Enemmän kuin harjoitusottelu?

jefumaster 7.5.2015 22:29 77 kommenttia

Vaahteraliigan pronssijoukkue Crocodiles ja I-divisioonan viime kauden voittaja, Wasa Royals, kohtaavat lauantaina Seinäjoella harjoitusottelussa. Ottelun panoksena on paljon enemmän kuin vain kevätkunnon tasonmittaus.

Crocodiles ja Royals järjestävät pääsarjakausia odotteleville faneilleen varsinaisen herkkupalan lauantaina 9. toukokuuta Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalla. Kovin tavoittein omille sarjatasoilleen lähtevät joukkueet antavat näyttöjä talviharjoittelun sadosta, mutta erityinen mielenkiinto kohdistuu nimenomaan Royalsin otteisiin. Kaikki jossittelijat saavat konkretiaa pohdinnoilleen sitä, olisiko vaasalaisten sittenkin pitänyt hakea liigalisenssiä jo tulevalle kaudelle.

Valmennuksen ja uuden pelinrakentajan tulikaste

Ottelua isännöivä Crocodiles esittelee yleisölleen uusiutuneen rosterinsa, jossa liigakauden käynnistyessä odotetaan olevan peräti 10 ulkomaalaista vahvistusta. Suurin huomio kohdistuu luonnollisesti joukkueen pelinrakentajaan. Crocodilesin nettisivuilla julkaistussa videohaastattelussa parin viikon ajan Suomessa tuntumaa uuteen joukkueeseensa saanut QB Justin Sottilaire kehuu joukkueen tasoa ja uskoo, että Crocodiles menestyisi nykyisellään myös Saksan kovatasoisessa liigassa.

Gridironin pre-season rankingeissa Crocodiles on sijoittunut suvereenisti neljän playoff-joukkueen kastiin. Lauantain harjoitusottelu sarjaporrasta alempana pelaavaa ”paikallisvastustajaa” vastaan on todellinen tulikaste joukkueen ruorissa ensimmäistä otteluaan valmentavalle Henri Kotaselle ja pelinjohtajana debytoivalle Sottilairelle. Vaikka ottelun lähtökohtana on puhtaasti pelitilanteen harjoittelu, ei yleisön keskuudessa voida välttää keskustelua epävirallisesta Pohjanmaan mestaruudesta.

Royalsilla vain voitettavaa

Wasa Royals lähtee lauantain otteluun selvästi haastajan asemasta. Tarinat rannikolta kertovat kovavauhtisista harjoituksista ja voittamisen kulttuurin vahvistumisesta. Seuran päätöstä pelata ainakin kauden verran vielä I-divisioonassa on parjattu pitkän talven jefu-spekkauksissa melkoisesti – moni olisi halunnut nähdä Royals-ilmiön leviävän myös Vaahteraliigan kaupunkeihin jo vuonna 2015. Lauantaina Seinäjoella ilmiön jatkumista mitataan paikalle vyöryvän yleisön määrällä. Royalsin fanibussien odotetaan olevan loppuunmyytyjä siitäkin huolimatta, että ottelu ajoittuu kiusallisesti päällekkäin Suomen jääkiekkojoukkueen MM-ottelun kanssa.

Oman ilmoituksensa mukaan Royals on valmis kohtaamaan liigatason joukkueen jo nyt. Vaasalaisten hyökkäyksen koordinaattori Anssi Viiru kertoo seuran nettisivuilla tavoitteistaan pelata rohkeasti ja laadukkaasti:

– Ottelu on useimmille pelaajista ensimmäinen liigajoukkuetta ja vielä Crocodilesia vastaan. Uskon kuitenkin, että jännityksestä päästään nopeasti yli ja yhdessä vietetty treeniaika ja -määrä tuovat haluttua tulosta.

Pohjanmaan derbyssä vaasalaisilla on puhtaasti ainoastaan voitettavaa. Kovatasoisen harjoitusottelun ohessa joukkueelle tarjotaan mahdollisuutta kohentaa jo valmiiksi vahvaa itseluottamusta uudelle tasolle.

