Vaahteraliiga Mid-Season Ranking

jefumaster 3.7.2015 18:55 178 kommenttia

Vaahteraliiga on heinäkuusta huolimatta edelleen alkutaipaleellaan. Myöhään käynnistynyt sarja alkaa kuitenkin osoittamaan suuntaa joukkueiden kuntokäyristä.

Gridironin Vaahteraliiga mid-season ranking ei pidä sisällään suuria yllätyksiä. Ainoastaan Crocodiles ja Butchers ovat vaihtaneet paikkaa listalla. Kolmannen ja neljännen sijan ero on loppupelien kannalta merkittävä. Sarjan ykköstä vastaan tuskin kukaan haluaa joutua pelaamaan sitä ”kuoleman otteluaan” playoff-peleissä.

Trojans (2-0) matkalla loppuotteluun

Trojans on pelannut tähän mennessä vasta kaksi ottelua, mutta suunta on selvä. Turkulaiset ovat jyräämässä itseään toiseen perättäiseen Vaahteramalja-otteluun ilman suuria yllätyksiä. Kahdessa Velodromilla pelaamassaan vierasottelussa (Roosters, 69ers) troijalaiset ovat takoneet taululle 101 pistettä eikä puolustus ole osoittanut suurempia heikkouden merkkejä parhaalla miehistöllään pelatessaan kummassakaan pelatussa pelisse. Puolustajat ovat osallistuneet pistetalkoisiin kirjaamalla molemmissa pelatuissa otteluissa touchdownin. Ainoana kysymysmerkkinä voidaan huomioida Robert Johnsonin heittämät neljä syötönkatkoa 69ersia vastaan. Ylivoima saattaa joskus kostautua ylimielisyytenä joka jenkkifutiksessa on tappava asenne. Uskon kuitenkin, että Trojans jyrää selvään runkosarjan voittoon puhtaalla pelillä ylivoimaisen linjapelinsä johdolla.

Kuva: Jari Turunen

Roosters (2-1) parantanut peliään

Roostersin piste-ero kahden pelatun ottelun jälkeen on pakkasella -1. Joukkue on kuitenkin voittanut kaksi peliä kolmesta ja joukkueen hyökkäyspeli on löytämässä monipuolisuutta pelinrakentaja Josh Hollingsworthin parantaessa otteitaan kauden edetessä. Toistaiseksi Roosters-hyökkäys on nojannut tukevasti liigan liukkaimman keskushyökkääjän, Jaycen Spearsin suorituksiin. Joukkueen laiturien riveistä ei ole toistaiseksi erottautunut yhtään takakenttää dominoivaa pelimiestä. Osin syynä tähän saattaa olla Hollingsworthin hakusessa ollut heittokunto. Puolustuksessa itävaltalainen Dustin Illetchko (LB) on liigan parhaimmistoa pelipaikallaan, mutta joukkueen fronttiin kaivataan edelleen Aleksi Aitalan ja Lassen Kankaanpään fyysisyyttä. Hyvin valmennettu joukkue tulee vääjäämättä etenemään liigan pudotuspeleihin hyvistä asemista.

Crocodiles (1-1) ajaa takaa kotietua

Seinäjoki Crocodiles omaa liigassa suurimman yllätyspotentiaalin. Kauden avausottelunsa Roostersille hävinnyt joukkue tulee olemaan varma playoff-kandidaatti import-palasten loksahtaessa oikeille paikoilleen. Seinäjokisten heikkoudeksi on alkukauden peleissä osoittautunut juoksu-uhan puuttuminen. Kahden pelatun ottelun saldona on yhteensä 97 edettyä juoksujaardia ja tasaisella tahdilla tämä ei tule riittämään kirkkaimmista mitaleista taistelemiseen. Pelinrakentaja Justin Sottilaire on heittänyt molemmissa otteluissaan yli 200 jaardin tilastot ja yhteensä 6 touchdownia. Joukkueen seuraava peli Taftia vastaan antaa suuntaviivoja siitä, kykeneekö Crocodiles myös dominoimaan peliä.

Butchers (1-1) sinnittelee pudotuspeleihin

Ainoana liigajoukkueena kotimaiseen pelinrakentajaan luottava Porvoo Butchers on saanut rosteriinsa suuren joukon takavuosien kokemusta, joka kesän edetessä näyttää vertyvän pelaamaan. Kauden avausottelu Crocodilesia vastaan ei vakuuttanut, mutta jo Taftia vastaan kokeneetkin pelimiehet avasivat hanat paremmalla taholla. Miro Kadmiry on löytämässä ajoituksensa kohdilleen Roman Runnerin sekä Micky Kyein kanssa. Jos keskushyökkääjä Justin Duhaney löytää jatkossa paremmin aukkoja linjamiestensä avustamana ja Markus Haverinen jatkaa nousujohteista kauttaan, saattaa Butchers-hyökkäys parantaa tehojaan reippaasti kauden tärkeimpien pelien lähestyessä. Puolustuksessa porvoolaisilla löytyy kokemusta ja taitoa suuriinkin yllätyksiin.

69ers (1-2) keskittyy voittamaan oikeat pelit

Sixtarit aloittivat kautensa näyttävästi kyykyttämällä Vantaa Taftia lukemin 3-27. Kaksi lyhyen ajan sisällä pelattua ottelua liigan kärkijoukkueita vastaan on kuitenkin horjuttanut mustapaitaisten itseluottamusta kauden edetessä kohti ratkaisujaan. Pelinrakentaja Cedric Johnson on pelannut pitkää heittopeliään kohteinaan Sebastien Sagne sekä RJ Long, kohtalaisella menestyksellä, mutta riskialtis pelityyli voi osoittautua kohtalokkaasti hyvän takapuolustuksen omaavia joukkueita vastaan. Juoksu-uhan ollessa lähes yksinomaan pelinrakentajan kontolla, on 69ers hyökkäys ennakoitavissa ja torjuttavissa. Sixtarien puolustus on osoittanut vaarallisuutensa Robert Bellin johdolla. Neljä syötönkatkoa Robert Johnsonia vastaan on pakko huomioida tässäkin yhteydessä. Sopimuksensa purkanut Malik Mustapha on menetys joukkueelleen, britti oli joukkueensa ykköstaklaaja Taft-ottelussa. Sixtarien momentum playoff-peleihin nähden ajoittuu Butchers-kohtaamiseen. Win the rights games, jännäksi menee.

Kuva: Jari Turunen

Taftin (0-2) vahvistukset eivät ole häikäisseet

Kauden alla kaikkien aikojen amerikkalaisvahvistuksiksi ennakoidut vantaalaisten importit eivät ole lunastaneet vielä odotuksia. NFL-tason pelinrakentajaksi kerrotun Jamal Londry-Jacksonin alkukausi ei ole ollut odotetun kaltaista heittopelin dominointia. Suurin syy tähän lienee Taftin hyökkäyksen linjan heikot esitykset. Jotain positiivista tapahtui kuitenkin Butchers-Taft ottelun toisella puoliskolla Londry-Jacksonin parantaessaan heittojensa tehoja merkittävästi. Toivottavasti näemme jatkossa odotetun kaltaisia huippusuorituksia kauden lopuissa peleissä. Keskushyökkääjä Ian Shadonin otteet ovat olleet riittävän pirteitä luodakseen teoreettisen uhan myös juoksulle, mutta se linja… Joukkueen puolustuksessa on havaittavissa Okko Outisen kokoinen aukko joka on suuri. Paljon pitää Rami Liljan herätellä miehistöään ehtiäkseen mukaan mitalipelitaisteluihin.

Tulevana viikonloppuna (4.7.) pelataan taas kaksi ottelua, jotka saattavat taas muuttaa yllä kuvattua asetelmaa uuteen suuntaan.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Nähtyäni 69ers vs. Trojans´in pelin en allekirjoita linjojen ylivoimaa. Hyökkäyksen linja epäonnistui Rojon suojaamisessa ja eikä juoksukaan kulkenut kovin kummoisesti. Voi tulla pitkä päivä Crodiles vastaan, on varmasti eri luokkaa kuin 69 linja. Peli voitetaan linjassa. Tosin Crocodiles hyökkäyksen linja saa vastaansa Turun puolustuksen linjan. Mielenkiintoinen peli tulossa, täytyy mennä paikan päälle.

 • Mikä Mid Season?

  Yksikään joukkue ei ole pelannut puolia kauden runkosarjan ottelumääristä.

 • Näin se menee että Butchersin voitto Roostersista (24-19) pistää rankingin tulevaisuudessa uusiksi. Hienoa että liigassakin yllätyksille löytyy sijaa.

 • Niin, teksti-TV:n tulos But-Roo matsista on 24 -19 Porvoolle (!?). Onko tulos oikeasti varmistettu ? Voittiko Butchers oikeesti ?

 • joo

 • Roosters vaihtaa pelinrakentajaa facebooksivujensa mukaan.

  https://www.facebook.com/HelsinkiRoosters1979

 • No ensimmäinen ”yllätys” . Hyvä hyvä säilyy mielenkiinto, lähteekö Roosters QB?

 • Tossahan toi jo yläpuolella uutisoitiin. Mielenkiintoista nähdä kenet hankkivat tilalle

 • Euroopassahan on aika monet sarjat kai jo päättyny tai päättymässä.

 • Kuinkahan paljon Hollingsworthin tapauksessa on kyse hänen ”huonoudestaan”? Johnsonin aikana käsittääjseni jalostettiin systeemiä joka oli hänelle tuttu jo Texas Techistä ja systeemi myös toimi.

  En ole Roosterssien otteluita tällä kaudella nähnyt, mutta kiinnostaisi tietää yritettiinko Joshia ajaa sisään siihen vanhaan systeemiin?

  TAFTin -6 jaardia total offense tänään Crocodileseja vastaan kuulostaa myös perin mielenkiintoiselta. Mistä homma siellä kiikastaa?

 • Taftilla normisentteri kuumeessa, tilalle tuli junnari pelaamaan eka vaahteramatsi ever ja helppoon paikkaan.

 • Semppiä TAFT .. vaikeat ajat mutta pitää jaksaa, kyllä se siitä

 • Herran ongelma oli epätasaisuus ja huono intteri-td suhdeluku. Lisäksi onnistumisia ei tullut tiukoissa paikoissa. Vertailussa Johnsoniin isoimmat erot tulee lyhyiden heittojen onnistumisissa. Siinä missä Robert pudottelee pehmeitä palloja juoksulinjoille, Joshin heitot olivat milloin missäkin. Erityisesti lyhyissä uloskuvioissa pallot osuivat laitahyökkääjän kantapäihin. Ei Josh ole huono pelinrakentaja, mutta tämän vuoden ympäristössään ei myöskään voittava pelinrakentaja. Hyvä päätös Roostersilta pistää kaveri vaihtoon ja hyvää lisämielenkiintoa kauteen Porvoon voitolla.

