Nyt pelataan paikasta Spagettimaljassa

jefumaster 12.8.2015 20:49 109 kommenttia

(7-3)

(6-3)

15.8.2015 klo 13:00 Vaasa

1-divisioonan pudotuskierrokselle selvisivät varsin odotettu nelikko, Huskies, Royals, Saints ja Wolverines. Suurin yllätys on Hämeenlinna Huskiesin runkosarjavoitto.

Harva Hämeen ulkopuolelta olisi veikannut Hurttalaumaa paalupaikalle runkosarjan päätteeksi. Nyt sarjanousija on potentiaalinen Spagettimaljan isäntä eikä mestaruuskaan olisi enää suuri yllätys. Kolme muuta playoff-kierrokselle selvinnyttä joukkuetta, Royals, Saints ja Wolverines eivät tule luovuttamaan maljaa yllättäjälle helposti. Tasaiseksi muodostuneen sarjan kaikilla neljällä kärkijoukkueella on lähtökohdistaan realistiset mahdollisuudet nousta 1-divisioonan mestariksi. Varmaa voittajaa ei tällä kertaa ole tarjolla kumpaakaan otteluun.

Spagettimaljaottelun isännäksi on tarjolla edelleen kolme kaupunkia, Hämeenlinna, Vaasa sekä Tampere. Ainoastaan Wolverines tietää, että Brahen kentälle ei enää otteluita tarvitse tällä kaudella rakentaa. Loppusuoralle selvinneestä kvartetista kaksi joukkuetta tippuu pois taistelusta tulevana lauantaina. Ohessa pudotuskierroksen asetelmat.

Wasa Royals (7-2) – Tampere Saints (5-3)

Kotijoukkue Royals lähtee pudotuspeliin ennakkosuosikin asemasta, vaikka Saints kuittasi pisteet joukkueiden ainoassa keskinäisestä kohtaamisesta runkosarjassa selvin lukemin 35-13.

Kahden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa jälkeen vaasalaiset ovat saaneet parsia pelinsä takaisin kuosiin kohtaamalla sarjan kolme häntäpään joukkuetta ja voittamalla ne murskaavasti yhteismaalein 215 – 39. Kauden alussa Royalsia pidettiin divisioonan ylivoimaisena ennakkosuosikkina ja tämä hype huipentui 124-8 lukemiin päättyneen Northern Lights pelin jälkilöylyihin. Tappiot Huskiesille ja Saintsille horjuttivat kuninkaan miesten itsetuntoa ja saattoivat jopa estää kaikkien aikojen Spagettimaljan toteutumisen Kaarlen kentän ennätysyleisön edessä. Vaasalaiset hurraavat lauantaina varmasti Wolverinesille, koska helsinkiläisten voittaessa Spagettimalja on mahdollista pelata Vaasassa. Tämä edellyttää myös Royalsin omaa onnistumista – Saints on voitettava lauantain välierässä.

Roxette kaappasi Kaarlen

Royalsin lähtökohdat otteluun eivät ole valmennuksen toivomat. Ensimmäinen tasoitus vastustajalle annetaan ottelun siirrolla Hietalahden jalkapallostadionille ruotsalaisen Roxetten varattua Royalsin kotikentän 30-vuotisjuhlakiertueensa konserttiin. Todennäköisesti suurempaa huolta pelisuunnitelman luontiin tuovat loukkaantumiset. Puolustuksen runkopelaajat, Thomas Ceken ja Juha-Matti Rajala eivät loukkaantuneina tällä kaudella enää pelottele vastustajien pelinrakentajia blitseillään. Myös pelinrakentaja Bryan Rosekatin pelikunto on arvoitus. Rosekat on pelannut täyden ottelun viimeksi 11 heinäkuuta joukkueen kärsiessä tappion nimenomaan Saintsille. Kakkosmies Juuso Saikko on saanut runsaasti peliaikaa ja kiittänyt luottamuksesta onnistumalla erinomaisesti. Myös Ville Järviö (RB) on ollut poissa kentiltä kahdessa viimeisessä ottelussa. Juoksuhyökkäys ei ole kuitenkaan Järviön varassa, Tom Suoste on lisääntyneen peliaikansa myötä noussut ykkösen juoksutilastossa toiselle sijalle 1068 jaardillaan. Pelinrakentaja Rosekatilla on selkeä näkemys siitä, miten heinäkuinen tappio käännetään voitoksi:

– We showed up with a good game plan we just didn´t execute last time. We don´t plan on doing much differently, we just need to play our game

Tamperelaiset kärsivät runkosarjan lopulla massiivisesta loukkaantumissumasta, jota joukkue on päässyt parantelemaan taukoviikon ajoittuessa sarjan viimeiselle kierrokselle. Tiukkoihin otteluihin erikoistuneen Saintsin rosterin kokoonpano julkaistaneen vasta lauantaina. Joukkueen ehdoton ykköspelaaja on sarjan paras pelinrakentaja, Samson Bialostok. Tästä löytyy myös joukkueen akilleenkantapää. Jos Bialostok pysäytetään, ei Saints kykene voittamaan otteluita. Varsinkin jos joukkueen pallolliset kotimaiset, Henri Laine sekä Matti Airaksinen eivät ole parhaassa iskussaan.

Paras heittohyökkäys vastaan paras heittopuolustus

Runkosarjan viimeisissä otteluissa Saintsin hyökkäyslinja on pelannut hyvää peliä. Royalsin keskeisten pass rush-pelaajien loukkaantumiset tekevät lauantaina isojen miesten työn hieman helpommaksi ja tilaa Bialostokin henkilökohtaisille ratkaisuille saattaa avautua yllättävissä paikoissa. Myös puolustuksen frontin osalta Saintsin pakka näyttää olevan kasassa. Sarjan taklaustilaston kakkonen, goal linen kuningas Jack Nelson on saanut rinnalleen Italian maajoukkueen linjamiehen Andrea Pasqualin, joka on parantanut otteitaan kauden lähestyessä huipennustaan.

Pelinrakentaja Bialostok puhkuu itsevarmuutta ottelun kynnyksellä ja viittaa hyviin uutisiin joukkueen terveystilasta:

– The factors are that as the season has progressed, we have added new components to our team. We are confident in our running game and our receivers are healthy. Defensively the guys have been really focusing on their weaknesses an I believe that they are confident that they can hold the Royals like they did few weeks back.

– No doubt, the Royals are a very good team. On film they look very well coached, disciplined and deep at various positions. The game will simply come down to which team wants it more.

Ottelussa kohtaavat ykkösen paras heittohyökkäys (Saints) sekä paras heittopuolustus (Royals). Ennakkosuosikiksi Royalsin kirjaan siksi, että se pelaa monipuolisempaa jenkkifutista ja sen materiaali on leveämpi. Asetelma ei kuitenkaan sulje pois Saintsin yllätysmahdollisuutta. Mikäli Saintsin OL kykenee entisestään nostamaan tasoaan ja ostamaan aikaa Bialostokille, on kaikki mahdollista. Royalsin kriittisimmät loukkaantumiset osuvat juuri osa-alueelle, joka pitäisi olla betonisen vahvassa kunnossa lauantaina.

