Nordmenille avausvoitto kolmosdivisioonatasolla

Gridiron Staff 29.6.2015 17:50 Ei kommentteja

1 2 3 4  
0 7 0 6 13
0 0 0 0 0

(1-2)

13

(0-3)

00

27.6.2015 klo 14:00 Rovaniemi

Rovaniemeläisjoukkue päihitti etelästä matkanneen Päijät-Häme Panthersin Susivoudin kentällä lukemin 13-0.

Voitottomien joukkueiden kohtaamisessa nähtiin tasainen ja vähämaalinen kamppailu. Tiistaina rovaniemelle saapuneet espanjalaispelaajat Jorge Huete Bonet ja Alvaro Cosin eivät olleet vielä pelikelpoisia, joten he osallistuivat peliin sivurajalta koordinoiden Nordmenin hyökkäyspeliä. Rovaniemi Nordmen pääsi etenemään ensimmäisessä hyökkäyksen draivissaan vahvalla juoksupelillä Panthersin puolustusalueelle, mutta Panthersin puolustus sai pidettyä isännät vielä kurissa. Nordmen yritti touchdownia aina neljänteen yritykseen asti pelaamalla, vaikka olikin jo potkumaalietäisyydellä, mutta heitto ei aivan löytänyt perille asti. Nordmenin puolustus piti sen jälkeen Panthersin hyökkäyksen kurissa ja sai pallon takaisin hyökkäykselle lentopotkun jälkeen. Jälleen Nordmen eteni pääasiassa juosten ja varsinkin keskushyökkääjä Aki Kiviniemi tahkosi tärkeitä ja isoja jaardeja Nordmenille. Toisella neljänneksellä Nordmen onnistui maalinteossa ajassa 6:22 pelinrakentaja Jari Huikarin heiton löytäessä perille Sami Martikaisen hyppysiin. Joonas Koskelaisen lisäpistepotku meni haarukkaan ja peli oli 7-0 isännille.

Panthersin hyökkäys painoi tämän jälkeen pelin aina Nordmenin maalilinjan tuntumaan asti, kunnes Nordmenin puolustus pysäytti etenemisen ja sai pallon itselleen Jukka-Pekka Katilaisen pakotettua pallonkantajan rähmäämään pallon kovalla taklauksellaan. Hyökkäysvuoroa ei kuitenkaan kauaa kestänyt Nordmenin rähmätessä pallon omalla puolustusalueellaan ja vieraat pääsivät jälleen yrittämään maalintekoa. Rovaniemen puolustus kuitenkin pysyi lujana ja puoliaika päättyi 7-0.

Toisen puoliajan alussa jaettiin ensin Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton pronssiset ansiomerkit Jari Hasteelle ja Tomi Hämäläiselle pitkästä työstä lajin eteen. Haste vaikutti pelissä kentällä hyökkäyksen linjassa ja Hämäläinen tuomarina.

Kolmas neljännes väännettiin tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue onnistunut pisteidenteossa. Neljännellä neljänneksellä Joonas Koskelaisen täydellisesti onnistunut lentopotku vastustajan yhden jaardin linjalle petasi hyvät asetelmat Nordmenin toiseen touchdowniin. Aluksi näytti siltä, että Panthers pääsisi etenemään pitkälle pelinrakentajansa omien kantojen ansiosta, mutta lopulta Nordmenin puolustus löysi lääkkeet pysäyttämiseen. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun kulmapuolustaja Kaarle Silander poimi heiton hyppysiinsä ja palautti sen kuuden pisteen arvoisesti maaliin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 2 minuuttia 22 sekuntia. Loppunumeroiksi jäi lopulta 13-0 isäntien puolustuksen pitäessä loppuun asti.

Nordmenille kaivattu voitto on tärkeä kehnohkosti sujuneen alkukauden jälkeen. Lohja Lionsia vastaan Nordmen oli lähellä voittoa, mutta Kotka Eagles päihitti pohjoisen ylpeyden lukemin 34-0. Panthersin epäonni sai sen sijaan jatkoa. Kauden kaikki kolme ottelua ovat olleet tasaisia, mutta joka kerta Panthers on saanut poistua kentältä tappio niskassaan.

Kommentoi