Nordmen selvitti tiensä kolmosen välieriin

Gridiron Staff 17.8.2015 10:49 25 kommenttia

1 2 3 4 Jatkoaika  
0 0 6 0 0 6
0 6 0 0 6 12

(5-4)

06

(5-4)

12

15.8.2015 klo 18:00 Lohja

Jatkoaikavoitto Lohja Lionsista vie pohjoisen joukkueen seuraavaksi Poriin.

Nordmen lähti Lohjalle puolivälieräpeliin 22:lla miehellä hakemaan revanssia alkukauden niukasta tappiosta. Lionsin pelin tiedettiin kehittyneen jokaisella osa-alueella avausottelun jälkeen ja isäntien vahvaa linjapelaamista on luonnehdittu jopa sarjan parhaaksi, joten valmennus odotti pelistä tulevan tasaväkisen. Edellinen kohtaaminenhan päätyi Lionsin voittoon vain pisteen erolla.

Ottelun osapuolten tasaväkisyys kävi ilmi heti ensimmäisellä neljänneksellä, kun molempien joukkueiden puolustukset pelasivat tiukasti, eivätkä päästäneet vastustajaa juuri etenemään. Lohjan vahva neljän miehen puolustuksen linja piti huolen rovaniemeläisten pelinrakentajaan Jorge Huete Bonetiin kohdistuneesta paineesta, eikä pitkille heitoille jäänyt aikaa ja peli oli ajoittain keskushyökkääjien varassa. Nordmenin puolustuksen takakenttä ja tukimiehet eivät puolestaan antaneet Lohjan heittohyökkäykselle avoimia kohteita, eikä hyvän heittokäden omaavalle pelinrakentajalle juurikaan aikaa. Ensimmäisen puoliajan ainoa pistesuoritus oli Nordmenin touchdown, kun pelinrakentaja Huete Bonet juoksi itse pallon Nordmenin hyökkäyksen linjan murtaessa isäntien puolustuslinjan maaliviivalla. Lisäpistepotku epäonnistui ja ensimmäinen puoliaka päättyi 0-6.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/FacebookDevelopers/posts/536759889806034″]

Toinen puoliaika oli ensimmäisen toisintoa molempien joukkueiden vahvan puolustuspelin näytellessä pääosaa. Ottelun panokset olivat kummallekin osapuolelle selvät, eikä jaossa ollutta välieräpaikkaa haluttu luovuttaa helpolla. Lohjan hyökkäys sai murrettua Nordmenin puolustuksen kerran kuuden pisteen arvoisesti, mutta lisäpistepotku epäonnistui.

Kumpikin joukkue haki vimmatusti voittopisteitä viimeisen viiden minuutin aikana. Nordmen pääsi kolmesti potkumaalietäisyydellekin kokeilemaan, mutta Joonas Koskelaisen ollessa vielä matkoilla ei potkupelissä ollut varmuutta, vaan potkut sujahtelivat ohi haarukan. Lopulta varsinainen peliaika päättyi 6-6 ja lyhyen hengähdystauon jälkeen vuorossa oli jatkoaika hyökkäyskilpailun muodossa.

Pallo asetettiin 20 jaardin viivalle ja kullakin tasoittavalla vuoroparilla kumpainenkin joukkue yritti vuorollaan maalintekoa neljän yrityksen aikana. Isäntäjoukkue pääsi yrittämään ensin onneaan, mutta Nordmenin puolustus piti maalialueen koskemattomana. Nordmenin hyökkäysvuoro puolestaan päättyi syötönkatkoon. Toisella vuoroparilla Nordmen hyökkäsi ensin ja parin yrityksen jälkeen Huete Bonet sai toimitettua pallon maalialueelle Alvaro Cosinille. Lisäpistepotku epäonnistui.