Divisioonan ykkössuosikki

Spagettimaljan voittajana Royals lähtee divisioonakauteensa selkeänä sarjan ykkössuosikkina. Voittamiseen tottunut ryhmä on harjoitellut kovaa ja saanut vahvistuksikseen valmennukselle mieluisat importit. Vaasalaiset ovat omien sanojensa mukaan fyysisiltä ominaisuuksiltaan kovemmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Divisioonassa Royalsin kovimpana haastajana pidetään uutta nousuaan rakentavaa Helsinki Wolverinesia. Kovatasoiseksi povatussa divisioonassa oma sanansa on sanottavana myös vahvasti kauteen panostaneilla Jyvaskylä Jaguarseilla, Tampereen Saintsilla sekä sarjanousija Hämeenlinna Huskiesilla, I-divisioonan suurimmat kysymysmerkit ovat Oulun Northern Lights sekä Kouvola Indians, jotka ovat pysyneet vaitonaisina pelaajatilanteestaan toukokuun alkupäiville saakka. Europlayers-palvelu uutisoi kouvolalaisten päätyneen unkarilaiseen pelinrakentajaan, mutta virallinen tieto asiasta antaa vielä odottaa itseään.

Epävirallinen Pohjanmaan mestaruustaistelu Crocodiles – Royals pelataan Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalla lauantaina 9. toukokuuta klo 18.00. Paikalle odotetaan runsasta fanien ja scouttien tungosta.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • ”Seuran päätöstä pelata ainakin kauden verran vielä I-divisioonassa on parjattu pitkän talven jefu-spekkauksissa melkoisesti”

  Missäs tätä päätöstä on näin laajalti parjattu? Ihmetelty on toki, mutta mielestäni myös kiitelty. Päätökseenhän vaikutti myös muut seikat kuin pelilliset. Jossittelu on turhaa, meni pelissä miten tahanssa. Katse on vain ja ainoastaan eteenpäin. Hyvä taistelu (tuloksesta riippumatta) Crocoja vastaan antaisi toki vahvistuksen sille, että Royalsin suunta on oikea.

  Mutta otsikon kysymykseen: Totta kai pelissä on kyse myös isommista asioista. Kun sitä kuuluisaa Pohjalaista uhoa on riittävästi molemmin puolin palloa niin on aivan selvää, että kaikki muu kuin (murska)voitto on karvas pettymys.

 • Mä uskon että vaaslaisilla on potentiaalia voittaa rokotiilit. Tossa mitataan kotimaisen pelaajarungon vahvuus ja luulen vaasalaisten vievän sen pitemmän korren painikisassa.

 • Tämä on koko jefukauden ehdottomasti odotetuimpia tapahtumia. Ennen kaikkea se antaa paljon suuntaa siitä mikä on ykkösdivarin ja Vaahteran ero.

  Omasta mielestäni Crocodiles on kauden ennakkoarvioissa yksi vähätellyimpiä joukkueita. Joukkueessa on mm. maajoukkuepelaajia varsin reippaasti, ja jos ulkomaanavut sopivat hyvin joukkueen pelityyliin, voi tämä paketti yltää mihin vaan.

  Vaasassa on toki fyysisesti hyviä yksilöitä, eikä heitäkään tule aliarvioida. Uskon kuitenkin, että Crokoilla on heittää kotimaisia ja ulkomaalaisia taitavia/kypsempiä pelaajia usealle pelipaikalle. Vaasan etuna on toki se, että joukkue on harjoitellut pidempään yhdessä, ja on tietyllä tavalla varmasti valmiimpi otteluun.

  Mikäli Crocodilesin joukkue pysyy ehjänä ja Kotanen onnistuu pelistrategiassaan on joukkueella mahdollisuus vaikka koko liigan voittoon. Roostersin avaus ei ollut kaikkein vakuuttavin esitys, ja Trojansillakin on kysymysmerkkejä (kuten esim. huipputaitava mutta jokseenkin vanha ja raihnainen pelinrakentaja).

  Viime vuosina Crocodilesin amerikkalaiset valmentajat ovat syyllistyneet siihen, että hyvin määrätietoisesti esim. tiettyjä ulkomaanapuja peluutettiin vain puolustuksessa jopa ratkaisuotteluissa. Jos Crocodiles käyttää tänä vuonna ranskan miehiä laitahyökkääjinä tärkeissä tilanteissa uskon jäljen olevan tuhoisaa. Molemmat ovat kovan luokan pelimiehiä. Jos taas Kotanen pitää kiinni alkuperäisistä pelipaikoista, ja käyttää resursseita yhtä huonosti kuin viime vuosien jenkkivalmentajat, joukkue tuskin etenee muuta kuin pronssille.

