Roostersin rosteri tarkastelussa

Tuomo Tomperi 4.4.2015 13:41 170 kommenttia

Vaahteraliigan kolminkertainen hallitseva mestari Helsinki Roosters julkaisi hiljattain rosterinsa toukokuun alun Copenhagen Towers -ottelua ajatellen. Julkistus nosti monen mielessä Turku Trojansin ensi kesän suurimmaksi mestarisuosikiksi. Helsinkiläispelaajia on kyllä poistunut ovista ja ikkunoista, mutta onko Roosters todella aiempaa heikompi?

Viime kesänä mestarijoukkueen rosterissa listattiin Suomen oloihin erittäin mittavat 55 pelaajaa. Nyt julkaistu 40 pelaajaan Champions League -rosteri esittelee 16 uutta pelimiestä, joten viime kaudesta poistuneita pelaajia on peräti 31. Joukkueen päävalmentaja Juha Hakala toteaa joukkueen tiedotteessa kauteen valmistautumisen sujuneen hyvin suuresta vaihtuvuudesta huolimatta. Joukkueen terävimmästä kärjestä jatkaa edelleen merkittävä osa. Erinomaisesti joukkuetta viime kesänä edustanut Jaycen Taylor saa tulevanakin kesänä pinkoa Iiro Luodon blokien suojassa. Joukkueen vahvan heittohyökkäyksen kolme kärkinimeä Kimi Linnainmaa, Ville Palikainen ja Markus Lievonen jatkavat yhä punapaidassa. Puolustuksen puolella joukkuetta tähdittävät edelleen mm. Santtu Äyräväinen, Victor Sarvi ja Aleksi Aitala.

Gridiron käy läpi joukkueen uudet ja poistuneet pelaajat pelipaikkakohtaisesti.

Pelinrakentajat

 • Sisään: Josh Hollingsworth
 • Ulos: Robert Johnson, Eino Matikainen

Pitkään Roostersia kannatelleen Robert Johnsonin siirtyminen kovimman kilpailijan, Turku Trojansin, leiriin olisi tavallisesti joukkueelle erittäin kova isku. Johnsonin viime kauden päättänyt loukkaantuminen valmisti Roostersia kuitenkin tilanteeseen jo ennalta, kun joukkue joutui turvautumaan uuteen pelinrakentajaan kesken kauden. Onnistunut värväys Sean Shelton johdattikin joukkueen taitavasti Vaahteramaljan voittoon. Roostersissa uskotaan, että uusi pelinrakentaja Hollingsworth pystyy jatkamaan Johnsonin viitoittamalla tiellä.

Roostersin kakkospelinrakentaja tänä vuonna on seuran junioreista lähtöisin oleva Otso Flinkman.

Hyökkäyksen linja

 • Sisään: Benjamin Watkins, Jerry Grönlund, Martin Veinberg, Ville Arolainen
 • Ulos: Akseli Kaasalainen, Jussi Honkonen, Oskari Lähdeaho, Tony Lehtola

Suuren vaihtuvuuden perusteella on houkuttelevaa leimata hyökkäyksen linja Roostersin suurimmaksi kysymysmerkiksi kauden alla. Neljä poistunutta on suuri määrä, mutta toisaalta joukkue listaa rosterissaan peräti yhdeksän hyökkäyksen linjamiestä. Viime kauden aloittavasta linjasta jatkaa 80%. Aiemmin Kouvola Indiansia Suomessa edustanut vahvistus-Watkins on kenties vahvimmin ehdolla täydentämään linjan. Aiemmin puolustuksen puolella esiintynyt nuori Samuli Vehkomäki nähdään nyt toisella puolen palloa.

Keskushyökkääjät

 • Sisään: Roope Metsä
 • Ulos: Christoffer Anttila, Jere Jussila, Patrik Puhtimäki

Tilastojen valossa Jaycen Taylorin varamiehistä suurin menetys on nuori Jere Jussila, joka valittiin viime kesänä jopa kertaalleen Vaahteraliigan viikon pelaajaksi. Laajalti uutisoitu kuusi touchdownia yhdessä ottelussa on hieno saavutus, mutta toisaalta elokuinen Kouvola Indians ei välttämättä tarjonnut punakoneelle suurempaa vastusta. Taylorin uudeksi kakkosmieheksi on tarjolla Bulldogs-lähtöinen Roope Metsä, jonka viime kausi Vantaan TAFT:ssa ei säväyttänyt tilastollisesti. Jäämme odottamaan, millaisen panoksen edeleen nuori ja lupaava Metsä tarjoaa tämän kesän koventuneessa Vaahteraliigassa. Taylorin ja Metsän lisäksi pelipaikalta löytyy myös kolmas pelimies, kun nuori Aleksi Kokkonen jatkaa punapaidassa.

Kuva: Jari Turunen

Laitahyökkääjät

 • Sisään: Antti Miettinen, Onni Juvonen, Niko Saarijärvi
 • Ulos: Henri Myöhänen, Ilkka Laitinen, Julius Kujala, Julius Majander, Lauri Pehu-Lehtonen, Michael Aboujaoude, Niki Pehkonen, Rustam Brattsenko

Roostersin 31 poistuneesta pelaajasta peräti kahdeksan kappaletta löytyy laiturin pelipaikalta. Vaikka määrä kuulostaa hurjalta ja Roosters todella on menettänyt taitavia pelaajia, joukkueen syvyys laitahyökkääjän paikalla oli viime kaudella erinomainen. Erityisesti Ilkka Laitisen panosta Roosters tulee kaipaamaan, mutta toisaalta Hyvinkää Falconsista siirtyvällä Antti Miettisellä on hyvät mahdollisuudet nousta tärkeää rooliin tulevalla kaudella. Miettinen on monipuolinen pelaaja, jota joukkue voi tarvittaessa hyödyntää myös keskushyökkääjän paikalla. Mielenkiintoinen nimi on vielä kaudella 2013 puolustusta pelannut Onni Juvonen, joka listataan nyt hyökkääjänä.