Ottelu pelataan lauantaina 15.8. klo 13.00 poikkeuksellisesti Hietalahden Jalkapallostadionilla Vaasassa, Liput 10/5€

Tutustu myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Tulee tylsä peli Saintsin QB dominoi ja Royaalit vikisee.

  Veikkaan lopputulosta 14-56

 • Mutta mitä Saints puolustus kykenee tekemään on oikea kysymys. Dl kärsii loukkaantumisista ja db osasto on parhaimmillaan keskitasoa. Lb osasto (kiitos nelsonin) on ihan hyvä.
  Totta on että OL on saintsin kantava voima.
  Hyökkäys kilpailut luvassa

 • Ratkaisu löytyy nimenomaan Saintsien puolustuksesta. Jos se pystyy samanlaiseen suoritukseen kuin kesän voitossa tai vaikka viimeisessä Hämeenlinnan pelissä niin sitten Saintseilla on mahdollisuutensa. Pahimmillaan siitä on vaan tultu niin kevyesti läpi että hyökkäyksellä ei ole mitään mahdollisuuksia pysyä perässä.

  Tiukka peli kääntyy Saintsille, shootoutin vie Royals.

 • Royals:

  + Monipuolisempi hyökkäys, heitto ja juoksu tasapainossa.
  + Puolustuksen takakenttä
  + Puolustuksen linja
  + Kuntopohja
  + Vahvempi ja leveämpi materiaali juoksupeleissä
  + Palautuspeli

  Saints:

  + Liikkuva dual-threat QB, sarjan paras pelipaikallaan.
  + Hyökkäyksen linja (varauksin)
  + Tukimiehet
  + Tiukkojen matsien rutiini kunnossa

  Saintsille lasken vähemmän vahvuuksia kuin Royalsille, mutta kuten viimeksi nähtiin, niin sarjan paras QB voi yksinään pelastaa tosi paljon.

  Tiukka matsi luvassa, oli ennakkomietteet mitä tahansa.

 • Jos Wolvot häviää niin ei ole mitään väliä loppupepeillä. Saints, Vaasa ja Hämeenlinna pääsee kuitenkin sinne vaahteraan kun TAFT heitetään sieltä pihalle ja kolme jengiä tarvitaan tilalle. Sitten on taass pisteautomaatteja liigassa ja epätasaisuus kasvaa tästä kaudesta taas. Onko toi nyt kovinkaan hienoa ollut katsella taftin telkkaripelejä missä tulee turpaan oikealta ja vasemmalta !

 • Onko mieleesi tullut, että kauden jälkeen saattaa olla useampiakin liigajoukkueita joilla on vaikeuksia saada uskottavaa joukkuetta kasaan 2016..?

 • @Vaahterasiirappi: Ei TAFTia pudoteta mihinkään, ellei ne itse halua pudottautua.

  ”MIESTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2014 – 2016: Vaahteraliiga pelataan vuosittain 6 – 8 joukkueella lisenssikriteerien täyttämisen perusteella. Joukkueen tulee olla ranking listassa sijoilla 1- 8 voidakseen anoa liigalisenssiä. Jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa (8) voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla ranking sijoille oleville vuorotellen pelillisen rankingin mukaisessa järjestyksessä. Sarjan kahdeksaksi jäänyt joukkue sijoitetaan I-divisioonan voittajan taakse rankingissa seuraavan vuoden lisenssejä myönnettäessä.
  Jos joukkueita on vähemmän kuin kahdeksan (8) sijoitetaan I-divisioonan voittaja näiden perään.”

  Eli Spagettimaljajoukkueet ovat rankingissa sijoilla 7 ja 8.

 • @tiirapaasi : Kyllä VaahteraLiigan valintakomitea voi omista syistään jättää TAFT :in ilman liigalisenssiä ja siten pudottaa Vantaan alemmalle sarjatasolle. Tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää. Tosin, toivottavasti TAFT:in johto vetää itse oikeat johtopäätökset ja tekee turut. Ei ole mikään häpeä pelata divaria ja ainahan sieltä pääsee ylös.

 • @TheRat: Jos TAFT täyttää Vaahteraliigan lisenssikriteerit, niin millä perusteella se voitaisiin jättää myöntämättä? Me nyt eletään kuitenkin jonkinlaisessa oikeusvaltiossa, jolloin tehtyjen päätösten pitää noudattaa sääntöjä niin että ne kestävät myös lakituvassa. Se että TAFTilla on mennyt tää kausi totaalisesti penkin alle ei pelkästään riitä syyksi.

 • Noin on että kriteerit täyttävää ei voi pudottaa, Joskus järjen ääni kuitenkin puhuu kuten viime kaudella Wolverines joka täyttää mennen tullen kriteerit mutta halusi omalla päätöksellä aloittaa rakentamisen sarjatasolla, jossa Se mahdollista. Kyllä Taftilla on harkinnan paikka mutta jos jatkuvuutta löytyy niin lisenssihakemusta vaan sisään.

 • @tiirapaasi, Kriteerit liigalisenssin saamiselle ovat moninaiset. On objektiivisia kuten seuran talous, organisaatio, rosterin koko syksyllä, juniorit, … Ja vaikkapa se seikka, että joukkueella on käytettävissä liigakriteerit täyttävä peliareena katsomoineen. Ja sitten on subjektiivisia kriteerejä, jotka ottavat kantaa joukkueen ennakoitavaan pelilliseen menestykseen tulevana kautena. Juuri näiden subjektiivisten kriteereiden myötä esim. Kouvolan liigapaikka evättiin toissa vuonna. Muutoinhan ne varmaan haluais pelata NFL:ssä …

 • Err… ei kai noin? Eikö hylätystä hakemuksesta tipu alimmalle sarjatasolle? Vai onko se muutettu Kuopion fiaskon seurauksena?

 • @tiirapaasi
  ”Me nyt eletään kuitenkin jonkinlaisessa oikeusvaltiossa”

  Niin minäkin luulin ennen näitä Turkulaisten pelikieltoa ja jäätävän paskaa Rovaniemen pelin käsittelyä. Mutta sinun silmissäsi oikeus toteutuu niin kauan kunhan negatiiviset asiat eivät koske punaisia, eikös?

 • @Liar liar: Ei tuota tarvitse epäillä. Kurinpitolautakunnanpäätöksistä voi valittaa.

  ”VI.A.6. Valitus
  Kurinpitovaliokunnan ratkaisusta voidaan valittaa liittohallitukselle. Valitus on tehtävä viimeistään kolmenkymmenen (30) vuorokauden kuluttua kurinpitovaliokunnan päätöksestä.”

  Ja jos edelleenkin on tyytymätön päätökseen voi valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

  http://www.oikeusturvalautakunta.fi/

  ”Valittajana voi lautakunnassa olla urheilija, muu luonnollinen henkilö tai yhteisö, jonka oikeuteen tai etuun valituksen kohteena oleva asia vaikuttaa.

