Vaahteraliiga 2016 kahdeksalla joukkueella

jefumaster 21.11.2015 19:48 548 kommenttia

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaa jälleen kahdeksan joukkuetta Tampereen ja Vaasan palatessa liigakartalle.

Menneellä kaudella Vaahteraliigaa pelattiin kuudella joukkueella ja maantieteellisesti varsin suppealla jalansijalla. Tampereen kokoista kaupunkia on toivottu liigaohjelmaan ja Saintsin divisioonamestaruus varmisti jenkkifutisliigan laajenemisen takaisin Pirkanmaalle. Joukkueen edellinen kolmivuotinen vierailu pääsarjatasolla (2008-2010) tuotti 32 ottelusta ainoastaan kaksi voittoa. Nyt tavoitteena on menestyminen. Perustan aiempia paremmalle liigakaudelle antaa Spagettimaljan voittaneen rungon säilyminen kasassa kaudelle 2016. Saintsin avainpelaajiin kuuluva Matti Airaksinen kertoo seuran nettisivuilla treenaavan kokoonpanon olevan tosissaan.

– Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana kehittyneet roimasti joukkueena. Ensi vuosi tuokin uusia haasteita, mutta uskon että me pystymme nostamaan tasoamme joukkueena tästä vuodesta ja ihan oikeasti kilpailemaan vaahteraliigassa.

Tamperelaisten menestyksen takuumies kaudella 2015 oli erinomainen pelinrakentaja Samson Bialostok. Tämänhetkisen tiedon mukaan Bialostok halusi päättää uransa mestarina, eikä jatka peliuraansa. Saintsilla onkin edessä keskeisimmän pelipaikkansa täyttäminen uudella miehellä.

Royals kumartaa Hämeenlinnaan

Wasa Royalsin kunnianhimoinen uhkayritys kasvaa vielä vuosi alemmalla sarjatasolla päättyi epäonnistumiseen. Suora liigapaikka jäi haaveeksi Saintsin tiputtaessa vaasalaiset mestaruusottelusta viimeisen minuutin maalilla välieräpelissä. Divarikakkosen Hämeenlinna Huskiesin valitessa sarjatasokseen divisioonan avautui yleisömäärältään maan suosituimmalle jefu-joukkueelle mahdollisuus nousta liigaan. Kauden 2016 tavoitteeksi Royals on ilmoittanut pääsyn Vaahteraliigan pudotuspeleihin. Seuran johto tunnustaa, että kyseessä on kovin tavoite, mitä Vaasassa on kausikohtaisesti asetettu seuran historian aikana. Seppo Evwaraye kiteyttää asian suoraviivaisesti seuran tiedotteessa:

– Vaahteraliiga on maan korkein sarja. Ei sinne lähdetä kokeilemaan tai sarjapaikan säilytys mielessä. Tiedostamme tämän jo nyt. Sinne mennään kilpailemaan voitosta

Vaasassa on edellisen kerran pelattu Vaahteraliigaa kausilla 2001–2003. Tuolloin paikallinen Vikings onnistui voittamaan kolmen kauden aikana pelaamistaan 26 ottelusta viisi.

Kolmen kärki omalla tasollaan?

Kauden 2015 mitalijoukkueet tulevat olemaan ehdottomia suosikkeja myös tulevalla kaudella. Roosters, Crocodiles ja Trojans jatkavat alustavien rosteriensa perusteella siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Mestarijoukkue Roosters on kiinnittänyt hyvissä ajoin miehistöönsä Vaahteramaljan kohottaneet kotimaiset ja ulkomaiset takuumiehet, eikä odotettavissa ole edellisen kauden vaisun alun kaltaista kyykkäystä. Tämä on varmaa, koska joukkueen puolustukseen on liittynyt lukuisia kokeneita paluumuuttajia. Seuran tiedotteessa ylpeillään tässä vaiheessa kautta jo 16 vahvistuksella.

Myös Crocodiles jatkaa tyylilleen uskollisena. Marraskuuhun mennessä rosteriin on kirjattu jo kuusi importtia, mukaan lukien näyttävän kauden pelannut pelinrakentaja Justin Sottilare. Tulevan kauden liigahelmiä tulee pomminvarmasti olemaan Pohjanmaan liigaderby. Viime keväänä Seinäjoella pelattu kohtuullisen tasainen harjoitusottelu antoi viitteitä kipinöinnistä kahden pohjalaisryhmän välillä.

Turkulaista Anders Trojansia voidaan niinikään pitää edelleen eräänä liigan ennakkosuosikeista. Joukkueen kotimainen runko on säilynyt lähes muuttumattomana, mutta ulkomaalaisvahvistusten hankinnassa Aurajoen rannoilla ollaan vielä pääkilpailijoita jäljessä. Julkisuuteen on esitelty ainoastaan Porvoosta kaapatun Roman Runnerin (WR/DB) sopimus.

Stephen Stokes nostamaan Taftia taantumasta

Vantaan TAFT:n mennyt vaahteraliigakausi oli murheellinen. Kymmenen tappiota yhtä monesta ottelusta ei varmasti ollut se, mitä ennakkoon huippujenkeillä vahvistetulta joukkueelta odotettiin. Uuteen kauteen vantaalaiset lähtevät Wolverinesissa lähes vuosikymmenen vaikuttaneen Stephen Stokesin johdolla. EU-statuksen saanut amerikkalainen on houkutellut mukanaan toisen konkarin Cedric Johnsonin johtamaan joukkueen hyökkäyspeliä. Johnsonin pelityyli sopii paremmin TAFT:lle, jonka hyökkäyslinja ei ole vakuuttanut yleisöä otteillaan. Hyvänä pocket-pelinrakentaja tunnettu Jamal Londry-Jackson korvataan ”scrämbläävällä” ja vikkelistä jaloistaan kuuluisalla Cedricillä. TAFT:n tulevaa taivalta ei tule helpottamaan se, että joukkueen paras pelaaja, Akseli Olin, on tarttunut Roostersin tarjoukseen eikä jatka enää Vantaalla.

Porvoon Butchers ja Helsinki 69ers ovat jälleen kerran tulevan kauden spekulaatioiden mustia hevosia tai jokerikortteja. Tämän hetken tiedon mukaan SAJL odottaa helsinkiläisjoukkueelta vielä lisäselvityksiä liigalisenssin ehtojen täyttämisestä ennen lopullista hyväksyvää päätöstään. Sixtarit ovat asettaneet tavoitteekseen Vaahteramaljan voittamisen ja kiinnittäneet rosteriinsa kauden lopun miehistössään olleet tutut jenkit. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että pelinrakentaja Jabari Harris on julkaissut solmineensa sopimuksen myös puolalaisen Bialystok Lowlandersin kanssa kaudesta 2016.

Toinen liigan kysymysmerkeistä, Porvoon Butchers jatkaa tutulla linjallaan rosterinsa julkistuksen kanssa. Tässä vaiheessa kautta joukkueen listoilta löytyy sääntöjen edellyttämä minimimäärä pelaajasopimuksia ja lopullista kokoonpanoa saamme odottaa pitkälle kevääseen. Kuin ihmeen kaupalla Butchers on toistaiseksi onnistunut taikomaan pelikentille joukkueen, joka on tosissaan taistellut paikasta mitalipeleissä vuodesta toiseen.

Vaahteraliigan otteluohjelmaa ja aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu. Hyvänä uutisena SAJL julkaisi marraskuun alussa solmineensa kolmivuotisen sopimuksen liigaotteluiden televisioinnista Nelonen Median kanssa. Liigaotteluita nähdään siis edelleen Ruutu+ palvelussa sekä Nelonen Pro suorissa lähetyksissä.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Mistäköhän numerojoukkueen lisenssi kiikastaa? Raha, pelaajakanta tai juniorit..?

 • Taftiin näköjään saapumassa tällainen pelimies:
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=52821

 • Ramsiin asti ei ihan päässyt, mutta Taftiin onnekseen pääsi. Purple heart!!!

 • Jon nyt pitäisi ruveta laittamaan joukkueita ranking järjestykseen niin se olisi tämä:
  1. Roosters, vahvistunut viimekaudesta erityisesti puolustuksen osalta.
  2. Crocot, taattua ostotavaraa ja runko pohjalla.
  3. Trojans, kotimaiset sopimuspelaajat lajin eliittiä.
  4. Royals, kyllä vaan, tätä se kehittyminen on.
  5. 69ers, jos oma näkemys rosterista pitää paikkansa. Jos huhuillut menetykset totta sijaluku kuusi.
  6. Butchers, pakko uskoa että aina vaan se rosteri saadaan kasaan
  7. Saints, nousijan innolla tähän on realistista yltää ilman Bialostockia
  8. Taft, runko tasolla nobody, ikiwolvot vaan jo liian vanhoja ja risoja yltääkseen vahvistuksilta odotetulle tasolle. Tästä ei voi nousta edes noilla semi-nfl maitojunalaisilla.

 • Kokonaisuudessa aika pitkälti samaa mieltä edellisen kanssa. Itse laittaisin Trojansin finaaliin. Royals tulee varmasti olemaan yllättäjä, sillä enää eivät epäonnistu importeissa. Perusrunko on ehdottomasti kilpailukykyinen ja kokonaisuus erinomaisesti harjoitettu. Saints tulee Royalsin tavoin yllättämään kaikki, sillä jotenkin osaavat tuon importtien valinnan ja löytävät varmasti Bialostokin tilalle kovan tekijän. Heilläkin on laadukas ryhmä ja yllättävän hyvä OL. Ilmeisestikin vahvistuvat vielä paljonkin, mitä tulee suomalaiseen runkoon.

 • En nostaisi Vaasaa noin ylös. Se nyt vaan on niin ettei Seposta taida olla vahvistusten etsijäksi, johan tuon viime kausi osoitti – peruskauraa ja huonommat importit tais olla Oululla…vai?

 • tainnu Oululla olla yhtään importtia viime kaudella?

 • Huhut kertovat Outisen pyörineen taftin treeneissä ja se että kuka siellä palloa heittää ei välttämättä ole cedric.. Muukalaislegioonan taso kovempi kuin pohjanmaan lacosteilla..

 • Tuo Vantaan importti on ilmeisesti yrittänyt NFL:n erikoisjoukkuepelaajana, kun pääasia spessuissa pelasi myös Clemsonissa.

 • Porvoo ja TAFT jää liigan hännille, ellei jotain todella merkittävää tapahdu. Molempien rosteri huutaa tyhjyyttään ja kun katsoo, missä nimimiehet on kiinnitettynä, on selvää, ettei isoja kotimaisia siirtoja ole enää tapahtumassa. Kummankin seuran voi pelastaa onnistuneet importit -ei niitä montaa tarvita. TAFT tosin tarvitsee myös hyökkäyksen linjan. Viime vuotinen vuosi kuin seula ja niistäkään vähistä ei näytä moni jatkavat. Porvoo rämpii ihan yhtä syvällä. Hieman laadukkaampi rosteri, mutta vain hieman.
  Vaasan akilles on huonot importit. Luulisi Sepon kontakteilla löytyvän kovia jätkiä, mutta ehkä hän etsii vääränlaisia. Jokatapauksessa nyt julkaistujen rostereiden valossa, joita kaiketi pitäisi verrata, niin Porvoo ja TAFT ihan pohjalla.

 • Sori nyt vaan mutta tafti on ihan kuraa myös ens kaudella. Okko ja Sorsa sixtareissa ja ainakin pari ol pelaajaa taftista paluu muuttajina takas idän keltamustiin. Alkaa rosteri olemaan kovinkin ohutta ja Stokes ei sitä yksin pelasta.

 • Hienoa saada Vaahteraliigalle näkyvyyttä näiden kiinnostavien yksilöiden kautta. Ottamatta kantaa miehen pelilliseen vaikutukseen laji tarvitsee näitä lisää. Great job coach Stokes http://www.iltalehti.fi/urheilu/2015112320715465_ur.shtml

 • Taftin NFL-mies ylitti uutiskynnyksen Radio SuomiPopin Aamulypsyssäkin. Juontajan Jaajo ja Perälä keskustelivat aiheesta ja samalla pohtivat suomalaisia jefu-joukkueita, mitä niitä nyt onkaan. Wulveriins tunnistettiin Helsinkiin ja East City Giants. Jaajo muisti varmana tietona myös että Porvoossa pelaa Roosters. Että se siitä yli kolmenkymmenen vuoden brändityöstä… Varmaankin kuunneltavissa podcastina myöhemmin…

 • Roosters vahvistunut? on syytä kysyä paljonko puolustus oikeasti vahvistuu uusien pelaajien myötä.
  Kuka uusista pelaajista olisi mahtunut aloitukseen loppukauden Roosters jengiin?

 • Eikö rankingjärjestys mene näin.
  1. Roo
  2..cro
  3.tro
  4.69
  5.but
  6.sai
  7.taft
  8.roy
  Tuon mukaan Ihan mielenkiintoiset lohkot tulossa.
  Roo, 69, but, taft ja cro, tro, sai, roy.
  Matkustaminen vähenee huomattavasti ensi kaudella.-

 • Tärkeintä ei ole se, mahtuuko pelaajat omaan kokoonpanoon vaan se, että omalla sivurajalla ne ovat poissa muiden rostereista. Mediassa sitä kutsutaan sitten ”kilpailuksi” peliajasta joukkueen sisällä.

 • Uskallan heittää oman arvaukseni:
  1. Trojans
  2. Roosters
  3. Royals
  4. Crocodiles
  5. Saints
  6. 69
  7.-8. TAFT/Butchers

  Trojans ja Royals yllättävät. Pohjanmaan mestaruus tällä kertaa Vaasaan. Yleensä alle odotusten menneen kauden jälkeen otetaan opiksi ja panostetaan entistä enemmän. Roosters on kyllä ennakkosuosikki, mutta menestys europeleissä syö voimia.

  TAFT ja Butchers kärsivät samasta oireesta ja uusiutuminen vaatii uuden pohjan rakentamista, mikä vie aikaa. Sama on edessä monella muullakin, ellei sitä ajoissa tiedosteta. Aukkojen paikkaaminen vierastyövoimalla tai veteraaneilla vain pahentaa jatkossa oireita. Mutta tämä oli vain arvaukseni TAFTin ja Butchersin osalta, sillä en tiedä mitään heidän viimeaikaisista suunnitelmistaan.

 • Oma veikkaus:
  1.Roosters
  2.Crocodiles
  3.Trojans
  4.Butchers
  5.69ers
  6.Royals
  7.Saints
  8.TAFT

  Tylsä, mutta varma veikkaus :)

 • @Filebacker: voit siirtää Roostersin ykköseks, koska europelit ei syö voimia. ; )

  https://www.facebook.com/IFAFeurope

 • Todella sääli, ettei mukana ole suomalaista joukkuetta. Ehkä nyt on aika Trojansin voittaa, että saadaan edes seuraavana vuonna edustaja mukaan… Roosters on varmaan saanut jo europeleistä tarpeekseen:)

 • NImimerkki 013 kysyy:” Kuka uusista pelaajista olisi mahtunut aloitukseen loppukauden Roosters jengiin”

  VASTAUS: Lauri Vainio, Aaro Eliasson, Sampo Ranta, Pekka Rantala, Tuukka Hämäläinen ja Esa Vanhoja

  Kotimaisen ykköskorin miehiä jokainen. Suomessa jonkinlainen ykköskorin mittari on maajoukkue.

 • Voitko avata, mihin perustuu tuo veikkamasi Butchersin neljäs sija?

 • Ja tohon vielä Olin samalla ykköskoriperustelulla

 • Ehdottomasti Olin kyllä joo, tuossa kommentoin sitä, ketkä paluumuuttajista olisi mahtunut kokoonpanoon kaudella 2015. Olin on yksi maamme monipuolisimpia pelaajia ja suuri menetys Taftille, iso vahvistus Roolle.

 • ”Jone”
  Eli Peyton/ rontu penkille ja sampo/hämäläinen tilalle.
  Samoin Sarvi/aitala istumaan ja vainio/eliasson tilalle.
  Vanhoja ehdottomasti äyräväisen paikalle.
  Rantala tietysti bubikin paikalle.

 • ”013”
  Tilannekohtaisesti kyllä vaan.

 • Tuskin kaikki Roostersin uudet vanhat pelaajat avaukseen menee tai olisi avauksessa olleet viime kaudella. Vainio olisi varmasti aloittanut Lindforsin paikalla ja Rantala Roiton tilalla. Ranta tai Hämälainen olisi korvannut Ronnun. Lähinnä nuo tuovat hyvää syvyyttä tuohon puolustukseen, jolloin yksi tai kaksi loukkaantumista ei sotke kaikkia suunnitelmia. Erityisesti puolustuksen linjan syvyys heillä oli alkukaudesta todella huono, kun Aitala ja Kankaanpää parantelivat vammojaan. Ensi kauden linja kuulostaa paperilla aika hurjalta, kun melkein jokaiselle paikalle on kaksi maajoukkuetason pelaajaa.

 • Onko kellään sisäpiiritietoa Jabarista. Sixtarien sivuilla kertoo haastattelussa olevansa tyytyväinen että pääsee keskittymään nyt kokonaan sixtarointiin ja kuukautta myöhemmin laittaa nimen puolalaisten sopimuspaperiin. Puolet kaudesta on Jabarilta poissa Vaahteramaljan tavoittelussa.

 • Vai pitäisikö kysyä: ”Onko kellään sisäpiiritietoa Sixtareista”?

 • Saa nähdä miten Taftin Rodriguez pärjää Vaahteraliigassa. Oli kuitenkin Clemsonissa pitkälti spessupelaajan roolissa, eikä kiinnottoja tullut paljoa. Tuollaiselle kaverille tietenkin toivoo parasta, mutta ei pelkkä NFL-leirillä käynti takaa vielä mitään.

 • NFL seurat tekevät erilaisia promootioita camp vaiheessa. Esim Matti Lindholmin Vikings vierailu oli pitkälti tuollainen. Nyt oli Ramsilla vuorossa trendikkäästi sotasankari joka saanut julkisuutta.

 • Eli Sixtarit suoraan mestaruuteen kulkematta lähtöruudun kautta ;) (Tarkoitan tällä noita lisäselvityksiä)

 • Ilmeisesti huhut pitää paikkansa ja sikstarien ulkomaisilla mennyt hermo seuran johtoon. Myös Long tehnyt sopimuksen Puolaan http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=18616

 • Nyt vissiin se loppu lopulta häämöttää sikstareiden edusjoukkueelle. Ilman Jabaria ja Longia tuo joukkue ei ole yhtään mitään se on vain säälittävä fakta. Ei voi rehellisesti uskoa että siellä jatkaa oikeastaan kukaan joka haluaa jefu uraansa kehittää. Sieltä lähtee ihan vihoviimeisetkin ”pelimiehet”.

  Peli poikki ja Sixtarit pihalle jo nyt ettei taas tarvi sarjaohjelmaa rukata uusiksi maaliskuussa.

  P.S sopimuksenalaiset sixtaripelaajat soittakaa nyt ihmeessä ”johdolle” ja kysykää mikä on asian laita. Ei voi vetää ”toivotaan, toivotaan” linjalla.

 • Tarjolla olevasta rosterista on tähän mennessä muualle jo ilmoittautuneet: Harris, Long, Karjala, Rantanen. Odottelinkin seuraavaksi milloin Sagne kertoo seuraavansa oppi-isäänsä Cedriciä Vantaalle. Jne… Mitä tekee Pineda. taitaa taas Epsanja kutsua keväällä, ottajia varmasti riittää sielläkin. Jabarin ja longin oharit tiputtavat kyllä Sixtarin sinne pahnan pohjan tuntumaan jopa Taftin alle.

 • 69ers EI pelaa Vaahteraliigaa kaudella 2016, syynä joko raha tai pelaajapula.

  Ehkä liitonkin pitäisi vähän tarkemmin kaluta noin ”sopimuspelaajien” listat varsinkin sellaisten kohdalla jotka on kahdessa eri rosterissa kirjoilla.

 • Tuohon voi lisätä vielä myös Jacksonin, & Väänäsen…

 • Onko noille (Jackson, Väänänen) jo löytynyt joku nimetty uusi koti ??

 • Punasiin ja sinisiin vie herrojen matka.

 • Punaiset on terminä selvä kaikille mutta jatkossa liigassa on kahta sinistä vaihtoehtoa. Tämä Väänänen on lähtöjään toisesta eli Tampereelta joten olisiko matka sinne tai ottaako punaiset sittenkin kakkos QB:n just in case. Toinen sininen vaihto ehto voi olla toisen osalta Vantaalla jonne virta aukesi Ceden myötä. Oikeasti pidän surullisena jos tässä vaiheessa kautta ollaan epäselvässä tilanteessa. Juuri tätä varten kuitenkin lisenssikriteerejä pitää olla ja niistä tulee pitää myös kiinni. Kevään yllätyksiä ei halua nähdä kukaan. Ovie E. ehti kyllä FB:ssa jo tuulettaa Longin lähtöä Puolaan.

 • Pelaako Xavier Andre Porissa vai Vantaalla? Nimi näyttäs löytyvän molempien rosterista

 • YLLÄTYS!!! Taas yksi monistautuja. Uskomatonta, että näitä rostereita ei saada kuntoon!

 • Voiko sanoa ääneen? Pa-Pa-Paniikki nappula!

 • Sixtarit osoittaisivat nyt oikeata ryhtiä päivittämällä alustavan rosterinsa ajan tasalla. Hallituksen tiedotteessahan ei kerrottu nyt muuta kuin se, että tiukkaa on mutta koitetaan saada paketti kasaan. Ei siis uusia faktoja, vain öljyä laineille.

 • Siis kuitenkin raha. U S K O M A T O N T A

 • Mielenkiintoista että Sixtarit herättää näin paljon intohimoja täällä. Johtuuko vain pimeästä syksystä, vai onko matkan varrella jäänyt jotain hampaankoloon tappioista?

 • Harvinainen ja kunnioitettava tiedote. Tästä voivat muutkin ottaa mallia.

 • Hei Tiirapaasi, kaikkia kiinnostaa ilmiö jossa profiilipelaaja on haastatteluineen seuran etusivulla ja seuraavana päivänä julkaisee sopimuksen toisaalle. Oli sitten kyseessä mikä tahansa seura tällainen kerää huomion. Ja sosiaalinen media on siitä raaka, että fakta liikkuu realiajassa.

  Jos kukaan ei kiinnittäisi huomiota siihen että Long, joka oli 2015 yksi liigan kunkkuja, purkaa uutisoidun sopimuksensa, se olisi surullista.

 • @Jone: Tietenkin noi siirrot kiinnostaa. Tarkoitin lähinnä noita kommentteja joissa ollaa valmiita kuoppaamaan Sixtarit.

  Kyllä itseäkin kiinnostaa nuo Harrisin ja Longin siirrot. Ovatko tulossa Puolan liigan jälkeen takaisin? Viime kesänähän tuo liiga loppui jo kesäkuussa.

 • Jenkkejä saa aina uusia, hyvällä scouttaamisella ja pienellä tuurilla jopa yhtä hyviä kuin esim. Long. Isompi huolenaihe luulisi olevan suomalaispelaajien taso ja määrä.

 • Taitaa nyt seurajohdolla olla vellit pöksyissa. Yleensähän jos jostain asiasta tulee joku tiedote hallitukselta, on se enemmänkin hätähuuto jostain kuin että kaiken todellisuudessa kerrottaisi olevan kunnossa. Ketäs sixtareilta nyt on miinustanut itsensä pois?

  Jabari,Jackson, Cedric, Long, Väänänen, Sagne, Rantanen. Ainakuin tuon perusteella alkaisi olemaan pelinrakentajaosasto tyhjä jollei ikinuori Jason jatka. Ja lisää tullut Sorsa ja Outinen huhujen mukaan. Eli puolustukseen pari naamaa lisää ja hyökkäykseen alottaviin iso lovi. Pinede jos menee espanjaan alkukaudeksi niin alkaa vasta juhannuksena olemaan pelaajia kasassa, olettaen että puolen pelaajat tulee takasin.

 • Kovasti on huhuja liikkeellä, lisätään niitä… Pineda, Harris ja Long sopimukset ovat voimassa ja ovat kesällä 69ers miehiä.. Väänänen goes to Roosters and Sagne goes to Germany…
  Korjaus @@@Ai jaa: Väänänen on alun perin Sea City Stormin kasvatteja. Pelannut myös Saintsissa.

 • Ainakin Facebookissa Long ja Harris ilmoittivat, että eivät pelaa 69ersissa ensi kesänä.

 • Väänänen on kyllä kovasti nakellut palloa ECG/69ers-treeneissä, tuskin on pakkaamassa kimpsuja ja kampsuja kasaan ja menossa isoon punaiseen.

 • Onko niin että maajoukkueen 1. QB ei mahdu liigaan pelaamaan?

 • No jos mestaruuksia haluaa voittaa niin ei.

 • Kurkistin Taftin 2016 rosteria kun Steelers julkisti Laherman ja Jääskeläisen siirron Kuopioon. Jos tuota NFL-pelaajan siirron saamaa laajaa julkisuutta ei lasketa mukaan niin näyttää todella kummalliselta. Aiemmin listoilla ollut Wolvojen Ehiarinmwiam on poistettu listalta ja nimi palannut Wolvojen rosteriin. Kaikkiaan nimilista näyttää sanotaan nyt vaikka eksoottiselta. Mukana on mm. kuubalaisen Fernandezin nimi. Heppuhan taisi käydä viime kaudella kokeilemassa lajia Wolvojen kakkosen treeneissä. Pietiäisen Teemukin on listan mukaan tekemässä come backkia. Viimeiset pari vuotta tainnut mennä Teemulla pelaamatta ja se edellinen oli todella heikko… Onkohan noi ihan oikeasti saamassa liigatasoista rosteria kasaan kun nyt tilanne näyttää tältä. Xavier Andre on Taftin ohella Porin listoilla. Listalta löytyy joukkueen vanha ”kotijenkki” Jeremy Stacy, Tywrone Still niminen mies on pelannut divarikorista takavuosina Porvoossa ja monia muita kysymysmerkkejä herättäviä nimi kaikkiaan. Tässä vaan mietin kaikenlaista…

 • @Vanda, kyllä tosiaan aika monenkirjavaa sakkia on mukana. Niko Lehtonen tekee näköjään paluun loukkaantumisen jälkeen ja tosiaan joku entinen koripallotähti on joukkueen listoilla. Edelleen näitä kahden joukkueen miehiä listattuna mm. Xavier Andre. On siinä vielä matkaa uskottavan jengin kasaan saamiseksi.

  Iso asia näissä lokakuun listoissa on kuitenkin se, että nythän tuolta on pudonnut jengiä – kuten varmaan muiltakin – ja vaihtanut joukkuetta jne. Miten on mahdollista, että joukkueet esittävät palaajaluettelonsa (sopimuspelaajat) jonain päivämääränä omilla sivuillaan mutta kuitenkin nämä samat kaverit päätyvät pelaamaan jossain toisessa joukkueessa. Eikö näistä ihan oikeasti tule mitään sanktioita? Joukkue voi siis kriteerien täyttymisen pelossa julkaista listan mitä tahansa nimiä (vaikka toisten joukkueiden pelaajia) määräaikaan mennessä ja sitten pikkuhiljaa vaihdella ja korjata niitä kulisseissa. Ei mahdu tajuntaan.

 • Monessa jefuun liittyvässä asiassa on pyritty ottamaan käyttöön ”ammattimaisia” prosesseja ja käytäntöjä ja eteenpäin on menty. Juuri tässä nimenomaisessa asiassa olisi todella helppo tehdä ryhtiliike. Siitä huolimatta vuodesta toiseen näemme tämän saman farssin. Ne viimeiset askeleet kohden uskottavan lajin statusta ovat kai ne kaikkein pisimmät. SAJL:n tulisi ylläpitää läpinäkyvää siirtolistaa. Jossain vaiheessa Gridiron yritti kai sellaista pitää kasassa mutta ymmärrän hyvin miksi tällaisella viestinnän kulttuurilla listan ylläpito on mahdotonta. Sopimuspelaajat, vapaat pelaajat, lopettaneet pelaajat….

 • Koska tuo sinivalkoinen joukkue on lähellä sydäntäni uppouduin tuohon esillä olevaan sopimuspelaajien listaan perusteellisemmin. Oikeastaan hämmennykseni vain kasvoi. Taftin listalla on yhteensä 36 pelaajan nimet. Käytössäni oli alkukesän 2015 rosteri joten vertasin listaa tuohon. Löysin ainoastaan 11 nimeä. Siis Taftin 2016 alustavassa rosterissa on ainoastaan 11 viimekaudella mukana ollutta nimeä. Sopimuspelaajien listalla olevat 25 muuta nimeä ovat joko junioreita (?) tai täysin muuta alkuperää olevia nimiä. Tämä ei nyt ollenkaan näytä lupaavalta.

  Oliko se sixtarit, kenen liigalisenssi on kyseenalaistettu. Tällä analyysilla rupesi kyllä kylmäämään. Ainakin Stokesilla on puhdas pöytä mistä joukkuetta rakentaa.

 • Taftin olisi järkevintä pudottautua yksi porras alemmas. Heillä on hienolla mallilla juniorityö, josta on tulevaisuudessa paljon iloa. Mutta jos edustusjoukkue on kolme-neljä vuotta putkeen liigan pisteautomaatti on ihan unennäköä, että parhaat junnut jäisivät sinne. Sen sijaan jos tarjolla olisi 1-div kärkijoukkue, siihen olisi paljon helpompi sitoutua.
  Mutta ilmeisesti jollain on sokea piste ajatuksissa kun kuvitellaan, että rookieilla, has-been jenkeillä ja koripalloilijoilla on hyvä lähteä liigaan. Surullista.

 • Tässä vaiheessa SAJL:n kalenteria tuo edellisen ehdottama malli on liian myöhäistä. Lisenssihakemukset tehty ja käsitelty. Jos muutoksia tässä vaiheessa tapahtuu niin sarjataso jonne vielä mahtuu on III-divari. Kyllähän tuo rosteri näyttää tällä hetkellä valmentajan kaveripiirin listaukselta.

 • Eika varmaankaan onnistu tiputtaa pelkastaan yhta joukkuetta koska muuten sarjaohjelma pitaa rakentaa seitsemalle jengille=kaksinkertainen sarja?

  Toivomme siis etta Taftin kupla ei puhkea.

 • Ei varmaankaan kenenkään toivoma tilanne, mutta joskus on vaan pakko ja niin vaan oli viime kaudellakin ykkösen sarjaohjelma lukittu ennen kuin Falcons (edellisen kauden finalisti) kertoi sarjasta luopumisestaan. Ratkaisuna oli se, että Falconsin ottelut poistettiin ohjelmasta ja lohkojaosta johtuen käyttöön otettiin voittoprosentti-menetelmä.

  Toivottavasti nämä esillä pidetyt joukkueet saavat pakkansa kasaan ja nähtäisiin taas täysimittainen Vaahteraliiga. Tasoerot tulevat olemaan kuitenkin näillä näppäimillä melkoiset.

 • Tällaisella hetkellä kaikki pidättää hengitystä ja odottaa hallituksen tiedotetta (mallia 69)

 • Tuskin minkään sarjan otteluohjelmaa on vielä lyöty lukkoon, se tapahtunee vasta kun ne on julkistettu…, muutenhan ne olis varmaan julkistettu?