Tämän myötä paineet siirtyivät lohjalaisjoukkueelle, sillä epäonnistuminen maalinteossa tarkoittaisi ottelun päättymistä. Rovaniemeläisetkin tiesivät, että puolustuksella ei ollut varaa nukahtaa, mikäli paluumatkalle haluttiin lähteä välieräpaikka taskussa. Lions yrittikin maalintekoa väkevästi heittäen ja juosten, mutta viimeinen yritys päättyi pallon tippuessa maahan kaukana kiiniottajien edessä. Ottelu päättyi Nordmenin jatkoaikavoittoon 6-12, 6-6 (0-6) ja. Nordmen pelaa näin välieräottelunsa ensi viikonloppuna Pori Bearsin vieraana.

Katso myös

Kommentoi

 • Huomionarvoista lienee myös se että Lohjalla oli katsomo täynnä (>200 henkeä?) ja yleisö oli hienosti mukana koko tiukan ottelun ajan.

 • Varovaisen arvion mukaan niitä taisi olla jopa lähemmäs (tai ylikin) 300, kun laskettiin sekä pääkatsomo, sivukatsomo että ”aurinkokatsomo”. Ei Lohjalla nyt buumi vielä ole, mutta kun paikallislehdet ovat tehneet juttuja ja voittojakin tullut, yllättävän moni kylällä tietää Lionsin. Toki plussana on myös se että vain kerran kahdella viime kaudella on tarvinnut pelata muussa säässä kuin auringonpaisteessa.

 • Erkka Laakkio, jumalasta seuraava.

  Enkä tarkoita alaspäin.

 • Onnea vaan etelän joukkueille, jotka pääsevät kohtaamaan rovaniemen ja oulun vieraissa.

 • Pakko kommentoida viime kauden Lahden ”ihmeellistä” peluutusta, koska sen puolustuksen osalta parhaiten tiedän. Jo ensimmäisessä ottelussa jouduttiin siirtämään pelaajia sellaisille pelipaikoille, joilla heillä ei ollut kokemusta, johtuen loukkaantumisista. Ja käytännössä loppukausi pelattiin ilman varsinaisia tukimiehiä, heidän paikallaan nähtiin linjamiehiä ja takakentän pelaajia. Tästä johtui myös pelikirjan muuttaminen. Sinä et tajua jenkkifutiksesta niin paljon, että pystyisit tuollaisia päätelmiä tekemään pelkästään katsomassa irvailemalla ja kentälle huutelemalla. ”Sano niille, että ne taklaa”- tyyppiset neronleimaukset eivät paljon analyysia vaadi. Ymmärrän, että olet vielä katkera, parin vuoden takaisista tapahtumista. Jolloin sukset menivät ristiin Coach D:n kanssa. Tämä on paistanut läpi kirjoituksistasi koskien Lahden joukkuetta. Ja miksi pitää kirjoittaa, että huhut kertovat sitä ja tätä, koska olet osa nykyistä valmennustiimiä. Kuulostaa vain helvetin naurettavalta.

  Ja mitä viime kauteen muuten tulee, niin totta kai se oli heikko, jos ei yhtään ottelua voita. Puolustuksen osalta vastuu on tietenkin minun ja sen vastuun olen kantanut, koska en enää toiminnassa ole mukana. Katsomossa varmaan olen, mutta en aio huudella sieltä mitään, ainakaan mitään negatiivista.

  – Raikko Koski –

 • Olen tässä jo useamman vuoden aistinut että lahdessa on jotain kinaa koko ajan jonkun kanssa johonkin suuntaan? Toivottavasti tuo muuttuisi paljon puhutun ”uuden valmennuksen” myötä ja lahdessa pelattaisiin kunnon jefua vanhan ajan jetsin tyyliin. Aina ei tarvitse seuraan liittyviä kiukutteluja kirjoitella joka suuntaan ja puida keskustelupalstoilla….

 • Mä en lähde tähän keskusteluun sen enempää mukaan, mutta haluan sanoa kirjoittavani juttuni aina ”ulkopuolisena”. Näin olen toiminut jo kahden edellisen vuoden ajan ja toimin myös jatkossa.