  Valituksen kohteena voivat olla yhdistyksen päätökset, joissa on kysymys

  erottamisesta yhdistyksen jäsenyydestä;
  jäsenoikeuksien rajoittamisesta tai kurinpitotoimista;
  päätöksen sääntöjenvastaisuudesta; sääntöjenvastaisuus ei tarkoita urheilulajin sääntöjen vastaisuutta.”

  Noihin Turun ja Rovaniemen juttuihin en osaa ottaa sen enempää kantaa, kun en kumpaakaan tapausta ole ollut näkemässä. Mutta niissäkin tapauksissa kaikilla osapuolilla on ollut valitusoikeus eteenpäin.

  Olen pahoillani että Roostersin kannattaminen häiritsee mielenrauhaasi, mutta sillä ei ole mitään tekemistä näkemykseeni oikeusvaltiosta.

 • Sam@ kuopion lisenssiä ei hylätty vaan turku sijoitettiin sen yläpuolelle junnukriteeripisteiden vuoksi, kuopio olisi voinut hakea paikkaa divarissa, mutta pudottautui itse kakkoseen.

 • 2. neljänneksen alkupuolella Royals meni 7-0 johtoon. Sitten nuo Vaasan livetilastot näyttää hyytyneen….Katos alkoivat taas toimia

 • Toisen nelj lopulla 7-7 Vaasassa!!

 • Puoliaika Vaasassa 7-7. Roy 150 hyökkäysjaardia, Sai 168. Roy 3 penalttia 30 jaardia, Sai 4 ja 44.
  Taklaukset Roy Jarvio 4.5 ja Patterson 3.5, Sai Nelson 10 ja Pasquali 4.5 + 1 12 jaardin säkki.

  Ja mikä parasta, pelipallon toi laskuvarjolla entinen Saints pelaaja ja juniorivalmentaja Marko Husu Saints peliasussa!!

 • Royals kupla sanoi poks

 • @Sam, Kouvola veti Liigahakemuksensa takaisin ennen määräajan sulkeutumista. Olivat kaiketi saaneet vinkin tyyliin ”olis parempi jos ette nyt hakisi Liigaan…”. Eli teknisesti niiltä ei evätty Liigapaikkaa mutta käytännössä kyllä.

 • Jep, niinpä puhkesi tosiaan Royalsin kupla…. Tuli realiteetit vaan vastaan. Saas nähdä kuinka tuosta jatkavat eteenpäin…

 • OK. Tätä Kouvostoliiton anomuksen takaisinvetoa en tiennyt. Oliko Kuopiolla tosiaan mahdollisuus hakea myös ykköseen silloin, vai olisiko sen pitänyt tapahtua ikään kuin samanaikaisesti? Jotain säätöähän silloin oli alastiputtajien muodossa, mutta tarkemmin en muista, eikä .orgiakaan enää ole :(

 • työ säädätte. Kouvola oli 2014 rankingin yhdeksäs joten se ei voinut hakea liigapaikkaa, seitsemäs oli Wol ja kahdeksas Vaasa.

 • Niin mitä sitten vaikka Indians oli rankin 9. Ei se estä hakemasta paikkaa jos edellä olevat eivät täytä muita kriteerejä tai eivät ole halukkaita. Periaatteessa ranking 10kin saisi hakea.

  Ja nythän tuo nähdään kuinka raking nro ysistä tehdään kaudelle 2016 vaikka väkisin liigajoukkue

 • Kuopiohan haki liigapaikkaa kun liitosta oli sanottu kaiken olevan OK mutta sittne liitosta pyörettiinkin asia kun Steelersin junnut olivatkin osallitsuneet ”epäviralliseen” Ghostcupiin ja eivät sen takia saaneet sitten lisenssiä. Importit ja valmentajat oli jo ulkomailta tilattuna.

 • @Aijaa ???: ”Joukkueen tulee olla ranking listassa sijoilla 1- 8 voidakseen anoa liigalisenssiä.”

  Miesten kilpailujärjestelmä 2014 – 2016

 • …mikäli kriteerit täyttäviä joukkueita ei löydy tarpeeksi, voidaan paikkaa tarjota rankingissa seuraavilla sijoilla oleville.

  Miesten kilpailujärjestelmä 2014-2016

 • @HMTT No näin minäkin muistelin. Ja siksi siis putosivat II-divariin, eikö? Vai oliko niillä joku retroaktiivinen mahdollisuus hakea I-divariin?

 • @Mutta…: Niin voidaan, mutta on eroa voiko lisenssiä hakea vai voidaanko paikkaa tarjota. Ainakin mun suomenkielen ymmärtämisen perusteella.

  Eli noilla säännöillä Kouvola ei voinut viime syksynä hakea liigalisenssiä. Ja arvaukseni on että sitä ei Kouvolalle tarjottu, kun päädyttiin pelaamaan kuuden joukkueen Vaahteraliigaa.

 • Onko tuon liiga lisenssin vaatimuksena esim. juniori toimintaa? Aika vähän noita junnu joukkueita on yleisestikin jos sieltä pitää hakee tulevaisuutta.

 • @Tiirapaasi Olet oikeassa, siinä on selvä ero.

 • Onko sitten niin, että Vaasa ei voi hakea Vaahterapaikkaa virallisesti kun ovat rankattu sijalle 9?

 • Viime syksyisen liittokouksen päätöksen mukaan. 2016 liigan muodostavat nykyiset kuusi joukkuetta ja Spagettimaljassa pelaavat joukkueet. 1-divisioonassa pelaavat loput viisi nykyistä 1-divisioonajoukkuetta ja Rautamaljan voittaja.

  Näillä mennään, ellei joku seura tee ilmoitusta 1.10 mennessä, että haluavat vaihtaa sarjatasoaan. Eli esim joku liigajoukkue tulla ykköseen tai jompi kumpi loppuotteliba haluaakin pysyä ykkösessä.

 • @Sam

  Kuopio olisi saanut paikan ykkösestä mutta omatoimisesti päättivät pelata alimmalla sarjatasolla millä pelattiin 11-11 peliä. Ymmärrän ihan hyvin sen ketutuksen määrän siinä vaiheesa kun tempaistaan tervetuloa -ovimatto tyylikkäästi jalkojen alta pois kabinettipäätöksellä. Jollen ihan väärin muista niin liipasimella olisi ollut Wolverines tai Turku tippua sieltä liigasta silloin pois. Nykyäänhän nuo junnukriteerit voi maksaa liitolle rahana mikä taas ajaa kehitystä eteenpäin kuinka paljon?

 • Tiirapaasi oikeesti nyt ne punaiset aurinkolasit pois päästä :D ”En ollut näkemässä”. Olet varmaan kumminkin tietoinen mitä siellä on tapahtunut, mutta Roostersin fanittaminen estää myöntämästä tosiasioita. Niin kauan kuin SAJL:n puheenjohtaja istuu Roostersin hallituksessa niin meno on juuri tällaistä. Muissa lajeissa ei tulisi kysymykseenkään, että edellä mainittu asia olisi edes mahdollista.

 • @Punainen Liitto: Tiedän tapahtuneet netin perusteella. Sieltä saamani tieto on kuitenkin sen verran puutteellista, että en siksi ota kantaa.