  TAFTin kuolemaksi koituu hyökkäyksen linja.

 • Roostersin QB ongelma oli nähtävissä heti kauden ensi otteluissa. Tämä amerikkalainen oli silminnähden huono kaikilla QB-pelaamisen osa-alueilla. Jos Jenkki ei osaa alkeita saapuessaan ei kyse ole pelisysteemien omaksumisesta tms. Mielestäni organisaation heikkoutta kun ei reagoinut heti europelien jälkeen. Roo-Croc-But pelanneet nyt kertaalleen ristiin. Mielenkiintoinen loppukesä edessä.

 • Roosters samalla kaavalla kuin viime vuonna?Shelton kesken kauden kehiin ja vähintään finaaliin. Itävallassa taitaa viimeinen peli olla 11.7 joten hyvin ehtii loppukaudeksi Helsinkiin..

 • Taitaa loppukaudesta siirtokarenssit olla vähän pitempiä, ja se ikkunakin mennä kiinni jossain vsiheessa

 • Jos QB on ns. suojattujen pelaajien listalla – niin kuin ihan varmasti tässä on – karenssi ei vaikuta. Tämä sääntö on rakennettu siitä syystä, että voit tuoda vaikkapa loukkaantuneen pelinrakentajan tilalle uuden myös kesäkuun viimeisen päivän jälkeen.

 • Shelton olisi sinällään hyvä ratkaisu,koska hän palaisi edellisen kauden seuraansa.

  V.A.8. Siirrot IFAF: n jäsenmaiden välillä:
  ”Pelaajan siirtyessä IFAF: n toisen jäsenmaan alaisesta seurasta SAJL: n alaiseen seuraan
  noudatetaan samoja määräaikoja kuin SAJL: n jäsenseurojen välisissä siirroissa.
  Poikkeuksen muodostavat pelaajat, jotka palaavat siihen seuraan, jossa he edellisellä kaudella
  pelasivat tai seuraan, johon siirtyivät edellä mainitusta seurasta ennen siirtymistään Suomesta.
  Palaaminen on mahdollista koska tahansa siirtoajoista riippumatta.”

  Sama koskee myös Roni Salosta.

 • Sheltonhan on ainoa vaihtoehto nykyisten sääntöjen puitteissa

 • Sarjamääräysten mukaan Shelton ei ole ainoa vaihtoehto, mikäli Roosters on suojannut Hollingswoerthin.

  3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA KIRJAAMISMAKSU

  ”Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kolme (3) ja 1-divisioonassa kaksi (2) pelaajaa suojalistalle
  30.5. Nimettyjen pelaajien tulee olla joukkueeseen siirrettyjä ja heidän lisenssit tulee olla
  maksettu. Näiden pelaajien tilalle seura voi siirtää pelaajan ilman korotettua kirjaamismaksua ja karenssia sekä siirtoaikarajoitusta (eikä 4 vrk odotusaikaa). Suojaus siirtyy tällöin tilalle tulevalle pelaajalle ja alkuperäinen suojattu pelaaja ei voi enää edustaa seuraa kyseisellä pelikaudella, muuta kuin tulemalla takaisin toisen suojatun pelaajan tilalle.
  Pelatakseen pudotuspeleissä joukkueeseen siirtyvän pelaajan tulee kuitenkin pelata Vaahteraliigan runkosarjassa kaksi ottelua ollakseen edustuskelpoinen runkosarjan jälkeisissä peleissä.”

 • Ihan varmasti Hollingsworth on ollut suojattu pelaaja. Euroopassa tosiaan moni sarja on päättymässä, joten aika vaikea on arvata mistä tulee, jos ottavat tältä mantereelta. Päätös vaihdosta on täysin oikea. Tuolla juoksupelillä on vaan pystyttävä parempaan. Hänellä oli suuria vaikeuksia suorittaa ihan perusheittoja.

 • Kolmas muutaman päivän sisään kotiin pistetty ulkkari on Porvoon Justin Duhaney. Porvoon ja poliisin tiedotteiden tietoja yhdistellen ilmeisesti livauttanut auton kännissä ojaan Porvoossa ja puhkunut Poliisin alkometriin 1,61 promillea.

  http://www.porvoonbutchers.com/#!Butchersin-Duhaneyn-sopimus-purettu/cnf2/ibqu8mn020

 • Jos Duhaney pisteli menemään Roostersia vastaan 140y krapulassa niin miten paska pitää puolustuksen sitten olla Roostersilla?

 • Hollingsworth, Duhaney… Kuka on kolmas ??

 • Tuohon varmaan viitattiin kolmantena:
  http://www.69ers.fi/2015/06/30/mustaphan-sopimus-purettu/

  Aika hurja pelaajaruletti on nyt käynnissä. Mielenkiinnolla odotetaan miten nämä tullaan paikkaamaan. Oliko Roosterssilta ”suunniteltua” odottaa näin kauan ja tuoda sama herra pelastamaan tänäkin vuonna joukkue playoffeihin, vai tuleeko sinne joku uusi.
  Olen aina arvostanut Leivojan löytäjän kykyjä, ilmeisesti herralla on hyvät suhteet tiettyihin kouluihin jenkeissä. Sieltä tullee joku kuumapäinen pelaaja joka loistaa kentällä edukseen, mutta samalla sieltä melkoisella todennäköisyydellä tulee kentän ulkopuolelle ongelmia. Kuitenkin tämä on suuri menetys Porvoolle ja varsinkin imagotappiota pikkukylässä tulee melkoisesti tästä, toivotaan että saavat suoraselkäisellä toiminnallaan hoidettua homman suhteellisen siististi. Itseänikin ihmetyttää tuo 1,6 puhaltaa peliä edeltävänä yönä seuraavana päivänä juoksee ”dynastiaa” vastaan 140 jaardia. Mitä se kaveri olisikaan saanut aikaan jos olisi ollut urheilija ja valmistautunut peliin kunnolla.

 • 69ers olikohan joku mustafa yms…

 • Mitä huippuhankintoja Leivoja on löytänyt?

 • Ei kai se peli sunnuntaina ollut?

 • @Mämmikoura: Roosters-peli oli lauantaina, ja tää rattijuopumustapaus oli lauantai-sunnuntai-yönä. Tuskinpa Duhaney kovin krapulassa oli tuossa pelissä. Eli ei ehkä sitten ainakaan ihan läpipaska puolustus. ; )

 • Kiitti Zeko, Sixtarien säkki-tykki lähti joo omasta pyynöstään eli kolme kasassa viikkoon.

 • Totta, jotenkin astuin miinaan kun tuolla joku tästä mainitsi. No mutta juu kovan pelimiehen he menettävät.

 • Lauantaina oli myös USAn kansallispäivä. Ehkäpä suomalaisen A-oluen prosenttipitoisuus yllätti? Niin on käynyt joskus aikaisemminkin.

 • SAJL näkyvästi tiedottanut Porvoon jenkin potkuista Itse pelistähän liitolla oli kovin vähän sanottavaa koska oma jengi hävisi ja otsikot pitää repiä muualta. Liitolla ei myöskään ole uutisointia Roostersin pelinrakentajan potkuista………hmm….

 • Huhhuh! LJAS – olet kyllä nyt kuuman salaliiton jäljillä…

 • LJAS – ota silmä päästä katso tarkemmin:
  http://www.sajl.fi/?x167512=3991244
  löytyyhän seiltä raporttia tappiostakin

 • näköjään joo, oli vaan sen verran sekava kun oli kaksiuutista kirjoitettu yhteen…mutta mites ne hollingsworthin potkut?? löytyykö niistä??

 • Uusi qb ei ole Shelton, ainakaan jos uskoo Roosters-väen viimeaikaista uusia kaverisuhteita Facebookissa..

 • Facebook, tuo nykyaikaisen totuuden lähde! ; )

 • Vanhanliiton miehenä on pakko myöntyä, jos siellä yllättäin alkaa yhdelle herralle tulla kavereita yhdestä joukkueesta, joka sattumoisin etsii juurikin tälle pelipaikalle miestä niin….
  Sheltonia ei sitten jääty odottamaan, vapautuisi ensi viikolla, TAFT:in olisi Roosters voittanut Otsollakin. No toisaalta hyvä jos mies saadaan äkkiä maahan niin pystyy ajamaan tuossa TAFT pelissä sisään sillä sen jälkeen on erittäin tärkeä Croco peli ajatellen playoffien kotietua. Jos Trojans voittaa Seinäjoen (kuten epäilen) niin tuo Porvoon ilmoittautuminen taisteluun sijoista 2-4 tekeekin kaudesta mielenkiintoisen. Mielenkiintoa siihen lisää vielä se että Porvoo kohtaa Trojanssin viimeisellä kierroksella, jolloin Turkulaiset jo lienevät varmistaneen runkosarjan voiton ja voivat pelailla pelin kakkosmiehistöllä pois.
  Piru tästähän voi tulla sittenkin jännää…

 • porvoo putoaa pois kelkasta. Sysipaska importti puolustuksen linjassa ja rapajuoppo RB joka sai kenkää. Vaikka Runner onkin kova niin yhdellä importilla ei vielä linnoja rakennella.

 • Ei ole näköjään Roosters tiedottanut nettisiuillaankaan potkuista mitään.

 • Roostersin nettisivujen viimeinen päivitys on ajalta ennen ottelujen alkua, kun käsiohjelmista luovuttiin.

 • Ensin luovuttiin paperisista käsiohjelmista ja sitten tiedottamisesta digitalisesti. Seuraavaksi varmaan sitten pelataan suljetuin ovin kun ei pärjätä ja ettei tule paha mieli?

 • Brown on kova äijä. Tulossa suomeen.

 • Juuri sain kuulla huhua ettei jää viimeiseksi QB-vaihdoksi tuo Roosterssin vaihto, vaan saattaa olla että se toinenkin Helsinkiläinen joutuu vaihtamaan miestä ja tämä uutinen tietenkin sitten kääntyy aivan toiseen valoon: http://www.69ers.fi/2015/07/07/jabari-harris-69ersin-valmennusryhmaan/
  Mielestäni tämä olisi sikstareille down greidaus.
  Jos tuo Brown on nyt sitten Roostersiin tulossa, kuten myös syväkurkut ovat laulaneet, (tosiaankin joku oli osannut katsoa että on FB:ssä paljon punaisia kavereita) niin hänhän tullee vasta Puolan finaalin jälkeen eli ensiviikolla. Kiire tulee laittaa hommat kuntoon ennen Seinäjoen reissua. Toisaalta vaikeuttaa myös Seinäjokilaisten valmistautumista kun vastassa on uusi pelinrakentaja.
  Itse ihmettelen edelleen miksi eivät haalineet sitä viimevuotista takaisin…

 • Sixtareillahan on tuon huhun pitäessä paikkansa sitte 3 amerikkalaista QB:ta, Thomas, Johnson ja Harris. Onko välirikko tai loukkaantuminen Cedricillä. Neljän kärki joukkueen ryhmä on kuitenkin selvä liigassa joten turhalta rimpuilulta toi vaikuttaa ollessaan totta.