 • …eikä kaikkia lisenssejäkään ole vielä SAJL:n toimesta vahvistettu. Viimeinen tietohan on se että liigassa Sixtareilta ja divarissa Jaguilta odotetaan täydentävää tietoa ennen lopullista päätöstä. Tämä on viimeinen virallinen tieto.

 • Crawford palaa turkuun….

 • Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Molemmat turun vahvistukset pystyvät pelaamaan molempiin suuntiin hyvin. Meinaako Turku hankkia jenkki/kahden passin kuupan vai mennäänkö jopa suomalaisella?

 • Ai Jokke C. tulee taas Vaahteraliigaan hölmöilemään. Tätä ratkasua ei todellakaan voi arvostaa millään tasolla. Jotkut on näköjään valmiita tavottelemaan sormuksia hinnalla millä hyvänsä…

 • Wolvot uutisoineet WR Karjalan ja Rantasen paluusta, joten numerohemmojen rivit senkun ohenee…

 • Mielenkiintoista nähdä milloin Sixtarit siivoavat nettisivuillaan olevaa 2016 pelaajalistaa. Uskottavuus ropisee joka sekunti kun listoilla roikutetaan henkilöitä, jotka ovat julkaisseet että eivät todellakaan pelaa joukkueessa. Amerikanpojat ja wolvorissut ovat olleet tiedossa jo pitkään mutta ainoa julkaistu tiedote on hallituksen paniikkinappula.

 • Näkyy luuta käyneen nettisivujen rosterissa, ainakin Karjalan ja Rantasen osalta.

 • Harmi kun suomijefu ei ole ison maailman liigojen tasolla, muuten varmasti löytyisi joku vedonlyöntisivusto jossai saisi lyödä vetoa siitä, että kuinka monesta ottelusta Crawford lentää ulos tällä kaudella ja häviääkö Turku näihin ulosajoihin semifinaalissa vai finaalissa?

 • eikös sillä ole taas pelikielto päällä ensimmäisessä ottelussa?

 • Vanhaks menny pelikielto.. joku hupasa linjaus

 • Crawford ei saanut Vaahteramaljan ulosheitosta pelikieltoa.

  Kurinpitolautakunnan päätös 012 / 25.9.2014:

  http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/valiokunnat/kurinpitovaliokunta/kurinpitopaatokset-2014/

 • ”Näkyy luuta käyneen nettisivujen rosterissa, ainakin Karjalan ja Rantasen osalta.”

  Missä se luuta muka on heilunut?
  http://www.69ers.fi/edustusjoukkue/pelaajaluettelo/

 • Täytyy taistella ettei sorru huutonauruun. Tämä on sitä Sipilän lanseeraamaa vatulointia. Ensin ajattelin että koneen välimuistissa vanha versio mutta ei. Kyllä Rantanen ja Karjala ovat taas takaisin sikstarien listalla oltuaan sieltä hetken poissa. Joku siis otti ne eilen pois ja joku palautti takaisin. Jabari ja Long ovat edelleen kans rosterissa vaikka fb sivuillaan vastaavat kysymykseen pelaatteko 2016 dikstareissa: NO.

  Ei näytä hyvältä, odotamme lisää uutisia siirroista. Luuta kyllä heiluu vaikka ei välttämättä sivuilla.

 • Taitaa olla kuitenkin Rantasen ja Karjalan siirto virallinen asia kun SAJL omilla sivuillaan asian vahvistaa: http://www.sajl.fi/?x167512=4671543

 • Jotenkin tuntuu että tämä kaikki ropisee huhti-toukokuussa jälleen kerran Butchersin eduksi…

 • Trojans minkä menit tekemään! Crawford oh why oh why? Eikö yksi mokattu finaali jo riitä?

 • Jtenkin on sellainen tunne että 3/8 joukkueella on elämää suurempia vaikeuksia saada kasaan liigakelpoinen joukkue. Taft on kriisissä, Sixtarit aivan kuutamolla ja Butchersin kokoonpano ei vaan ole uskottava. Onko SAJL:lla mitään sanktioita rosterikusetuksiin. Ainakin numeropojilla on sellainen meneillään pahimmasta päästä.

 • @Etiäinen; tätä on kyselty useampaan otteeseen. Ilmeisesti ei, koska tilanne ei muutu ja tämä sama farssi toistuu joka vuosi.

 • Mikä olis teidän ehdotus rangaistukseksi.

 • Mistä pitäisi rangaista ja ketä? 69ersin rosterissa on 32 nimeä. Vaikka sieltä nuo neljä (Harris, Long, Karjala, Rantanen) tippuisi pois on jäljellä 28 eli pari yli tuon minimin. Ja missään säännössä ei kai kielletä pelaajien siirtymistä toiseen joukkueeseen lokakuun lopun jälkeen? Talvenaikana kuitenkin vasta lopullinen rosteri muodostuu. Roostersillakin taisi viimekauden jälkeen olla rosterissa vain 25 nimeä, ja kuitenkin joukkue punnersi erinäisten vaiheiden jälkeen mestariksi.

  Kaipa Sixtarit jossain välissä oikaisee rosterinsa, mutta tiedoitteesta päätellen joukkueen puuhamiehillä riittää tällähetkellä tekemistä tärkeämpien asioiden (talous?) kimpussa.

 • ”…vaikka sieltä nuo neljä tippuisi pois..” Haloo, ei jos vaan ne on oikeasti jo lähteneet. Ja Pineda etsii Europlayers profiilin mukaan uutta seuraa jne…

 • Joo, olisi pitänyt olla kirjoittamatta konditionaalissa. : ) Mutta Pinedankin poiston jälkeen on rosterissa yli 25 nimeä. Itse lähinnä ihmettelin, että ketä pitäisi rangaista ja miksi? Lokakuun rosterit kuitenkin elävät joka vuosi.

 • En rankaisemisesta tiedä, mutta sitä mietin, että eikö ole niin että siihen listaan saisi listata vain sellaisia pelaajia kenen kanssa joukkueella on kirjallinen sopimus?

  nyt herää epäilys, että oliko 69ersilla sopimusta näiden neljän pelaajan kanssa ja silti heidät on ko. listaan laitettu. eli siinä mielessä olen tiirapaasin kanssa eri mieltä, että jos nimi on tuolla listalla niin kyllä olettaa ainakin pitäisi voida, että ko. pelaaja siinä joukkueessa kauden pelaa. Muuten tuollaisella listauksella ei ole yhtää mitään arvoa / merkitystä. tässä tapauksessa siihen voi listata vaikka valmentajan lähibaarin penan ja jaskan.

 • Niin, taas ollaan jännän äärellä. Kysymys on siitä, miksi tällaisia listoja pitää nettiin julkaista, kun kukaan (lue virallinen taho, eli ”liitto”) ei niitä valvo. Nyt tilanne on juuri täsmälleen sellainen kun @turha lista kuvasi. Toki nämä kyseenalaiset pelaajaluettelot aiheuttavat kovasti keskustelua ja pohdintaa näillä foorumeilla, mutta se ei voi olla syy sille että pelaajalistoja vaaditaan julkaistavaksi naurettavan aikaisin syksyllä. Omasta mielestäni tuon listan tulisi olla yhteneväinen pelaajasopimusten kanssa ja mikäli näin ei ole, voitaisiin puhua mahdollisista sanktioista.

  Perusteena listoille olen usein kuullut ja nähnyt käytettävän sanaa ”uskottavuus”. Lisäksi on sanottu, että kun julkaistaan pelaajaluettelo omalla nettisivulla hyvissä ajoin, saadaan käsitys joukkueen kyvystä pelata sitä sarjaa, johon se on ilmoittautunut. Onko näin esimerkiksi täällä mainittujen kriisijoukkueiden tai vaikkapa Porvoon kohdalla? Yhdellä joukkueella on täällä raportoidun mukaan toisten joukkueiden vanhuksia, loukkaantuneita ja no-bodyja rosteri täynnä. Toisella on ollut uskottava nimilista, jonka rivit kuitenkin harvenevat ja pelaajat ilmoittautuvat pelaamaan jossain ihan muualla ja nimet löytyvät pahimmillaan kahden joukkueen rostereista. Porvoossa taas tilanne on se, että sääntöjen määrämä lista on laitettu nettisivulle ja todellinen kilpailukyky paljastuu huhtikuussa kun onnenpyörän kaikki bonus- ja rosvosektorit on koluttu läpi ja pelaaja-arpajaiset pidetty (ja ne kuuluisat nettilistat korjattu).

  Ongelma ei kuitenkaan ole täysin seurojen ongelma vaan on myös joukko pelaajia (lähinnä kotimaisia) jotka venyttävät päätöstään pitkälle kevääseen ja pitävät paikallista seuraa tai seuroja jännityksessä ennen kuin julkaisevat tulevan kauden pelipaikkakuntansa ja seuransa. En usko, että ongelmaan on olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, mutta näin sivustaseuraajana tilanne vaikuttaa jopa hieman tragikoomiselta.

  Paljon voimia ja onnea kaikille pelaajalistakriteerin alaisille seurajoukkueille päivitysten ja kilpajuoksun suhteen. Niitä tarvitaan ennen kesän ensimmäisiä aloituspotkuja.

 • @Listoittaja on täysin jäljillä oikeista syistä. Itseni kohdalla työ vie nyt ympäri suomea. eli minun pelaaminen ratkeaa kun olen saanut parhaan myyntiaikani tehtyä. Sitten on aikaa treenata lajia. En ole MJ-pelaaja, mutta vaihtopenkille pääsisin kaikissa joukkueissa (lue: kolme joukkuetta on pyytänyt pelaamaan). Enkä muuten ole ainoa tässä lajissa, joten kaikki listat muokkaantuu kevään aikana.Ainoan johtopäätöksen mitä voi tehdä nyt, on se että liigaa pelataan 6-8 joukkueella.

 • @turha lista: Luulisin että Sixtareilla on ollut uudet sopimukset Harrisin ja Longin kanssa, kun ovat asiasta syyskuun lopussa uutisoineet.

  http://www.69ers.fi/2015/09/30/69ers-uuteen-kauteen-tutuilla-jenkeilla/

  Mitä tuon jälkeen on tapahtunut, siitä ei ole tietoa. Ehkä se aikanaan selviää?

 • Jotain lajin tilasta kertoo myös se, että ketään ei tunnu kiinnostavan, missä maajoukkueen aloittava pelinrakentaja pelaa? Miro Kadmiry on kadonnut täysin. Onko lopettanut? Meneekö ulkomaille?

 • Kun 69ers julkaisi pelaajaluettelonsa, siinä oli 29 nimeä. Näistä oli heti tiedossa ainakin viisi, jotka eivät tule pelaamaan joukkueessa. Nyt listaan on lisätty nimiä, jolloin 25 sopimuksen määrä täyttyy. Tämä nyt ei ole seuran ongelmien keskellä iso juttu, tärkeintä olisi saada rahat kasaan.

  Long ja Harris ilmeisesti tosiaan tekivät sopimukset myös ensi kaudeksi, mutta jotain tapahtui taustalla, kun molemmat ovat käärmeissään seuralle.

 • Eikö tämä 69ers yms. episodi nimenomaan todista näiden listojen ja kriteerien toimivuuden.
  Jos mitään listoja ei tarvitsisi julkaista, niin kaikki olisi seurojen vapaaehtoisten julkaisijen varassa ja keväällä saatettais nähdä yllätyksiä.
  Ainakin tällä tapaa saadaan edes jonkilaista keskustelua jefusta ja nettisalapoliisit/htt pääsee pätemään sisäpiiritiedoillaan.

 • Nimenomaan nettisalapoliisit/htt pääsee toimimaan, mutta eikö jonkun muun(kin) pitäisi herätä asiaan ja tehdä tarvittavia tutkimuksia ja johtopäätöksiä? Tällä tarkoitan luonnollisesti virallisia tahoja eli ”liittoa”. Miksi pakottaa seurajoukkueita luomaan listoja joita ei seurata tai joiden oikeellisuudella ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

  @turha listaa lainatakseni: ”Muuten tuollaisella listauksella ei ole yhtää mitään arvoa / merkitystä. tässä tapauksessa siihen voi listata vaikka valmentajan lähibaarin penan ja jaskan.”

 • On tuon Miron perään täällä jo huhuiltukin mutta kommenttina keskustelussa se, että jos mestaruutta tavoittelee niin kotimaista ei kannata värvätä.

 • @Listoittaja: Eikö joku muukin eli mainitsemasi ”liitto” ole herännyt, koska Sixtareilta on pyydetty lisätietoja ennen lopullista Vaahteraliigalisenssin myöntämistä?

 • Pelaajien oikeudethan siirtyvät vasta kun siirrot on virallisesti tehty. Pelaajasopimushan ei siirrä oikeuksia.

 • Liigakriteereissä määritelty pelaajien lista tarkoittaa nimenomaisesti sopimuspelaajia. Siis pelaajia, jotka ovat solmineet joukkueen kanssa pelaajasopimuksen. Pelaajien oikeuksien siirtyminen on toinen juttu. Noihin rostereihin ei pitäisi kirjoittaa yhtäkään sellaisen henkilön nimeä, jonka kassa ei ole sopimusta olemassa. Siirrot ovat oma byrokratiansa ja yllättyisin jos Sixtarien ja Wolvojen välillä syntyisi yhtäkkiä ongelma asiassa. Viime kaudellahan Sixtarit erityisesti kiittivät Wolvoja suopeasta suhtautumisesta Pinedan pikasiirtoon.

 • Niin no noilla sopimuksillahan nyt ei ole mitään merkitystä jos ei sitä siirtoa tehdä jostain syystä.

 • …kyllä se kaikki lähtee siitä pelaajasta itsestään. Tai olenko väärässä siinä, että pelaajasopimus seuraan X kaudesta 2016 kertoo enemmän pelaajan aikeista kuin se, missä pelasi 2015. Totta hlvtssä siirto pitää hoitaa sääntöjen mukaisesti eikä lähtöseura voi sitä estää, ellei pelaajan ja seuran kesken ole voimassa pelaajasopimus.

  Tässä numerojoukkueen playergatessa voi hyvin olla kyse siitä että nuo amerikanpojat ovat solmineet ensin sopimuksen Suomeen, mutta jostain syystä päättäneetkin että ei kiitos ja tehneet sopparin Puolaan. Wolvorissuja taas pidetään listoilla siksi, että joku tulkitsee heillä olevan sopimuksen vuoden 2015 loppuun

  Kyllä jefun uskottavuus kuitenkin horjuu kun yhä vaan roikutetaan nimiä listalla vaikka SAJL on siirrot uutisoinut. Siirroissa voi luovuttava joukkue jarruttaa asioita tiettyyn pisteeseen saakka olemalla vaan passiivinen. Vastaanottavan on kuitenkin seurattava asia loppuun välttääkseen sanktioita.

 • Eiköhän taustalla häämötä se, että halutaan antaa omasta setistä mahdollisimman hyvä kuva. Vaikka se perustuisikin osiltaan vain toiveisiin, odotuksiin ja best case skenaarioon eikä pelkkään kylmään faktaan. Ettei vain käy niin, että menetetään/jäädään ilman pelaajia, koska ei näytetä niin hyvältä kuin voidaan. Inhimillistä, mutta ei tarkoita etteikö siihenkin pitäisi puuttua. Harva rupee itse huuteleen syksyllä, että nyt näyttää siltä että ollaan isoissa vaikeuksissa tulevaa kautta ajatellen. Sehän on aika luonnollista. Se tehtävä kuuluu suuressa maailmassa lehdistölle ja täällä keskustelupalstalle… Liiton sisäisen auditoinnin tulosten julkistaminen on tabu, vaikkei se mitään salaista tietoa olekaan. Isoissa lajeissa kaikki numerot ja muut on aika äkkiä yleisön tiedossa. Tässä lajissa yleisö halutaan pitää pimennossa taustojen suhteen ja kertoa vain urheilutuloksista ja yksittäisten pelaajien seikkailuista ulkomailla.

 • Sixstarit on täällä jo joidenkin mielissä kuollut ja kuopattu, mitä tulee uskottavaa esiintymiseen ensi kauden vaahterassa. Sivusta seuranneena ja asiasta jotakin tietävänä tilanne ei ole kuitenkaan niin tramaattinen, kun jotkut antavat ymmärtää. On totta, että jo tehdyt sopimukset seuran viime kauden jenkkien kanssa purettiin, koska talous ei yksinkertaisesti antanut mahdollisuutta pitää heitä talven yli. Liiton pyytämät lisäselvitykset eivät johdu rosterissa olevista nimistä vaan taloudesta. Talous on haastava, niin kuin monella muullakin, mutta se ei estä joukkueen rakentamista kohti ensi kautta. Jenkkejä / Eurooppalaisia tullaan rosterissa näkemään myös ensi kaudella. Muutama hyvä suomalainen vaihtaa seuraa, mutta se on normaalia toimintaa kaikkien kohdalla. Muutama on myös liittynyt harjoitusrinkiin, joten tilanne on sitäkin osin balanssissa. Lisäksi muutama mielenkiintoinen kotimainen nimi on ollut esillä, mutta ne ratkeavat myöhemmin. Vasta alku keväästä voidaan sanoa, mikä seuran iskukyky pärjäämisen suhteen on, kun rosteri lopullisesti selviää. Sixstarit ylättivät positiivisesti viime kaudella selviämällä playoff peleihin. Mitään sellaista ei ole tiedossa, etteikö sama voisi toistua myös ensi kaudella. Go niners !!

 • Yllä oleva kannanotto on katu-uskottavuudeltaan huikeasti paremmalla tasolla kuin aiemmin ilmestynyt hallituksen tiedote. Nyt kun vielä otetaan lusikka käteen ja nöyrästi poistetaan ne varmoiksi poistujiksi jo kirjatut pelaajat rosterista niin häivähdys uskottavuutta olisi ehkä vielä saavutettavissa.

 • Yllä oleva kannanotto on katu-uskottavuudeltaan huikeasti paremmalla tasolla kuin aiemmin ilmestynyt hallituksen tiedote. Nyt kun vielä otetaan lusikka käteen ja nöyrästi poistetaan ne varmoiksi poistujiksi jo kirjatut pelaajat rosterista niin häivähdys uskottavuutta olisi ehkä vielä saavutettavissa.

 • Rankingjärjestys on tämä:

  1. roo
  2..cro
  3. tro
  4. 69
  5. but
  6.taft
  7. sai
  8. roy

  Lohkot menee 1, 4, 5, 8 ja 2, 3, 6, 7.

 • Mitä 69ersiin tulee, niin Harris on hyvänäkin päivänä korkeintaan keskinkertainen pelinrakentaja ja aina vaikea valmennettava. Amerikassa on pilvin pimein parempia pelaajia eikä ole korvaamaton Long tai Pineda. Kymmenen kopin kaksikko on sitä hyvää perusliigakamaa, joka lähtee KEHITTYMÄÄN divariin. Mikä kriisi on kyseessä, kun kaikki ovat korvattavissa, jos liigalisenssi ylipäätään saadaan? Ainahan tälläset kriisit kiinnostaa offseasonilla, kun ei muutakaan ole tarjolla. Tässähän vain aukeaa 69ersille hyvä paikka signata Kadmiry ja hankkia kolme uutta hyvää jenkkiä. Puolustukseen lisätään Sorsa ja Outinen, niin viime vuoden rungon päälle on rakennettu kilpailukykyinen jengi.

 • Sixstareiden lisenssi tullaan uusimaan siitä ei ole kahta sanaa, jos tiedot siihen liittyvistä ongelmista pitävät paikkansa. Kysymys oli ilm. viime kauteen liittyneistä maksuista liitolle, joidenka takia lisäselvityksiä pyydettiin.

 • Ainoa asia juuri nyt mistä ei ole kahta sanaa on tosiasioiden vääristely. Ilmeisesti on nyt sitten jollain periaatteellisella tasolla se, että rosteria ei päivitetä vaikka monet siellä olevat nimet on ilmoittautuneet muihin joukkueisiin.

 • Mielestäni noiden rostereiden perään kysely tässä vaiheessa offseasonia on suhteellisen turhaa hommaa. Ne ei kuitenkaan pidä paikaansa ja elävät pitkälle kevääseen. Liitto voisi aivan hyvin muuttaa sääntöjään / käytäntöjään siten, että sarjoihin ilmoittautumiset tehdään kuten nytkin, mutta virallisen rosterien julkistaminen tapahtuisi vasta kauden kynnyksellä, kun lopullinen tai lähes lopullinen pelaajaluettelo on valmis. Sixstarit on ollut tällä keskusteluissa huonona esimerkkinä, kun ei päivitä rosteriaan ja syytettiin jopa tosiasioiden vääristelystä. Olisikohan kyseessä kuitenkin vaan päivittäjän laiskuus tai muut kiireet…? En tiedä, mutta sen olen huomannut, että Sixstarit ovat kauden ollessa käynnissäkin vaahteraliigajoukkueista huonoin päivittämään sivujaan. Parannusta odotellessa.

 • Rostereiden paikkansapitävyys Vaahteraliigajoukkueiden sivuilla on tärkeä myös Antidopingtoimikunnan takia. ADT edellyttää, että heillä on mahdollisuus tarkistaa seuran ajantasainen rosteri joulu-, tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuun lopun tilanteen mukaisesti.

  Tämä siksi, että jokainen pelaaja on mahdollista testata esim joukkueen harjoituksissa. Jos ADT:lla ei ole oikeaa pelaajaluetteloa niin pahimmassa tapauksessa virhe voidaan tulkita dopingrikkomukseksi.

  Tästä asiasta on liittokokouksissa keskusteltu, joten kaikki nykyiset liigaseurat ja ensi kaudelle lisenssiä anovat ovat siitä tietoisia.

 • Ok, kiitos Pablo tuo oli hyvä tieto ja lisäys. Nythän esim. paljon parjatuilla sixstereilla on aikaa laittaa rosteri tiedot kuntoon ennen joulukuun loppua ja jefulandiassa rauha maassaa ja kaikilla hyhä tahto.

 • Onko nämä alkuvuoden ”laitetaan nyt ne 25 nimeä listaan jotta ollaan liigakelpoisia” alustavat sopimukset muka sitovia? Käsittääkseni ei taida kovinkaan moni joukkueiden 25 pelaajasta olla vielä tässä vaiheessa kirjoittanut oikeaa pelaajasopimusta joten voiko se olla silloin sitova ADT:nkään osalta? Tokihan asia ratkeaisi yksinkertaisesti sillä, että tässä vaiheessa tulisi olla ns. oikea pelaajasopimus tehty eikä vain ”laitetaan nyt tosta 5 junnua mukaan et saadaan 25 täyteen”

 • Hei nimimerkki Tosin, puit hyvin sanoiksi yleisen suhtautumisen sopimuspelaajien listaan:

  ”Onko nämä alkuvuoden ”laitetaan nyt ne 25 nimeä listaan jotta ollaan liigakelpoisia” alustavat sopimukset muka sitovia? ”

  Pelaajasopimusten määrä on otettu osaksi liigakriteeristöä juuri siksi, että se on yksi niistä isoista indikaattoreista joilla osoitetaan jatkuvuutta. Tasokkaasti toimivan seuran tulee olla syksyllä perillä siitä, onko edellytyksiä viedä läpi kausi sillä sarjatasolla jonne on hakemuksensakin laittanut. Kysyt siis onko sopimukset ”muka” sitovia. Totta helvetissä niiden tulisi olla, onko muunlaisia sopimuksia olemassakaan. Yleisen uskottavuuden nimissä SAJL:n tulisi kontrolloida paremmin näiden listojen todenmukaisuutta. Jos nyt vaadittava sopimuspelaajien määrä koetaan kohtuuttomaksi, tulisi se mitoittaa paremmaksi. Ne seurat, jotka suhtautuvat listaan hälläväliä ja ”muka” asenteella tulisi ohjata sille sarjatasolle (3. tai 4. divari) joilla toiminna systemaattisuuden vaatimukset eivät ole aivan niin korkealla tasolla.

  Kuten nimimerkki Tosin itsekin lopettaa, tässä vaiheessa tulisi olla olemassa voimassaoleva ”oikea” pelaajasopimus sitovasti olemassa. Sopimuksettomien pelaajien lisääminen listalle tulisi johtaa aivan samalla tavalla sanktioihin kuin johtaa muutoinkin siirtoihin liittyvät laiminlyönnit.

  Koitetaan nyt oikeasti saada tälle pallosarjalle edes hitusen uskottavuutta !!

 • En tiedä onko liian pro-touhua mutta jatkosopimusten solmiminen ja julkaisu jo kesken meneillään olevan kauden olisi tervetullut ilmiö jefu sceneen. Viime kaudella taisi yksittäisiä tällaisia näkyäkin. Hyvät ja huonot seurat alkaa erottumaan kun vaatimustasot nousee.

 • Joku juridiikkaa paremmin tunteva voi kertoa asioiden oikean laidan, mutta käsittääkseni ollaan tilanteessa, jossa sopimus ei juurikaan sido pelaajaa, joka ei saa sopimuksesta korvauksia. Järjettömiä vaatimuksia ei seura kai voi esittää pelaajalle pelimaksujen lisäksi…

 • Nythän ei ole puhuttu sopimusten sitovuudesta. On kyse siitä onko sopimuksia ylipäätänsä olemassa. Joukkueen tulisi pystyä todistamaan että sopimukset ovat oikeita. Ja tämän todentamiseen on aivan mielettömän helppo keino. Esittämällä auditoinnin yhteydessä allekirjoitetut paperit.

  Eri keskustelu on sopimusten sitovuus. Numeropoikien jenkkien piti kai talvehtia Suomessa joukkueen piikkiin. Jos ylöspitoa ei tarjottu on ymmärrettävää että pelaajat matkaavat muualle – ihan niin kuin Bluesin jääkiekkoilijat.

  Seurijen oikeusturvaa tulisi jossain määrin parantaa. Esim siten että kirjausmaksut olisi vaikka viidenkertaiset jos sopimuksenalainen pelaaja päättää ottaa hatkat

 • Nää pelaaja sopparit on oikeesti pelkkä paska vitsi. Yritetään tehä kaikkee hienoo ja julkistellaan netti sivuilla ja somes soppareita jota ei tartte pitää ja ohari pelaajat kelpaa silti pelaan toisiin jengeihin. Paskaa opetus mallia liitto käyttää kun ei puutu asiaa. Noi numero joukkueen sopparitki pitäs tsekkaa loppuu asti ja estää noiden ohari miesten peluu koko ens kaudeks. Niille sentään maksetaan ni pitäs tajuu vähä tyhmemmänkin alapama miehen mitä soppari tarkottaa.

 • Nimi-merkki Vessa-paperi on sitä mieltä että ala-paman miehistä tulee ohari miehiä kun eivät jää katselemaan meinikiä seurassa joka ei toimikaan niin kuin on sovittu. Silloin kun on jo housuissa ei pidä ruikuttaa. Lätkässä Blues on samassa jamassa kun ei voikaan pitää kiinni sopimuksista. Sillon pelaajat vaan nostaa kytkintä. Numero-joukkue vois laittaa pelaaja-listansa ajan-tasalle niin voidaan väitellä jostain muusta.

 • Niin ja mitäs jos seura onkin se joka on sopimukset purkanut?
  Ja sen takia ovat tehneet sopimukset uuteen seuraan

 • Vai päätti Turku vuorostaan yrittää Kadmiryä… Tilastojen valossa voidaan arvailla suomiqb:n kanssa pelaavan joukkueen jäävän mitalien ulkopuolelle. Toisaalta Turku on hankkinut kaksi jenkki db:tä paikkaamaan viime vuoden suurinta puutetta. Kadmiry ja Crawford, vuoden suurin ilmasirkus tiedossa. Onha se toisaalta hyvä, että tarvitaan MJ:n alottava pelinrakentaja harjottelemaan handoffien antoa.

 • Trojans taisi juuri sijoittaa itsensä sijalle 3
  Finaaliparina nähdään Roosters vs Crocodiles myös ensivuonna.

 • Hatun noston arvoinen valinta Trojansilta poimia Miro aloittavaksi Qb: ksi. Arvostan todella tätä valintaa ja siitä isot propsit Turkuun. Toivottavasti sama rohkeus tarttuu myös muihin joukkueisiin ja vastuuta uskallettaisiin antaa enemmän myös kotimaisille pelaajille. En ole täysin kartalla missä mennään, mutta ei taida olla muita Vaahterassa ja ykkösessä ykköskuuppa statuksella kuin Kadmiry ja Lehtinen?

 • Steelersillä myös suomi-QB

 • Miro pääsee ensimmäistä kertaa Suomessa johtamaan tasokasta joukkuetta joten mahdollisuus on parantaa ainakin henkilökohtaiseti parasta sijoitustaan. Tavallaan Roosters ja Trojans ovat samoisa lähtökohdissa jenkkien suhteen. Molemmin euro-QB joten kolmea jenkkiä pystyy kierrättämään muilla taitopaikoilla. Roostesin eduksi laskettakoon, että euro-QB on oikeasti jenkki-QB.

 • ”Oho” ja ”siinä meni Trojans” eivät tainneet tutkia tilastoja. Viime kaudella Kadmiry oli pelinrakentajien kakkonen Sottilaren jälkeen. Mitä tulee ilmasirkukseen, niin Kadmiry heitti sarjassa eniten – enemmän kuin Sottilare. Onnistumisprosentti oli ihan kelpo 54,1% varsinkin, kun heitti koko kaudella vain 6 interiä (Sottilare 14).
  Valinnassa saattaa olla monta yllättävää ässää. Ensinnäkin Kadmiry on luultavasti koko harjoituskauden käytössä, ovat hyökkäyksen koordinaattorin kanssa tottuneet toimimaan yhdessä ja tutkapari Runner tulee paketissa mukana. Turku on saattanut tehdä hyvät kaupat senkin takia, että Kadmiry on vasta 24-v ja kehittyy varmasti vielä vuosia.
  Ruotsin moninkertainen mestari Crusaders on voittanut mestaruutensa ja Euroopan mestaruuden ruotsalaisella QB:lla. Hermodssonin siirtyessä Euroopan kentille ovat valinneet jatkajaksi toisen ruotsalaisen QB:n, joka on ollut maajoukkueen hyvä kakkos-QB. Nyt joku voi ajatella, että Hermodsson on vähän eri kuin Kadmiry, mutta tänä vuonna Suomi voitti maaottelun Kadmiryn johtaessa Suomen hyökkäystä ja Hermodssonin kapeloidessa Ruotsin vastaavaa. Ei se olisi tapahtunut ihan ilman QB:n avuja.
  Itse uskon, että Kadmiryssä on paljon vielä näkemätöntä potentiaalia. Jos Turku osoittautuu hyväksi kasvualustaksi, niin aikanaan TAFT:ssä kukoistukseensa noussut nuori poika saattaa saada samanlaisen kehityshypyn nyt monta kokemusta rikkaampana.

 • Linjamies Richard Laine TAFT:sta Roostesiin. Iso lovi TAFT:n linjaan.

 • Täällä ihmetellään kovin 69ersin rosteria, kyllä se TAFT:n rosteri on isomman ihmettelyn arvoinen. Ketä pelimiehiä siellä enää on jäljellä, niistä vähistä mitä siellä edes oli?