  But – Troj tapahtunut SVOH rangaistukseen on aika huono ottaa kantaa kun ei itse ole sitä nähnyt. Samaten pelinjälkeisen torikokouksen sanomisiin on myös huono ottaa kantaa kun ei ole kuullut mitä siellä on sanottu.

  Ja kuten tuossa kommentissani totesin joukkueilla ja henkilöillä on valitus oikeus niin kurinpitolautakunnan ja SAJL:n hallitusten päätöksiin, jos ovat mielestään kokeneet vääryyttä.

  Ja mitä tulee taas tuohon seuran puheenjohtajaan, niin SAJL:n hallituksessa on kuusi muutakin jäsentä, mm. Porvoon puheenjohtaja on toinen varapuheenjohtajista. Pakko myöntaa et Noronen on aika mies, kun saa muut tekemään pelkästään Roostersia suosivia päätöksiä.

  http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/hallitus/

  Jotenkin tuntuu että punaiset lasit haittaavat enemmänkin sinun ja hengenheimolaistesi näkökykyä. Ne ilmeisesti saavat teidät näkemään joka paikassa pieniä punaisia kukonpoikia.

 • @Pablo, Kuka sulle kerto, että Liiga pelataan ens kesänä 2016 kahdeksalla joukkueella ? Tällä hetkellä ens kauden Liigan tarkkaa joukkuemäärää ei tiedä kukaan. Asia tarkentuu myöhemmin syksyllä. Toisekseen, vaikka Vaasa Royals jäi ja on joukkuerankingissä sijalla yhdeksän niin se saa se toki hakea paikkaa Liigassa.

 • Kuten kirjoitin, asia on noin päätetty viime syksyn liittokokouksessa. Eli ihan sieltä olen sen tiedon saanut, Tuo päätös pohjautuu ”Miesten kilpailujärjestelmä 2014 – 2016 ” dokumenttiin, joka löytyy täältä: http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/4a990feb2ecb63e27752c33b9efe100b/1439832338/application/pdf/2138023/Miesten%20kilpailuj%C3%A4rjestelm%C3%A4%202014-2016%20-%20liittokokouksen%20hyv%C3%A4ksym%C3%A4t.pdf

  Sivulla 7 kohta 3.1:
  Vaahteraliiga pelataan vuosittain 6-8 joukkueella lisenssikriteerien täyttämisen perusteella. Joukkueen tulee olla ranking listassa sijoilla 1-8 voidakseen anoa liigalisenssiä. Jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa (8) voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla ranking sijoille oleville vuorotellen pelillisen rankingin mukaisessa järjestyksessä. Sarjan kahdeksanneksi jäänyt joukkue sijoitetaan 1-divisioonan voittajan taakse rankingissa seuraavan vuoden lisenssejä myönnettäessä.
  Jos joukkueita on vähemmän kuin kahdeksan (8) sijoitetaan I-divisioonan voittaja näiden perään.

  Näihin perustuen ei Royals voi hakea liigapaikkaa, mutta yo perusteen mukaan sille voidaan tarjota mahdolisuutta hakea ( eli jos joku rankingin kahdeksasta ensimmäisestä ei täytä kriteerejä).

  Muuhun on vaikea perustaa mielipidettäni kuin noihin faktoihin.

 • @Pablo, Mun rankingissa Vaasa menee Tampereen edelle. They (Roy) got robbed. Fakta.

 • Ok, kiitos tiedosta. Jokaisella on oikeus mielipiteseen ja hyvä niin. Ilman sitä mahdollisuutta eläisimme aika pas***sa yhteiskunnassa.

 • The roy Lost. Fakta

 • Minä olen ymmärtänyt, että Seppo on mies joka haluaisi viedä liigaan joukkueen, joka voittaa matseja. Jos tämän jälkeen Royals nousisi liigaan ei sillä olisi kovin kummoista uskottavuutta pelaajamarkkinoilla. Luulen, että Seppo on sen verran järkimiehiä, että treenauttaa porukkaansa vielä vuoden pari eikä hätiköi liigaan. Liigan heittopussijoukkueiden tulevaisuus on harvoin ollut kummoinen. Lauantain esityksen ja kauden ailahtelevuuden jälkeen kuka tahansa lajia enemmän seurannut voi vetää johtopäätöksensä Royalsin liigavalmiudesta. Olisi hölmöä hätiköidä nyt ja tuhota tehty pohjatyö, kun viime vuonnakin ymmärrettiin odottaa.

 • Jos katsoo nykyisten liigajoukkueiden kautta niin siellä on pelattu läpikotasin ailahtelevaa kautta (poislukien crocot). Ailehtelevaisuus johtuu importtien tulosta ja menosta yksinomaan. Kyllä Royalsilla on riittävä kotimainen runko joka pärjää liigassa. Siihen kun lisätään normimäärä importteja ja valmentajan velipoika linebackkeriksi niin sillä mennään liigassa pitkälle.

 • Ei Royalsin kausi ollut ailahteleva. Ne ei koko kauden aikana voittanut yhtäkään kovaa joukkuetta. Ne voitti ainoastaan kaikki pisteautomaatit. Lasken siis myös wolvot alkukaudesta sarjan huonoksi joukkueeksi.

 • Royalsin runko varustettuna importeilla riittäisi yhtä hyvin liigaan kuin Taftin runko. Jos se on taso jota halutaan, niin sitten niin. Olen antanut itselleni ymmärtää, että Sepolla on tavoitteet hivenen korkeammalla. Kuten joku totesi, joukkueelta ei isoja voittoja tällä kaudella nähty.

 • Voidaan puhua siis kauden suurimmasta kuplasta, joukkueen osalta, kun otetaan huomioon kaikki hypetys kovaa harjoittelevasta joukkueesta.

 • Miksi se oli Royalsin huonoutta että Saints voitti? Kyllä Saints ansaiti voittonsa. Molemmat Saintsin linjat voitti oman osuutensa 6-0, kuten myös Saintsin QB.
  Silti tuo ei poista sitä tosiasiaa, että Royalsien oikea sarjataso on kesällä 2016 Vaahteraliiga. Mikään tähdenlento ei Royals ole. Divarissa ei ole mitään nähtävää ja varsinkin jos huhut pitää paikkansa, et Huskies ei hae paikkaa (kuulemma vanha kaarti astuu sivuun).

 • Royalsin linjat tosiaan ottivat kuokkaan ykkösdivarijoukkueelta 6-0. Itse yhdyn myös näkemykseen, että Royals pärjäisi liigassa kutakuinkin yhtä hyvin kuin TAFT. Jos Royalsin tavoite on mennä liigaan, mutta ei juurikaan pärjätä siellä, niin tervemenoa vaan. Voidaan spekuloida sillä, että onko joukkue liigaan valmis tai ei. Nykykunnossaan edes muutaman merkittävän vahvistuksen kera se ei taistelisi liigan voitosta. Tämän sanon mitenkään vähättelemättä sitä hyvää työtä, jota Vaasassa on tehty.

