Royals sarjakärkeen kotivoitolla Indiansista

Tuomo Tomperi 24.5.2015 22:02 19 kommenttia

1 2 3 4  
23 20 14 14 71
0 0 0 6 6

(1-0)

71

(0-1)

06

23.5.2015 klo 15:00 Vaasa

Epävakaissa oloissa pelattu ottelu Wasa Wa1ld Royalsin ja Kouvola Indiansin välillä päättyi odotetusti selkein lukemin.

Täydellisesti ottelua hallinnut Royals oli ottelussa odotetun vahva. Ensimmäisestä yhdeksästä hyökkäysvuorosta peräti kahdeksan päätyi vierasjoukkueen maalialueelle. Tom Suoste vastasi kolmesta maalista Royalsin juostessa yhteensä kuusi juoksutouchdownia. Lisäksi Royals onnistui kerran puolustuksessa ja kertaalleen erikoispeleissä. Indiansin ainokaisen viimeisteli pelinrakentaja Marto Czirok ottelun loppupuolella.

Royalsin YouTube-pätkässä sekä Royals-valmentaja Seppo Evwaraye että Indians-luotsi Mika Lindholm nostivat esiin erot joukkueiden valmistautumisessa. Vaasassa tehty hyvä työ on pantu merkille myös Kouvolassa. Lindholm toivoi myös Indiansin kehittyvän 3-4 vuoden kuluessa samaan suuntaan.

Royalsin osalta ottelu ei kertonut yleisölle mitään sellaista, mitä ei olisi jo ennen ottelua tiedetty. Royals on vahva ja armoton joukkue, joka ei päävalmentajansa johdolla päästä vastustajiaan koskaan helpolla. Royalsia vastaan on vältettävä virheet.

Voidaan arvioida, että lauantaina nähty oli todennäköisesti Indiansin kauden heikoin peli. Joukkueen rungon kaventuessa Indians on tuonut jälleen runsaasti ulkomaalaisvahvistuksia edellisvuosien malliin. Joukkueen pelin tason kuvittelisi olevan jo toista luokkaa kahden viikon kuluttua, kun Indians pelaa seuraavan kerran. Joka tapauksessa joukkueen haasteena on sovittaa yksilöt yhteen pelaavaksi joukkueeksi kesäkauden aikana, kun moni muu joukkue on päässyt hiomaan pakettiaan jo kuukausi-, ellei vuosikaupalla.

Lajiyleisö seuraa epäilemättä Indiansin otteita mielenkiinnolla kauden edetessä. Joukkueen kahden vuoden liigavisiitti oli tunnetusti vaikea niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Nyt joukkueen palatessa alemmalle sarjatasolla on tultu tilanteeseen, jossa joukkueen kotimaista runkoa on jouduttu paikkaamaan merkittävästi ulkomaanavuilla. Jos ajattelee pelkästään kuluvaa kautta, on jo pelkästään I-divisioonan uskottavuuden kannalta ollut hienoa, että Indians on pystynyt tällä tavoin aukkojaan tilkitsemään. Keväinen pelaajapula kun yleisesti ottaen on Suomessa tarkoittanut sitä, että joukkue luopuu sarjasta sarjaohjelman valmistumisen jälkeen. Edellistä esimerkkiä ei tarvitse divisioonastakaan kaukaa hakea.

Toki viimeistään kauden jälkeen on Kouvolassa palattava suunnittelupöydän ääreen, jolloin joukkueen pidemmän tähtäimen suunnitelmia varmasti linjataan. Perinteisesti oman kylin pojista koostuneen Indiansin talenttikato viimeisen kahden talvikauden aikana on ollut hämmästyttävää. Toistaiseksi joukkue keskittyy kuitenkin seuraavaan sarjaotteluun. Indians kohtaa seuraavaksi täysin kotimaisin voimin esiintyvän Northern Lightsin Oulussa.

Lue myös

Kommentoi

 • vähän resurssien (rahan) haaskaukselta vaikuttaa. ei siksi etteikö ko. pelaaja olisi todella kovan luokan pelaaja, vaan sen takia, että olisiko vaasa tosiaan tarvinnut vielä yhden importin..?
  voittaa ekan pelin 71-6 ja sitten tuo importin.