  Roosters taatusti parantaa otteitaan kauden edetessä ja Trojans on takuulla kova. Crocodilesin puolustus on kyllä omissa arvioissani hyvin vertailukelpoinen myös kahteen ennakkosuosikkiin. Butchersia ei tule jättää pois kärkikahinaveikkauksista. Uskon, että heillä on tänä vuonna jenkkivalinnat menneet kohdalleen. Kadmiryn taitojen pelinrakentajana en tosin usko riittävän tässä kamppailussa. Jopa 69ers saattaa tarjoilla jonkinlaisia yllätyksiä tänä vuonna. Wolverinesta siirtyi jokunen pelimies. Erityisesti Sagne on liigan huippua. Heidän ongelmansa on kuitenkin rosterin kapeus ja linjojen heikkous verrattuna kärkijoukkueisiin.

 • Kaikkihan me tiedämme ,että yksikään joukkue ei pysy ehjänä. Ei Crocodiles, eikä mikään muukaan ryhmä. Se sitten on eri asia paljonko loukkaantumisia tulee ja kuinka tärkeille pelaajille.
  Mutta yksi asia mikä on varma, että Crocodiles sietää nk. kärkijoukkueista sairastupamenetyksiä kaikkein heikoimmin. Seinäjoella kärsitään vieläkin liian kapeasta pelaajamateriaalista suhteessa pahimpiin kilpailijoihin. Sama ongelmahan on kaikilla liigapaikkakunnilla, mutta väittäisin, että Crocodiles tasapainottelee ohuimmalla terällä. Kaikkea hyvää Seinäjoelle ja toivottavasti loukkaantumiset pysyvät siedettävinä.

 • Olipas kirjoitus.
  Eiköhän tuo pidä paikkansa jokaisen joukkueen kohdalla. Jos joukkueesta menee useampi kaveri pelikunnottomaksi, niin vaikuttaahan se.
  Jos Crocojen viime vuosien nuortenjoukkueiden menestystä katsoo, niin liigajoukkueista se on parhaimmistoa. Ja sieltähän niitä pelaajia on tämänkin kauden rosteriin nostettu.
  Nyt Edustuksen rosterissa on 45 pelaajaa, ja siellä ei ole tämän tai viime kauden aloittavia uusia pelaajia montaa pelaajaa.
  Väite ohuesta materiaalista on hiukan liioiteltua.
  Suomessa vaan on niin, että joka jengi sukeltaa kun otetaan 1. pelinrakentaja pois.
  Joka jengi sukeltaa, kun otetaan 3 muuta avainpelaaja pois.
  Tämä kuuluu lajiin, kaikkiin lajeihin ja kaikkiin joukkueisiin.

 • Mä uskon että vaasa voi roikkua jonkun verran mukana, mutta esim heittopelissä ei ole matchupit kohdallaan. Niin iso on Liigan ja divarin ero sillä saralla.
  Divarissa voi olla paljonkin fyysisesti valmiita pelaajia, mutta liigassa joukkuenopeus on eri tasolla. Lauantaina se nähdään

 • Ja kuinka moni junnu tulee saamaan peliaikaa muuta kuin spessuissa?

  Kuinka monta aloittavista 22:sta pelaajasta on seinäjokisia? 6? 7? Niih…

 • Peli on mielenkiintoinen ja tietäen Vaasan ja Seinäjoen ”historian taakan”,niin tulee kova kaks ja puolituntinen.Pelistä sen verran,jos Royals ei saa painetta Sottilarelle,niin kaveri kyllä ”siivuttaa”Vaasalaisten takakentän huolella.Divari porukoilla ei juoksun puolustuksessa pitäisi olla vaikeuksia.Jos taasen mietitään Royalsin hyökkäystä,niin divellä tai sweepillä tätä ei voiteta.Hieno nähdä on Vaasalla heittopeli ”hanskas”vai onko heitto kikkapeli.Toivottavasti olisi kuiva keli,niin ei tarvi mennä sen taakse.

 • Kuinkakohan tämmöisissä läpsyttelypeleissä tullaan kuitenkaan peluuttamaan avainpelaajia? Nämähän ovat oivia harjoituksia saada tuntumaa kakkosketjun miehille.

