Nordmenille pistepotti Helsingistä

Gridiron Staff 5.7.2015 16:54 2 kommenttia

1 2  
0 8 8
13 17 30

(1-4)

08

(2-2)

30

4.7.2015 klo 12:00 Helsinki

Pohjoisen joukkueen johtotähtinä nähtiin espanjalaiskaksikko Alvaro CosinJorge Huete Bonet.

Rovaniemi Nordmen matkasi pistejahtiin Helsinkiin Wolverinesin II-joukkueen vieraiksi hienoisella vajaamiehityksellä, kun keskushyökkääjä Aki Kiviniemi loukkaantui edellisen viikonlopun kotiottelussa Panthersia vastaan ja hänen tilalleen aloittavaksi keskushyökkääjäksi kaavailtu Kaarle Silander oli kuumeessa. Samalla muutama muukin pelaaja joutui jättämään matkan väliin erinäisistä syistä. Toisaalta parisen viikkoa napapiirillä olleet espanjalaiset Alvaro Cosin ja Jorge Huete Bonet olivat nyt edustuskelpoisia ja valmiina tositoimiin, joten rovaniemeläiset saivat 20 pelaajaa pukeisiin peliin. Espanjalaiset urakoivatkin pelissä sekä hyökkäyksen, että puolustuksen puolella, sekä erikoisjoukkueissa.

Teikkauksen jälkeen Nordmen potkaisi pallon isännille ja Wolverinesin Niko Kantonen palauttikin pallon näyttävästi pitkin sivurajaa yli puolen kentän aina Nordmenin puolustusalueelle asti. Tämän jälkeen rovaniemeläisten puolustus aloitti pelin vahvasti painaen Wolverinesin hyökkäyksen taaksepäin ja pakotti heidät luopumaan pallosta lentopotkulla kolmen yrityksen jälkeen. Rovaniemen pelinrakentajana debytoinut Bonet otti hyökkäyksen ohjakset vakuuttavasti käsiinsä ja Nordmen eteni pääosin heittopeleillä aina maaliviivan tuntumaan, kun Bonetin pitkä heitto tavoitti Cosinin. Vieraiden pistetili aukesi Bonetin heittäessä pallon Alvaro Cosinille. Joonas Koskelaisen lisäpistepotku meni haarukkaan ja tilanne oli 0-7 rovaniemeläisille.

Rovaniemeläispuolustus ei antanut Wolverinesin hyökkäykselle juurikaan mahdollisuuksia ensimmäisellä puoliajalla, rovaniemeläisten hyökkäys liikutti palloa juosten sekä heittäen tehokkaasti. Kiinniotoissa kunnostautuivat mm. Jani Heloterä ja Alvaro Cosin. Nordmenin toisesta TD:stä vastasi pelinrakentaja Bonet. Lisäpisteyritys lähti kuitenkin liian matalana, eikä mennyt haarukkaan. Ensimmäisen erän loppujakso oli rikkonainen ja Nordmen yritti vielä loppuun yhtä maalia ensin heittämällä ja lopulta potkumaalia, jossa ei kuitenkaan onnistuttu.

Toisen puoliajan aluksi Nordmen vastaanotti pallon ja aloitti etenemään kohti isäntien päätyä. Hyökkäysvyuoron seitsemännellä yrityksellä Alfonso Ikäheimo otti keskialueella Bonetin heiton kiinni ja vei pallon maaliin asti. Koskelaisen lisäpistepotku onnistui. Vahvasti pelannut rovaniemeläispuolustus piti isäntäjoukkueen hyökkäyksen kurissa.

Toisella puoliajalla Wolverines-puolustus yritti päästä peliin mukaan Wolverinesin kulmapuolustaja Antti Siljander katkaisi Bonetin syötön, mutta paria yritystä myöhemmin vieraiden Alvaro Cosin poimi pallon taas ilmasta vieraille. Rovaniemen itävaltalainen takapuolustaja David Kreuzhuberkin pääsi pelissä myös pallonkantotöihin edeten ihan mallikkaasti yrityksillään. Samoin Rovaniemen kulmapuolustaja Tomi Väänänen kirjasi nimiinsä yhden syötönkatkon.

Kolmannella neljänneksellä Wolverines blokkasi Nordmenin puntin ja sai vietyä pallon 10 jaardin tuntuman Nordmenin puolustusalueella. Heti seuraavalla yrityksellä Rovaniemen linjamies Sami Riskilä onnistui kuitenkin pelinrakentajan säkityksessä ja puolustuksen linjamies Joonas Koskelainen sai tätä seuranneella yrityksellä vastustajan syötön kiinni omalla 15 jaardin viivalla palauttaen sen komeasti vastustajan 25 jaardin alueelle asti. Tämä pohjusti Nordmenin neljännen touchdownin, jonka teki Cosin ottaessaan pallon kiinni maalialueen takanurkassa ja Koskelainen onnistui jälleen lisäpistepotkussaan.

Neljännellä neljänneksellä Joonas Koskelainen potkaisi vielä 45 jaardin pituisen potkumaalin kolmen pisteen arvoisesti. Tämän jälkeen Wolverinesin hyökkäys ryhdistäytyi vielä ja palautti kunniaansa vahvoja palautuksiakin pelissä tehneen Niko Kantosen juostessa pallon maaliin. Sama mies juoksi pallon myös kahden lisäpisteen arvoisesti ottelun päättyessä lopulta vieraiden voittoon 8-30.

Nordmenille voitto on jo toinen peräkkäinen kahden tappion jälkeen. Wolverines II:lle Niko Kantosen maali oli ensimmäinen sitten avausottelun ensimmäisen puoliajan. Ennen Kantosen touchdownia Wolverines II oli pelannut tekemättä pisteitä 17 neljänneksen ajan.

Kommentoi

  • Rollon QB:n työskentely heittojensa kanssa oli hienoa katsottavaa.

  • Mahtavaa Rollo! Keep up the good work!!