 • Voi olla varman päälle tai sitten kyseessä voi olla niinkuin valmentaja valoitti haastattelussa. Kaveri hommattiin vaikuttamaan peliin mutta myös muihin pelaajiin (puolustuksen takakenttään). Itse näen tämän suhteellisen fiksuna vetona mahdollista liiganousua ja sitä varten tarvittavaa pelaajakehitystä varten.

  Muistettakoon vielä se että viime vuonna Vaasan rissut tiputtivat varmaan ennätysmäärän palloja, ehkä tämä on myös signaali heille?

 • Ja kun Royals tähtää Vaahteraliigaa, niin pitää myös olla koossa sellainen joukkue millä sinne pääsee.

  Mitä jos välierissä tai finaalissa tuleekin huono päivä ja Royals häviää, niin ei siinä auta surkutella. Nousu meni sitten siinä. Näen kyllä, että Royalsin pitää satsata joukkue siihen kuntoon, että myös Wolverines, Huskies ja muut kaatuu. Indians ei ollut mikään mittari Royalsin kunnolle. Siinäkin pelissä Royalsilla kiinniotot 6/17, vaikka voisi osan pistää heikon sään piikkiin.

 • Varmasti hieno importti ja hyvä lisä joukkueeseen. No kouvola ei ollut kylläkään mikään mittari Royalsille! Hyvä jos edes yhden voiton saavat tälle kaudelle…

 • En minäkään ymmärrä mihin Royalsit pyrkivät lisäinvestoinneilla. Tottakai Spagetimalja siintää silmissä ja tulevan vuoden liigapaikkaan tähdätään, mutta joukkue ilman tätä viimeisintäkin hankintaa lienee ylivoimainen divaritasolla. Ja sarjanousu on nykyään kauneuskilpailu jossa lisenssi annetaan hakemuksen perusteella.

  Mutta aina hienoa kun panostetaan pitkän tähtäimen ajattelulla. Niitä yhden vuoden ostojoukkueita on nähty useammalla sarjatasolla useita ja ennemmin tai myöhemmin tarinat päättyvät.

 • ”Niitä yhden vuoden ostojoukkueita on nähty useammalla sarjatasolla useita ja ennemmin tai myöhemmin tarinat päättyvät.”

  Ai niinku nykyinen Hämeenlinna?

 • Omalta osaltaan tämä voi olla myös organisaation sopeuttamista liigarytmiin, jos on jo divarissa neljä jenkkiä, niin On jo nähty mitä se todellisuudessa maksaa ja minkälaisia ongelmia tuo voi tuoda tullessaan.
  näinpä liigaan siirryttäessä ei eka vuosi mene välttämättä oppirahojen makselemiseen, vaan liigaan voidaan samantien lähteä menestymään ei vain selviämään.

 • Hämeenlinna aika kaukana ostojoukkueesta, heillä 2 importtia. jos joukkueeseen on luontaista imua lähialueiden suomipelaajilla, niin pitäisikö heidän kieltäytyä pelaajista jos kotikunta ei ole Hämeenlinna? Naurettavaa ajattelua. Sana osto- viittaa ostamiseen ja he ovat ostaneet 2 pelaajaa. Vähemmän on ainoastaan Oululla.
  Toki varmasti haasteen heille luo, jos esim. veteraanit kuten Nesi kumppaneineen laittaa kauden jälkeen kypärän naulaan.

 • Ilkeät huhut kertoo, että on siellä Hämeenlinnassa suomipelaajillekin maksettu tai tarjottu ilmaista pelaamista, joka on yhtä kuin pois tuloista. Mutta kukin tavallaan ja toivon onnea ja menestystä. Vähän skeptinen olen kuitenkin pidemmällä tähtäimellä.