Joukkueen neljän tehokkaimman kiinniottajan jatkaessa Roostersin heittohyökkäys jatkanee myös tulevana kesänä tehokkaana.

Puolustuksen linja

 • Sisään: Ville Valasti
 • Ulos: Aaro Eliasson, Lauri Vainio

Roostersin puolustuksen linjassa on tapahtunut muihin pelipaikkoihin nähden niukahkosti muutoksia. Wolverinesista siirtynyt Ville Valasti pääsee tulevana kesänä näyttämään, mihin hän pystyy todellisessa huippujoukkueessa. Eliassonin ja Vainion menetykset kirpaisevat, mutta toisaalta Roosters-puolustuksesta löytyvät yhä mm. Sarvi, Lasse Kankaanpää ja Aleksi Aitala. Jos Valasti pystyy lunastamaan hänelle asetetut odotukset, on punapaitojen puolustuksen linja ehdotonta eliittiä myös 2015.

Kuva: Jari Turunen

Tukimiehet

 • Sisään: Dustin Illetschko
 • Ulos: Aarno Sjöblom, Matias Sarvela, Roni Salonen

Roosters koki kovan menetyksen helmikuussa, kun joukkueen viime kesän kovin taklaaja Roni Salonen seurasi pelinrakentaja Sheltonia itävaltaiseen huippujoukkue Swarco Raidersiin. TAFT:sta siirtynyt kesän 2014 taklauskuningas Niko Kuikka listataan punapaidoissa takapuolustajana, joten Salosen korvaajaksi kaavaillaan suurella todennäköisyydellä Itävallan maajoukkueen Dustin Illetschkoa. Isokokoinen Illetschko on vahva ja kokenut pelaaja, joka pystyy omalla panoksellaan todennäköisesti korvaamaan Salosen tehot.

Illetschko on kuitenkin vain yksi mies. Roostersin poistuneiden listalta löytyvät myös kovat nimet Sjöblom ja Sarvela, joiden saappaisiin kaivataan kipeästi uusia kavereita. Pelaajalistoja tarkkaillessa on kuitenkin hyvä muistaa, että tukimiesten ja takapuolustajen raja voi nykypäivän puolustuksissa olla usein varsin häilyvä. Paljon riippuu siitä, millaista puolustusryhmitystä Roosters käyttää ns. base-puolustuksenaan. Neljän miehen linjalla pelattaessa joukkue voi marssittaa kentälle kaksi tukimiestä viiden takapuolustajan kera, tai vaihtoehtoisesti luottaa kolmeen tukimieheen ja neljään takapuolustajaan.

Takapuolustajat

 • Sisään: Andre Smith, Olli Kunnasaro, Ville Rontu, Benjamin Bubik, Niko Kuikka
 • Ulos: Aku-Teppo Kelo, John Clements, Mikko Naskali, Nicholas Madsen, Patrick Story, Pekka Rantala, Sampo Ranta, Tuukka Hämäläinen, Victor De Combret

Roostersin takapuolustus on pelaajien määrässä mitattuna kärsinyt todella paljon. Peräti yhdeksän miestä puuttuu kauden 2014 rosterista. Amerikkalaisvahvistus John Clementsin tilalle on hankittu Andre Smith, jolta odotetaan luonnollisesti vastaavaa panosta. Muuten poistuneista suurimmat nimet lienevät pitkään kovalla tasolla pelanneet Ranta ja Rantala, joiden korvaaminen tulee olemaan Roostersille tärkeää. Aku-Teppo Kelo vietti viime kesän loukkaantuneena, joten hänen poistumisensa rosterista on tavallaan tapahtunut jo aiemmin.

Vahvimmin poistuneiden saappaisiin ovat tarjolla Itävallan maajoukkuemies Bubik, TAFT:sta siirtynyt Kuikka sekä divisioonan Falconsissa hyvän kauden viime kesänä pelannut Ville Rontu. Unohtaa ei sovi myöskään sitä tosiseikkaa, että joukkueen viime kauden toiseksi kovin taklaaja, Ville Roitto, jatkaa yhä punapaidassa. Puolustuksen yhteispelin taso on vielä arvoitus, mutta ainakin paperilla Roostersin takalinjoilta löytyy talenttia viime vuosien tapaan.

Roosters yhä mestarisuosikki?

Turku Trojansin vahva offseason ei ole jäänyt huomaamatta laji-ihmisiltä tänä talvena. Viimeistään uutiset Tommi Pinnan sopimuksesta nostivat joukkueen monen silmissä ensi kesän mestarisuosikiksi numero yksi. Lisäksi Porvoon Butchersin vahvistaessa rivejään on nostettu esille ajatus siitä, ettei Roosters välttämättä selviäisi edes Vaahteramaljaan. Ensi kesän sarjasta on odotettavissa äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta minun silmissäni hallitseva mestari lähtee edelleen suosikkina kesään. Jos Trojans onnistuu kaatamaan Roostersin avauskierroksen ottelussa kesäkuun 14. päivä, voidaan asiaa katsoa uudemman kerran.

