1-divisioonan Mid-Season Ranking

jefumaster 15.7.2015 17:21 41 kommenttia

Kauden alla esillä olleet ennustukset 1-divisioonan menestyjistä ovat saaneet kyytiä jo moneen kertaan kesän aikana. Joukkueiden todellinen taso punnitaan kentällä ja tälläkin kaudella otteluiden lopputulokset ovat yllättäneet useimmat spekuloijat.

Alun perin Royalsin ja Wolverinesin kaksintaisteluksi kaavaitu sarja on osoittautunut aivan joksikin muuksi. Royals on nostanut luomallaan ilmiöllä divisioonan kotimaisen jefu-keskustelun keskiöön, mutta kilpailullisesti mitattuna 2-divisioonasta noussut Hämeenlinna Huskies on noussut vahvoilla esityksillään Spagettimaljan ennakkosuosikiksi. Ennen kauden ratkaisupelien pelaamista on aika katsoa 1-divisionan Mid-Season ranking.

1. Hämeenlinna Huskies (5-0) pelannut sarjan parasta jenkkifutista

Huskies on ansainnut paikan divisioonan ja rankingin ykkösenä pelaamalla erinomaista jenkkifutista päivästä toiseen. Joukkueen nelikymppinen pelinrakentaja Niclas Carpelan johtaa sarjan heittotilastoja tasaisten esitystensä ansiosta. ”Nesin” johtajuus on Huskiesille korvaamaton voimavara, joka siivittää nuoremmat pelaajat loistosuorituksiin vaikeissakin tilanteissa. Joukkue on onnistunut värväämään vahvistuksikseen sarjan parhaisiin pelaajiin laskettavat amerikkalaiset, Jerell Jonesin (RB) ja Joel Sisslerin (DB/LB) jotka kelpaisivat ja mahtuisivat vahvistuksiksi mihin tahansa suomalaiseen joukkueeseen sarjatasosta riippumatta. Huomiota on kiinnitettävä myös Huskiesin linjapelaamiseen molemmilla puolilla palloa. Kokemusta riittää ja selvästi myös halua pelata aina vaan korkeammalla sarjatasolla. Hämeenlinnalaiset ovat etenemässä vääjäämättä kohden Spagettimaljaa, jolle kannattaa lähteä viimeistään nyt tekemään varausta Kaurialan kentältä.

2. Tampere Saints (4-1) nostanut tasoaan kauden edetessä

Saints avasi kautensa niukalla tappiolla Hämeenlinnassa, mutta sen koommin ei Pyhimysten pukuhuoneessa ole tarvinnut pistemenetyksiä voivotella. Menestymisen näkyvimmät tekijät löydetään yleensä pisteitä takovista hyökkääjistä, mutta tamperelaisilla kunnia kuuluu myös puolustuksen hyvälle pelille ja erityisesti amerikkalaisvavistus Jack Nelsonille, joka on henkilökohtaisilla ratkaisuillaan estänyt vastustajaa ”varmassa” maalinteossa red zonella useampia kertoja. Vähätellä ei pidä myöskään Saints-hyökkäystä, joka on divarin parhaimmistoon kuuluvan pelinrakentajan Samson Bialostokin johdolla kuljettanut palloa tasapainoisesti sekä maata pitkin, että heittäen. Erityishuomion ansaitsee laitahyökkääjä Henri Laine, joka on vahvoilla otteillaan noussut divarin kiinniottojaardien kärkipaikalle. Saints ansaitsee kiistattoman paikkansa rankingin kakkossijalla Royals-voittonsa ansiosta.

3. Wasa Royals (3-2) yllättäen haastajan paikalla

Kirkkaana ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Royals on historiansa ensimmäisessä tappioputkessa. Putki katkeaa korkealla todennäköisyydellä seuraavassa ottelussa Kouvolassa, mutta tappioiden hintana saattaa olla halutun Spagettimalja-ottelun järjestelyoikeuksien lipuminen käsistä. Vaasalaiset pääsivät aloittamaan kautensa kahdella ehkäpä liiankin helpoilla otteluilla, joista Northern Lightsia vastaan taottu 124-8 voitto saattoi olla mentaalivaikutuksiltaan jopa negatiivinen. Joukkueesta ei suurennuslasinkaan avulla löydä varsinaisia heikkouksia ellei kokemattomuutta lasketa mukaan listalle. Ulkomailta hankitut vahvistukset Bryan Rosekat (QB), Kevin Alberque (WR) ja Jordan Patterson (LB) ovat joukkueelleen oikeasti vahvistuksia ja rosteri kaikkiaan on riittävän laaja menestyksen rakentamiselle. Rangkingissa vaasalaiset ovat tipahtaneet nyt sijaluvulle kolme, mutta aivan parastaan kuninkaan miehet eivät ole kentille varmaankaan jättäneet.

