paremmin. Kumpikaan ei pidä perää ensi kauden jälkeen…

 • Saints otti kuokkaan Royalsilta 42-0 pre season turnauksessa… Taitopelipaikoilla pelaavat jenkit tuovat taitoa pelipaikoilleen, siksi QB on yleisimmin divarissa jenkki ja kyllä Bialostock oli Saintsin kaikki kaikessa. Kurkisamalla vaikkapa etenemistilastojakin tämä on ilmiselvää.

  2016 pelaavat ainakin Wolverines ja Steelers kotimaisilla pelinrakentajilla. Esim Wolvoille tämä merkitsee jenkki rb:n käytön mahdollisuutta. Tuolla aiemmin joku sanoi, että Huskiesilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luopua JJ:sta Nesin lopettaessa. Olisihan heillä ollut useita vaihtoehtoja mutta tuo on se helpoin tie. Olen samaa mieltä Sam H:n kanssa siitä, että ei ole mitään järkeä ottaa näitä puolen kauden jenkkejä. Ensi kesänä Huskies, viime kesänä Pineda Wolvoilla.

 • Tuohon pre-season turnaukseen voin todeta, että saintsilla pelasi qb:n paikalla silloin ihminen, joka ei ole edes reenannut qb:na pelaamista. Harmittava tosiasia on ettei myöskään suurin osa Saintsin alottavista edes pelannut kyseisessä turnauksessa, koska mitä väliä. Lopputuloksella ei ole kumminkaan mitään vaikutusta kauden lopputulokseen.

  Turhaa sitä on liian tosissaan höntsäillä ja jo pre-seasonilla pelata suu vaahdoten.

 • Tuo Steelersin valitsema linja kouluttaa omaa suomi porukkaansa on hatunnoston arvoinen ajatus jos pelaajat siihen tiukasti sitoutuvat. Samoin fanien on se ymmärrettävä sillä jos tulee usein pataan niin alkaa katsomot tyhjentyä, oheiskrääsä jää kaappiin ja fanibussit vähentyä. Kuinka seura osaa tämän viestiä faneilleen ja sponsseilleen jää nähtäväksi.

 • Pre-Season otteluiden merkitys kautta ajatellen on liki nolla. Jos asiaa kysytään pelaajilta, niin aivan turhaa, mutta liitto kun haluaa lisätä näkyvyyttä.

  Mutta liiton hellimä liiga ei halunnut pelata Pre-Seasonia ollenkaan, että silleen.

 • Tulihan se Iso Paha Liittokin taas vedettyä mukaan. Ei kai noilla preseason-peleillä oo ollu sen suurenpaa merkitystä kuin NFL:ssä. Ei sielläkään aloittavat pelaajat paljoa palaa. Ja seurathan nuo otteluohjelmat laativat. Eli jos seurat ei halua pelata preseason-pelejä, niin ei niitä otteluohjelmaankaan tule.

  Mut itse aiheesta: Mielenkiintoista nähdä miten Hämeenlinnan ens kausi menee. Kyllähän tuo omat haasteensa asettaa, jos pelinrakentaja tulee mukaan vasta perin kierroksen jälkeen.

 • Laherma ja Jääskeläinen Steelersiin? Mitäs mieltä tästä?

 • Steelers nostaa osakkeitaan koko ajan. Suomiporukalla jengin tiiviys, peli-ilo ja pilke silmäkulmassa korostuu varsin merkittävästi ja voipi olla että he ottavat yllättäviä voittoja kauden edetessä. Toki ulkomaalaisvahvistukset tuovat oman, toivottavasti positiiivisen, lisänsä joukkueen tasoon. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee.

 • Seurat jopa haluaisi pelata preseason matseja, mutta tässä maassa mennään aika pitkälle vielä valmennus ja pelaajat edellä joka asiassa. Ja siksi kehitys on kovin hidasta. Paitsi Pohjanmaalla, jossa on ymmärretty lajin sisältävän muutakin kuin peli.

 • @Kuopion uudet: Keitä on Laherma ja Jääskeläinen nevähööd..?

 • Hämeenlinnasta käy nykyään useampia kantahämälisiä linjamiehiä säännöllisesti Helsingissä ”työmatkoilla”. Lieköhän jo mustetta sinikeltaisella paperilla…?

 • Eiku nehän on oman kylän poikia ja pelaa kotona. Eihän ne nyt hesaan. Italian hommat ja kaikki.

 • Olisi voineet nostaa Porin suoraan ykköseen. Sen verran on kova nippu kasassa että sijoittuisi ykkösessäkin kolmen kärkeen. Siis parilla inportilla vahvattuna.

 • Siis onko liigassa kaksi ”kriisi”joukkuetta, siniset ja mustat?

 • Nyt yksi ristiriita kahden joukkueen rostereissa päätetty. Wolvot julkaisi että WR:t Rantanen ja Karjala palaavat Sixtareista takaisin ahmoihin: http://helsinkiwolverines.com/kotimaisia-pelimiehia-palaa-wolverineshyokkaykseen-kaksin-kappalein/

 • 2000 Eurolla edustuskelvottoman pelaajan johdosta.
  http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/valiokunnat/kurinpitovaliokunta/kurinpitopaatokset-2015/
  Nyt kun näitä tapahtuu joka vuosi, voisi kurinpitovaliokunnalle antaa oikeudet sakkorajan nostamisesta siihen, mitä sarjamääräykset kulloinkin ko. rikkomuksesta säätävät. Nythän sakko oli vain runsaat 22% siitä mitä se olisi voinut olla pahimmillaan. Jos tästä olisi se 9000 tärähtänyt, niin olisi voinut senverran olla pelotevaikutusta, että näitä ei hetkeen nähtäisi.

 • Ei tämä yllätyksenä tula. Kun Outi Lilja oli meillä Hyvinkäällä niin sai aikaan samanlaisen sopan ja maksun seuralle kun ei paperihommat oikein maistuneet.

 • Miten Lilja liittyy viime vuoden wolverinesiin?

 • Outi Lijla ollut TAFT joukkueenjohtajana. Samalla tavalla unohtui edellisenä vuonna paperit siirrellä kun on ollut niin kiire muissa hommissa.

  ”Koska kyseinen pelaaja Matti Raski tai seurat Helsinki Wolverines ja Taft Vantaa eivät ole toimittaneet Kurinpitovaliokunnalle todistetta siitä onko ja milloin kyseisestä pelaajasta tehty sääntöjen mukainen siirto joukkueesta ”

 • @Backpedal: Kai Wolvoissakin jonkun tehtävänä oli pitää huolta että siirtoasiat on kunnossa ennen pelaajan kentälle menoa? Sinne suuntaan tuo rangaistuskin meni.

 • Seurasiirroista vastaa se seura, joka pelaajan ottaa vastaan. Miksi ihmeessä TAFT olisi vastuussa siitä, että Wolverines ei tee siirtopapereita?

 • eikö se vastaanottava seura hoida siirron ja vanha seura sitten vastustaa siirtoa määräajan sisällä, jos syytä on.

 • http://helsinkiwolverines.com/lisaa-pelaajauutisia-linjamieskolmikko-vahvistamaan-wolverinesin-riveja/
  Laittaa miettinään, oliko senioreitten lähtö niin kova paikka, että se on saanut aallon liikkeelle, vaiko näköalattomuus ja porukan motivointi Bedwellin aikaan ? Ehkäpä JJ:n muutto Wolvoihin ja kieltämättä rosterin laadukkuus nostanut myös hypeä. Tuolla Wolvojen rosterilla ollaan korkealla kauden lopussa. Huono homma joka tapauksessa Huskiesille, sillä tälläiset siirrot ruokkivat paloa muualle siirtymiseen entisestään. Power Rankingissa Huskies kyllä jytyyttää nyt alaspäin pahanlaisesti.

 • http://huskies.fi/nelja-uutta-sopimuspelaajaa-hurttalaumaan/
  Myös Willberg Kotkasta Bedwellin kakkoseksi, jos jotain on sattuakseen.
  Paikkaavat menetyksiä, mutta eivät linjoissa. Heinisalosta voi hyvinkin tulla Bedwellin ykköskohde, koska tuntevat toisensa jo Kouvolasta. Ketähän Butchers saa vuorostaan paikkaamaan ?

 • Wolvoilla oli kaudella 2015 sarjan huonoin heittopuolustus. Tähän mennessä ei ole ilmoitettu yhtään vahvistusta tälle puolelle (paitsi Pinedan vaihto Harrisiin ehkäpäs)

 • Tulee mielenkiintoinen rivalry etenkin kun on entisiä Hämeenlinnalaisia Helsingissä ihan importista lähtien. Viime vuonna Hämeenlinna vei kaikki kohtaamiset melko suvereenisti mutta Jones tasoittaa pakkaa varmasti. Wolvojen O-linja oli vaan viime kaudella todella pehmeä ja edellä parjattu heittopuolustus oli huono. Finaalissa huomasi että Huskiessin D-linja oli heikko ja veikkaankik että ensi kautena Wolvot vs Huskies on suurinumeroisia pelejä.. Jones ja Bedwell tekevät vuoroon pisteitä ja pelit päättyy 40-50.. Mutta finaalissa tuo kaksikko on varmasti, ei ole näille divarissa haastajia.

 • Kerrassaan mielenkiintoinen uutinen Wolverinesiltä! Itse kun olen kuullut näiden ex-Huskiesin menevän aivan muualle pelaamaan ja ilmeisesti sopimuksetkin on tehty jo aikoja sitten.

 • Oliskohan ihmettelijä sixtari kun noin paljon ihmetyttää. Varmaan olis omissakin kiinni pitämistä ettei tartte muitten asijoista huolehtia.

 • ”…Itse kun olen kuullut näiden ex-Huskiesin menevän aivan muualle pelaamaan ja ilmeisesti sopimuksetkin on tehty jo aikoja sitten….”

  Jollain tavalla olen hyväksynyt eräänlaisen nyrkkisäännön siitä, että kun joku pelaajasiirto viimein uutisoidaan SAJL:n sivulla on uutisen taustalla muutakin kun kuultua informaatiota. Yhtä hyvä tietolähde on kanssa henkilön itsensä lausunnot valinnastaan.

 • Eiköhän tässä tehty vaan Miro Aaltoset.

 • Se on rankkaa katsottavaa kun korttitalo romahtaa

 • http://youtu.be/b3Ety7hbPmM

  @rankkaa: korttipakan kakkoset ei välttämättä vielä koko taloa kaada!

 • Kauankohan Wolvot aikoo pitää Stokesia kansikuvapoikanaan netissä

 • Stokes on antanut Wolverinesille luvan käyttää kuvia hänestä. Ja olihan hän monta vuotta THE Wolverine…Mikähän tässä on ongelma?

 • No jos kilpailevan seuran pelaajavärväyksen keulakuvaa halutaan pitää omien nettisivujen kannessa niin eipä siinä mitään. Joku brändiammattilainen voisi sanoa tähän jotain painavampaa

 • Ei kai tuossa mene kuin maksimissaan se vuosi kun Stokes on takasin omiensa parissa. TAFT on niin uppoava laiva ja tummat ovat harvoin hyviä uimaan että hukkuminen on edessä jos mukana meinaa pysyä.

 • Riittää noilla wolvoilla valmentajia ilman Stokesiakin näköjään

  http://helsinkiwolverines.com/kauden-2016-miesten-joukkueiden-valmennustiimi-olkaa-hyvat/

 • Tämän ketjun runsas kommentointi osoittaa mielestäni sen, että 1.divisioona kiinnostaa ja herättää tunteita suomalaisissa jenkkifutiksen ystävissä. Se on mahtavaa se!

  On myös hienoa, että Jefumaster ja moni seura on ruokkinut tätä kiinnostusta jutuillaan. Iso käsi Steelersille joulukalenterista!

  Tässä vähän lisämaustetta offseason-uutisointiin ja spekulaatioihin Jyvääskyläästä:
  http://www.jaguaarit.com/jaguaareihin-kaksi-brittia-ja-nuorisotoiminnan-johtaja/

 • Huskiessin menetykset Wolvoihin ei ole oikeastaan menetyksiä. Vain yksi noista pelasi viime kauden,yksi ei ole pelannu pariin vuoteen missään,yksi oli vain kiukuttelun takia sivussa. Tämä viimeisin tapaus on varmasti iso taakka ja ongelma viellä ahmoille(mikäli siellä pelaa peliäkään).

 • Varmasti joukkue kuin joukkue on kiinnostunut ottamaan vastaan kolme pelikokemusta omaavaa linjamiestä. Sellaisissa joukkueissa joissa treenivahvuus lähentelee sadan pelaajan määrää on selvää että paikka rosterissa ja kentällä on ansaittava. Ai niin, eihän näitä tämän kokoluokan treenivahvuuksia taida olla kovinkaan montaa Suomessa.

 • Viime vuonna Ahmoilla oli yhtä suuri treenivahvuus talvella. Pelaajia enemmän kuin kellään muulla joukkueella.
  Se ei riittänyt 1. divisioonassa edes puoliväliin sarjataulukossa. Eli pelaajien määrällä ei joukkuetta tehdä. Olisi luullut, että koska Wolverinesilla oli koko talven niin iso treenivahvuus 2014-2015 he olisivat olleet muita valmiimpia kauden alussa, mutta pre-seasonilla he hävisivät jopa Indiansille puhumattakaan turpakeikasta Huskisille. Alkukausi oli myös ihan taaperrusta. En siis lähtisi sen takia kehuskelemaan. Määrä ei korvaa laatua.
  Tosin tänä vuonna Ahmoilla on aivan eri luokan vahvistukset, joten ehdottomasti ennakkosuosikkeja kaudelle -16, silti viime vuoteen viitaten en paljoa kehuskelisi pelaajamäärällä. nöyrää työtä niin se mestaruus voi tulla.