  Jos Roosters saa uuden QB:n vasta parin viikon päästä niin Taftille aukeaa teoreettinen yllätyksen paikka. Käytännössä Spears yksinään hoitaa homman jos joku vaan osaa kaivaa pallon centterin haaroista.

  Tai onko Cedric siirtymässä Roostersiin..? Stay tuned !!!

 • Cedric loukkaantui Trojans pelissä, taitaa olla sivussa jonkin aikaa

 • Cedric on kuullemme pikkasen pitempäänkin poissa.
  Hän loukkaantui tosiaan Turkua vastaan ja oli jo siitä ottelusta pois toisen puoliajan.
  Kaikki tämä on siis puhtaasti huhu-pohjalta, itse yhdistin kaksi asiaa (myönnetään) Jabarin tulo+Ceden loukkaantuminen (josta siis kuulin että voisi olla vähän pidempikin huili tulossa).

 • eikö Cedric joudu olemaan sitten loppukauden pois? Ainakin jos uskoo Tiirapaasin aikaisemmin postaamia siirtosääntöjä.

 • Tai sitten jos Mustapha oli suojattu pelaaja niin Jabari voi tulla sen tilalle. Saahan sitä pelata QBna jos vaikka tulisikin puolustuslinjapelaajan tilalle ja Cedric sitten pelaa kun tervehtyy.

 • Onko Roosters tarkoittaneet tiedotteensa pelkästään niille jotka osaavat englantia? Entä me joilla on ollut pitkä saksa, kirjoitettu saksa, suomi, ruotsi ja englanti lukiossa? Voisiko joku kääntää tuon?

 • En ole koskaan ymmärtänyt tuota Roostersin harjoittamaa kielten sekasotkua sivuillaan. Eikö se pääkohdeyleisö ole kuitenkin suomalaiset lajin seuraajat? Sivuilla voisi olla oma englanninkielinen osastonsa, josta lontoonkieliset löytävät keskitetysti kaikki tiedot.

 • We are very international and if you don’t understanding English, it is not our problem. We want Facebook likes from US too.

 • Aika pikaisesti meinaavat saada pelinrakentajan asiat kuntoon. Suomessa on muistaakseni 1-2 viikkoa aika että saa liitolta paperit pelaajalle ja viikonloppuna toimisto on kiinni. Nyt näyttäisi olevan valot päällä toimistossa viikonloppunakin mikä on jännä juttu.

 • Olisko mahdollista että siirtoasioiden hoito olisikin aloitettu aiemmin, kuin eilen?
  tuskin uuden pelaajan kanssa on sopimustakaan tehty eilen.

 • Tuskin vanha seura on antanut siirtolupaa ennen finaalia :)
  Hyvä jos liittossa aisoita voi hoitaa näin, uskon että tästä syntyy taas joku salaliittoteoria Roosterssin ja liiton välille, se on turhaa…
  Se on kyllä kummallista että tämä saatiin nettisivuillekin uutisoitua, siellähän Roosters on viimeksi uutisoinut juuri viisi viikkoa sitten. Miten sinne mahtuukin noin usein uusia uutisia :)
  Instagramissa, viimeinen juttu on se kun edellinen jo pois potkittu QB oli MVP ;)
  Ihan vaan vinkkinä, someen ja nettisivuille saa laittaa samasta asiasta vaikka saman uutisen, se ei missään nimessä ole kiellettyä ja sitten vielä toinen vinkki koittakaa repiä se Jussila takaisin.
  Sitten otsikon aiheeseen..
  Nyt näyttää sille että kaudesta voi tullakin oikeen kiinnostava, Roosters teki sen minkä piti ja hankki uuden QB:n! Heidän tasonsa tulee nousemaan huimasti. Crokot kävivät Turussa ja saivat aikaan tiukan ottelun, ilmeisesti sielä kehitystä on jatkuvasti ollut. Turku on voittanut kaikki ottelunsa, kaksi viimeistä on kuitenkin olleet virheiden sävyttämiä, mistä lienee tämä johtuvan. Kuitenkin Turun potenttiaali on huikea, Crokoja vastaan taisi pisteiden teko tökkiä oli kuullemma pudoteltu useampikin varma maali! RoJon kyvyn nousta vaikeista paikoista kaikki varmaan tietää ja hänen johtama hyökkäys on aina vaarallinen. Myöskin se että Turku voi tehdä itselleen peleistä vaikean ja silti voittaa kertoo joukkueen tasosta. Butchers on noussut yllätys yllätys paljon korkeammalle tasolle mille sitä odotin, kuitenkin nyt on ollut ongelmia RB:n kanssa, toivottavasti tämä ei vaikuta jatkossa vaan pystyvät yhä edelleen haastamaan kärki tiimit. Leivojan joukkueissa on tapana ollut se että välillä menee huonosti-välillä hyvin-ja lopuksi tapellaan.. Toivotaan että tuo viimeinen osio jää ensi kauteen.
  Oma ennusteeni on kuitenkin:
  RoJo ottaa Turun hyökkäyksen reppuselkään ja vetää sen mestaruuteen vaikka polvet paketeissa. Roosters nousee haastajaksi Vaahteramaljaan, mutta vaikka uusi QB tuo lisää aseita aiheuttaa se sen veran sekaannusta ettei mestaruuteen ole mahdollisuuksia. Crokot tulee sekomaan omaan näppäryyteensä, liikaa ulkomaalaisia, liikaa uhoa, liian vähän kokemusta. Porvoo taistelee lopulta itsensä kaikkien yllätykseksi kakkos paikalle runkosarjassa ja ikävä kyllä häviävät semin Roosterssille.

 • Onhan tuo enemmän kuin häkellyttävää että SAJL, jonka tiedotuksen taso (ajantasaisuus) on romahtanut, herää vihdoinkin unestaan kun Roostersilla on positiivista kerrottavaa. Fast track siirrossa on toinen kumma juttu…. Juuri näiden takia legenda Roostersista liiton joukkueena jatkuu ja vahvistuu…

  Mitä taas tulee QB vaihtoon, olisi Roostersin pitänyt reagoida heti europelien jälkeen. Näkihän tuon kädettömyyden, jalattomuuden ja reagoitikyvyn puutteen heti. SoMedsa muuten Joshin ametikkalaistutut vittuilevat R:lle ja koko liigalle aika rankasti.

 • @Katsoja: ”Roosters nousee haastajaksi Vaahteramaljaan, mutta vaikka uusi QB tuo lisää aseita aiheuttaa se sen veran sekaannusta ettei mestaruuteen ole mahdollisuuksia.” Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Mut miten kävikään viime vuonna? ; )

 • @Tiirapaasi: Viime vuonna oli pikkaisen eri tilanne, olisi otettu varmasti mestaruus RoJolla!
  Varmaa on että tuo vaihtaminen antaa mahdollisuuden, jota ilman sitä ei olisi missään nimessä ollut. Itsekin varmasti allekirjoitata tämän? Silloin vieläpä RoJo jäi auttamaan hyökkäystä.

 • Mielenkiintoista tulee olemaan ja seurata miten uusi Qb asettuu Roon pelikirjaan, EP:sin highlights videon katsoneena kaverilla riittää jalkaa ja kättä pitkiin heittoihin, muutta osaako viipaloida koko kenttää lyhyellä ja kontrolloidulla heitolla, kuten playbook heillä menee. Kyllähän tuo vaihto tuo Roolle uuden buustin varmasti ja mielenkiintoa seuraavin peleihin jakaveri pääsee tosi testiin sitten Crocojen takakenttää vastaan.

 • @Katsoja: Jonkun verran viimekauden Turun aliarvioimista tuo varma mestaruus RoJolla mun mielestä. Mutta ois varmaan ollut helpompaa.

  Tosin RoJon tuttuus pelinrakentajana ois myös jonkun verran helpottanut Turun puolustuksen työtä. Sheltonin kanssa Roosters-valmennuskin joutui koko loppukauden rakentamaan pelikuvioitaan. Eli Turun-valmennuksellakin oli varmaan jonkun verran enemmän pähkäiltävää Vaahteramaljaan valmistautumisessa.

  Ja mitä näihin Liitto-salaliittoteorioihin tulee, niin eiköhän siellä toimiostossa toimita ihan yhtä nopeasti muidenkin joukkueiden kohdalla. Jos Roostersista ilmoitetaan edellisenä lauantaina pelinrakentajan vaihdosta, niin onhan tuossa viikko aikaa sopia aikatauluista paperisodan suhteen.
  Kun katsoo vaihdon ajoitusta, niin kyllä Roostersilla näyttää olleen selkeät näkemykset Hollingsworthin kohtalosta ennen Butchers-peliä. Vain huippupeli ois luultavasti pelastanut Hollingsworthin kauden Suomessa. Samaan aikaan moni euroopan sarjoista oli päättymässä, ja korvaavia pelinrakentajia tuli tarjolle.

 • Pakko kommentoida Tirapaasi tuohon salaliittojuttuusi… Eikö sinusta ole vähän kummallista, että SAJL ei uutisoinut Hollingsworthin erottamista millään tavalla mutta huomioi toki Butchersin Duhaneyn potkut välittömästi. Valikoiva viestintä jossa Roostersin kannalta ikävät asiat jäävät ilmoittamatta tai sivulauseeseen (tappiot) ovat omiaan ruokkimaan noita salaliittoteorioita.

  Hollingsworth olisi pitänyt monottaa pihalle paljon aikaisemmin mutta juuri nyt on se viimeinen hetki jolloin vaihdon voi järkevästi suorittaa. Toivon, että huolimatta peliluvasta, Hakala antaisi Flinkmanille mahdollisuuden aloittaa. TAFT on ollut sen verran hampaaton että olisi mielenkiintoista nähdä miten suomi-QB pelaa. Spears kyllä juoksee tarvittavat maalit ja jaardit eikä TAFT-hyökkäys onnistu suojaamaan taika-pelinrakentajaansa tässäkään pelissä.