 • Sitkeä huhu kertoo sellaista, että jo ensi kaudella liigassa pitäisi olla vähintään X suomalaista yhtä aikaa kentällä. Jos toteutuu niin Royals näyttää yhtäkkiä paremmalta…

 • Hyvillä importeilla Vaasa olisi varmasti vaahteraliigakelpoinen. jos esim. otettaisiin 69ersilta importit pois ja pelattaisiin 69ers vs Vaasa kotimaisin voimin, Vaasa voittaisi. Mutta 69ers on tehnyt erinomaista työtä importien hankinnassa, joten jos taas pelattaisiin nyt nykykokoonpanolla tuo ottelu niin sixtarit veisivät helposti.
  eli pointti tässä on se, että jos Vaasa nousee ja hommaa 3 kovaa jenkkiä ja muutaman eu pelaajan niin varmasti on ihan varteenotettava tekijä liigassa.

  Itselläni pistää vaan korvaan kun puhutaan Vaasan leveästä materiaalista. Mielestäni se on ihan täyttä pötyä. Vaasalla on nimenomaan kova mutta kapea kärki pelaajien suhteen. Mietitään vaikka sitä, että heidän kotimainen kärki LB Rajala loukkaantui, ei heillä ollut laittaa tilalle 2. string LB:tä joka olis pystynyt pelaamaan 1. divisioonan tasolla vaan heidän piti siirtää paras RB pelaamaan OLB paikkaa eli Järviö. Sama juttu monilla muillakin pelipaikoilla kuten WR. Syvyyttä löytyy melkeen ainoastaan RB paikalla, etenkin jos Järviö on käytettävissä sinne. Heidän RB kalusto vetää vertoja jokailselle suomalaiselle joukkueelle.
  Tänä vuonna totuus oli kuten joku yllä kirjoittikin, että vaasa pystyi voittamaan ainoastaan sarjan ’heittopussit’ ja niillä se kyllä pyyhkikin pöytää komeasti. Huskies ja Saints olivat tänä vuonna liian kovia. varmasti vaikutti se, että tiukkoja pelejä tuli liian vähän heidän lohkossaan.

 • @TheRat Roope Noronen sanoi NelonenPro:lla TV-pelin haastattelussa, että ensi vuonna pelataan Vaahteraa 8 joukkueella. Luulisi hänen tietävän missä mennään.

 • ”Huskies ja Saints olivat tänä vuonna liian kovia. varmasti vaikutti se, että tiukkoja pelejä tuli liian vähän heidän lohkossaan.” Taisi olla kyllä toisten päin.

 • niin siis VAASALLA tuli liian vähän tiukkoja pelejä heidän lohkossaan.

 • Jos meinataan EU-pelaajien liikkuvuutta jotenkin rajoittaa, niin siinä puututaan erääseen keskeisimpään EU:n perusoikeuteen työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen, joka turvataan unionin 45 perusartiklassa. Jos taas EU pelaajien määrään kentällä puututaan kohdellaan silloin syntymperäisiä suomalaisia eri lailla kuin muista EU -jäsenmaista tulleita. Tuomioistuin todennäköisesti tulkitsisi myös tämän perusoikeuksien polkemiseksi. Fakta on se, että Suomi kuuluuu EU:hun, ja muista EU -jäsenmaista tulevia henkilöitä on kohdeltava kuten omia. SAJL:n säännöt eivät voi olla ristiriidassa lainsäädännön kanssa. Toivottavasti eivät siis kabinetin huhu on vain huhua, sillä tuohon ampiaispesään en kyllä lähtisi sohaisemaan.

 • Miten tämä voi olla, niin vaikeaa. Sovitaan vain seurojen kesken, että hyväksytään tietty määrä EU-pelaajia. Ei sen tarvitse olla missään kirjattuna. Jos joku rikkoo tätä herrasmies-sopimusta, niin eiköhän muut seurat keksi keinot tämän seuran rankaisemiseen.

 • Eli lakitermein tehdään laiton sopimus joka rikkoo kansallisen perustuslain yläpuolellakin normihierarkiassa olevaa EU: perussopimusta ja laittoman suullisen sopimuksen rikkojaa laittomasti rangaistaisiin yhteisesti.

  Kyllähän noinkin voi menetellä, mutta laillista se ei ole. Jos rangaistuksen saanut keksisi valittaa asiasta tuomioistuimeen, en haluaisi olla asiassa edustamassa lajiliittoa.

 • Royalsin ja Saintsin erona oli importit. Saintsin Bialostok vastasi yksin lähes koko joukkueen juoksujaardeista. Royals sai paljon enemmän painetta linjan taakse, mitä Saints vastaavasti Royalsin OL:n taakse, mutta Bialostok pystyi väistelemään taklaukset. Saintsin OL ei pahemmin pystynyt raivaamaan juoksuväyliä, joten tässä Royalsin DL vei voiton. Royals pystyi juoksemaan paljon enemmän, ja LB Nelson teki hurjat 15 taklausta, niin kertoohan sekin sen, että taisi Royalsin OL voittaa myös Saintsin DL:n. Rosekat ei ole läheskään niin liikkuva kuin Bialostok, minkä takia Saints pystyi tiukoissa paikoissa pitämään paremmin hyökkäyksensä kentällä. Bialostok joko eteni itse, tai liikkui taklausten alta pois ja pääsi heittämään. Tässä oli se iso ero Saintsin hyväksi, ei linjoissa. Lopultahan lopputuloksessa ei ollut oikeastaan eroa. Royals missasi lisäpistepotkun, sen jälkeisen TD:n jälkeen epäonnistui kahden pisteen lisäpisteessä, jäi pari pistettä taakse, ja ottelun viimeisellä hyökäysvuorolla Saints meni johtoon ja voitti. Tasaisesti tehtiin pisteitä puolin ja toisin.

 • Lisätään siis tuohon ylenmpään, että Royals pystyi juoksemaan ”oikeita” juoksupelejä paljon enemmän. Saintsin suunnitellut juoksut epäonnistuivat usein, ja isot juoksujaardit tuli nimenomaan Bialostokin juostessa rikkoontuneiden heittopelien jälkeen.

 • Royals hävisi Saintsille kahdesti, eli oli huonompi joukkue… Turha selitellä jälkikäteen. Edellinen Saintsin ja Royalsin kohtaaminen päättyi 35-13 kun pelattiin Tampereella! Tuossa ottelussa Royals sai juosten uudet yritykset huikeat neljä kertaa.

  Se, että Royalsilla on tilastoissa niinkin hyvä maalisuhde johtuu ainoastaan siitä, että sarjan heittopussia Oulua taottiin kaksi kertaa 100-0 tauluun. Ottelut ovat Royalsille häpeällisiä, sillä en muista suomalaisesta jenkkifutishistoriasta vastaavaa.

  On noloa, jos Royals tämän kauden jälkeen nousee Vaahteraliigaan.

 • Ekassa pelissä Saints oli parempi. Nyt puhuin vain välierästä.