 • Treenivahvuus ei ole sama asia kuin pelaajamäärä. Ja pullistelua en harjoita koska ei ole muuta kuin mielenkiintosuhde seuraan. Viestin pihvi oli se, että ei kenellekään treenivahvuuteen liittyneelle ole tarjolla automaattista pelipaikkaa. Olen samaa mieltä että viime kauden alku oli joukkueelta heikko ja myös siitä, että määrä ei korvaa laatua. Silloin kun määrä alkaa perustua nuoriin pelaajiin voidaan siitä hyvällä valmennuksella koulia kehittyviä pelimiehiä. Juuri nyt tuo suuri harjoittelurinki on käsittääkseni hyvässä valmennuksessa ja 1-2 vuoden kuluessa valmis taistelemaan tosissaan taas paikasta liigassa.

 • Kouvolan viime kauden yksi parhaista pelaajista Charles Wort on tehnyt sopimuksen Osos Rivasiin.
  http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=49614
  Wolvojen ex-Coach Mark Garza vuorostaan on tehnyt sopimuksen Italian viime kauden finaalin hävinneeseen Catania Elephantsiin.

 • Ei ole kymen suunnalta taaskaan kuulunut mitään uutisia. Inkkarien pregame pidetään helsinki-vantaalla kun on ensin taas arvottu uudet jenkit. Toi Wort oli hyvä ja olisi luullut että sitä tavoitellaan toisellekin kaudelle..

 • Kyllä se Worth vielä sieltä espanjasta suomeen voi tulla. ja tuleekin, jos huhuihin on uskomista. ei espanjan kausi ole kuin osittain suomen kauden päällä. eli jos pelaaja sinne tekee sopimuksen niin ei pidä olettaa etteikö voisi suomessa olla. kts. esim. Pineda viime vuonna.

 • @coach
  ”Riittää noilla wolvoilla valmentajia ilman Stokesiakin näköjään”

  Nyt ei voi tulla muutakun hyvää jälkeä kun on valokuvaajatkin otettu valmentamaan LOL ! Kohta kun sitten totuus paljastuu niin alkaa pelaajien siirtyminen sixtareihin.

 • Vaikka RoJo välillä kameraa käyttää, uskon silti hänen osaavan myös valmentaa.

 • Hieno juttu. Nyt on kyseenalaistettu Wolvojen linjavahvistukset ja valmennustiimi. Seuraavaksi voisi dissata junioriohjelman ja juuri avatun fanikaupan niin saadaan tää juttu pinoon siististi ennen joulunpyhiä

 • Wolvot on ykkösen selvä ennakkosuosikki. En yhtään ihmettelisi, vaikka peräti dominoisi sarjaa ja vuotta myöhemmin olisi vahvasti Vaahteran pudotuspeleissä.

 • Tämän päivän rosterien perusteella Ykkösen jouluranking:

  1. Wolverines
  2. Jaguaarit
  3. Huskies
  4. Steelers
  5. Indians

  Jos pleijarit tarjolla kolmelle niin Steelers niukin naukin ulkona niistä. Tämän hetken rosterilla Indians vankkaa 3. divarin kamaa…

 • Veikkaan Steelersistä yllättäjää. Miten pitkälle se riittää, riippuu Jaguarsin ja Huskiesin tasosta. Molempien pitää kuitenkin onnistua syrjäyttääkseen Steelersin. Jaguarsin pitää parantaa viime kaudesta, mutta Huskies tuskin yltää viime kauden tasoonsa. Silti molemmat ovat ennakkosuosikkeja ”mitalikahinaan”. Indians voi tietenkin yllättää meikäläisenkin, mutta uskon kuitenkin parustan rakentamisen rauhassa uudelleen olevan heille parempi kuin onnistuminen muukalaislegioonana.

 • Bedwell on parempi tunnelmanluoja kuin QB joten joukkueen hyökkäys tarvii kyllä Hml:ssa lisää jotain??? yltääkseen viimevuoden nosteeseen. Jagut on se yllättäjä ja Inkkarit voi ostaa vaikka millaisen mestarisikermän… Ja sit wolvot voittaa.Hyvää Joulua tasapuolisesti kaikille sarjatasoille.

 • Käsi toimii ja tunnelmaa löytyy divarissa ensi kesänä. Saa sitten nähdä kuinka paljon nuo ”linjamiesten” pako Wolvoihin vaikeuttaa Huskiesin linjojen rakentamista?

 • Juuri noi ”paenneet” eivät Huskiesia heikennä koska jo pelaajien panos viime kaudella pieni. Saattavat tuoda jotain lisää Wolvoille. Hämeenlinnan todelliset menetykset ihan toisaalla.

 • bedwell on nesin tapanen seremonia mestari joka viihtyy paremmin baarissa kun kentällä. turussakin oli jatkuvasti ongelmissa baarissa kun ensin perseilee porukoille ja sitten pitäs olla pelastamassa.

 • Ehkä toi on just sitä mitä huskies kaipaa Nesin kauden jälkeen. Jonkun on johdettava uuden kulttuurin rakentamista. Montako veteraania siinä Nesin imussa lopettaa? Nesi ja Bedel menee vaihdossa tasan. Miten muut lähtevät paikataan. JJ:tä ei paikkaa kukaan.

 • ”Turussakin oli jatkuvasti ongelmissa baarissa”.
  Tuossa väitteessä on aika paljon värikynää. Bedwell viihtyi toki baarissa, mutta ei hän missään ongelmissa jatkuvasti ollut, ellei sitten baarissa viihtymistä sellaisenaan pidetä ongelmana. Ja jos ongelmia joskus olikin, hänen kunniakseen on todettava, että Trojansissa hän teki sen, mitä häneltä odotettiinkin. Hän oli siihen tilanteeseen juuri oikea henkilö. Hän kokosi jo hajoamassa olleen ryhmän tiiviiksi joukkueeksi, johon vieläpä liittyi pitkin kautta koko ajan lisää jo hanskat naulaan heittäneitä pelaajia ja valmentajia. Olen toisaalla todennut, että Stan on eräänlainen jenkkifutiksen Juhani Tamminen. Hän saa luotua joukkueeseen hypeä ja innostusta, mutta myös jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Varsinkin Suomessa tällainen vahvasti omaan henkilöön keskittyvä tyyli aiheuttaa nopeasti vastareaktion. Bedwellin taika kantoi juuri ja juuri Spagettimaljaan asti, mutta se riitti.

  Bedwellillä on useiden Euroopassa pelaamiensa vuosien ansiosta mittava suhdeverkosto, jonka avulla hän esimerkiksi löytää nopeasti korvaavan importin loukkaantuneen tilalle. Trojansissa Aki Jones oli tällainen tapaus. Ensimmäinen jenkki koki kulttuurishokin ja häipyi takaisin kotiin juuri kauden kynnyksellä, minkä jälkeen Bedwell soitti Jonesille, Redskinsissäkin muutaman pelin pelanneelle linjamiehelle.

  Bedwellistä liikkuu paljon negatiivisia tarinoita, mutta minulle hän on aina henkilö, joka pelasti Trojansin kuilun partaalta, ja katson asiakseni aina hiukan puolustaa häntä.

 • Lisää lihaa linjaan Huskies-pallon molemmin puolin:

  http://huskies.fi/reinikainen-ja-luoma-jatkosopimuksiin/

 • Tämä kuopiolaisporukka alkaa olla päivä päivältä kiinnostavampi:

  http://www.steelers.fi/2015/12/30/lisaa-paluumuuttajia-lauri-silen-ja-jari-sinkkonen-palaavat-steelers-paitaan/

 • Vaikuttaisi ykkösestäkin tulevan todella tasokas ja tasainen sarja. Hämeenlinna, kuopio ja wolverines uutisoivat paljon uusista kovista vahvistuksista. Kouvolasta ei tututtuun tapaan kuulu mitään mutta ulkomaan vahvistukset taas varmaan nostavat joukkoeen osakkeita alkukesästä ja jaguaareistakaan ei hirveästi ole kuulunut. Näyttäisi kolmen kärki olevan aika selvä jo tässä vaiheessa.

 • Juurihan jagut julkaisi kahdesta britistä..

 • Jagut on tosiaan kertonut jo ajoissa jenkeistään ja kaksi brittiä päälle. Tässä vaiheessa kautta ei varmaankaan tarvitse kohkata yhtään enempää.

 • Taso on mielestäni (tämän hetkisen uutisoinin perusteella) vähän laskenut viime vuodesta, mutta toisaalta viime vuonna 1 divisioonan taso oli poikkeuksellisen kova.
  Perustelut: TOP 3 joukkueista 2/3 lähtenyt Vaahteraliigaan ja Hämeenlinna vähän heikentynyt viime vuodesta (voi vielä kyllä lisäsignauksien tullessa nousta viimevuoden tasolle). Jagut on pitäneet tasonsa (samat jenkit ja 2x britti kuten viime vuonna) Indiansista ei vielä tiedä mitään, mutta arvaus on, että aikalailla samaa tasoa kuin viime vuonna. Ainoa poikkeus on Wolverines joka on vahvistunut, lähinnä johtuen paremmista importeista.

 • Listauksesta puuttui Steelers, joka kyllä vaikuttaa suomalaiselta rungoltaan pätevältä joukkueelta, mutta jos sitä verrataan viime vuoden Vaasaan tai Saintsiin niin ei samaa tasoa ole eli vaahteraan poistuneet joukkueet > 2. divisioonasta noussut.

 • Koskeeko liiton rostereita koskevat antidoping velvoitteet divariakin. Ei ole esimerkiksi wolvojen pelaajalistalke ilmestynyt huskies linjakolmikon nimiä. Tai oliko noi uutisankka.

 • Ai hieman heikentynyt Huskies? Nesi & Co, JJ ja Luopajärvi lähteneet hyökkäyksestä. Bedwell tulee joskus tai jouluna. Jos ei kantahämeeseen saada todella kovaa puolustuksen jenkkiä ja paria tasokasta eurooppalaista kahden suunnan monitaituria voi Hurttalauman tason katsoa laskeneen melkoisesti. Toki laajasta rungosta saattaa nousta korvaajia, mutta ne potentiaaliset iloiset yllätykset koetaan vasta nurmen vihertäessä.

 • Ihan mielenkiinnosta kysyn keitä ovat aina Nesin yhteydessä mainitut ”& co” miehet. Montako ja siis ketkä?

 • Juhani Kähönen, Sinh Thu, Jarno Uitto

 • Kiitos, Kähösen oivalsinkin mutta nuo muut olivat minulle uutta infoa

 • Lisännyt nimiä 1div rosteriinsa…

  http://helsinkiwolverines.com/edustusjoukkue/

 • Jos tuota W-listaa pikkusen tarkastelee niin isoimmat muutokset on siinä, että Raski (RB) ja Rämänen (LB) eivät ole enää 1divarin listalla mutta nimet edelleen kakkosjoukkueen rosterissa. Hyökkäyksen linja on edelleen ohut, vain neljä mimeä siinä missä W:n DL:n kirjoissa yhdeksän yli satakiloista pelaajaa. Odotan että toi vielä elää koska hyökkäyksen pallolliset tarvii sen linjan eteensä oli JJ miten kova jätkä tahansa.

 • Sinttu huudettu Kotkassa.

 • Kyllä Jyväskylä alkaa näyttää divarivalmiilta paketilta. Taitaa tulla vuodesta 2016 lähes yhtä tasokas ykkösen vuosi kuin edellinenkin. Joukkueet panostavat ja ovat aktiivisia (no joo, Kouvolaa odotellaan) ja rankkaaminen on jo nyt haasteellista. On helppoa laittaa Wolvot listan ykköseksi mutta kyllä helsinkiläisillä on vielä tekemistä ainakin hyökkäyksen linjassaan ennen kautta. Kuopiolla on materiaalia josta kehittää ja viimeistään 2017 taistelevat jo maljasta. Huskies sinnittelee ja Jagut näkyy venyvän jälleen eteenpäin. Uskon naivisti että myös Intiaanit tekevät kuten ovat aina tehneet eli ostavat rosteriinsa riittävästi taitoa kauden kynnyksellä ja näin saamme erinomaisen tasaisen sarjan aikaiseksi tulevalle kaudelle.

 • Ihan oikeesti millä logiikalla laitetaan Kuopio taistelemaan maljasta kaudeksi 2017 ennen kuin on ees ensimmäistä peliä _DIVARIN_ kaudesta 2016 pelattu?

 • Arvoisa nimimerkki @miten?. Uskon vakaasti, että myös Sinä olet huomannut että Suomen sarjoissa taistellaan maljoista Tinasta aina Vaahteraan. Ykkösessä maljan nimi on Suomen EM-kisahistoriaan liittyen Spagetti.

  Ja siitä logiikasta millä perusteella Steelers voisi yltää SPAGETTI-maljan taisteluun 2017. Joukkue rakentaa ilman kiirettä leveää kotimaista runkoa menestyäkseen ykkösessä. Mukaan on saatu pelaajia, joilla on kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta ja kausi 2016 on se Siperia joka opettaa pelinopeuden muutoksesta ja importtien merkityksestä. Steelers oppii ja kehittyy kaudella 2016 siten, että sillä on evätä rakentaa menestyvä kausi vuoden 2017 MALJAN tavoitteluun.