 • @Filebacker: Karlstadin QB on lähes yhtä ruotsalainen kuin Tyler Varga suomalainen. ; )

  ”Det var som 21-åring Philip Juhlin beslutade sig för att lämna USA där han är uppvuxen och han har en svensk pappa. Resan tog honom från Maryville i Tennessee via Maryville Rebels Highschool där han var en firad stjärna till Carson Newman College där han tidigt valde att istället åka över till Sverige. ”

  http://www5.idrottonline.se/CarlstadCrusadersAFC-AmerikanskFotboll/Nyheter/A-lag/PhilipJuhlinnyQB/

 • Miron ja Hermodssonin vertaaminen toisiinsa on täysin turhaa, pelaajat ovat aivan eri tasolla. Totta, että Wickström on toiminut Miron kanssa aikaisemmin maajoukkueessa, joten tuttu pelaaja hänelle. Mutta ei se Suomen hyökkäys koskaan ole näyttänyt hirveän hyvältä heidän yhteistyön aikana. Olen todella yllättynyt, mikäli Trojans pelaa finaalissa ensi kaudella Kadmiryn johdolla.

 • EIkös tämä Trojansin Walker ole jefu-näkökulmasta yhtä meritoitunut kuin Taftin Rodriquez. Erona taitaa olla se että Taftin miehen ympärille on sotasankarin viitta ja tämä Trojans-mies on ainoastaan jefu-ansioillaan liikkeellä. Ilmeisen kovatasoinen kuitenkin. hIenoa, että SUomeen saadaan entistä enemmä oikeasti kovia pelimiehiä

 • @oku roti, voiko tarkemmin perustella miten Hermodsson ja Kadmiry ovat eri tasoilla. Maajoukkuekohtaamiset ovat ihan hyviä verrokkeja ja Miro on pojista se joka on päässyt tähän mennessä pelaamaan Euroopan isoihin sarjoihin. Mirolle epäedullista ovat olleet aiemmat liigajoukkueet. Taft on ollut aina peräpään joukkueita eikä viime kauden Butcherskaan ollut Playoff-joukkue sen rattijuopon lähdettyä kotiin kesken kauden.

  Miro saa ensimmäistä kertaa todellisen näyttöpaikan suomessa ja tulee yllättämään täällä arvostelevat kunnolla.

 • No, Hermodssonilla on esimerkiksi vyöllään kaksi sellaista peliä Roostersia vastaan, joista Miro voi vaan uneksia. Ja muutenkin sen Champions liigan finaalipelit oli aika hervotonta tykitystä. Ja vaikka Saksan ykkösdivari lasketaan Euroopan suuriksi sarjoiksi, niin sinne pääsy ei tee Kadmirystä parempaa. Eiköhän Hermodssonilla olisi ottajia ollut Euroopassa myös. Hän on vaan voittanut jatkuvasti mestaruuksia Ruotsissa. Ja aika vakuuttavasti. Niitäkin pelejä voi katsoa vaikka jälkikäteen netistä, kannattaa tutustua.
  Kaikkea hyvää Mirolle Turkuun, toivottavasti pärjää ja kehittyy. Mutta tällä hetkellä hän ei ole lähellä Hermodssonin tasoa.

 • @Rotille. Rakastan sarkasmia.

 • Mielenkiintoista nähdä kesällä minkälaisen hyökkäyssysteemin Wikström rakentaa Kadmiryn ympärille. Maajoukkueen pelejä katsellessa on välillä väkisinkin hiipinyt mieleen ajatus, että systeemi on rakennettu pitkälti sen varaan etteivät vastustajat ole pystyneet skouttamaan ja analysoimaan pelejä kovin pitkältä ajalta.

  Epäilemättä Wikströmilla ja Kadmirylla nyt näytön paikka saada systeemi toimimaan vähän pidemmällä tähtäimellä.

  Lycka till sanos ruotsalainen.

 • Trojansin pitäs saada Pinta signaamaan uudestaan – tai onko se menossa Saintsii? Sitten olisi ainakin heittokohteet kohdallaan, Runner, Saloranta, Mankki ja Tommi. Jocce kyllä juoksee aina kun ei ole pelikiellossa. Crawford ja Kuuttila voivat kilpailla suvereenista taas henkilökohtaisten 15 jaardisten ennätyksestä… Elikkä elikkä – joukkueen suurin haaste on pelikuri.

  Upeeta kuitenkin että Trojansilla munaa signata suomalainen QB. Playoffeihin mennään varmasti ja sitten se on päivän vireestä kiinni. Olisi jo aika saada kotimaisen QuuBeen hankkima malja Suomeen. Petruksen valtakaudesta on aikaa..

 • Joo mielenkiintoista todella. Miron urakkaa varmaan helpottaa kohtalaisen paljon kovempi juoksu-uhka kuin maajoukkueessa.

 • On täysin totta, että Miron pitää osoittaa käytännössä olevansa värväyksen väärtti. Ensi kauteen asti asiasta voi vängätä miten paljon tahansa, mutta se on vain spekulaatiota. Nyt jos koskaan hän voi näyttää todelliset kykynsä.
  Hermossonista täytyy sanoa, että Europelit nähneenä olen ollut hyvin vakuuttunut hänen kyvyistään. Siksi olikin aikamoinen yllätys, kun Suomi pysäytti Ruotsin hyökkäyksen niinkin tehokkaasti.
  Suomen maajoukkueen kannalta olisi hienoa, jos meille kypsyisi Penkille arvoisensa seuraaja. Ne saappaat tosin ovat aika isot täyttää, mutta on sekin mahdollista.

 • Luin uudestaan ton Sixtarien sivuilla olevan Jabarin haastattelun:

  http://www.69ers.fi/2015/10/02/lahikuvassa-jabari-harris-ja-rafael-pineda/

  Tossahan haastattelija kysyy miltä tuntuu kun saa harjoitella koko off-seasonin joukkueen kanssa. Voisi vetää sen johtopäätöksen että sixtarit oli valmistautunut siihen että jäbä on Suomessa talven yli. Lokakuussa aurinko on paistanut tuossa suhteessa mutta nyt mies on Longin, siis toisen Sixtarin kanssa Puolassa. Onkohan tässä kuitenkin kyse perinteisestä oharista vaikka sixtareita syyllistetään asiassa helposti.

 • Vahvasti samoilla linjoilla Filebackerin kanssa. Turha väääntä tässä vaiheessa miten Miro pärjää kesällähän tuo sitten nähdään. Pelit ratkaistaan hyvin usein linjapelaamisella, jos Turun OL pitää MIron taidot riittävät pelinrakentamiseen siinä kun jenkkipojillakin. Enemmän on kiinni siitä miten koppi rissuilla tarttuu.
  Pelinrakentajien vertaaminen toisiinsa on todella vaikeaa, jos lähdetään siitä oletuksesta, että tekninen osaaminen on suurinpiirtein samalla tasolla, koska peliä voi rakentaa niin monnella erI tavalla. Olen ihaillut Hermodssonin peliä, mutta erot Kadmiry kanssa eivät ole kummoisia. Lähinnä ero on koossa ja tavassa rakentaa peliä, johon vaikuttaa suuresti myös valitut pelit, joilla halutaan edetä. Molemmat ovat osoittaneet, että pystyvät olemaan voittavia pelinrakentajia. Kovasti toivoisin, että Petrukselle löydettäisiin laajalla rintamalla muitakin manttelinperiöitä, kuin Kadmiry ja Lehtinen. Ainakin 69ersin Väänänen ja Trojansin Berndsson ovat tulossa vahvasti haastamaan maajoukkuekaksikon. Väänäsellä on vielä ikä puolellaan ja hyviä kehittymisen vuosia edessä. Mielenkiintoista nähdä, varsinkin kun tiedetään sixstareiden talousongelmat, uskaltavatko lähteä kauteen suomikuupalla? Tuolla päätöksellä on varmasti suuri merkitys myös nuoren kaverin kehittymiseen. Toivottavasti myös Berndsson saa muutakin pelattavaa , kuin pelkkiä jämäminuutteja Kadmiry taustalla (jos jatkaa Turussa?). Totuus on, että penkillä ei ura juurikaan etene.

 • Suomi-QB on joukkueelta kuin joukkueelta boldi valinta niillä sarjatasoilla, joissa jenkit ovat sallittuja. Näillä näkymin Trojans, Wolverines ja Steelers ovat tehneet tämän ratkaisun. Ilman julkaistua kiinnitystä ovat vielä Butchers, Royals, Saints ja ilmeisestikin Sixtarit. Ykkösessä ainoastaan Indians on edelleen arvoitus QB:n osalta. Inkkarien viime kauden yllätys-euro-QB Czirok on edelleen ilman sopimusta,

  Penkinlämmittäjinä toimivien Väänäsen ja Berndssonin ohi tulevat kirmaamaan suomi-QB rankingissa suurta vastuuta joukkueissaan kantavat Sandhu (Bears) ja Al-Kubaisi (Lights) ja Steelersin Väisänen. Sitten on noita ikuisia prospekteja kuten Raision Matikainen.

  Taitavat kahden passin jenkit ovat varmasti paras valinta joukkueen näkökulmasta. Punapaitojen Brown on hyvä kiinnitys ja varmaan kaikki joillaa vielä QB on haussa etsivät vastaavaa lottovoittoa.

 • En osaa laatia suomi Qb rankingia, mutta nuo mainitsemani neljä olivat mukana viimeisessä Ruotsi maaottelussa, joten sen pohjalta nuo neljä. Hyvä, että meillä on myös muita. Mitä tulee Berndsson ja Väänäsen rooliin viime kauden joukkueissa, näin molempien pelaavan useampaankin kertaan ja pärjäsivät hyvin Vaahterassa. En osaa arvioida Sandhun, Väisäsen tai Al-Kubasin osaamista, mutta kolmosen ja kakkosen taso sarjana on kuitenkin eri, kuin vaahtera ja viime kauden ykkönen. Sandhulla on hyviä näyttöjä takavuosilta, joten saattaa hyvinkin kuulua maajoukkuetasolle, jos treenit maistuu enitseen mallin. Oulun kaveri on vielä aika nuori, mutta jatkossa varmasti kova tekiä. Väisänen on minulle tuntematon, enää ole nähnyt hänet hänen pelaavan.

 • Suomi-QB: järjestyksessä:

  1. Lehtinen, Wolverines
  2. Kadmiry, Trojans
  3. Al-Kubaisi, Lights
  4. Berndsson, Trojans
  5. Sandhu, Bears
  6. Väisänen, Steelers
  7. Matikainen, Oakmen
  8. Saikko, Royals
  9. Väänänen, 69ers
  10. Kauhanen, Indians

  Sijan 1-2 petusteluna monipuolisuus. Kaudella 2015 Lehtinen pelasi loukkaantuneena.

 • 1. Kadmiry
  2. Lehtinen
  3. Sandhu
  4. Väänänen
  5. Berndsson

 • QB-ranking on hankalaa, kun pelaavat eri tasoilla ja osa on jenkkien takana kakkosroolissa. Kadmiry/Lehtinen -vertailussa oma mielikuvani on muodostunut EM-kisoista, joissa Lehtinen ei kentälle päästyään onnistunut odottamallani tavalla. Se ei tosin voi olle lopullinen tuomio ja vasta ehjä kausi Wolvoissa näyttää todellisen tason. Sandhulla on vähän samanlainen tausta kuin Lehtisellä (vai olenko erehtynyt) ja tason osoittaminen Suomessa vaatii pelejä korkeammalla sarjatasolla. Berndtsson pääsi maajoukkueeseen kakkosesta, mutta takana oli hyvin pelattuja prseason-pelejä Trojanssissa. Väisänen on ollut kakkosessa lupaava ja pelannut kauden Saksassa. Ensi kausi ykkösessä on läpimurron paikka. Al-Kubaisi on todella suuri lupaus ja hyvin nuori pelimies, joka toivottavasti saa jatkossa hyvää valmennusta. Ei pidä unohtaa Saikkoakaan. Kun on saanut peliaikaa, on aina tehnyt hyvää jälkeä. Muita en tunne nimeä enempää.
  Summa summarum: yllättävän monta lupaavaa pelimiestä on muhimassa. Mistä valmennus ja laadukas peliaika? Siinäpä kysymys. Tässä suhteessa pullat ovat parhaiten uunissa Kadmiryllä ja Lehtisellä, joilla molemmilla molemmat osa-alueet ovat hyvällä tolalla.

 • Filebacker, olet oikeassa tuosta valmentamien merkityksestä. Kyllähän Lehtisellä on nyt kehittymisen paikka kun RoJo on geimeissä mukana läpi talvikauden. Jos fysiikka on kunnossa voidaan 2016 nähdä kovatasoinen Janne.

 • Top10 -listaan Porvoon Otto Kröger. Nuori lupaava QB ja menee jo nyt selkeästi näiden sandhujen ja saikkojen edelle …

 • Nevöhööd nobody…

 • ”..menee jo nyt selkeästi näiden sandhujen ja saikkojen edelle …”
  Aika paksua juttua laitat The Rat pelaajasta jolla ei ole yhtään kirjausta joukkueensa miesten joukkueen tilastoissa, (Ottto Kröger). Sandhu on osoittanut liigatasollakin olevansa tasokas QB ja Saikko pelasi ykkösessä samalla tasolla kun joukkueensa jenkki-QB. Aikanaan Sandhu syrjäytti Roostersissa jenkki QB:n, Saikko nyt ei aivan näin tehnyt mutta tasokas tuuraaja kuitenkin.

  Junnusarjoissa saattaa olla lupaavia nuoria kasvamassa mutta vaatisi oikeasti peliaikaa miesten sarjoissa että kehitys jatkuisi.

 • Entäs Nesi? Kyllä se vielä pelaa jos Bedwell missaa pari peliä ennen kuin tulee suomeen.. Nesi on kyl heti kadmiryn takana rankingissä.

 • Itse olisin rankannut terveen Nesin viime vuonna ykköseksi. Kokemus tekee ihmeitä ja iästään huolimatta hän oli yhä jopa juoksu-uhka. En kyllä usko hänen ryhtyvän paikkaushommiin parin matsin takia, sillä ilman treeniä sitä ei kannata yrittääkään ja olkapäävamma kummittelee varmasti myös taustalla. Aikansa kaikkea ja Nesin aika kesti pitkään.

 • Itse veikkaan Nesin pukevan jälleen ensi kesänä harttarit päälle, mutta taphtuuko se Suomessa on aivan toinen juttu.

  Huskies taas hommasi Betwellin paikkaajan Kotkasta, joten sen takia Nesin ei kyllä tarvi kamoja päälleen laittaa.

 • Carpelan on ollut kovatasoisin suomalainen pelinrakentaja Penkin lopettamisen jälkeen.

 • Aivan hulvatonta gonzoilua toi Nesin palvonta. Kyseessä keskinkertainen ja hidas pelaaja joka kompensoi suuria heikkouksiaan hyvällä peliymmärryksellä. Ei missään nimessä koskaan ole ollut Suomi-qb listalla top femmassa. Ei huono missään tapauksessa.

  Väisänen tulee yllättämään. Ikävä että Sandhu tuhlaa vuoden kakkosessa.

 • Ei ole mitään turhaa palvomista. Kyllä miehellä tilastot puhuu puolestaan ja ei turhaan ollu EM- Kisoissa Suomen #3 QB. Väittäisin että Nesissä olisi vielä bensaa jäljellä kaudeksi jos toiseksikin. Mutta Steelerssin QB:lla Väisäsellä on tällä kaudella mahdollisuus murtaa SuomiQB listalla top- 5:seen. Toivottavasti vaan hyökkäyksen linja pitää miehellä.

 • Viime kaudella näin Brahen kentällä Wolverines vs. Hämeenlinna ottelun ja siinä ainakin Nesi oli selvästi kentän paras pelinrakentaja. Ehkä Lehtisellä oli huono päivä. Omalla listalla selkeästi top3 edelleen.
  Jokatapauksessa näen hieman huolestuttavana, että Vaahteraliigassa ei pelaa kuin 1 aloittava suomalainen QB ja 1 divarissakin vain kaksi. Toivon Mirolle hyvää kautta liigassa ja tätä kautta se loisi uskoa joukkueille luottaa suomi-pelinrakentajiin.
  Joukkueille olisi suuri etulyöntiasema saada kentälle osaava suomalainen qb jolloin vahvistuksia voisi käyttää muille pelipaikoille. Nyt tuntuu olevan automaattista, että yksi vahvistus on oltava USA qb

 • Lb#50 Nesi kolmos qb em-kisoissa? Eihön siellö ollut kuin kadmiry ja lehtinen. Mistä ton keksit?

 • Hieno uutinen liitolta, että ovat palkanneet Laurilan Mikan hoitamaan viestintäasioita… toinen huomio, että sixstarit ovat päivittäneet ensi kauden pelaajaluetteloa nettisivuillaan. Hienoa, että Pineda näyttäisi palaavan Espanjan kauden jälkeen Helsinkiin. Sebastian Sagnea ei näy listoilla, joten huhu ulkomaille siirtymisestä saattaa pitää paikkansa..?

 • Huomasin liiton anti-dopingohjelmasta, että nettisivuilla julkaistava rosteri on Vaahteraliigassa vaihtoehtoinen tapa pelaajaluettelon toimittamiseen anti-dopingtoimikunnalle. Muuten harjoittelukaudella luettelo pitää toimittaa kuun lopussa.

  ”Vaahteraliigan pelaajaluettelot
  Vaahteraliigassa pelaavan joukkueen tulee lisäksi toimittaa vastaava kaikki pelaajansa kattava pelaaja-luettelo liittoon ja antidopingtoimikunnalle toimitettavaksi joulukuun, tammikuun, helmikuun, maaliskuun ja huhtikuun viimeiseen päivään mennessä.
  Pelaajaluettelo voidaan ilmoittaa myös ilmoittamalla
  internetosoite, jossa ajantasainen pelaajaluettelo on nähtävillä.”

  http://www.sajl.fi/@Bin/4708009/SAJL+antidopingohjelma+2015.pdf

  Kinkunsyönnin lomassa suosittelen tutustumista ensikauden määräyksiin, jotta on ens kaudella vankka pohja kommentoidessa. ; )

  http://www.sajl.fi/?x167512=4715434

 • Liiga- ja divarilisenssien vahvistus on oikeasti huojentava uutinen. Liiga ja ykkönen eteenpäin täysilukuisina. Tästä on hyvä edetä vuodenvaihteeseen.

 • No, ei sentään täysilukuisina. Ykkösestä puuttuu edelleen yksi joukkue, jos Jagulaarit ei olisi saaneet lisenssiä puuttuisi kaksi.

 • @Pomppå, se varmaan lasketaan täysilukuiseksi kun jokainen lisenssiä hakenut on sellaisen haltuunsa saanut. Enempiä joukkueita ei ole tarjolla.

  Ihanne olisi 10 joukkueen Vaahtera ja kahdeksan joukkueen ykkönen.

 • Kello käy koko ajan ja vuodenvaihteen rosteri on raavittava kasaan nettisivulle. ELämme mielenkiintoista aikaa…

 • Mikä se semmonen on?

 • ”…Vaahteraliigassa pelaavan joukkueen tulee lisäksi toimittaa vastaava kaikki pelaajansa kattava pelaajaluettelo liittoon ja antidopingtoimikunnalle toimitettavaksi joulukuun, tammikuun, helmikuun, maaliskuun ja huhtikuun viimeiseen päivään mennessä. Pelaajaluettelo voidaan ilmoittaa myös ilmoittamalla internetosoite, jossa ajantasainen pelaajaluettelo on nähtävillä…” (Suomen Amerikkalaisen Jalkapalloliiitto ry:n Antidoping ohjelma)

  Tuolle listalle ei kannata laittaa kaikkien pelaamattomien hangaroundien nimiä jollei halua olla heidänkin vapaa-ajanvietosta vastuussa dopingin näkökulmasta. Kaikkia listalla olevia voidaan testata harjoituskauden testein ADT:n valitsemana ajankohtana ja paikassa. Eli semmonen.

 • Kiitos :)

 • @Tic Tac… Ihan vaan puolipilkkuja pilkun kanssa tehdäkseni: Ei tuon nettirosterin tarvitse olla ajantasalla, mikäli toimittaa tuon erillisen listan pelaajistaan liittoon kuukauden lopulla. Se on tuon muotoilun (”voidaan ilmoittaa myös”) mukaan vaihtoehtoinen tapa, mikäli ei joka kuukausi halua toimittaa erillisiä pelaajalistoja eteenpäin.

 • Ehkä nyt olisi kuitenkin viimeinen hetki poistaa listalta Embassyn Halloween-partyissa pienessä etukenossa mukaan ilmoittautuneiden nimet.

  Ja Tiirapaasi, sitä listaa ei toimiteta Sajlle vaan suoraan ADT:lle.

 • @Listasta: ”…joukkueen tulee lisäksi toimittaa vastaava kaikki pelaajansa kattava pelaajaluettelo liittoon ja antidopingtoimikunnalle toimitettavaksi… ”

  Hieman epämääräisesti muotoiltu tuo kenelle lista toimitetaan, mutta parempi kai tuo on toimittaa suoraan ADT:lle ilman välikäsiä.

 • Ei muotoseikoista kannata kinastella. Paljon mielenkiintoisempaa olisi tietää viimeaikojen siirroista tai niihin liittyvistä huhuista. Montako Ewvarayta kuuluu Royalsin organisaatioon, palaako maailmalla olleet Saintsit kotiin, minne se Sagne sit siirtyy jne.

 • Käsittääkseni tuo nettisivuilla ilmoittaminen on vaihtoehto sille, että toimittaa sen listan suoraan liittoon ja antidopingtoimikunnalle. Ei siis kannata pidättää hengitystään tai vetää johtopäätöksiä, jos kaikki seurat eivät julkaise sitä rosteria sivuillaan. Se on voitu toimittaa suoraan asianomaisille tahoille.

 • Eli siis jos Helsingin Sanomat jostain syystä yht’äkkiä kiinnostuisi kirjoittamaan lajista, voi sanoa että rosteria voi kysellä ADT.stä. Aika pöljää touhua.

 • Arvoisa nimimerkki Okei. Tarkoitukseni oli ainoastaan korjata se virheellinen käsitys, että liiton uudet antidopingsäännöt edellyttäisivät rosterin julkaisemista aina kuun loppuun mennessä seuran omilla nettisivuilla. Toki on hyvä asia, mikäli seurat niin tekevät, mutta se liittyy silloin hyvään tiedostuskäytäntöön, ei siihen, että säännöt sitä vaatisivat. Pidetään silti peukkuja, että Helsingin Sanomat tosiaan yhtäkkiä kiinnostuisi tammikuussa kirjoittamaan suomalaisesta jenkkifutiksesta.

 • Mikä on sarjajärjestelmä 8 joukkueella? Kerran kaikkia vastaan kotona tai vieraissa (7 peliä) ja 3 matsia toinen peli rankingin mukaan. Onko varmaa tietoa. Ja miten ne ”ranking-lohkot” menee jos tuo kuvaamani meni oikein?

 • Kilpailujärjestelmän 2014-2016 mukaan kahdeksan joukkueen sarjajärjestelmä:

  Ranking menee näin:
  Vaahteraliiga pelataan vuosittain 6-8 joukkueella lisenssikriteerien täyttämisen perusteella. Joukkueen tulee olla ranking listassa sijoilla 1-8 voidakseen anoa liigalisenssiä. Jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa (8) voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla ranking sijoille oleville vuorotellen pelillisen rankingin mukaisessa järjestyksessä. Sarjan kahdeksaksi jäänyt joukkue sijoitetaan I-divisioonan voittajan taakse rankingissa seuraavan vuoden lisenssejä myönnettäessä. Jos joukkueita on vähemmän kuin kahdeksan (8) sijoitetaan I-divisioonan voittaja näiden perään.

  8- JOUKKUETTA
  Pelataan puolitoistakertainen sarja alla olevan mukaisesti
  Pre Season 1 3vs1 6vs4 7vs5 2vs8
  Pre Season 2 1vs6 4vs7 5vs2 8vs3
  Viikko 1 1vs4 5vs8 2vs3 6vs7
  Viikko 2 5vs1 8vs4 6vs2 7vs3
  Viikko 3 1vs8 4vs5 2vs7 3vs6
  Viikko 4 1vs2 4vs3 5vs6 8vs7
  Viikko 5 3vs1 6vs4 7vs5 2vs8
  Viikko 6 1vs6 4vs7 5vs2 8vs3
  Viikko 7 7vs1 2vs4 3vs5 6vs8
  Viikko 8 4vs1 8vs5 3vs2 7vs6
  Viikko 9 1vs5 4vs8 2vs6 3vs7
  Viikko 10 8vs1 5vs4 7vs2 6vs3
  Viikko 11 Välierät (1vs4 ja 2vs3)
  Viikko 12 Vaahteramalja

 • Eli näyttäis olevan Roosters, 69ers, Butchers, Royals toisessa ja Crocodiles, Trojans, TAFT, Saints toisessa ”lohkossa”.

  Mielenkiintoista nähdä miten 69ersin, Butchersin ja Royalsin keskinäiset pelit menee. Roosters näyttäisi tällähetkellä olevan selkee ykkönen noista neljästä.

  Toisessa ryhmässä näyttäis taas olevan kaks saman tasoista paria, Crocodiles – Trojans vahvempina ja TAFT – Saints vähemmän vahvoina.

  No kesällähän pelit vasta pelataan ja oikeet voimasuhteet selviää.

 • Kaudella 2016 liigajoukkueet voidaan jakaa kolmeen kategoriaan:

  1. Joukkueet joilla jo nyt valmis ja kilpailukykyinen rosteri kaudelle 2016
  – Roosters, Trojans, Crocodiles
  2. Haastajajoukkueet joissa runko kasassa ja hyvä meininki päällä, importit ilmoittamatta
  – Royals, Saints
  3. Joukkueet joilla vielä paljon tehtävää ennen kilpailukykyisen rosterin tarjoilemista
  – Butchers, 69ers, Taft

  Taft tulee olemaan melko varmasti liigan pisteautomaatti joten Croco/Troj-lohkossa lahjapisteet tarjolla kolmelle muulle.

  Neljäs Playoff-paikka ratkaistaan Saintsin ja Royalsin kesken. Joukkueiden ainoa keskinäinen kohtaaminen on tärkeässä roolissa ja viimeisin kohtaaminen varmasti kaikkien ko. seurojen sidosryhmien muistissa.

  En usko, että Porvoo kykenee enää kasaamaan Playoff-kykyistä rosteria. Taisi olla 2015 sellainen all in-kausi jossa veteraanit saatiin kasaan vielä yhden viimeisen kerran. Taftin tilanne näyttää kaikista haastavimmalta. Esillä oleva pelaajalista on kummallinen???

 • Wasa Royals laittaa varmasti kaikki liigajoukkueet miettimään tulevaisuuden visiotaan:

  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=3001

 • @JJ piti oikein mennä Taftin sivuille katsomaan. Joo 10 ei normi-Virtanen-tyyppistä sukunimeähän siellä on..

 • Hei Sampsa, näkisit edes vähän vaivaa ennen kuin kirjoitat/julkaiset huhujasi,,,

  http://www.sajl.fi/?x167512=4724020

 • ”Lisäys: 69ersille myönnettiin liigalisenssi joulukuun 22. päivä.”

  Luetko silmät auki?

 • …ja päätit julkaista jutun sellaisenaan vaikka päätös oli viikon vanha uutinen… Sheissea

 • Juttu piti julkaista alunperin jo ennen joulua, mutta muutamien muuttujien jälkeen julkaisu hieman venyi. Siitä siis johtuu tämä pieni epäkohta jutussani.

  Itse en kuitenkaan nähnyt 69ers tilanteen muuttuneen kovinkaan paljoa tässä lisenssin myöntämisen jälkeen, joten en lähtenyt juttua muuttelemaan pyhien aikana. Olin kuitenkin kirjoittanut jutun siltä kantilta, että se lisenssi lopulta kyllä myönnetään.

 • @Sampsa: Hieman ihmetyttää 69ersin aliarvioiminen jutussasi. Tämän hetken rosterissa suurin osa pelaajista (2/3) pelasi jo viimekaudella. Harrisin, Longin, Sagnen ja C Johnsonin menetys on suuri, mutta joukkueen runko kuitenkin pysyi kohtuullisesti koossa.

  Mikäli joukkue onnistuu ulkomaan apujen hankinnassa edes kohtuullisesti ja esittää samanlaisia otteita kentällä kuin viime kaudella, pelaa joukkue play-off paikasta.

 • @tiirapaasi rehellisyyden nimissä jenkkien ja muiden vahvistusten ulkopuolella oli/on sixtareiden perusrunko todella kehno. En usko että tätä kieltävät itsekkään? Paikkansa kentällä lunastavia jätkiä runkopelaajista oli Dahlman, Elliot ja Drockila.

  Mikäli löytävät/kompastuvat Longin tasoiseen pelaajaan ja Jabarimaiseen arvaamattomaan tekijään taas on kyllä ihme. Vahvistusten taso tulee rankasti määrittämään joukkueen kurssin kuten myös muillakin joukkueilla.

 • @Sampsa: Harvinaisen paskaa vailla minkäänlaista faktaa mistään näistä seuroista.
  Toivottavasti et pääse mitään veikkausvinkkejä antamaan!

 • @ Tiirapaasi: Sixtareiden jenkkidominanssin ja suomalaisten totaalisen statistiuden näkee seuraavista statseista: Drockila alle 12 koppia kauden aikana (en tiedä montako kun ei ole noussut edes liiton stats-sivun listalle, juossut kuitenkin varmaan 75-80 prossaa kaikista hyökkäys downeista mitä itse näin) Dahlman 12 koppia ja 65 jaardia heitoista ja juosten 48 yritystä sekä 83 jaardia. Näillä statseilla sitten maajoukkueessa… Siellä on tosin viime kaudella pelannut jo useita junioreista nousseita pelaajia 95-97 ikäluokkaa ja aloituksessa saakka eli tiettyä uudistumista on tapahtunut, mutta ainoa Suomalaisen pelaajan joka itselleni näkyvästi esillä kentällä on Joonas Luokkakallio. Että kyllä ne jenkit on heittänyt, kopannut ja vastaanotannut pallot. Eipä tämä tosin radikaalisti poikkea muista joukkueista.

  Saa nähdä miten homma etenee, kun selkeästi Wolvoilla trendi on ylöspäin, Porvoossa alaspäin, TAFT seisoo paikallaan ja Roostersissa on imua varmaan jatkossakin. Jos Wolvot voittaa divarin ja haluaa nousta niin taas on mahdollisesti ruuhkaa joukkueissa PK-seudulla. Mutta sinne tosin on vielä vuosi aikaa!

 • @Stiiv nyt ei ole kysy siitä onko rosterin nimilista täynnä normivirtasia. Kummalliseksi Taftin listan tekee se, että siinä on jefu-taustaltaan kummallisia nimiä. Samaa voi ihmetellä jokainen joka sinne sivuille kurkistaa. Siinä missä Sampsa sanoo sixtarien olevan sekavimmassa tilassa olet itse sitä mieltä että vantaalla tilanne on paljon sekavampi. Itse en usko että tosta listasta saa parsittua pelaavaa kokoonpanoa kun taas sixtarit kyllä sinnittelee sijalle seitsemän. Jännää katsoa minne Okko ja Riku paperinsa siirtävät.