 • http://yle.fi/urheilu/herrasmiessaanto_historiaan_-_lentopallon_mestaruusliigassa_saa_pelata_rajoittamaton_maara_eu-pelaajia/7518974

  Tässäpä esimerkkiä siitä, että miten pitäviä nämä herrasmiessäännöt ovat. Muidenkin lajien kuin lentopallon osalta näitä on kokeiltu eri EU maissa. Lopputulos on aina sama, jos sääntö ei jotakuta miellytä. Mikään lajiliitto tuskin haluaa lähteä asiasta käräjöimään.

 • ”Lisätään siis tuohon ylenmpään, että Royals pystyi juoksemaan ”oikeita” juoksupelejä paljon enemmän. Saintsin suunnitellut juoksut epäonnistuivat usein, ja isot juoksujaardit tuli nimenomaan Bialostokin juostessa rikkoontuneiden heittopelien jälkeen.”

  OK, eli väärin voitettu?

 • Ai niin, ekan pelin tilastoista… Ekat yritykset juosten meni Saintsille, mutta muuten aivan samanlaista tilastoa sekin peli tarjosi. Royals juoksi paremmin, ja vain Bialostok juoksi Saintsille. Ja vaikka siinä pelissä oli Saintsin RB:t sairastuvalla, ei välierissäkään kukaan heistä juossut pari jaardia enempää, vaikka Airaksinenkin oli mukana. Saints ei edes yrittänyt juosta kuin pari kertaa. Bialostok teki kaiken hyökäyksessä itse. Juoksi, heitti, väisteli taklauksia jne. Kyllä se ero oli ihan muualla kuin linjoissa, vaikka kuinka toisin koitat väittää. Bialostok oli se ero.

  Rushing Attempts 20 30
  Average Per Rush 5.7 3.7
  Yards Gained Rushing 133 137

  Bialostok S 26 131 26 105 2 17 4.0
  Salminen J 4 6 0 6 0 4 1.5

  Jarvio V 10 56 2 54 1 18 5.4
  Jakobsson J 3 36 0 36 1 32 12.0
  Suoste T 3 39 3 36 0 39 12.0
  Rosekat B 4 2 14 -12 0 2 -3.0

 • Royals hävisi Saintsille kaksi kertaa, ja on siis huonompi joukkue. Mikähän siinä on niin vaikea hyväksyä.

 • onko noloa jos Saints pelaa liigassa? Se voitti ratkaisupelissä, käytänössä 100% rosterilla, viimeisen sekunnin kiikunkaakun TD:llä ja kahden pisteen erolla, nolon Royalsin jolta puuttui puolustuksesta kaksi oman pelipaikkansa parasta pelaajaa ja samalla koko puolustuksen avainhahmoa. Joe ei ole, niin aika pieni on ero nolon ja ei nolon välillä. Toisaalta johonkinhan se raja on vedettävä ja Saints ylittää sen rajan siinä tapauksessa rima väpättäen.

  EIköhän jokainen joukkue, joka liigaa ensikaudella pelaa ole paikkansa siellä ansainnut. Saavat sitten taas pelata keskenään ja katsoa kuka on kuka. Aivan kuten aina ennenkin.

 • Taisi olla monelle liian kova pala että Saints voitti royalsin. Tähän ”bialostok tekee kaiken” keskusteluun voi nostaa myös huskiesin Jonesin. Ja jokaisen liiga joukkueen. Molemmin puolin palloa.

 • Saints ei blizzannut KERTAAKAAN koko pelissä, vaan painetta toi oikeasti se front 4. Vaasa taas toi jatkuvasti 1-2 linebackeria ja paine oli yleensä se, että Järviö tuli outsidena blokkaamatta läpi.

 • Nyt kun täällä ja muualla importeista jauhetaan, niin kattokaas tämä video. Olishan jotain tämän suuntaista kiva käydä vaikka Kaarlen kentällä ihmettelemässä ; ) No… onneksi on Game pass.
  https://www.youtube.com/watch?v=LB5lVPIqz70

 • Huvittavaa huomata millaiseks ämmälaumaks tää royals-kannustusjoukko paljastu kun otettiin ekan kerran takkiin pudotuspeleissä. Niin kauan kun voitetaan on hyvä taputella vastustajia selkään, kun oulukin eteni niin hyvin hyökkäyksessä ja kaikkee nii ei uskaltanu höllää. Nyt sitten itketään vaikka mistä, kun ei ollut oikesti maali ja vastustajalla paremmat importit. Olisko kannattunut vaikka valita se qb jollain muulla perusteella, kuin että kahden passin kanukki, muita näyttöjä ei ole. Viime vuonna kun Royalsilla oli yhtä paljon importteja kuin muilla joukkueilla yhteensä ja divarin paras puolustaja, niin se oli silti se kun ollaan reenattu nii helvetin lujaa ja muutenkin kovii ukkoi.

 • Importtien määrään voisi kummasti vaikuttaa palkkakatolla. Joko maksimi pelaajabudjetti joukkueelle tai yli n euroa kaudessa korkeintaan kahdelle pelaajalle.

 • On se hienoa että kaikki muu toimii paitsi itse pelaaminen. Pitäisiköhän valmennus vaihtaa ja nykyiset valmentajat keskittyisivät tuohon muuhun ,joka suujuu paremmin kuin valmentaminen.

 • Itse olisin peluuttanut Saikkoa, mielestäni onnistunut tosi hyvin tänä kesänä. Mutta varmasti Royalsin valmennustiimi on ”aavistuksen” paremmin kartalla peluuttamisessa, kuin vasta pari vuotta koko lajia seurannut katsoja.
  Kuitenkin jos koko lajin kehittymistä Suomessa ajatellaan, niin olisko fiksumpaa tuoda sieltä merten takaa ennemmin valmentajia kuin pelaajia? Laji on kuitenkin niin marginaalia vielä, että oman kylän ”poikia” tullaan katsomaan ja kannustamaan helpommin kuin laumaa importteja. Ainakin pienemmillä paikkakunnilla.
  Ottamatta kantaa millä sarjatasolla Royals ensi kesänä pelaa soisi Vaahteraankin vähän tiukempaa kattoa importeille, ihan vaan pelaajien ja koko lajin kehittymisen takia Suomessa.

 • Itselläni loppui just nyt arvostus Royalsia (tai ainakin sen kannattajia) kohtaan… Voi hellanduudelis miten huonoja häviäjiä. Ennen kautta uhottiin, että pyyhitään pöytä mennen tullen muilla joukkueilla divarissa, ja sitten jyrätään liigassa. Treenattukin on kuulemma niin kovaa, että tulokset vetää vertoja NFL -pelaajille. Nyt sitten tuli kuokkaan kahdelta paremmalta joukkueelta divarissa, niin pitää itkeä niin kuin neidit. Olen myös sitä mieltä, että jos Royals nyt nousee liigaan, johtuu se siitä, että parempi joukkue ei liigaan hae. Henkilökohtaisesti en kovin korkealle arvosta, jos joukkue näin liigaan nousee.

 • Kukas täällä nyt on itkenyt ja mitä? Jos arvostus loppuu ihan asialliseen keskusteluun pelistä, ei taida olla ihan kaikki inkkarit kanootissa. Tuskinpa sitä arvostusta on koskaan ollutkaan, pelkkää perisuomalaista KATEUTTA.