  Harmi että Londry-Jackson menee tavallaan ”hukkaan” ilman toimivaa OL:aa

 • Tuskinpa tuohon uutisointiinkaan mitään salaliittoa liittyy, mutta ainahan niin voi epäillä. Ja itse viittasin lähinnä tuohon paperisodan nopeuteen.

  Ja mun mielestä nuo potkut oli hyvin ajoitettu, koska monet Euroopan sarjat päättyivät. Aikisemmin uuden QB:n löytyminen olisi ollut paljon hankalampaa. Nyt saivat valmiiksi pelivireessä olevan pelaajan.

 • Huomasin juuri, että tama Roostersin Micah Brown on kahden passin mies. (USA/GBR). Tämähän muuttaa asioita paljon. Punapaidat voivat nyt samanaikaisesti marssittaa kentälle ”kolmipäisen hirviön” Brown-Spears-Smith ja on siinä sitten uutta päänvaivaa vastustajan puolustajille.

  Butchers kertoi myös omasta hankinnastaan juuri.

  http://www.porvoonbutchers.com/#!Butchers-on-tehnyt-pelaajasopimuksen-Joseph-”Joey”-Pasqualen-kanssa/cnf2/ic1kqnlu38

 • Vai että britti, joten jenkkikiintiön vielä yksi mahtuisi

 • Liiton tiedottamiseen tuskin liittyy mitään salaliittoa, monen pettymykseksi. Roostersin ei välttämättä ole lähettänyt mitään tiedotetta qb:n potkuista, kun uutinen oli pelkästään Facebookissa. Porvoo puolestaan hoisi asian eri (paremmalla) tavalla, jolloin siitä myös uutisoitiin liiton sivuilla. Ja tämä uuden qb:n hankintauutinen on itseasiassa otteluennakko, mitkä tulevat aina yleensä päivää ennen ottelua. Toki Facebook-ilmoitusesta voisi myös tehdä sen uutisen, mutta en laittaisi tätä liiton roostersia suojelevan tiedotus -salaliiton alle.

 • Jep, Roosters voi vielä hankkia yhden USA-pelaajan jos kukkarossa on tilaa. Siitä tulisikin mielenkiintoinen astelma…

  @foliohatulle, eiko tiedote ole tiedote mediasta riippumatta tai onko seuran FB jollain tavalla epäluotettava kanava

 • Roostershan käyttää melkein yksinomaan Facebookia tiedotuskanavanaan joten olisi kummallista ettei liiton puheenjohtaja ja samalla roostersin hallituksen jäsen osaisi sieltä kaivella uutisia. Jostain syystä liitolla oli kuulema kauhea kiire julkaista myös Stokesin EU status liiton sivuilla vaikka seura ei ollut mitään ilmoittanut omilla sivuillaan eikä facebookissa. Näissä ei tunnu olevan mitään logiikkaa kyllä, vaan pitää näköjään iskeä se foliohattu päähän. Olisihan se kiva että liitolla tiedottajina toimisi muutkin kuin punaisiin paitoihin pukeutuvat tiedottajat niin saisi tasapuolisuutta tuohon meininkiin.

 • Uusi jenkki täytyisi tulla suojatun pelaajan tilalle.

 • No ei ihme että laji ei paljon mediassa näy jos seurat ei lähetä tiedotteita mediaan tai edes kerro nettisivuillaankaan mitään.

 • Itse olen vähän pettynyt seurojen sosiaalisenmedian hyödyntämiseen pienten asioiden kuten pelitilanteiden viestinnässä. Somehan on ennen kaikkea realiaikainen media. Ei vaadi paljon jos vaikka Twitteriin laittaa pelistä tilannemuutokset ja vaikka @gridiron mukaan niin näkyisi täälläkin. On olemassa live-tilastot kyllä joo, mutta ei kaikilla sarjatasoilla ja ei aina niin livenä. Twitter tiedotusta voivat hoitaa myös katsojat ja fanit.

 • Ja omasta mielestä varsinkin tämäkausi ollut erittäin heikkoa tuon some käyttö.

 • @PR: Jos medialla tarkoitat ns. valtamediaa Hesari, Yle, iltalehdet ym., niin on ihan sama kuinka monta tiedotetta niille lähettää, tai kuinka monta juttua julkaistaan joukkueiden nettisivuilla tai muualla somessa. Tällä hetkellä niitten urheilutoimituksia ei jefu yksinkertaisesti vain kiinnosta. Ja jos ei kiinnosta niin ei tule juttujakaan.
  Tämän kesän ainoat jefu-uutiset Ylellä koskivat USA:n yliopistosarjojen paria pelaajien törmäilyä. Ylen paikallistoimitukset tosin yllättävät välillä positiivisesti.

  Faneille suunnattua tiedoitusta voi varmaan aina parantaa. Siinäkin tulee monasti vastaan tekijöiden puute varmaan jokaisen joukkueen kohdalla. Monasti se tiedotus saattaa notkahtaa, kun yksi toimelias tyyppi muuttaa toiselle paikkakunnalla, ja häntä paikkaamaan tarvitaankin pari kaveria.

 • @tiirapaasi: onhan se noinkin, mutta toisaalta tuolla asenteella ei saa sitäkään vähää. Ja julkisuutta on muuallakin kuin noissa mainitsemissasi, esim. paikalliset sanomalehdet jne.

 • @PR: Paikallisissa viestimissä jefua onkin välillä näkynyt hyvin. Sinne noita julkisuusponnisteluja kannattaakin suunnata, esim. kutsumalla niitten toimittajia otteluihin ja luomalla muuten kontakteja heihin.

  Päämedian suhteen olen itse luovuttanut. (Onneksi en ole minkään seuran toiminnassa.) Niiden urheilutoimitukset tuntuvat elävän jalkapallon fantasiamaailmassa, missä jokaisen arvontakierroksen jälkee Suomen maajoukkue on seuraavissa kisoissa, tai suomalainen seurajoukkue etenee Mestareidenliigassa. Ja niin kauan kun ne siellä pysyvät, ei jefulle löydy tilaa uutisoinnissa. Poikkeuksena tietenkin negatiiviset uutiset.

 • haetaan hyvät lukiat positiivisia asioita, niin huskies kuin royals ovat ainakin hoitaneet hyvin asiansa, vaahteraliigasta vaikea sanoa vaikka kovasti yritän välillä tonkia asioita turku vissiin hoitaa ihan hyvin noi otteluraportit. 2 ja 3 div. joukkueet osa hoitaa hyvin osalla pikkasen heikompaa, mutta toivotaan kaikille parasta.

 • Roosters on näköjään päivittänyt nettisivujen rosterin. Nyt näyttää eritellyn jopa potkaisijat ja paluttajatkin.

  http://www.helsinkiroosters.com/list/roosters-roster-2015/

 • Ei oo butlereiden jenkki linjamies kuulemma enää rosterissa???

 • Jaahas, alkaa ilmeisest vaihtoruletti pyöriä enemmänkin. Ja ehtiikö Jabari Harris saada pelilupaa sixtareissa. Roosters/SAJL voisi konsultoida miten pelilupa irtoaa Puolan sarjassa pelanneelle kahdessa vuorokaudessa.

 • @Vaihtoviikot: Sixtareiden kohdalla kyse taitaa olla enemmän päätöksenteosta Cedricin suhteen. Pelaako Cedrickin EU-statuksella, kuten Stokes? Vai lasketaanko Ei-EU-kiintiöön?
  Jos Cedric on suojattu pelaaja, niin silloinhan hän kai on loppukauden sivussa jos Harris pelaa qb:nä??
  Tuskinpa tuossa peliluvan saamisessa on sen suurempia ongelmia, kuin Roostersilla tai Butchersilla, mikäli 69ers on hommannut paperit kuntoon Puolan päässä.

 • Huhut on viemässä thomasia Porvooseen, taitaa löytyä Suomistatus tälläkin kaverilla.

 • @vaihtoviikot/tiirapaasi: Jos tulkitsin siirto/suojattu pelaaja sääntöjä oikein, niin olettaen, että Cedric on suojattu pelaaja, niin hänen tilalleen voi tulla pelaaja (Harris) ilman mitään karanteeneja ja odotteluja, jos pelilupa asia on kunnossa. Cedric voi palata kehiin vamman parannuttua, mutta ainoastaan jonkun suojatun pelaajan tilalle, joka olisi tässä tapauksessa Harris. Eli tarkoittaa sitä, että Cedricin kausi ei ole ohi, vaikka olisikin välillä poissa ja tilalla pelaisi Harris. Mielestäni tiiripaasin mainitsema mahdollinen EU-status ei vaikuta asiaan.

 • Thomas on menossa S-joen muukalaislegioonaan…
  Miten Taylorin tilanne?

 • Tuo sääntö on tosiaan hiukan epämääräisesti kirjattu sääntömääräyksiin.

  Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kolme (3) ja 1-divisioonassa kaksi (2) pelaajaa suojalistalle 30.5. Nimettyjen pelaajien tulee olla joukkueeseen siirrettyjä ja heidän lisenssit tulee olla maksettu. Näiden pelaajien tilalle seura voi siirtää pelaajan ilman korotettua kirjaamismaksua ja karenssia sekä siirtoaikarajoitusta (eikä 4 vrk odotusaikaa). Suojaus siirtyy tällöin tilalle tulevalle pelaajalle ja alkuperäinen suojattu pelaaja ei voi enää edustaa seuraa kyseisellä pelikaudella, muuta kuin tulemalla takaisin toisen suojatun pelaajan tilalle.

  Mielestäni tuon viimeisen lauseen voi tulkita kahdella tapaa. Joko alkuperäinen suojattu pelaaja saa tulla takaisin jommankumman myös alunperin suojatun tilalle tai sitten myös hänen korvanneen tilalle, minkä uskon olevan oikea tulkinta. Cedricin eu-statuksella ei olisi tässä tapauksessa väliä, mutta en usko hänellä sitä olevan. 69ers ei ole kertaakaan tällä kaudella käyttänyt kentällä samanaikaisesti hyökkäyksessä RJ Longia ja Robert Belliä.

 • Niin ja minkä suojatun pelaajan Seinäjoki pistää pihalle Thomasin tilalta?

 • En saa otetta tähän Thomas keskusteluun…? Kenestä on kysymys? Jason Thomas on 69ers: in päävalmentaja ja vaikea uskoa, että hän olisi lähdössä yhtään mihinkään, eikä varsinkaan Qb: na. Ei ole pelannut siinä roolissa tällä kaudella, eikä paljon muutenkaan. Muutaman kerran on käynyt kentällä laitahyökkääjänä. Kenties kysymys on jostakin toisesta Thomasista, koska muuten tässä keskustelussa ei ole järjen hiventäkään…?