 • TAFTik rosterissa Lahden reippaan kasvatti ja exHuuhkaja: Onko Joonas Kolkka vaihtanut pyöröpallon soikiopalloon vanhemmalla iällä?:D

 • @Stiiv: Tilastot ei aina kerro ihan kaikkea. Viime kaudella useamman sixtareiden pelin nähneenä, joukkueen asenne peliin oli kohdillaan ja tuo kotimainen runko hoiti tehtävänsä pääsääntöisesti hyvin. Ei joukkue olisi esiintynyt playoffissa, mikäli kotimaiset pelaajat ei olisi hoitanut hommiaan. Viime kauden TAFT on hyvä esimerkki, ettei pelkillä hyvillä jenkeillä pärjää.

  Tulevan kauden TAFT on rosterin perusteella suuri kysymysmerkki. Ainkin uudelleenrakennus on menossa. Löysin rosterista vain 11 viimekauden rosterissa ollutta. (T -Roo ja T – 69ers otteluohjelmista katsottuna.) Stokesilla riittää työnsarkaa joukkueen saamisessa kilpailukykyiseksi.

  @Puf 2 ja muut Sampsan ihailijat: Jefusta kirjoitetaan vahän ja Sampsan kirjoitukset mahtuvat hyvin joukkoon. Jos ootte erimielisiä jutuista, niin olisi mukava jos viitsisitte edes vähän perustella näkemyksiänne. Saataisiin lisää keskustelua tännekin. Jos taas haluatte pelkästään haukkua Sampsaa ja Sampsan tuotoksia, niin Suoli24 on siihen sopivampi areena.

 • Liigan taso tulee olemaan ensi kaudella korkeampi kuin koskaan. Lisäksi ensi kaudella tullaan kokemaan suuria yllätyksiä. Roosters on selvä ennakkosuosikki, mutta mikään ei tule olemaan varmaa niin semeissä kuin finaalissakaan. Kun pelataan kerrasta poikki pelejä, ei ”parempi” välttämättä aina voita. Ensi kaudella haastajat ovat aikaisempaa yllätysvalmiimpia ja lajin kannalta yllätykset ovat aina hyvästä. Jos Roosters jälleen voittaa, on se voittonsa todellakin ansainnut. Silti veikkaan uutta (väliaikaista?) pytyn haltijaa…

 • Tiirapaasi: ei kerro ei ja onhan siellä kokenut OL, mutta nuo statsit olivat lähinnä hyökkäyksen taitopelipaikkojen osalta. Suomi-rissut ja bäkit eivät jaardeilla juhlineet ja jenkit pelailivat keskenään. Eikä siinäkään mitään koska tulos ratkaisee urheilussa. Haaste moneen muuhun jengiin nähden onkin se että jos jenkkivalinnat epäonnistuvat, tulee droppia. TAFTin jenkkejä ei kannata esim. Langiin verrata joka oli all starsissa molemmin puolin palloa jos oikein muistan..

 • @Filebacker ”Liigan taso tulee olemaan ensi kaudella korkeampi kuin koskaan”

  No ei tule. Se on totta että liigan kärkijoukkueet tulevat olemaan Erittäin kovatasoisia, mutta sarjassa tullaan pelaamaan liian monta 100-0 tyyppistä nöyryytystä, koska heikot joukkueet tulevat olemaan Todella heikkoja. Taft, Butchers ja Sixtarit tulevat taapertamaan ja Saints ei tule missään tapauksessa yltämään tasolle, jota Sampsa omassa kirjoituksessaan ylistää. Tällainen ei ole korkeatasoisen sarjan periaate.

 • Kilpailullisessa mielessä 1992 lienee ollut historian paras kausi, kymmenellä joukkueella suhteellisen tasainen sarja.

 • Hyvä pointti vuodelta 1992. Ja ainakin jos vertaa ao vuoden tuloksia 2000-lukuun niin voittaneiden ja hävinneiden piste-ero kaikissa peleissä ja runkosarjassa oli vuonna 1992 pienempi kuin kertaakaan 2000-luvulla. Heittäisin kuitenkin numeroiden valossa kilpailijaksi kauden 2008. Piste-ero on vuoden 92 hyväksi 14,25 vs 15,50 eli varsin pieni, mutta 2008 hävinnyt joukkue ei jäänyt kertaakaan nollille kun taas 92 näin kävi 12 kertaa (17,14% runkosarjassa tuolloin 70 ottelua). Tasapelejä kaudella 1992 oli peräti neljä (2008 0), mutta pisteitä kokonaisuudessaan tehtiin aika vähän. Kaudella 1992 voittaneet joukkueet tekivät keskimäärin 25,21 pistettä kun kaudella 2008 hävinneet tekivät keskimäärin 29,44 pistettä. Ja Vaahteramaljaa osalta 2008 hyökkäyskilpailuineen 47-41 päättyneenä pelinä vie voiton 1992 vuoden 34-14 lukemiin päättyneestä kilpailijasta. Saints toki 0-10 rekordilla 2008, mutta olisi voinut kolmekin voittoa saalistaa pienellä onnella (tai vähemmällä hölmöilyllä) Mielenkiintoista olisi jos 1992 säännöt eivät olisi tunteneet tasapeliä, että miten se olisi vaikuttanut sarjataulukkoon.

 • Tasainen sarja ei automaattisesti merkitse kovatasoista sarjaa. Glorydays vuosien sarjat olivat siinä mielessä mielenkiintoisempia että kotimaiset pelaajat nousivat esille ratkaisijoina. Useammalla joukkueella on suomalainen QB joka on yksi lajikulttuurin kehittymisen perusta. Jenkkilässä QB:t ovat esikuvia ja sankareita jotka nostavat lajia medioissa esille. Niin ja jenkkejä sai olla joukkueessa kaksi ja vain yksi kentällä kerrallaan.

  Import-vetoinen touhu ei tee sarjasta kovatasoista. Eikä ainakaan mielenkiintoista. Tasapelien palauttaminen tuloksiin olisi yksi mielenkiintoa lisäävä elementti vaikkakaan ei se merkittävin. Itse en ymmärrä miksi liigaan ei voida ottaa samaa import-sääntöä voimaan kuin champions liigassa. Sarjan mielenkiintoa ja kotimaisen jefun tasoa saa hilattua ylöspäin sillä että suomipojille annetaan pallo useammin kuin nyt. Importtien keskinäinen pallottelu ei ole kenenkään eduksi paitsi tietysti jos katsoo asiaa lyhyellä minä-ja-tämä-kausi-mentaliteetilla.

 • Importtien määrä 8 – 10, pääosassa ruotsalaispelaajat 3 jenkin lisäksi. Vaasan sijainti helpottaa varmasti ruotsalaispelaajien rekrytointia. joihin Vaasa keskittyy, Mielenkiintoista oli myös kommentti vuoden 2017 sarjasta, joka pelataan 7 joukkueella, joten 2 viimeistä putoaa tämän kauden jälkeen suoraan, jos ja kun ykkösen voittaja haluaa nousta. Tietää sitä, että paine peräpään joukkuielle tulee olemaan huomattava ja jokainen piste tulee olemaan tarpeen.

 • Eiköhän Vaasassa paina myös aika vahvasti tuo kieli…

 • Olisikohan aika muuttaa logoon kolme kruunua:) Olen aikaisemmin ihmetellytkin, miksei ruotsalaisia ole suuremmin värvätty Suomeen. Vaasa on tietysti kielen ansiosta hyvässä asemassa, mutta kyllä ruotsalaiset pärjäävät englannillakin.
  Hienoa, että Royals on tosissaan liikkeellä. Kerrankin panostetaan rinta rinnan vahvistuksiin ja oman kylän poikiin, mikä kiihdyttää perusrungon kehitystä esimerkin ja kilpailun kautta. Toki peliaikaakin tarvitaan, mutta sitä kyllä löytyy parhaille ja kakkosringille on oma kehitysjoukkueensa.
  ”Zones” ei luottanut Saintsin tasoon, mutta olen varma, että hekin tulevat ryminällä ja ovat ottaneet opiksi aikaisemmasta liigavisiitistään. 69, TAFT ja Butchers ovat saaneet täällä paljon lokaa päälleen, mutta kauteen on vielä aikaa. Lisäväriä kauteen tuo kahden viimeisen putoaminen sarjasta, sillä Wolvot hakevat taatusti nousua kaudelle 2017. Jännitystä siis riittää läpi koko sarjan ja kaikissa otteluissa.

 • Onkohan Hermodsson tänä kesänä Royalsin miehiä? Ei tarvitse tuhlata USA statusta pelinrakentajaan?

 • Hermodsson olisi kova veto… Samassa paketissa voisi tulla mukana yksi Euroopan parhaista rissuista.

 • Karmea ajatus Isakssonista pelaamassa Vaahteraliigaa..

 • Eipä mennyt kauan kun tuo importtien tuominen onkin aivan ihana juttu. Ja miten se kovien kotimaisten nousu nyt sitten onnistuukaan, jos svenskiä on puolen tusinaa vaasassa.
  Älkää ymmärtäkö väärin, mä oon importtien kannalla.

 • Puheet ja teot on kaksi eri asiaa, myös Vaasassa.

 • samaa mieltä mportin kanssa, näköjään on kiinni siitä mikä joukkue importteja tuo että onko se tuomittavaa vai kehuttavaa.

  omasta mielestäni kukin joukkue saa itse päättää mikä sille parasta ja miten se rahansa käyttää, mutta vähän pistää silmään jonkinasteinen kaksinaismoralismi siinä, että jos esim. Sjoki tai Kouvola tuo 8-10 importtia niin ne yleensä haukutaan, mutta jos nyt Royals tuo vastaavan määrän niin se on vain hyvä ja on tosissaan liikkeellä.

 • Seppo on asettanut pelaajilleen ja liigalle riman korkealle. Hän on Royalsin sivuilla useaan otteeseen toistanut, etteivät kaikki pelaajat täytä vielä liigavaatimuksia. Pelaajia on lukumäärällisesti tarpeeksi, mutta sen sijaan, että kasvattaisi pelaajia liigassa Royalsin menestyksen kustannuksella, hän hankkii ison liudan importteja. Tämä on puhtaasti amerikan meininkiä, jossa menestys on kaikki kaikessa, mutta samaan aikaan luodaan pohjaa tulevalle. Se on isoin ero siihen, että seura pidettäisiin importeilla huipulla ilman, että alettaisiin laittaa perustuksia kuntoon. Olen aivan varma, että importtien rinnalla oma kärki kehittyy entistä terävämmäksi ja samaan aikaan perusrunko levenee ja kehittyy niin ykkösjoukkueen kanssa harjoitellessa kuin farmipeleissäkin. Royals pyrkii puoliammattilaiseksi, jos ei peräti ammattilaisjoukkueeksi. Aika kunnianhimoinen tavoite! Miten hyvin siinä onnistutaan, ei ole minun asiani tai edes asiani arvioida. Sen voin kuitenkin sanoa, että Vaasa vie esimerkillään suomijefua eteenpäin.

 • Ja vielä jatkoksi, etten ole mielestäni kritisoinut importteja liigassa, vaan perusongelmien paikkaamista importeilla ilman, että asiat pantaisiin kuntoon. Seinäjoki on hoitanut leiviskäänsä melko hyvin, kun taas Kouvola vaatisi enemmän ”juurihoitoa”. Tosin se työ on siellä voitu hyvin jo aloittaakin.

 • okko outinen on signattu näköjään taftiin taftin sivujen mukaan

 • Hieno homma!! Siellä näköjään löytyi optio ulkomaille siirtymiseen..

 • ”Ruotsin kärkijoukkueet ovat samaa tasoa kuin Suomen vastaavat, mutta kansainvälisempiä. Ruotsissa ei ole EU-pelaajasääntöä, kuten meillä Suomessa, joten pohjoisamerikkalaisia pelaajia saa olla kaksi ja loput joukkueen pelaajista voi tulla mistä maasta vain. Moni tulee esimerkiksi Serbiasta, kun taas Suomessa serbialaiset laskettaisiin amerikkalaisten kiintiöön”, Outinen kertoo kaudella havaitsemistaan eroista maiden välillä. ”

 • Luetaan toi uutinen mitä se on todellisuudessa.
  Okko ei tule pelaamaan downiakaan TAFTissa. Harjoittelee joukkueen kanssa joten ADT säännösten mukaan pitää nimetä rosteriin. TAFT tästä yrittää hyötyä ja saada uskottavuutta p@$ka kasaan. Okko ei pelaa Suomessa kesänä 2016.

 • Hermodsson saattaa hyvinkin olla Royalsin miehiä……Tyresö Royal Crowns. Tod näk kuitenkin Saksa tai Itävalta

 • Koko syksyn sixtarileirissä on yritetty huhuilla Okon siirtymistä heille. Ja sama huhu ollut päällä Sorsasta. Ei tullut Okkoa pelastajaksi uppoavaan laivaan tuonne ja Taftillekin ilmeisesti vain treenikaudeksi. Kommentoija ”Rivien välistä” taitaa edustaa tuota helsinkiläisleiriä joka tämän signauksen nyt sitten missasi.

 • Voisiko joku analyytikko kertoa, monellako TAFT:n rosterissa olevalla on sopimus TAFT:iin ja kuinka monella on aiempaa pelikokemusta tästä lajista? Saisi itselle vähän perspektiiviä, että mikä sakki siellä on koossa.
  Ihmettelen todella Okon sopimusta. Tosin jos vain treenaa talvikauden niin ihan perusteltu veto koska tuntee varmasti velvollisuudentunnetta seuraansa kohtaan. Sixtarit vetäneet vissiin lyhyen tikun koska itse myös olin kuullut ”varmaa tietoa” että 69 saisi Okon riveihinsä.

 • Mikään ei ole koskaan varmaa ennenkuin kausi on pyörähtänyt yhden sarjakierroksen

 • Europlayersin mukaan olisi haku päällä, eikä 69ers sopparista ole mitään mainintaa. Heitän todella villin veikkauksen siitä, että Vaasa on heittänyt täkyä pöydälle. Siirto olisi melko riskitön ja hinta(laatusuhde on hyvä. Samalla Pineda toisi kaivattua liidershippiä kentälle ja pukukoppiin.

 • Tää on mielenkiintoinen päivä koska tänään on lyötävä joitain kortteja jo pöytään. Nimilistoja on siivottava ja uusia julkaistava.

  Joku kommentoi aiemmin että Taftin rosteri on Embassyn Halloween-partyissa koottu. Ikävä kyllä se näyttää osin siltä. Stokes saanut ehdollisia lupauksia Suomessa hengailevilta ja joskus soikiopalloa koskettaneita maanmiehiltään…

 • No en vielä sanoisi että rima korkealle Liigan osalta. Kymmenen importtia ei välttämättä tee joukkueesta parempaa, varsinkin kun Vaasan rekrytoinnit importtien suhteen eivät ole olleet mitään timantteja.

  Rima on kyllä asetettu omien pelaajien osalta korkealle, nimittäin kuka jaksaa roikkua mukana kakkosjengissä. Tässä maassa pelaajat ei ajattele ihan noin pitkälle kuin ”suomi-jefun pelastaja” Seppo.

  Jos Vaasa olisi halunnut laittaa rimaa ylöspäin, niin mikä olisi ollut maksaessa Suomi-pojille, vaikka niille oman-kylän.

  Kyllä tässä on selvästi myös katastrofin ainekset.

 • Yrittänyttä ei laiteta… Ottavat selvän riskin, mihin liittyy aina epäonnistumisen mahdollisuus. Riski ei kuitenkaan ole hallitsematon ja luotan kyllä Sepon kykyyn pelata oikein asioiden kehittymisen vaatimalla tavalla. Suomijefua hän ei suinkaan ole pelastamassa, vaan hakemassa Royalsille menetystä. Kaikki kuitenkin hyötyvät onnistumisista oli sitten kyseessä Vaasan tai vaikka Roostersin askeleet eteenpäin.

 • Pari asiaa Vaasasta
  Pelaaminen pelaajille käytännössä ilmaista (vs. Roosters 1350€) plus saavat paremmat edut kuin oikeastaan missään muualla. Missä joukkueessa voi edes puhua pelaajaeduista? Tämän osalta rima korkeammalla.

  Sepon jenkit eivät ole osuneet aina kohdilleen mutta ei kaikki kyllä huteja myöskään. LB Huzzie olisi ollut päällikkö myös liigassa sekä viime kesän WR Alberque oli myös hyvä. Rosekat luokaton ja Bynes välttävä, Patterson keskinkertainen.

  ”Rima on kyllä asetettu omien pelaajien osalta korkealle, nimittäin kuka jaksaa roikkua mukana kakkosjengissä.”

  Eli olet sitä mieltä että kilpailu on huonoksi? Roosterssissa on pian 50 nimeä ja aitoa kilpailua onko tämä väärin tai ei tavoiteltava tila? Rosterissa olevia ohuita kohtia ei saa paikata importeilla kilpasarjassa?

  Mistä tiedät että Seppo ei ole tarjonnut Suomi-pojille sopimuksia? Kyllä Seppo omistaan pitää huoli tämä käy selväksi kun puhuu pelaajille.

 • Royalsin tekeminen on mukava tuulahdus uusia tuulia suomi jefuun.. liian kauan menty aina sillä vanhalla mikä on ennenkin toiminut.

  Trojans on toinen, saivat taustalle markkinointifirman, pitkässä juoksussa varmasti parantaa seuran mahdollisuuksia toimia.

  Crocojen ja muiden seinäjokiseurojen pystyyn pistämä monitoimihalli alkaa varmasti näyttämään tuloksia muutamien vuosien päästä.

  Tälläisillä pienillä teoilla viedään sitä suomijefua eteenpäin. Eikä jefussa tarvitse pelätä samaa kuin koriksessa missä kaikki avauspelaajat on jenkkejä.

 • @Pömppä , oletko sinä kenties Seinäjoelta vai miksi noin kriititinen Kuninkaan Miehiä kohtaan ? Seppo vie joukkuettaan juuri siihen suuntaan kuin pitääkin. Ääsjoen kannattais ottaa mallia …

 • Rotta. Eiköhän sitä mallia kannata ottaa monen muun ennen Seinäjokea. Suomen kaksi parasta organisaatiota taitaa olla pohjanmaalla.

 • Joo vaikka tavallista yrittää niin primaa tuloo!

 • http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=48742
  Joten miestä ei nähdä Helsingissä tulevalla kaudella

 • On se Seppokin ottanut mallia muualta, eikä siinä mitään väärää ole.
  Eiköhän nuo tavoitteet ole joka seuralla kovia. Toiset ilmoittaa niistä erilailla.
  Monellako jefu seuralla on suomessa edes tulevaisuuden visioita?

 • No eipäs näkynyt vuodenvaihteessa mitään räiskyvää rosteri-ilotulitusta. Taisi olla ainoastaan Roosters ja Royals, ketkä julkaisivat vuodenvaihteen rosterinsa ilmoituksella. Onhan noita nimilistoja esillä toisillakin mutta esimerkiksi Taftin listalla ei näy Okko Outisen nimeä vaikka sopimus julkaistiinkin. Ehkä muut joukkueet ovat faxanneet listansa ADT:lle tai laittaako liitto maksulappuja liikkeelle palatessaan lomilta.

 • Taftin jutusta paistoi enemmänkin läpi paniikki. Kukaan pelimies ei vielä ole tehnyt sopparia, Okko treenaillut ECGeen kanssa, mutta lähdössä suurella todennäköisyydellä ulkomaille. Tafti on selvästi tehnyt Okon kanssa sopimuksen , että saavat uutisoida jutun niin hän pääsee vetämään PT treenejä Stokesin kanssa.

 • Ainoa paniikki, joka on jefuväelle on tarjoiltu, on Sixtarien hallituksen julkilausuma. Kovasti tuntuu sixtarit yrittävän siirtää viestikapulaa Taftille joka veti välistä Okko Outisen. Okkohan taitaa olla Sixtarien kasvatti alkujaan joten tuntuuhan tuo.

  Mutta siis sixtarien viimeiseksi yleisölle tarjoama viesti on tämä hallituksen tiedote:
  http://www.69ers.fi/2015/11/26/helsinki-69ersin-hallituksen-tiedote/

 • Siktareilla sentään tällä hetkellä on oikeita pelaajia. Taftilla ainoastaan listoilla vanhoja rampoja tai Stokesin kavereita. Taftin valmennus ei myös vakuuta toisin kun sikstareiden.

 • Eikö nuo rosterit pitänyt olla jo lokakuun lopussa?

 • @mport, ADT :lle (ja liitolle) toimitetaan kuukausittain joukkueen eräänlainen ”treenirosteri”, josta ADT voi valita testattavan (tai testattavat) ko. seuraavan kuukauden ajalta. Joukkueen kannattanee listata kaikki mahdolliset ja ”mahdottomat” (tryoutit, campbodyt, nobodyt, …) pelaajat, joita organisoiduissa treeneissä pyörii ja kirmaa. Listaamattoman pelaajan osallistuminen treeneihin kun tulkitaan jo dopingrikkeeksi.

  Missään ei muuten mainita, että seuralla ja joukkueella on myös velvollisuus julkaista näitä ADT -listoja julkisuuteen. Varsinaiset ”pelirosterit” selviävät kyllä kesään mennessä. Eli ootellaan ihan rauhassa …

 • Toisaalta listalta kannattaa poistaa kaikki ne, joiden vapaa-ajanvieton harrastuksista ei ole varmuutta…

 • Joo ei taida edes olla pakko olla allekirjoitettua sopparia että voi nimen lisätä listalle ja näyttää faneille, liitolle jne ettö rosteri on vahva/tarpeeksi nimiä.

 • @Stiiv, ja pointtisi oli ?

 • Rotta: Pointti oli se että joko sopparia ei vaadita että pelaajan voi lisätä rosteriin tai jos vaaditaan, joukkue x ei tätä sääntöä noudata.

 • Eikö se kriteerivaatimus koske juuri Sopimuspelaajia. Ja vain tyhmä laittaa listalle täytemiehien nimiä ja kantaa vastuun niiden vaikkapa pössyttelystä. Kahden tonnin sakko käryistä on ihan kova pelote.

  Mielenkiintoista olisi tietää kuka on seura X ???

 • Mä olen ollut siinä uskossa jo monta vuotta, että tuo lokakuun lopun lista piti nimenomaan olla allekirjoitettuja sopimuksia. ja se piti olla myös liitossa.

 • No noinhan se varmasti kirjaimen mukaan tulkittuna menee, mutta jostain syystä laiminlyöntejä katsellaan sormien lävitse SAJL:ssa ja kuin yhteisestä päätöksestä kaikki kääntävät päänsä asialle. Sopimuspelaajan pitäisi olla sopimuspelaaja eikä asian toteennäyttämine ole kovinkaan vaikeaa lisenssiauditoinnin yhteydessä.

  Nyt liikutaan uskottavuuden näkökulmasta harmaalla alueella, joka saattaa johtaa pahimmillaan sarjasta vetäytymiseen joukkueen toimesta, joka ei saakaan whish-list rosteriaan muuttumaan todelliseksi.

  Nyt taitaa olla listat ajantasaistettu Sixtarien ja Taftin osalta siten ilmiselvät päällekkäisyydet on poistettu. Kummallista, että näin tapahtui juuri näiden kahden joukkueen toimesta.

 • Liiga on just niin vahva kuin siitä tehdään. Nää harmaat alueet ei sitä vahvista.
  Nää kriteerit on ollu jo monta vuotta hiukan kyseenalaisia.

 • Itse asiassa SAJL (=seurat) on luonut ihan hyvän menettelyntavan ja ohjeistuksen sille, miten ”pelaajasopimukset” todennetaan. Tämä löytyy siitä tälläkin palstalla referoidusta SAJL:n antidopingohjelmasta. Khdassa pelaajasopimukset lukee:

  ”Pelaaja toimittaa SAJL ry:lle allekirjoitetun antidopingvakuutuksen”.

  Tässä on aika hyvä kriteeri sille, kenen nimi on hyväksyttävä minkä tahansa kuukauden rosterissa. Rosteriin saa kirjoittaa ainoastaan sopimuspelaajat ja sopimuspelaajaksi katsotaan ne pelaajat jotka ovat toimittaneet liitolle antidopingvakuutuksen. Aika simppeli juttu jonka valvominen vaatii vain vähän tallennustyötä siellä toimistolla.

  Lisäksi uudelta SAJL:n viestintäpäälliköltä odottaisin uudenvuodenlupauksena Siirtolista-kulttuurin synnytämistä ja säännöllistä julkaisua.

 • Crocot heittää löylyä kiukaalle. Kokenut jenkki on joukkueen seitsemäs signattu importti.

  http://www.crocodiles.fi/edustus-uutiset/993/kova-vahvistus-tulevalle-kaudelle.html

 • Kauankohan sixtarit aikoo pitää Longia, Karjalaa ja Harrisia kansikuvapoikanaan netissä

 • Mport@
  Kriteerien mukaan Lokakuun lopun listassa pitää 25 sopimuspelaajaa, jos siellä on vaikka 40 nimeä, niin 15.sta ei tarvi olla sopparia.

 • Jos katsotaan lokakuun lopun listoja ja vaikkapa sixtareita niin toi 25 saatiin täyteen laittamalla listalle mm. Jabari, Long, Sagne, Karjala ja Rantanen ja noilla niukin naukin määrä täyteen…

 • Tämä on vähän samanlainen signaus kuin jääkiekossa HIFK:lla ollut takavuosina Antti Raanta ja Michael Keränen. Pelaajien sopimus julkaistaan mutta pelaaja ei tule pelaamaan sekuntiakaan joukkueessa. Okko Outisella avoin sopimus joka mahdollistaa siirtymisen kv-pelikentille halutessaan. Esimerkiksi Okon Europlayers-profiiln status on ”Currently look. for a team, YES”.

  Myös toinen Taftin profiilisignaus, Rodriquez on signattu ns. avoimella sopimuksella joka mahdollistaa hyppäämisen edelleen NFL- tai CFL-joukkueeseen, joka edelleen miehen päätavoitteina.

 • Tämä on vähän samanlainen signaus kuin jääkiekossa HIFK:lla ollut takavuosina Antti Raanta ja Michael Keränen. Pelaajien sopimus julkaistaan mutta pelaaja ei tule pelaamaan sekuntiakaan joukkueessa. Okko Outisella avoin sopimus joka mahdollistaa siirtymisen kv-pelikentille halutessaan. Esimerkiksi Okon Europlayers-profiiln status on ”Currently look. for a team, YES”.

  Myös toinen Taftin profiilisignaus, Rodriquez on signattu ns. avoimella sopimuksella joka mahdollistaa hyppäämisen edelleen NFL- tai CFL-joukkueeseen, joka edelleen miehen päätavoitteina.

 • Onko Vaasaan siirtynyt yhtään pelaajaa muista seuroista? Edes alasarjoista? Hehkutus on niin tajuton, että jotenkii luulis että sinne on menijöitä mutta mulle ei ole osunut silmään yhtäkää

 • Jos vaikka listan aloittaisi Cekenistä tai Järviöstä ..

 • noihan oli siellä jo viime kaudella.

 • Etkös kysynyt että onko joukkueeseen siirtynyt pelimiehiä. Nuo nyt ovat maajoukkuetason pelaajia ja siirtyivät kylä joo jo menneelle kaudelle kuninkaan miehiin.

  JA malta nyt mielesi. Kyllä Royals vielä uusistakin kertoo vielä

 • Vaasaan on varmasti kaikenlaisia menijöitä, mutta halutaanko heitä sinne?

 • Kuka niitä kiertäviä glory-hunttereita tarvii jos on pitkän tähtäimen rakennussuunnitelma pohjalla. Antaa niiden kiertää Roostersin ja Trojansin listoilla kiertoradallaan. Oikeastaan ainoa jota itse odotan mielenkiinnolla Royalsin kotimaan rekrytointien suunnalta on velipoika Efen valinta joukkueekseen. Toinen mielenkiintoinen sopimukseton nimi on Pinta. Ei löydy Trojansin rosterista ja olisiko Saints saamassa kovan luokan pelaajan rosteriinsa…

 • Eiköhän Vaasa tiedota kun on tiedotettavaa. Johan Seppo sanoi haastattelussa että on ruotsalaisten perään niin kotimaan siirtoja Efeä lukuunottamatta ei varmasti kannata odottaa?

  Toinen asia mikä on vissiin tosi on se että Sepolla on aika kireät toimintatavat joten ei varmaan suurempi ihme jos sen koommin suomalaisia pelaajia ulkopuolelta joko oteta tai halua Vaasaan tulla.

 • Perinteinen suomalainen glory-kiertolainen on tottunut siihen, että pelkällä nimellä saa paikan joukkueessa eikä ihan kaikkiin treeneihin tarvi tulla kun näytöt on annettu takavuosina. Tämä ei vaan nyt sovi kun toimitaan Waasan ohjelman mukaan…

 • Valistakaa nykymenosta tietämätöntä. En voi mitenkään käsittää pelaajan siirtyvän pelaamaan kauas kotimaisemistaan, ellei ole vailla työtä ja ehkä asuntoakin. Lähinnä siis ilman kesätöitä olevalle opiskelijalle sopivaa hommaa. Tietääkseni seurat eivät maksa suomalaisille pelaajille kilometrikorvauksien lisäksi kovinkaan paljon ja täytyy todella saada paljon iloa pelaamisesta, jotta jaksaa reissata pitkiä matkoja monta kertaa viikossa. Ainoa motiivi voisi olla, että seura järjestäisi pelaajalle kesäduunin. Vai onko niin, että suomalaishuipuille nykyään maksetaan jo kesäduunia vastaavaa palkkaa pelikauden ajalta?

 • Oma käsitykseni asiasta on se, että Suomessa on tällä hetkellä tietty määrä nimiä (pelaajia), joille oletetaan maksettavan pelaamisesta. Summista en tiedä, mutta liikutaan varmasti ”hieman-alle-jenkkipelaajan” tasolla. Tuohon päälle on varmasti osalle tarjottu vielä asumismahdollisuutta, kesätyötä ja jotain muutakin.

 • Sellainen yritys kun Kuulotekniikka Oy on osoittautunut mainioksi kesätyöpaikaksi lupaaville nuorille Helsinkiin muuttoa harkitseville jenkkifutareille.

 • uus QB plakkariin!! Nyt mennään

 • divariin…..

 • Todella outo signaus, , mitä tämä tarkoittaa Cedricin kanssa?

 • Backup Cedricille ? Tässä statsit, ei nämä nyt mitään ihmeitä ole. Onnistumisprosentti alle 50.
  http://www.theciaa.com/sports/fball/2012-13/players/tyraereidjrlwfe

 • Tän kaverin tilastot ei kyllä häikäise. ???

 • Alkaa olla melkoinen mysteeri tämä Stokesin rakentama Taft. Tällä hetkellä tossa rosterissa on mukana 8 jenkkipassin haltijaa joista 5-6 pelaa eu-statuksella riippuen siitä saako Cedric statuksen vai ei.

  Mutta kuka on back up ja kuka ei. Tämä uusi signaus taitaa olla kyllä Taftin avaava QB 2016.