Kuva: Jari Turunen

4. Wolverines (2-3) nostanut tasoaan kauden edetessä

Liigasta divisioonaan heittäytynyt Helsinki Wolverines aloitti kautensa kolmella tappiolla. Avauksessaan Tampereella Ahmat pelasivat kelpo ottelun, mutta kaksi seuraavaa peliä menivät aina vaan syvempiä haavoja nuollessa. Ajoittaisesta keskushyökkääjäpulasta kärsinyt joukkue ilmoittautui takaisin spagettikulhon tavoittelijaksi kertoessaan päävalmentaja Stephen Stokesin mahdollisesta paluusta pelikentille. Wolverines on kyennyt peluuttamaan samanaikaisesti amerikkalaisiaan, keskushyökkääjä Joe Spelliä ja tukimies Rafael Pinedaa vasta kahdessa viimeisessä ottelussaan, joista molemmista saavutuksena voitto. Johtavaksi keskushyökkääjäksi hankittu Spell on toistaiseksi ollut yllättävän vaisu avausottelussa saamiensa kolhujen johdosta. Joukkueen kolmas importti, australialainen Locklan Gilbert on divisioonan laitahyökkääjien ehdotonta eliittiä. Mikäli Wolvot haluavat edetä runkosarjaa pidemmälle, tulee joukkueen terästää erityisesti heittopuolustustaan ja voittaa viimeisissä peleissään joko ranking-ykkönen Huskies, tai kakkonen Saints. Mid-Season rankingissa Ahmat sijoittuvat neljännelle sijalle voitettuaan Jaguaarit selvin luvuin viime viikonlopun ottelussaan.

5. Jaguaareilla (2-3) vielä saumaa pudotuspeleihin

Jaguaarit ovat kärsineet Wolverinesin lailla kauden aikana avainpelaajiensa loukkaantumisista. Valmennuksen tuskaa eivät helpottaneet tuoreen itävaltalaistukimiehen, Ramon Azimin, sekä pelinrakentaja Craig Maynardin kolhut viimeisessä pelissä. Eniten juoksujaardeja joukkueessaan keränneen Maynardin juoksu-uhan puuttuminen tekee Jaguaari-hyökkäyksen ennalta-arvattavaksi ja helpommin puolustettavaksi. Hyvin toiminut yhteispeli amerikkalaispelinrakentajan ja brittilaituri Chris Greenin välillä ei ole riittävä uhka seuraavassa ottelussa vastaan asettuvan sarjaykkösen Huskiesin torjuntaan. Jaguaareilla on kuitenkin vielä erinomaiset saumat nousta pudotuspeleihin. Tämän kauden lohkoarpajaisissa Jaguaarit keräävät todennäköisesti pisteitä tehokkaasti Oululta ja Kouvolalta. Tuplakierrosten täysi pistepotti saattaa nostaa Jaguaarit Wolverinesin yläpuolelle sarjataulukossa. Tässä rankingissa sijaluvuksi annetaan kuitenkin 5.

6. Kouvola Indians (1-4) sinnittelee ulkomaalaisillaan

Kouvolalaiset paikkasivat rosteriaan lukuisilla ulkomaan avuilla jo liigataipaleensa aikana ja sama on jatkunut tällä kaudella divisioonassa. Rosterin seitsemästä ulkomaalaisesta peräti neljällä on taskussaan USA:n passit. Kauden alussa yllättävin hankinta oli kuitenkin unkarilainen pelinrakentaja Márton Czirók. Kaikista Kouvolan vahvistuksista juuri Czirók on osoittautunut positiivisimmaksi hankinnaksi tasapainoisella heitto- ja juoksupelillään. Unkarilaisen vikkelät jalat eivät ole kuitenkaan siivittäneet intiaaneja yhtä voittoa pitemmälle. Indians-valmennus ei ole onnistunut koulimaan muukalaislegioonastaan yhteen pelaavaa kokoonpanoa ja loppukauden peleistä ei kotimatkoille ole ennustettavissa juurikaan lisäpisteitä. Kouvola Indians tulee sijoittumaan divisioonassa sijalle 6 neljällä Lightsilta varastetulla pisteellään.