 • Jep, just noin. On ne avainpelaajat vaan sen verran staroja ettei tarvi harjoituspelissä laittaa kentälle turhaan hikoilemaan. Viime vuoden tilastoilla pääsee kuitenkin suvereenisti avausmiehistöön ja treenit voi aloittaa joskus toukokuun puolessa välissä. Tää ei oo mitään NuoriSuomi meininkiä

 • Niin croc,
  eikö niiden junnujenkin kuulu ansaita peliaika, toki tällä kertaa ne junnut taitaa olla maajoukkueleirillä.
  mitä helvetin merkitystä on sillä montako pelaajaa on Seinäjoelta.
  montako New englandin pelaajaa on Bostonista? 0.1 Niih..

 • @croc. Pitääkö olla syntynyt Seinäjoella vai asua?
  Sanoisin että aika monta 45 soppari pelaajasta on pelannut Seinäjoella jo kauemmin.
  Ja mitä sitte?

 • Eiköhän utopia ”kotikylän poikien” joukkueesta ole jo historiaa pääsarjatasolla. Lähimpänä sitä tällä kaudella taitavat liigassa olla Butchers ja TAFT. Toinen menestyy koska on-more-year-teemalla on kaavittu kaikki kynnelle kykenevät muumiotkin kentän laialle hartareissa. Vantaalla taas kokemus ei vaan riitä kilpavarustelijoiden kanssa pärjäämiseen. Seinäjoen haste on sijainti. Provinssiin on vaikea houkutella kotimaisia kykyjä joten ilmasilta toimii parempana värväyskanavana. Tsemppiä Royalseille tänään. Uskon yllätykseen !

 • Eka neljännes ohi, 0-0. Crocot ei pärjää Vaasan juoksulle. Crocot heitti pari pitkää seamia

 • Löytyykö seurantaa mistään?

 • Ei taida löytyä mitä katselin… jos joku jaksais vähän päivitellä tilannetta olis jees

 • 7-0 crocs, Vaasa yhä juoksu jyrää. Crocs d-line heikko. Vaasan heitto ei toimi oikein

 • Kiitän ja kumarran, jos tänne jaksatte päivittää

 • Näyttää siellä tilastot pyörivän: http://www.sajl-tilastot.net/cro/xlive.htm

 • 14-7 crocs, crocot teki 2 neljänneksen lopulla maalin. Nyt vaasalta 3. neljjänneksen alkuun pitä drive melkein kokonaan juosten maaliin asti

 • 21-7

 • Crocojen qb;lla tajuton käsi, kovia tarkkoja heittoja

 • Croco d-line makaa koko ajan selällään, ja hajoaa. Ei kestä fyysistä peliä

 • Jaakonsaari on pelannut hyvin

 • Crocojen D-lineä ei hirveästi uskalla arvostella tuon pelin jälkeen. Vaasalla on Vaahteraliigatason O-line. Mitään Vaasalta pois ottamatta, niin kyllähän Crocoilta ennakkon mukaan puuttui puolustuksen linjasta vielä jenkku Stuth, Britti Malagodi ja U19 MJ:ssä ollut Ristolainen.

 • Ottelu päätty 21-13.

 • Crocojen d-linesta kukaan ei ollut vielä pelannu liigatasolla kyseistä pelipaikkaa, Royals vei poikasia kuin kuoriämpäriä.
  Vaasan ongelmana heittopeli, pelinrakentaja oli oli hyökkäyksen huonoin pelaaja, joten siinä voi olla akilleen kantapää kaudella.
  Seinäjoen rissut pudotti varmaan 10 palloa, osan suoraan rintapanssarista.

 • Niin Royalshan juoksi yardinsa linjojen päästä, ei ne keskeltä pääsy mihinkään.

 • Royalsillakin taisi (vaikka tilastot toisin väittää) pelata kakkos-QB Juuso Saikko yli puolet matsista. Saikolle merkitty vain yksi heitto.

 • Ja tuo Vaasan ”fyysinen” peli oli facemaskissa roikkumista ja kiinnipitämistä koko pelin ajan. Ihme että saivat noinkin vähän rangaistuksia. Toki tuomaritkaan ei ollu kovin tasokkaita.