 • Lahtelaisessa jenkkifutiksessa on toki tapahtunut paljon 2010-luvulla, mutta varsinaista kinaa ei mielestäni ole ollut mihinkään suuntaan. Toki näkemyseroja on ollut esimerkiksi pelitavan suhteen ja sitä kautta on lahtelaisia pelaajia päätynyt muualle pelaamaan. En kuitenkaan allekirjoita sitä, että meillä olisi ollut kinaa kenenkään kanssa. Olemme päin vastoin pyrkineet toimimaan seurana reilusti ja avoimesti kaikkien kanssa jo menneinäkin vuosina.

  Uuden, tai siis tavallaan vanhan, valmennuksen myötä on tullut tietysti mukaan paljon ”jetsiä”. Onhan tämä valmennusryhmä täysin vanhoja jetsiläisiä. Offseasonille lähdettäessä oli yksi tärkeimmistä tavoitteista löytää niitä pelaajia mukaan, ketkä ovat tottuneet voittamaan. Uskoisin, että tulevalla kaudella olemme valmiita voittamaan joukkueena ja saamme ne tiukat pelit käännettyä. Tänä vuonna kolmonen on tosin ottanut taas reilun harppauksen eteenpäin, hieno on ollut nähdä varsin kovia kotimaisia nimiä vastustajien rostereissa. Vaikka toki nämä tuovat haastetta meidän peleihin, nostavat hyvät pelaajat sarjan tasoa ylipäätään. Mielenkiintoinen ja hieno kausi tulossa, onneksi alkaa jo viikon päästä!

  Jan Reiners
  Panthers pj.

 • Älä nyt Sampsa viitsi. Tuoreessa muistissa on sinun viimevuotiset yritykset vaikuttaa tuomarilinjaan Huskies-peleissä joten älä turhaan hurskastele. Kiitos kuitenkin mielenkiintoisista kirjoituksistasi. Kun kirjoittaa sarjasta jossa itse pelaa on kirjoittajalla Aina subjektiivinen lähtökohta aiheeseen eikä siinä mitään väärää ole sinällään. Korniksi asia muuttuu kun väittää jotain muuta.

 • Ottamatta kantaa mitenkään Panthersin historiaan tai sisäisiin kiistoihin mutta ihme kitinää tuo ”yritit vaikuttaa tuomarilinjaan”. Jokainen on vapaa kirjoittamaan juttuja tästä hienosta lajista ja täällä on jo valmis paikka sinunkin jutuillesi.

  Itse ainakin luin mielenkiinnolla Sampsan laadukkaita kirjoituksia. Hienoa, että joku jaksaa ja viitsii kirjoittaa myös hieman alempien sarjojen tapahtumista. Itseltäni ainakin iso kiitos Sampsalle kirjoituksista ja toivottavasti kiinnostus kirjoittamiseen säilyy (ja otat 2. divarin mukaan repertuaariin:). Aina riittää näitä sivustahuutelijoita..

 • Sampsa kirjoittaa aina juuri siitä sarjasta jossa itse pelaa – ja aina ulkopuolisin silmin =)

 • joo hyvää työtä Sampsa ja älä välitä näistä lätisijöistä. Omasta mielestä 3. div. tänä vuonna todella mielenkiintoinen sarja ja hyvä ennakko sinulta.

 • Vuosi sitten Sampsa kirjoitti ainakin kahdesta sarjasta (1. ja 3. divari). On tietenkin mahdollista, että hän pelasi molempia sarjoja mutta epäilen sitä.

 • Viime vuonna kun luki ennakoita niin välistä kyllä paistoi joku katkeruus aika rankasti läpi muutamia joukkueita kohtaan. Tähän en syytä osaa sanoa enkä lähde arvailemaan.

 • Luin ennakon läpi. En huomannut mitään ihmeellistä. Pääasia että joku edes kirjoittaa edes jotain, se on aina hyvästä. Tottakai jos itse pelaa/valmentaa/vaikuttaa jossain sarjassa, on helpompi niistä sarjoista kirjoittaa. Mielestäni siinä ei ole mitään ihmeellistä.