Kuva: Samppa Toivonen

7. Northern Lights (0-5) taistelee kotimaisin voimin

Oululaisjoukkueen taistelu etelän seuroja vastaan ei ole tuottanut sarjataulukkoon toistaiseksi pisteen pistettä. Northern Lights on keskellä poikkeuksellisen rajua ”varustelukilpailua” ainoa 1-divisioonan joukkue, joka pelaa täysin suomalaisin voimin ilman ns. importteja. Kyyti on ollut kylmää ja kovinkaan moni ei varmastikaan halua muistella toisen pohjalaisjoukkueen, Royalsin kohtaamista, joka päättyi surullisiin lukemiin 124-8. Northern Lightsin taivalta ei ole suinkaan helpottanut pirteästi kauden avanneen pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin loukkaantuminen. Valmentajan penkiltä pelinrakentajaksi siirtyneellä Joonas Tainalla on ollut ylivoimainen tehtävä kartuttaa oululaisjoukkueen pistesaraketta, mutta oululaisjoukkueen onneksi Al-Kubaisi tekee jälleen viikonloppuna paluun pelaavaan kokoonpanoon. Harmaita hiuksia oululaisjoukkueelle tuovat sen sijaan joukkueen ykköslaitureiden Aku Uotilan ja Tuomo Tomperin kaudet päättäneet loukkaantumiset. Joukkueen paras mahdollisuus pisteille ilmaantuu divisioonan jumbofinaalissa 1.8. Kouvolassa Indiansia vastaan. Tässä rankingissa Northern Lights on sijaluvulla 7.

Tulevana viikonloppuna 1-divisioona jatkuu kolmella pelillä:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • ”Saints avasi kautensa niukalla tappiolla Hämeenlinnassa”

  Ensimmäinen peli oli Pyynikillä, Hämeenlinnassa pelataan 26.7 runkosarjan voitosta.

 • Kiitos aiheellisesta korjauksesta, katsoin huolimattomasti listoja aiemmin.

 • `”Kauden alla esillä olleet ennustukset 1-divisioonan menestyjistä ovat saaneet kyytiä jo moneen kertaan kesän aikana. ” Nojoo, siis ennustus 1-divisioonan menestyjästä on saanut kyytiä jo kaksi kertaa. Kyllähän Vaasa Vikings on osoitttautunut suurimmaksi kuplaksi suomalaisessa jefu -scenessä kautta aikain. Hirveetä hehkutusta kauden alla joidenkin säälittävien kouvola/oulu 100 – 0 voittojen jälkeen. Mutta nyt, nyt ollaan tilanteessa että Vaasa ei nouse mihinkään liigaan ens syksynä. Vielä vuosi sitten ovi liigaan oli auki mutta omahyväinen ja arrogantti Vaasa torjui ehdoituksen. Ylpeys käy lankeeamuksen edellä ja Sepolle voi käydä vielä kylmät.

 • No hätä. Eihän siitä tarvitse muuttaa kuin yksi kirjain, HämeenlinnasTa. :D

 • En kyllä ymmärrä ””TheRat”:in ilkkumista. Missä viiraa, kun saa kiksejä toisen vaikeuksista? Royalsin tappiot ovat tulleet yllätyksenä varmaan kaikille, eikä vähiten ehkä Sepolle, mutta ennemmin tai myöhemmin se olisi kuitenkin ollut edessä. Nyt mitataan joukkueen selkärankaa. Oikeasti vahva joukkue vain vahvistuu tappioista ja näin uskon tässä käyvän. Silti olen iloinen sekä Hämeenlinnan että Tampereen puolesta. Suomijefu tarvitsee lisää hyviä organisaatioita ja nyt niitä on tarjolla monta. Tähän lasken mukaan vielä myös Wolvot, jotka toden totta ovat käyneet pohjan kautta.

 • Hyvät analyysit, sarja on juuri nyt todella mielenkiintoisessa vaiheessa. Runkosarjan neljä ensimmäistä sijaa voivat mennä kenelle vaan. Järjestys muuttuu helposti yhdenkin ristiinpelaamisen takia,ottaen voittoprosentit huomioon.

  Tätä on hieno seurata kierros kierrokselta.

  Mutta ihan pieni korjaus, Nesi ei enää ole heittotilaston kärjessä. Liiton yhteenveto on viikon vanha. Kun lasketaan mukaan viime viikonlopun ottelut, johtaa Bialostok 1159 heittojaardilla Carpelanin 1152 vastaan. Tasaisen tiukkaa…..