Lue myös

Kommentoi

 • Hieno artikkeli

 • Mielenkiintoista, montako pelaajaa puuttuu tästä rosterista joka oli kumminkin marraskuun rosterissa ?

 • Oikein mielenkiintoinen artikkeli. Kiitos! Miten on Turun, Crocojen ja Porvoon rostereiden laita?
  Tai oikeastaan miten on valmennuksen laita kaikissa joukkueissa, nyt puhutaan vaan pelaajista mutta pitäisi mielestäni nostaa valmennus myös parrasvaloihin. Mikä valmennus ryhmä saa pelaajistaan ”parhaat tehot” irti?

 • IFAF Europen ITC-listan mukaan Roostersiin olisi tulossa Englannista Sam Ryan.

  http://www.ifafeurope.org/itc/

  Ilmeisesti RB:ksi

  http://en.wikipedia.org/wiki/Coventry_Jets

 • Pelipaikkaranking neljän parhaan osalta, Taft ja 69 omassa sarjassa.
  qb. 1. Turku. 2. Roosters. 3. Crokot. 4. Porvoo.
  rb. 1. Roosters. 2. Porvoo. 3. Turku. 4. Crokot.
  ol. 1.Turku. 2. Roosters. 3. crokot. Porvoo.
  wr. 1. Turku. 2. Porvoo. 3. Roosters. 4. Crokot.
  dl. 1. Roosters. 2. Turku 3. Crokot. 4. Porvoo
  lb. 1.turku. 2. roosters. 3. Porvoo. 4. Crokot.
  db. 1. Crokot. 2. Turku. 3. Porvoo. 4. Roosters.
  valmennus 1. Roosters. 2. Turku. 3. Crokot. 4. Porvoo.
  kyllä paljo pitää porvoossa tai seinäjoella tapahtua, jos meinaavat finaaliin itsensä kammeta.

 • Alkaa vissiin Roostersin kulissit kaatumaan pikkuhiljaa ja todellisuus paljastumaan kun lähtijöitä alkaa olemaan tollanen määrä.

 • qb. 1. Turku. 2. Roosters. 3. Crokot. 4. Porvoo. Samaa mieltä
  rb. 1. Roosters. 2. Porvoo. 3. Turku. 4. Crokot. Ei olla nähty muiden RB pelaavan
  ol. 1.Turku. 2. Roosters. 3. crokot. Porvoo. Porvoo 3
  wr. 1. Turku. 2. Porvoo. 3. Roosters. 4. Crokot. Samaa mieltä
  dl. 1. Roosters. 2. Turku 3. Crokot. 4. Porvoo Samaa mieltä
  lb. 1.turku. 2. roosters. 3. Porvoo. 4. Crokot. En tiedä, tasainen vääntö
  db. 1. Crokot. 2. Turku. 3. Porvoo. 4. Roosters. Varmaakin
  valmennus 1. Roosters. 2. Turku. 3. Crokot. 4. Porvoo. ?? vaikea arvioida

 • eniten ihmetyttää Porvoon toiminta, jos kerran oli tiedossa Haven ja Villen paluu, niin miksi v…..tussa otettiin Miro kuupaksi, toi rosteri olis ehdottomasti tarvinnu jenkkikuupan.
  omasta löytyy kuitenkin toinenkin kova rb Lindell.
  Leivojan työnäyte.

 • Ja mihinkä nämä Roosterssista pois jäävät pelaajat menevät? Tuskin kaikki lopettavat!

 • Onhan ne muualle menneet olleet jo uutisissa.
  Rojo-Turku, Shelton ja Salonen-Swarco, Clements-Frankfurt,
  muita ei näy minkään joukkueen rostereissa = Eli lopettaneita.

 • Sam Ryan on ECG:ssä, tuossa on joku kirjausvirhe. Kiitos sen huomaamisesta :D

  Hänen pelaamisensa on tosin epävarmaa, koska loukkasi akillesjänteensä jo loppusyksystä/alkutalvesta. Siviilisyistä muuttanut Suomeen vuodeksi, pariksi.

 • Ne ei IFAF:ssa ilmeisesti uskonut et ECG:llä ois vetovoimaa ulkomailta ja kirjas siirron Roostersiin. ; )

 • Niin Tirapaasi, eikö olenkin hassu sattumus kun R on synonyyymi kaikille suomalaisille seuroille. Mielikuvaharha syntyisi helposti jos yksi ja ihminen olisi päättäjänä seurassa, lajiliitossa ja kv-organisaatiossa. Hassua tottavieköön mutta onneksi näinhän ei voi käydä.

 • Happamia sanoi kettu hassuista sattumista! ; )

 • Tainnut tosi happamia olla marjat Roostersista kun 31 on lähtenyt makeampia marjoja maistelemaan. Vai ettei kuitenkin olisi kasvatusmaksut ja kausimaksut olla todellinen syy. No, ahneella on tunnetusti se paskainen loppu. Turha itkeä jos itse mokailee asiat. Saa nähdä saadaanko nyt sitten taas syyskokouksessa jotain sääntömuutoksia asiaan mitä koitettin jo aikaisemmin että jos emennän kuin x-määrä siirtyy kilpailevaan seurana joutuu siitä maksaa ylimääräistä siirtokorvausta seuralle josta porukka lähtee. No, Katsellaan, syksyllähän tuo sitten nähdään.