 • Saints – Jaguaarit 14-12

 • Jagut – oulu 33-22

 • Just, preseason-matsit alkoi jo ja NL:n nettisivujen viimeinen päivitys täytti puoli vuotta tässä alkukuusta… Minkähänlaisella kokoonpanolla mahtavat pelata?

 • Ei ehdi Tompuri päivittää oulun sivuja kun on ollut kiireitä tän gridironin kanssa viime aikoina niin paljon.

 • Joo, en minä kyllä varsinaisesti sitä mitenkään Tompurin niskaan kaataisi, kuvittelisin että joukkueesta löytyy muitakin kirjoitustaitoisia henkilöitä joille homman voisi osin nakittaa.

 • Oulu – Vaasa 0-27

 • Oululla viime vuotta kapeampi rosteri ja Taina QB:na

 • Ei kuulosta kovin lupaavalta. Tosin olettaisin että pelinrakentajajärjestely on vain väliaikainen ratkaisu.

 • Tampere-Vaasa 0-42 ja Hannes Mattila hölmöili itsensä suihkuun

 • Mitä siellä on tapahtunut?

 • Potkupelissä veti susikäden pyykkinarun, vaikka taklauksen olisi voinut suorittaa täysin puhtaastikkin kyseisessä tilanteessa.

 • Indiansin unkarilaiset pelimiehiä, erityisesti QB. Wolvot harjoitteli ilman importtejaan. Lehtisen peli alkoi kulkea kun centteri oppi antamaan snäpin oikein.

 • Huskies kehittynyt älyttömästi, Carpelan sai huilia kun kakkos-QB:kin nöyryytti inkkareita. Hml:n Sissler vahvasti taklailemassa. Huikeita otteita Huskiesin nuorilta pelaajilta. Indians täydin unkarinpoikien varassa. QB:lta tosin 2 intteriä.
  Harmi että Stokes pitää pyssyjään piilossa myös Huskies-pelissä ja katsastaa miehiään. Aussi TE ja jenkki RB sivileissä

 • Varmaan jo päättyny ???

 • Huskies-Wolvot 35-6

  Lehtinen loukkasi polvensa todella pahanäköisesti,mutta jo ennen sitä Huskies hallitsi ottelua.

 • Lehtisen kohtalo on ikävä ja itsekin polvivamman kokeneena myötätunto on hänen puolellaan. Wolverines oli pettymys – importit laidalla tai ei. Huskies taas ei ole yllätys: kehitys uudesta alusta alkaen on ollut huimaa ja joukkueessa on imua. Jo viime vuotisella pelillisellä tasolla olisi kelvannut ykköseen ja nyt mukana ovat hyvin valitut importit. Ainoa moitteen sana on nettisivuissa, jotka ovat ala-arvoiset, mutta niillä ei tietenkään peleissä pisteitä kerätä. Royals – Huskies tulee olemaan todella mielenkiintoinen koitos! PS. 49-0 kahdessa neljänneksessä on luku, jollaista ei liene nähty sitten 80-luvun alun.

 • Indians ei yllätänyt. Peli oli importtien varassa joita kentälle puetuista 19 pelaajasta oli 3. Wolverines pyöritti kentällä laajaa pelaajamäärää ilmeisesti Nuori-Suomi periaatteella, kaikki pelaa ja menetti avaavan QB:n. Huskien on vahva ja tulee olemaan vahva myös sarjassa.

  Veikkaus divarista 2015:

  1 Royals
  2 Huskies
  3 Jaguaarit
  4 Wolverines
  5 Saints
  6 Indians
  7 Northern Lights

 • Lehtinen tosiaan loukkasi polvensa ja jätti ottelun kesken. Toivottavasti jalka ei mennyt pahasti, koska muuten PreSeason-otteluiden ”tarve” saa jälleen kolauksen.

  Muutenhan tosta Wolvejen tekemisestä ei voinut vielä vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä.

  Inkkareiden hyökkäys oli täysin QB varassa, ja hyvin kyllä unkarilainen vastasikin huuton. Pitkä on silti herran kausi jos joutuu iskua ottamaan tämän päivän malliin.