 • Siellä taitaa olla lompakko kunnossa, kun uusia importteja julkaistaan joka kuukausi?!

 • No eikös se ole aktiivisen ja vireän urheiluseuran merkki kun voimavarat saadaan kohilleen. Jos kattoo vaikka Indiansin nettisivuja niin koko syksyn ajan on ainoina julkaisuina olleet sponsorien sopimukset. Kun se lompakko saadaan mallilleen niin sitten alkaa signausten sarjatuli.

  Ja niin kauan kun se ei tapahdu velkarahalla kaikki on just niin kuin pitääkin. Ja mitä tulee tohon Steelersiin niin juuri oikea strategia. Tänä vuonna homma kuntoon ja rosteri ja organisaatio leveäksi. Ensi vuonna isommilla resursseilla pari importtia mukaan ja avot…

 • Hei, voisiko joku avata Wolvojen sivuilla olevien kolmen miesten joukkueen rosterin logiikkaa. 1divarin rosterissa on 52 nimeä joista osa on mukana 3divarin rosterissa ja jotkut kanssa 4divarin rosterissa. Täysin päällekkäisiä listat ei ole ja yhteensä eri nimiä on joukkueissa lähes sata. Huomio kiinnittyy joihinkin pelaajiin jotka ovat olleet ykkösjoukkueessa hyvin esillä viime kaudella mutta nyt ainoastaan joko kolmosdivarin tai nelosdivarin listoilla. Ykkösjoukkueen lista näyttää elävän koko ajan joten joku logiikka on takana eikä se varmaankaan ole salaisuus mikä. Selventäisi näin seuraajan silmissä jos tietäisi.

 • Tosissaan valmistautuviin joukkueisiin on tunkua. Treenaamisen tosissaan ottavien urheilijoiden on vaikea sietää jengejä, joissa vain osa pelaajista tekee kunnolla töitä. Toki vaativuus karsiikin nuppeja, mutta pitkän päälle virta kääntyy sisäänpäin ja ennen kaikkea pelaajien laatutaso nousee.
  Vaasa ja nyt Kuopiokin ovat tajunneet myös mainostaa joukkueen tekemää työmäärää. Miten muuten sana leviäisi niin potentiaalisten urheilijoiden kuin fanienkin keskuuteen? Kyllä fanijoukkokin kasvaa ihan eri tavalla, kun joukkueen tiedetään tekevän töitä menestyksen eteen.
  Kuopio tekemä päätös pysytellä puhtaasti kotimaisena saattaa olla fiksukin ratkaisu. Nyt menetyspaineet ekalle divarikaudelle ovat paljon pienemmät ja joukkuetta pystytään kehittämään rauhassa. Myöskään talous ei joudu heti liian kovalle koetukselle ja kun mainetta on ensin kasvatettu luomuna, saattaa sponsoreiden kiinnostus alkaa herätä. Kuten aikaisemmin jo olen pariinkin otteeseen maininnut, niin Steelers tulee yllättämään monet iloisesti ensi kaudella. Se, että suomipojat haastavat tosissaan muiden amerikkaisia ja muita ulkomaan apuja, motivoi varmasti niin pelaajia kuin fanejakin. Toki pahasti ei saa tulla turpaan keneltäkään ja siinä on se suurin riski. Kuopio ei kuitenkaan ole viime kausien Oulu, joka oli jo valmiiksi laskusuunnassa. Nosteessa kaikki tahtoo toimia ja niin varmaan alkaa taas toimia Oulussakin. Perinteistä se ei ainakaan jää kiinni.

 • Itse uskon että nämä jotka dissaavat treeniaktiivisuudesta kertovaa viestintää ovat sellaisista seuroista joissa treeneissä ei kä porukkaa. Huhujen mukaan jo(i)llakin liigajoukkueella alle kymmenen jätkää aktiivisena. Kuulostaa pahalta. Kuulostaa kriisiltä. Hyvä että divarista nousee kirittäjiä Suomen luutuneeseen jefugenreen.

 • Tässä listaa ykkösen joukkueiden viimeisimmistä nettipäivityksistä:

  14.01.2016 Jaguaarit: ”Jaardi kerrallaan: Luukkonen blogaa Stoorissa”
  30.12.2015 Steelers: ”Lisää paluumuuttajia: Lauri Silén ja Jari Sinkkonen palaavat Steelers-paitaan”
  29.12.2015 Huskies: ”Reinikainen ja Luoma jatkosopimuksiin”
  21.12.2015 Indians: ”Urheiluteippi.fi ja Indians yhteistyöhön”
  16.12.2015 Wolverines: ” Kauden 2016 miesten joukkueiden valmennustiimi, olkaa hyvät.”

  Oikeastaan sama huomio tässä kuin liigajoukkueillakin. Osa viestinnästä viety someen joten tuoreempaakin tavaraa löytyy. Jaguaarien sivuilla oli yksi yllä olevaa tuoreempi tarina mutta se liittyi seuran käsipallotoimintaan joten en listannut mukaan. Toinen huomionarvoinen asia on Indians jolta ei ole ilmestynyt yhtään vuoden 2016 joukkueesta tai sen toiminnasta kertovaa päivitystä uutisiin.

 • @Treenit, ”Huhujen mukaan jo(i)llakin liigajoukkueella alle kymmenen jätkää aktiivisena”

  Öööh … Mistäs tämmöistä olet kuullut vai ihanko itse tämän ”huhun” keksit ? Tietojeni mukaan kaikilla kahdeksalla Liigajoukkueilla ovat OTAt* jo alkaneet. Joillain treenit pyörii täydellä (treeni)rosterilla, joillain on vielä rosterin rakentaminen kesken ja siten treeneissä vähemmän pelaajia. Mutta ei tämä nyt sitä tarkoita, etteikö yksikään joukkue olisi täydessä tikissä touko-/kesäkuun vaihteessa kun kausi pyörähtää käyntiin. Kaikenkaikkiaan : On luvassa huikea LiigaKesä 2016. Fakta.

  *OTA = Organized Team Activity (eli suomeksi ”treenit”)

 • Uiuiui Steelers: http://www.steelers.fi/2016/01/26/mikko-aspinen-jatkaa-steelersin-vareissa-kaudella-2016/

  Miehän alan lämpenemään kohta savon suuntaan. Nyt on tekemisen meininkiä.

 • Viime vuosina on sarjanousija painanut I-divarissa heti finaaliin. Onko kyllä jännä nähdä mihin Kuopion paukut riittää. Nimiä on, mutta kuinka kovia lopulta? Sipilälläkin vissiin vielä matkaa divarin ratkaisijaksi. Viime kaudella 6 peliä ja 1 intteri, ei takaluksia (ainoana Saintsissa). Tokihan voi olla ilmiömäinen miehensä peittäjä ja Nelson hoiti juoksupelit…

  Toivottavasti Kuopio pärjää ja jätkät osoittaa taitonsa ja kovuutensa.

 • Hieman ihmetyttää tuo Joel Sislerin meno Taftiin siitä syystä, että miksei hän jatkanut Hämeenlinnan joukkueessa, jos kerran Suomessa halusi pelata? Onko Nesin porukan ja linjamiesten lähdön takia Huskiessissa käynyt kato ja siksi ei Hämeenlinna kiinnostakkaan vai eikö Huskiessilla vaan ole käyttöä miehelle. (1div paras puolustaja) Ainakaan Hämeenlinnan leiristä ei ole hirveästi uutisia kuulunut niinkuin ei Kouvolastakaan. Wolvot, Kuopio ja Jyväskylä sen sijaan uutisoi vähän väliä signauksistaan ja leireistä? Onko Huskies oikeasti hiipumassa, niinkuin täällä on porukka maalaillut?

 • Ja lisäys Kouvolaan. Europlayerssin mukaan moni viime kesän importti jatkaa Kouvolassa joten Inkkareistahan voisi tulla vaikka divarin musta hevonen?

 • @Asdfg: Mites tuo Sisler oli 1-divarin paras puolustaja? Kaikissa tilastoissa ukkoja hänen edellään, vai oliko omasta mielestäsi niin hyvä vaikkei kentällä onnistunutkaan?

 • Sisler olisi mielellään jatkanut hämeenlinnassa ja hämeenlinna mielellään hänet ottanut, mutta huskies tarvitsee jenkin eri pelipaikalle kuin puolustuksen takakentälle, joten siinä syy.
  mainitsemistasi joukkueista Kuopiolla tuntuu olevan hyvä meininki ja Wolvoilla myös. tosin viime vuonnakin Wolvoilla piti olla talven parhaiten treenannut joukkue, mutta alkukaudesta ei tullut yhtään mitään. Nyt joukkueen vahvistukset huippuluokkaa, joten wolvot tulee olemaan todella hyvä heti alkuun. Jyväskylän brittisignaukset ovat taas olleet omasta mielestäni aika luokattomia. eräänkin kaverin highlightit ovat lähinnä hupaisat. Eli ei se joukkue joka itsestään suurinta meteliä pitää ole se vahvin.
  minun ranking:
  1. Wolvot
  2-3 Huskies tai Kuopio
  4-5 Jyväskylä tai Kouvola. Riippuu minkälaisen importtipaletin Kouvola saa kasaan.

 • Ja kuka ääliö pitää tilastoja merkkinä pelaajan hyvyydestä?! En nähnyt Sisleriä kertaakaan viime kesänä, enkä ota kantaa hänen kykyihinsä vaan tuohon idioottimaiseen kommenttiin Pablolta

 • @Pabloilijalle: mitenkäs sitten tutkailet pelaajan hyvyyttä tai huonoutta? Toki jos näet pelaajan otteita kentällä, livenä aina parempi, niin silloinhan voi tehdä huomioita ja muodostaa mielipiteitä.

  Itse näin Sislerin kentällä kolmesti viime kaudella ja aina kaveri jäi tavalla eli toisella vastustajan jalkoihin. No sehän näkyy myös tilastoissakin :)

  Mutta sinun kommenttisi taso on suorastaan huikaisevaa, ihan vatsaan sattuu kun naurattaa…Mutta jatka tuolla valitsemallasi tiellä ja tule onnelliseksi.

 • Kentällä onnistuminen = tilastoissa näkyminen? Jos tyypillisen suomalaisen pelaajan/valmentajan ymmärryksen taso on tätä, niin en ihmettele miksi laji rämpii niin syvällä paria joukkuetta lukuunottamatta.

 • Pablo on yksittäistapaus, ei pidä yleistää! Tottahan suurin osa jenkkifutista seuraavista tietää ja ymmärtää miksi esimerkiksi huippucornerilla voi olla mitättömät tilastot, kun kukaan pelinrakentaja ei edes harkitse sinnepäin pallon toimittamista! Joku muu voi kaivaa esille vaikka Revisin tai Shermanin tms. tilastoja esimerkiksi niin Pablokin saattaa päästä jyvälle.

 • Entäs jos pelipaikka on MLB, eiks ne useimmissa systeemeis kuiteski taklaa? -tietämätön

 • Kiitos kehuista, niitä on aina mukava lukea. Varsinkin kun perustelut ovat asiallisia, eikö?

  Sislerin kohdalla on muistettava, että hän vain yksinkertaisesti hävisi kentällä vastustajan pelaajalle liian usein. Ja se myös näkyy omalla tavallaan myös tilastoissa. Ei hän huono ollut, mutta ainesta oli lähtökohtiin nähden enempään.

  No, se siitä. Meillä jokaisella on oikeus mielipiteeseen joten jatketaan muilla aiheilla.

 • ”Ja lisäys Kouvolaan. Europlayerssin mukaan moni viime kesän importti jatkaa Kouvolassa joten Inkkareistahan voisi tulla vaikka divarin musta hevonen?”

  Mitäköhän Europlayersia luet kun minun Europlayersissa ei ole Kouvolan kohdalla yhtään signausta eikä Czirokin, Szakacsin, Shoaten, van Oostenin omissa profiileissakaan ole kirjattuna sopimuksia kaudelle 2016 ja Rice ja Wort ovat julkaisseet pelaamisensa ihan muualla.

 • Käykää lukemassa feedback osio Kouvolan joukkueesta. Sinne on tammikuun puolenvälin jälkeen käynyt ainakin Rice ja Wort kirjoittamassa että pelaavat vuonna 2016 Kouvolassa. That’s all I know..

 • Ja kun lukee molempien pelaajien feedback osion niin siellä Joki kirjoittaa siihen malliin että pojat tulevat uudestaankin pelaamaan. Jos tuo on totta, niin olen iloinen että Kouvola alkaa pikkuhiljaa saamaan positiivisuutta tekemiseensä ja ei ole enää importtien sylkykuppi kauden jälkeen. Tietää vaan hyvää ja tasaista divari kautta jälleen!

 • No jos katsoo suoraan Europlayersista niin pelaajien tilanne näyttää tältä:

  WORT
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=49614

  RICE
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=18465

  Tässä voidaan sitten siirtyä siihen keskusteluun milloin loppuvat sarjat Espanjassa ja Unkarissa niinkun on spekuloitu Rafael Pinedan ja Sixterien osalta. Edellisen kauden pelaajina voivat siirtyä Indiansiin ilman karensseja.

 • Milloinkohan sarjasta saadaan jonkinlaista aikataulua. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun tuolla SAJL:n sivuilla kerrotaan että sarjaohjelma julkaistaan tammikuussa ja nyt lähestytään helmikuun puolta väliä.