 • Ced ei pelaa QB:ta vaan muita skillipaikkoja kuten RB/WR/DB. Sen olkapäällä ei enää heitetä soikiopalloa. Ainakaan paljoa.

 • No eihän tosta puutu enää kuin koko OL…

 • ja koska OL puuttuu olisi ollut tärkeää saada QB:ksi Ceden tyylinen liikkuva pelinrakentaja. tämä uusi ei siltä vaikuta, viime vuonna nähtiin millaista jälkeä tuli kun pelinrakentajana oli mies jolla ei ollut liikkuvuutta

 • Tässä sitten vaan odottelemme Taftin omaa tiedotetta uudesta QB:sta. Tieto on tällä hetkellä Europlayers-tiedotteen varassa siihen asti kun Taft asian vahvistaa omalla tarinallaan. Paikkansapitäviähän nuo sopimusuutiset joka tapauksessa ovat.

 • Lokks pretty tough and fast.

 • Joo vakuuttavan näköistä menoa Marshall Juniorilla pallon kanssa. Nuo vastaustajien puolustukset eivät ole videolla kovinkaan vakuuttavia.

 • Ruohokin näytti aika kehnolta. Olisko Euroopan puolelta

 • Nyt haukattiin p@$k@@ crocot. Toivottavasti tuli halvalla.

 • Marshall tuhosi Puolan-liigaa

 • Veikkaa odotellessa…

 • Ja näinhän tässä kävi mitä on jo pitkään uumoiltukin. Rafael Pineda pelaa Espanjassa. Eli kaikki kolme numeropoikien jenkkiä on ottanut hatkat… Odotamme hallituksen tiedotetta.

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=8633

 • Tuohan ei estä Pinedan paluuta Sixtareihin Espanjan kauden loputtua. Siirtosääntöjen mukaan voi palata takaisin ilman karanteeneja siihen seuraan mistä lähti. Espanjan kausihan taitaa loppua aika aikasessa vaiheessa Suomen sarjoihin verrattuna.

  Palaako sitten Sixtareihin vai muualle on taas toinen juttu.

 • Tuohan se olisi hieno tapa rakentaa menestyvä joukkue. Ja kaikki tuo pätee kans Jabariin ja Longiin eli Sixtarir voi aloittaa kauden alusta sitten kun Puolan ja Espanjan kaudet päättyvät.

  Ei liigatasolla kenelläkään ole varaa tällaiseen varsinkin kun Europlayers sivu pursuaa koko kauden pelaavia jenkkejä.

  Uppoavasta laivasta on tapana paeta!

 • Tietämättömät tällä taas taivastelee… Pineda pelaaminen keväällä Espanjassa ei ole mikään uutinen, vaan on ollut yleisesti tiedossa jo pitkään. Palaa sixstareiden Espanjan kauden jälkeen ja siitäkin on sovittu jo aikaa sitten.

 • Todellakin juuri näin. Pineda pelaaminen Espanjassa on ollut tiedossa viime syksystä saakka. Kyse ei ole mistään uudesta asiasta.

 • Todella surullista jos ihan oikeesti ovat suunnitelleet että puolet kaudesta mennään ilman importtia joka väsyttää itseään toisessa sarjassa. Olisi mukavaa kuulla 69-leiristä jokunen hyväkin uutinen koska uusi tai vanha asia, tämä ei sellainen ollut.

 • Floyd pelaa alkukauden

 • @Onko järkee vai ei: Näytti Pinedalla riittävän virtaa loppukaudella Sixtareissa Espanjan ja Wolvojen jälkeen.

 • Viime kaudella Pinedalta jäi kaksi ottelua Wolvoissa väliin. Ensimmäisen kerran tilastojen mukaan pelas 28.6 Royalsia vastaan. Ens kauden Espanjan sarjan jaVaahteraliigan aikatauluthan tuon kertoo montako ottelua ens kesänä jää Suomessa väliin.

 • Ei nyt kyse ole yhden pelaajan jaksamisesta tai virrasta. Kyse on siitä miten uskottavana voidaan pitää mestaruudentavoittelijaa joka hyväksyy sen, että ratkaisevia pelaajia tippuu joukkueeseen kauden mittaan sitten kun muut asiat antavat siihen mahdollisuuden. Ratkaisu oli huono Wolvoille viime kaudella eikä se muuta ainakaan järkevämmäksi liigassa.

  Tosin viime kauden tynkäliiga käynnistettiin vasta kesäkuun puolessa välissä joten tuolla ajoituksella ottelumenetykset olisivat minimissään. Eiköhän kuitenkin tällä kaudella palata siihen että kausi alkaa taas oikeaan aikaan eli touko-kesäkuun vaiheessa.

 • @Onko järkee vai ei: Viime kausi osoitti, että ”ratkaisevia” pelaajia voi joutua vaihtamaan kesken kautta erinäisistä syistä ja silti voittaa mestaruuden.

  En nähnyt Pinedan pelejä Wolvoissa, mutta Sixtareissa näin, eikä herran pelaamisessa ollut mitään vikaa. Mielestäni joukkueen uskottavuuteen ei vaikuta se onko Pineda parista alkupelistä poissa vai ei. Enemmän siihen vaikuttaa muiden ulkomaalaisvahvistusten värvääminen, etenkin pelinrakentajan.

 • Pineda pelasi ihan kelpo kauden Wolvoissa. Muutama kilo ylimääräistä elopainoa ei juurikaan näkynyt. Mutta kyllä miehestä olisi ollut enemmän hyötyä jos olisi ollut mukana niissä kauden alun peleissä. Toivottavast Vaahteraliigasta ei ole tulossa B-luokan sarjaa jonne tullaan chillailemaan oman pääsarjan päätyttyä.

 • Hei Tiirapaasi, olet oikeassa että joukkuetta voi ja kannattaa muokata kesken kauden jos haluaa menestyä. Kuten viittasitkin, Roosters joutui vaihtamaan alisuorittavan pelinrakentajansan kesken kauden ja onnistui vaihdossaan erinomaisesti. Ei kuitenkaan ole kovin tukeva strategia lähteä kauteen ilman jenkkiä ja odottaa että vahvistus vapautuu toisesta sarjasta epävarmalla aikataululla. Pineda on tietysti kustannukseltaan ehkä edullisempi valinta kun asuu Suomessa valmiiksi.

 • @Jone: Pineda on vain yksi 69ersin kolmesta mahdollisesta amerikanpassin omavasta vahvistuksesta. Jos joukkue ei muita amerikanapuja hanki niin silloin itsekin ihmettelisin Pinedan poissaoloa alkukaudesta. Luulisin kuitenkin että joukkue etsii kahta muutakin vahvistusta.
  On kuitenkin aika uutta Vaahteraliigassa, että amerikan avut on tiedossa ennen vuodenvaihdetta. Puhumattakaan siitä että viettävät talven Suomessa. Eli siinä mielessä Sixtareilla on aika normitilanne: kotimainen runko kasassa, vahvistukset puuttuu.

 • ”On kuitenkin aika uutta Vaahteraliigassa, että amerikan avut on tiedossa ennen vuodenvaihdetta.” Tästä tosin poikkeuksena Suomeen asettuneet pelaajat, Stokes, Johnsonin veljekset, ym…

 • @ Ahmatti : ”Toivottavast Vaahteraliigasta ei ole tulossa B-luokan sarjaa jonne tullaan chillailemaan oman pääsarjan päätyttyä.” Heh heh + hee … onko tämä sarkasmia, inhorealismia vai peräti v***lua ? Laittakaa te siellä Wolvoissa setti kuntoon, jotta pääsette (joskus) takaisin Liigaan. Teillä yhden miehen, Mannilan, poistuminen romahdutti koko tiimin ja tekemisen. Eli en nyt- juurikaan arvostelisi muiden tekemisiä … Mitä tulee Liigaan ja skeneen, niin se on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Fakta. On luvassa ja tulossa huikea LiigaKesä 2016 !

 • @TheRat, tuolla se Mannila näkyi valmentavan W-junnuja läpi kauden viime kesänä joten ei mies ole mihinkään poistunut. Mutta se ei liity millään tavalla tähän liiga-aiheiseen keskusteluun. Ja mitä tulee siihen, että puhuttelet ”Te siellä Wolvoissa” ammut pahan hutin. Minulla ei ole mitään tekemistä Wolverinesin kanssa nimimerkistä huolimatta paitsi että käyn silloin tällöin heidänkin matseissa. Ja kenenkään tekemisiä en käsittääkseni arvostellut kommentissani mutta ilmeisesti osui ja upposi harhalaukauksenakin.

 • Kuulopuheiden perusteella 69ers: illa on verkot Amerikan ja Euroopan suuntaan vesillä. Toivottavasti kuullaan piakkoin uutisia siltä rintamalta.

 • No varmasti, mutta tuo nyt ei ole kovinkaan suuri uutinen. Kun katsoo Europlayersissa paikallaolijoiden listaa niin aika tiiviisti näkyy sivuja selaavan useammankin liigajoukkueen henkilöt mukaan lukien Roostersin, jonka luulisi olevan rosteriltaan jo melko valmis.

 • HMTT: n uutiset nyt on mitä on… :)

 • @Hermodsson? & Tre kronor: Ei tuu Anders Vaasaan ens kesäks. ; )

  http://www.americanfootballinternational.com/swedish-quarterback-anders-hermodsson-signs-in-australia/

 • Ja Marines on Bedwellin vetämä, joten Huskies yhteistyöllä Hermodsson voisi tulla tiukassa paikassa Hämeenlinnaan apuihin, jos Bedwell olisi hajalla, ja olisi erityistarve pelinrakentajalle.

 • Heh… toi on aika syvältä kaivettu teoria toi Huskies skenaario… Kova poika toi swedu, haaveili pelaamisesta eurooppalaisessa liigassa ja saa kaupan päälle vielä Australian. Tossa ei Vaasa olisi pärjännyt edes kirimällä mutta tämähän oli täysin teoreettinen spämmääjien luoma asetelma jossa Hermodsonia sinne huhuiltiin.

 • Aika merkittävä signaus eurooppalaiselta qb:ota kun huomioon sen että aussi-sarjassa ei ole jenkkirajoituksia ja rosterit täynnä nfl drop-outteja ja muita collegepelaajia.

  Tässäpä tavoitetta suomalaisille qb:ille nokitettavaksi.

 • Olipa oikeasti hieno uutinen. Toivottavasti onnistuu hyvin ja on samalla tienraivaajana muille eurooppalaisille (myös suomalaisille) pelinrakentajille kovempiin sarjoihin.

 • Ollaan vähän sivusta aiheesta, mut: Toi Australian liiga NGL on vasta alkutekijöissään. Aika näyttää mitä siitä tulee. Varttuneemmat saattavat vielä muistaa International League of American Football viritelmän ja siellä Helsinki Blue Foxin. Mutta saattaishan tuolta jollekulle suomalaispelurillekin löytyä töitä.

  http://www.americanfootballinternational.com/new-australian-league-compete-nfl-players-5-years/

  Lisää löytyy samoilta sivuilta:
  http://www.americanfootballinternational.com/category/australia/

 • @tiirapaasi Damn!! ”International League of American Football” nyt kelasit muuten filmiä oikein kunnolla takaisin. Helsinki Blue Fox, oi niitä aikoja. Sillon mentiin mersulla ja haistiin rahalta.

 • Jos yleisöka odotetaan olevan 5000 katsojaa ja pelaajille maksetaan 55-200 000 USD kaudesta, niin aika kovat taitaa olla Australian liigan lippujen hinnat. Kilpailija NFLlle viidessä vuodessa? Only in your dreams.

 • Ehkä ausseilla on muitakin tulonlähteitä kuin lipputulot ;)

 • @ILAF: Glory Days! : )

 • Lipputulot tuo vain osan tuon liigan (joukkueiden) tarvitsemasta rahasta. Yhteistyö- ja televisiosopimukset ovat varmasti alussa tärkeämmässä roolissa. Varustetoimittaja Millenium Gear on yksi julkaistuista sponsoreista (tuki 500 000 US dollaria v. 2016.) Minkä verran sopimuksista kertyy rahaa liigaan ja mitä lohkeaa joukkueille on hämärän peitossa, mutta sieltä se raha tulee. Tuleeko riittävästi jää nähtäväksi?
  En malta olla spekuloimatta miltä meidän liiga mahtaisi näyttää, jos rahavirrat (purot) kulkisivat eri suuntaan kuin nyt. Yhteistyökumppanit ja tv toisivat rahaa liigaan, jota sajl: n väki jakaisi seuroille… tuossa crocoille 100 000€ ja tästä 150 000€ Taftille, kun tuo viime kausi ei oikein onnistunut jne… :D Pelaajat saisivat jonkunlaisen korvauksen pelaamisesta, eikä siitä tarvitsisi maksaa 1000€, niin kuin rivipelaajat nyt tekevät, jos tuo edes riittää…? Tuli paha mieli.. en jatka enää.

 • Näyttäis tuolla NGL:n nettisivujen pelaaja listauksessa olla myös joitakin Suomessa pelanneita amerikkalaisia. Kohta kannattaa jo Euroopassa alkaa toivoa ettei toi lähtisi pyörimään, koska tulevaisuudessa voi olla entistä hankalampi/kalliimpi saada hyviä vahvistuksia tänne. ;)

  Itse kyllä toivon sarjalle onnistumista!

 • Uutisen mukaan rahoitus ei perustu jefutoimintaan, koska se voi mennä ylös ja alas. Sen sijaan se perustuu liigan pyörittämään vipurahastoon… ,mikä ei luonnollisestikaan voi mennä kuin ylöspäin? Tässä globaalin rahoituskuplan käännepisteessäkin??? Smells fishy.

 • Jonkun muunkin liigan voi vielä perustaa, ennen kuin jenkeistä pelaajat loppuu.
  Ihan vaan matemaattisestikin ajatellen. Ja jos jenkit loppuu, niin sitte maksetaan enemmän kotimaisille, eiks je

 • On varmasti kyllä muitakin tulonlähteitä. Mutta jos katsojia on arvioitu olevan vain muutama tuhat, niin ei siitä synny minkäänlaista fanipohjaa. Ja jos ei ole faneja, niin kuka ostaa fanituotteita tai muuta krääsää? Onhan näitä ammattilaissarjoja yritetty viime vuosina perustaa muutamia muallekin, esim. CEFL (joka taitaa olla vielä jopa hengissä?) ja Intiaan perustettu liiga jossa pyöri mukana muutamia meilläkin vaikuttaneita jenkkipelaajia. Toivottavasti aussit saavat liigansa alkua pidemmälle, vahvasti vaan sitä epäilen.

 • Jenkit ei varmasti lopu kesken ihan hetkeen. Tilannetta voisi verrata siihen, että Euroopassa pelattaisiin potkupalloa aikuisten sarjassa vain mestarien liiga joukkueissa. Jenkeissä yliopistoista tulee vuosittain melkoinen määrä pelaajia, jotka ovat harjoittaneet lajia koko ikänsä ammattimaisesti ja heistä hyvin harva pääsee NFL:ään

 • Roosters julkaisi signanneensa joukkueeseensa jo taas uuden brittipelaajan. Crocodilesissa aiemmin kaksi kautta pelannut Ashley Dewingin liittyy mestarijoukkueeseen 2016. Koska QB Brown ja WR Luster ovat kahden passin miehinä tällä Roostersin brittien listalla, on joukkueen rosterissa tilaa vielä kahdelle jenkille. Aika kovat panostukset päällä Roostersilla huomioiden, että eivät ole mukana kv-sarjoissa. Vaahteramalja on taputeltu valmiiksi ja katseet kauteen 2017 =)

 • On kyllä outo lataus kauteen, jonkinasteista overkilliä ehkä havaittavissa? Nyt jos lähtee sillä oletukselle että 2 jenkkiä vielä tulee ja kevään myötä tulee vielä varmaan jokunen kotimainen pelaaja niin ketkä pukee? Onko nyt rosterissa 53-54 pelaajaa? Peliinhän saa pukea sen 45 pelaajaa. Tottakai lähdetään siitä että peliaika ansaitaan mutta luulis jos kaudesta joutuu pulittaan 1500€ seuralle niin sais vetää vehkeet päälle edes sivurajaa varten :D

 • Mitä sitä hyviä juttuja faktoilla kuoruttamaan. Roostersin kausimaksu taitaa olla 650e.

 • Tuli vaan mieleen… Että mahdetaanko tälle ja Benjamin Watsonille maksaa mitään. Vai maksaako ne? Luster ja Brown on eri asia.

 • Uskon että taitopelipaikkojen äijät niin kuin Luster ja Brown saavat palkkaa mutta brittilinjamiehet toteuttavat unelmansa voittaa malja punaisissa joten maksavat matkansa ja ylläpitonsa ja kausimaksut samalla tavalla kuin kaikki muut työmuurahaiset.

 • Herrat on kuitenkin aikasemmissa seuroissaan olleet maksettuina? Miten ihmeessä ilman rahaa selviät Suomessa, kun vielä pitäis ilman rahaa maksaa pelaamisestakin..

 • Mä en vaan ymmärrä miksi kukaan maksaisi B Watsonin tasoiselle europelaajalle liksaa jos vastaavia saa ilmaiseksi ja maksaa vielä jässäriä. Mutta joo nämä ovat toki pelaajan ja seuran välisiä asioita.

 • Mitä tuosta pitäisi ottaa opiksi? Se, että julkaistaan kalentereita netissä ja sanotaan, että offseasonilla treenataan nyt tooosi kovaa, ei vielä ihan riitä saamaan esimerkillisimmän joukkueen palkintoa. Tiedoksi nimimerkille @Ottakaa opiksi – muut jengit tekee ihan tuota samaa, mutta eivät vaan tiedota siitä nettisivuillaan kasvokuvien kera. Kuitenkin ihan kiva että Vaasassa on hyvä meno ja kalenteri täynnä tapahtumia. Muutaman kuukauden kuluttua nähdään miten meni ja oliko offseasonin meininki oikein suunniteltu ja suunnattu.

 • Suunnitelmallinen harjoittelu, kausisuunnitelmat, henkilökohtaiset ravinto- ja harjoittelusuunnitelmat, yhteistyökuntosalit, joukkueen yhteinen voima- ja nopeusharjoittelu, testaaminen, videointi ovat asioita, joita on tehty seuroissa jo vuosikausia. Ehkä jopa vuosikymmenen ajan.

  Ehkä se on siellä Vaasassa niin uusi juttu, että jaksatte siitä intoilla edelleen. Meille muille se on normi. Se, missä muut ovat perässä on ottelutapahtuman, sponsoriyhteistyön ja tunnettuuden kasvattaminen. Sillä voitte rehellisesti ylpeillä jos tarvetta leveilyyn on.

 • En tiedä ehkä olen pelannut Vaahteraliigan ja I-divisioonan alakastin joukkueissa mutta en kyllä koskaan ole törmännyt kalenteriin joka olisi noin valmis tai noin täynnä tässä vaiheessa kautta.
  Kudos Vaasalle ainakin kivasta kalenterista ja avoimuudesta siitä miten treenaavat. Kuten aiemmin todettu sen onnistuminen mitataan vasta kesäkuussa.

 • Ihme kiukuttelua ja ämmäilyä heti kun joku toimii toisin kuin on totuttu on avoin ja vielä uskaltaa viestiä siitä. Varmasti lähes kaikissa seuroissa toimitaan jonkinlaisen valmennussuunnitelman pohjalta mutta harvassa voidaan kertoa tänään tammikuun 14. päivä mitä treeneissä tehdään torstaina 24.3. Valmennuksen raamit ovat kehittyneet mutta loppuun asti viety systematia puuttuu. Arkea on, että valmentaja tulee pallopussin kanssa treeneihin ja laittaa paikalle saapuneet tekemään juuri siksi päiväksi laatimaansa varmastikin ihan laadukasta ohjelmaa…

  Nimimerkki ”ottakaa opiksi” tuo Royalsin ohjelman tällä foorumilla julki arogantilla tavalla ja nimimerkillä jotka varmaan v.tuttaa niitä, jotka toimivat vähemmän systemaattisessa seurassa. Eiköhän tuo pöyhistely ole kuitenkin lähtösin muualta kuin seuran johdosta, Joku rivimies sattuu olemaan ylpeä jostain missä on mukana. Tähän pitäisi muissakin seuroissa päästä.

  Onnittelut Royalsille hyvästä ja johdonmukaisesta viestinnästä joka parantaa samalla jefun uskottavuutta urheilulajina maassamme. Teidän toimintaa on mukava ja helppo seurata. Voisi jokainen liigaseura kurkistaa sinne omalle nettisivulleen ja miettiä millaisen kuvan antaa itsestään niillä viimeksi julkaisemillaan viesteillä

 • Kuriositeettina vain, varhaisimmat tietämäni seuratason testit tehtiin syksyllä -82, MJ kevättalvella -87.
  Royals tekee erinomaisesti perustyötä ja käyttää sitä järkevästi myös markkinointiin. Markkinointi on itsekehumista, mutta harvoin siitä käytetään sellaista nimitystä siinä yhteydessä. Jos muut tekevät samaa tai paremmin, niin sitä todellakin kannattaisi mainostaa. Vaikka itse lajia tarkkaan seuraankin, mielikuvani monen seuran perustoiminnasta on hyvin puutteellinen ja se ei voi olla vaikuttamatta mielipiteisiini. Niin tapahtuu varmasti kaikkien fanien kohdalla, joilla ei ole omaa ”kotiseuraa”. Näkyvyys on kaikki kaikessa ja sen Royals osaa, mikä myös näkyy katsomoissa.
  Sitä voisi esimerkiksi julkistaa parhaita testituloksia ja niiden tekijöitä. Sillä tavalla luodaan kiinnostusta lajiin, seuraan ja yksilöihin. Lajin ulkopuolisille ihmisille uteliaisuutta herättävät testitulokset, jotka kertovat heille jotain. Valmentajia kiinnostaa varmasti lajinomaiset testit, mutta esimerkiksi penkkituloksella on suurin markkinointiarvo. Samoin laji-ihmisille 40y on hyvinkin tuttu, mutta pikajuoksua seuraaville se ei sano juuri mitään. Takavuosina joitain huippupelaajia osallistui pikajuoksun viestikisoihin, mikä voisi olla erittäin hyvää mainosta lajille nykyäänkin. Kaikki urheilullisuutta korostavat mainoskikat lisäävät lajin arvostusta ja luovat tähtiä, joita ihmiset seuraavat uteliaisuudella. Aina suoritukset kentälläkään eivät ole niin tärkeitä, jos lajia ei ymmärretä tarpeeksi hyvin.
  Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni, Royals tekee hyvää työtä ja siitä peukkuja heille. Turha kenenkään siitä on mieltään pahoittaa tai siitä, että antavat sen näkyä. Jotain heidän pitää kuitenkin tehdä muita paremmin, koska pienenä paikkakuntana antavat paljon tasoitusta väestöpohjassa, josta perusrunko pitää haalia.

 • R.n signaama Dewing asuu tekee töitä Suomessa jo toista vuotta, kaverilla on Seinäjokinen vaimo/tyttöystävä.
  Ihan puhtaasta importista ei voida puhua.

 • ”Varmasti lähes kaikissa seuroissa toimitaan jonkinlaisen valmennussuunnitelman pohjalta mutta harvassa voidaan kertoa tänään tammikuun 14. päivä mitä treeneissä tehdään torstaina 24.3. Valmennuksen raamit ovat kehittyneet mutta loppuun asti viety systematia puuttuu.”

  Tuosta Royalsin ohjelmasta ei nyt kuitenkaan ihan tarkkaa kuvaa saanut siitä, mitä tehdään torstaina 24.3. paitsi toki sen, että ollaan testaamassa. Tuon tason harjoitussuunnitelma löytyy varmasti aivan jokaisesta joukkueesta, erona se että sitä ei julkaista nettiin. Se, onko nettiin julkaiseminen hyvä vai huono asia, en ota kantaa. Kyllä noiden treenien lopputulokset mitataan lopullisesti kesällä ja silloin nähdään miten offseasonin suunnitelmaa on toteutettu ja miten laadukas kyseinen suunnitelma on alunperin ollut. En halua ottaa siis mitään Vaasalta pois, siitä ei ole kyse.

 • Komppaan @10v pelannut kommenttia ja ole eri mieltä yllä olevan kanssa. Varmasti jokainen valmentaja sanoo, että suunnitelma on olemassa mutta se ei riitä että se on siellä äijän päässä. Väitän itse myöskin, että Royalsin esittämän kaltaista dokumentoitua harjoitussuunitelmaa ei ole puolillakaan Vaahteraliigaseuroista muista sarjatasoista puhumattakaan. Jokaisella seuralla on ihan varmasti vuoden aikana tekemisenä ihan tuota kaikkea samaa mitä Waasankin listalta löytyy. Erona on se, että sitä ei vaan ole puserrettu konkreettiseksi suunnitelmaksi, joka on viestittävissä sidosryhmille.

  Kurkistin muutaman seuran sivuille ja niiltä löytyy kyllä osio jossa harjoitusajat ja niiden kyljessä harjoituksen teema. Noiden muokkaaminen viestittäväksi ohjelmaksi ei ole kovinkaan suuri duuni, mutta harvalla on voimavaroja tuollaisen toteuttamiseen.

  Uskon, että joukolla liigajoukkueitakin suurin haaste tällä hetkellä on ylipäätänsä saada pelaajia treeneihin tammikuussa. Toisilla treenaajia on kymmenittäin toisilla kahden käden sormilla laskettavissa. Lajikulttuuriin kuuluu kevään odottelu ja ”omaehtoinen voimaharjoittelu”. Ehkä ne äijät tulisi treeneihin paremmin, jos seura viestisi paremmin siitä mitä tehdään ja milloin. Pohjimmillaanhan Waasassakín on kyse vaan kalenterista johon on tuotettu sisältöä ajatuksella.

 • miksi ihmeessä netissä pitäisi esitellä, mitä yksittäisissä harjoituksissa tehdään? Sehän on sen joukkueen asia. Mun silmiin toi Vaasan viikkokalentereiden julkaisu on nimenomaan sellaista omaa uutuudenihastusta. Voi että, meillä on harjoituskalenteri! En tiedä, missä aiemmat kirjoittajat vaikuttavat mutta mä olen urani aikana nähnyt niin paljon harjoitussuunnitelmia, viikkokalentereita ja testiohjelmia että tuo Vaasan lipare ei todella ole mitään uutta ja ihmeellistä.
  Rehellisesti en ymmärrä, mitä teen tiedolla, että kaverit käyvät keskiviikkoaamuisin puntilla tai torstaisin lenkillä. Ehkä ennemmin viestisin sieltä treeneistä tai juuri noita testien kovia onnistujia. Henkilöt ihmisiä kiinnostaa, eikä punttiohjelmat.

 • http://www.royals.fi/Kovassa-kunnossa

  tämän vuoden tuloksia odotellessa

 • Miksei netissä pitäisi esitellä? Vaasassa tehdään selvästikin jotain oikein kun ovat saaneet noinkin massiivisen pöhinän omissa nurkissaan aikaiseksi. Olisikohan osasyynä se että vaikkapa nettisivuja päivitetään verrattain ahkerasti ja siellä on juttuja jotka kiinnostavat. Yhtenä aiheena … TALVIHARJOITTELU! Toisaalta jos tuo ei kiinnosta, ne nettisivut on myös helppo jättää huomioitta.

  Itseäni ehkä jopa vähäisesti kiinnostaisi näin alasarjaurpona että minkälaisia tuloksia siellä liigassa pusketaan.

 • Eiköhän näissä viestintäasioissa päde sääntö, parempi enemmän kuin vähemmän. Seurojen julkisuuskuva rakentuu tekemisen kautta ja ainakin itse arvostan avoimen viestinnän politiikan seuroja enemmän kuin minimaalisen viestin puulaakeja. Nettisivujen (www) rooli on toisilla some-kanavia pienemmällä huomiolla. Twitter, Face ja instagram ovat ottamassa rooliaan ja esim Roosters ei ole julkaissut viimeisiä sopimusjulkistuksiaan nettisivuillaan mutta aktiivisesti somessa. Viestimättömyys herättää kysymyksiä. Sixtareista ei ole kuulunut mitään kriisitiedotteensa jälkeen ja miksi Taft ei ole pukahtanut riviäkään tekstiä pelinrakentajasta, joka julkaisi sopimuksensa Europlayerisissa ja mitä kuuluu Butchersille vai kuuluuko mitään?

  Lajifanin näkökulmasta tämä offseason on sitä mielekkäämpi mitä enemmän seurat viitsivät laittaa informaatiota jakeluun. Tolla rintamalla Wasa Royals on positiivinen tulokas liigaan.

 • @jone : En nyt menisi nimittelemään mitään seuraa puulaakiporukaksi vain sen takia, että seura sattuu olemaan varsin passiivinen netissä. Nyt on off-season – joku treenaa, toinen ei. Tärkeintähän on kuitenkin se, mitä kentillä tapahtuu sitten myöhemmin kesällä …

  PS.

  Mitä kuuluu Butchersille ? EVVK …

 • Puulaakiporukan tunnusmerkki on se, että vaan treenataan ja pelataan. Liigaseura vajoaa puulaakiseuran tasolle jos se ei käyttäydy pääsarjan edellyttämällä tasolla kaikessa tekemisessään. Ei tää laji tule uskottavaksi jos seurat ei nosta tasoaan sen pelaamisen lisäksi muussa tekemisessä. Näin se vaan on.

 • Jone on asian ytimessä.
  Viestintä, ja some etenkin, on nykypäivää ja vaikuttaa siihen kuinka kiinnostavana fanit lajin tai tietyn joukkueen näkevät. Jos halutaan että laji kasvaa jatkossakin niin näkyvyyttä on haalittava ja saatava.
  se miten homma saadaan hoidettua onkin sitten toinen juttu kun tekijöitä ei liiemmälti ole. Pahin mitä voi tapahtua on että nykyisetkin aktiivit väsyvät työtaakan alle.
  Vapaaehtoistyön houkuttelevuus on liian kovassa laskussa, kaikesta tekemisestä pitäisi itselle saada aina joku korvaus. Jenkkifutiksessa tämä näkyy kasvavina harrastemaksuina mikä ei kyllä ole lajille hyväksi

 • Hesarissa juttua Joensuussa koripalloa pelanneesta Darren Fellsista joka pelaa Cardinalsesissa ja ensi viikonloppuna NFL:n konferenssifinaalissa. http://www.hs.fi/urheilu/a1453093995530

  Korispelaajista saattaa tulla hyviä jenkkifutareita josta tuli mieleen että toi Taftin rosterihan on täytetty Suomeen kotiutuneilla koris-kotijenkeillä…

 • Vaasassa taitaa olla tilanne jo se, että pelaajille ei ole tulossa kausimaksuja juuri nimeksikään. Sitä se näkyvyys ja siihen satsaaminen tekee. Näkyvää tuotetta on helppo myydä, ja siitä lähtee lumipalloefekti. Ottelutapahtumissa väki tekee maksutta hommia, mutta heitä on todella paljon, eikä kenenkään homma kasva suureksi, vaan suhteellisen helpolla pääsee tapahtumajärjestäjätkin, vaikka Royalsin tapahtuma onkin jefu-piireissä isoin koko Suomessa.