 • Royals ja Huskies näyttävät olevan pelillisesti ja organisaatioiltaan omaa luokkaansa, mutta nettisivut ovat pohjasakkaa. Tämä on huono niin fanien kuin sponsorienkin kannalta. Royalsin osalta ihmettelen sitä, että hommaa on hoidettu viimeisen päälle pelitapahtumia myöten, mutta näin helposti hoidettava asia on melko lailla retuperällä. Luulisi esimerkiksi preseason pelien raporttien – varsinkin onnistumisten myötä – ilmestyvän nopeasti sivuille. Nyt jopa SAJL pesee tässä 100-0.
  Kaikkien seurojen kannattaisi yhdessä hoitaa pelien streamaus nettiin viikon kärkiotteluista. Se ei syö paikalliskatsojia otteluista, mutta nostaa alempien sarjojen näkyvyyttä ja sitä kautta arvoa niin fanien kuin sponsorienkin silmissä.

 • Mitä ihmettä, molemmilla joukkueilla on sarjan tasokkaimmiksi laskettavat nettitoteutukset. Sivuissa sinällään ei ole moitteen sijaa mutta tiedottaminen on lajin akilleenkantapää. Itse olisin odottanut vähintään twitter-viestejä tilanteista, mutta katsomotoimittajat olivat niitä aktiivisimpia.

 • Itse ainakin tykkään Huskies nettisivujen toteutuksesta. Näyttävät sivut, josta löytyy ajantasaiset rosterit ja otteluohjelmat jne.

 • samaa mieltä, mielestäni hyvät sivut. uutisiakin ihan ok tahtiin vaikka kausi ei ole vielä edes alkanut kunnolla. http://huskies.fi/miehet/uutiset/

 • Se jäi wol valmennuksen toiminnasta ihmettelemään, että miksi ihmeessä QB Lehtiselle kutsuttiin juoksupelejä pre-season turnauksessa. sen ymmärrän että välillä oli pakko hänen lähteä juoksemaan, mutta muutamat pelit oli ihan selvästi kutsuttuja juoksuja niin sitä en ymmärrä. loukkaantumisriski kun on aina olemassa.

 • @pro huskies Uutisia ihan ok tahtiin? Pääuutinen 2014 Rautamalja. Vuodelta 2015 vain yksi uutinen! Vaikka Sun City hävisikin tuon kyseisen Rautamaljan varsin selvästi, taitaa heidän nettisivunsa voittaa suurimman osan joukkueiden nettisivuista liiga mukaan lukien.

 • Filebacker, ok, olet oikeassa. oletin että pelaaja signaukset olisi olleet tämän vuoden uutisointia joten myönnetään, että tahti on ollut hidas. toivottavasti kiihtyy kauden alun myötä.

 • Ainakin 3 juttua Royals on julkaistanut tämä viikon aikana! ihan ok tahti mun mielestä :)

 • Enhän tässä muuten valittaisi, ellen haluaisi lukea joukkueesta. Sekä Royalsin että Huskiesin fani olen.

 • Royalsin sivuille mielestäni on päivitetty suht hyvin uutisia. Pre-season turnauksesta on mennyt 24h ja filebacker viitsit jo valittaa kun raporttia ei vielä ole. Sajl ”raportti” oli käytännössä vain tulokset. Royals ja huskies on facebookin kautta myös tulokset jo ilmoittaneet. Millaiset nettisivut ja millaisella päivitystahdilla olisi sinun mielestäsi Filebacker hyvät? Huomioonottaen lajin ja tason millä nämä joukkueet pelavaat.

 • Royalsin sivuilla on lisäbonarina kolme kielivaihtoehtoa. Suomen lisäksi ruotsi ja englanti. Ilmeisesti sisällöstä melkoisen suuri osa on kaikilla kolmella kielellä. Epäilemättä on kivasti lisännyt työtaakkaa.

 • Royalsille sen verran, että uutisia íhan tyydyttävään tahtiin. Otteluiden raportointi on kuitenkin retuperällä (esim. Seinäjoki-raporttia odotellaan vieläkin). Rehellisesti sanoen en pidä sivujen ulkoasusta kovinkaan paljon, mutta se voi olla makuasia. Parasta oli raportti joukkueen fyysisen kunnon testeistä. Sellaisesta voisi tehdä enemmänkin numeroa, kuten esimerkiksi listata vaikka seuran kolme kovinta kussakin testissä. Sillä tavalla luodaan faneille sankareita, joiden edesottamuksia voi seurata. Pelaajia pitää hypettää, sillä he ovat seuran parasta mainosmateriaalia. Voisi lisätä treenimotivaatiotakin.