 • Eikö niihin joukkueisiin saa tuoda vaikka kuinka monta vaihtopelaajaa kun ne ovat kiintiöiden sisällä ja karenssit lusittuna siihen asti että siirtoikkuna menee kokonaan kiinni

 • Siirtoikkuna on jo kiinni, siksi voi tuoda vain suojattujen pelaajien tilalle, ellei pelaajan paperit ole edelliseltä vuodelta vielä seurassa. Tarkoitetaanko tässä Stacey Thomasia? Ainoa Thomas joka tulee omaan mieleen.

 • …ja ne kiintiöt koskevat ottelukohtaista rosteria. Eli Thomas voi tulla joukkueen treenivahvuuteen ja valmennus päättää ketkä 3 jenkkiä pelaavat. Sinällään en tiedä tuon Thomas huhun paikkansapitävyyttä

 • Stacey Thomas taisi pelata viimeksi kaudella 2013 Crocoissa. Kyseessä yksi kaikkien aikojen kovimmista kahden suunnan jenkeistä liigassa. Vaikka paljon onkin viettänyt aikaa Suomessa (Oulussa) ei taida olla EU/Suomi-statusta hanskassa – vielä.

 • Muutama sana QB: sta: Ymmärrän toki, että Qb on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja että sille paikalle seuroissa halutaan ammattimies, joka suojataan ensimmäisten joukossa. Suomessa (Euroopassa) tuolle paikalle halutaan yleisimmin USA: n yliopistotasolla jo näytöt antanut Amerikan apu. Jotenkin vaan toivoisi, että suomi pojatkin pääsisivät tuolla paikalla nykyistä enemmän näyttämään taitojaan. Olen käynyt velolla ja Myyrmäessä katsomassa Vaahteraliigan (+ tv-pelit) matseja ja nähnyt 4 – 5 ottelussa suomi guupan pelaavan ainakin osan peliä. Kadmiry on lunastanut paikkansa aloittavana Qb: n ja on täyttänyt paikkansa hienosti. Kakkos qb: stä olen nähnyt Berndsonin (Trojans), Väänänen (69ers) ja Flinkmanin (Roosters) ja ovat lupaavia nuoria kavereita kaikki, joilla on edellytyksiä pelata nykyistä suuremmassa roolissa. Varmasti näitä kavereita on muissakin joukkueissa, mutta nämä olen nähnyt. Tiedän, että tätä keskustelua on käyty aikaisemminkin, mitä asialle voisi / pitäisi tehdä, että tilanne paranisi? Suuri salaisuus ei liene, että kehittyminen tuolla(kin) pelipaikalla vaatii sen, että pääsee pelaamaan mahdollisimman paljon. Maajoukkueen kannalta näille tulevaisuuden kavereille pitäisi ehdottomasti saada lisää kokemusta pääsarjatason peleistä. Kokemattomuus tulee vääjäämättä esiin viimeistään kansainvälisissä peleissä.

 • Mielestäni tuon viimeisen lauseen voi tulkita kahdella tapaa. Joko alkuperäinen suojattu pelaaja saa tulla takaisin jommankumman myös alunperin suojatun tilalle tai sitten myös hänen korvanneen tilalle, minkä uskon olevan oikea tulkinta. Cedricin eu-statuksella ei olisi tässä tapauksessa väliä, mutta en usko hänellä sitä olevan. 69ers ei ole kertaakaan tällä kaudella käyttänyt kentällä samanaikaisesti hyökkäyksessä RJ Longia ja Robert Belliä.”

  Ei kai tuossa mitään tulkinnan varaa ole. Jos Jabari tulee Cedricin tilalle niin silloin Cedric ei voi tulla enää Jabarin tilalle kun Jabarihan ei ole suojattu. Ceric saa tulla alkuperäisessä suojauslistassa olevan tilalle mutta sillon taas joutuu jenkki lähtemään kotiin.

 • Jabarista tulee automaattisesti suojattu pelaaja, jos tulee Cedricin tilalle kuten säännössä selvästi lukee. Tulkinnan varaa aiheuttaa sanamuoto, tilanteessa, jos Cedric palaisi. Säännössä lukee, että voi palata TOISEN suojatun pelaajan tilalle. Tarkoittaako tämä myös Jabaria, vai toista suojatuksi nimettyä pelaajaa.

 • Kuka korvaa ton Roosterssin RB:n? Aikamoinen vaihtorumba on käynnissä, eikä varmasti jää tähän, kun kausi ei ole edes puolessavälissä. Mukavasti lisää jännitystä kun noiden vahvistusten taso paljon määrittää joukkueen iskukykyä! Turku ja Seinäjoki on vahvoilla, jos eivät joudu vaihtelemaan pelaajia.

 • Seinäjoki tuo kaikki viimeisen 5 vuoden jenkit ensviikolla suomeen. Ketä pelaa, selviää perjantaina lisenssikaupassa.
  Taas on kabinetti osaaminen arvossaan.

 • Taitaa Seinäjoen poijjaat luulla että ovat lähellä Turun tasoa.
  Kerron nyt faktan: Ette ole.
  Taas kerran kesken kauden tuotte maahan turhaan tukun pelaajia ja tänä vuonna olette keksineet tuon eurostatus takaportin ja sillä kikkailette ikivanhan Thomasin joukkueeseen, jonka taso oli jo kaksi vuotta sitten vahvistusten keskitason alapuolella.
  Turhaa te yritätte, ette edes pääse finaaliin kun viisaammin koottu, paremmin valmennettu ja muutoinkin mukavampi Porvoo tiputtaa teidät ja pääsee haastamaan Trojanssia.
  Onneksi teillä on rahaa niin saatte sillä edes keskitason jengin liigaan :)

  Itselleni on faktatietona kerrottu kuinka syksyllä pelataan, Trojans ja Roosters kohtaa välierässä jossa viimevuoden mestarin mies näyttää vanhalle seuralleen pitkää nenää ja johtaa Turun finaaliin. Toisaalla sd Porvoo nylkee liigan matelijat ja tekee niistä PJ:lle viitan. Finaalissa Turkulaiset pääsevät suht helposti viemään kannun toistamiseen Auran rannalle.
  Harmihan tämä on itseni kannalta mutta ei oma suosikki aina voi voittaa.

 • Osupas

 • ”Kakkos qb: stä olen nähnyt Berndsonin (Trojans), Väänänen (69ers) ja Flinkmanin (Roosters) ja ovat lupaavia nuoria kavereita kaikki, joilla on edellytyksiä pelata nykyistä suuremmassa roolissa.”

  Onhan toi ikävää, että suomalaiset QB:t eivät pääse kehittymään kun pääsarja on täynnä jenkkivahvistuksia, mutta totuus vaan on, että ero suomalaisten ja jenkkien välillä on valtava. Noista mainitsemistasi olen nähnyt vain Bengtsonin pelaavan. Mielestäni hän oli keskinkertainen QB 2. Divarissakin ja pelaa tällä hetkellä aivan väärässä paikassa. Toki Rojolta varmaan voi oppia paljon, mutta ihmettelen, jos kaveri tulee ikinä voittamaan yhtään matsia vaahteraliigassa aloittavana QB:na.

 • Onko Roostersin RB Sprears rikki vai miksi sen vaihtamisesta puhutaan?

 • Onko S. Thomasilla EU-status? Pelasi viime kaudella Calanda Broncoissa.

  Spears loukkaantui Taft-pelissä jotenkin ja Helsinginuutisten mukaan lääkärikäynti tällä viikolla kertoo vakavuuden

 • Spears loukkasi ilmeisesti polvensa. Oli kyllä pystyssä ja käveli ilman keppejä ottelun päättyessä. Ei ainakaan näyttänyt yhtä pahalta kuin viime vuotinen olkapään loukkaantuminen. Katsomosta katsottuna ja ilman minkäänlaista lääketieteellistä tietoa, luulisin ettei joudu huilaamaan enempää kuin Crocodiles pelin, jos sitäkään. Tai ehkä toi on vaan toiveajattelua.

 • Aika värikäs kausi menossa importtien osalta, Porvoo vaihtaa kaikki jenkit jo ennen puoliväliä, sixtarit kaksi, Roosters todennäköisesti pari ja Turkukin taitaa joutua vaihtamaan yhden, Suomikuupalla todennäköisesti mennään viikonloppuna.

 • Porvoo vaihtamassa Runnerinkin?

 • Mielenkiintoinen ja kummallinen uusi käytäntö tämä EU-passi näille kotijenkeille. Nyt ensin Stokes, seuraavaksi S. Thomas (sixtarien Thomaksella ollut ja kauan) ja vieläkö status voitaisiin löytää Johnsonin veljeksille… Ja kun lähdetään rakentamaan kautta 2016 niin spekulaatiot voivat alkaa EU-passilaisista jo nyt.

 • Eikö Johnsonin veljeksille ole ymmärretty hakea Suomistatusta, vai miksi he eivät ole saaneet sitä?
  eikö molemmilla ole Suomivuosia enemmän kuin Thomas/stokes akselilla.

 • Siis kuka pelaa suomi-qb:lla seuraavan pelin, Turkuko? Onko RoJo rikki. Mitä ihmettä kaikkialla tapahtuu??

 • Sixtareiden Jason Thomaksen kohdalla ihan paikallaan tuo EU-status. Hänhän on vaikuttanut Suomessa siitä kun ECG pelas viel Vaahteraliigaa. Ja onhan molemmat Johnsonin veljeksetkin pelanneet Suomessa pitkään yhtäjaksoisesti.

  Seurat voisi yhdessä luoda selkeän säännön, kuinka monta kautta Suomessa pitää pelata tai asua jottei lasketa Ei-EU kiintiöön. Mun mielstä se vois olla viis peräkkäistä pelikautta, tai asua viisi vuotta.