 • Valvooko liitto Vaahteraliigan ja divarin osalta näitä seurojen julkaisemia”sopimus-pelaaja” rostereita mitenkään? Päällekäisyyksiä on ollut tänä(kin) vuonna kohtuu paljon. Tuleeko joukkueelle jolla on ollut näitä haamu-nimiä rosterissa jotain sanktiota, vai onko tuolla mitään merkitystä? Tämän päivän Savon Sanomissa näyttäisi olevan juttu Steelersistä ja ko. jutussa uutisoidaan sopimuksesta pelaajan x kanssa, joka näyttäisi olevan myös TAFTin rosterissa…

 • Tää on täyttä draamaa tämä rosterien vertailu. Koska täällä on nuo pajaaja X:t julkaistu ennenki nnimelrä niin olisi voinut ylle kirjoittanut lisätä nimen mukaan niin olisi maailma kartalla peremmin. Taft julkaisi tänään yhden jatkosopimuksen ( http://www.taft.fi/uutiset.html?37451 ) mutta mystistä on tämän Tyrae Reidin tilanne. Europlayersissa sopimus julkaistu ( http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=50817 ) mutta Taft ei pukahda asiasta mitään. Aivan kuin suoraan Kouvostoliitosta meininki…

 • Sorry.. Mikko Aspinen.

 • Täältä löytyy tietoa Aspisen siirtymisestä: http://www.savonsanomat.fi/urheilu/divariin-valmistautuva-steelers-hikoilee-tosissaan-kovalla-tyolla-kohti-huippua/2217475#cxrecs_s

  Aikamoinen treenimäärä myös Kuopiossa. Ei taidakaan RoyalsUp olla se ainoa. Hyvä näin. Toivottavasti kannu siirtyisi joskus kunnolla pois Helsingistä. Mikään ei piristäisi lajia paremmin kuin maakuntajoukkueen nousu iänikuisen Ryysterin ohitse. Tällä hetkellä siis liputan Seinäjoen ja Vaasan puolesta ensi kaudella.

 • Tässä 21.1.2016 listaus liigajoukkueiden viimeisimmistä uutisoinneista nettisivuillaan tuoreusjärjestyksessä:

  20.01.2016 Taft: ”Niko Nousiainen jatkaa Vantaalla”
  13.01.2016 Royals: ”Offseason uudistunein eväin”
  12.01.2016 Roosters: “Mukaan Roostersin toimintaan
  10.01.2016 Crocodiles; “Crocoille HeadsUp koulutusta”
  09.01.2016 Saints: ”Tampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen”
  28.12.2015 Trojans ” Anders Trojansin edustusjoukkueen rosteri 28.12.2015”
  11.12.2015 Butchers: ”Butchers Chili Sauce’a pukinkonttiin”
  26.11.2015 69ers: ”Helsinki 69ersin hallituksen tiedote seuran toiminnasta”

  Jotkut seuroista kuten vaikkapa Roosters hoitaa osan päivittäisestä viestinnästään somen kautta (Facebook, Instagram, Twitter) jotenkaikki päivitykset eivät päädy www-sivuille. JOtain kuvaa tuolista kuitenkin antaa offseason meiningistä.

 • Espanjan liigan semifinaalit pelataan ilmeisesti 4. ja 5.6. ja finaali 29.6. Eli viimeistään heinäkuussa Pineda palannee Suomen kentille, jos tuo nyt enää ketään kiinnostaa täs vaihees.

  http://www.americanfootballinternational.com/spanish-season-preview/

 • Tuohan oli jo tiedossa koska sama tapahtui viime kesänä. Täällä on kyseenalaistettu periaate siitä että vakavasti kauteen lähtevä joukkue rakentaa kausisuunnitelmansa tällaisten päiväperhojen varaan kun tarjolla on koko kauden mukana olevia ja hyvin treenanneita pelimiehiä pilvin pimein.

  Tietysti Pineda on hyvä ja realistinen vaihtoehto persaukisille seuroille Suomessa asuntokustannusten takia. En dissaa tässä nyt Pinedaa pelaajana. Täytti tonttinsa hyvin 2015 Wolvoissa ja Sixtareissa.

  ps. Kaksi kuukautta kulunut Sixtarien viimeisestä julkaisusta

 • Finaali kylläkin juhannuksen tienoilla June 20/21, tuon uutisen mukaan.

 • Niinpä näköjään onkin. No sitä parempi Sixtareille, mikäli Pinedan joukkue etenee sinne.

 • Hienoa että Sixtareille löydetty tällainen positiivinen odottamisen aihe. Milloin Pineda vapautuu Espanjan liigasta vahvistamaan Suomen korkeimman sarjatason mestaruudesta taistelevaa (oma ilmoitus) joukkuetta. Tää on oikeasti häpeällinen farssi kun kyse Vaahteraliigasta.

 • Nyt niitä venskataalandebetrefolkkareita sitten tulee

  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=4067

 • Jos kaikki puheet pitää paikkansa, niin Ruotsin pitäis olla kuskin paikalla seuraavassa maaottelussa, kun Seppo pistää Ruotsin maajoukkueen iskuun. Puuttuu enää se Hermodsson ja se ois ollu siinä. Taitaa olla SAFF:lla sormet pelissä.

 • Uskon vahvasti että Royals yllättää monet. BullShittia on paljon Royals arvostelijoiden viesteissä mutta kesä näyttää ja vaasalaiset ovat runkosarjan lopussa sijalla 3-4.

 • Vaikuttavat päteviltä värväyksiltä niin laadun kuin tarpeenkin perusteella! Nuoruus on myös valttia, kun amerikan avut saavat sitten ottaa johtajan roolin. Noita kavereita on selvästi täsmähaettu ja ainakin tuosta saa sen kuvan, että tänä vuonna Seppo ei halua epäonnistua vahvistuksissa.

 • No heh, samalla lailla näköjään joukkueet ostetaan pohojanmaalla. Paitsi että koska nyt rakentajana on ”kulta-Seppo” niin tietenkin tämä o rakentamista buhahahahaa

 • Pompeii hautautui tuhkaan, koska ei ylimielisyyttään ottanut varoituksia todesta.

 • Totuus on se, että Royals on playoff joukkue.

 • Toivotaan että kaikki joukkueet saavat asiansa kuntoon ja saadaan tiukka kausi ja hyviä pelejä.

 • Edellinen kommentoija on asian ytimessä. Ei hyödytä ketään tai mitään arvostella täällä toisten tekemisiä. Kun kausi alkaa nähdään missä kunnossa joukkueet ovat ja miten pärjäävät. Hyvin harjoitelleet ja rosterinsa hyvään malliin laittaneet ovat varmasti vahvoja ja niin sen kuuluu ollakin.

 • Totuus on, että Royals haluaa olla playoff joukkue ja tekee kaikkensa sen eteen. Pelit ratkaistaan kuitenkin vasta kentällä, joten jäädään jännittämään mihin Suomen ruotsalais-joukkue riittää.

 • Royalsin piti 124-0 voiton jälkeen olla ”täysin ylivoimainen” ja muilla joukkueilla ”ei mitään mahdollisuuksia”. Pohdittiin myös, että oli epäreilua muita kohtaan kun näin ”ylivoimainen joukkue jäi divariin” jne. jne.

  Ja mikä oli tulos kentällä? Eivät päässeet edes finaaliin.
  Eli pelataan ne pelit siellä kentällä. Mutta fanit saavat tietysti (ja pitääkin) kannustaa omiaan loppuun asti. En usko Royalsin olevan mitalisti kaudella 2016. Tosin jos huhut Porvoon, Sixtareiden ja TAFT:n totaalisesta romahtamisesta ovat totta niin silloin tie nelossijalle on kyllä auki aika vaivatta.
  Mielenkiinnolla odotan kuitenkin myös Tampereen esiintuloa, joka kuitenkin voitti sen divarin (wink wink).

 • Niin olkaammehan kaikki ihan hissukseen eikä kukaan kerro mitään mistään. Siten Suomijefu on noussut kansansuosioon ennenkin.

  Siis oikeasti mitä pelleilyä tämä on? Valitetaan ettei mistään kuulu mitään ja sitten kuuluu niin ristiinnaulitaan oli kyseessä mikä joukkue tahansa. Tämä Suomijefun positiivinen ilmapiiri on kyllä mahtava.

 • Pelaajista ja luetteloista puheen ollen,,,, http://www.steelers.fi/2016/01/26/mikko-aspinen-jatkaa-steelersin-vareissa-kaudella-2016/
  Milloin mahtaa poistua TAFT luettelosta,,,,,,,

 • Omia kannatetaan kaikissa olosuhteissa ja vastaavasti muita dissataan. Niin kauan kun sanomaa ei tehosteta nyrkin iskuilla, niin onhan se nyt aivan mahtavaa.

 • @Onhan se mahtavaa: Omia kannatetaa kaikissa olosuhteissa. Dissaamisen hoitaa oman joukkueen pelaajat sitten kentällä.

 • Juttu mihin Kniivilä ja ja Laurilakin viittasivat, http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000625820/article/belichick-on-broncos-trash-talk-just-a-bunch-of-hot-air eli kyllä ne suuressakin maailmassa kentän ulkopuolellakin dissaa. Täällä meillä huudellaan, ei pelkästään puskista vaan pääsääntöisesti sen takaa.

 • ”He has an excellent pocket presence and can scramble when needed.”’
  Kommentin antaja nauttinee sieniä tai sitten viimekauden nauhat eivät ole löytäneet Itävaltaan…

 • En lähtisi kovin suureen ääneen dissaamaan Londry-Jacksonin osaamista pelaajana viime kauden perusteella. Viime kauden Taft oli mitä oli ja toimii hyvänä tai huonona esimerkkinä siinä, että vaikka Qb paikalla olisi pystyvä kaveri, niin ilman muun joukkueen(OL) tukea hommasta ei tule juuri mitään.

 • Joo, siis selvää on, että TAFTin supporting cast oli viime vuonna sen verran huono, alkaen hyökkäyksen linjasta, että Londry-Jacksonillä ei ollut mahdollisuuksia ton parempaan.
  mutta se mihin olin itse pettynyt oli nimenomaan se että hänellä ei ollut mitään aseita scrambaamiseen kun painetta tuli. ja sitähän tuli..

  Eli tuosta ”He has an excellent pocket presence and can scramble when needed.” allekirjoitan sen, että varmasti on 100 kertaa parempi heittäjä kun pääsi Taftissa näyttämään kun on pocket kasassa, MUTTA scramble kykyjä en kehuisi.

 • Kuuleman mukaan pelasi viime kauden hajalla ja juokseminen oli sen takia vaikeaa, tämän hetken tilanteesta en tosin tiedä mitään joko on paikat kunnossa. Mutta varmastikin hyvä ennenkaikkea pocket passer kyseessä, tai eiköhän ne kyvyt ensikaudella ulos mitata kaverista onko hyvä vai huono

 • On myös hyvä muistaa, että kaveri otti TAFT:n seulan takana niin paljon hittiä ja sai ainakin Velolla aivotärähdyksen säkityksessä, ehkä muuallakin en tiedä, että ei varmaan kauden lopussa enää tikissä ollut. Mutta erittäin mielenkiintoista nähdä näin lajiaktiivina, että onko Londry-Jackson pelimies Itävallassa.

 • http://www.sajl.fi/?x167512=4830373
  Tälle ei oikein löytynyt otsikkoa, jonka alle kirjoittaa… Tällaisen puolesta olen puhunut jo vuosikymmenet. Hienoa, että on käynnistymässä. Kisat voisivat vielä olla avoimet kaikille tai sitten voitaisiin pitää erikseen yleinen sarja, jotta saataisiin näkyvyyttä lajille.

 • No täähän on ”avoin”:

  ”Osallistujan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, Suomen kansalainen ja kilpailupäivään mennessä lisenssoitu kaudelle 2016.”

  Siitä vaan lisenssi ostamaan ja SM-kulta plakkariin.

 • TAFTIN virallinen ilmoitus Sisleristä. Kaverille on jäänyt Suomesta hyvät muistot viime kesästä.
  http://www.taft.fi/uutiset.html?39122

 • On hyvinkin toiveita siitä, että TAFT aloittaisi uuden nousun. Johan se kävikin aika pohjalla viime kaudella. Ensi kaudella tuskin vielä mitään mullistavaa nähdään, mutta jos Stokes sulautuu hyvin organisaatioon, voidaan tuloksia alkaa odottaa parin vuoden sisällä.

 • Ku katsoo TAFTin tän hetken rosterii, ni ei kyl oikeen tiedä mitä ens kaudelt vois odottaa? Täydellistä floppii vai yllättävää menestystä (ei kahden viimeisen joukossa)? Ei harmainta hajua.

 • Se nähdään vasta kauden aikana tai jälkeen. Toivoa kuitenkin on, sillä eivät selvästikään ole luovuttaneet.

 • Hienoa lukea tälläisiä uutisia Taftin leiristä. Komppaan tiirapaasia siinä, että on vaikea vielä hahmottaa mikä Taftin todellinen iskukyky tulee olemaan ensi kaudella? Uskoisin kuitenkin, että parempi, kuin menneellä kaudella. Nolla voiton kaudesta ei voi olla muuta kuin suunta parempaan. Paljon riippuu siitä, mitä hiljaista eloa viettäneet 69ers ja Porvoo saavat aikaan pelaaja rintamalla ja kuinka Saintsin vauhti riittää kovemmassa sarjassa. Oma arvaus on, että nämä neljä taistelevat suht tasaisesti keskikastissa putoamista vastaan.

 • Edelleen TAFT ongelma on tuo OL, kuten viime vuonnakin. Tosin tällä hetkellä tosin ongelma on se ettei sitä taida juuri olla…

 • Näkisin, että olet asian ytimessä…

 • hulluja osanottajamaksuja sajl pyytää. jos ei talkoohengellä voi moista järjestää, niin toivoisin todellakin, että osallistumismaksuilla katettaisiin kulut ainoastaan. ei paljoa rohkaise moiseen huttuun osallistumaan!

 • Vaahteraliigan ensi kauden otteluohjelma näkyy olevan jo SAJL:n sivuilla:
  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=2016

 • Ja kohta se otetaan pois, kun sarja pelataan seitsemällä joukkueella. Liiton tiedotusta 69ersista odotelessa.

 • Mitähän tiedotusta mahdat odottaa liitolta sixstareiden liittyen? Lisenssi on myönnetty ja sarjaohjelma juuri julkaistu ihan huvin vuoksi vai? Tuskinpa, sanon minä.

 • @Neluumäelle tiedoksi elämä on pettymyksiä täynnä ;) bye bye 69ers! TAFT ja Porvoo pelastuu…..

 • Oliko siis oikeasti siellä myös pelit, nyt kun tuosta linkistä menee liiton sivuille, siellä vain kierrosten päivämäärät, ei otteluohjelmaa…

 • Pelit oli näkyvillä, mutta ovat näköjään poistuneet.

 • Eli jollain oli liipasinsormi ollut liian herkällä!

 • Sarjaohjelma ei ollut täydellinen, vaan siitä puuttui otteluita. Olisiko päässyt keskeneräisenä vahingossa julki?

 • No ei kai sitä varsinaisesti julkaistu, mitään linkkiä SAJL:n sivuilta siihen ei ollut. Piti manuaalisesti selaimen osoitekenttään kirjoittaa tuo osoite. Ei muuten ollut kovinkaan vaikea arvattava :)
  Pahoittelut sinne SAJL:n suuntaan jos tuota ei oltu vielä tarkoitettu kaiken kansan silmille. Tosin tässähän on jo helmikuu menossa ja vaahteraliigan otteluohjelma lupailtiin julkaistavaksi jo tammikuussa, niinkuin ykkösdivisioonankin vastaava.

 • Kyllä täytyy sikstarien meininkiä ihmetellä, kunnioitus muita kohtaan puuttuu täysin varmasti tiesivät jo syksyllä ettei liigakelpoista jengiä saada kasaan, silti päätöstä venytettiin helmikuulle.
  taas paljon turhaa työtä sarjaohjelman kanssa.

 • Joo, 69ers:n sivuilta on poistunut kaikki viittaukset edustusjoukkueeseen joten kai tosta on sitten ymmärrettävä tuo mitä muut tuossa ylempänä jo heittelevät. Eli veikkaan että muita liigaseuroja on infottu asiasta, mutta julkista infoa ei vielä annettu…

 • TAFT ilmoitti juuri että Andre Dahlman ja Henry Elliot siirtyvät 69ersista TAFTiin, joten pakko tästä on vetää se johtopäätös että negatiivisia uutisia on tulossa liiton/seuran itsensä suunnasta.

 • Uutta tiedotetta odotellessa.

 • ”Kausina 2013-2015 69ers pelasi Vaahteraliigassa.”

  Näköjään omilla sivuillaankin faktat todettu edarin toiminnan osalta.

 • Huono uutinen kaiken kaikkiaan. Jos tuosta nyt mitään positiivista löytää niin TAFT vahvistuu ja todennäköisyys heittopussina oloon pienenee. Kehäraakit lopettaa.. 96 syntyneet junnut taitaa pystyä pelaamaan yli-ikäisenä U19-sarjassa.

 • Pitihän se arvata, ettei 69ers selviä talven yli. Ainut onni on se, että TAFT saanee osan 69ersin pelimiehistä vahvistamaan joukkuetta. Meneekö sarjaohjelma nyt sitten kaksinkertaiseksi sarjaksi? Se olisi paras vaihtoehto, sillä viime kauden Divarin kaksi lohkoa ei todellakaan toiminut, kun joukkueita oli eri määrä.

 • jos joku vuosi pääsisi pelaamaan ilman näitä helmikuun sarjastaluopumisia.

 • ”– Käytännön tasolla tämä tullee tarkoittamaan sitä, että vuodelle 2017 suunniteltu muutos Vaahteraliigan pelaamisesta seitsemällä joukkueella kaksinkertaisena sarjana tullaan toteuttamaan jo kaudella 2016, Vaahteraliigan sarjapäällikkö Roope Noronen kommentoi.”

  Kaksinkertainen sarja on varmasti katsojille miellyttävämpi ratkaisu jolloin jokaista joukkuetta vastaan pelataan kotona sekä vieraissa. Pelaajien kohdallahan 7 joukkueen kaksinkertainen sarjahan tarkoittaa runkosarjan ottelumäärän nousua kahdella ja playoffit+finaalit nostaa kauden pituuden jo 14 otteluun. Voi tehdä kapealla rosterilla kauteen lähtevillä joukkueilla tiukkaa.

 • Yksinkertainen fakta lajin elinvoimaisuuden osalta on se, että Uudellamaalla on kertakaikkiaan liikaa seuroja. Nytkin vielä Hyvinkään viime vuoden ja 69ersin tän kauden kaatumisen jälkeen: Malmi Blaze, ECG, Wolvot, Roosters, Lohja, Porvoo, Bulldogs, TAFT Kaikki kilpailee samoista pelaajista. Paljon järkevämpää olisi yhdistää seuroja, jotta täältä saatais vihdoin Roostersille aidosti kilpailukykyinen vaihtoehto. Muuten parhaat pelaajat valuu joka kauden jälkeen kukkoihin ja muut rimpuilee ja rekryy pelaajia baareista.

 • Tarkoittaako tää nyt sitä että sixtarit ei pelaa missään ensi kaudella vai pelaako ne kolmosessa vai divarissa vai mitä tapahtuu seuraavaksi?

 • @Asdfg: Tarkoittanee sitä että pelaavat nelosessa jos pelaavat ollenkaan. Ainakin menneinä vuosina tämä on ollut kohtalo niillä jotka enemmän tai vähemmän kauden kynnyksellä heittävät hanskat tiskiin.

 • R.I.P 69ers

 • Tämä ei tullut yllätyksenä varmaan kelleen muulle kuin sixtareiden hallitukselle. Osto pelaajilla pyöritetty jengi ei kauaa toimi jos oma runko ei ole kasassa. Seinäjoella rahaa riittää niin voi vuodesta toiseen pelata rahalla ja Roosters taas on suurin seura ja eniten junioripelaajia.

 • Lähes sama mitä kävi Wolvoille 2014. Heillä oli ainakin 2div. jotta pystyivät jatkamaan ja rakentamaan divarissa.
  ”Uudellamaalla liikaa” – todellakin

 • Liittohallitus kokoontuu ja päättää sanktioista ensin. Taitaa olla niin että kolmonen on alin divari johon voi pudottaa koska nelone pelataan turnauksena. Kaikkiin sarjoihin osallistuminen vaatii pelaajia joten onko sixtareilla niitä edes divariin. Kuka tietää. Harmi että näin kävi mutta jotain hämärää siinä jenkkien Puolaan menossa oli. Ihme perseilyä jos kerran sopimukset oli tehty ja palkoista sovittu. Ihan selvä juttu että kyseinen katoamis temppu vaikuttaa offseasonilla suomipelaajien rekryyn. Taisi Harrisilla ja Longilla käydä pirkkojen pyöritys kuviot stadissa vähän liian pieneksi.

 • Eipähän Roostersilla ainakaan ollut mitään ongelmia vaikka 31 pelaajaa lopetti ja mestaruus silti voitettiin seuraavanakin kautena.

 • @uudellamaalla liikaa: Malmi Blaze ja Roosters ei todellakaan kilpaile samoista pelaajista. Edes TAFT ja Roosters ei kilpaile samoista pelaajista. Sixtareiden kannalta junnumylly ja menestys viimeisten vuosien aikana ei ole nostanut pelimiehiä liigaan juurikaan ja samaan aikaan seura ei ole houkutteleva vaihtoehto suomalaisille. Tähän kun vielä lisätään ikäongelman eli moni pelaaja +40 v niin lopputulema on tämä.

 • Kultaisina vuosina oli kuusi Uusimaalaista joukkuetta Vaahterassa. Pelaajamäärissä tehdään ennätyksiä joka vuosi. Olisiko ongelma paremminkin se, että nykymenon Vaahteraan riittää taloudellisia resursseja ehkä kolmella tai neljällä seuralla ja muutama yrittää rimpuilla mukana. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen. Vaihtoehtoina oli suosiolla pelata neljän joukkueen Vaahteraa tai siirtyä.puhtaasti amatöörimeininkiin.

 • Vertaus Wolvojen kauteen 2014 on paikallaan. Ahmat kohtasi samanlaisen nopean suoneniskun mutta laajan runkonsa avulla selvisivät hengissä ja sinnittelivät kaksi voittoakin tolla kaudella. Nimimerkille @Boom, Roosters onnistui tuona samana kautena pimittämään pelaajapoistumansa ja onnistui kahmimaan korvaavia pelaajia euro-sarjan matkapelien houkuttelemana.

  @Uudellamaalla liikaa, olen eri mieltä kanssasi. Uudella maalla on paljon joukkueita mutta samalla ylivoimainen väestöpohja josta ammentaa uusia pelaajia, kaikki lähtee junnutoiminnasta.

  Eikä seuroja lähdetä yhdistelemään. Jokaisella on oma identiteettinsä ja näitä yhdistymisiä tapahtuu pääosin näiden hajoamisten seurauksena. Ja tänäkin vuonna taisi Butchers taas kokea ihmepelastumisen jonkun toisen romahdettua… Tai katotaan nyt minne sixtarit jakaantuvat. Tafti ollut ensimmäisenä haaskalla. Jännää taas hetken.

 • Voi kuule. Kyllä ne ihan niiden samojen divaripelaajien perässä juoksee. Ja Roosters, But ja TAFT varsinkin ihan samojen perässä. Kysypä vaikka itseltäsi, ketkä kaikki olivat esim. Hyvinkään pelaajien perässä viime keväänä tähän aikaan.
  Jos luit sen tekstini ”jotta täältä saatais vihdoin Roostersille aidosti kilpailukykyinen vaihtoehto.” niin ymmärtäisit että se pointtini oli nimenomaan, että voi kun Ne Muut tajuaisi yhdistyä.
  Roostersilla ei ole tässä kuviossa mitään hätää.

 • Okei Roosters, Lohja ja Malmi taistelee samoista pelaajista. Just. Sori, my bad.

 • @BOOM. Mistäs noi jubioripelaajien määrät taas näkikään?
  Ainakin sarjoihin osallistuvista joukkueista päätellen näyttää Seinäjoella junioreita riittävän jopa enemmän kuin Roostersilla

 • Lähinnä niitä junuoiripelaajia joita nostetaan vaahteraliigaan vuosittain, sitä meinasin.

 • ”Muut tajuais yhdistäytyä”
  Se vaan on niin et 2×0=0, eli vaikka esim. sixtarit ja taft (tai joku viton blaze) olis yhdistyny, ei lopputulos yhtään kummempi.
  Näiltä jengeiltä puuttuu seuratoiminnasta se punainen lanka, millä toimintaa kehitetään joka vuosi eteenpäin.

 • Seinäjoella olisi hyviä junnua tulossa mutta sielä on yks idiooti valmentaja joka ei päästä pelaajia eteenpäin. Eli se siitä Sjoen junnuista.

 • Seinäjoelta voi junnut mennä Vaasaan pelaamaan. Kesäisin 45 minuuttia per suunta treenimatkat, ellei joudu vielä mopoautolla ajamaan. Sitten menee kaks tuntia per suunta.

 • :-) sjoen junnut)
  Kukahan tuo idiootti valmentaja mahtaa olla joka ei päästä junnuja eteenpäin.

 • Ketä junnuista ei ole, vaikka viimeisen kahden vuoden aikana käynyt pelaamassa miesten joukkueessa, joka siellä ikänsä puolesta olisi voinut pelata.
  Mitäs jos osa junnuista haluaa pelata ensin junnusarjat ja sitten vasta siirtyy miesten sarjoihin.

  Taitaa olla taas näitä ”katkeria on pihlajanmarjat” juttuja.

 • 2010 Saintsia vahvistanut Brian Amaral siirtyy Copenhagen Towersiin ensi kesäksi. Profiilissa on hieno kuva kaverista Saintsin paidassa.
  http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=1612

 • Mielenkiintoista seurata minne jos minnekään kotiutuvat Sixtarien pelaajat. Pelaajalista poistui ripeästi nettisivuilta mutta onneksi näillä nykyajan vermeillä voi palauttaa vanhat sivut eläviksi helposti:

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.69ers.fi/edustusjoukkue/pelaajaluettelo/

  Yhteenvetona markkinoilta löytyy ainakin teoriassa juuri nyt nämä listatut pelaajat:

  QB:t
  Henri Väänänen, Jason Thomas ei varmaankaan harkitse pelaamisia enää
  RB:t
  Ville Vannesluoma, Andre Dahlmans (Taftiin)
  WR:t
  Robin Drockila, Markus Mannila, Harry Tauro
  OL (näistä kaikilla muilla paitsi R:lla pulaa)
  Jukka Finni, Jari Sairanen, Antti korhonen, Jarno Gerlander, Mika Jaakonaho, Heikki Lesonen, Miro Salminen, Mika Vuorensola
  DL
  Lasse Voipio, Micke Metsälä, (Henri Elliot siirtyy Taftiin)
  LB:t
  Joonas Luokkakallio, Tapio Wecström, Oliver Ndallamah, Henri Kasurinen, Ian Ylönen, Rafael Pineda (osa-aika USA)
  DB:t
  Jarno Pohjola, Veikko Kallio, Eetu Pekanpalo, Pekka Vahtokari, Tapio Pohjola, Terrell Jackson

  Aikanaan kun vanha ECG romahti löysivät oikeat pelimiehet nopeasti uudet kotinsa vanhoista seurajännitteistä riippumatta joten eiköhän Sixtaritkin löydä tiensä pelikentille niin halutessaan.

 • Sixtareiden Tapio Weckström (DL) on siirtynyt ECG:n riveihin

 • Varsinkin voisi kuvitella että toi Terrell Jackson suomipassilla on nyt ainakin R:n kiikarissa.

 • 69ersin 2016 pelaajaluettelossa oli 33 nimeä. Eikö näiden olisi pitänyt olla sopimuspelaajia, jotka siis ovat sopineet pelaavansa kesällä 2016? Ja vaikka liittoon olisi toimitettu joku erillinen 25 pelaajan lista, niin silti ihmetyttää, että noista 25-33 sopimuspelaajasta yhteensä 10-18 loukkaa itsensä niin pahasti, että kestää vähintään puoli vuotta kuntoutua / rikkoo sopimuksensa ja 69ersin johto antaa sen tapahtua seurauksista huolimatta ja nyt kollektiivisesti armahtaa sopimusrikkojat.

 • Ei todella täsmää….siis tuossa sepustuksessasi, jossa ei ole päätä eikä häntää…mitä yrität oikein sanoa?

 • Sixtarien listalla toi paljon esillä ollut Rafael Pineda on mielenkiintoinen nimi markkinoilla. Heinäkuun alussa monella seuralla mahdollisuus paikata puolustuksen virhearviointeja ja kauankohan siihen menee että Rafael on ollut Suomen sosiaaliturvajärjestelmän piirissä ne vaadittavat kolme vuotta. Siitä eteenpäin hänkin pelaa suomi-statuksella.

 • Minkälaista sakkos muuten Sixtateille on tulossa luovutuksesta?

 • Varmaan sitä, että 69ers on julkaissut 33 pelaajan rosterin ja liittohallitus hyväksynyt vähintään 25 pelaajan rosterin (koska ovat lisenssin myöntäneet?) ja nyt 69ers ilmoittaa etteivät voi pelata koska pelaajia n.15. eikä heillä ole edes näköpiirissä, että saisivat kasaan touko-kesäkuuhun mennessä 25 pelaajaa. Toi kollektiivinen armahdus ei kyllä suoraan selviä 69ers tiedotteesta, mutta sopimusrikkojat lienee niitä, jotka ovat sopineet pelaavansa 69ersissa, mutta tiedotteen mukaan osa pelaajista on siirtynyt muualle. Aika spekulointia, mutta kysymys lienee onko todellisia sopimuksia lokakuun lopussa ollut riittävästi eli julkaistua määrää.

 • Taft on varmaan suurin hyötyjä Sixtarien tragediassa. LInjamiehiä kaipaavat kovasti vaikka Stokes on onnistunut houkuttelemaan joukkueen rinkiin monta mielenkiintoista ja koripallotaustaista nimeä. Edelleen mysteerinä on tämä yksi Europlayers signaus-ilmoitus jota Taft ei ole noteerannut omilla sivuillaan??

  Taft on varmaan suurin hyötyjä Sixtarien tragediassa. LInjamiehiä kaipaavat kovasti vaikka Stokes on onnistunut houkuttelemaan joukkueen rinkiin monta mielenkiintoista ja koripallotaustaista nimeä. Edelleen mysteerinä on tämä yksi Europlayers signaus-ilmoitus jota Taft ei ole noteerannut omilla sivuillaan??

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=50817

 • TAFTin onneksi laadukkaita linjamiehiä jää numerohemmoilta vaikka kuinka monta.

 • No ei toi mikään automaatti tule olemaan että siirtyvät Taftiin. Porvoo voi olla ihan yhtä hyvä vaihtoehto eikä Wolvoillakaan ole liikaa rosterissaan ainakaan OL-pelaajia. Missä on hyvä meininki päällä. Roostersilla alkaa olla linjassa jo kovaa kilpailua pelipaikasta joten ellei halua olla puhdas glyry-hunter, suunta ei vie sinne. Sen verran voisi veikata että Stokes houkuttelee Terrel Jacksonin mukaan jo ennestään uus-suomalaisista koottuun rosteriinsa.