 • Hienoa kun kaikki puhaltavat samaan hiileen ja ollaan kuin samaa perhettä! Oikein sydäntä lämmittää. ——–Itse haluan nähdä aina vain parempaa jefua kotimaan kentillä, eikä se toteudu riitelemällä vaan nöyrällä yhteistyöllä. Kunnioitusta, kunnioitusta!

 • Pillijapulla ilmeisesti kannattaa yhden suuntaista kasvattajarahaa.
  Kaikki jotka siirtyvät R:n riveihin , niin heistä saa periä kasvattajarahan, mutta jos joku siirtyy
  R:stä muualle niin sitä ei saa periä, koska se on epäreilua toiselle seuralle.
  Tai miten tämä pitikään ymmärtää.
  Ja luetteles nyt noista 31:stä, missä ne tällä hetkellä pelaavat kun olet tietävinäsi.
  Lukilukin tekstissä oli vain 4 nimeä joista 3 oli amerikkalaista. 31-4 = 27 , mistä heidät löytää?

 • OL : Honkonen ja Lehtola lopettaneet. RB Christoffer Anttila näyttää keskittyvän täysipäiväisesti firmansa pyörittämiseen. WR Ilkka Laitinen pitää kuulemma välivuotta, voi olla että lopetti kokonaan. DB Nicholas Madsen lopetti ja keskittyy muihin asioihin.

  Nämä tiedän varmaksi.

 • Valmennuksesta vielä ” Näillä kärki joukkueilla” Crocoilla ja Porvoolla on eniten valmentajia sitten Roosters ja perää pitää Turku, TAFT:lla taitaa olla enemmän valmentajia kuin Turulla. Miten 69?

 • Sixtarella on näitä pelaajavalmentajia. Tehokas tapa saada perspektiiviä turffin pinnalta tiukoissa tilaneissa.

 • Pelaajavalmentajat näkevät oman tekemisen ohella myös muiden suoritukset? Bad bad..

 • Niin. Noista kausi- ja siirtomaksuista, etenkin junnutasolla/-tasolta siirryttäessä: mielestäni lajiliitto, joka on hyväksynyt niin kalliit siirtomaksut, pitäisi hajottaa ja perustaa uusi. Tai siirtomaksut puolitettaisiin. Tai jotain. Roosterseilla tunnetusti kallein kausimaksu ja sitten perivät vielä 90e/kausi sirtorahaa… Jos sitten muuttaa tai haluaa muuten joukkueesta pois muualle, on lasku vastaanottavalle seuralle usein kallis. Minkä takia oma seuramaksu on siis niin kallis, eikö siinä ole kasvaturahaa? Tästä seuraa, että monet siirron tehneet lopettavat yhtäkkiä. Ainakin kahdeksi vuodeksi, ettei vastaanottavan seuran tarvitse maksaa siirtoja. Sehän lajille tekeekin hyvää, kun talentti katoaa kahdeksi vuodeksi. Monellako seuralla on varaa maksaa ala-ikäisestä esim. 500 tai juuri 18 v täyttäneestä 720 e? Mitähän siellä päättäjätasolla oikein on ajateltu vai onko mitään? Joo, säännöt kaikille samat, mutta kaikki eivät rakkaudesta lajiin tai muuten laskuta. Kenttien herrasmiehet?

 • Kasvatusrahan korotus 90€hen per pelattu vuosi oli Turun ehdotus.

  Koko systeemi on paikallaan jotta Helsingin (ja sen lähialueiden) seurat eivät kuppaa toistensa junioreita.

  Pelleilyä koko touhu, harva seura maksaa juniorista (ellei nyt ole tajuton tälentti) useampaa sataa euroa kasvatusrahaa.

 • Niinpä. Siis vaihtoehtona talentin hukkaus 2 v tai pysy seurassa, jossa et viihdy. Sic!

 • Pääkaupunkiseudulla kannattaa oikeasti katsoa tarkkaan minne lapsensa laittaa pelaamaan. Hintaerot kausimaksuissa ovat järisyttävän suuret. Jotkut seurat rahoittavat junioritoiminnalla liigajoukkueensa matkusteluja ja toiset pitävät tarkoituksella nuorten aloituskynnyksen matalana. Gridiron voisi tehdä jutun siitä mitä harrastaminen maksaa eri seuroissa ja paikkakunnilla.

 • Kasvatusraha, noinkohan se yksioikoisesti meni? Kuulemma punanuttujen ylipäällikkö korjaan liiton ylipäällikkö, korjaan punanuttujen.. öö noh. joka tapauksessa myös Roosters oli ollut hyvin vahvasti mukana korotusta hoitamassa.

  Alunperinhän koko maksu on kai tehty niitä rehellisesti juniorityötä mahdollisimman pienin kustannuksin junioreille tekevien seurojen hyväksi, jotta nämä kasvattajaseurat saisivat edes pienen korvauksen tekemästään työstä.

  Olisko tosiaan ihan sattumaa, että juuri sinä vuonna kun oli jo ennustettavissa virran suunnan muuttuminen pois punaisista, kasvattajamaksu korotetaan ja vielä muista lajeista poiketen ilman alaikärajaa ?

  Toteutuuko tässä urheilijan oikeus ?Mitäpä jos vastaanottava seura ei suostu/kykene maksamaan moisia laskuja, eikä esim opiskeluaan aloittava nuori saa rahoja kokoon ?
  Tuleeko tiettyjen seurojen pelaajista ei toivottuja ?

 • Miksi kukaan ei ollut huolissaan kasvattajarahasta, kun Roosrers kuulemma imuroi kaikki lahjakkaat nuoret pelaajat pääkaupunkiseudulta.
  nyt kun suunta on vaihtunut toisinpäin, on säännöt perseestä.