 • Ainahan ilkeitä huhuja riittää ja niitä jotka haluaa niihin uskoa, mutta vastataan nyt tähän, että ei saa yksikään suomalainen pelaaja (eikä edes Kiinalainen :) ) maksua pelaamisesta.
  Uskoisin, että imua on ollut koska sana on levinnyt et siellä on hyvä meiniki, hyvä valmennus ja hauska pelata. Itselle nämä ainakin ne syyt.
  T. Nesi

 • Vaikea sanoa tuleeko Royals olemaan ylivoimainen tällä kaudella, kun oikeastaan minkään joukkueen tasoa ei ole vielä toden teolla testattu. Indiansin paketti oli vielä avausottelussa niin täydellisen levällään, ettei siitä voi päätellä paljon mitään. Muutaman viikon treenillä joukkue voi hyvinkin haastaa ainakin jonkun muun joukkueen. Hämeenlinnassa on tehty hyvää duunia ja oli jo kakkosessa kova haastaja Vaasalle. Jonesin taso tiedetään. Tampere ja Jyväskylä muodostavat yllätysvalmiin keskikastin. Wolvojen todellisesta tasosta en osaa sanoa mitään.

  On aivan selvä, että Royalsin tavoite tälle kaudelle on vain ja ainoastaan nousu Vaahteraliigaan. Tämä edellyttää ensinnäkin sarjan voittoa, toiseksi kotimaisen rungon nostamista liigatasolle, ja kolmanneksi organisaation kehittämistä liigakelpoiseksi. Crocopelin perusteella Liigajoukkueisiin verrattuna eniten tasoitusta annetaan tällä hetkellä nimenomaan laitahyökkääjien ja puolustusken takakentän osalta.

  Spagettimaljan voittaminen on varmasti mahdollista (ei kuitenkaan selvää) myös ilman Alberquea, mutta kokonaiskuva huomioiden tämä oli ainoa järkevä ratkaisu, kun kerran ”rahaa on”. HUOM! OKM:n tukirahat ovat korvamerkitty perustoiminnan kehittämiselle, niillä ei hankita pelaajia.

 • Kun Nesi jäi pois krapulan takia pois kakkosen finaalista niin ei ollut kyllä mitään jakoa Vaasalle pari vuotta sitten.

 • Poisjäännin syytä finaaleista en kommentoi, mutta joukkueiden välinen runkosarja oli kyseisen kauden viihdyttävin, 30 – 20 (21 – 12)

 • Krapulan? Kuka nyt sen takia matseja väliin jättää?
  Oikee syy oli olkapää leikkaus, mut sinne päin.
  Ja totta, siinä matsissa ei ollut jakoa, tuskin ois ollut vaikka oisin ollut sivurajan toisella puolella. Tiukempi varmaan kyllä.
  T. Nesi

 • Kuka nyt ei olisi joskus rapulassa pelannut?

  Kattelin videolta tuota Indians Royals peliä. Kouvola näyttää 2div, melkein 3div jengiltä tekemisen laadussa. Järkyttäviä ohitaklauksia, juoksukulmat perseellään, blokeista ei päästä irti yms. Ei kerro hirveästi vielä Royalsin tahdista mitään.

 • Kouvolan ja muiden lähialueiden porukoiden suomalaispelaajien määrää ja laatua häiritsee tuo hesa ja lähiseutu, mikä pitäis sahata irti, pistää ponttoonit alle (tai sit ei) ja uittaa ruotsiin. Liigasta kun putoaa ni hienohelmat lähtee muualle. Mut minkäs tekee. Koittaa siinä nyt sitten saada aikaan jonkunlaista yhteen pelaavaa porukkaa. Ei nuo haskipiskit nyt kovin ylivoimasilta ainakaan vaikuttanu kouvola vastaan, paljon porukkaa poissa mut silti onnistuivat johtamaan ottelua, potku siinä vaan oli loppunu Kouvolalta, kenties Saintsia vastaan pelannut kokoonpano olis saattanu samana päivänä piestä haskitkin maalilla. Vielä ilman tota ulosajo rumbaa. Mut on ne tuomarit taas ollu roolissaan tällä kaudella, vaikka mitä laitonta puolustajien käsienkäyttöä jne ”nähty”… Elämä on.

 • No sanotaan nyt niin, että Kouvolan lento loppuu ensi viikonloppuna Vaasan käsittelyssä, takuu varmasti.
  ja äskeisen KastelijaKatsatelia -nimimerkin kommenttien jälkeen ainakin henkilökohtaisesti toivon Huskies vs Indians playoff-ottelua niin saat huomata miten helvetin pihalla olet. joukkueet on aivan eri tasolla.