 • Pelikausien määrä ei ole merkitsevä vaan se, onko pysyvästi jäänyt maahan asumaan ja minimissään tuon 3v ja onko oikeissa sivilitöissä joka ei ole jefua

 • säännöt kertoo kaiken, tällä kertaa Kilpailusäännöt:

  ”IV.C.2. Suomalaisstatus
  Liittohallituksen valtuuttama taho voi myöntää pelaajalle, joka ei ole EU:n jäsenmaiden
  kansalainen EU-statuksen, jolloin häntä ei lasketa EU:n ulkopuoliseksi pelaajaksi.
  Lupa voidaan myöntää, jos:
  1) Pelaajan Suomeen tulo ja oleskelu Suomessa johtuu muusta kuin amerikkalaisen
  jalkapalloon liittyvästä syystä, eikä pelaaja saa tai ole saanut aiemmin seuralta sellaisia
  etuja, joita ei tarjota kaikille pelaajille; tai
  2) Pelaaja on asunut Suomessa ja häneen sovelletaan ja on sovellettu Suomen
  sosiaaliturvalainsäädäntöä yhtäjaksoisesti 3 vuotta ennen sen kalenterivuoden alkua, jolle
  lupaa haetaan.
  Kirjallinen hakemus on toimitettava liiton toimistolle ja sen tulee sisältää tarpeelliset todisteet
  asian ratkaisemiseksi. Liitto perii asian käsittelystä toimistomaksun. Lupa on voimassa kyseisen kalenterivuoden loppuun.
  Ratkaisuun tyytymätön voi valittaa asiassa liittohallitukselle. Valitus on jätettävä viimeistään
  kolme (3) vuorokautta päätöksen julkistamisesta. Liittohallituksen on käsiteltävä asia kolmen (3) vuorokauden kuluessa valitusajan päättymisestä.”

 • Pitäis näköjään lukea noita sääntöjä joskus. : )

  Uusimaan mukaan Stacey Thomas tulee Marcus Edwardsin tilalle Butchersiin.

  http://www.uusimaa.fi/artikkeli/301806-butchersille-taas-uusi-jenkki-edwards-ei-jatka-seurassa

 • Valitukset tulee tehdä 3 vrk päätöksen julistamisesta…

  Onkohan kukaan valittanut näistä positiivisista eu-statuksen päätöksistä (=kateellinen kilpailija)

 • Kirjoitin tuonne Trojans-Crocodiles -ottelusivulle, että RoJon liikkuminen oli todella vaikean näköistä. Se puoltaisi tuota huhua, että Bengtson aloittaisi TAFTia vastaan. Turun puolustus pystyy kyllä sen pelin hoitamaan, jotta mitään ylimäärisiä riskejä ei tarvitse ottaa. Mutta onko vamma niin paha, että harkitsevat uutta qb:ta?

  Spearsin menetys olisi aivan kaamea. Mun mielestä liigan paras pelaaja ja siinä menee kyllä viimeiset Roostersin mestaruussaumat, jos joutuvat hänetkin vaihtamaan.

 • Noi euro-statuksen miehet on loistavia suomalaiselle Jefulle. Kateelliset tietenkin ne haluaisi kieltää ja estää.. Mutta nuo miehet on niitä jotka tekevät suomessa paljon hyvää valmentaessaan kesät-talvet suomalaisia paremmiksi.
  Itse en nyt näe että Porvoo tuosta hirveästi hyötyy, vaikka saavat kolme ”jenkkiä” kentälle kerrallaan.. Sitten jos niitä alkaa kertyä yhteen joukkueeseen monia niin tilanne on toinen.

 • Ai niin.. Tuolla oli uutisessa että eilen olisi ollut Spears lääkärissä.
  Tuloksia saataneen odotella niin kauan kunnes on kunnossa tai uusi mies remmissä.
  Tätähän tämä tiedoittaminen on.

 • Jos mennään ihan suomen lakipykälien mukaan, niin kovin paljon seura ei voi tiedottaa pelaajan terveydentilasta ilman lupaa.

 • ”Jos mennään ihan suomen lakipykälien mukaan, niin kovin paljon seura ei voi tiedottaa pelaajan terveydentilasta ilman lupaa.”

  Höpönhöpön. Tuon taakse on kyllä helppo yrittää piiloutua.

 • @EU-status. Kukaan ei piiloudu yksityisten terveystietojen luovutuskiellon taakse. Laki on laki kaikille ja ainoastaan asianosaisen luvalla niitä tietoja voidaan luovuttaa. Tai luuletko, että nämä jääkiekon ”ylävartalovamma”- jutut ovat vai höpönpöpöä ja piilottelua ja kohta Roostersin Hakala skannaa Spearsin lääkärintodistuksen nettisivuille kaikkien luettavaksi.

 • Mulle kyllä riittää se tieto että on ylä- tai alaraaja vamma ja kuinka kauan on poissa. Siis tuo poissa oloaika on se kiinnostava, se avaa mahdollisuuden spekuloida ja jos olisin vedonlyöjä (en ole varma onnistuuko muista otteluista kuin tv-peleistä lyömään vetoa) niin tämä olisi erittäin tärkeä tieto!

 • Itse listaisin Jaycenin tän hetkisten tietojen varassa epävarmaksi lauantain otteluun. Luulisin et SAJL:n ottelu ennakossa on viimeistään tietoa. Niissähän nuo poissa olevat ja epävarmat on kerrottu.

 • Pelissä näytti sille että polvi oli pahassa välissä ja siihen tuli sen verran vääntöä että voisi aivan hyvin olla sivusiteissä jotain.. Olihan se aika tuskaisen näköinen ja pallokin siinä taisi lähteä kädestä.
  Olen nähnyt moniakin kertoja omalla urallani kuinka ristarit on paukkunut mut pelin jälkeen on kävelty ihan ilman keppejä.. Se ei välttämättä ole edes kovin kipeä mutta löysä siitä tulee joka estää kyllä pelaamisen pitkään aikaan.. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!
  On tämä ollut julma viikko joukkueille!

 • @Tiirapaasi: Minkä tietojen? Tarkoitatko tiedoilla sitä mitä me katsojat nähtiin ja lehdessä luki että menee tohtoriin.. Niiden tietojen perustella laittaisin miehen lähinnä elävienkirjoihin, muuta ei niistä voi siis päätellä.

 • @EX-peluri: Sen mitä pelissä ja pelinjälkeen näin ja mitä HU:n jutusta luin. Ja lähinnä miten pelin jälkeen näin kävelevän, tuo oma arvaukseni. Muuta tietoa ei oo.

 • Ja kuinkahan käy seurojen pelaajabudjettyien, kun noita EU status jenkkejä aletaan värväämään joukkueisiin.
  Olen samaa mieltä nämä nostavat lajin tasoa suomessa. Nyt täälä ei tunnu olevan enempää vastarintaa, kun EU status pelaajat menee muualle kuin pohjanmaalle.

 • Ja Turku etsimässä uutta QBta Rojon tilalle? Huhujen mukaan kausi paketissa. Näytti kyllä Crocodilesia vastaan viimesellä Qrtllä aika vaikealta.

 • RoJon kausi on paketissa ja uuden QBn etsintä on aloitettu. RoJo mitä luultavammin laittaa harttarit naulaan. Seuraavassa pelissä Turku pelaa suomalaisella QBlla ja sitä seuraavassa uusi QB mukana, huhuja pyörii että olisi kahden passin mies.

 • @ei ne suomalaiset kuupat vaan pärjää. No nythän se nähdään kuinka Bengtson pärjää, jos huhut rojon vammasta pitävät paikkansa ja suomi kuuppa pääsee kehiin. Taft on tuohon peliin sopiva vastus, jota vastaan Turkulaisten hyökkäyksen linjan luulisi pitävän ja antavan Bengtsonille riittävästi aikaa toteuttaa pelikuvioita.

 • Todetaan nyt kuitenkin, että Trojansin kakkospelinrakentaja on Berndtsson eikä Bengtson. Onhan siinä monta konsonanttia.

 • Onko tämä Päärsson pelannut divarissa vai tuleeko suoraan junnuista miehiin?
  Oikeastaan melkeen pitää lähteä katsomaan miten tuossa käy, siis jos pelaa.. Muutenhan tuo ottelu olisi täysin turha.. Tuo tasoittaa tilannetta aikalailla. Toisalta kun Turun puolustus on niin jäätävän hyvä ja ilmeisesti spessuillakin voi pisteitä tehdä niin Turkuhan voisi ottaa vaikka polvea kaikki hyökkäyksen yritykset ja antaa puolustuksen hoitaa pelin kotiin :) (toivottavasti kaikki TAFT:in miehet tästä hermostuvat ja kostavat näyttämällä että kuuluvat liigaan).
  Tämän viikon kiinnostavin ottelu on muuten tuo päivän TV-peli, siellä saattaa saada liinat kyytiä.. Leippiksen joukkue vastaan sikailevat Sixtarit… Ai että odotan tänään tunteidenpaloa, myöskin on kiva nähdä mihin suuntaan Porvoo lähtee noilla uusilla jenkeillä…

 • Berndtsson pelasi viime vuonna, ja muutamat sitä ennen, II-divaria Hangossa vaihtelevalla menestyksellä.
  Oli myös maajoukkueessa suomi-ruotsi ottelussa. Sekä edusti Turkua 2. pelinrakentajana.

 • hyvin meni nämä speccaukset…

 • Ja aina vain sekoittuu enemmän Vaahteraliiga. Porvoon uusi RB näytti olevan aivan turisti. Sixtareiden Harris oli kuin eri mies verrattuna viime kauteen. Mitähän tästä vielä tulee. Mielenkiintoinen kausi joka tapauksessa. Ainoa varma on se, että TAFT on sijalla 6. Muuten voi mennä miten vain.

 • Berndtson pelasi Sun Cityssä sen alusta alkaen ja vuodesta 2012 aloittavana kuuppana. Tulosten vaihtelevuus oli varmaankin enemmän rissujen vikaa kuin heittäjässä. Sen perusteella, minkä olen nähnyt, heittää kovaa mutta hieman liian kiireellä. Viime kauden liigan pre-matseissa heitti kuitenkin kahdessa matsissa yhteensä yli puoli kilsaa, kun kohteina oli kunnon rissut. Nyt on alla Suomen parhaan QB-valmentajan eli Rojon koulu, joten ainekset menestykseen ovat olemassa. Kestävätkö hermot, käyttääkö näytön paikan? Se jää nähtäväksi.

 • http://www.sajl.fi/?x167512=4048535
  nyt on sitte linjattu, vastustajan lyömisestä saa saman rangaistuksen kuin mahdollisesta latehitistä, joka tuli ennen vihellystä.

 • Ihmeellinen tuomio koska toinen osapuoli vain löi tuossa tapauksessa.

 • Sen takia vain toinen sai pelikiellon tappelusta, Anttilan pelikiellolle tai edes ulosajolle ei sääntökirjasta löydy perusteita.

 • En muista pitkään aikaan nähneeni noin tahallista, turhaa, tilanteen jälkeinen annettua iskua! Iskun antanut pelaaja tuli 20 jaardin päästä kun pallo oli jo poissa kentältä, käänsi juoksulinjansa pysähdyksissä oleen pelaajan naamalle ja mielestäni näytti antavan iskun alhaalta ylös, mahdollisesti päähän.
  Tilanteesta pitäisi näköjään Seinäjokelaisten mukaan rangaista koko Turun joukkuetta, kun olivat paikalla… Siitä tilanteesta olisi voitu rangaista useita ihmisiä ja ainakin pari lyöntiä tuli muiltakin pelaajilta tilanteessa.
  Tilanteen nähneenä, puolueettomana (=Roostersin kelkassa) lajia liki 15 vuotta harrastaneena sanon että tuomiot oli oikeat!

