Wolverines vei pisteet Oulusta

Tuomo Tomperi 20.7.2015 13:02 2 kommenttia

1 2  
6 0 6
28 21 49

(0-6)

06

(3-3)

49

18.7.2015 klo 18:00 Oulu

Aussijätti Locklan Gilbert oli pitelemätön Heinäpään illassa Wolverinesin viedessä ottelun selvästi 6-49 (6-28).

Northern Lights lähti otteluun aiempaa paremmista asemista, sillä pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi palasi jälleen pelaavaan kokoonpanoon. Pelkkään heittopeliin ei haluttu silti luottaa. Revontulet pyrkivät etenemään kuitenkin myös juosten, ajoittain jopa kolmen keskushyökkääjän muodostelmasta. Wolverinesin vahva puolustuksen boksi aiheutti oululaisille kuitenkin sen verran vaikeuksia, ettei etenemistä nähty toivottuun malliin. Isäntien suoritustaso hyökkäyksessä ei ollut tilanteen vaatimalla tasolla. Joni Kähönen onnistui omalla atleettisuudellaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta lisämaaleja ei isänniltä nähty. Seuraavaan otteluun juuri hyökkäyksen on parannettava eniten otteitaan.

Wolverines oli ottelussa niskan päällä maajoukkuepelinrakentaja Janne Lehtisen hyvien otteiden siivittämänä. Lehtisen tilastot olivat komeat, vaikka helsinkiläislaitureille pystyi laskemaan 4-5 selvää pudotusta. Wolverines ryyditti heittopeliään kohtuullisesti toimineella juoksulla, joka tuotti kaksi touchdownia ja noin sata edettyä jaardia. Wolverines onnistui rakentamaan puoliaikaan mennessä kolmen maalin johdon.

Hetkeä ennen puoliajan loppua Lightsille tuli musta hetki, jonka nostaisin erikseen esiin. Wolverinesin Gilbert onnistui screen-heitosta rankaisemaan isäntiä, vaikka uusiin yrityksiin oli matkaa 20 jaardia ja maaliin 45. Tilanne muistutti kesäkuun ottelua Kouvola Indiansia vastaan, jossa vieraat onnistuivat palauttamaan lentopotkun maaliin kellon umpeutuessa. Revontulten helmasynniksi ovat tällä kaudella muodostuneet heikot pursuit-kulmat vastustajien päästessä avoimeen tilaan. Lauantain tilanteessa oululaispuolustuksella oli täydet mahdollisuudet pysäyttää Gilbert hyvän matkaa ennen maalialuetta, mutta ylipelaaminen mahdollisti laiturin kääntymisen takaisin kohti kentän keskustaa ja linjamiesten blokkeja. Lightsin puolustuspeli tarvitsee lisää harjoitusta perusasioissa, jotta kentällä voidaan nähdä aidosti yhteen pelaava yksikkö.

Merkillepantavaa oululaisten esityksessä oli se, että vaikka vierasjoukkue pystyikin etenemään heitoin vakuuttavasti, ei Wolverines pystynyt juoksemaan Northern Lightsin yli. Alkukaudesta varsin kehnoa juoksupuolustusta esittänyt Lights salli Wolverines-bäkkien edetä vain noin neljän jaardin keskiarvolla. Aiemmissa tappio-otteluissa oululaisten yli on rynnistetty vähintään kaksinkertaisilla tehoilla. Loppulukemista huolimatta isäntien puolustuspelin parantuminen valoi uskoa loppukauteen.

Wolverinesin kannalta voitto oli tärkeä pudotuspelitaistelua ajatellen. Työtä kuitenkin edelleen riittää. On erittäin todennäköistä, että jatkopeleihin päästäkseen joukkueen on kyettävä voittamaan joko Tampere Saints tai Hämeenlinna Huskies. Yksikin voitto näistä otteluista käytännössä varmistaisi pudotuspelipaikan, sillä joukkueella on tiebreaker sekä Jyväskylän Jaguaareja että Kouvola Indiansia vastaan.

Katso myös

Kommentoi

  • Kyllähän tässä jutussa paistaa lähinnä melkoinen todellisuudentajun puute. Tässä kuitenki ennen ottelua tappiollisella rekordilla oleva joukkue takoi melkeen 50 pinnaa, saa siinä itselleen aika lujaa valehdella jos kokee tilanteen toiveikkaana. mutta onhan se varmaan kiva välillä hävitä vaan reilulla 40 pisteellä, kuin se tavallinen 60+

  • Jaa, taitaa tuo Wolvot olla nousukuntoisin joukkue sarjassa parhaillaan Inkkarien ohella. Kehittyvä joukkue – tässä yhteydessä NL – voi repiä minun puolesta positiivisuutta jokaisesta positiiviseksi kokemastaan asiasta tällaisen epäsuhtaisen kauden aikana. Todellisuuden taju olisi kateissa, jos NL olisi uhonnut menestyvänsä sarjassa playoff-peleihin jne. Ne taisi olla juuri oululaisia jotka toppuuttelivat kaikkia Royals-kritisoijia sen 100-0 tappionkin jälkeen. Shit happens, pelaajat pelaavat koska uskovat kehittyvänsä yksilöinä ja joukkueena. Ja tappio 50 pisteellä on puolet parempi kuin tappio sadalla pisteellä.