 • Näin se menee Frekji, Tulkitaan / arvostellaan sääntöjä sen mukaan mikä on itselle edullisinta.
  Kunhan asia on aina jonkun muun vika eikä itsensä.
  Liitto ei muuten päätä kasvattajaraha-asiaa. Se on Seurojen yhdessä päättämä ja kannattaa valittaa oman seuransa edustajille jos asia ei miellytä.

 • 2014 kokonaiskausimaksut: Roosters 800 (150), Wolvot 300( 50) Sixtarit 350
  Saman kaupungin sisällä, samoilla tuilla. Suluissa jäsenmaksun suuruus.
  Näistähän juniorikokouksissa junnuvapaaehtoistyötä tekevät puhuvat avoimesti. Siis yleensä. Punanutuilla se on jotenkin salamyhkäistä.

  Gridiron voisi jutussaan selvittää myös päätäntäketjumallia, miten paljon junioreiden vanhemmat saavat tietoa maksuista, miten asiallisesti heille vastataan kysymyksiin?

 • Pitävätkö nuo samat asiat sisällään? Vai onko jotain muita kuluja noiden päälle?

 • Johtaako Kalervo Kummola muiden puuhiensa ohella myös Roostersia?

 • ”miten paljon junioreiden vanhemmat saavat tietoa maksuista, miten asiallisesti heille vastataan kysymyksiin?” Miksi vanhempien pitäsi saada tietoa maksusiat muuten kuin budjetista mikä on käyty läpi kevätkokouksessa. Luuletko että kun kuka tahansa tulee kysymään mihinkä minun rahani menevät, niin kaikille pitää alkaa erottelemaan mikä osuus menee mihinkin. Asiallisiin kysymyksiin vastataan asiallisesti ja asiattoimiin ei olleenkaan. Pitää erottaa myös noissa maksuissa, että kuuluuko siihen todella hyvä ja monipuolinen valmennus vai ei. Toisilla voi olla myös erinlaisia piilokustannuksia esim. kuljetuskustannuksia, vaatekuluja yms. Pitää siis muistaa että hyvää ei saa halvalla. Sekä kannattaa aina muistaa tarkistaa kuinka muu seura toimii kuin pelkästään oma joukkue. Sen saa helpoimmin tutkimalla seuran historiaa ja julkisesti ilmoitettuja tavoitteita tutkimalla.

 • @Halpaakuinsaippua: Kaupassakin voi valita eri hintaisista saippuoista itselle miellyttävimmän, joko hinnan, hajusteen tai muun ominaisuuden mukaan. Samaa voi soveltaa jefuseuran valitsemiseen. Selvittää mitä maksaa ja mitä vastinetta rahalle saa, ja sen jälkeen valitsee sopivamman seuran.
  Ja jos pettyyneenä haluaa esimerkiksi Roostersista pois, niin maksaa itse sen kasvatuskorvauksen, ellei vastaanottava seura halua. Esim Wolvoihin siirryttäessä seuraavan vuoden loppusumma on 300€ + 90 – 450€ (riippuen junnuvuosista), eli vähemmän kuin Roostersin perimä 800€ ja siitä eteenpäin pelkkää säästöä.

 • Kateelliset panettelee ja loka lentää. Jefu viihdettä parhaimmillaan – not.

  Uskomatonta miten täällä osataan kaikki vääntää yksin ja samoinpäin, halleluja.

  Jatkakaa, sosiaalifudis on lähellä.

 • TV ja Tiirapaasi kirjoitatte asiaa, hinnat varmasti koostuu eri asioista ja sisällöistä.
  Toisilla hinta sisältää kaiken toisialla ei esim pelimatkakuluja.
  Tuskin EUR 300 kausimaksulla kustannetaan esim Oulun pelimatkaan kuluvia kuluja.

 • Ei tosiaankaan riitä toi 300 Ouluun saatika Eurooppaan.

 • No kuulemma punasissa joutuu maksamaan vielä hotskut ton maksun päälle ja verkkarit.

 • Homma on kun Kremlin trollaajilla. Jos joku muistaa kertoa jotain liittoa tai Roostersia vastaan niin alkaa samantein Pasilan toimistossa pyörimään punainen lamppu ja trollit kaivetaan kaapista esille heittämään virheellisiä vasta-argumentteja.

 • @Halpaakuinsaippua: No mites sitten, kun siirtomaksu on vaikka viidestä vuodesta 450e. Ja junnu maksanut nuo vuodet ne 600-800 plus verrarit, matkat, ateriat ja hotellit. Junnuaikaa jäljellä vaikka 2-5 vuotta. Säästöä ei kovasti synny. Kahden vuoden jälkeen vielä miinuksella. Entäpä jos siirtyy täysi-ikäisenä vaikka alemmalle tasolle, kolmosdivariin? Millä sellainen joukkue pystyy maksamaan siirrot. Ihan oikeasti, siellä liitossa Pasilassa ei ajateltu. Eikä joukkueissakaan. Talentti menee hukkaan.

 • että ilman noita kasvattajarahoja homma on kuin villissä lännessä. Siinä äkkiä aletaan houkuttelemaan nuorta talenttia uuteen seuraan joka helposti vetää lopun joukkueen mukanaan.

  Pahimmillaan tuosta talentti jatkaa ja loppujoukkue lopettaa parin vuodensisään. Siinä meni talentit ja joukkue, pahimmassa tapauksessa seura.