 • Yksi tarkennus ja yksi henk. koht. kommentti… Weckströmin siirtyminen ECG:hen oli varmistunut jo tammikuussa.

  On kästittämätöntä, miten vähättelevään sävyyn täällä huudellaan nimimerkkien takaa esim. Malmin suuntaan. Yhtä lailla ovat saaneet aivan uusia naamoja ja nimiä lajiin kuin korkeakoulusarjat. Ja ennen kaikkea uusia katsojia. En tiedä mikä epävarmuus itsestä tai oman seuran tekemisestä saa parjaamaan toisia tuolla tavoin, mutta infantiilia se on. Aika harva kuitenkaan varmaan on edes heidän toimintaansa (tai korkeakoulujen) ollut seuraamassa.

 • Roostersilla uusia harjoituskuvioita ruotsalaisten kanssa. Miksi tuoda paria pelaajaa, kun voi tuoda koko joukkueen? ; )

  http://www.helsinkiroosters.com/2016/02/helsinki-roosters-ja-tyreso-royal-crowns-harjoitusleirille-suomeen/

 • Taft julkaisee tänään uuden QB:n sopimuksen, Dylan Potts

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=47726

  Tämän jälkeenihmetyttää Cedricin rooli ja sitten se joku toinen jenkki–QB joka oman julkaisunsa mukaan on tehnyt myöskin sopimuksen Taftin kanssa.

 • Taft julkaisee tänään uuden QB:n sopimuksen, Dylan Potts

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=47726

  Tämän jälkeenihmetyttää Cedricin rooli ja sitten se joku toinen jenkki–QB joka oman julkaisunsa mukaan on tehnyt myöskin sopimuksen Taftin kanssa.

 • Ja tässä Taftin virallinen julkaisu. Kaverilla on jalkoja scrambläämiseen kun pocketti hajoaa nopeasti ja kättäkin löytyy. Jos vois wildcattiä pelata, niin rissunakin olis kova sana.
  Nyt kyllä ihmetyttää todella sen toisen kuupan tilanne, Tästä Taftin virallisesta julkaisusta voi päätellä, että se kaveri oli varmaan hieman ennenaikaisesti liikkeellä profiilipäivityksensä kanssa.
  http://www.taft.fi/uutiset.html?40626
  http://www.americanfootballinternational.com/preview-in-germany-the-stuttgart-scorpions-face-the-allgau-comets-in-key-south-division-battle/
  http://hilltoppersports.com/roster.aspx?rp_id=1330

 • Eipä se sinne kesken kauden mennyt..

 • Sattumalta huomasin, että Tampereen kovin jenkkifutari ei ole Saintseista vaan pelaa näköjään Pyrinnössä koripalloa. Ei varmaan saisi houkuteltua kesätöihin? :-)

 • Cedric voi pelata RB:na , jalkoja riittää

 • Ei voi.

 • Taft on nyt julkaissut kolmen jenkin sopimukset, Rodriquez, Sisler ja tämä Potts. Jos Cedric ei ole tälle kaudelle saamassa suomi-ststusta, ei hän pelaa missään koska kolmen jenkin kiintiö on täynnä. Taftissa on lisäksi kourallinen koti-jenkkejä joiden status selvinnee kesään mennessä. Aiemmin listalla olleen Jeremy Stacyn nimi on näköjään nyt poistunut. Seitsemän USA-passia taitaa kuitenkin olla uusi ligaennätys?? Kun vielä jostain ilmaantuisi se OL…

 • jos cedric onkin syönyt itsensä hyökkäyksenlinjaan

 • Voihan tuota pelata vaikka Tackle spreadinä, jos hyökkäyksen linjaan ei saa riittävää laatua. Kahdella juoksuvoimaisella QB:lla samaan aikaan kentällä saisi värkättyä melkoisia option kuvioita.

 • Juuri noin, melkoisia kuvioitahan tuolla saataisiin aikaa läpi kauden. Hieno idea.

  Taftin kautta opimme vihdoinkin OL:n merkityksen. Näkymättömiä miehiä joita ilman ei voi menestyä.

 • ex- 69ers Charles McCrea jatkaa Warsaw Sharksin riveissä myös ensi kaudella.
  http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=1108

 • Mikäköhän episodi tämä oli Taftin kanssa. Kaveri julkaisi signauksensa jo ajat sitten joukkueen kanssa. Nyt kun eilen Taft julkaisi seuraavan QB:n on signaus poistunut Tyrae Reidin profiilista, mutta nykyisenä joukkueena on edelleen ”Vantaan TAFT (Europe: 1st Division)”.

 • Royals julkaisi tavoitteet vuosille 2016 – 2018. Vaahteramalja pelataan mahdollisesti Vaasassa 2017. Mukavaa vaihtelua Sonera Stadioniin ja uutta yleisöäkin varmaan saataisiin lajin pariin ja ehkä kustannuksetkin ovat pienemmät kuin Sonera Stadionilla. Vaasan voittaessa tavoitteiden mukaan 2018 Vaahteran, voisi kenttänä toimia silloinkin Kaarlen kenttä. Myös Suomi -Ruotsi ottelu voitaisiin silloin siirtää Vaasaan pelattavaksi.
  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=4073

 • Liitto ilmoittanut tänään että 69ers vetäytynyt myös U17 ja U19 sarjoista joihin ilmoittautunut. Tullee isot sakot seuralle…

 • Ei ole enää seuraa mitä sakottaa.

 • Kaikki joilla on jotain avautumista tai kysymyksiä 69ers toiminnasta voivat osoittaa kysymykset suoraan minulle, yhteystietoni ovat julkisia joten ei liene ongelmaa kaivaa niitä esiin! Täällä niiden puiminen ei auta ketään ei se myöskään haittaa enään seuraa itseään joten miksi?

  Täällä nimettömänä huutelu ei johda mihinkään hyvään varsinkaan kun emme ole enään missään juurikaan vaikuttamassa!

  Tämän kanavan samoin kun suoli24 anti lajille on ollut viimeiset vuodet on ollut todella huono, ei yhtään järkevää ketjua joka veisi lajia eteenpäin vaan pelkästään negatiivistä ja monesti todella ala-arvoista kirjoittelelua. Mikään seura tai taho ei näistä kanavista ole hyötynyt mitään!

  Kiitos näistä vuosista kaikille osapuolille tasaisesti, teillä on hieno tulevaisuus edessä lajina kun vain keskitytte olennaiseen eli oman seuran/liiton asioiden eteenpäin viemiseen yhdessä ettekä kateellisina yritä kampittaa naapuria!
  Viimeiset vuodet on yhteistyö helsingin alueella mennyt todella hyvin eteenpäin seurojen johtojen taholta mikä on hieno asia ja tulevaisuuden kannalta hyvä asia jos sitä vain saadaan vielä entisestään parannettua.

  Kuten kirjoitin tuossa aikaisemmin jokainen nimettömänä tehty herjaus tai negatiivinen kirjoittelua näillä foorumeilla ei vie lajia eikä seuroja mitenkään eteenpäin ja olisi hienoa nähdä että tämä hieno laji nousisi Suomessa valta-lajien kanssa samalle viivalle.

  KIITOS ja nähdään kentän laidalla tulevina kesinä, toivottavasti löytyy vielä hyvää makaraa kioskista ;)

  T. Jukka Finni Helsinki 69ers PJ

  P.S Kirjoitusvirheistä on myös turha tässä kuittailla kun ei minua enään tähän ikään haittaa

 • Kiitos Jukka menneistä vuosista ja panostuksesta seurasi ja lajin eteen. Toivottavasti tuomaroit kesällä otteluita, meidän kaikkien Jukkien kanssa.

 • 69ersin edustaja kommentoi eri medioissa esillä olevaa keskustelua katkeran oloisena. Nykyisessä somessakin pätee vanha viisaus: niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Ne seurat jotka viestivät avoimesti ja ajantasaisesti hyvistä ja huonoista uutisistaan säästyvät pääosin ikävimmiltä kommenteilta. Seurat joiden viestintä on huhujen varassa saavat päälleen lastin erilaatuista arvostelua. Gridironin keskustelua ja Suomi24:n keskustelua en rinnastaisi toisiinsa koska ero keskustelun laadussa on suuri.

  Jos Helsinki 69ersin taival on loppumassa kaikilla toiminta-alueillaan olisi siitä asiallista jossain kertoa. Jos seura ei asiasta itse kerro kerrotaan asiasta eri vivahtein yksittäisten ihmisten toimesta kaikkia niitä kaanvia pitkin jotka ovat somessa nykyään tarjolla. Sixtarit pelasi suomalaisen jenkkifutiksen korkeimmalla sarjatasolla ja sen tekemiset ja tekemättömyydet kiinnostavat kaikkia ihmisiä jotka lajia Suomessa seuraavat halusi seura sitä itse tai ei. Lajimme on kasvamassa suuremmaksi ja julkisuuden kanssa on opittava elämään ja sitä osin hallitsemaan.

 • Seuratoimintaa sisältä päin eri seuroissa nähneenä ja toiminnassa mukana olleena kommentoin näin: on vain hyväksyttävä myös se fakta, että kaikkia asioita ei yksinkertaisesti voi repiä auki julkisesti, koska niihin saattaa liittyä henkilöitä (pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä), tilanteita ja olosuhteita, joiden avaaminen saattaa loukata jonkun yksityisyyttä tai mennä muuten vain hyvän maun rajoilla. Kulisseissa aina tapahtuu. Pelaajat vaihtavat seuraa, asioita tapahtuu kentän ulkopuolella, jotka vaikuttavat seurojen toimintaan positiivisesti ja negatiivisesti, eikä näiden puiminen julkisesti palvele ketään. Korkeintaan pyörittää lisää juoruja, mikä ei johda mihinkään. Seuran toimintaa voi ja pitää hoitaa asiallisesti, niin taloutta, tiedotusta, rekrytointia, sponsoriyhteistyötä, mutta ei se tarkoita sitä, että kaikki käänteet pitää puida julkisesti kuin jossain paljastuskirjassa tai jatkokertomuksena Seiskan sivuilla. Jokainen Suomen jenkkifutishistorian aikana syntynyt ja kaatunut seura ja edelleen toimiva seura on lajinsa lähettiläs ja tehnyt paljon hyvää lajin edistämiseksi kentällä ja kentän ulkopuolella. Liiton sisälläkin tapahtuu paljon asioita, jotka tekevät hyvää lajille, mutta eihän se estä kaiken maailman neganiiloja ja pyryharakoita takertumasta tympeisiin pikkuseikkoihin tai epäolennaisuuksiin vain, koska liitto. Laji on tasan niin hyvä kuin tekijänsä, joten valittamiseen, ikävään kommentointiin ja kateuteen suunnattua energiaa kannattaisi käyttää ennemmin hyödyksi ja osallistua. Joukkueet tarvitsevat apua kaikessa, eikä liittokaan varmasti karsasta vapaaehtoisesti tehtyä työtä lajin eteen. Tekijöistä on ja tulee aina olemaan pulaa, mutta pienistä teoista ne isotkin saavutukset rakentuvat.

 • ”…Pelaajat vaihtavat seuraa, asioita tapahtuu kentän ulkopuolella, jotka vaikuttavat seurojen toimintaan positiivisesti ja negatiivisesti, eikä näiden puiminen julkisesti palvele ketään…”

  Häh, tämähän on pääsarjatasolla juuri pain vastoin. Jos pelaaja vaihtaa seuraa niin se on oikeasti julkinen asia jonka pimittäminen johtaa pomminvarmasti huhuihin, spekulointiin ja negatiivisiin viesteihin.

  Urheiluseuraan pätee sama asia kuin muihinkin yhteisöihin kuten yrityksiin. Mitä avoimemmin keskeiset asiat viestitään sitä vähemmän huhuja ja muuta bs-juttuja syntyy tietämättömyyden johdosta. On ilman muuta selvää ja täysin itse aiheutettua, että esim tässä Sixtarien tapauksessa jutut lähtevät liikkeelle kun jengi huomaa, että useammankin pelaajan nimi löytyi sixtarien ohella toisten joukkueiden rostereista. Sellainen ala-aste-tasoinen nyrkkisääntö voisi olla se, että jos pelaaja siirtyy toiseen joukkueeseen, hänen nimensä poistetaan oman joukkueen rosterista.

  Sarjanousija Royals on raikas tuulahdus osin ummehtuneeseen lajikulttuuriin Suomessa. Kerrotaan avoimesti mitä ollaan tekemässä ja perustellaan miksi. Uskalletaan kertoa lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteista ja siten vielä toimitaan viestityn suunnitelman mukaisesti. Toisia tämä näyttää v..tuttavan mutta lajille tama tekee hyvää.

  Jenkkifutis menee eteenpäin vain tekemällä. Viestintä on keskeinen osa kasvuun tähtäävää tekemistä.

 • Kun keskustellaan seurojen tekemisistä, niin kannattaa muistaa että eri seuroilla on erilaiset resurssit toiminnan pyörittämiseen. Tämä näkyy varmaankin selvimmin tiedottamisessa. Joillain seuroilla on laittaa siihen enemmän paukkuja kuin toisilla.

  Jarkan kanssa samaa mieltä että ”Jenkkifutis menee eteenpäin vain tekemällä. Viestintä on keskeinen osa kasvuun tähtäävää tekemistä. ” Mutta jos seuran vähät resurssit joudutaan käyttämään seuran toiminnan pelastamiseen kuten 69ersin kohdalla on ilmeisesti käynyt, niin tämä varmasti näkyy ekana tiedottamisessa.

  Jukka Finni kirjoittaa mielestäni asiaa kommentoidessaan ”jokainen nimettömänä tehty herjaus tai negatiivinen kirjoittelua näillä foorumeilla ei vie lajia eikä seuroja mitenkään eteenpäin”. Varsinkin täällä Gridironilla toivoisin välillä laadukkampaa kommentointia. Suoli24:stä ei niin väliä. Suurin osa tietää sen likasangoksi, eikä välttämättä edes käy siellä.

  Espoon Bluesin ja Loimaan Bisonsin esimerkit osoittavat että muissakaan palloilulajeissa ei joukkueiden pyörittäminen ole aina niin helppoa. Toivotaan että 69ersia ei kuopata lopullisesti, vaan että se saadaan aikanaan nostettua takaisin jaloilleen, kuten TAFT, ECG ja monet muutkin joukkueet.

  On helppoa olla Jukka Finnin kanssa samaa mieltä, että ”olisi hienoa nähdä että tämä hieno laji nousisi Suomessa valta-lajien kanssa samalle viivalle.” Ehkä jonain kauniina päivänä?

 • Täsmennetäänpä nyt muutamaa asiaa ja korjataan ihan selkeitä vääriä käsityksiä.

  ”Häh, tämähän on pääsarjatasolla juuri pain vastoin. Jos pelaaja vaihtaa seuraa niin se on oikeasti julkinen asia jonka pimittäminen johtaa pomminvarmasti huhuihin, spekulointiin ja negatiivisiin viesteihin.”

  Pelaajien siirtymisessä ja siitä tiedottamisessa on hieman käytännön puutteita. Se, että Del Monte -mies sanoo seuralle x ”kyllä” ja pistää nimen seuran x sopimuspaperiin, ei tarkoita vielä sitä, että siirto on tapahtunut. Seuran y, josta Del Monte siirtyy seuraan x, pitää vielä hyväksyä siirto (myös liiton kautta) ja asianmukaisten siirtomaksujen pitää toteutua. Sitten vasta pelaaja on ”julkisesti” siirtynyt. Hämmennystä tässä prosessissa usein aiheuttaa se liian innokas tiedottaminen, jolla halutaan kertoa uudesta pelaajahankinnasta mahdollisimman nopeasti ja usein ennen kuin byrokratian muste on kuivaa. Ymmärrän joukkueiden ja joissain tapauksissa myös pelaajien oman halun kertoa uutisia mahdollisimman nopeasti ja usein avoimuuden lipun alla, mutta moni asia voi mennä pieleen siirroissa, ennen kuin kaikki on selvää. Pelilupaa ei esim. herkeä, jos pelaajan lisenssi- tai jäsenmaksut ovat liitolle tai entiselle joukkueelle pystyssä, doping-asioissa on epäselvää, karenssit eivät ole ummessa (lähinnä kauden aikana) jne. Siirtävän joukkueen etuoikeus on evätä tai pysäyttää siirto yleensä sääntöihin perustuvilla asioilla (ja esittää ne perusteet liitolle). Jos esim. pelaaja itse hiekottaa jättämällä lisenssinsä tai muita (esim. maajoukkueeseen liittyviä) maksuja maksamatta, ei liitto anna pelilupaa millekään sarjatasolle. Silloin on aivan sama, mihin joukkueeseen kyseistä pelaajaa ollaan siirtelemässä. Siirrot voivat myös kaatua silloin, jos seura riitauttaa voimassa olevan pelaajasopimuksen jostain syystä, esim. sopimukseen kirjattujen ja seuralle luvattujen velvoitteiden rikkomisesta jne. Kun sopimusehdot eivät ole täyttyneet, siirto on kaikkea muuta kuin selvä asia.

  ”Sixtarien tapauksessa jutut lähtevät liikkeelle kun jengi huomaa, että useammankin pelaajan nimi löytyi sixtarien ohella toisten joukkueiden rostereista. Sellainen ala-aste-tasoinen nyrkkisääntö voisi olla se, että jos pelaaja siirtyy toiseen joukkueeseen, hänen nimensä poistetaan oman joukkueen rosterista.”

  En tunne sixtareiden kaikkia taustoja, mutta sen tiedän, että viime kauden loputtua ainakin kahden pelaajan osalta siirtouutiset olivat aivan liian ennenaikaisia, kun siirrot olivat kaikkea muuta kuin selviä. Tässä tapauksessa se, että vastaanottavan joukkueen tiedotuksesta ja/tai nettisivujen rosterista vastaava henkilö on hätäillyt, ei ole missään tapauksessa omiaan ainakaan vaimentamaan mitään huhuja. Sixtareiden tapauksessa kuoppaa kaivoi toinen joukkue – hyvää tahtoa olettaen saattaa olla, että ihan tietämättään ja tahtomattaan. Joka tapauksessa, silloin oli kyseessä vastaanottavan joukkueen, ei sixtareiden ongelma.

  ”Sarjanousija Royals on raikas tuulahdus osin ummehtuneeseen lajikulttuuriin Suomessa. Kerrotaan avoimesti mitä ollaan tekemässä ja perustellaan miksi. Uskalletaan kertoa lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteista ja siten vielä toimitaan viestityn suunnitelman mukaisesti. Toisia tämä näyttää v..tuttavan mutta lajille tama tekee hyvää.”

  Vaasassa tehdään paljon hyviä asioita ja oikein. Niputtaisin Vaasan ehdottomasti sellaisten joukkueiden pinoon, jossa nimenomaan osataan pitää myös lajista huolta ja joihin viittasin edellisessä kommentissa. Kaikilla seuroilla ei välttämättä ole laittaa samoja paukkuja tiedottamiseen kuin Vaasalla, Trojansilla tai Roostersilla ja useimmissa tapauksissa asia on myös priorisointikysymys. Joukkueiden vapaaehtoistyöntekijät ja seura-aktiivit ovat usein 3-5 hengen joukko ja tekemistä riittää yli 300 päiväksi vuodessa muiden toimien ohella.

  ”Jenkkifutis menee eteenpäin vain tekemällä. Viestintä on keskeinen osa kasvuun tähtäävää tekemistä.”

  Viestintä on vaikea laji, mutta viitatessasi yritysmaailmaan unohdit myös tärkeän ohjenuoran, jota lähes järjestään esim. pörssiyriykset noudattavat: huhuja ei kommentoida ja asioista kerrotaan vasta sitten, kun tiedotettavaa on ja silloinkin tarpeellinen määrä. Lain vaatima avoimuus tunnusluvuista yms. sitten erikseen. En vertaa suomalaista jenkkifutisseuraa kansainväliseen pörssiyhtiöön, etenkin kun pienillä resursseilla ei ole järkevää jahdata oikomassa jokaista nettihuhua, mutta silloin on nimenomaan helpompi antaa asioiden olla.

 • @Jarkka nimimerkki kirjoittaa seurasiirtojen monimutkaisesta maailmasta ja varmaankin kaikkea mainttua draamaa noissa tapahtuu. Se, että joidenkin pelaajien siirroissa on jotain keskeneräistä ei merkitse kuitenkaan sitä että nämä pelaajat voi laittaa sinne omalle sopimuspelaajien listalle kun sopimusta ei ole olemassa. Sopimuksettomien pelaajien listaus sopimuspelaajalistalle on se juttu josta tälläkin palstalla on eniten annettu kyytiä joillekin seuroille.

 • @Jukka Finni: Pääsarjaseuran toiminnasta ei siis saa keskustella tai sitä ei saa arvostella? Kukaan ei varmaankaan aliarvioi esim. Jukan tekemää työtä lajin ja seuran eteen, mutta jos asiat menevät perseelleen, kyllä se pitää myös saada sanoa ääneen, joko nimimerkin takaa tai ei. Loppujen lopuksi avoimuus, keskustelu yms. ovat ainoa konsti ehkäistä tällaiset kaatumiset. Mitä jos julkisuuden painetta olisi ollut enemmän jo alkusyksystä, olisiko lopputulos ollut toinen? Tuskin, mutta on sekin mahdollista.

 • Lajin parissa joillain on vielä aika syvällä se ajattelutapa että ”katsotaan kesällä kentillä”. Tämä tarkoittaa sitä, että sulkeudutaan eikä kerrota omasta tekemisestä mitään ennen kauden alkua. Tällainen umpiossa eläminen on melestäni aikansa elänyttä kulttuuria eikä sillä edistetä lajin kasvamista millään tavalla. Liitto/liiga voisi edelleen lisätä joukkueiden viestintään liittyviä vaatimuksia. Selitys siitä, että seuroilla on erilaiset resurssit on varmasti totta, mutta pääsarjatasolla resurssit pitäisi olla mitoitettuna sarjatason vaatimusten mukaisiksi. Jos seuralla ei ole resursseja taustallaan riittävästi ei linsenssiä pitäisi myöntää. Näköjään tärkeimmät kriteerit nyt ovat SAJL:lle maksettavien maksujen ajallaan maksaminen ja 25 mahdollisen pelaajan nimen kritiikitön listaaminen.

  Tältäkin draamalta olisi todennäköisesti vältytty jos SAJL/Liiga olisi lisenssiauditointinsa yhteydessä oikeasti käynyt läpi ”pelaajasopimusten” todellisen statuksen. Sehän on aika helppoa katsoa, joko allekirjoitettu sopimus on tai sitten ei ole olemassa. Laittaisin osan tapahtuneesta SAJL:n löperön sormienkäpikatselun piikkiin.

  DeeBee on 100% oikeassa siinä, että pääseurasarjan toiminnasta saa ja siitä pitää keskustella ja arvostelua on siedettävä. Näitä lajifoorumeita ei ole liikaa maassamme ja tämä Gridiron on tarjolla olevista laadukkain. Trollauksia on aika vähän ja henkisesti häiriintyneiden roskakirjoituksia tuskin lainkaan (vrt s24).

  ps. jokainen sarjastavetäytyminen on menetys koko lajille. Nämä eivät ole toivottavia vaikka niitä vahingoniloisiakin kantoja varmasti löytyy. Toivottavasti jokainen sixtarien jenkkifutari löytää itselleen hyvän kodin jostain toisesta seurasta tai raunioille organisoitavasta uudesta toiminnasta.

 • Ninerssien tapahtumakulku vain osoitti, että skenen pääsarjatasolle mahtuu tätä nykyä max. kaksi joukkuetta pk-seudulta. ”avoimella tiedottamisella” ynnä muulla scheissella Ninerssien tilanne ei olisi muuttunut pätkääkään. Niiltä vaan loppu pelaajat kesken ja that’s it. Turha vetää mitään muita johtopäätöksiä. Kesällä sitten nähdään missä muut joukkueet seilaa. On kuitenkin tulossa kaikkien aikojen LiigaKesä – ainakin mun mielestä.

 • Uuden pojan filmi näyttää aika hyvältä, mutta harvoinhan ne huonolta näyttää. Hauska nähdä miten Karppinen ja Hakala rakentaa puolustuksensa. Palikoita on ainakin kasassa.

 • On punakoneella aineksia rakentaa taas yksi kaikkien aikojen puolustuksista. Yksi jenkkipaikkahan on Roolla vielä avoinna kun Brownilla brittipassi

 • Aika kova tulee olemaan myös Trojanssien takakenttä, Runner, Walker, Suojanen, Reponen & Vennelä eivät jää varjoon punakoneen vieressä vaan saattaa olla jopa kovempi.

 • Kovaa tulee oleen kilpailu Roosterssissa. 1 jenkki vielä puuttuu ja rosterissa 54 nimeä. Tämähän tarkoittaa sitä että sikäli kun kaikki on kunnossa niin 9-10 kaveria ei edes pue otteluun.

 • Mites on ton Lusterin kanssa. Onko se kahden passin mies tai vaan USA-statuksella kun niin lukee sen Europlayers-profiilissa. Jos Luster lasketaan jenkiksi on kiintiö täynnä?

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=47644

 • Se on UK miehiä eli kahden passin kaveri.

 • Muistaakseni Lusterin isä brittiläinen, eli kaksi passia löytyy.

 • Jos tähän väliin heittää rosterien ja tiedossa olevien siirtojen pohjalta nopean arvion, niin:

  Roosterit ei tule häviämään otteluakaan ensi suvena.

  Turku heittää Miro-arpaa ja pärjännee finaaliin saakka koska hyvä runko, lähtökohtaisesti pätevät tuontimiehet(kunhan Jokke ei hölmöile itseää ulos ratkaisupeleistä) ja mahdollisuus pyörittää kahta jenkkiä hyökköyksessä.

  ÄäsJoki tarvii tukun päteviä importteja, koska kylänmiesten rivit ei valitettavasti ole tarpeeksi syvät. Historiallinen pleijaripoppoo sinnittelee todennäköisesi jatkopeleihin muukalaislegioonana.

  Porgoo tuntuu hupenevan. Täysin riippuvainen tuontimiehistä ja niiden laadusta. En usko yltävän runkosarjaa syksymmälle, kuin onnenkantamoisella. Ainiin Pineda? Anyone?

  TAFTista mahdotonta sanoa mitään varmaa. Jos jostain härmistyy tukku hyökkäyksen linjamiehiä, niin miksei tällä sekalaisella urheilijapoppoolla voisi järjestää jopa pelejä? Tuskin paria voittoa enempää kuitenkaan.

  Wasa voi olla kovakin joukkue, jos löytävät hyvän pelinrakentajan. Seppo osaa futista ja ruotsalaisyhteistyön hedelmät voi arvostella vasta syssymmällä. Pleijarijahdissa mukana ja päättänee kautensa sijoituksissa puolivälin tuntumaan.

  Saintsin puolesta harmittaa, ettei Bialostok lähtenyt koittamaan liigavauhtia Mansen paidassa, vaan eläköityi divarimestarina. Rungossa on päteviä pelureita ja Pinta tuo x-factoria hyökkäykseen. Rosteri ei kuitenkaan ole tarpeeksi leveä ellei satsausmahdollisuuksia eurotuonteihin löydy. Jos jenkit osuu nappiin ja Pyynikille lennätetään pari tasokasta eurooppalaista monitoimimiestä voi pleijaribussi hyvinkin lähteä pirkanmaalta.

 • Aiheen vierestä, kun ei löydy sopivaa juttua, jonka alle kirjoittaa.

  Amazonissa on ilmestynyt jännitysromaani, jossa maailmalla seikkailee suomalainen jefutähti. Ei kerro jefusta sinänsä, mutta jefuakin on yllättävissä tilanteissa.
  http://www.amazon.de/gp/product/B01BRVLAWW?%2AVersion%2A=1&%2Aentries%2A=0

 • https://www.youtube.com/watch?v=aVhOCrhRaJ4, ainaki o nousijalla ameriikan meininki. Ei riittäny ruatti, vaan ny mennähä jo oikeen isonveren taakke.

 • Alkoko jännittämähä?

 • No pikkaase sitäki, täs terpyä orotelles…

 • Ex-Croco kuuppa Dpug Webster on tehnyt sopimuksen Tsekkeihin edelliskauden finaalin hävinneeseen Bribram Bobcatsiin. Saapa nähdä viekö Doug joukkueensa tällä kaudella mestaruuteen ? Tosin Prague Black Panthers on kova kanto kaskessa käännettäväksi.

 • @Jassoo, Jaa, vai meinaa Vaasa hakea VaahteraMaljan isännöintiä kaudelle 2017 ? Öhöm, tjaah … muuten hyvä mutta mitä jos siinä matsissa pelaisi vaikkapa (kuvitteelliset) finalistit Porvoo ja Vantaa ? Hirveesti kiinnostaisi jengiä Uudellamaalta lähteä katsomaan peliään Vaasaan ? Forget it – Maple Bowl on titteliottelu ja siten sitä ei pidä koskaan pelata ja järjestää missään muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Fakta.

 • Tehdään niin kuin aina ennenkin… Vaahteramaljan kiinnostus pohjamudissa 2-3000 katsojan luokkaa… Mitä sitten jos pääkaupunkiseudulta ei tule kukaan? Jos tulee kuitenkin sama määrä katsomaan peliä olisi kyseessä voitto lajille nimittäin tulisi sinne sitten niitä uusia kuluttajia joita lajimme kaipaa todella paljon. 35 + vuotta tehty yhdellä kaavalla ja mennään alaspäin maljan suhteen niin olisko aika edes katsoa se toinen kortti?

 • Vai olisiko aika ottaa sormi pois nenästä siellä liiton toimistolla ja vaikka koittaa markkinoida lajia. Sillä edellytyksellä tietysti ettei kaikkia rahoja ole hassattu liiton edustuskuluihin.

 • Missäköhän se vaahteramalja sitten palloiltaisiin? Mikä kaupunki tarjoaa Helsinkiä vastaavat majoitus- ja matkustuspuitteet? Puhumattakaan uskottavasta kentästä/stadionista. Joo, Sonera on kooltaan ylimitoitettu, mutta väitän, että sinne löytää useampi lajille uusi asiakas joka vuosi, kuin mihinkään toisen kaupungin vaihtoehtoon.

  Hinnat pitäisi ehdottomasti painaa alas, sillä nyt jopa pk- ja lähiseutujuen jenkkifutarit jää kotiinsa katsomaan matsia pay-per-viewllä PROlta sensijaan, että ottaisivat gimmat ja kaverit mukaan nauttimaan suomijefun vuoden tapahtumasta. Tässä täytyy liiton ymmärtää nähdä metsä puilta. Esimerkkinä GFLn mestaruusmatsin piletit makso viime vuonna noin puolet Vaahteramaljalipun hinnasta ja kyseessä on kuitenkin ehdottomasti Euroopan kovimman liigan ykkössessio.

  Kaljakatsomoon kahellakympillä ja sikaosastolle viidellätoista niin saadaan lehtereille lisää jengiä. SAJL; ei tää oikeesti oo vaikeeta!