 • Kateus pitää ansaita säälin saa ilmaiseksi. Perisuomalaista selittelemistä ja poraamista täällä on esiintynyt Vaasan kannattajien taholta. :D Olen arvostanut Vaasaa hyvin järjestetyistä otteluista. Uhon kun vielä jättäisitte vähemmälle, pelaisitte hyvin, ja lopettaisitte selittelemisen, niin arvostus voisi kasvaa.

 • Voi tätä ilon ja onnen päivää kun näkee kuinka Vaasalaisilta vedettiin nokan alta finaalipaikka pois. Vaikka kuinka hehkutettiin ja pullisteltiin koko talvi niin parempi voitti. Tai pitäisikö sanoa paremmat kun eihän Vaassa onnistunut kumpaakaan joukkuetta voittamaan. Tamperekin pöllytti Sepon kuninkaallisia miten halusi ja vielä kahdesti. Näin ne omasta mielestään voittamattomat joukkueet vaan sitten tärkeissä paikoissa kompastelee. Harmi etten päässyt paikanpäälle oman pelini takia tulemaan mutta oli varmaan myös Roimelan selostus kuulemisen arvoinen. Vaikka omasta mielestään onkin lähes Antero Mertarannan Vaasalainen vastine niin epäilen että loppusekunnilla iskeytyi tajuntaan se että tässä nyt tuli vähän liian aikaisin pullistelluksi. Vaasahan oli jo hyvissä ajoin ennen viimeistä kierrosta julistanut itsensä voittajaksi Oulustakin, ja vaikka se selvä nyt olikin selvä asia niin ei ole millään tavalla urheiluhengen mukaista alkaa ilmoittelemaan tällaisia asioita vielä ennen peliä. Perus öykkärimäistä käytöstä joka onneksi ammuttiin alas Tampereen toimesta.

 • Hämeenlinnasta en tiedä, mutta en rehellisesti usko että tamperelaiset hakisivat liigaan noin kapeallla rosterilla. Vaasassa taisi olla lähes 100% miehitys ja oliko edes 30 äijää pukeissa?

 • Hmm on varmaan oikeassa. Toivottavasti Spagettimaljan voitto tuo lisää harrastajia Tampereelle ;). Ei pukeissa ollut varmaan kun toi 30(ish) mitä mainitsit. Indians pelissähän tuo erityisesti kostautui ja yksi peli lisää Pyynikillä meni sen siliän tien.

 • Korjaus, tietenkin Wolvoistakin olisi pitänyt ottaa myös voitto kotipeliin.

 • Ja Hämeenlinnaki ois pitäny voittaa yli kahdeksalla pisteellä, jos molemmat olisi ollut 7-1….

 • @Ilo ja Onni: En voi välttyä vaikutelmalta, että olet jossain vaiheessa uraasi jäänyt Vaasan jyrän alle. Ja pahasti. Sen verta katkeralta vuodatuksesi vaikuttaa.

 • Tarkoitin nyt sitä että edes välierä olisi päästy pelaamaan Pyynikillä.

 • Epäilen vahvasti että saints hakisi liigapaikkaa tähän en usko ollenkaan. Vaasa ? No toivottavasti. Hämeenlinna? Hmm. En oikeen usko. Ja taft tulee alas niin ketä muu sinne menee ? Ei ketään.

 • :D

 • Totta kai fanit hypettää ja pullistelee oman joukkueensa puolesta. Eikös se ole fanien tehtävä ? Jos siitä vastustajan fani vetää purut nenäänsä niin voi, voi… puruja on nenä täynnä.

  Selitykset ja jälkipelit kauden jälkeen kuuluu tänne ja osa foorumilaisista kävi niitä jo keväällä ennen yhtäkään pelattua ottelua. Ja voihan näistäkin vetää purut nenäänsä jos tahtoo… se on aivan vapaaehtoista, kukaan ei siihen pakota.

 • @Hmm ja Jussi, Royalsilla oli 28 pukeissa ja Saintsilla 30. Ei se ollut kummallakaan siitä kiinni, että toisella oli niiiin paljon vähemmän / enemmän porukkaa pukeissa.

  Mistä muualta yrittäisitte kaivella syitä ja perusteita. Joka joukkueella on enemmän vähemmän kremppaa tässä vaiheessa. Kaikkea ei julkaista ja kaikesta ei edes kuiskita….

  15.8 Sixtareilla oli Vaahteran ottelussaan 27 pukeissa. Onko ne sitten huonoja, no on niillä joka tapauksessa kolme voittoa tällä hetkellä.

  Kyllä sen sitten lokakuussa näkee mikä joukkue tekee ja mitä, mutta jatkakaa!

 • Ok, kiitos korjauksesta. Mutta eihän tässä ollut puhe itse ottelusta vaan kapeasta rosterista(?) ja miten se mahdollisesti vaikuttaa siihen hakeeko joukkue paikkaa Vaahteraliigasta.

 • Huskies ja Saints jättävät väliin Vaahteran, jolloin Royalsille aukeaa mahdollisuus. He värväävät Bialostokin, JJ:n ja Sislerin. Efe tulee Ruotsista. Lisäksi Euroopasta hankitaan yksi kova rissu ja puolustuksen takakentän pelaaja, tarpeen mukaan pari linjoihinkin. Tämän jälkeen Roayls pelaa Vaahteramaljasta.

 • Itseasiassa… aika pitkälti juuri näin :D

 • Maljasta puheen ollen, onko tietoa oheis ohjelmasta. Onko Hietsussa biitsi jefua kun ei liiton sivuilla ole ollut ollenkaan mitään?

 • Bialostokin jalkapalloura loppuu spagettimaljaan eli Samsonia on turha enää värvätä mihinkään suuntaan. Kuinka moni muistaa muuten vielä Chris Sharpen joka Saintsien Vaahteraliigakaudella oli yksinään Saintsien hyökkäys?

 • Muistan kun Sharpe juoksi qb sneak silent countilla 80 yd siivun. Oli se Sharpe kova poika.

 • Kun ois vielä osannu heittää, niin ois ollu kova!

 • En kyllä haluaisi olla Mertaranta ikinä. Mieluummin vaikka Antti Mäkinen tai J-P Jalo.

 • ihan kuin Janis Petke olisi antanut analyysinsä tilastoista.
  Itse en nähnyt painetta tulevan Saintsien pelinrakentajalle kuin ajoittain. Enemmänkin se sai aikaa kohtuuttoman paljon järjestellä asioita ja tulos näkui taululla. On se kummallista, et QB saa seisoskella 10-15sek ihan ittekseen ja etsiä heittopaikkoja.
  Muutamalle tänne kirjoittajalle: Katkeruus ja kateus vaivaa. Itseäni naurattaa tyhmiset :D
  Vaasassa tehdään asioita niinkuin Seppo näkee parhaaksi. Itse en valita vaan kehun tehtyä työtä. Hyvä vaan että Royals herättää tunteita myös katsojissa, saa parammin tunnetta peliin myös vierasotteluissa.
  Haukkukaa ja ulvokaa vaan, Royalsin bussi on tukevasti maantiellä menossa eteenpäin.

