Saints selvästi vahvempi Oulussa

Tuomo Tomperi 5.7.2015 13:49 2 kommenttia

1 2  
0 0 0
21 28 49

(0-5)

00

(3-1)

49

4.7.2015 klo 18:00 Oulu

Tampere Saints haki vieraspisteet Oulusta selvällä seitsemän touchdownin erolla. Avainasemassa voitossa oli hyvin pelannut hyökkäyksen linja sekä otteitaan pelin edetessä tiivistänyt puolustus.

Altavastaajana otteluun lähtenyt Northern Lights ei päässyt otteluun aivan parhaista lähtökohdista, sillä joukkueen pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi seurasi ottelun sivurajalta. Pelinrakentajan saappaisiin astellut Joonas Taina johdatti joukkueensa hyviin hyökkäysvuoroihin pariin otteeseen, mutta lopulta virheet kasautuivat ja Saints meni menojaan. Lights-puolustus ei saanut pelinrakentaja Samson Bialostokin johtamaa hyökkäystä pysäytettyä ennen toista puoliaikaa, kun Saints oli jo vaihtanut kentälle reservipelaajiaan. Lightsin puolustus ei saanut tarkasti heittäneelle Bialostokille painetta riittävästi. Amerikkalaispelinrakentaja onnistui viipaloimaan isäntien puolustuksen takakentän erittäin tehokkaasti.

Saintsille voitto oli odotettu ja lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Hyökkäys pelasi kokonaisuudessaan hyvän ja ehjän ottelun. Puolustus päästi Northern Lightsin avausjaksolla hyvin lähelle omaa maalialuettaan, mutta kykeni toisella puoliajalla kahteen pallonriistoon. Vahvasti pudotuspeleihin matkalla oleva joukkue kohtaa viikon kulutta Royalsin Vaasasta.

Al-Kubaisin puuttuminen Northern Lightsin hyökkäyksestä näkyi edellisen ottelun tapaan voimakkaasti. Joukkue oli hionut kuvioitaan tätä silmällä pitäen, mutta Saintsin tasoista joukkuetta vastaan tehot eivät lauantaina riittäneet. Kahden viikon kuluttua pelattavaan Wolverines-otteluun revontulet tarvitsevat hyökkäyspeliltään lisää tehoja.

Puolustuksen puolella isäntien kokemattomuus paistoi läpi varsin voimakkaasti. Saintsin pelinrakentaja sai usein heittää täysin rauhassa ja silloin kun painetta saatiin, pystyi jenkkivahvistus hankkimaan lisäaikaa jaloillaan. Veteraanipuolustaja Antti Polet oli puolustuksen takakentän valopilkku, mutta muilta osin takakentän peli jätti runsaasti toivomisen varaa.

Katso myös

Kommentoi

  • tässä olisi mielenkiintoista väijyä kuvia otteluista, mutta gridironin rekisteröintiruutu ei toimi.. No, näkeehän tässä sentään kuvien kansikuvan!

  • Aah niin sekin. Se rekisteröinti toimi muistaakseni jotenkin, mutta siinä oli joku aika hämmentävä ongelma, minkä vuoksi ongelmia on ollut. En oo kerennyt tutkia, mutta tehdääs nyt näin, että kuvia pääsee näkemään kirjautumatta:

    http://darkroom.gridiron.fi/2015/07/04/nl-saints/

    Olkaapa hyvä.