Lions ilmoittautui vahvasti pudotuspelikisaan yllätysvoitolla

Gridiron Staff 20.7.2015 12:19 9 kommenttia

1 2  
2 12 14
7 0 7

(3-3)

14

(4-2)

07

19.7.2015 klo 12:00 Lohja

Lohja Lions otti kauden kolmannen voittonsa Harjun urheilukentällä sunnuntaina varsin epävakaassa säässä pelatussa ottelussa.

Etukäteen altavastaajaksi arvioitu Lions lähti selvästi paremmalla asenteella peliin kuin edelliseen murskatappioon päätyneessä ottelussa Kotka Eaglesia vastaan. Tästä huolimatta ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Ghosthunters lyhyellä heittopelillä. Touchdown pohjustettiin vahvoilla juoksuilla, joita vastaan Lions oli todella pulassa. Maalin jälkeen Lionsin puolustus pystyi kuitenkin nostamaan tasoaan ja vaikka Ghosthunters pystyikin yhä etenemään juoksuilla, ei pitkiä siivuja enää edetty.

Lionsin hyökkäys sen sijaan oli koko ensimmäisen puoliajan pulassa. Nokialaisten puolustus pystyi tukkimaan niin heitto- kuin juoksuyritykset eivätkä ajoittaiset sadekuurot auttaneet Lionsin hyökkäystä. Lionsin ainut pistesuoritus ensimmäisellä puoliajalla syntyikin safetysta, kun Ghosthuntersin punttisnäppi lensi sekä potkaisijan että päätyrajan yli.

Toiselle puoliajalle saatiin vihdoinkin sisuuntunut Lions joka alkoi todella liikuttamaan palloa eteenpäin. Lions siirtyi ottelussa johtoon noin 80 jaardin drivella jossa onnistumisia nähtiin niin keskushyökkääjiltä laitahyökkääjiltä. Varsinkin kesällä Lionsiin siirtynyt Ville Suonperä otti pari todella tärkeää kiinniottoa. Lisäksi Karri Salonen eteni hienosti kiinnioton jälkeen vieden pallon lähelle maalialuetta. Suonperä sai kuitenkin kunnian viimeistellä Lionsin ensimmäisen TD:n ottelussa lyhyellä heittopelillä. Ottelun ollessa tilanteessa 8-7 Ghosthunters yritti vimmatusti päästä johtoon, mutta Lionsin puolustus oli tilanteen tasalla.

Ottelun eräänlainen ratkaisu nähtiin vieraiden palauttajan epäonnistuttua pallonkäsittelyssä. Lions peitti pallon ja pääsi hyökkäämään erittäin hyvistä kenttäasemista. Tästä Lions ei enää erehtynyt, vaan Marko Nokan hyvien juoksujen jälkeen kunnian pallon maalialueelle viemisestä sai puolustuksen kapteeni Antti Kettunen. Ghosthunters pääsi vielä yrittämään maalintekoa, mutta heitot eivät löytäneet kohdettaan ja Lions kulutti kellon loppuun omalla hyökkäysvuorollaan.

– En edes muistanut että jefun pelaaminen voi olla näin hauskaa, Kettunen kommentoi ottelun jälkeen.

– Ghosthunters oli fyysisesti todella kova joukkue, joka pelasi sellaista old school jefua: reikä tuohon ja katsotaan kuka siellä on kovin jätkä. Tykkäsin todella paljon pelaamisesta, varsinkin kun peli oli äärettömän kovaa mutta ilman mitään ylimääräistä jota kentillä joskus näkee. Toisaalta on sanottava etten ole yhtään varma olisinko tätä mieltä jos ei oltaisi voitettu peliä, mutta itselleni jäi tunne oltiin koko ottelu asian ytimessä.

Kettusen mukaan Lions-puolustus sai vihdoinkin itsensä vauhtiin. Hyökkäys mietitytti ensimmäisen puoliajan hapuilun jälkeen.