 • Jyväskylään kova comeback:
  http://www.jaguaarit.com/jaguaarien-kokoonpano-vahvistuu/

  Jaguaareilla ollut juoksupuolustuksessa isoja aukkoja. Jännä nähdä muuttuuko meno leveempien linjojen ja tukimiesosaston myötä.

 • Nyt iso hatunnosto Jaguaareille selkeästä viestinnästä. Rosterissa on merkitty myös siitä poistuva henkilö perusteluineen. Pääosinan nämä nimien katoamiset tapahtuvat kotimasen jefu-perinteen mukaan sumuverhon suojissa ja hyssytellen Pieni asia mutta esimerkillistä meininkiä.

  ps. Rosteri alkaa näyttää siltä että Jaguaarit tällä hetkellä yhdessä Wolvojen kanssa divarin playoff-kandien kärjessä.

 • Loppuuko Englannin kausi ennenkuin Suomessa alkaa ? Gabbidonhan pelaa Derby Bravesissa Englannin sarjassa tällä hetkellä.

 • Vai loppuuko rahat ennen kuin kausi Suomessa alkaa?

 • Tai jos kaikki meneekin suunnitelmien mukaan ja Jagut voittaa Spagun ja nauraa teille

 • Näköjään Wolvojen OL:n Tuomas Tuuli on seurannut Pinedaa Espanjaan Valencia Giantsin riveihin. On kans tossa Wolvojen rosterissa kirjattuna ja saa palata vanhana pelaajana divaripeleihin ilman karenssia sitten kun sarja tuolla päättyy. Henoa että suomalaiset pääsevät mukaan kansainvälisiin kuvioihin. Mielenkiintoista nähdä tulisiko tällä kertaa tuliaisina mukana pelaajia Espanjasta Wolvojen loppukesän vahvuuteen. Toinen mielenkiintoinen asia on Pinedan kohtalo Espanjan liigan päätyttyä nyt kun Sixtareita ei enää ole olemassa.

 • Eero Hulkkonen on samassa jengissä Espanjassa.

 • Löytyikö tässä se wolvojen heikko kohta. Avainpelaajia Euroopassa ja ”oman” joukkueen mukana vasta juhannuksena.

 • Jospa pojat tuova kesällä tuliaisina pari pelimiestä mukanaan vastavierailulle.

 • …ja tässä seura kertoo enemmän Espanjan matkaajista. Ainakin kirjoituksen mukaan olisivat palaamassa Wolvoihin kauden päättyessä.

  http://helsinkiwolverines.com/eero-hulkkonen-ja-tuomas-tuuli-valencia-giantsin-riveissa-espanjan-mestaruusliigassa-lnfassa/

 • Intiaanien Twiter vihjailee jatkosopimuksista… NImet kun vielä malttaisivat julkaista kerrankin hyvissä ajoin.

 • Ainakaan tämä unkarilainen ei pelaa tulevalla kaudella Inkkareissa. Saas nähdä miten on sen erinomaisen QB:n kanssa..

  http://www.meanmachines.se/ungersk-landslagsman-till-mean-machines/

 • Gilbert jatkaa näköjään Wolverinesissa:
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=14978

 • No tonhan Wolvot on uutisoinut jo Marraskuussa…

 • Kouvola Indian rikkoo monivuotisen perinteensä ja julkaisee vahvistuksiaan jo helmikuussa. Kävi näköjään tuuri tällä kertaa kun Espanjassa joukkue teki sixtarit. Tämä on kyllä kova vahvistus joukkueelle.

  http://indians.sporttisaitti.com/edustusjoukkue/?x302874=1598994

 • Seuraavaks Troy Rice, sitten vaan joku kiskomaan palloa eu-passilla niin on pitkät ajat taasen vastustajien takakentällä

 • Rice on signannut itsensä Puolaan kuten täällä on moneen kertaan kerrottukin. Mutta niinhän toi Wort oli signannut Espanjaan mutta joukkue vaan meni alta… Rice kyllä voi tulla Puolan kauden jälkeen Kouvolaan.

 • Hämeenlinna julkaissut kolme uutta pelaajaa.

  http://huskies.fi/liigakokemusta-hurttalaumaan/

 • Huskies trialien tulosta:
  Huskies saa hyviä vahvistuksia Crocoista. Hyökkäyksen linjamies Sami Rantanen ja puolustuksen tukimies Joni Virtanen siirtyvät Huskiesin riveihin.
  Lari Siitonen palaa kentille välivuoden jälkeen, mutta tällä kertaa Huskiesin riveissä. Nyt Huskiesilla on 3 QB:ta rivissä, joten kakkospaikasta on kova kilpailu. Laria voisi ehkä käyttää wildcatissa, jalkojakin löytyy ? Tosin pahimmassa tapauksessa downeja ei ole kauheasti luvassa, jos Bedwell on pelipäällä ja haluaa pelata täydet minuutit. Hiukan ihmetyttää, eikö Lari halunnut lähteä kokeilemaan Vaahteravauhtia Saintsissa ? Kakkoskuupan vakanssi olisi ollut varma jenkkikuupan takana, ja mahdollisessa loukkaantumistilanteessa olisi kuitenkin kohtuullinen paikkaaja valmiina.

 • Unkarissa tuo näyttäisi olevan.

 • Ex-Ghosthunters kokoontumisajot käynnissä Hämeenlinnassa. Äijät saivat todennäköisesti tarpeekseen Seinäjoella ramppaamisesta. Paastela oli siis jo aiemmin organisaation mukana ja naisten joukkueen valmennuksessa on näköjään muitakin Ghosthunters taustaisia. Pelikaverit vanhoja tuttuja ja Hämeenlinnan talous huomattavasti paremmalla hollilla kuin Nokialla, joten mikä ettei. Sitten kun GH on taas ykkösessä, niin äijät voivat palata nostamaan Nokiaa Vaahteraan.

 • Saattaapi olla nyt Huskiessilla divarin kovin hyökkäyksen linjapelaaja rosterissa.

 • Näyttäisi olevan 4 QB:ta rosterissa, mutta eiköhän Siitosen 2. pelinrakentajan paikka ole varma kokemuksen ansiosta. Kotkasta tulleella Willbergillä ei taida olla paljoa kokemusta edes 3. divisioonasta ja 98 syntynyt Mäkinen on myös vielä liian kokematon 1. divisoonaan.
  Kokenut 2. pelinrakentaja on aina hyvä olla, mutta että Lari ja Wildcat :) EI.

  Rantanen ja Virtanen ovat kyllä erinomaiset vahvistukset ja hieno signaus hämeenlinnalta.
  Näiden kiinnitysten jälkeen Hämeenlinna vahvistaa paikkaansa ranking kakkosena minun listalla. Paljon tasokkaammat vahvistukset, kuin esim. Jaguaarien britit.

 • Näköjään ykkösen sarjaohjelma ja pelisysteemi nyt päätetty ja julkaistu. Pidän Erittäin Huonona Päätöksenä sitä, että viiden joukkueen sarjassa neljä joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Tämä antaa sijaa rosteripelleilyille ja alkukauden slarvailuille. Sarjan jännityksen ja yleisen ryhdin kannalta olisi ollut tärkeää, että sarja olisi rakenettu periaatteella – runkosarjan voittaja suoraan loppuotteluun ja 2. ja 3. pelaavat välierässä.

  Neljän joukkueenplayoff-malli tuo sarjaan suuren määrän tavallan merkityksettömiä tönimistuokioita. Joukkueita pysty täydentämään ja jopa rakentamaan vielä heinäkuulla ja kaiken ja euroopassa jo yhden kauden pelanneet kiertopalkinnot voivat saapua muutamaan sarjan dynamiikan vielä kesän lopulla. Tämähän on tietysti hyväksi Huskiesille, Inkkareille ja Wolvoille. Bedwell palaa juhannuksen jälkeen suomeen ja tuo mukanaan kourallisen italiaanoja/kahden passin miehiä. Wolvojen Espanjan miehet palaavat joukkueeseensa ja tuovat imussaan muutaman Manolon. Intiaanien miehistöön tuodaan mm. Unkarin sarjan päätyttyä tavallaan uusi ykkösketju tekemään pelejä.

  Ei mielekästä, ei ryhdikästä eikä edes jänittävää!

 • Ketkä oli viimevuoden onnistujia omilla pelipaikoillaan eri joukkueissa jotka jatkaa tänävuonna 1 div. olis kiva vertaa onnistuuko uudelleen. Onko uutisoitu mistään takapakista joukkueilla jotka voisi vaikuttaa tulevaan kauden aloitukseen? oma veikkaus on et vaikka huskies onkin menettänyt joitakin pelaajia niin saavat paikattua ne ja ovat suosikki nro. 1.

 • https://sajl-fi.directo.fi/?x167512=4904358
  ”Runkosarjan päätteeksi neljä kärkisijoille sijoittunutta joukkuetta pelaa välierissä paikasta Spagettimaljaan.” W. T. F….

 • Wolvojen FB-sivuilla Sixtareista siirtyneen DB Veikko Kallion haastattelu.

  https://www.facebook.com/helsinkiwolverines/videos/vb.43101223021/10153536880498022/?type=2&theater

 • Sixtareista siirtyneen Oskar Drockilan haastattelu Wolvojen FB-sivulla.

  https://www.facebook.com/helsinkiwolverines/?fref=nf

 • Volvoilla oli aika heikko takakenttä viime kaudela. Nyt on importti koko off-season mukana treeneissä. Oliko tuo Veikko kuinka hyvä liigassa?

 • Wolvoilla on treenivahvuudessaan 27 db-position pelaajaa (sisältää akatemian). Mukana mm. Antonio Harris, joka saattaa kokonsa puolesta olla lähempänä LB-positiota kylläkin ensi kaudella. Viime vuoden lupaavin tulokas Robert Ehirianmwiam löytyy listoilta edelleen. Sixterien mies saa varmaankin myös peliaikaa. Luulisi että talvehtivat jenkit saisivat koulittua tuosta isosta massasta ainakin muutaman pelimiehen.

  Oikeassa olet, että takakentä oli Wolvojen heikko kohta 2015. Kokemattomia ja auttamatta liian pieniä kavereita oli taistelemassa vastustajien isoja rissuja vastaan

 • Ei oo toi Veikko Kallio nimeä Wolvojen rosterissa joten olikohan vaan kattelemassa treenejä ja tuli toisiin ajatuksiin?

 • Katsoitko haaststteluviedota?

 • Juuri sitä katsoin ja ihmettelen kun ei ole videosta huolimatta ilmestynyt listalle.

 • Bedwell torstaina FB:ssa : ”the Hämeenlinna Huskies made three HUGE signings tonight”. Uutisia odotellessa…

 • Mielenkiinnolla odotetaan rikkooko Hämeenlinna Seinäjoen/Vaasan/Helsingin(Roo) importtien määrän.

  Oman kylän poikiahan seura ei ole saanut nostettua yrittämisestä huolimatta.

 • Tuliskohan sieltä EU-statuksen omaavat RB, WR ja LB? Nuo osastot ainakin näyttää näin ennakkoon ajatellen vielä viime vuotta heikommilta. Tietysti LB voi olla myös jenkki.

  Toisaalta myös Huskiesin DL voi kaivata vielä lisää kokoa, joten en sulkisi myöskään sitä mahdollisuutta ulos.

 • You’ll be surprised! ;-)

 • @Pömppå: Huskiesin ilmoitetussa 45 pelaajan rosterissa 36 on pelannut joukkueessa edellisellä kaudella, yhdeksästä listalla olevasta uudesta nimestä kaksi pelaajaa on lisäksi Hämeenlinnalaisia rookieita.

  Mihin sä perustat väitteen että oman kylän poikia ei ole saatu nostettua ja millaiseen yrittämiseen niiden nostamisessa viittaat?

  Junioritoimintahan Hämeenlinnassa aloitettiin viime kesänä ja joukkueita on sarjoissa ensi kesänä U13-U17 ikäisissä, oman kylän poikia nostettanee siinä vaiheessa kun junioritoiminta niitä edustusjoukkueelle syöttää ja sarjan ikärajat ne sallivat.

 • Nyt alkaa Hämeenlinnan rosterissa olla potkua. Toinen jenkin paikka täytettiin linebackerilla ja lisää kotimaista voimaa roppakaupalla. Näyttää siltä että Huskiesin pelaajahautomoina tälle kaudelle toimivat Crocodiles ja Ghosthunters viitaten näihin ja aiempiin signauksiin. Tällä joukkueella alkaa olla Spagettipotentiaalia melkoisesti.

  http://huskies.fi/huskiesille-kolme-tarkeaa-pelaajavahvistusta/

 • Siellähän on viimeisen muutaman vuoden aikana pyöriny enemmän ja vähemmän nokialaisia joka vuosi. Mahtaa pirkanmaan molemmat seurat olla ihmeissään miksei pelaaminen maistu kotinurkissa kun lähdetään 100km päähän pelaamaan palloa. Jos kaikki nuo huskiessin nokialais lähtöiset jampat pelaisi saintsissa tällä kaudella nii olisi tampereenkin rosteri tällä hetkellä mukavampaa luettavaa. Ehkä hämeenlinnassa tehdään jotain oikein tai sitten siellä on kova promootio imuri päällä.

 • @Nokia Huskies: Niin tai Huskies vaan haluaa tarjota ilmaisia kausia , mikä on kuulemma eri seuraihmisten puheiden mukaan tämän lajin syöpä. Mutta kait se on niin, että eri seurat toimivat eri lailla.