 • Täytyy kyllä myöntää, että 1-divisioona on mielenkiintoisin aikoihin. Voi kun saataisin veikkauksen piirin divarikin

 • The Rat puhui Vaasa Vikingsista, myönnettäköön se oli suuri kupla.

 • Millä lailla se oli kupla? Vaasa Vikings ei ikinä järjestänyt minkäänlaista ”buumia”. Eiköhän TheRat kohdista ”hyvin” perusteltuja kommenttejansa ihan Wasa Royalsiin.

 • Jep. Waasasta oltiin leipomassa jo 2016 malja-joukkuetta 2016 ja valmentajasta uutta messiasta maajoukkueelle. Jotain meni pieleen, mutta mitä?

  Epäilijät lyötiin lyttyyn ja todettiin että treenatkaa älkääkä ihmetelkö. Nyt kävi näin, kuka lieneekään ollut ”oikeassa”.

 • @Pablo, Aikaisempina vuosina SAJL on onnistunut päivittämään tilastot ajantasalle keskiviikkoon mennessä. Nyt tuosta tahdista on lipsuttu. Tilasto-ohjelmat live-mahdollisuuksineen ovat huikeita asioita tulosten seurannan kannalta joten kiitos niistä. Lajifani opii nopeasti säännöllisyyteen ja pettyy kun odotukset eivät täyty.

  @The Rat, kummallinen avautuminen…? Royalsin luoma jefu-hype ei ole keneltäkään pois, päin vastoin.

 • Henkilökohtaisesti en ole koskaan ollut huutelemassa waasan buumia vastaan, se on vaan hyvä asia että jossain päin suomea väkeä saapuu katsomoihin! Mutta täytyy tunnustaa että tällä hetkellä en edes toivo että waasa selviäisi finaaliin. Yhteiskuntammehan on sellainen että ensin nostetaan joku jalustalle ja hehkutetaan sekä palvotaan, mutta odotetaan sitä että sankari kaatuu ja sen jälkeen mässäillään sillä. Nyt on vähän käymässä niin..

  Finaalissa kohtaa Hml vs Tre. Se että kummassa osoitteessa se pelataan on vielä arvoitus, mutta näillä esityksillä waasa ei edes ansaitse pääsyä sinne.

 • Suurin vääryys tulee olemaan se, että jos Tampere ja Vaasa päätyvät samoihin sarjapisteisiin, on Vaasa edellä kun ruvetaan kabinetissa koplaamaan ja saa pleijaripelin kotiin vaikka Saints voitti keskinäisen kilpailun. Kaikenlisäksi Vaasalla on paljon helpompi lohko.

 • Voittoprosentti ratkaisee, tasapisteissä vähemmän pelannut menee edellä.

 • Enemmän pelannut

 • @kaikki kabinettipelien haukkujat ja salliittoteoreetikot: Kannattaa muistaa että 1-divisioonan joukkueet itse pitäytyivät nykyisessä otteluohjelmassa, kun Falcons vetäytyi sarjasta.

  http://www.sajl.fi/?x167512=3383829
  http://www.sajl.fi/?x167512=3415887

 • Olikos tuosta olemassa pöytäkirja jossain ja äänestystulokset ettei vaan ole taas kirjattu paperille mitään sellaista mitä ei olisi pitänyt. Näin on käynyt ennenkin että on ”yhteisesti päätetty” ja loppuviimein edes SAJL:n hallitus ei ole ollut tietoinen asiasta ennen kun ovat sen lukeneet samaan aikaan liiton veppisivuilta muiden kanssa.

 • Sä elät ”suuri vääryys” jotain 90-lukuu tai sitten oot unohtanut avata suusi silloin kun asioista on päätetty.

 • Kun Falcons luopui sarjasta, niin jokainen jäljelle jääänyt 1-divisioonan joukkue halusi jatkaa 7 joukkueen sarjaa. Samalla jokainen sisäisti voittoprosenttien käytön.

 • Mikäli havaitset mielestäsi laittoman/virheellisesti tehdyn tms. päätöksen (en tarkoita, että tiirapaasin linkkaamat niitä olisi, mutta noin niinkuin yleisesti ja jatkossa) kannattaa siitä tehdä heti tuoreeltaan valitus/oikaisupäätös tms. Jos siihen ei asianmukaisesti reagoida, niin aina voi tehdä valituksen myös urheilun oikeusturvalautakuntaan. Päätöksistä valittamista/nurisemista tms. ei siis kannata jättää odottamaan siihen asti kunnes on selvää kenen nilkkaan päätös sattuu, sillä yleensä se sattuu jonkun nilkkaan. Jälkeenpäin nurisemista kutsutaan myös jälkiviisaudeksi ja sillä harvoin saa päätöksiä käännettyä, koska kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa.

