Lions palasi voittokantaan kolmosessa

Gridiron Staff 28.6.2015 20:35 Ei kommentteja

1 2  
7 6 13
13 7 20

(2-2)

13

(2-2)

20

27.6.2015 klo 14:00 Sipoo

Edelliset kaksi otteluaan hävinnyt Lohja Lions päätti Sipoo Bulldogsin kahden ottelun voittoputken lukemin 13-20 (7-13).

Lohja Lions kaappasi varsin jännittävien vaiheiden jälkeen kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Sipoossa paikallisen Bulldogsin kustannuksella. Juhannusta edeltäneen pelin toinen puoliaika haluttiin unohtaa ja hoitaa tällä kertaa homma loppuun asti. Vikingsia vastaan lupaava taukojohto oli kääntynyt lopulta selkeäksi tappioksi.

Lions saikin otteluun lentävän lähdön kun Lionsin vasen endi Mertsi Tamminen poimi edellisen pelin tapaan pallon ja juoksi sen kanssa maaliin. Bulldogs ei kuitenkaan heikosta alusta masentunut, vaan ilmoittautui mukaan peliin juoksuhyökkäyksensä turvin. Lions onnistui rokottamaan isäntiä heittopelillä, mutta Bulldogsin tasoitettua ottelun oltiin kolmanneksella neljänneksellä lukemissa 13-13. Lopulta ottelun ratkaisu nähtiin, kun pääosin puolustuksessa pelaava Antti Kettunen runnoi pallon väkisin sipoolaismaaliin viiden jaardin etäisyydeltä.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/FacebookDevelopers/posts/1131703063512302″]

Bulldogs yritti vimmatusti tasoitusta, mutta ensin pallon peitti alleen ensimmäistä kauttaan pelaava Jari-Antti Jääskeläinen ja lopullisen niitin ottelulle antoi Olli Savinen peittämällä Sipoon rähmäämän pallon, kun kellossa oli jäljellä noin puoli minuuttia.

– Olipa kova peli. Voin ihan rehellisesti myöntää että Sipoon tasoittaessa pelin takaraivoon hiipi ajatus että ”joko taas”, mutta koko joukkue oli selkeästi päättänyt, että Vaasan tapaista sulamista ei tulisi tapahtumaan, voittomaalin tehnyt Kettunen kommentoi ottelun jälkeen.

– Isoa roolia kantoi tässä vihdoinkin lähes täydessä miehityksessä ollut hyökkäyksen linja, jota ei jouduttu ylikuormittamaan Vaasan tapaan. Tämä saatiinkin näkymään kentällä välillä todella näyttävillä juoksuilla sipoolaisten ihmetellessä, miten tuon linjan läpi joku muka käydään taklaamassa. Molemmat keskushyökkääjät, minä ja Marko Nokka saimme todella hyviä juoksuja linjan toimiessa.

Kettunen antoi kuitenkin tunnustusta sipoolaisten heittoryntäykselle. Lionsin pelinrakentaja Ilpo Laaksolla oli ajoittain sipoolaisten kanssa varsin kiire.

– Bulldogs pelasi kovaa mutta rehtiä peliä. Vaikutti siltä, että molemmat puolet kärsivät muutaman pelaajan menetyksen. On pakko sanoa että sen Vaasan katastrofin jälkeen Lionsille teki todella hyvää pystyä nousemaan vielä vastustajan tasoituksesta huolimatta pitkällä drivella ottelun voittoon, Kettunen päätti.

Tulos päätti Bulldogsin kahden ottelun voittoputken, mutta yrityksen puutteesta ei isäntäjoukkuetta voi syyttää. Kun kolmosen joukkueet ovat pelanneet kolme tai neljä ottelua, on pudotuspelitaistelu edelleen täysin auki.

Kommentoi