 • Nettisivuväittelyn Royals & Huskies vastaan Filebacker veivät R&H numeroin 6-0

 • En tässä tiennyt olevani missään nettisivuväittelyssä. Seinäjoki-raportti meni jostain syystä multa ohi ja myönnän sen. Silti väitän, että Hämeenlinnan nettisivut ovat aika kuolleet. Rakentavaa kritiikkiä tässä yritän antaa. Jos kuitenkin ajattelette sivujen kuuluvan olla divaritasoa, kun pelataan divarissa, niin olkoon niin. Toisaalta ei liigajoukkueidenkaan sivuissa paljon kehumista ole. Roostersillakin etusivun uutinen on Crusadors-matsin preview.

 • @Filebacker
  ”PS. 49-0 kahdessa neljänneksessä on luku, jollaista ei liene nähty sitten 80-luvun alun.”

  http://www.sajl.org/images/tilastot/1d12003.shtml

 • Parahin Filebacker. Perustatko arviosi Royalsin otteluraportoinnista nyt vain ja ainoastaan preseasonhöntsän raportin puuttumiselle vai onko asia vaivannut mieltäsi pitempäänkin?

  Crocoraporttihan netissä tosiaan jo ollut aikoja sitten. Jos katsotaan edelliskauteen, niin kyllä muistaakseni jokaisesta sarjapelistä raportti tehtiin. Tämä tietääkseni on tavoite alkavallakin kaudella. Raportit eivät aina ilmaannu samana päivänä useammastakin syystä. Ensinnäkin olemme pyrkineet laadukkaaseen raportointiin, eli haluamme tuoda raporttiin jotain sellaista lisäarvoa mitä lukija ei saa esim. liiton sivuilta. Toiseksi haluamme palvella kaksikielistä kannattajakuntaamme tasapuolisesti, mistä syystä pyrimme mahdollisuuksien mukaan julkaisemaan raportit suomeksi sekä ruotsiksi samanaikaisesti. Mikäli kääntäminen ei onnistu vuorokauden sisään raportti on julkaistu alkuun vain suomeksi.

  Raporttien ynnä muun verkkosivujen sisällön tekeminen on pääsääntöisesti yhden henkilön harteilla. Vieraspeleihin ollaan toisinaan saatu kirjoitusapua. Ruotsintamisesta vastaa allekirjoittanut.

  Raportin laatiminen vieraspeleistä on monesti haastavaa, jos omaa ”toimittajaa” ei ole paikan päällä. Nyt Vikingsien kauden avaus on ilmeisesti vaikuttanut siihen, että Tampereelta ei raporttia ole tullut. Asiaan palattaneen Royalsin kausiennakon yhteydessä.

  Testituloksia ja muita kauteen valmistautumiseen liittyviä juttuja Royalsin sivuilta löytyy useampia, myös hehkutusmuodossa, tässä pari esimerkkiä:
  http://www.royals.fi/Kovassa-kunnossa
  http://www.royals.fi/Workout-Warrior

  Voin @Filebacker vakuuttaa, että verkkosivujen laadukas ylläpitäminen talkoovoimin on kaikkea muuta kuin helppoa. Valehtelematta näin kesän aikana yhteistyömäärä lähentelee puolipäivätyötä. SIihen päälle tulee ottelutapahtumat, muu seuratyö sekä omat harrastukset. Olemme kaikki perheellisiä ja työssä käyviä ihmisiä (ei koneita). Teemme parhaamme rakkaudesta lajiin, kuten lähes jokainen jenkkifutiksen parissa Suomessa toimiva henkilö. Hatun nosto kaikille, jotka onnistuu tässä paremmin kuin me.