 • Päätöksentekoprosessista voi varmaan olla montaa mieltä. Joka tapauksessa lopputuloshan tässä voi hyvinkin olla se, että eri määrä otteluja maksaa Saintsille kotiedun ja Wolverinesille pudotuspelipaikan. Aika raskasta penalttia.

 • Saintsin kapea rosteri ei riittänyt Inkkareita vastaan. Toivottavasti pleijariin Vaasaan saadaan kaikki äijät mukaan ja myös kentälle.

 • Miksi kaikkialla selitellään Saintsin rosterin kapeudesta? Ennen peliä voivoteltiin sitä, ja sitten otettiin takkiin ja selitellään vähän lisää. Jokaisella joukkueella on loukkaantumisia tässä vaiheessa kautta.

 • Te inkkarit varmaan luulette olevanne hyväkin joukkue. Teillä on divarin huonoimmat suomalaiset ja ens viikolla tulee nii pahasti käkättimeen kun Royals pääsee purkaa patoutumia.

 • Näitä foorumeita lukiessa voisi kuvitella ettei kakkosdivaria tänä vuonna ole lainkaan, kun muista sarjoista löytyy joka nurkalta tietoa, mutta kakkosesta ei muuta kuin joukkueiden omat rapsat. Siltihän kakkosessa on kauden tasaisin sarja vaikka kuopio onkin vienyt kaikki matsit.

 • Tai sitten vaan Vaasalla on kapea rosteri. Se on aina uskottava selitys

 • Näin ne paperille tehdyt rankingit saavat kyytiä kentällä. Indians-voitto pisti pakan sekaisin ja yhtäkkiä näyttää siltä, että kouvolalaisilla on realistiset mahdollisuudet nousta 8 pisteeseen sarjassa ja jopa viimeiselle pudotuspelipaikalle.

 • Ei tuo importti armeija mahda mitään vaasalaisille. Vaasa on sisuuntunut tappioista ja tulee todella kovaa päälle! Siinä ei auta vaikka olisi 10 importtia 4 eri passilla turpaan tulee ja lujaa.

 • Kauden avausottelu Royals-Indians oli karmeaa katsottavaa. Vastakkain oli koko talven joukkueena treenannut Royals, ja melkein suoraan lentokentältä kootti Indians. Vieraiden peli oli aivan sekaisin, eikä joukkue saanut juuri minkäänlaisia pelejä pelattua. Välillä tuntui, ettei vastustaja tiennyt onko kyseessä juoksu vai heitto, ja Royals sai rauhassa tuhota QB:n turhautuneet juoksentelut linjan takana. Paljon on betoni nähnyt sadetta sen jälkeen Kouvolassa, kun tuo ottelu pelattiin, ja joukkue on muuttunut todella paljon paremmaksi. En usko että Royalsille tulee millään tavalla helppo matsi, etenkään kun rosterista on poissa useita avainpelaajia. Lisäksi kahden tappion jälkeen varmasti kummittelee ”hattutemppu” kypärän alla, eikä silloin ole koskaan helppoa pelata voitosta. Kouvolalla on myös aika hyvin liikkuva QB, mihin Saints-tappiokin isolta osalta nojasi.

 • No tietysti matemaattisesti jos katotaan niin kun Saints voitti Royalsin ja Indians Saintsin voisi laskea että Indians voittaa sit Royalsin. Tämä on kuitenkin täyttä utopiaa. Ristiinpelaamisen ja epätasaisten lohkojen takia divisioonan jatkon ratkaisevimmat pelit ovat: Wolverines-Saints ja Jaguaarit-Indians. Runkosarja menee Huskiesille joka myös murskaa Saintsin tulevana viikonloppuna Kaurialassa.

 • No voi pyhä ihme, nyt on erittäin todennäköistä että Indians on etenemässä pudotuspeleihin. Wolvot ei voita Saintsia tai Hämeenlinnaa mutta Inkkarit voittaa Lightsin ja Jaguaarit ja tiputtaa Wolvot ja Jagut jatkosta. Tätä ei olisi uskonut pari viikkoa sitten mutta nyt se on kaikista todennäköisin tulos sarjassa. Hämeenlinna etenee pudotuspeleihin puhtaalla sarjalla ja kohtaa inkkarit välierässä.

