Down, set, hot – Futarin Chili tekee vaikutuksen

Gridiron Staff 4.6.2015 23:14 4 kommenttia

Kesäkausi ei ole vielä kaikkien osalta edes alkanut, mutta jo nyt voidaan kirjoittaa ensimmäinen kotimainen lajiaiheinen menestystarina.

Kesällä 2014 Tampereen chilifesteillä Saints-aktiivi Marcus Lönnqvist voitti chilikastike-kilpailussa kilpakumppaninsa sitruunaisella piripiri-tyyppisellä Futarin Chili -kastikkeella. Kastike sai alkunsa juhannuksen grillailuissa ja reseptiä paranneltiin kesän aikana syöttämällä soosia Saintsin futareille.

Voiton jälkeen Chilifestin järjestävältä Poppamies Oy:ltä kysyttiin, haluaisiko se kenties kaupallistaa tuotteen hyvällä tarkoituksella. Poppamies oli mukana kelkassa välittömästi. Talvi hierottiin sopimusta ja kun kesän grillikausi alkoi, niin saatiin myös purkit myyntiin Tampereella. Kuukaudessa chiliä myytiinkin jo noin 700 purkkia.

Noin 210g kokoisen pullon myynnistä saatava kaikki tuotto ohjataan kastikkeen kehittäjän toivomuksesta junioritoiminnan tukemiseen. Tulisuusasteikolla kastike ei ole kovin tulinen, Poppamiehen asteikolla (1-10) ”vain” 5. Chiliin tottumattomalle tosin sekin riittää. Kastike on tarkoitettu syötäväksi suurissa määrin, kuten futarit tekevät.

– Tampereen ollessa Suomen siipipääkaupunki ovat ihmiset täällä tottuneet tuliseen ruokaan, Lönnqvist avaa.

– Chilifest ei ole myöskään vahingossa Tampereella. Peleissä käyvät henkilöt ovatkin ottaneet mielenkiinnolla vastaan uuden makuelämyksen, kun makkaran kylkeen on voinut laittaa hieman chiliä. Usein makkaran ostanut henkilö onkin ostanut muutaman purkillisen chiliä kotiinsa.

– Myöskin usean kerran on käynyt niin, että henkilö on ostanut kannatuksen vuoksi purkillisen ja tullut seuraavassa pelissä ostamaan muutaman lisää sillä tuote onkin osoittautunut myös erittäin hyvän makuiseksi, eikä vain tuotteeksi jolla tuetaan nuorisourheilua, Saints-aktiivi kehaisee.

logot_chili

Yhteistyön myötä Poppamies vastaa chilisoosin pullotuksesta – jakelu hoidetaan yhdessä. Lönnqvist kertoo, että jenkkifutarin chilisoosia on voinut ostaa Tampere Saintsin tapahtumissa tai henkilöstön kautta. Chilisoosi on myynnissä myös Poppamiehen kotisivuilla.

Lönnqvistin mukaan myös muutama muu suomalaisseura on kiinnostunut tarjoamaan chiliä oman seuransa logolla varustettuna. Tähän kelkkaan ovatkin divisiooseuroista hypänneet jo ykkösen Hämeenlinna Huskies, kakkosen Kuopio Steelers sekä kolmosen Nokia Ghosthunters.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/FacebookDevelopers/posts/891593144240693″]

– Myös ensi maanantain Vaahteraliigan lanseerauksessa saatetaan nähdä Futarin Chili-purkkeja erilaisilla etiketeillä, Lönnqvist vihjaa.

Kommentoi

  • Mahtavaa! :)
    Pitääpi päästä maistamaan.

  • Tämä on hyvää! Ollut jo jonkin aikaa koekäytössä.

  • Ilolla ilmoitan, että nyt chiliä saa myös Roosterssin peleistä omalla punaisella logollaan!

  • Ilolla lisään, että jahka saamme tuotteen Kotkaan niin myös Kotka Eagles logolla saa chilipurkkeja!