– Ehkä tämä on vähän kulunut fraasi mutta sanottavahan tämä on: hyökkäyksen linja pystyi painamaan toisella puoliajalla ne tarvittavat blokit sisään jotta juoksu saatiin toimimaan. Kun juoksu-uhka oli olemassa, pystyttiin heittojakin toteuttamaan. Silti on sanottava, että tänään oli puolustuksen päivä. Ottelun ensimmäistä viittä minuuttia lukuunottamatta puolutus hoiti tonttinsa hienosti, toisaalta Ghosthunters ei ilmeisesti ollut pystynyt tuomaan Lohjalle parasta kokoonpanoaan. Kaiken kaikkiaan hieno ottelu ja onhan se mukavaa altavastaajan asemasta pystyä nousemaan voittoon.

Molemmat joukkueet ovat matkalla kolmosen pudotuspeleihin. Lions kohtaa vielä häntäpään Wolverines II:n ja Panthersin. Ghosthunters matkustaa Rovaniemelle ja isännöi runkosarjan finaalissaan Vaasa Vikingsia.

Kommentoi

 • Upeeta Lions.

 • Ottamatta kantaa asiaan muuten, olisi mukavaa lukea muistakin kolmosen joukkueista kuin Lions ja Nordmen.

 • Vaikuttaa siltä, että Nordmenilla on oma haamukirjoittaja. Gridironiinhan saa juttuja tehdä itseään kiinnostavista jefu-jutuista. Rohkeasti vaan kynä käteen kaikki…

 • Hyvin yksinkertaista. Tehkää niitä otteluraportteja lähettäkää gridironin toimitukselle. Näin me täällä pohjoisessa tehdään ja niin lohjallaki myös.
  Tosin nuo meidän jutut ei mene 100% samanlaisena julkaistavaksi mutta antaa hyvän lähtökohdan toimitukselle

 • Jokaisen seuran kannattaa itse nähdä vähän vaivaa jos mieli saada juttua näkyviin eikä odottaa et muut tekee sen.

 • Semmoinen lisäys, että suuri osa seuroistahan kirjoittaa juttuja suoraan omille sivuilleen. Nordmen ja Lions ovat vaan tykänneet nähdä erityisvaivaa sen eteen, että jutut saadaan tänne luettavaksi. Minullehan semmoinen peli sopii suorastaan mainiosti :)

  Mielellään tekisin toki silleen, että saisin kaikkien joukkueiden jutut nopealla tahdilla jakoon, vaikkapa vielä omilla kommenteilla ryyditettynä. Näinhän tuli toimittua pitkälti 2012-2014, mutta nykyisin ei vaan aika riitä. Arvostan Lionsin ja Nordmenin vaivannäköä, joka tuottaa heille lisänäkyvyyttä ja tarjoaa toivottavasti myös jefukansalle mielenkiintoista luettavaa.

 • Lionsin puolesta voin todeta että ei puoli tuntia mitä multa kuluu tuon hengentuotoksen raapustamiseen ole kovin iso vaiva. Tää lienee kuitenkin ainoa kanava jossa śuomalaista jefua voi kommentoida vapaasti ja jos sen ylläpitoa nyt voin vaatimattomalla panoksellani auttaa niin kyllä se mulle passaa. Oon raapustanut paikallislehtiin tarinaa vieraspeleistä (kotiotteluihin tulee ihan oikea reportteri) joten sitä samaa sontaa oon nyt laittanut tännekin.

  Tai kai se ois kiva laittaa jotain salaliittoteorioita liikkeelle, miten maksetaan 10ke vuodessa gridironille siitä että saadaan medianäkyvyyttä…

 • Lions tuli aikoinaan aloitettua oma jenkkifudis into niin mielelläni seuraan tämän porukan touhuja ja heinoa että sieltä saadaan uutista tänne, AK jatka vaan hyvää duunia.

 • AK kirjoita nyt ihmeessä pikaisesti (jos vain 1/2 h menee) tuosta Lions-Wolverines 2 matsista! eikös se ollut jo 1.8?