Lionsille Nordmenin päänahka

Gridiron Staff 24.5.2015 18:31 Ei kommentteja

1 2  
7 7 14
6 6 12

(1-0)

14

(0-1)

12

23.5.2015 klo 12:00 Lohja

Kolmosdivisioona jatkui lauantaina Lohjalla Lionsin kohdatessa Nordmenin. Lions jatkoi melko tarkkaan siitä mihin viime kauden lopetti: voittoon Harjun Urheilukentällä lisäpisteyrityksillä.

Lionsin leventynyt, mutta samalla nuorentunut joukkue aloitti ottelun varsin heikosti. Vierailija Nordmenin liukas keskushyökkääjä Aki Kiviniemi juoksi varsin helpon oloisesti kiertopelillä pitkän maalin. Tämän jälkeen Lions-puolustus asetettiin paremmin paikoilleen eikä ensimmäisellä puoliajalla vierailija enää pistesuorituksiin venynyt. Lions sen sijaan tasoitti ottelun varsin yllättävästi Sami Martikaisen pitkällä kiinniotolla. Kun vielä lisäpiste potkaistiin haarukkaan siirtyi Lions ottelussa 7-6 johtoon. Toisella puoliajalla Lions lisäsi johtoaan Martikaisen kiinniotolla. Kun lisäpistekin solahti jälleen haarukkaan johti Lions jo 14-6. Lions hölmöili kuitenkin pallon puolustuksen virheiden myötä todella hyvään kenttäasemaan Nordmenille eivätkä rovaniemeläiset erehtyneet: Pallo voimajuoksulla maalialueelle ja tilanteeksi 14-12. Epäonnistuneen lisäpisteyrityksen jälkeen ei enempää pistesuorituksia nähty ja näin Lions otti avauspelistä kauden avausvoiton.

Lionsin puolustuksen kapteeni Antti Kettunen piti ottelua tyypillisenä avauspelinä. Kettusen mukaan molemmilta joukkueilta nähtiin todella kriittisiä virheitä ja yleistä hermostuneisuutta vähintään riittämiin. Nopean ja atleettisen Kiviniemen pysäyttämisessä riitti töitä.

– Nordmen onnistui juoksemaan välillä todella pitkiä siivuja puolustuksemme puolittain nukkuessa, toisaalta välillä puolustuksemme hoiti hommansa erinomaisesti. Ehkä voisi sanoa että suoritusvarmuus jätti runsaasti toivomisen varaa, Kettunen sanaili.

– Hyökkäyksessäkin oli paljon onnistumisia mutta niiden vastapainoksi välillä ei päästy kertakaikkiaan mihinkään. Varsinkin lopussa Nordmen käytännössä kaksin käsin tyrkytti kolmatta maalia rangaistusten muodossa, mutta ei millään pystytty nappaamaan palkintoa. Toisaalta on muistettava että ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli eikä ottelu ainakaan ylettömän korkealla tasollaan huimannut.

Paikalle saapunut runsaslukuinen yleisö sai kuitenkin nauttia tapahtumarikkaasta ottelusta.

– Verrattuna viimekauteen tästä on huomattavasti mukavampi lähteä seuraavaan otteluun Poriin, jossa vastus ennakkotietojen mukaan on ehkä pykälän tai pari kovempi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/FacebookDevelopers/posts/488343387981018″]

Kommentoi