 • Ei voita Saints wolvoja mikäli Stokes laittaa kamat päälle ja pelaa myös hyökkäystä. Saints pelinrakenraja huhujen mukaan meni hajalle Indians pelissä eikä ole enää juoksu uhka. Airaksinen on sivussa loppu kauden joten Saints ei saa hyökkäyksessä mitään aikaiseksi. Indianssin jenkit voivat yllättää kenet tahansa ja uskon että he pallottelevat tiensä ainakin välieriin. Jagut on täysin tulevan pelinrakenrajan varassa eikä yllätä enää ketään ellei vick pane päälleen suomen ruminta peliasua ja tule jyväskylään

 • Jos Wolvot voittaa Saintsin niin ei ole Inkkareilla asiaa välieriin. Niin tai jos voittaa vielä Royalsinkin. Mutta ihan siihen ei usko juuri kukaan

 • Miten se nyt menee jos 2 joukkuetta on tasapisteissä, voitto% vai keskinäinen ottelu ratkaisee?

 • II.B.5. Joukkueiden keskinäinen järjestys
  Jos joukkueet ovat pelanneet sarjassa saman määrän otteluita, sarjan on voittanut joukkue, joka on saanut eniten sarjapisteitä.
  Jos kahdella joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä, ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen sarjassa:
  1. Keskinäisten otteluiden sarjapisteet
  2. Keskinäisten otteluiden maaliero
  3. Joukkueen keskinäisissä otteluissa tekemät TD:t
  4. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
  5. Otteluohjelman vahvuus (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti, huom, jos
  joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä niin monta kertaa
  kuin vastustajaa vastaan on pelattu)
  6. Vierasvoittojen lukumäärä sarjassa
  7. Joukkueen kaikissa otteluissa päästämät pisteet (pienin paras)
  8. Joukkueen vierasotteluissa päästämät pisteet
  9. Paras yhdistelmäsijoitus tehdyissä ja päästetyissä pisteissä lohkossa (sarjoissa, joissa
  omat lohkot)
  10. Paras yhdistelmä sijoitus tehdyissä ja päästetyissä pisteissä sarjatasolla.
  11. Maalierosarjan kaikissa otteluissa
  12. Joukkueen sarjan kaikissa otteluissa tekemät pisteet
  13. Joukkueen sarjan kaikissa otteluissa tekemät TD:t

 • Itse veikkaan Indiansin nousevan pudotuspeleihin, koska Jaguaarit eivät ilmeisesti korvakkaan Maynardia huhuista huolimatta.

  Wolvojen mahdollisuudet taas vaikuttavat ennakkoon hieman heppoisilta, koska joukkueen pitäisi voittaa Saints ja Huskies. Hämeenlinnalaiset taas tietää tilanteen ja yrittävät varmasti vältellä Wolvojen kohtaamista välierissä. Itse en uskokkaan Huskiesin lähtevän lepuuttamaan aloittaviapelaajiaan Wolvoja vastaan, vaikka runkosarjan voitto voi olla jo hämeenlinnalaisten taskussa ennen kyseistä ottelua. Wolvot voi nousta muuten vielä Saintainkin ohi jos joukkueitten keskenäinen ottelu päättyy helsinkiläisten eduksi yli 7 pisteellä.

  Välierät:
  Huskies-Indians
  Royals-Saints

 • Riittää muuten Wolvoille Huskies TAI Saints. Sillä syntyisi 4-4 recordi. Inkkarit voi nousta vain 4-5 elleivät voita Royalsia…

 • Eikös Wolvoille riitä yksi voitto. Indians tarvii tuolloin 3 voittoa mukaanlukien voiton Royalsista päästäkseen jatkoon.

 • Totta, olen itse laskenut asioita väärin. Olin ajatellut Wolvojen olevan vasta 2 voitossa jolloin 4 voittoa olisi heidän maksiminsa. Eli tämähän muuttaa tilannetta huomattavasti ja Wolvot nousee todennäköisesti 4.

  Oikeus voittaa siis lopulta kuitenkin ja kovemmasta lohkosta tulee 3 jatkajaa.

 • Huskies voi päästä siis valitsemaan oman välierä vastustajansa runkosarjan viimeisellä kierroksella. Olettaen, että Wolvot voittaa Saintsin vähintään 8 pisteellä ja Huskies on varmistanut jo runkosarjan voiton ensi viikonloppuna.

 • Täällähän on kunnon spekulointia ja laskemista hyvä sampsa :)