Steelers jopa yllättävän vahva avauksessa

Tuomo Tomperi 24.5.2015 19:12 15 kommenttia

1 2  
0 0 0
27 7 34

(0-1)

00

(1-0)

34

23.5.2015 klo 14:00 Hanko

Ennakkokaavailuissa Kuopio Steelersia ja Hanko Sun Citya on voitu hyvällä syyllä pitää uudistuneen kakkosen kärkijoukkueina. Mitä Steelersin suurinumeroinen vierasvoitto tarkoittaa jatkoa ajatellen?

Steelers ja Sun City kohtasivat nyt kolmatta kautta peräjälkeen toisensa sarja-avauksessa. Kahdella edelliskerralla isäntäjoukkue Sun City oli onnistunut pitämään pisteet Hangossa, mutta tällä kertaa tulos oli toinen. Steelers rakensi jo puoliaikaan mennessä neljän maalin johdon jättäen Sun Cityn lopulta nollille.

Hangonlehden toimittaja Mikael Heinrichs jatkaa myös tänä vuonna ansiokasta uutisointiaan hankolaisjoukkueen otteista.

Kotijoukkueesta kukaan pelaajista ei oikeastaan noussut kovinkaan paljoa muiden yläpuolelle, näkyvimpiä hahmoja olivat puolustuksen takakentän Joakim Backman ja tukimiehen paikalla pirteästi esiintynyt Jockum Törnqvist. Mutta kun omiin menee 34 pinnaa, eivät nämäkään herrat voi kovinkaan tyytyväisiä olla. Linjapelaaminen on aikaisemmin ollut Sun Cityn eräs vahvuus, mutta tänään siinäkin oli havaittavissa selkeitä puutteita. Puolustuslinjassa pelaajat eivät esimerkiksi läheskään aina olleet valmiina kun pallo oli jo pelissä. Rehellisyyden nimissä Steelers juoksi tänään aivan liian paljon helppoja jaardeja. (Lähde: Hangonlehti)

Sun Cityn tämän kauden joukkueesta on huomattava, ettei Sebastian Berndtssonia löydy joukkueen rosterista. Juuri Berndtsson on ollut tärkeässä roolissa nostamassa hankolaista jenkkifutista kohti kakkosdivisioonan kärkeä. Hangon peli tulee todennäköisesti parantumaan lauantaina nähdystä kauden edetessä, kun uusi pelinrakentaja Mikael Björkvist ja joukkueen hyökkäys nivoutuu paremmin yhteen.

Steelersin osalta tulos jatkaa joukkueen positiivista kehityskäyrää. Joukkue on toki kuulunut kakkosen kärkijoukkueisiin jo useamman vuoden ajan, mutta tältä vuodelta on kenties lupa odottaa vielä astetta parempaa. Joukkue pelasi huhtikuussa scrimmagen I-divisioonan Oulu Northern Lightsia vastaan, jossa varsinkin joukkueen hyökkäyspeli vakuutti allekirjoittaneen. Joukkueen vahvuuteen on täksi kaudeksi noussut mukavasti oman seuran nuorisoa, joista laituri Tino Ndongo pääsi lauantaina jo maalinkin makuun. Kokeneen Mikko Soinisen paluuta joukkueen pelinrakentajaksi ei voi myöskään millään tavalla vähätellä. Monipuolinen Soininen on pelinrakentajana askeleen tai kaksi viime kaudella kakkospelipaikoillaan pelanneita Andy Bezairea ja Mikko Aspista edellä. Kaksi maalia savolaisille juossut Aspinen on Soinisen myötä saatu siirrettyä pelipaikalle, jossa hän pystyy auttamaan joukkuettaan eniten.

Kun kysyin huhtikuussa Steelersin Soiniselta tulevan kaudesta joukkueesta, nosti vanha pelimies esille erityisesti joukkuehengen, joka tämän kauden porukassa on enemmän kuin kohdallaan. Avausottelun perusteella on houkuttelevaa vetää johtopäätös, jonka mukaan kuopiolaiset tulevat olemaan kova luu tämän kesän II-divisioonassa.

Lue myös

Kommentoi

 • Kuuluista viitta taitaa olla nyt Kuopiossa..

 • jo vuodesta -76

 • Steelersillä on kova paketti hyökkäyksessä. Mikko Soininen tuo johtajuutta, Utriainen paljon kokeneena ja Ndongo nuoruuden innolla todellisen heittouhan ja Tuomas Räsänen silmiinpistävän nopeilla jaloillaan varman jaardikoneen. Jälkimmäinen tuo mieleen jefun alkuvuosien Olli Krogeruksen. Katsomosta ei koskaan näe linjapeliä kovinkaan tarkasti, mutta Kuopion hyökkäyslinja näytti kokonaisuutena yllättävän hyvältä. En yhtään yllättyisi, vaikka Steelers joutuisi kauden päätteeksi miettimään taloudellisen riskin ottamista.