  On se hienoa, kun osa pelaajista maksaa täyden hinnan kaudesta ja mahdolisesti käyvät eri varaojenkeruutalkoissa sun muuta ja sitten tulee pelaajat x ja y jostain muualta ja saavat ilmaisen kauden.

  Mutta onhan sekin tapa koittaa saada menestystä omaan seuraan.

 • Mitä ihmettä. Keitä ovat ne seuraihmiset jotka pitävät olosuhteiden kehittämistä lajin syöpänä. Jos ja kun paremmin organisoidut Seurat kykenevät tarjoamaan pelaajilleen olosuhteet, joissa pelaajien omat kulut saadaan minimoitua tai jopa poistettua on tama mielestäni kaukana syövästä. Syöpänä kuvaisin enemmänkin sitä että kynnys pelaamisesta nousee kausimaksujen jne. kulujen kautta niin suureksi, että lajin parissa on pitkällä tähtäimellä vähemmän pelaajia.

  Toisaalta seurat, joissa kohdellaan oman kylän poikia ja tuontipoikia eriarvoisesti kuolevat suurella varmuudella. Tämä on historiassa toteennäytetty moneen kertaan.

 • Tässä nähtävästi viitataan tilanteeseen jossa tuontivetoinen hämäläinen seura rokottaa ydinporukalta täpäkätä ja teettää vielä työt päälle, sitten hommataan pelaajat pirkanmaalta pelaamaan, ei oteta maksuja ja vielä annetaan pari hunttia rahaa polttoaineisiin. Näin niitä kuluja minimoidaan.

 • Jos toi pitää paikkansa, niin aika törkeetä touhua on.

 • Mikä on törkeää. Normitimintaa lähes kaikissa seuroissa. Tai millä muulla saat naapuriseuran miehiä ajamaan sataa kilometria alasarjan joukkueeseen pelaamaan.

 • @Pömppå, oletko jäänyt ilman rosteripaikkaa ? Veikö jenkki naisesi ? Vai oliks sulla semmoista alkujankaan … Olet surkimus. Looseri.

 • Alkaa Huskies paketti näyttää kovalta. Barnes näyttää kovalta vahvistukselta Huskies puolustukseen. Mielenkiintoinen kausi tulossa.

 • Totuu tekee kipeää, eikö? Vasta-argumenttien jäädessä alatyylin kirjoituksiin voi mukavasti sanoa ”I rest my case (se siitä)”.

 • Hei Pömppå, totuus on se, että lähes kaikki seurat käyttävät mainitsemaasi menetelmää rekrytoidessaan pelaajia rosteriinsa. Ilmiö on erityisen käytetty etelässä, jossa pelaajien liikkuminen on maantieteellisesti helpompaa. Esim Vaasassa, jossa käsittääkseni pelaajien kustannukset on erinomaisella seuratoiminnalla saatu puserreta nollaan, ei ole onnistuttu houkutelemaan kotimaisia pelaajia joukkueeseen tuolla ilmaisen kauden periaatteella. Tämä johtuneen Vaasan ”syrjäisestä” sijainnista muihin jefu-paikkakuntiin nähden.

  Ilmaisen kauden tarjoaminen on ”syöpä” yleensä niiden mielestä, joilla ei ole voimavaroja tarjota vastaavaa etua muualta tuleville pelaajille. Joillain seuroilla on mahdollisuus tarjota kuluvapaan kauden lisäksi mm. työpaikka jossain seuraa lähellä olevassa yrityksessä jne. Kukin resurssiensa mukaan ja toisten seurojen resurssit vaan ovat paremmat kuin toisilla eikä siitä kannata ruveta vollottamaan. Ainoa oikea tapa vollotamisen sijasta reagoida tähän syöpään on parantaa sitä omaa toimintaa. Ne seurat jotka ovat laiminlyöneet vankan perustan rakentamisen toiminnalleen katsovat aina kateudella niitä kohtaan, jotka ovat kotiläksynsä tehneet. Tämä on oikeasti se totuus, joka satuttaa, mutta ei pidä jäädä kärvistelemään siihen tuskaan ja kateuteen.

 • 1. Huskies
  2. Wolvot
  3. Jaguaarit
  4. Steelers
  5. Indians

  Huskies ei ole paljoa wolvoja edellä mutta nämä viimesen parin viikon signaukset nostaa huskiessin helsinkiläisten edelle. Jenkit on suht tasaväkiset myös. JJ on hieman arvokkaampi kuin bedwell mutta tuo huskiessin 1div. linebacker on oltava kovempi kuin harris. Linjoissa sai wolvot viime kesänä kyytiä ja lujaa ja sama jatkuu tänäkin vuonna. Myös db osasto on huskiessia jäljessä. Ainoastaan rissuissa taitaa olla selkeä etulyönti wolvoilla sillä huskyt on kohdannu sillä rintamalla paljon menetyksiä, mutta qb vertailun vie kuitenkin huskies selkeästi.

  Tulee mielenkiintoisia matseja hml vs helsinki ja nuo joukkueet tulevat olemaan finaalissakin vastakkain. Tämä vaan näyttäisi olevan hämeenlinnan vuosi osittain divarin heikentyneen tason vuoksi. Jaguaarit tulee varmasti laittamaan myös hyvin kampoihin mutta inkkarit ja steelers tulee olemaan suupaloja top 3 joukkueille.

 • HUSKIES vs. WOLVERINES (Kymmenen pistettä per pelipaikka)

  QB:t (7-3)
  Bedwell on pelikuntoisena ollessaan Lehtistä edellä melkoisesti. Lehtisellä oli viimekaudella loukkaantumishaasteita jotka ilmeisesti vaikeuttivat pelaamista. Sarjan alussa Huskit antavat vähän tasoitusta Bedwellin oleillessa Italiassa.

  RB:t (4-6)
  Toistaiseksi Wolvojen valttina Jones. Viime kauden dominoivin pelaaja ykkösessä. JJ:n valttina QB:n ominaisuudet. Jaakonsaari tuo voimaa Huskien juoksupeliin, Wolvojen viimekauden eniten downeja pelannut RB Raski ei ole näköjään enää mukana kuvioissa.

  WR:t (3-7)
  Wolvojen Gilbert oli vahva viime kaudella ja mukaan on hypänneet liigassa pelanneet Karjala ja Rantanen. Sagne näkynyt treenikuvissa mutta ei signausuutisia. Huskit menettäneet 4 viimekauden parasta kiinniottajaansa ja odotettavaa on, että tälle pelialueelle hankitaan vielä jostan osaamista..?

  OL:t (8-2)
  Huskien linja oli vahva jo viime kaudella ja sama jatkuu tänäkin vuonna. Wolvoilla on pelaajaringissään paljon kiloja mutta vähän kokemusta. Huskit dominoi tällä alueella selvästi.

  DB:t (4-6)
  Wolvot käyttävät jenkkikorttinsa tällä sektorilla joka oli heikkous kaudella 2015. Treenivahvuudessa lupaavia pelaajia joiden valmentaminen pelimiehiksi on joko onnistunut tai ei. Huskeille kapeutta rosterissaan ja todennäköisesti se sama monitoimimies joka paikkaa wr-miehitystä sijoittuu db-listalle.

  LB:t (6-4)
  Huskien jenkki, Barnes näyttää kovalta eikä Crocoista siirtynyt kokenut Virtanen ainakaan heikennä fronttia. Wolvojen ykköstaklaaja Hulkkonen pelaa alkukauden Espanjassa ja nykyrosterista puuttuu pari liigakokemuksen omaavaa nimeä jotka kuitenkin mukana II-joukkueen rosterissa. Wolvoilla kaudella 2015 Royalsin jälkeen toiseksi kovin juoksupuolustus eikä se yksinomaan ollut Pinedan ansiota.

  DL:t (5-5)
  Wolvoilla puolustuslinjassa kokoylivoima mutta Huskit tasoittavat pelin liikkuvuudellaan. Tällä alueella pisteet tasan

  PISTEET: Huskies 37 – Wolverines 33

  Huskit ovat näiden arvioiden perusteella niskan päällä. Heikkouksia löydän oikeastaan ainoastaan Wolvojen OL:sta. Hämeenlinnassa laitahyökkääjät vielä kysmysmerkkejä, Bedwellin airraid-hyäkkäyksen onnistuminen edellytää laadukkaita käsiä kentälle. Yllättävät signaukset voivat muuttaa voimasuhteita merkittävästikn ja mielenkiintoista katsoa eräiden pelaajien kehittymistä talbven harjoittelukaudella.

 • Erittäin mukava lueskella asiallista ja edes hieman analysoivaa tekstiä divarista. Lisää tälläisiä kirjoituksia!

 • Huskiesin OL on helposti liigatasoa. Maajoukkuemies Rantanen on vahvistus mihin tahansa Eurooppalaiseen joukkueeseen, eikä pari kautta Hämeenlinnassa pelannut, myös Nokialta lähtöisin oleva Reinikka ole paljoa Rantasta heikompi pelimies. Mukaan kun heitetään ikinuori Martikka, niin näkisin Huskiesin OL:n dominoivan divaria mielensä mukaan.
  Kovan linjan takana on Bedwellin helppo johtaa hyökkäystä. Jaakonsaari tuo tarvittavan juoksu-uhan Air Raidin vastapainoksi ja Jenkki Barnesia varmasti tullaan käyttämään myös hyökkäyksen puolella, koska Hämeenlinnalla on Siitosen myötä mahdollista heittää kentälle myös osaava kotimainen pelinnakertaja.

 • Joku tuolla edellä sanoi että ykkösen taso on laskenut edellisestä kaudesta. Tämä ei pidä todellakaan paikkaansa.

 • Onko Nokia joku Hämeenlinnan farmi? Miten Hämeenlinna saa vedettyä Nokialaistaustaiset pelaajat pelaamaan divaria 100km päähän, kun Tampereella olisi Vaahteraliigaa tarjolla? Onko Saints niin luotaantyöntävä organisaatio, vai mikä on kun ei Pirkanmaan omat pojat jää Tampereelle pelaamaan? Ymmärrän, että 2. divarin tahkoaminen Nokialla ei kiinnosta, mutta eikö Vaahteraliigan pelit Tampereella luulisi maistuvan? Nokiataustaisista pelaajista jokainen olisi vahvistus Saintsin rosteriin, joten jotain erikoista pitää Tampereen toiminnassa olla, kun ei paikalliset pelimiehet tahdo sinne pelaamaan.

 • Itsekkin ihmettelin kun pojat lähtee pelaa divaria kun joukkue nousee kakkoseen…

 • Omat mielipiteet samaan tyylin kuin King Ranks

  QB:t (6-4)
  Bedwell tuntee systeeminsä erittäin hyvin, puhtaat pelinrakentajataidot ei ehkä niin hyvät, mutta osaa systeeminsä todella hyvin ja pystyy sitäkautta saamaan tulosta aikaan. Lehtisellä ei ollut huippukausi viime vuonna ja Gilbert pelasti paljon, mutta Rojo:n systeemi todennäköisesti tulee toimimaan hänelle oikein hyvin.
  RB:t (3-7)
  Ilman Jaakonsaaren signausta olisin laittanut tämän 1-9 wolvoille. Jones on aivan ylivoimainen tasoltaan verrattuna muihin. Jaakonsaari oli erittäin täreä signaus Hämeenlinnalta. Jos ”vastassa” tässä olisi kuka muu tahansa divarin RB:stä niin Jaakonsaari (Huskies) olisi se jolla isompi numero.
  WR:t (4-6)
  Wolvojen Gilbert on loistava. 1 vs 1 erittäin vaikea pysäyttää. Karjala ja Rantanen varmistaa, että Gilbert ei ole ainoa kohde. Jos treeneissä pyörivä Sagne vielä liittyy joukkueeseen niin sitten on todella kova setti. Sitten varmaan 7-3. Huskies menetti kokemusta ja taitoa, mutta tilalle signattu Heinisalo auttaa jo asiaa paljon. Kuitenkin vielä 1-2 nimeä tuo porukka kaipaa.
  OL:t (6-4)
  Huskies linja oli viime vuonna selvästi parempi kuin Wolvojen vastaava, mutta nyt siellä paljon ohuempaa. Rantanen ja Reinikainen tärkeitä ja jos Martikka plus muita viime vuoden aloittavia mukana niin sitten on tasoa.
  Wolvoilla vastaavasti on paljon enemmän tämän paikan pelaajia, mutta taso on enemmänkin tasaisen hyvä, mutta ei huippu.
  DB:t (6-4)
  Tässä ehkä eniten erimieltä King:in kanssa eli näkisin takakentän Huskies vahvuutena. Hyvä taso jo pelkillä suomalaisilla pelaajilla. Uutena vahvistuksena Porvoossa hyvin pelannut Tatu Niemi.
  Wolvojen takakenttä oli viime vuonna heikko, Huskies pystyi heittämään heitä vastaan mielin määrin. Harris tulee auttamaan jo todella paljon, mutta suomalaisten on pakko ollut kehittyä reippaasti. Uskon kyllä, että kehitystä on tapahtunut, mutta kuinka paljon.
  LB:t (6-4)
  Huskies LB:t tässä edellä jenkin verran. Suomalaiset aloittavat myös piirun verran edellä. Hulkkonen tosin mahtuisi aloittamaan varmaan kaikissa divariseuroissa.
  DL:t (4-6)
  Tämän laittaisin niukasti Wolvoille. Huskies puolustuksen linjalla oli suuria vaikeuksia saada painetta ja etenkin Tampereen OL oli liian kova pala purtavaksi. Wolvojen vastaava, etenkin keskustan osalta oli vähän edellä.
  PISTEET: Huskies 36 – Wolverines 34

 • Kyllä 1. divarin pelaamisen ymmärtää, jos 2. divari on toisena vaihtoehtona, mutta se, että Vaahteraliigassa Crocojen kanssa finaalissa pelanneet Rantanen, Virtanen ja Jaakonsaari menevät Hämeenlinnaan, eikä Tampereelle on vähintäänkin erikoista. Mielestäni kertoo jotakin Tampereen vetovoimasta…

 • Eikös tuota voi katsoa niin, että poikien päätökset kertovat enemmänkin Hämeenlinnan vetovoimasta kun jonkun toisen vetovoimattomuudesta.