  Ystävällisin terveisin
  Henrik Hökman

 • Olen pahoillani varsinkin Royalsin sivuille antamastani kritiikistä. Hämeenlinnalta odottaisin kuitenkin paljon enemmän aktiivisuutta. Ehkä sen takia Royals nousi tässä liikaa esiin, vaikka tarkoitin enemmän Hämeenlinnaa. Olen oikeasti pahoillani.
  Ymmärrän hyvin talkootyön haasteet itsekin sellaisessa perheellisenä mukana olleena. Uutisia on ollut ihan kohtuullisesti ja ne ovat olleet hyviä. Oikeastaan halusin vain sanoa, että kun lähes kaikessa muussa Royals erottuu edukseen koko Suomen laajuudessa, niin odotukset nettisivujenkin osalta kasvaa muita paremmiksi. Niiden tason nosto ei tietenkään onnistu, jos vastuu on ihmisillä, joilla on liian paljon muutakin. Jos vielä kauden aikana pitäisi pelata/valmentaa nettisivujen, niin onhan nettisivujen ylläpito sen ohella haastavaa. Ehkä kaikki seurat voisivat panostaa tiedottamiseen erikseen niin, että pyrittäisiin löytämään vain siitä vastaava henkilö, toimittaja, joka seuraisi joukkueen ja koko oman sarjan edesottamuksia. Sama henkilö olisi kanava myös vaikka Gridironiin päin, mikä olisi tietenkin win-win -tilanne kaikille. Tekniseen toteutukseen voisi etsiä vaikka alan opiskelijaa, joka saisi samalla sivuista oman taidonnäytteensä. Isossa porukassa aina joku tuntee jonkun.

 • Rakentava kritiikki on toki tervetullutta, mutta kyseisessä kritiikissä en nyt vain nähnyt mitään rakentavaa. Asiasisällön osalta (tätähän lähtökohtaisesti kritisoit) emme mielestäni anna mitenkään tolkuttomasti tasoitusta yhdellekään seuralle Suomessa, kaikki sarjatasot mukaanlukien. Myönnän, että monella organisaatiolla on näyttävämmät sivut, mutta en kuitenkaan näe, että Royalsin sivut olisivat teknisesti toimimattomat. Sille ei voi mitään jos ulkoasu ei tyydytä. Makuasia, kuten jo itsekin totesit. Sivut on joka tapauksessa uusittu reilu vuosi sitten, joten siihen hommaan ei kyllä ihan heti lähdetä.

  En sano, etteikö Royalsin verkkosivuista löytyisi parannettavaa, mutta on myös pidettävä mielessä, että käytetylle ajalle pitäisi saada jotain vastinetta. Viestintä on kokonaisuus joka koostuu monesta asiasta ja tällä hetkellä näkisin kyllä, että jos lisäresursseja jostain saadaan, niin ne tärkeimmät kehityskohteet liittyvät johonkin muuhun kuin verkkosivujen sisältöön.

 • Hämeenlinna oli hyvä kummassakin pelissä. Hyökkäys toimi varsinkin heittohyökkäys mallikkaasti ja ei tainnut olla kenellekään yllätys. Hyvä Rosteri ja hyvät linjat. Indians välillä ihan ok tekemistä ja hyvä pelinrakentaja kapea Rosteri vaikutti varmasti huskies pelin lopputulokseen. Wolverines hyökkäys ei näyttänyt oikeen toimivan ollenkaan puolustus pelasi paremmin.

 • Oliko hopeakypärät Hämeenlinnassa niitä Panthersin poikia? Nro 11 vaikutti vikkelältä nuorelta mieheltä ja heittikin yhden TD:n. Carpelanin lisäksi 2 muutakin QB:ta heitti maalin ja muutenkin näytti, että kaikki pukeissa olleet 45(?) saivat peliaikaa. Aika eri asia pelata täydellä rosterilla kun Kouvolan tai Jyväskylän tapaan 3-5 kaveria sivurajalla..

 • ”Aika eri asia pelata täydellä rosterilla kun Kouvolan tai Jyväskylän tapaan 3-5 kaveria sivurajalla..”

  Nämä on vissiinkin niitä paljon puhuttuja lajivalintakysymyksiä. Kannattaa sitten pienemmällä ryhmällä vaikka alkaa sulkapalloa pelaamaan.

 • Jaahas, Royals kuulemma saanut ison sponsorin ja tunnetaan nyt nimellä Wasa Waild Royals.

 • Royals siis piti hetki sitten kauden avajais lehdistötilaisuuden. Nimeen tosiaan lisätään ”Waild” uuden pääsponsorin myötä. Toinen merkittävä anti oli, että WR Kevin Alberque vahvistaa joukkueta kesäkuun alusta.

 • Ja näköjään meni heti väärin. Nimi siis: ”Wasa Wa1ld Royals”.

 • Wa1ld Royals ja Huskies kisaa Spagettimaljassa syksyllä?

  Onko muilla saumaa? Wolvot? Indians?