Nordmenille pohjoisen herruus Oulussa

Gridiron Staff 20.7.2015 11:11 Ei kommentteja

1 2  
6 0 6
27 29 56

(2-4)

06

(4-2)

56

18.7.2015 klo 13:00 Oulu

Rovaniemi Nordmenin vahvat otteet kolmosdivisioonassa jatkuivat, kun joukkue päihitti oululaisilla pelaajilla vahvistetun Vikingsin selkein lukemin.

Lauantaina Oulun Heinäpäässä järjestettiin kolmen ottelun jenkkifutispäivä, jonka keskimmäisenä otteluna nähtiin Nordmenin ja Vikingsin kolmosdivisioonakohtaaminen. Vaasa Vikings oli saanut otteluun jalkeille 16 pelaajaa ja Nordmeniakin vaivasi muutama poisjäänti. Flunssa ja kuumeet vaivasivat hieman joukkuetta ja yksi avainpelaaja oli kaiken lisäksi muilutettu aamulla hänen omaksi yllätyksekseen omiin polttareihinsa. Comebackiaan lajin pariin oli kuitenkin tekemässä aikanaan Starsissa pelannut keskushyökkääjä/tukimies Juhana Pelkonen. Nordmen sai pukeisiin parisenkymmentä pelaajaa, eli muutaman enemmän, kuin kotijoukkue.

Ottelun alussa nähtiin hermostunutta peliä molempien joukkueiden hyökkäyksiltä. Palloa vaihdeltiinkin pari kertaa joukkueiden välillä aina kolmannen yrityksen jälkeen molempien hyökkäysten hakiessa vielä tuntumaa vastustajasta. Molempien pelinrakentajakin joutui säkitetyksi. Onnistumisiakin nähtiin, kun vaasalaisten pelinrakentaja Janrik Seppälän heitto oululaisen jenkkifutiksen ikonille Jyrki Seppälälle toi ensimmäiset uudet yritykset Vaasalle. Näin vaasalaishyökkäys lähtikin etenemään kohti rovaniemeläisten maalialuetta, kunnes Alvaro Cosinin syötönkatko pysäytti etenemisen.

Rovaniemeläishyökkäys haki kuitenkin yhä omaa peliään ja pelinrakentaja Jorge Huete Bonet tuli taas säkitetyksi vaasalaisten toimesta. Lentopotkun jäätyä lyhyeksi Vaasa sai palautettua palloa takaisin aivan maalilinjan tuntumaan, josta parin yrityksen jälkeen pelinrakentaja Seppälän heitto löysi oman pelaajan näppeihin maalialueella ja ottelun ensimmäinen maali syntyi Vikingsille.

Tämän jälkeen Nordmeni alkoi kuitenkin saamaan pelistä kiinni Vikingsin hyökkäyksen takerrellessa. Alfonso Ikäheimo petasi Nordmenille hyvät asemat, minkä jälkeen espanjalaislaituri Cosin pääsi avoimeksi ja sai pallon kiinni maalialueella. Huete Bonet’n lisäpistepotku meni keskeltä haarukkaan ja tilanteeksi muodostui 6-7 rovaniemeläisille.

Tämän jälkeen pistesuorituksista vastasikin enää vierasjoukkue. Maalintekijöinä nähtiin pelinrakentaja Huete Bonet, hyvää kautta pelaava Cosin, Sami Martikainen sekä takapuolustaja Tomi Väänänen. Toisella jaksolla pelinrakentajaksi siirretty Jari Huikari heitti ottelun lopussa yhden maalin.

Ottelun lähestyessä loppuaan Vikingsin otteista näki, että liikkeellä oltiin kapealla rosterilla. Oransseilla paidoilla pelannut joukkue taisteli viimeiseen saakka, mutta ottelun edetessä Nordmenin taso oli yksinkertaisesti isännille liikaa. Ottelun alussa nähdyt vaikeudet sinisten hyökkäyksessä vaihtuivat onnistumisiin. Ratkaisevaa Nordmenin kannalta oli joukkueen monipuolinen hyökkäys, jonka kesken kauden Rovaniemelle saapuneet espanjalaisvahvistukset ovat mahdollistaneet. Pudotuspeleihin matkaava Nordmen kohtaa seuraavien kahden viikon aikana sarjan kärkijoukkueet Ghosthuntersin ja Bearsin. Hyvä sarjasijoitus on pohjoisen pojille ensiarvoisen tärkeä, sillä Susivoudin kentän kotietu lienee sarjan paras.

Kommentoi