 • Tilanne on vähän kuin Tapparan ja Ilveksen välillä jääkiekossa, pikkuveli ja isoveli asetelma. Sama juttu HIFK tai Jokerit. Jos pelaat toisessa, et missäan tapauksessa vilkaisekaan toiseen suuntaan. Tietysti poikkeuksiakin löytyy, mutta periaate elää hyvin vahvana Pirkanmaalla. Myös edellisen Vaahteravierailun yhteydessä Saintsin sisällä kasvoi kaksi leiriä, jonka seurauksena porukkaa irtosi Nokialle Saintsin lähtiessä alakertaan, ja niitäkin asetelmia on edelleen pohjilla tänäkin päivänä. Myös Teleniuksen vaikutusta pelaajiin ei voi tässä asiassa väheksyä. Joten Hämeenlinna on sitten se joukkue, johon mennään mieluummin kuin Tampereelle, etenkin kun tiedossa on, että omakohtaisia kuluja ei synny paljoakaan. Koska raha on tiukassa kaikilla nykyään, on valinta sinänsä helppo, jos toinen vaihtoehto on omakustanteinen kausi.

 • Juurikin tuosta kysymys. Tampereella ei ole vetovoimaa. Jotenkin käsittämätöntä, että niinkin suurella paikkakunnalla ei saada näin marginaalisen lajin kohdalla rakennettua organisaatiota, joka vetäisi pelaajat myös kehyskunnista pelaamaan heille. Nyt Nokialla tahkotaan 2. divaria ja joukossa on erittäin lupaavia nuoria pelaajia, jotka varmasti mahtuisivat Saintsien ryhmässä pelaavaan kokoonpanoon ja olisivat jopa omalla pelipaikallaan vahvistuksia. Sitten vielä nämä Hämeenlinnaan menevät Pirkanmaalaiset, joista jokainen olisi vahvistus Saintsin rosterissa… Uskoisin Saintsinkin pystyvän tarjoamaan maajoukkuemiehille (Rantanen ja Jaakonsaari) kulutonta kautta, joten tuskin kysymys rahasta on. Mutta Hyvä Hämeenlinnalle, tulevat pelaamaan tosissaan divarin voitosta tällä kaudella!

 • Tämä amerikkalainen virtuoosi nimeltään Stan Bedwell on erittäin hyvä fiiliksenluoja ja ensivaikutelman antaja ja nyt käyntikortti Huskeille. Bedwell-hypellä saattaa olla oma merkityksensä tässä kuvatussa ilmiössä. Positiivinen energia vetää puoleensa. Hämeenlinnassa jefu kaikkiaankin nosteessa näkyvyydeltään eikä Huskies Kaurialaa valittu turhaan viime kauden kentäksi.

 • Kuinka paljon liigakausi tänä vuonna maksaa pelaajille missäkin joukkueessa?

 • @P@skova loggi: Se on suuri salaisuus mitä ei kerrota joukkueen ulkopuolisille. Näin ei tule sitä tilannetta, että joku perusjamppa kysyy: ”miksi tuolla maksaa niin vähän ja meillä niin paljon?”
  Hyvä jos vaikka kaikki laittaisi tietoon, niin voitaisiin tehdä vertailu mitä missäkin mitäkin sillä rahalla saa :)

 • Tässä vahvistus huhuillulle Ricen jatkosopimuksella… https://indians-sporttisaitti-com.directo.fi/edustusjoukkue/?x302874=1615716

 • Uskon, että Kouvolan kukkaro kestää tänäkin vuonna nuo 7-9 importtia kun kukaan kotimainen ei halua mennä sinne. Tuolla lähes Taftin kotijenkkejä vastaavalla ostomäärällä joukkue kuitenkin nousee ranngissa kohisten:

  1. Huskit
  2. Wolvot
  3. Inkkarit
  4. Jagut
  5. Steelers

  Sitä en vaan jaksa ymmärtää miksi Kouvolassa ei löydy malttia käyttää yhtä kautta rakentamiseen. Steelers, jonka maltti merkitsee yhdeksi kahdeksi jumbosijaa, menee kohisten ostoinkkarien ohi 2017. UGH!

 • Kummaa kuinka Huskit imee suomalaisia pelaajia nyt ihan urakalla Hml. Mutta esim crokojen ukot eivät halua kuitenkaan mennä Vaasaan pelaamaan vaahteeraa?

 • Saints on luotaantyöntävä organisaatio, Hämeenlinnassa taas hyvä meininki. Ei vaikea valinta entisiltä Nokialaisilta, jos näiden kahden väliltä valitsee pelipaikkansa.

 • @vetovoima: mihin perustat tuon kirjoituksesi? Lienet saanut selvästi tietoa vai onko kyse mutu asioista? Olisi noin uteliaisuudesta mukava lukea asiasta lisää.

  Ja samoin mikä vika on Vaasassa? Sekin ihan uteliaisuudesta.

 • Tuosta Tampereen vetovoimasta. En tiedä paljonko siellä on asiat muuttuneet, käsittääkseni eivät paljoakaan, mutta mitä itse siellä olen pelannut niin paras jefuvuosi mitä minulla on koskaan ollut, niin organisaation kannalta kuin pelillisestikin. Hommat toimi ja asiat hoidettiin niin kuin piti, toki persoonia tästä(kin) seurasta löytyy, mutta kyllä toimeen tultiin hyvinkin. Oisko nyt vaan suoraan kyse siitä, että jotkut haluaa ”pelailla” kesän kavereiden kanssa mahdollisimman pienin kustannuksin ja Tampereella ihan oikeasti edellytetään sitoutumista niin ajallisesti kuin taloudellisesti. Jos ei se sovi omaan pirtaan niin se on mielestäni ihan ok, silloin kannattaakin mennä muualle.

 • Eikös tässä tunnu olevan se suurin vetovoimahaaste Nokian suunnalla kun lahjakkaat pelaajat säntäilevät kaikkiin ilmansuuntiin ilman että malttavat kehittyä itse ja joukkueena kasvattajaseurassaan. Ongelma ei siis ole se, ketkä saavat tai eivät saa näitä pelaajia vaan se, miksi he eivät viihdy kotonaan?

 • Kysehän on pelaajista jotka olivat Seinäjoella josta Hämeenlinnaan ja jo Hämernlinnassa viime kaudella olleista et ei voi puhua säntäilystä vaan odotetaan et GH nousee takaisin 1-divisioonaan, jengi lähti kuitenkin nelosesta toissa vuonna kiipeämään ylöspäin, nyt kakkosessa mikä tän tason pelaajille ehkä liian kevyt. Hämenlinnan valmentajia ollut GH ensimmäisenä divari vuonna apuvalmentajina niin jengit toisilleen tuttuja. GH peli näytti kesällä pirteältä ja joukkue on nuori, mennyt eteenpäin, siellä nyt ei tarvita vanhoja sotaratsuja lyhyellä tähtäimellä vaan katsotaan asioita pidemmälle. Moni joukkue tälläkin hetkellä elää tulevasta kaudesta kun pitäisi myös katsoo tulevaan ja kehittää uusia pelaajia

 • Miksi tästä pitää tehdä joka kausi vastakkainasettelu?

  Suomessa ei yksikään suomalainen pelaaja tee tätä ammatikseen, jote onko kenenkään mieleen koskaan juolahtanut miten työ-, perhe- ym. kuviot saattavat vaikuttaa pelaajan päätökseen tulevasta seurastaan? Isolla vastuulla pelaaminen divariseurassa saattaa joskus houkutella pelaajaa enenmmän, kuin välivuosi, milloin pelituntuma enempi vähempi aina katoaa.

  Tänä vuonna otteluohjelmalla on joukkuemääränkin vuoksi huikea ero liigan ja divarin välillä, joten se voi olla yksi syy, jos jo tässä vaiheessa tietää, ettei 100% pystyisi olemaan liigakaudessa mukana. Ja jollei ensimmäisessä kappaleessa mainitut asiat mahdollista esim. matkustamista Tampere- Vaasa- akselilla tai asumista kesän ajalta Vaasassa, niin ei pitäisi olla hirveän vaikeaa ymmärtää pelaajan päätöstä.

  Joku tuolla uumoilikin, että HML- valmennus on osittain Nokialaisille tuttua. Helpottaa varmasti asioita kummasti. Toinen asia on, se miten valmiilta koko organisaatio vaikuttaa tässä vaiheessa kautta. Ei piikkinä minnekkään suuntaan, vaan onko tuote ja ideologia saatu toisaalla myytyä paremmin, kuin toisaalla?

  Jossitteluksi menee siis täälläkin, mutta ennenkuin alkaa tuomitsemaan pelaajia/ seuroja/ valmennusta, niin kannattaa ajatella. Ei asiat ole aina läheksään yhdestä seikasta kiinni. Ja jos joku oikeasti ajattelee, ettei organisaatioiden välillä (fasiliteetit,pelaajien sitoutuminen, treenien laatu yms.) ole eroja, niin kannattaa oikeasti käydä tutustumassa vaikka muutamaan eri seuraan ja tehdä vaikka em. asioista treenien aikana omia havaintoja. Jälleen kerran kyse ei ole siitä, että jotain pitäisi haukkua. Jollekin pelaajalle jokin ympäristö sopii paremmin kuin toiselle.

 • Tampio, koska vastakkainasettelu lisää mielenkiintoa, spekulointia ja kiinnostusta joukkueita ja lajia kohtaan. Siksi se pitää tehdä ihan joka kausi, jopa useamman kerran kaudessa.

  Siispä spekuloidaan edelleen Tampereen, Nokian, sekä Hämeenlinnan jefupiireistä ja esitetään seuraavan väite;

  Jos nämä kolme em. organisaatiota, erityisesti Saints ja GH hautaisivat vanhat kaunansa, päättäisivät aloittaa yhteistyön ja perustaa Pirkanmaalle/Hämeeseen uuden jefuorganisaation puhtaalta pöydältä, niin syntyisi Suomen jefuskeneen suurin ja kaunein organisaatio, mitä koskaan on ollut olemassa.
  Näiden joukkueiden pelaajista saisi erittäin kilpailukykyisen kotimaisen rungon vaahteraliigajoukkueelle. Kasattua saataisi myös laadukas divaritason kakkosjoukkue, jossa nuoret pelaajat hakisivat kokemusta ennen siirtymistä Vaahteraliigaan ja taas vanhat liigajyrät jäähdyttelisivät ja jakaisivat kokemusta nuoremmille.
  Lisäksi saataisi myös tasokkaat juniorijoukkueet ja naisten joukkue, ehkä niitäkin jopa kaksi.
  Loukkaantuneiden pelaajien tilalle löytyisi omasta organisaatiosta aina laadukas korvaaja ja joukkueenjohto voisi rauhassa tuoda jenkkivahvistukset juuri niille pelipaikoille, mistä joukkueelle olisi kilpailullisesta näkökulmasta eniten hyötyä.
  Joukkue markkinoitaisiin Hämeen omana seurana ja näin saataisi myös sponsoreita ja yhteistyökumppaneita laajemmalta alueelta mukaan.
  Pelit voisi mahdollisesti pelata Hämeenlinnan Kaurialassa, tai Tampereella Tammelan stadionilla, jopa jaetusti.
  Joukkue olisi vetovoimainen ja keräisi helposti lisää harrastajia mukaan lajin pariin.
  Miettikääpä vaikka hyökkäyksen linjaa? Tampereen ja Hämeenlinnan OL:stä löytyy maajoukkuekaliberia olevia pelaajia enemmän kuin täysi linjallinen. Näiden taakse Pirkanmaalaislähtöiset RB:t Veikka Lehtonen, V-P Jaakonsaari ja Matti Airaksinen. Palloa vastaanottamaan Tommi Pinta, Henri Laine, Otto-Pekka Leskinen ja Henri Holopainen.
  Tässä olisi laadukkaampi kotimainen hyökkäys, mitä yksikään tämän hetken Vaahteraliigajoukkueista pystyy esittämään.
  Samalle tasolle päästäisiin myös puolustuksen suhteen.

  Ainoana esteenä asiassa on henkilökemiat ja henkilöt nykyisten organisaatioiden taustalla.
  Olisiko siis aika Teleniuksen ja Lindholmin astua syrjään ja pelaajien kokoontua ja katsoa tilannetta uudesta näkökulmasta.
  Puuhamiehiä tämän tason organisaatioon löytyisi varmasti!
  Näillä toimilla Suomeen saataisi Roostersin, Trojansin ja Crocojen lisäksi neljäs varteenotettava jefuorganisaatio.