 • @Tsöddis: Meinaatko että liiton tai Roostersin toimintaa kritisoivia kommentteja ei saisi kritisoida? Voisitko heittää pari esimerkkiä noista virheellisistä vasta-argumenteistä. Ja mieluiten viellä perustella niitten virheellisyyden.

 • Ehdotan oman seurani edustajalle tänään, että syksyllä esitetään kasvattajaseuralle maksettavan ainoastaan, jos siirtyy samalle sarjatasolle toiseen joukkueeseen.

 • Laitttaisin vielä että samalle tai ylemmälle sarjatasolle toiseen joukkueeseen.

 • No, kuulostaa ihan hyvältä. Mutta siirtomaksua voisi kuitenkin korjata alaspäin.

 • Roossa maksut ovat junnuissa 400 euron luokkaa kaudella 2015. Ei kannata ottaa enää niitä viime kauden lukuja mukaan. 800 eur ei edes se pitänyt jokaisen junnujoukkueen osalta paikkaansa.

  Tätä seuraavaakin voi dissata mielin määrin mutta 400-500 euroa kaudessa on aika sopuhinta siitö että talvikaudella sisöltää 4 joukkuetreenit mukaan lukien painitreenit jossa ammattivalmentaja. Kesällä sama määrä. Sekä pelimatkat.

  Faktat saa joukkueenjohtajilta. Kaikkea ei kannata uskoa mitä näillä palstoilla trollataan kilpailijoista.

 • Kausimksuihin puuttumatta: miettikää vielä niitä siirtomaksuja.
  Mistä iästä alkaen määrätään?
  Mitä jos junnulla tulee pakkosiirto vanhempien muuton myötä?
  Mitä jos muuttaa toiselle paikalle opiskelemaan?
  Mitä jos downshiftaa eli vaihtaa alempaan sarjaan?
  Kiitos. Ja yrittäkää päättää viisaasti. Rakkaudesta lajiin. Talentia tuhlaamatta.

 • @Roofaija: Jos tämä pitää paikkaansa, niin on helppo todistaa kaikille kukkahattu tädeille.
  Laittakaa faktat kausimaksuista ja mitä se sisältää omille nettisivuillenne. Näin päästään tästäkin keskustelusta eteenpäin. Toisaalta jos seura ei laita niitä, niin voidaan olettaa että kirjoittamasi asia ei ole totta.

 • Hyvä jos punaisissakin kausimaksut laskevat, silloin tämä kaikki asioiden esille nostaminen on tuottanut tulosta. Herää vaan kysymys että missä tuo 400 euroa jonka se nyt laskee säästetään? Tai mihin se 400 euro on ennen mennyt? Loistavaa jos saadaan taas yksi seura toimimaan oikein ja rehellisesti!
  Noissa siirtomaksuissa on käsittääkseni kyllä mahdollisuutta anoa vapautusta jos kyseessä on forcemajor (eli esim vanhempien muutto)

 • Niin vapautusta voi anoa seuralta tai seuran hallitukselta. Riippuen kuinka tulehtuneet välit tai kuinka katkera pilkun viilaaja on päälliköimässä niin voi siitä sitten jokainen itse miettiä tuleeko vapautusta tai edes kasvatusrahan kohtuullistamista.

 • Hämmennetään vähän soppaa mustan sävyillä, ettei kaikki nää pelkästään punaista.

  Ainoana Vaahteraliigan joukkueista Trojansin sivuilta löytyy (helposti) tietoa junnumaksuista ja mistä ne koostuvat. Jäsenmaksu 100€, kausimaksu 540€ ja SAJL lisenssi 198€ -103€. Kokonaiskustannukset ovat siis 838€ – 743€. (plus mahdollisesti vakuutus)

  http://www.turkutrojans.com/info/junnuinfo.php

  @Junnujani: Pelaamisen aloittamista miettivälle olisi varmaan hyvä jos joukkueet laittaisivat nettisivuilleen tietoa maksuista. Tosin saa ne tiedot soittamallakin. Ja vaikkei Roostersin sivuille tietoja tulisikaan, ei se tarkoita että Roofaijan kirjoitus olisi olettamuksesi mukaan valetta.

 • Divarijoukkueista ainakin Northern Lightsin sivulta löytyy selvitys junnumaksuista.
  http://seura.northernlights.fi/juniorit/maksut-ja-varusteet/

  Pelireissut on kalliita ja vievät suurimman osan budjetista.

 • No kuka käskee sielä oulussa pelaamaan kun on pitkät matkat. oulust aon vissiin yhtä pitkä matka helsinkiin kun toisinkin päin.!

 • Totta, mutta suurin osa joukkueista on etelästä, joten pitkiä reissuja tulee enemmän kuin etelän yksittäiselle joukkueelle.

 • Tiirapaasi varmaan osaa kertoa mitä se Roon 800 euroa piti sisällään?
  Turulle (ja Oululle) pinnat siitä että ovat rehellisesti pistäneet näkyville nuo kustannukset!
  Muutenkin pidän tuota Turun tapaa hyvänä, netisivuilta löytyy vähintääkin kaikki tarvittava tieto jota aloittava peluri ja sen vanhemmat kaipaa.

 • Jos Roosters saa tarpeeksi uusia junnuja ilman sen kummempaa markkinointia, ei välttämättä ole kauheaa intressiä vapaaehtoistoimijoilla laittaa lisäinfoa nettisivuille. Veikkaisin, että keskimääräistä seuratoimijaa ei kauheasti kiinnosta se, mitä esim. täällä jauhetaan ”avoimuudesta” :) (seuran jäsenet voivat sitten repostella tilinpäätöstä seuran kokouksessa, jos haluavat)

 • Jos kateus olisi energiaa, niin tässä maassa ei muuta energialähdettä tarvitsisi käyttää!