 • Mielummin luen seurojen omia otteluraportteja, kuin näitä sepustuksia. Objektiivisuus on vaikea laji, mutta olisi hyvä, jos siihen edes pyrittäisiin.

 • Täytyy muistaa, että jefu on meille harrastus ja näitä hommia tehdään talkootyönä. Jos joku pahoittaa mielen siitä, että joku kirjoittaa rakkaudesta lajiin eri divareista juttuja niin tämä mielensäpahoittaja voi varmaan itse kirjoittaa näitä tekstejä paremmin, puolueettomasti tai sitten olla vain lukematta toisten kirjoittamia juttua ja olla avautumatta täällä asioista…. hyvin yksinkertaista.. On hienoa että jotkut jaksavat nähdä vaivaa suomijefun eteen ja kirjoittaa ennakoita, raportteja sekä ylläpitää tätäkin sivustoa.

 • …koska seurojen omat otteluraportit ovat objektiivisuuden multihuipentuma?

  Tottakai kaikki teksti pitää asettaa omaan viitekehykseensä mutta ainakin itse luen mielenkiinnolla muiden edes jollain tavalla perusteltuja kommentteja sarjasta ja sen ennakkoasetelmista.

  Ja Ismolle terveisiä että enpä olisi asiaa voinut paremmin ilmaista. Niinpä heitän täältä kuvitteellisen facebook-peukun.

 • Onhan se tietysti hienoa että panostetaan jenkkipalloon mutta kun Kolmosen joukkueessa alkaa olla Kolme importtia pallollisilla paikoilla niin pakosta hymyilyttää. Napapiirin takana on pelaajahankinta ymmärrettävästi haasteellisempaa kuin isolla kirkolla ja onhan ROPS toiminut hienona edelläkävijänä siinä,miten koko joukkue voidaan rakentaa ulkomaalalisista mutta mutta mutta…

  http://www.lapinkansa.fi/urheilu/nordmen-aloittaa-kauden-susivoudissa/

 • No onhan noita ”importteja” muuallakin, vaikka kotimaista laatua edustavatkin.

  http://www.sajl.fi/?x167512=5149145

  Jokainen seura joutuu rakentamaan joukkueensa omien tavoitteidensa ja mahdollisuuksien pohjalta kolmosessakin. Joskus se vaatii pelaajan tuonnin Espanjasta, joskus ylemmiltä tasoilta kotimaisista sarjoista. Onko se sitten tuomittavaa? Minun mielestä ei. Kannattaako siitä valittaa? No ei sitäkään.

  Lopetetaan turhasta narisemin ja nautitaan tulevasta jefukesästä kaikilla sarjatasoilla!

 • Olen tiirapaasin kanssa samoilla linjoilla. Näin oululaisnäkökulmasta Nordmenin vahvistukset eivät ole meille mikään ongelma. Vahvistusten avulla Nordmen pystyy pelaamaan kilpailukykyistä ja monipuolista jenkkifutista molemmin puolin palloa, mikä on sekä meidän joukkueen kehittymisen, ottelun katsojan että koko lajin etu. Kuten todettua, Kotkan vahvistukset eivät eroa tässä suhteessa Espanjan pojista oikeastaan mitenkään.

  Toki raja menee siinä mielessä jossain, että jos kolmoseen tuotaisiin jollain porsainreiällä yhtäkkiä vaikka NFL-tason linjamiehiä tai linebackereita, niin menisihän siitä pikkaisen maku. Arvelisin kuitenkin, että Rovaniemen vahvistusten tasoisia pelaajia löytyy kolmosesta useimmista joukkueista omastakin takaa.

 • Myös Wolverines halusi näyttää voimatasonsa Bulldogsia vastaan peluuttamalla muun muassa Janne Lehtistä ja Gilbertiä. Ja näkipä myös jefukesä 2016 ensimmäisen ulosajonsakin.