 • Tilastoista ei löydy tietoa siitä, miten, mistä ja miten kauan QB sai seisoskella. Vaasassa Bialostok joutui about joka toisessa heittopelissä juoksemaan itse, kun Royalsin linja pääsi läpi, ja todella monesti lähes säkittämään. QB Hurry -tilasto löytyy, mutta sitä ei merkitä, jos QB ei lopulta palloa heitä, vaan juoksee itse.’ Näin Bialostok teki jatkuvasti. Juoksi itse, kun heittopaikkaa ei ollut. Spagettimaljassa taasen aikaa oli enemmän.

 • ”Haukkukaa ja ulvokaa vaan, Royalsin bussi on tukevasti maantiellä menossa eteenpäin.”

  Olisiko bussin kumit pikkasen tyhjät tällä hetkellä kun maaliin päästiin vasta kolmantena. Uho on kova mutta tulos keskinkertainen. Ihme kuitenkin että itkeminen vääryydestä että vaasalta vietiin finaalipaikka viime sekunnin maalilla ei enää jatku? Parempi voitti vaasassa ja parempi voitti myös finaalissa, että pulinat pois.

  Hämeenlinnassa oli hieno tapahtuma missä oli 1200 katsojaa. Turha huudella että Vaasassa olis ollut enemmän pomppulinnoissa ja nakkikiskajonoissa, matsia ei pelattu siellä joten spekulaatiot voi unohtaa siltä osin saman tein. Ymmärrän että ottaa päähän mutta niin pitää ottaakkin, jos ei pysty kentällä suoriutumaan niin että ansaitsee paikan finaaleissa tai kotimatsin loppuottelussa niin voivoi.

  Ewaraye haastattelussa pelin jälkeen jo kertoi että valmistautuminen ensi kauden liigan alkaa niin on aikamoista kyllä kanssa. Vai onko jo liitosta luvattu paikka?

  MORJESTA !!

 • Syksyn sarjapaikkojen jakoa tulee olemaan erityisen jännä seurata. Dynamiikka on muuttunut. Aiemmin liigapaikoista tapeltiin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta rajusti, mutta nyt mietitään tosi tarkkaan, kannattaako edes nousta. Kuuden joukkueen liiga on keskittänyt talenttia entisestään ja on tosi selvää, että ilman merkittäviä rahallisia panostuksia liigassa tulee turpaan.

  Ykkösdivisioonasta kehkeytyi tänä kesänä eräänlainen ”Liiga Light”, mutta sama meno ei välttämättä jatku ensi kesänä. On itseasiassa aika todennäköistä, että sarjan taso laskee kaudelle 2016. Sarjanousua aprikoivan seuran on otettava huomioon se, ettei jatkaminen ”samassa sarjassa” välttämättä ole vaihtoehto. Matemaattisesti ilmaistuna Divari 2016 << Divari 2015 << Liiga 2016. Joko siis noustaan vähän liian korkealle tasolle tai jäädään potentiaalisesti pelaamaan liian matalatasoista sarjaa. Siinäpä miettimisen aihetta, heh.

 • Turha enää nostaa sitä esille, että Royals hävisi Saintsille, vaikka viimeinen Saintsin TD ei ollut TD. Sen tietää jo kaikki Suomessa, kuten Lehtori Kääriäinenkin asian toi esille.

 • Huhujen mukaan mestaruusjuhlat jatkuvat tälläkin hetkellä Tampereella jo neljättä päivää.

 • Tampereen kohdalla tilanne liennee senkaltainen, että lahjakkaat nuoret tulee pelaamaan liigaa joka tapauksessa, joko Tampereella jos päättävät ottaa paikan, tai siirtyvät muihin liigajengeihin.
  Tampereella olis kyllä kaikki mahkut nousta keski-suomen johtavaksi jefujoukkueeksi (miksei koko maankin).
  Maantieteellinen sijainti on ihanteellinen, alle tunnin matkan päässä on useita alasarjan jengejä.
  Kaupunki on tarpeeksi iso, että jefujengilekin löytyy pohjaa, vielä stadion on riittävän hyvä ja ennenkaikkea keskellä kaupunkia.

 • Saints kuuluu ehdottomasti liigaan ja Tampere paikkakuntana pitäisi jo lain mukaan olla siellä. Lupaavia pelaajia löytyy vähän joka saralla ja he ovat nuoria. Joukkueessa on potentiaalia vaikka mihin muutaman vuoden tähtäimellä. Lisäksi johdolla näyttää olevan taitoa tai tuuria löytää kärkipään vahvistukset, mikä ominaisuus Royalsilta on näyttänyt puuttuvan. Laittaisin silti Vaasan ehdottomasti Tampereen seuraksi liigaan ja kotiläksyksi antaisin heille importtien scouttauksen. Huippuluokan vahvistuksilla he olisivat mielestäni olleet tänä vuonna ykkösen selvä ykkönen.
  Huskies pelasi erinomaisen kauden, mutta eläköityvien tähtien jättämät aukot kannattaa, ei vain paikata, vaan rakentaa entistäkin ehommiksi. Siihen liiga olisi väärä paikka.
  Tämä oli tasokkain ykkönen ikinä.

 • Pelkkää asiaa kommentissasi. Perinteisestihän poikkeus vahvistaa säännön ja Qua olkoon se poikkeus Royalsin onnistumisten osalta importtien värväämisessä. Kyllä Alberquekin oli todella hyvä. Muiden osalta tuskin pääsivät tavoitteeseen.

 • @Lehtori Kääriäinen
  Jos nyt on pahin ilkkumisen tarve hävinnyt, niin voitko kertoa millä mittareilla Royals ei mennyt tällä kaudella eteenpäin?
  Lopullinen sijoitus taisi olla huonompi edlliseen kauteen nähden, mutta näin voi urheilussa käydä (taitaa olla kyllä sulle ihan mahdotonta ymmärtää).
  Kaikessa muussa eteenpäin mentiin näin katsojan silmin. Organisaation kehittäminen ilmeisesti yhtenä pääpointtina.
  Sorry jos ottaa koville. On muitakin lajeja sullekin seurattavaksi kuin jefu :b

 • Luin uudestaan nämä kirjoitukset Royals-Saits pelien ympäriltä.
  Vahvistui näkemys, että Vaasalaisten pullistelu oli vain muutaman muualla asuvan omassa päässä. Oli pakko päästä ilkkumaan. Voi teitä, hävettääkö edes?
  Kauden päätös: Saints ja Royals Vaahteraliigaan!

 • En nyt tiedä että onko tuo nimimerkillä ”Rehtori” Roimela Vai ovi-käy Seppo, mutta aika säälittävää vuodattelua. Kolmannelta paikalta kabinetin kautta vaahteraan ja henkselit paukkuu. Voi olla että se paukkuminen loppuu heti ensimmäisellä kierroksella keväällä ja ihan sama vaikak vastassa olisi 69ers.