 • onko tää oikea foorumi käsitellä Roostersin kausimaksuja? Varsinkaan kun nähtävästi kukaan kyselijöistä ei a)pelaa Roon junnuissa b) ole Roon junnuissa pelaavan juniorin vanhempi c) otsikossa lukee ”Roostersin rosteri tarkastelussa”

  Olisko ylläpidon aika laittaa peli poikki?

 • @Anti roo: Mulla ei ole mitään tekemistä Roostersin organisaatiossa, enkä ole Roostersin jäsen. Joten en tiedä minkä suuruisia maksuja Roosters perii tai on perinyt, enkä ole moista tietoa tällä palstalla esittänyt. Eikä mulla ole mitään tietoa mitä maksu pitää sisällään. Olettaisin ettei paljon eroa Trojansin tekemisistä.

  Ja aikaisemman kommentin laskussa käytin nimimerkin Halpaakuinsaippua esittämää lukua 800€. Tuon todenperäisyydestä mulla ei ole tietoa, mutta käytin sitä koska moinen summa kommentissa esitettiin.

 • jos nyt siirrytään takaisin tiettyjen ihmisten mustamaalausyrityksistä( aika helppo olisi veikata ketkä noiden kirjoitusten takana on) Roostersin rosteriin, niin isoin pelillinen menetys ehdottomasti on Akseli Kaasalainen. Muuten o-linja tulee varmasti jatkamaan hyvällä tasolla, mutta Kaasalainen on oikeasti Euroopan parhaita. Muita ajatuksia:
  Bubik on upgrade Rantalaan. Ja tämä mitään Pekalta pois ottamatta.
  Sampo Rannan menetys tuntuu varmasti eniten henkisellä ja kentällä tapahtuvien kutsujen muodossa, hänen pelillinen taso oli jo laskussa.
  Päällimmäinen ajatus on, että syvyys on huonommassa jamassa. Kärkipelaajan taso saattaa olla jopa parempi, mutta pahoja loukkaantumisia tuo ei kestä.
  Turku on ykkössuosikki omissa papereissa, mutta iso kysymysmerkki on Robertin tervehtyminen. Käsittääkseni se vamma oli melko paha, eikä hänen fyysinen kunto ollut viime kaudellakaan mikään paras. Mutta jos hän on lähellä omaa tasoaan, on Turku suurin suosikki. Roostersia ei kuitenkaan kannata unohtaa.

 • nuoren jefuilijan äitinä rupesi tämä ”kehitysraha” asia oikein vaivaamaan joten piti tutkailla mitä liiton säännöt sanovat.
  kilpailusääntöjen sivulla 17 kertovassa kappaleessa ensimmäinen lause on ”Normaalin siirtoajan puitteissa pelaajasiirroissa noudatetaan tämän säännön määrittelemiä
  kehittämiskorvauksia, elleivät seurat toisin sovi.”
  Oleellista varmaan tuo ”elleivät seurat toisin sovi”. Toivottavasti kaikkien joukkueiden valtaapitävät ymmärtävät mitä tuo tarkoittaa ja siinä vaiheessa kun pelaaja haluaa vaihtaa joukkuetta, ovat myös avoimia keskustelulle vaihtamisen syystä ja tuon maksun perimättä jättämisestä. Nykypäivänä lasten vanhemmat ovat hanakoita haastamaan seuroja oikeuteen milloin mistäkin syystä ja soittamaan tarinansa iltapäivälehtiin. Toivottavasti tälläistä negatiivista julkisuutta ei jenkkifutikselle missään vaiheessa tule, vain sen takia että joku lapsi / nuori haluaa omasta halustaan (ilman värväystä) vaihtaa seuraa.

 • Kehitysraha ja sen harkinnallisuus on varmaan toimiva käytäntö kaikkialla muualla, paitsi pk-seudun joukkueiden välisissä siirtymissä. Asuinpaikkakunnan pysyvä muutos pitäisi olla pakottava syy seurojen keskinäiselle sopimiselle. Myös muissa lajeissa oleva alaikäräja kasvattajarahalle tulisi ottaa käyttöön jefussa. Kun alakouluikäinen muuttaa kaupunginosasta toiseen vastaa se samaa treeninäkökulmasta kuin siirtyminen toiselle paikkakunnalle. PK-seudulla seuravaihdot ovat aina tunnepitoisia tapahtumia kuten täälläkin olevista keskusteluista voi aistia.

 • Roostersin rosterin suurin haste on sen kapeus. Kun katsoo sisään/ulos vertailuja niin huomaa, että sisääntulleita on määrällisesti vähän verrattuna poistumaan ja suhdeluku ns. nimimiesten osaltakin pysyy samana. Poistuneiden mukana joukkueesta ei ole lähtenyt ainoastaan jaardeja ja taklauksia vaan myös esimerkkiä, kokemusta ja johtajuutta. Esim A. Sjöblom ei ollut vuodesta toiseen maajoukkueessa ainoastaan taklaamistaitojensa perusteella. Sarvelan näkyvää panosta ei korvata pelillisesti samantasoisella miehellä jne. Jos hyvin menee ja avainpaikkojen pelaajat pysyvät särkymättöminä, menee Roosters heittämällä pleijareihin ja jopa finaaliin. Koska väistämättä kolhuja on odotettavissa, haastavat leveämpien rosterien Trojans, Butchers ja jopa Crocodiles, hallitsevan dynastian tänä vuonna tosissaan. Veikkaan että kannu menee Turkuun. Sixtarit ja TAFT ovat statisteja tässä leikissä.