 • Ajatus vähän sama kuin Tappara ja Ilves yhdistyisi tai IFk ja Jokerit, joukkueet GH, Huskies ja Saints omissa kaupungeissa oma juttunsa, eikä toi Tele edes ole mitenkään joukkueenjohdossa, pelkästään coachailee, Lindholmista ei tietoa onko mukana missään. Monta joukkuetta eri kaupungeissa Suomessa silti hyvä juttu ja onhan yhdostelmissäkin puolensa.

 • Aika huono verrata jääkiekkoa ja jefua. Toinen on harrastajamäärältään suuri laji Suomessa ja hyvin elinvoimainen. Toinen taas pieni ja marginaalinen. Yhdistymisessä hyötyisi organisaatiot, sekä pelaajat. Tuskin Nokian luopuminen divaripaikasta 2014 johtui muusta, kuin organisaation ongelmista ja rahapulasta? Samankaltainen ongelma Saintsin edellisessä Vaahteravierailussa, tosin ei aivan niin radikaalein seurauksin…

 • Ainakin Saintsin kotisivun mukaan näyttää olevan seuran puheenjohtaja eli aika vahvasti mukana Tampereella.

 • Tosin Saintsin organisaatiossa sekään ei tarkoita vahvasti mukana olemista…

 • @=Lindholm:
  Taidat tietää paljonkin Saintsin asioista, lienetkö ihan otteluissakin käynyt kun noin hyvin huutelet puskista.

  Tämä on hienoa kun saa nimimerkin takaa huudella kaikenlaista, eikös olekkin? Mutta antaa teidän kaiken tietävien jatkaa.

  Toivottavasti niin Vaahteraliigassa kuin divisioonissakin jaksetaan tehdä hommia ja saadaan hieno jenkkifutiskesä 2016 aikaiseksi. Ja paljon uusia katsojia eri joukkueille, sillä lajia saadaan eteenpäin. Ei turhalla paskanjauhamisella.

 • Huskies julkaisi taas uusia sopimuksia: http://huskies.fi/leskinen-ja-kulmala-jatkavat-hameenlinnassa/

 • Ja uutisessa luki, että seuraavien viikkojen aikana julkistetaan lisää sopimuksia. Mielenkiinnolla odotetaan.

 • Eikös sieltä ole vielä tulematta euro-importit? Varmaan muutama italialainen ainakin..

 • Lisää vaan äijiä sakkaantuu Hämeenlinnaan. Alkaa olla melkoisesti lihaa linjassa niin että kohta vois muillekin jakaa. Huskit on divarin Roosters.

  http://huskies.fi/linjamieskolmikko-vahvistamaan-hurttalaumaa/

 • Taft pistää kyllä kaikki vanhat ennätykset ulkomaanpassien haltijoista uuteen uskoon. Paljon kaivattuun hyökkäyslinjaan ostetaan voimaa Britanniasta. Kaksi brittiä lisää nostaa britti-OL miesten määrän kolmeen. Kyllähän tämä kuitenkin kohta alkaa joukkueelta näyttää:

  http://www.taft.fi/uutiset.html?45250

 • Aika reilun näköinen nippu kasassa huskeilla jo nyt. Rosterissa näyttäisi olevan 53 pelaajaa joista 10kpl hyökkäyksen linjamiehiä. Melko kadehdittava määrä. Wolwoja on myös todella paljon kuten ennenkin ja hyökkäyksen isoja poikia on 8kpl. Jaguaarien rosteri vastaavasti 33 pelaajaa joista 7 hyökkäyksen linjaa. Steelers 43/7 ja inkkarit 30/6

  Linjassa pelit voitetaan ja näköjään jokaisella joukkueella tilanne on vähintäänkin kohtuullinen. Kouvolassa tosi joudutaan varmasti tahkoamaan molempiin suuntiin. Huskien tilanne näyttää kyllä joka pelipaikalla aika vakuuttavalta, etenkin hyökkäyksen linjassa. Ihana nähdä sivurajalla isoja poikia rivissä..

  Ei ole samanlaisia pisteautomaatteja tänä vuonna kuin Oulu ja Sipoo aikanaan, keillä ei aina ollut edes viittä linjamiestä rostereissaan pelipäivänä.

 • Ja sama ongelma oli viime kesänä myös Taftilla liigassa. Linjat on tämän lajin elin ehto!

 • Wolvojen rostereissa on yhtensä 29 yli 100 kiloista pelaajaa. Noista kun koulitaan pelimiehiä niin vahvoilla on Ahmat lähivuosina. Vuosi 2016 alkaa olla Huskeille varattu noilla hankinnoilla.

 • Kuinka moni noista on sporttisia?

 • Huskies tekee kyllä nyt jotain oikein kun vaahteraliigankin ukoja vaan riittää joukkueeseen =). Mikäköhän on HML taika lähellä hki, joku koulu vai työt tuskin sentään pelkkä joukkue?

 • Suurin osa 100-110 kilon kastissa. Vielä kun mittaa on pääsääntösesti päälle 185cm niin arveleppa itse.

 • Nyt Wolwojen tulevaisuus on turvattu kun tollasia adoniksia on rosteri täynnä

 • Ei se rosteri ole täynnä 100 kiloisia. Ne on vaan osa 140 pelaajan treenivahvuudesta.

 • Lasketaanko sporttibaarissa käynti sporttisuudeksi?

 • 140 vai 40…?

 • 140

 • Käytkö usein täällä internetissä?

 • Kovia lukuja, kun tarkastelee noita rostereita. Lähinnä nuo treenivahvuudet hieman arveluttaa, mutta ilmeisesti faktatietoa taustalla?

 • Näköjään Wolvotkin hake kansainvälistä kosketusta ennen kauden alkua. Huhtikuun alussa (2.4.) Velon harjoituskentällä vastaan asettuu Norjan liigan kakkonen, Eidsvoll 1814´s. Tähän mennessähän jo Roosters on toteuttanut kansainvälistä meininkiä ruotsalaisten kanssa ja Oulussakin kv-meinikiä luvassa kevään aikana. Hienoja juttuja!

  Tämä tieto löytyi Wolvojen uudesta visuaaliseta ilmeestä kertovan jutun viimeisiltä riveiltä.

  http://helsinkiwolverines.com/wolverines-uusii-ilmeensa/

 • Ei se missään nimessä huonoimpien logojen joukkoon mene, tuo Wolvojen uusi, jos muihin vertaa! Vähän ystävälliset silmät ehkä, mutta propsit siitä, että on tehty omaa!

  https://www.google.fi/search?q=wolverines+football&espv=2&biw=1536&bih=783&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjg986lrsXLAhXEaRQKHVbEDtQQ_AUIBigB&dpr=1.25#tbm=isch&q=wolverines+football+logo

 • Erittäin hieno ilme, itse tykkään enemmän nopealla katsannolla vanhasta joka Suomen hienoimpia mutta nämähän onkin makuasioita.

 • Vanha Wolvojen logo oli Ohio Valley State -yliopistolta kopioitu(vanha logo, voihtoivat vuosituhannen vaihteessa), värit vain muutettu. Uusi logo on uniikki ja ns ”itse tehty”.

 • Korjaus ei Ohio Valley State vaan Ohio Valley university.

 • Eikä Ohio vaan Utah Valley University

 • Mitä näitä nyt on…

 • Spagettimalja

  Huskies 42
  Wolvot 14

 • Huskeista ollaan tekemässä täällä samanlainen ennakkosuosikkia ykköseen kuin Royals oli viime kaudella. Hyvä nippu Hämeenlinnassa on saatu kasaan ja Bedwell on onnistunut loihtimaan jälleen hyvän ilmapiirin seuran ympärille. Bedwell saattaa kuitenkin olla Huskien heikkous koska kaverin peliura alkaa olla ehtoopuolella. Niin oli kyllä Nesilläkin ja silti finaalipaikka irtosi suvereenisti.

  Jos Wolvot ja Huski pelaa Spagussa ei lopputulos tule olemaan noin selvä. Wolvoilla on pallollista osaamista hyökkäyksessään aika paljon eikä ainoastaan imprteilla. OL on kysymysmerkki siinä missä se on taas Huskien vahvuus. Muiden ykkösen joukkueiden osalta Indians saattaa olla yllättäjä jos kukkaro kestää muutaman kahden passin jenkin jo ilmoitettujen tasokkaiden importtien rinnalle. Jagut pyristelee mukana, voittaa jokusen pelin ja kisaa kotimaisin voimin pelaavan Steelersin kanssa neljännestä playoff-paikasta. Viiden joukkueen sarja olisi ollut mielekkäämpi jos playoff-kaavio olisi rakennettu kolmelle joukkueelle. Kun neljä viidestä pelaa pleijareissa tullaan näkemään juhannuksen jälkeen vielä paljon säätämistä rostereissa Etelä-Euroopan sarjojen päättyessä.

 • HIenoa nämä kansainväliset kohtaamiset ykkösenkin tasolla. Millainen on Norjan liigan kakkosen taso Suomen ykkösdivariin verrattuna ?

  http://helsinkiwolverines.com/ystavyysottelu-wolverines-eidsvoll-1814s-ennakkotunnelmia-preview-on-friendlygame-wolverines-eidsvoll-1814s/

 • Sääli vain, etteivät Norskit ainakaan ennakon mukaan pääse täydellä miehistöllään matkustamaan. Jännä myös nähdä onko jenkit ja muut mahdolliset tuontimiehet kyydissä. Norjan liigan alkuun ei nimittäin ole kauaa, niin luulisi että matkamiehet on pikkuhiljaa lähtöselvitysjonoissa. Wolvojen hyökkäyksen terävimmät hampaat keskushyökkääjä JJ ja monitoimijättiläinen Gilbert eivät käsittääkseni ole vielä vahvuudessa mukana.

 • Viime kaudella Jaguaareissa esiintynyt WR Chris Green siirtyy Sveitsin pääsarjan Luzern Lionsiin.
  http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=24455

 • Wolvojen nettisivujen käyttökapasiteetti ylitetty. Sivuille ei pääse nyt. Onko tulevan viikonlopun kv-matsi saanut lukijat liikkeelle.Please ostakaa lisää kapasiteettia ensitilassa!

 • Kaistaa avattu rutkasti lisää ja sivut kehissä.

 • Vai ei malttanu Jason Thomas lopettaa pelaamista. Saa moni nuorempi pelaaja yllättyä kuinka lujaa vanha herra iskee! : ) Hienoa että virtaa riittää.

 • Sixtareista on kotiuttamatta vielä Terrel Jackson eu-statuksineen. Voisi olettaa jonkun poimivan rosteriinsa…

 • Onhan tää Thomasin juttu aprillia, onhan. Ei hyvää päivää..

 • Eihän joukkueeseen kannata hankkia pelaajaa, joka voi pelata suomijefussa hyvällä tasolla viittä eri pelipaikkaa ja jolla on kymmenien vuosien valmennuskokemus. Ja joka juoksee 45 -vuotiaana monista kotimaisista atleeteista ohi. Ei näköjään ainakaan sinne missä opetellaan yhdys sanoja ja suomem kieltä? ”Ei hyvää päivää..” huom kahdella, ei kolmella pisteellä..

 • Ei kannata,,, onhan se nähty mutta varmaan nyt hyvässä jengissä mies paikallaan, 45 ei täsä muuta,

 • Go Jason superman :)

 • Kyllä uskon, että Jason Thomas olisi hyödyksi aivan missä tahansa joukkueessa Suomessa. Ei välttämättä pelaajana, mutta kokemus ja kulttuuri, joka miehen taustalla on, on maassamme ainutlaatuista. Ja välttämättä nykyinen pelaajasukupolvi ei edes tiedä miehen taustoja ja Jasonin isän roolia suomalaisen jefun historiassa.

  Wolvoille Jason tarjoaa kokemusta puolustukseen. Viime kauteen verrattuna Ahmojen takakentällä on nyt kaksi amerikkalaistaustaista pelaaja (Harris & Thomas) ja Sixtareista siirtynyt Kallio joten parannusta heittoa vastaan on odotettavissa. Se on totta, että 45-vuotiaalta ei voi odottaa enää kaikkea sitä mitä nuoremmilta, mutta edelleen mies paikallaan ja kohtuulliset tilastot kaudelta 2015 liigassa.

 • Wolvot otti käkeen, tappion karvas kalkki. Ei minkäänlaista juoksuhyökkäystä. Muutama intteri, kyllä se siitä

 • Hieno analyysi pelistä

 • Oliko siinä jotain muuta?

 • Mites Jason? Ryöpytti nuorempia vai miten se meni? Hoiti saletisti homman suvereenin ylivertaisella kokemuksellaan..

 • Wolvojen viistoistavuotiaat taistelivat urheasti

 • Näkeekö tuota wolvojen peliä enää jälkikäteen mistään

 • Matsi päättyi 12- 28. Ensimmäinen puolisko 6-7. Ensimmäinen oli tasaista puserrusta mutta toisella puoliskolla Wolvot laittoi kehiin enemmän rookieita ja junnuja ja norjalaisille alkoi syntymään tilaa. Huomionarvoista se, että Eidvolille kyseessä oli liiga-avauksen kenraali joten mukana olleet ykkösmiehet pelasivat loppun asti mukaan lukien kahteen suuntaan urakoinut jenkki RB/LB,

  Wolvojen osalta johtopäätöksiä voi tehdä ainoastaan yksilöiden kautta koska Rojo antoi reippaasti peliaikaa kokemattomille miehille. Ja joku kysyi Jasonia… No ei helvetissä pelannut tällaisessa ottelussa.