 • Trojansin kannattajana olen tyytyväinen annettuihin sanktioihin. Mielessäni jo pelkäsin ,että Saloranta saa useamman ottelun pelikiellon ja ,että Anttila selviää rangaistuksetta. Oma tuomioni olisi ollut Anttilalle yhden ottelun huili ja Salorannalle kolme verrarimatsia. Tulkintakysymyksiä tietysti.

 • Ainoa peruste sanktioille pitää olla sääntökirja ja siitä ei löydy kohtaa millä perusteella Anttila olis voitu sulkea ottelusta.
  mitä viittasit noihin muihin Turun pelaajiin, niin kaikki sivurajalta tappeluun osallistuneet pelaajat olis pitänyt ajaa ulos riippumatta siitä menivätkö väliin, tai hakemaan omia pois, tällä säännöllä estetään joukkotappeluiden syntyminen.

 • Seinäjoen puolustajan isku oli käsittämättömän törkeä, vaikka tuomari ei sitä nähnytkään. Isku tuli myöhässä, pelitilanteen ulkopuolella ja oli päähän kohdistettu. Katsoin ottelua toki turkulaisten kiikareiden läpi, mutta jälkirysy näytti siltä, että Seinäjoen pelaajat kävivät Salorannan kimppuun ja Turun pelaajat tulivat vain rauhottelemaan tilannetta.

  Olisi ollut aivam järjetön tuomio sulkea turkulaiset pois ottelusta vain koska sääntökirja sanoo niin.

 • Kyllä Anttila sai tilanteesta lipun. Tätä tukee vielä se, että Turku sai tilanteesta vielä uudet yritykset, joten mielestäni molemmat eivät silloin voineet saada pelin jälkeen tappelusta lippua. Ja tuomiot menivät myös oikein, Anttilan teko oli törkeä, mutta ei Saloranta voi tuosta selvitä ilman pelikieltoa.

 • Ja sai siis nimenomaan late hitistä lipun, takatuomari heitti sen välittömästi.

 • Latehit taitaa olla sama joka jo otteluraportissa kommentoi kärkkäästi turkulaisten kentälle menoa, unohtaen ne pari omaa vihreää jotka osallistui välittömästi tilanteeseen aiheuttaen joukkotappelun.
  Mikäli kehtaa kyseenalaistaa Anttilan päättömän tempauksen niin ei ymmärrä lajista mitään. Millä perusteella Anttila olisi saanut kohdistaa tuon iskun noin? Ei kentällä saa ihan kaikkea tehdä.

 • Tärkein kysymys kuuluu miksi Anttila iski.
  Anttila näki pallon lentävän turun laitahyökkääjän yli ja Inkisen hyppäävän tavoittelemaan, niinkuin videolta näkyy A ei tämän jälkeen katsokaan pallon suuntaan vaan lähtee blokaamaan mahdollisen intterin myötä väylää Inkiselle.
  A.n ottaa kaksi askelta ja iskee Salorantaa suoraan rintapanssariin, pallo tippuu maahan noin puoli sekuntia ennen iskua, pillin vihellys kuuluu siinä vaiheessa kun S tippuu maahan.
  tämän jälkeen kentällä ei missään nimessä synny tappelua, vaan kyseessä puhdas pahoinpitely jossa Saloranta käy nyrkein Anttilan kimppuun, A kaatuu ensimmäisestä iskusta, mutta S jatkaa niin kauan kunnes Koivumäki repii hänet irti, tässä vaiheessa turun sivurajalta kaksi pelaajaa ryntää mukaan lähinnä rauhoittelemaan Saloranta.

  suurin syy tilanteeseen oli että Saloranta oli kasvot palloon päin, niinpä hän näki sen putoavan maahan ja lopetti pelaamisen.
  Anttila ei nähnyt ja pelasi loppuun asti, mutta isku ei osunut päähän tai niskan alueelle, joten Anttilaa ei olisi pitänyt ajaa ulos.
  Salorannan päällekarkaus sensijaan oli törkein mitä olen itse ollut Suomijefussa todistamassa ja kyllä herra selvisi vähällä.

 • Hei fani,

  On pelikiellon arvoinen asia rynnätä sivurajalta kentälle osallistuakseen tappeluun tai
  ” rauhoittaakseen” omia pelaajia.Crocoilta ei tullut yhtään ylimääräistä pelaajaa sivurajalta
  kentälle ko. tilanteessa.
  En puolustele Anttilan tekoa, tahalliset latehitit ja vastustajan vahingoittamiset/yritykset eivät
  kuulu jefuun.Jos paikka on isketään niin kovaa kuin mahdollista ,mutta sääntöjen mukaan
  (jos silloin vastustaja loukkaantuu sille ei voi mitään,kuuluu lajin riskeihin).

  Hyvää ja jännittävää jefukautta kaikille.

 • Tapahtukoi kyseisen tilanne Crocodiles / Trojansin ”puolella” sivurajaa? Jos oli Trojansin puolella niin on ymmärrettävää Trojanasin pelaajien reakointi, vaikka se ei olisi sääntökirjan mukainen. Onneksi ei kukaan loukkaantunut. Mitä jos kaveri olisi halvaantunut? Seinäjoen poika olisi joutunut maksumieheksi.

 • @Vanha: On siis ok hyökätä jälkipeliin mukaan jos on kentällä? Ei, näin se ei ole. Tai jos on niin kerro missä sanotaan että saa lyödä pelaajaa jos oli jo kentällä.
  Kovaa saa iskeä aina kun on paikka, tässä sitä ei ollut. Pallo men noin 6metriä yli sivurajan. Kenelläkään ei ollut mitään mahdollisuutta ottaa palloa kiinni. Turha sieltä S-joelta on ruikuttaa, olitte lähellä voittoa vain pisteiden valossa. Vastustaja pelasi totaalisen rikkinäisellä pelinrakentajalla joka ei pystynyt ottamaan edes pelin lopussa polvea ja sanotte että kun omat virheet korjaatte niin Turku on vastaantulija. Turku johtaa sarjaa ja ei ole hävinnyt peliäkään. Te olette hävinneet kaksi, kuten 69ers, Roosters ja Porvoo.

 • Lopputuloksella ei ole tekemistä Salorannan blacloutin kanssa, pelikieltoa pitäisi tulla vähintään kolme ottelua.
  toisen neljänneksen lopulla Crokojen palauttajaa iskettiin myöhässä rajan ulkopuolella, tuloksena 15y latehitistä, kukaan ei lähtenyt henk. Kohtaiselle kostoretkelle, näin pelikieltoja ei tarvinne jakaa kyseisestä tilanteesta.

 • Fani

  Olenko ruikuttanut pelin lopputuloksesta tai jostakin muusta?
  Sanoinpahan vain mielepiteeni jonka allekirjoitan muutaman vuoden
  kokemuksella lajista
  Kuten sanoin aikaisemminkin (lukutaito!!!!!!) en ole hyväksynyt enkä tule
  hyväksymään neitipalloa jefu kentällä.Varmuuden vuoksi tarkennan,että
  että en tarkoittanutTrojanssia vaan meitä poloisia maakunnan
  miehiä jotka joutuvat tappelemaan ylivoimaista Trojanssia vastaan.

  Mutta kaikesta huolimatt Fani,huomenna on uusi päiva ja jefukesä
  jatkuu.

 • @Vanha et vastannut kysymykseen.
  Eli hyväksyt tuon kaltaiset tilanteen ulkopuolella pelin jälkeen annetut iskut? Peli päättyy kun pallo ei ole pelattavissa. Tunnet varmasti ylpeyttä kun näit Anttilan iskun.
  En aivan saa kiinni tuosta neitipallo jutusta, mutta eihän se ollut teille ylivoimainen virheet vain pois ja Turku on vastaantulija ;)
  Oma urani harrastajana alkoi 80-luvulla, se on vaihtunut tähän faniuteen. Kyllä sitä jotain pohjaa on täälläkin.

 • @ observer,

  Kuinka moni lätkäpelaaja on joutunut maksumieheksi,kun on taklannut
  vastustajaa selästä (kun vastustaja on irti laidasta) ja taklattava on
  halvaantunut?
  Niin tai mitä jos …………..?
  Jossitteluille löytyy oma paikkansa ,onneksi ei vielä ainakaan Suomessa
  ole tapahtunut tuollaisia jefun parissa,ja toivottavasti ei tapahdukkaan.
  Varsinkin kun kukaan ei saa elantoaan (lue palkkaa eläkseen loppuelämänsä
  taI tämän vuoden)
  pelaamalla,valmentamalla tai juottopoikana.

 • Taitaa Seinäjoen taustajoukkoja harmittaa kun vasta tajusivat ettei tämä haku onnistunut vaan jäikin pää vetävän käteen. Turku menetti Aapon Taftia vastaan ja itsellä on tärkeä ottelu, jonka häviämällä voi päätyä ulos playoffeista..
  Nettisivujen raportoija onkin oikein tunnettu tuosta sulavasta ja tasapuolisesta kirjoittelusta..
  No mutta kuten vihreällä alueella todettiin virheet pois niin Turulla ei ole jakoa.
  -Hyvä näin niin saadaan jännä loppukausi.
  -Mukavasti täältä pystyy kyllä tunnistamsn käsialasta ihmisiä Olli.

 • @Vanha kivasti vertaat lätkään tätä, henkinen maksaminen ei pääty koskaan. Mutta varmasti tiedät sitten ns koodin? Sanotaanko että Anttilan hymy olisi voinut olla eri näköinen ulosajon jälkeen jos olisi jotain isoa sattunut. Paikallaan oleva pelaaja joka ei osaa odottaa iskua on helppo maali ja todellisessa vaarassa kentällä.

 • Pahinta ja vaarallisinta koko tilanteessa oli ne turun pelaajat jotka tuli sivurajalta viemään Aapon pois ja Salorannan someviestit :)

 • @ Fani
  Edelleen ,LUE mitä kirjoitin,missä vaiheessa olen hyväksynyt Anttilan latehitin?
  Neitipallolla tarkoitan kaikkea sitä mikä ei liity tähän lajiin (latehitit,filmaus ym.)
  On hienoa että jaksat fanittaa vielä.

