Huskiesin taso liikaa epäonnekkaalle Northern Lightsille

Tuomo Tomperi 28.6.2015 20:02 Ei kommentteja

1 2  
50 26 76
0 0 0

(3-0)

76

(0-4)

00

27.6.2015 klo 16:00 Hämeenlinna

Hämeenlinna Huskies avasi kotikautensa selkeällä voitolla vierailevasta Oulu Northern Lightsista. Ottelu ratkesi isäntien parempaan suoritusvarmuuteen jokaisella pelin osa-alueella. Lightsille huolia toivat pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin ja laitahyökkääjä Tuomo Tomperin loukkaantumiset.

Täksi kaudeksi I-divisioonan noussut Hämeenlinna Huskies lähti loistavan alkukautensa turvin selkeänä ennakkosuosikkina otteluun. Ottelu etenikin pitkälti käsikirjoituksen mukaisesti Huskiesin jauhaessa tasaisesti jaardeja Jerell Jonesin juoksuilla ja pelinrakentaja Niclas Carpelanin pyörittämällä heittopelillä. Northern Lightsin hyökkäys sai väläyteltyä ottelun alkuun pariin otteeseen, mutta vuorot kariutuivat kerta toisensa jälkeen virheisiin. Oulu Northern Lightsin mollivoittoisesti alkanut kausi saikin näin jatkoa isäntien viedessä pisteet selkein lukemin 76-0.

Northern Lightsin laitahyökkääjä Tuomo Tomperi summasi ottelun kulun vieraiden hyökkäyksen näkökulmasta ytimekkäästi.

– Huskies oli tasoltaan odotetun kova. Scoutattuamme Huskiesin puolustusta tiesimme jo ennalta, ettei Vaasa-ottelussa meitä kannatellut juoksukonsepti tulisi tuottamaan kovin merkittäviä tuloksia. Huskiesin puolustusta ajatellen huomattavasti otollisempi inside zone -juoksupelimme kariutui valitettavasti isäntien kovaan puolustuksen boksiin. Emme yksinkertaisesti päässeet tuplista tarpeeksi nopeasti tukimiestasolle, Tomperi harmitteli.

Northern Lightsin suunnitelmana oli hyökätä heittopelin turvin, mutta jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä sattuneet Tomperin sekä pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin loukkaantumiset tunkivat kapuloita rattaisiin. Kumpikaan ei palannut otteluun siirryttyään kerran sivurajalle. Al-Kubaisin pohjevamma syntyi hänen jouduttuaan isäntäjoukkueen pelaajan tallomaksi. Hänen odotetaan huilaavan 1-2 viikkoa. Tomperin polvivamman vakavuus selviää myöhemmin alkavalla viikolla.

Hyökkäyksen näkökulmasta hieman tyngäksi jäänyt mittelö jäi kaivertamaan Tomperia.

– Tiesimme, että etenkin trips-muodostelmasta meillä olisi mahdollisuus haastaa Huskies heittopelissä. Toki Huskiesin suoritusvarmuus on tällä hetkellä ihan toisella tasolla meihin verrattuna, mutta henkilökohtaisesti olisi ollut mukava pelata ottelu loppuun. Huskies on kova vastus ja Kauriala hieno paikka pelata jenkkifutista.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/FacebookDevelopers/posts/702850349821563″]

Paluun isäntien kokoonpanoon tehnyt Jerell Jones oli ottelussa vaikea pideltävä. Northern Lightsin kesätaukoa edeltäneeseen Royals-otteluun verrattuna pelin kuva oli kuitenkin sikäli erilainen, että tällä kertaa Lights pystyi vastaamaan isäntien juoksupeliin huomattavasti paremmin. Joni Kähösellä ja Esa Vallilla vahvistunut puolutuksen linja pelasi huomattavasti vahvemmin kuin Vaasaa vastaan. Oulun parhaaksi valittu, kahteen suuntaan raatanut Heikki Lesonen oli useaan otteeseen näyttävästi kiinni isäntien pallonkantajassa. Huskies pystyi kuitenkin etenemään loistavasti myös Carpelanin heittopelillä. Aivan liian usein Lightsin puolustuksen peitto petti täysin, ja Carpelanilla oli helppo työ toimittaa pallo vapaalle laitahyökkääjälleen. Ottelun jälkeen Northern Lightsia kovasta taistelusta kiitellyt veteraani väläytteli kertaalleen myös kuulua vikkelyyttään karatessaan neljän Lights-puolustajan syleilystä kymmenen jaardiin juoksuun.

Toisella puoliajalla Huskies tarjosi runsaasti peliaikaa myös kakkosmiehistölleen, ja pelin tempo laski silminnähden. Lightsin hyökkäystä Al-Kubaisin loukkaantumisen jälkeen pyörittänyt Joonas Taina tarjoili palloa kohtuullisilla tehoilla varsinkin laitahyökkääjäksi siirtyneelle Niko Kähöselle, mutta pisteiden makuun Northern Lights ei päässyt.

Joukkueiden pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun Northern Lights isännöi Tampere Saintsia ja Huskies matkustaa alkukauden odotetuimpaan kamppailuun sarjajohtaja Wasa Royalsin vieraaksi.

Kommentoi