Nordmen jatkaa voittoputkessa

Gridiron Staff 14.7.2015 17:46 Yksi kommentti

1 2  
19 7 28
0 6 6

(3-2)

28

(2-4)

06

11.7.2015 klo 14:00 Rovaniemi

Jorge Huete Bonet on tuonut rovaniemeläisten hyökkäykseen runsaasti lisätehoja. Bulldogs-voiton jälkeen pohjoisen miehet ovat hyvissä asemissa jatkopelejä ajatellen.

Susivoudin kentällä pelatussa ottelussa Sipoo valitsi aloituspotkun vastaanoton, mutta Rovaniemen puolustus pakotti Bulldogsit luopumaan pallosta heti kolmen yrityksen jälkeen. Seuraavaksi oli kotijoukkueen vuoro epäonnistua, kun pelinrakentaja Jorge Huete Bonet heitti pallon heti ensimmäisellä yrityksellä suoraan Sipoon takapuolustajalle Timo Pulkkiselle viiden jaardin päähän vieraiden maalialueesta. Sipoo yritti edetä tiukasta paikasta kiertopeleillä, mutta tuloksetta. Sipoon rähmättyä pallon omalla 30:llä jaardilla alkoi isäntien hyökkäys toimia ja Huete Bonet heitti pallon Alvaro Cosinille kuuden pisteen arvoisesti. Joonas Koskelainen potkaisi lisäpisteen.

Vierasjoukkueen hyökkäys hermoili ja ottikin ottelussa huomattavan määrän rangaistusjaardeja pääosin hyökkäyksen vääristä aloituksista. Rovaniemen kulmapuolustaja Tomi Väänänen poimi ensimmäisellä puoliajalla yhden syötönkatkon, jonka jälkeen isännät etenivät heittäen ja juosten lähemmäs vierasjoukkueen maalia ja kotijoukkueen toisen touchdownin teki Kaarle Silander juoksemalla pallon maaliviivan yli. Joonas Koskelaisen lisäpistepotkuyritys blokattiin.

Sipoolta nähtiin hyvää kiertopelijuoksua, mutta sitten vierasjoukkueen hyökkäys rähmäsi pallon aloituslinjan takana ja sitä yritti peittää useampikin paikalle ehtinyt Nordmenin puolustuksen pelaaja. Lopulta puolustuksen linjamies Petri Korhonen peitti pallon Sipoon 10 jaardin viivalla. Tästä asetelmasta kotijoukkue haki pisteitä ensin tuloksetta heittäen, kunnes keskushyökkääjä Jani Alapalosaari kantoi pallon linjan keskeltä maaliin. Bulldogs onnistui kuitenkin blokkaamaan isäntien lisäpistepotkuyrityksen.

Sipoon hyökkäys onnistui seuraavalla vuorollaan saamaan uudet yritykset heittopelillä muutaman epäonnisemmän yrityksen jälkeen, mutta heti seuraava kiertopeliyritys taklattiin kymmenisen jaardia miinuksille ja mentävää oli 20 jaardia uusiin. Bulldogsin laitahyökkääjä Teemu Helve piti Sipoon hyökkäysvuoron hengissä pitkällä reverse-pelillä. Lopulta Nordmenin puolustus kuitenkin pysäytti sipoolaiset neljännellä yrityksellä, kun vierasjoukkueella olisi ollut enää parin jaardin matka uusiin yrityksiin.

Nordmen lähti kuljettamaan palloa taas ilmassa ja Alvaro Cosin ottikin komean 60-jaardisen kopin vieden isännät jälleen maalialueen tuntumaan. Seuraavat heittoyritykset Sipoon puolustus kuitenkin torjui ja takapuolustaja Rustam Brattsenko nappasi pallon hyppysiinsä. Puoliajalla tilanne oli 19-0 kotijoukkueen johtaessa.

Toisen puoliajan aluksi Sipoo potkaisi pallon syvälle Nordmenin puolustusalueelle ja Sipoon puolustus pakotti Rovaniemen hyökkäyksen luopumaan pallosta kolmen yrityksen jälkeen. Lentopotkua palauttanut sipoolainen Max Poikonen kuitenkin rähmäsi pallon ja Alfonso Ikäheimo sai pallon takaisin kotijoukkueen haltuun. Sipoon puolustus sai kuitenkin pidettyä heitot kurissa ja Nordmen joutui taas luopumaan pallosta.

Sipoon hyökkäys jatkoi hermoiluaan ja otti nytkin yhteensä parisenkymmentä jaardia takapakkia sekä rangaistuksilla että tullen vielä taklatuksi kauas aloituslinjan taakse. Pallon saatuaan Nordmenin hyökkäys ei silti onnistunut omalla vuorollaan ja joutui luopumaan pallosta kolmen yrityksen jälkeen. Seuraavaksi vieraat kokeilivat kiertopelien ja heittojen vuorottelua, kunnes laitahyökkääjä Helve teki vieraiden ainoan touchdownin reverse-pelillä. Bulldogsin tehtyjen pisteiden määräksi jäi kuusi lisäpistepotkuyrityksen mennessä ohi maalin.

Isäntäjoukkueen Tomi Väänänen palautti seurannutta aloituspotkua näyttävästi 50 jaardia ja Nordmenin hyökkäys pääsi aloittamaan viimeisen neljänneksen hyvistä kenttäasetelmista. Pelinrakentaja Huete kuljetti itse palloa uusiin yrityksiin, kun vapaita kiinniottajia ei löytynyt. Sipoon maalialueella nähtiin tässä vaiheessa raju yhteentörmäys, kun kaksi Sipoon pelaajaa törmäsi toisiinsa tavoitellessaan palloa kotijoukkueen Ikäheimon kanssa. Takapuolustaja Timo Pulkkinen selvisi tilanteesta komealla mustelmalla sääressään, mutta kulmapuolustaja Samuli Heino sai tilanteessa aivotärähdyksen ja hänet jouduttiin viemään päivystykseen.

Loukkaantumisten jälkeen peli jatkui ja tällä kertaa Ikäheimo onnistui kiinniotossaan tehden isännille kuusi pistettä lisää. Nordmenin lisäpistepotkuyritys meni kuitenkin ohi. Sipoo yritti vielä omalla vuorollaan saada tulosta aikaiseksi juoksupelillä, mutta vahva Nordmen-puolustus ei antanut siihen enää mahdollisuutta. Joonas Koskelainen paikkaili vielä epäonnistuneita lisäpistepotkuja kolmen pisteen potkumaalin arvoisesti. Loppunumerot olivat Susivoudilla pelatussa ottelussa 28-6 (19-0).

Kolmannella peräkkäisellä voitollaan Nordmen otti kiinnityksen kolmosdivarin pudotuspelipaikkaan ja nousi sarjataulukossa neljänneksi. Edellä ovat runkosarjaa puhtaalla pelillä johtava Pori Bears, Nokia Ghosthunters ja Nordmenin jo aiemmin voittanut Kotka Eagles. Seuraavaksi Nordmen matkustaa vierasotteluun Ouluun, jossa vastaan asettu Vaasa Vikings.

Katso myös

Kommentoi

  • Korjaus: Aivotärähdyksen sai törmäystilanteessa Rustam Brattsenko, ei Samuli Heino. Samuli jako pelissä hyviä taklauksia ja teki ainakin pikaisen paluun RB:n tehtäviin onnistuneesti.