  Itse nostaisin Wolvoista positiivisina esille seuraavat:

  – Toisella puoliskolla pelannut QB Oscar Drockila oli hämmästyttävän rauhallinen ja heitti hienon TD:n. Haastaa Lehtisen aivan lähiaikoina! Ei kun kovaa fysiikkatreeniä vaan miehelle ja hyvä tulee.

  – WR Marcus Siiskonen väläytti muutamaan otteeseen nopeudellaan. Viime kausi tärvääntyi loukkaantuneena mutta nyt näyttää hyvältä. Pelasi erinomaisesti myös safetyn tontilla.

  – DB nro 2. Uskomattoman hienoja taklauksia joita ei olisi odottanut kun kaveria katsoi aloituksessa. Se ei ainao ole siitä massasta kiinni kun tekniikka on hallussa.

  – DB Antonio Harris. Epäilytti että onko mies mukavoitunut kun on saanut olla läpi vuoden maassa mutta pain vastoin. Edelleen tasokas importti. Mukana suuressa osassa taklauksia ja yksi intteri.

  – RB Carl Katiback, oliko tuo 15 v, 65kg ja 165 cm ja vikkelä kuin mikä ja taisi vetäistä yhden 30 jaardin juoksusiivun. Itse en olisi laittanut kentälle noin isokokoista joukkuetta vastaan. Pelasi selostajan mukaan SAJL:n erikoisluvalla. Antakaa kaverin kehittyä rauhassa, siihen on syy miksi jenkkien PeeWee sarjoissa on painorajat.

  HC Robert Johnson, miehen ensimmäinen peli päävalmentajana. Rauhallista RoJomaista meininkiä ja ei lähtenyt pelaamaan voitosta vaan antoi runsaasti peliakaa kokemattomilel miehille. Varmasti hyvä treeni rookieille.

  Wolvojen peli oli vähemmän sekavaa kuin viime vuoden preseason matseissa. Kun tuonne laitetaan kehiin JJ, Gilbert, Jason, Heinänen ja muut puuttuneet avaavat niin ihan kelpo joukkue kasassa.

 • Tasaväkinen alku, kumpikin joukkue hieman tunnustelen liikkeelle. Norjalaiset katkaisivat kyllä Wolverinesin ensimmäisen hyökkäysvuoron Lehtisen heittäessä syötönkatkon, mutta paljon palloja ilmassa tänään, jotka olisivat voineet laitahyökkääjien näppeihin tarttua.

  Vieraat pelasivat paljon juoksupelejä ja näissä lähes kokoajan jonkinlaista hämäystä. Sinänsä kuitenkin parhaiten siinä juoksupelissäkin tuntui jaardeja puurtavan se #41, olisko sitten ollut niiden amerikkalainen? Monessa tilanteessa oli Wolverines-puolustajia kyllä oikeassa paikassa, mutta taisi olla jonkin verran tulokkaita etenkin tukimiesosastolla, kun tuntui olevan pientä taklausarkuutta ilmassa ja jäivät monesti itse jyrän alle?

  Hyökkäyshän ei Wolverinesin osalla oikein tuntunut missään vaiheessa pääsevän rytmiin, kiitos juuri näiden pudotettujen pallojen ja oikeastaan muutamaa väläytystä lukuunottamatta aikaansaamattoman juoksuhyökkäyksen. Vieraat sen sijaan puursivat useamman kappaletta pidempiä draiveja kasaan.

  6-21 taulussa ja taisivat Wolvot vaihtaa Drockilan QB:n paikalle. Tässä vaiheessa ehti jo hivenen toivoa että nähdään jonkinlaista rakenneltua hyökkäystä, kun nuorukainen napsi parit onnistuneet heittopelit, mutta tuli sitten blindsideltä säkitetyksi. Drockila kasas ittensä kuitenkin ja pisti hivenen myöhemmin tarkan, pitkän heiton ja tilanne kaventui.

  Pelihän meni jopa jännäksi, mutta pallon ollessa vierailla jokseenkin 50 jaardin linjalla, otti joku Wolverines-puolustaja täysin turhan flägin eikä saatu norjalaisten hyökkäystä pysäytettyä, kun aikaa tuossa tilanteessa olisi vielä ollut nousta peliin mukaan. Siitä sitten norskit iskivät neljännen touchdowninsa ja puursivat loppupelin juosten kelloa pois.

  Niin, se Jason. Laiturinahan Jason viiletti ja taisi yhden kerran olla heiton kohteena heti ottelun alussa, mutta ei koppia. Sanotaanko nyt kuitenkin niin, että jos tuo Eidsvoll on se sama joukkue, joka on pystynyt tasaväkisesti suomalaisten liigajoukkueiden kanssa pelailemaan, niin ihan hyvin riittää vanha herra Thomasilla vauhti vielä divarimatseihin.

  Johtuiko sitten pudotetut pallot heittäjästä vai kiinniottajasta, mutta pisti silmään Wolverinesilla #7:n parit pudotukset ja meni niitä nyt muillekin. Seiska taisi olla vain aika usein targettina.

 • …itse en bongannut Jasonia mutta mutta Mr XXX oli tarkempi eli perun yllä olevan kommenttini hänen pelaamattomuuteen liittyen, sorry.

 • @ Wolverines – Eidsvoll 1814

  Drockilaa oli joo kiva katsoa ja etenkin sitä, että lähdettiin selvästi rakentamaan draiveja. Eli ei annettu kahta juoksupeliä ja yhtä pitkää roiskaisua, vaan maltillisesti heitti lyhyttäkin. Se pallo lähtee siitä lapasesta nyt jo aika sutjakkaan. Kokemusta ja toistoja, jotta saa pelituntumaa ja hioutuu ne satunnaiset ”ankat” pois.

  Siiskonen jos on sama mies, johon itse kiinnitin huomiota, niin aivan samaa mieltä.

  DB nro 2: taisi olla 69ersin Veikko Kallio? Varmaan kentän kaksiulotteisin kaveri, mutta pelannut jo pari vuotta Vaahteraliigaa ja ei pelkää kontaktia, taklaa fiksusti isompia alas ja löytyy vielä pallosilmääkin.

  Harris puolestaan pelasi näyttävän ottelun, vaikka paikoin tuntui pelailevan hivenen ”säästöliekillä”. Olen nähnyt ja tuntenut kentällä paljon röyhkeämmänänkin Harrisin, mutta eipä huonosti siis pelannut tänäänkään.

  Oliko tää Katiback se #21 Wolverinesillä? Selittää paljon tuo ikä, vauhtia ja näppäryyttä löytyy mutta arka, arka ja arka. Enkä tarkoita tätä pahalla, vaan jos ja kun kokoa ja tulee ja pelikokemus karttuu, niin sekin karsiutuu pois. Selvästi isommat miehet tänään vastassa kuitenkin.

 • Niin ja lopuksi ennen kaikkea kiitokset Wolverinesille ottelun järkkäämisestä. Kiva päästä tähän aikaan (ja vielä ilmaiseksi) katselemaan jefua täällä kotimaassakin.

 • Siiskonen, nro 89

 • Wolvoilla oli kaksi pelaajaa numerolla 89, Safety oli Niko Hannula ja WR Marcus Siiskonen

 • Molemmilla 89:llä hyvä päivä. Ihmettelin itsekin että kuluttaako RoJo Siiskosta oikeasti kahteen suuntaan. Norjalaiset olivat piirun verran kookkaampia kuin Wolvot keskimäärin. Kun Wolvojen RB nro 3 juoksi pallon kanssa oli fumble ilmassa koko ajan. Kaveri juoksee pystyssä ja pitää palloa kainalossa kuin raskalaiset patonkia. Se pieni RB oli kyllä liian pieni näihin ympyröihin. Rantasella ei ollut paras päivä (#7). Minäkään en löytänyt Jasonia mutta kai tuo oli sitten siellä. Ihan raikas tapahtuma kun olisi ollut vaan tekniikka kunnossa alusta saakka,

 • Näköjään Sixtarien DE, Voipio siirtynyt Wolvojen rosteriin. Nyt Wolvojen saldo Sixtarien perikunnasta on:

  QB Drockila
  WR Rantanen (siirtyi ennen sixtarien lopetusta)
  WR Karjala (siirtyi ennen sixtarien lopetusta)
  WR Thomas
  DB Kallio
  DE Voipio

  Se minne Wolvot olisi vahvistusta tarvinnut on OL.

 • Kokenut kaveri takaisin Wolvoihin. Jutussa ei nyt suoraan sanottu onko ainoastaan valmentamassa tai aikooko pelatakin. Kova karju joka tapauksessa:
  http://helsinkiwolverines.com/tomi-pennanen-takaisin-wolverinesiin/

  Ja tämän Wolvojen uutisen näkökulmasta tama aiempi Tafti uutinen on tietysti kummallinen.
  http://www.taft.fi/uutiset.html?24278

 • Wolvot tarvii nimenomaan valmentajia saadakseen materiaalistaan parhaan hyödyn irti. Ja tämä pitkällä tähtäimellä.

  Wolvoilla on edustusjoukkueen rosterissa 79 pelaajaa joista 32 uutta joko siirtynyttä tai rookieta. Miesten joukkueissa yhteensä 110 pelaajaa ja akatemia mukaan lukien yhteensä 150 pelaajaa. Valmennus on varmaan pakosta seuran painopistealue että kehittymispolut saadaan toimimaan.

 • Yllätys Taftin tiedoitus joka on ollut kyllä yritteliästä mutta surullista…

 • Ei kai tuossa TAFTin lokakuun uutisessa mitään kummallista ole. Pennanen on liittynyt TAFTin valmennukseen lokakuussa ja TAFT on kirjoittanut tuon uutisensa. Nyt Pennanen on jostain syystä palannut Wolvoihin ja Wolvot uutisoi. Viidessä kuukaudessa ehtii näköjään tapahtua kaikenlaista.

 • Juuri näin, mutta mitähän siellä on tapahtunut? Tuntuu, että yhdellä jengillä on vaihtuvuutta muidenkin edestä.

 • No eihän tuossa tosiaankaan ole mitään ihmeellistä. Ovat vaan erikoistuneet julkaisemaan uutisia joiden sisältö kaikessa hiljaisuudessa happanee eikä muutoksista pukahdeta ennen kuin on pakko. Rodriquezilla saatiin paljonkin julkisuutta mutta sopimuksen raukeaminen julkaistiin vasta ulkoisen paineen yltyessä. QB-sekoilun kanssa sama juttu joten tämä Pennasen Wolvo-paluu on pikku juttu. Okko Outisesta on liikkeellä vahvoja huhuja Ruotsiin mutta Europlayersin signaus-uutinen titetty vähän kertoo jostain muusta. Taft toimii niin kuin useimmat Seurat, ikävät uutiset kerrotaan isolla viiveellä. Tietysti poikkeuksiakin on kuten Royals joka on jo useampaan kertaan kertonut takaiskuista suhteessa julkaistuihin tavoitteisiin. Mutta tämä on divarin keskusteluketju joten eipä enempää tästä.

 • Wolvoilta puuttui Eidsvollia vastaan ainakin alottav OL Lähtevänoja ja todennäköisin kakkosbäkki JJn takana Töyräs, jotka huilasivat koska sunnuntaina oli Aalto Predatorssin kauden kovin matsi NDUta vastaan ja ovat siellä aloittavia pelaajia. Saattoi olla muitakin, mutta ainakin nämä kaksi olivat merkittäviä puutteita.

 • Kyllä sieltä puuttui aikas moni aloituksen mies joo.

 • Heinänen ei ollut kanssa pelaamassa, iso puolustuksen linjamies ja keskeltähän norskit juoksivat myös.

 • näytti et boxissa pelas ainostaan Lindholm (DT #93 – 1 säkki) viimevuoden aloittajista

 • Peli oli Rojolle puhtaasti uusien miesten testaamista ja tuntuman hakemista muille. Kentällä oli useampia 16v pelaajia U17 joukkueestakin ja kuten on huomioitu, monia avauksen mies oli verkkareissa sivurajalla. Hieno tapahtuma ja kovatasoinen tulikaste monelle rookielle. Toivottavasti kolhut eivät kenenkään osalta olleet vakavia.

 • Kuulema wolvoilla ei pelannut yhtään aloittavaa linebäkkiä koko ottelussa. Linjasta taisi molemmin puolin palloa useampi kaveri myös puuttua.

 • Onko muuten minulla mennyt uutiset ohi vai tiedetäänkö vieläkään kouvolan qb:ta? Tietääkö kouvolalaisetkaan?

 • Lainaus tuolta ketjun alkupäästä:

  ”Laittaa miettinään, oliko senioreitten lähtö niin kova paikka, että se on saanut aallon liikkeelle, vaiko näköalattomuus ja porukan motivointi Bedwellin aikaan ? Ehkäpä JJ:n muutto Wolvoihin ja kieltämättä rosterin laadukkuus nostanut myös hypeä. Tuolla Wolvojen rosterilla ollaan korkealla kauden lopussa. Huono homma joka tapauksessa Huskiesille, sillä tälläiset siirrot ruokkivat paloa muualle siirtymiseen entisestään. Power Rankingissa Huskies kyllä jytyyttää nyt alaspäin pahanlaisesti.”

  Eipä tainnut olla kolmikosta kenenkään panos sellainen mitä jäätiin Hämeenlinnassa kaipaamaan. Kaksi kolmesta taisi lopulta pelata Wolverinesin riveissä ykköstä ja kolmosta, joukon kolmas taisi olla vaan pelkkää puhetta :) Kova joukkopako jäi kirjoittajan omaan mielikuvitukseen.

 • Juuri näin.