 • Ei meidän tartte Steelerssissä ottaa taloudellista riskiä. Meillä on rahaa aivan helvetisti ja lisää tulee koko ajan. Mestaruuslippiksetkin on jo painettu!

 • Viitta on muuten edellisen viestin kirjoittajalla.

 • Mä olen nyt pari vuotta ihmetellyt tätä SunCity -hypetystä. Filmiltä nähtynä ihmettelen suuresti, että mistä koko vaahtoaminen johtuu. Pelillisesti siis. Miten Steelers on hävinnyt pari aiempaa kauden avausta Hangossa?

  On hienoa, että Hankoon on saatu jefuun liittyvä boomi aikaiseksi, mutta kyllä pelillisesti on aikamoista katsottavaa.

 • Pitäisköhän nyt alkaa hypettään jotain muuta joukkuetta, niin ne vois vaikka olla tän vuoden finaalissa. Kai SC jotain on siellä kentällä pelillisestikin tehnyt, kun kerran viime vuonna pääsivät finaaliin Hämeenlinna vastaan.

  Steelers kyllä näytti missä mennään tämän kauden osalta. Hangolle tulee rankka kausi jos eivät saa peliään nippuun.

 • @Swan Mistäköhän filmiltä olet pari vuotta SC:n meno katsellut? Näkyvillä on ollut 2012 ja vanhempia, minkä jälkeen SC uudistui täysin Kari Ketosen johdolla. Viime vuonna peliä oli paikoin ilo katsella. Tuloksellisesti Steelers kaatui selvästi kotonaan ja finaalissa väärässä sarjassa pelannut Hämeenlinna voitti kuitenkin varsin siedettävin lukemin ja peli oli pitkään tiukka. Kaikilla joukkueilla on huippuhetkensä ja niiden jälkeen täytyy pystyä uudistumaan tai on kylmät vuodet edessä. Toivottavasti SC onnistuu uudistumaan ja löytämään uuden nousun aikaisempaakin korkeammalle. Tänä vuonna sitä tuskin nähdään. Steelers lienee päässyt uuden nousun alkuun.

 • Tulkaa alkoholistit liigaan kovan hyökkäyspakettinne kanssa ja saatte niin paljon turpaanne että ette löydä lähimpään Alkoon

 • ”Tulkaa alkoholistit liigaan kovan hyökkäyspakettinne kanssa ja saatte niin paljon turpaanne että ette löydä lähimpään Alkoon”

  Riittää kun siellä on jo yksi juopposakki joka tuntee jo kaikki PK-alueen Alkojen myyjätkin nimeltä.

 • Itseltäni on myös mennyt täysin ohi SC:n hypetys. Se vähä mitä olen hankolaisten kanssa ollut tekemisissä on näyttänyt että kyseessä on hyvin organisoitu joukkue jonka taustat ovat jopa kadehdittavan hyvässä kunnossa. Tosiaan tämän kauden osalta oli jo ehkä vähän keväältä haisteltavissa että voi olla vaikeampaa kuin ennen mutta toisaalta… voi olla että Steelers oli vaan kova. Jatkopelit näyttävät missä SC loppuviimein seisoo. Sen voin sanoa etten pidä mitenkään mahdollisena että SC olisi karsijoiden joukossa 3-divariin.

 • Kateelliset huutelee ja itkee kun eivät itse kykene samanlaiseen tiedottamiseen mihin Sun City.

 • Jos täällä huudellaan viimekaudesta ja hangon finaalipaikasta nii se johtuu vain ja ainoastaan siitä että kuopiolaisilta loppuivat pelaajat kesken. Jos hämeenlinnaa vastaan kuopiolla oli bezaire linjassa nii kyl se jo jotain kertoo. Steelerssissä on paljon samaa kuin rajaritareissa, avainpelaajat on melkeinpä divari tasoo muttakun runkopelaajia eikä täytepelaajiakaan meinaa löytyä nii kyl alkaa tuleen väsy toisel puoliajalla.

 • Toivottavasti ”viime kausi” ei ollut Steelersin organisaatiosta. Olisi aika ala-arvoista väheksyä vastustajaa hävityn pelin jälkeen ja vielä seuraavalla kaudella ja kun on saanut ihan asianmukaista kehua tältä kaudelta. Jos pelaajia ei tahdo riittää Kuopion kokoisessa kaupungissa, niin kyllä vika on organisaatiossa eikä vastustajissa.

 • Surakka, vie heti viitta Soiniselle. Se antaa uskomattomat voimat taikavoimat ja tarkan käden!

  Äläkä kustannuksista välitä, kulut tullaan korvaamaan ruhtinaallisesti ja täysin huomaamatta!