 • No Vaasassa on järjestetty Kalevan Kisat useasti, viimeksi pari vuotta sitten. Kyllä yhden pallopelin järjestää. Kannattaa ottaa laput silmiltä, ja uskaltautua sporakiskojen ulkopuolelle. Saatat hämmästyä.

 • Mitäpä jos (kuvitteellisesti) finaalissa ei olisikaan etelän joukkueita vaan vaikkapa sjoki ja Tampere? Loppuottelua pitää mielestäni kierrättää ympäri Suomea. Päätös ottelupaikasta voitaisiin tehdä jo pari vuotta etukäteen. Tällä järjestelyllä tapahtumaa saadaan rauhassa rakentaa jokaisen kaupungin näköiseksi. Paikkakunnan pitää tietenkin kyetä tarjoamaan tarpeelliset puitteet kauden huipennukseen. Tällaisella järjestelmällä tapahtuma kehittyy ja lajin näkyvyys kasvaa entisestään. Vaasassa ottelu kyetään järjestämään ongelmitta, majoitus kapasiteetista, liikenneyhteyksistä yms ei ole puutetta. Ainut ongelma on että Vaasassa stadionille ei pääse sporalla. On meidän jokaisen lajin parissa viihtyvän etu, että katsoja määrät kasvavat ja saadaan lisää lajin harrastajia. Tämä voisi olla yksi konkreettinen teko asian suhteen. Kannatan erityisesti vaahteramaljan pelaamista eri paikkakunnilla ja Vaasa voisi olla ensimmäisenä. Seuraavana vuonna sitten jonkun muun vuoro!

 • Ehdottomasti juuri näin. Niin kauan kun pärjätään Olympiastadionin kapasiteettia pienemmillä kentillä pitäisi kierrättää maljaottelua. Suomessa hyvinkin 5-10 Kaupunkia missä voisi järjestää. Tietysti Liigapaikkakunnilla, onhan oman kaupungin joukkueella mahdollisuudet pelata ko. ottelussa.

 • SAJL:n poppoolle motivaationa Vaasan Vaahteramaljasta lisäksi se, että pääsee laskuttamaan matkakulut ja päivärahat!

 • Jos Vaasassa pelattavassa Vaahteramaljassa olisi vastakkain esimerkiksi vaikkapa Tampere ja Turku, niin montakohan katsojaa olisi lehtereillä? Hyvä jos päästäisi Rojaalien kotiotteluiden katsojalukuihin, vaikka ne suomalaisittain upeat luvut ovatkin.

  PK-seudulla ja parin tunnin ajomatkan päässä asuu villisti veikaten yli 50, ehkä jopa yli 60% suomen aktiivisesta jefukansasta ja tästä massasta koostuu myös pääosin maljayleisö. Jos näitä ihmisiä on nykyään vaikea saada sporalla Töölöön, niin monenko kuvittelette matkaavan esim lakeuksille?

  Näkökulmasta ja miemipiteistä riippumatta kaikki tiet vie suomessa pääkaupunkiin, ja puhtaasti muuttotilastojen valossa aina vain enemmän. Ymmärrän, että Helsinki-syndrooma painaa sielua ja maistuu mullalle, eikä Vaahteramaljaa pääse katsomaan kävelymatkan päästä, mutta miltä näyttää markkinointirapsa, jossa suomen jefun päätapahtumaa oli seuraamassa huimat 1000 ihmistä?

 • Stadilaisena ja lähes 30 vuotta lajin parissa eläneenä olen ehdottomasti sen kannalla, että loppuottelupaikkaa tulisi kierrättää valikoiden myös muilla paikkakunnilla, joiden seuroilla on oikeasti reurssit tapahtuman järjestämiseen. Nykyinen SAJL:n pakkopullarahastusautomaatti ei ole tarjonnut mitään uutta vuosikausiin vaikka pelin näkökulmasta järjestelyt ovat olleet keskimääräisellä OK-tasolla. Paikalle on valunut suurin piirtein sama katsojajengi vuodesta toiseen eikä lipunmyynnissä ole nähty kovinkaan suuria vaihteluita pitkään aikaan. Ja jos se ”oma jengi” ei ole finaalissa mukana, ei ole juurikaan ollut kiksejä vääntäytyä paikalle kun kotikatsomon vaihtoehtokin on ollut olemassa.

  Vaasa voisi tuoda maljaan uusia tuulia oheistapahtumineen matkan päästä tulevien viihtyvyyden huomioiden. Uskon itse että muuttamalla konseptia saadaa aikaan muutoksia. Vahva KYLLÄ maljan viemiseen stadin ulkopuolelle – vaikkapa Vaasaan.

 • Nimenomaan. Samat tunarit raahautuu mestoille, oli finaalissa jengi mistä tahansa. Lisäksi ehkä tilausbussillinen tai pari faneja jos kyseessä joku kaukaisempi joukkue. Jos Malja rouhittaisiin jossain muualla, ei mestoille todnäk saataisi väkeä. Varsinkaan nykyisillä lipunhinnoilla. Ajatus kiertävästä finaalikaupungista on aivan helvetin hieno, mutta odotuksien ja mahdollisuuksien kohtaaminen tässäkohtaa valitettavasti utopiaa.

 • Emme ole koskaan siirtänyt Vaahteramaljaa Stadin ulkopuolelle. Se on utopiaa, emmekä koskaan tule sitä maakuntiin siirtämään…

  https://www.youtube.com/watch?v=PfgycAOT0KI

 • Eikös sitä muutama kerta ole Vantaalla pelattu? Vai sekö kuuluu nykyään Stadiin?

 • 2009-2010 Vantaalla

 • Seinäjoki on anonut maljaa takavuosina, ei myönnetty. Voisihan sitä joku vuosi kokeilla ja katsoa miten käy. Vaasassa on muutenkin ollut buumi päällä. Olisiko aivan mahdoton ajatus järjestää viikon kestävä promo- kiertue tapahtumineen paikkakunnalla, joka huipentuisi maljaotteluun? Hienoa jos sattuisi oman kylän pojat pelaamaan, mutta se ei ole välttämättömyys katsojien saamiseksi. Kokoajan puhutaan siitä että pk-seutu on liian täynnä joukkueita jne. eikö juuri silloin kannattaisi yrittää kasvaa muualla? Se vaatii työtä ja olisi mukavaa jos liiton työntekijät olisi aktiivisesti mukana lajin edistämisessä myös pk- seudun ulkopuolella, siis ihan fyysisesti ja tapahtumia järjestämässä.

 • Aika heikko näyttö Vaasalta se, ettei voi tarjota Royalsille kenttävuoroa perjantaille. Ainoa joukkue jonka kotiottelua ei televisioida ensi kaudella. Lähde nyt sitten tuohon Vaahteramaljaa rakentamaan.

  Olisi ollut mukava nähdä telkkarista Vaasan meininki. Eihän tuo ole Royalsin vika mutta ei laji kyllä minkään kuninkaallisen asemassa ole Vaasassakaan.

 • Tämähän on loistava tilaisuus mitata etelän joukkueiden fanikulttuuri, jos oma joukkue on finaalissa eivätkä fanit viitsi matkustaa kannustamaan Vaasaan omiaan, niin ei tälläinen joukkue ansaitse finaalia kotikentälleen.
  Seinäjokisia faneja oli viime finaalissa reilu 500.
  Maljastalle vastaus kysymykseen ”mikä kaupunki pystyy tarjoamaan helsinkiä vastaavat majoitus , matkustuspuitteet, sekä uskottavan stadionin.
  Ainakin Turku, tampere, Seinäjoki, Vaasa ja Vantaa.

 • Muistaakseni vantaalla pelattiin myös siksi, että ex. finnair pyhättöä ei saatu varattua, kun siellä oli joku kansallinen potkupallopeli. Eli siksi se vietiin kehä 3 ulkopuolelle. Ja ei pahalla, mutta on täysin älytöntä kuvitella, että malja pelattaisiin vaasassa :)

 • Hyvää argumentointia suuntaan ja toiseen Maljasta. Propsit Vaasaan että ovat julkisesti tuoneet tavoitteen kaiken kansan nähtäväksi, hienoa että organisaatio ja pelillisten tavoitteiden lisäksi haluavat isännöidä Maljaa. Itse varmasti lähtisin katsomaan. Nyt effortin tekee liitto ja sama kaava toistuu joka vuosi. Ja katsojamäärä on se 2,5-3 tuhatta. Vaasassa en usko että menisi tuon yli ellei olisi Crocot ja Royals vastakkain. Mutta toivottavasti tämä nostaa panostuksia myös Maljaan liiton puolella. Uusia ideoita varmasti kaivataan promojen puolesta miten porukkaa saadaan. Hyvä esimerkki oli esim viime vkonloppuna Ylen kanavilta tullut eri lajien SM-viikko. Milloin ultimate ja kahvakuulakisat on saaneet vastaavaa huomiota? Voisiko esim rugbyn, lacrossen, maahockeyn tms kanssa tehdä yhteistyötä jossa kaikki hyötyvät. Ennen kuin joku alkaa keksimään syitä miksi ei niin sanon vaan että pidän Vaasan ennakkoluulottomasta can do asenteesta. Sillä lajia rakennetaan.

 • Jaa, että Vaahteramaljaa ei voida järjestää pk-seudun ulkopuolella, koska siellä on kaikki fanit. Sallikaa minun nauraa!

  Katsojakeskiarvot runkosarjassa kaudella 2015:
  Roosters 470
  Taft 237
  69ers 234
  Butchers 315
  PK-seutu + Porvoo = 1256

  Trojans 819 (+välierä 1143)

  Crocodiles 625 (+välierä 936)
  Royals 1005 (+välierä 1420)
  Saints 410

  Crocot, Saints ja Royals kerää yhteensä saman verran katsojia kuin kaikki etelän joukkueet, Turku mukaanlukien. Ottaen huomioon, että pääkaupunkiseudulla pelataan käytännössä aina paikallisotteluita, niin täytyy kyllä ihmtellä, että mistä nuo edes 2900, katsojaa löytää tiensä Vaahteramaljaan. Veikkaampa, että pitkälti kehä iii:n ulkopuolelta. Jos ei tämä kerro, että jotain on tehty pahasti päin vittua, niin mikä?

  On korkea aika antaa muiden yrittää. Uskallan luvata, että siinä vaiheessa kun malja järjestetään Vaasassa, on ottelutapahtuma ja markkinointi sitä luokkaa, että sinne löytää muutkin kuin kaikkein vihkiytyneimmät fanit. Sitähän laji tarvitsee.

 • Leikitäänpäs hieman numeroilla:
  Uudellamaalla on 1,6milj asukasta, pohjanmaalla 180t asukasta (n.11% uudenmaan asukasluvusta), enneusteen mukaan 2040 uudellamaalla 1,9milj ja pohjanmaalla 202 tuhatta.
  Eli uudellemaalle enneusteen mukaan tulee 100 000 uutta asukasta enemmän 2040 vuoteen, mennessä kuin pohjanmaalla on yhteensä.

  Sitten kysymyksiä:
  1.Kumpi maakunta on näkyvyyden kannalta tärkeämpi lajille uusien fanien kannalta ?
  2. Kummassa paikassa saadaan enemmän ”uusia” kontakteja lajiin?
  a) Vaasan torilla
  b) Narikka torilla

  … ja seuraava kommentoija voi keksiä lisäkysymylksiä.

  Ps. Minusta tämä on niin selvä asia etten voi ymmärtää tätä jauhantaa.

 • Se Stadin Narinkkatorille pystytetty snagari jossa saa heittää palloa ja lavalla käy joku heittämässä settiä hetken ei ole oikeasti tuonut varmaankaan yhtään uutta katsojaa Vaahteramaljaan eikä yhtään uutta pelaajaa joukkueisiin.

  Vaasa on tehnyt tähän mennessä uskomattoman hienoa duunia lajin eteen ja saa varmasti huikeasti suuremman yleisön sekä paikan päälle, mutta myös median kautta tavoitettua. Se että nää väsähtäneet sporalla paikalle tulevat glorydays hemmot ei jatksa matkustaa kehä III:n ulkopuolelle on ihan oma juttu. Lajin on uudistuttava ja on hiemoa jos liigaseurat ryhtyisivät kilpailemaan siitä, kuka järjestää parhaan finaalitilaisuden.

  Tsemppiä Vaasaan tälle hankkeelle ja uskon että se toteutuu. Muutsovastrina saadaan kyllä nujerrettua määrätietoisella ja tasokkaalla duunilla.

 • Niin, kummassa paikassa on viime vuosina saatu enemmän uusia kontakteja lajiin
  ? Vaasassa ainakin todistetusti yli 2000 UUTTA kontaktia Suomi-jefuun viimeisen kolmen vuoden aikana (nähnyt pelin paikan päällä). Näistä todistetusti vähintään 1000 alkanut seuraamaan lajia säännöllisesti. Mites Uudellamaalla?

 • @M.bo. Mitkäs ne pääkaupunkiseudun näkyvyys elementit on ollut viime vuosina jefu tapahtumia silmällä pitäen?
  Noihin sun kommenteihin vedoten Pohjanmaalla ja muualla suomessa tehdään huomattavasti parempaa työtä lajin eteen, noihin numeroihin vedoten.

 • Mitä hävittävää kenellekkään olisi siinä, jos Vaahteramalja annettaisiin, vaikka vain kokeeksi, Vaasan järjestettäväksi, jos he kerran ovat siihen halukkaita? Ja menkää nyt samalla vähän itseenne. Kuka olisi edes uskonut, että Seppo & Co nostaa homman sille tasolle missä se Vaasassa on tällä hetkellä? En minä ainakaan. Ja mitä siitä nyt on aikaa, kolmisen vuotta? Go for it, Royals!

 • Jos malja järjestetään jollakin muulla paikkakunnalla kuin Helsingissä, häviäjinä ovat ne mukavoituneet vellipyllyt jotka ilmeisesti täällä taistelevat jääräpäisesti kaikkia uudistuksia vastaan.

  Itse uskon että finaalin järjestäminen ihan missä tahansa muualla kuin iänikuisessa Helsingissä (tai pakosta Vantaalla) olisi koko lajille merkittävä piristysruiske. Finaaliviikonlopusta saa rakennettua merkittävän ja monipuolisen tapahtuman sellaisella paikkakunnalla, jossa sen huomioarvo on suuri. Helsingissä Vaahteramalja on tärkeä tapahtuma anoastaan niille samoille laji-ihmisille jotka vuodesta toiseen jaksavat paikalle vääntäytyä ja ne Narinkkatorin pakkopullat ovat lähinnä säälittäviä räpeltelyjä.

 • M.bo@
  Eihän finaalin siirtäminen vaasaan tarkoita ettei narikkatorilla voisi enää etsiä uusia kontakteja.
  Senkun menee ennen jokaista runkkarimatsia torille buffaamaan, näin Vaasassakin toimitaan.

 • Ehkä ydinkysymys onkin se että jos Vaasassa pelataan Malja ja vastakkain olisi vaikka Roosters ja Trojans, moniko pohjanmaalainen tulisi paikalle? AI niin mutta sehän ei selviä kuin kokeilemalla. Se että homma menisi Vaasaan, vaatisi sen että Vaasa olisi järjestäjä ja ottaisi riskin/korjaisi tuoton. Muussa tapauksessa liiton nykyisellä markkinointi”koneistolla” tulos ei varmastikaan olisi sama kuin mitä Vaasassa tapahtuu omalla effortilla.

 • En olisi kovin huolissani vaikka vastakkain olisikin Roo-Tro. Iso osa Royalsin menestystä on nimenomaan ottelutapahtuman onnistunut toyeutus ja markkinointi. Todella moni katsoja tulee otteluun viihtymään, uudestaan ja uudestaan, vaikkei ymmärrä lajista sen taivaallista.

 • Taitaa maljan tuotto olla jotain 30 000e paikkeilla.
  20e lipuilla ja noin 2000hengen katsomolla olisi Vaasa jo omillaan.
  Järjestäminen on vaan paljon halvempaa maakunnissa kuin Helsingissä. Toki VIP porukan paikalle raahaaminen on iso haste liitolle ja vanhoille pelaajille.

 • 2000 katsojaa oli Vaasassa jo Spagettimaljassa 2014, eiköhän tavoite ole vähän korkeammalla, jos malja joskus Vaasassa järjestetään. Katsomokapasiteetti Vaasassa on 5500. Mielenkiinnolla jään odottamaan paljonkon Royals-Crocodiles vetää tulevana kesänä. Raha-asioihin en osaa ottaa kantaa, mutta eiköhän liitto halua oman osansa tuotoista, riippumatta siitä, missä Vaahteramalja pelataan.

 • Royals saisi pitää tuoton, kun eihän se nytkään mene yhdellekään seuralle?

 • Finaalin järjestäminen Vaasassa olisi riman asettaminen perinteistä korkeammalle. Vaasassa olisi varmasti draivia panna parastaan ja SAJL voisi imeä siitä uutta energiaa ja ideoita. Jotenkin vain Vaasassa saadaan lajin ulkopuoliset ihmiset katsomoihin, mistä syntyy suhteellisesti ottaen huimia lukuja. Stadissa pitäisi olla Vaahteramaljassa katsomossa 25000 katsojaa, jotta päästäisiin samaan kuin Vaasassa Spagettimaljassa. Tämä ei ole kritiikkiä liittoa kohtaan, vaan realiteettien toteamista. Tarvitaan uusi aalto. Vaasassa välierässä 5000 katsojaa ja Vaahteramaljassa Olympiastadionilla 50000 katsojaa. Miltä kuulostaisi?

 • Jotta stadikalle saatais finaaliin joskus 50 000 katsojaa, täytyis kyllä sit käyttää sitä Mato Valtosen reseptiä: katsojat haetaan kotoa, tarjotaan ilmasta viinaa ja pääesiintyjänä pitäs olla jeesus.

 • Jos Vaasassa on oikeesti toi 2000 kiinnostunutta lajin ystävää….niin ne kun saadaan liikkeelle Sonera stadionille joka vuosi……silloinhan finaalissa ois ainakin se 5000 katsojaa…eikö????????? Jos kokeilis näin päin ekaks,kun se joka tapauksessa pääkaupunkiseudulla tänäkin vuonna järjestetään…

 • Aivan erinomaista logiikkaa Jamo…

  Vitsit vitsinä. Vaasassa on onnistuttu sitouttamaan lajiummikkoja katsomoon hyvällä markkinoinnilla ja tapahtumalla. Ansaitsevat ehdottomasti mahdollisuuden maljan järjestämiseen.

 • eihän Vaasassa voida järjestää Maljaa televisioinnin takia.. Sehän vie katsojat pois.

 • http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3728

  Vähän erilainen, mutta mielenkiintoinen haastattelu uudesta valmentajasta.

 • Ei ole kovin helppoa joukkueiden pyörittäminen vanhemmissakaan lajeissa. Jo toinen korisjoukkue vaikeuksissa.

  http://yle.fi/urheilu/ikavat_koripallouutiset_saavat_jatkoa__nyt_myos_ktp-basket_konkurssiuhan_alla/8706334

 • Ei kai ole kahta sanaa mikä syynä koripallojoukkueiden konkursseihin. Muiden lajien olisi hyvä reagoida ajoissa. Myös jefun…

 • Pelimiehen ottama?

 • Tämä varmaankin yleistyy myös jefukentillä tulevana kesänä… sallittua or not. Toivottavasti seurat itse striimaavat matseja, niin vältytään turhalta nokka pokalta ja puhelimien takavarikoimiselta.
  http://yle.fi/uutiset/luvaton_livestriimaus_lentopallopelissa__totta_kai_se_on_iso_ongelma/8702369

 • Liigan osalta Nelonen taitaa kieltää seurojen streemauksen, samoin katsojien. Toki sellaista kuraa 99% streemauksist, että ei niitä yli minuuttia jaksa katsoa.

 • Urheilun taloudellinen tila on ahdas. On tosi tarkkaan mietittävä, voidaanko olla ammattilaisjoukkue vai ei . Jefussa nyt ei onneksi ole vielä pro-meininkiä, että pelaajilla olisi palkkasaatavia vaan puhtaasti pelaajamaksuilla mennään. Näin ei tule myöskään sitä harhakuvaa pelaajille, että voisi alkaa hinnoittelemaan itseään.
  Mutta ihan samat realiteetit siellä jefu-seuroissakin on ja kertoo paljon siitä, että jos KTP:n ja Bisonsin ja Bluesin tyyliset seurat kärsii sponsorieurojen puutteesta niin ei niitä ylimääräisiä ole helposti jaossa marginaalijefuunkaan. Tsemppiä seuroihin.

 • Jotta tää arvuuttelu loppuu niin antakaa se Malja sinne Vaasaan. Sitten kun nähdään se 1000 katsojaa seuraamassa Roostersin ja Trojansin finaalia kaudella 2017 niin voidaan todeta, että ei kannata siirtää ja palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Vaasakin voi sitten keskittyä oman, hyvintoimivan konseptinsa kehittämiseen.

 • Vaasallahan on ongelmia jo kenttävuorojen järjestämiseksi perjantaisin telkkarimatseihin niin miten voi odottaa että saisi mitään isompaakaan sitten hoidettua??? Stadi on ainoa paikka missä se järjestetään, piste !!!

 • Mitä luulet, hakisko vaasa maljaa, jos niillä ei olisi stadionia valmiina.
  Stadi finaalipaikkana on kohtalainen varavaihtoehto, mutta mitään uutta tarjottavaa sieltä ei ole tullut sonera stadionin jälkeen.
  Stadiin voidaan palata sitten kun joku sen joukkueista on valmis järkkäämään finaalin, liiton järjestämänä tapahtuma on nähty.

 • Mitä veikkaatte, jos finaali menee huutokaupaksi niin kuka muu kun stadilaiset joukkueet uskaltaa luvata lipputuloja +40.000€?

  Toki muutkin seikat vaikuttaa, mutta toi on +5000€ per liiga seura et halukkaita maksujen nostajia tuskin on jos summa on esim 20.000€

  Oma tarinansa on sitten se haluaako liitto että yksittäinen seura ottaa riskin. Se nähtiinkin jo 90-luvun alussa kun sattuikin satamaan kaatamalla ja tapahtuma tuotti tappiota. Eipä sitten liitto saanutkaan luvattuja rahoja.

  Jos malja menee muualle se pitää silti olla liiton järjestämä, ei yksittäisen seuran all-in vetäisy.

 • Onko täällä nyt joku niin urpo liikeellä, että luulee että Royals hakee maljaa järjestettäväkseen ja odottaa saavansa järjestelyjä vastaan koko tuoton itselleen.

  Maljan vieminen esim Vaasaan on fiksua nimenomaan silloin jos tapahtuma ei ehdottomasti ole liiton järjestämä. Rahanjako on tärkeä, mutta toisarvoinen asia. Liiton järjestämä latteudet on ny katsottu moneen kertaan ja jotain uutta tarvitaan.

 • Ihan vaan mielenkiinnosta, mitä uutta tässä on nyt tulossa?

 • Niin, tuosta samasta mielenkiinnosta olisin itse halukas antamaan Vaahteramaljan järjestelyt jonkun uuden tahon hoidettavaksi. Se mikä olisi uutta olisi ensi kertaa tarjolla varmaankin tapahtumassa.

 • Ihan vaan uteliaisuuttani haluaisin tietää mitäköhän uutta Vaahteramaljaan halutaan?

  Uus puoliaikashow? Itse en kauheesti perustanu viime Maljan puoliaikashowsta. Tosin en oo kauheesti pitäny myöskään parin viime Super Bowlinkaan esityksistä. Eli järjestäjän vaihtuminen ei välttämättä takaa yhtään parempaa showta kuin nykyisinkään. Tietenkin rahalla saa, mut paljonko siihenkään on järkevää käyttää?

  Pelaajien esittely? Kaipa ne vois tulla jostain ”ilmapallokypärän” sisältä, mut onko siinäkään mainittavaa parannusta nykytilaan?

  Palkintojenjako ja lopun ilotulitus? Mitenkä tuon toisella tapaa tekis?

  Tail Gate Party ennen matsia? Siinä ois varmaan parannettavaa ja vois toimia jos on numeroidut paikat. Jos numeroimattomat, niin jengi menee luultavasti varaan hyviä paikkoja itselleen eikä jää portille notkumaan. Tai tulee vähänkin huonommalla ilmalla vast matsin alkuun.

  Mutta pelkän rutinan lisäks ois ihan kiva tietää minkälaisella ohjelmalla Vaahteramalja haluttais järjestettävän?

 • Jospa Vaasassa vaan osataan rakentaa tapahtumia joissa väki saapuu paikalle viihtymään muunkin kuin pelkän pelin takia. Jos Vaahteramalja järjestetään vain pelkästään jefusta kiinnostuneille, ei siihen tarvita mitään muuta kuin kaksi maan parasta joukkuetta kerrallaan pelaamaan. Jos Vaahteramaljasta halutaan jotain vähän suurempaa, jotain sellaista kuin glorydays-aikaan, kun paikalle saapui yli 10.000 katsojaa, pitää konseptia laajentaa pelkästä pelistä.

  Konsepti ei muutu puoliaikaohjelmilla, puhellettavilla kypärilla, halvemmalla makkaralla tai vähän kalliimmalla ilotulituksella. Tiirapaasi, luettelet juuri niitä ottelulle keskeisiä kulmakiviä joiden parissa perinteisesti nysvätään ja joita paremmaksi hinkkaamalla ei vaan saada tapahtumasta suurempaa eikä yleisöön yhtään uusia katsojia. Vaahteramaljan konsepti muuttuu kun tapahtumaa katsotaan itse ottelua laajemmin ja tavoitteena on kytkeä tapahtumien piiriin maksimaalinen määrä ihmisiä – myös lajin ulkopuolisia.

  Mm. Vaasa on sen kokoinen kaupunki että seillä tapahtumasta saadaan koko kaupungin tapahtuma. Stadion täyteen ja oheistapahtumia kylän joka kulmalla. Stadissa tällaiseen ei kyetä paitsi lätkän tai yleisurheilun MM-kotikisojen yhteydessä. Esim pesäpallossa paikallisiin massatapahtumiin on ylletty itä-länsi otteluissa jotka ovat käsittämättömän suosittuja tapahtumia vaikka itse pelillä ei ole vähäisintäkään panosta ja kaikkiaan urheiluna tuo on suorastaan naurettavaa.

  Vahva KYLLÄ-ääni maljan kierrättämiseen muillakin paikkakunnilla. Ja tähän on pakko vielä lisätä että olen syntyperäinen stadilainen, en maaseudun äänenkannattaja.

 • ”Helsingissä järjestettyjen EM-kisojen jälkimainingeissa katsojakunta löysi myös Vaahteramaljaan, jossa tehtiin uusi lähes 10 000 katsojan ennätys. ” http://www.sajl.fi/sarjat/miehet/vaahteraliiga/mestarit/vaahteramaljat-1990-1999/

  Tämä 1991 juuri ennen romahdusta. Tuolloin oli vielä buumi päällä, ja valtakunnallinenkin media oli innoissaan lajista. Tuo taitaa olla ainutkertainen katsojamäärä Vaahteramaljoissa. Tuota ennenkin katsojamäärät oli huomattavasti pienemmät eli nuo EM-kisat lisäsivät silloin mielenkiintoa.

  Olet oikeassa että olisi hyvä jos ottelulla olisi enemmän näkyvyyttä edeltävällä viikolla. Vaasassa ja monella muullakin paikkakunnalla saadaan varmasti tapahtumalle parempi näkyvyys kuin Helsingissä, tuoko se sitten enemmän katsojia on toinen juttu.

  En itsekään vastusta Vaahteramaljan pelaamista muualla kuin Helsingissa. En tosin oo ihan varma et Vaasa ois paras paikka aloittaa.

 • http://www.sajl.fi/?x167512=4928342 Jotain uutisia sentään Porvoolta, mutta ei taida pelkästään nämä 2 jenkkiä + 1 mahdollisesti tuleva vielä pelastamaan tulevaa kautta. Ellei Porvoolla ole lyödä tukkua suomalaisia pelaajia lisäksi, alkaa tulevan kaude jumbo olemaan selvä. Tosin jos nämä 2 herraa ovat oikein pelimiehiä voivat he mahdollisesti kahdestaan pallotella voiton Saintsistä jonka rosteripäivitykset ovat olleet vielä suht vähäisiä.

 • Tampereella näemmä panostetaan ottelutapahtumiin isommalla kädellä kuin aiemmin. Ja ensimmäistä (?) kertaa Suomessa Tailgate ennen otteluita…… Ja luvattiin pelaajauutisiakin, noh hitaat hämäläiset ja silleen :)
  http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?43361

 • Ei ihan ekana tuo Tailgate. Ainakin Roostersilla oli pari vuotta sitten Velolla. Varmaan muuallakin kokeiltu.

 • …ja Roostershan muodosti tuosta otteluaikaisesta taigatingista yhden kauden ilmiön lanseeraamalla äärimmäisen suositun Pick Nick-katsomon konseptin

 • @Pablo, onhan noita tailgaitteja ollut jo iät ja ajat. Velon aurinkokatsomon puolella on nautittu matsit ja omat eväät …

 • Ei kai kyse ole siitä, että kuka on joskus kokeillut. Pitäisi puhua lähinnä siitä, kuka saa aikaiseksi parhaimman meiningin ja kuka kokoaa eniten porukkaa. Ei lajin emämaassa puhuta siitä, kenellä on tailgate. Sellainen on jokaisella, jokaisessa matsissa kaudesta toiseen. Ensin pitää luoda perinne, joka sitten alkaa ylläpitää itseään. Ei hetken kokeilulla saavuteta vielä suuria.

 • Useammilla seuroilla hienoa tsemppiä paikallisen jefu-kulttuurin kohentamiseksi. Saintsin ilmoitus cheerleaderien paluusta kentän laidalle on erinomainen uutinen. Cheerleaderit kuuluvat jenkkifutiskenttien laidoille enemmän kuin jäähallien portaikkoihin.

  Royalsin duunia on jo kehuttu joten jätetään se sikseen, hienoa duunia joka tapauksessa. Saintsin julkaisema suunnitelma ottelutapahtumaan panostamiseen on niinikään upeaa uutinen. Viime kaudella mm. Hämeenlinna Huskies saavutti kiitosta otteluolosuhteistaan eikä varmaankaan vähiten oluttelttansa ansioista. Porukka viihtyy ja tulee uudestaan paikalle. Myös Wolvot teki hyvää duunia uusissa puitteissaan Brakulla.

  En tiedä onko sattumaa, mutta edellä mainitut joukkueet pelasivat kaikki ykkösessä viime kaudella. Tämä näin pienenä positiivisena provona =)

 • Laitoin tarkoituksella ?-merkin tailgaten perään, kun en ollut varma muista tapahtumista.

  Joka tapauksessa Tampereella panostetaan asiaan yhteistyössä Poppamiehen kanssa, jolloin asiaan toivottavasti saadaan uutta maukasta ulottuvuutta.

  Positiivista sihinää odotettavissa kentän laidalla ja kunnon pöhinää itse kentällä :)

 • Crocoilla on kova kilpailu Royalsin kanssa siitä kuman kukkarossa on pohja syvemmällä. Ohessa uusin investointi:

  http://www.crocodiles.fi/edustus-uutiset/1004/tanskan-liigan-mvp-vahvistaa-crocoja.html