 • @Vanha Kuka filmasi? En kyllä saa tuosta sun neitipallo jutusta alkuunkaan kiinni. Mitä sillä tarkoitat, mihin viittaat, olen varmaan aikanaan saanut liikaa iskuja päähän kun en pääse ollenkaan jäljille.
  Viimeisen viiden vuoden aikana olen nähnyt livenä varmaan enemmän NFL otteluita kun vaahteraliigaa(kiitos työuran), jota siis fanitan. Väitän ettei siellä kukaan olisi nostanut äläkkää sivurajalta tulleista pelaajista vaan puhe olisi ollut vain kaiken aiheuttaneesta iskusta pelaajasn joka on pelin ulkopuolella.

 • Voi kun olis video, niin saatais lisää keskusteluun pontta. Säännöt sanoo jotain, ja tässä tapauksessa niitä ei ole noudatettu.

 • Eipä tuo Anttilan ulosajo vaikuttanut Croco peliin niin paljoa Turussakaan, joten tuskin se nyt siihen kaatuu Roo pelissäkään.
  Anttila on pelannut jenkeissäkin, eikä varmaan tahallaan late hittiä tehnyt.

 • @ Fani

  Ymmärrän sen,että nähtyäsi enemmän NFL pelejä kuin vaahteraliigaa;voi olla
  vaikeaa ymmärtää kirjoitustani.Olenko syyttänyt jotakin pelaajaa filmaamisesta,
  viittasin vain yhteen asiaan jota en hyväksy.
  NFL on NFL ja vertaus Vaahteraliigan on aika hatara.
  Hyvää loppukesää ja toivottavasti opit jossain vaiheesa lukemaan oikein
  sen,mitä joku kirjoittaa.

 • Koko touhussahan on kyse siitä, että kurinpitovaliokunta langetti tuomion Anttilalle asiasta mihinkä hän ei ollut osallinen ja kirjoitusasussa teki hänestä syyllisen (aiheuttajan) tappeluun.
  ainoa henkilö joka kentällä tappeli oli Saloranta, lyöden useita kertoja vastustajaa, Anttila ei missään vaiheessa lyönyt ketään.
  Anttilalle tilanteesta olisi kuulunut 15y henk. Kohtainen rangaistus latehitistä, tämän tuomarit liputtivat ja tilanne olisi jatkunut Trojansin ensimmäisellä yrityksellä ilman Aapon pillahdusta.
  Epäilen vahvasti onko kurinpitolautakunta missään vaiheessa edes katsonut videota, sillä niin selvästi tapaus näkyy sillä.

 • Mihin pystyy turkkuslaiset ilman Rojoa? Huonosti käy.

 • Vähän on Turun touhusta jääny sellainen maku et yrittävät kopioida koko menestysreseptin Roostersilta, seuraavana varmaan tuovat Sheltonin loukkaantuneen Rojon tilalle.

 • Kuunnelkaa nyt itseänne. Heti kun joku menestyy, alkaa kritisointi ja kun tulee vaikeuksia, alkaa ilkkuminen. Kaikki on aaltoliikettä ja nousua seuraa aina lasku. Parhailla on vain pienin amplitudi – jos tällainen ilmaisu sallitaan. Roosters, Royals, Trojans – kohta varmaan Huskies ja Crokot. Väärin hoidettua hommaa:) Trojans ei ole vielä hävinnyt ja suomi-kuuppakin voi yllättää positiivisesti. Eiköhän esitetä asiallista kritiikkiä vasta, kun finaalit on pelattu. Se on nimittäin ihan sama, miten runkosarja menee, kunhan pääsee finaaleihin.

 • Joku paikalla ollut vois kertoa miten ottelu eteni? Selkee voittohan toi oli ainakin tilastojen mukaan.

 • Trojansin puolustus oli jälleen kerran timanttia. Siitä porukasta löytyy niin monta pelintekijää, että huononakin päivänä se pystyy pitämään turun pelissä mukana.
  Spessut Pystyvät jatkuvasti asettamaan vastustajan huonoon kenttäasemaan.
  Hyökkäyksessä linja antoi qb:lle aikaa heittää ja tekivät riittävästi aukkoa jotta rb:t pääsivät yläkentälle. Trojansin fulari tais olla numero 25 teki muutaman näyttävän blokin. 2kuupan pelissä oli havaittavissa jännitystä joka näkyi yliheittoina. Rissut Edelleen tiputtivat kiinniotettavissa olevia palloja.

 • Se on varmasti ymmärrettävää että 2qb on tuossa tilanteessa jännittynyt mutta omasta mielestäni hoiti hommansa ihan ok.

 • Turun voittoon oli syyitä vaikka kuinka paljon #21reason!
  Turun QB pelasi väillillä hyvin välillä ei, tason heittely varmaan johtuu eniten kokemuksen puutteesta. Mielestäni tuo suomen paras rissukalusto ei todellakaan auttanut, Pinta on varmaan jossain koirankopissa kun ei saa tuon enempää mahdollisuuksia.
  Taft lähti peliin oikeastaan hyvällä ajatuksella, ensimmäinen puoliaika oli varmaan sitä mitä hakivat, kellokävi ja Turun hyökkäys oli sivurajalla. Jos olisivat saaneet pari isoa peliä niin olisi voinut pistää pelin jännäksi. Turun laajempi materiaali (joka on jokaisella osa-alueella paljon parempi) käänsi voiton sitten lopulta melko helposti.
  Ottelussa nähtiin pari todella kovaa pommia, muutoin peli näytti katsomoon melko rehdille.
  Turku on nyt pelannut pikkaisen alakanttiin viimeaikoina, varmasti johtuen RoJon loukkaantumisesta mutta osoittanut olevansa kova joukkue kääntämällä pisteet jokaisesta tiukastakin ottelusta.

 • Onko Turku nyt tuomassa uutta QB:ta ja ketä? Niillä torstaina jo TV-matsi, niin eikös rosterin pitäisi olla jo ”sisässä”?

 • 1.Crocodiles
  2.Trojans
  3.Roosters
  4.69ers
  5.Butchers
  6.TAFT

 • ”Onko Turku nyt tuomassa uutta QB:ta ja ketä? Niillä torstaina jo TV-matsi, niin eikös rosterin pitäisi olla jo ”sisässä”?”

  No jos Roosters munii sen rosterinsa kanssa noin vuoden niin ei kai tuossa mikään kiire ole. Trojans voi ihan hyvin ilmoittaa uuden QB:n vasta 2016.

 • Ei voin kun pohjanmaalta oleva kaveri laittaa Crocot hävittyään Trojansille silti Trojansin yläpuolelle… Tosin ehkä tää on nyt taas sitä ”huumoria” jota esiintyy otteluraporteissa. Mitään uutista ei ole tullu suuntaan tai toiseen Turun QB rintamalta. Vai olikohan voitto täysin rampautuneesta Roostersista nyt jotenkin niin ylivertainen suoritus että yhtäkkiä oltaisiin tappiotonta Turkua parempia. Noh, onnea ja menestystä Crocoille, harhakuvitelmissa on kiva elää kunnes ne valitettavasti murtuvat.

 • Pohjalaiseen uhoonhan kuuluu se että itse tehdään kaikki, jos hävitään niin vika on omassa tekemisessä ja jos voitetaan on voitto vain kiinni omasta tekemisestä! Ikävä kyllä usein unohdetaan että siellä kentällä on toinenkin joukkue joka saattaa tehdä virheitä, tai pelata muuten syystä taikka toisesta huonosti (omaan tasoonsa nähden).
  Totuushan on se että tällähetkellä on paljon avoimia kysymyksiä, jotka varmasti ratkeavat hyvinkin pian. Crokot hävisivät Turulle, jonka QB oli käsittääkseni liikuntakyvytön. Voittivat Roosterssin joka oli joutunut hankkimaan uuden pelinrakentajan hyvin vähänaikaa sitten ja joukkueen tärkein pelaaja oli tippunut pois, eikä korvaajaa oltu vielä hankittu.
  On mielenkiintoista nähdä miten Roosters paikkaa omat rivinsä ja mihin suuntaan Porvoo lähtee menemään uusien hankintojen kanssa. Nuo joukkueet ovat potentiaalisia haastajia tuosta kakkospaikasta. Sikstaritkin on sitä soppaa sekoittamassa. Turun kohdalla on mielenkiintoista nähdä tuleeko uusi QB vai mennäänkö kausi läpi uskoen siihen että RoJo vielä pelaa ja jos tuodaan millainen mies saadaan haalittua tähän aikaan vuodesta. Turullahan on nyt varaa hävitä ainakin yksi ottelu runkosarjassa. Oma veikkaus on että runkosarjan jälkeen pelataan nämä ottelut: Trojans-Roosters ja Crocodiles-Butchers.

  Oli-Matti: Pahoittelen ja vaihdoin nyt nimimerkin, joka sattui olemaan sama kuin sinun nimesi alkukirjaimet, sattuman kaupalla itsekin ne samat alkukirjaimet olen saanut (nimet ei ole kyllä samat). Kuitenkin koska olet vanhempi ja tunnetumpi niin lopetan niiden käyttämisen nimimerkkinä, ettei mene rokotiilin kyynelistä Seinäjoen putkistot tukkoon :) Oli kuullemma somessa itketty tämän perään.

 • Roosters hyödyntää Micah Brownin brittipassin ja tuo Stephen Peytonin takaisin. Andre Smithin Crocodiles-pelissä saama olkapäävamma päätti pelaajan kauden ja tilalle tulee Bernard Luster. Tai siis toisin päin pelipaikoittain.

  http://www.helsinkiroosters.com/2015/07/bernard-luster-korvaa-andre-smithin-suojattuna-pelaajana-stephen-peyton-palaa-roostersiin/

 • Hyvä hyvä!!
  Tämähän menee jännäksi, nuo hankinnat ilmeisesti poistavat sen oletuksen että Taylor olisi ulkona loppukauden.. Hienoa muuten ettei vielä mikään joukkue ole heittänyt pyyhettä kehiin vaikka ongelmia on ollut! Hyvin on jokainen jostain laarin pohjalta rahat löytänyt entistä parempien vahvistusten löytämiseksi.

 • Joko voidaan tituuleerata..kaikkien aikojen eniten vaihto kausi ja kallein kausi joukkuille ??
  Kuinka paljon näitä vaihdoksia on jo tapahtunut ?

 • Roostersilla on nyt rahaa tuoda noita importteja vaikka laivalastillinen kun on pelaajaluetteloista kerätyt 2e rahat kilahtaneet laariin. Ensi kerralla voitaisi myydä 15 eurolla pelkästään seisomapaikat takakäytävälle ja jos sitten haluaa katsomoon istumaan niin kymppi lisää ja 5e käsiohjelmasta.