 • Yksi Suomen suosituimmista keskustelupalstoista löytyy Vauva-lehden nettisivuilta. Siellä lyödään faktaa ja vierasta sikaa pöytään kaikesta aina sexi-asennoita lasten kasvatusvinkkeihin. Äiskät ja Iskät avautuvat spontaanisti aiheesta kuin aiheesta ja on siellä keskusteluja lasten harrastusten hinnoistakin. Tämä kasvattajakorvauskeskustelu sai minut hetkeksi vilkaisemaan millä sivulla olenkaan.

  Kehitysraha on oikealla tasolla mutta siihen pitäisi viilata parempia ikäleikkureita. Se on aivan liian pieni hinta siitä uhrauksesta jonka vapaaehtoiset valmentajat omasta elämästään nuorelle ja seuralle antavat. Jääkiekossa kausimaksut lasketaan tuhansissa euroissa. Siellä ei kuitenkaan (edes Vauva-lehden palstoilla) ruikuteta näiden kahden erillisen kulukomponentin verrannollisuuksista.

 • @Roofaija
  Ihanko oikeasti ? Kausimaksu 400 euroa ? Ja viime kautena kaikki eivät edes maksaneet sitä 800 euroa. Oma junnuni ehti jo lopettamaan. Eli olen maksanut prkl 400 euroa viime kautena ylimääräistä? Entäpä ne edellisen kaudet maksut? Täytyy varmaan ton ukon kanssa lähteä sinne Velolle käymään kesällä antamassa tilinumeroa minne voitte palauttaa tuon erotuksen ?

 • Ei tietenkään kaikki maksaneet täyttä hintaa. Viime vuonna oli niin paljon kausi- ja jäsenmaksuista vapautettuja aikuispelaajia, että junnun hinnalla tavallaan kaksi miestä pääsi pelaamaan. Tämä on niinsanottu reverse-sponsoring model, jossa junnu rahoittaa kummipelaajan kulut. Nyt kun muutama kymmen ilmais-aikuispelaajaa on poistunut muonavahvuudesta, ei kummipelaajakäytäntö ole tarpeellinen.

  Ja sitten asiaan. Fiksusti toimivilla seuroilla junnut ovat oma tulosyksikkö jolla oma tili. Seuran jäsenmaksu on management fee joka tilitetään seuralle. Junnujen budjetti on vanhemmille läpinäkyvä ja kertoo selvästi minne raha menee. Jos näin ei menetellä, on periaatteessa mahdollista maksattaa isillä ja äideillä edustusjoukkueen kustannuksia.

 • Tota Roosterssin rosteria voi hillota maailman tappiin asti tulematta yhtään hullua hurskaammaksi. Parempi pika-analyysi olisi : Kuinka moni viime vuoden alottavista on myös rankattu/listattu Roosterssin alottavaksi tähän kauteen ? Kuinka moni alottava lopetti viime kauden päättyessä ? Meinaan vaan, että noista 31 ”poistuneesta” pelaajasta ei kaikki ollu alottavia. Ei lähellekään. Osa niistä oli 2nd stringereitä ja fringe -pelureita. Kaikki varmaan ihan kovia urheilijoita. Osa varmaan ihan oikeesti futareita …

 • @Menihermot: Lueppa sitä tekstiäni sieltä ylhäältä. Kaikissa juniorijoukkueissa ei ollut sama kausimaksut. Tarkoittaa siis sitä että kaudimaksu/joukkue riippui joukkueesta/ikäluokasta (=menoista). Aika loogista vai mitä?

  @Junnujani: Mun poika pelaa, mä kuljetan ja maksan. Mua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä Roostersin nettisivuilta löytyy tai ei löydy. Ota puhelin käteen ja soita joukkueenjohtajalle ja kysy hintoja jos epäilyttää.

  Edelleenkin totean että neljä viisi bussipelimatkaa kaudessa ja neljänä päivänä laadukasta ohjattua toimintaa jopa ammattivalmentajien vetämänä osittain 10-11 kk vuodessa. 400-500 euroa vuodesta on järkyttävän vähän.

 • Rostersin Vaahteramaljassa avauskokoonpanon pelaajista 10/22 on pois rosterista. Neljä hyökkäyksen ja kuusi puolustuksen pelaajaa. Jenkit kun mätsätään pois tuosta niin 8 avaavaa suomi-pelaajaa on poistunut eikä esim Iso-Arno ole tuossa luvussa mukana. Toi Tomperin tekemä sisään/ulos listaus on ihan hyvä pika-analyysi asiasta ja kertoo joukkueen todellisuudessa heikentyneen. Hyvä kokoonpano kukonpojilla on edelleen mutta ei erinomainen.

 • Kannattaa ottaa huomioon että kyseessä on Champions Leaguen rosteri. Vaahteraliigarosteriinhan voi ilmaantua vielä lisää pelaajia. Tai sitten ei.

  Muitten joukkueiden rosterianalyysiä odotellessa!

 • Roofaija.
  No loogista todellakin. Meilläkin muksut kuskataan treeneihin, kiltisti maksettiin toi 800 euroa. Ja sillä sai YHDEN bussimatkan Turkuun! . Mikähän olisi oikea instanssi käydä raportoimassa tästä huijauksesta ?

 • Aloituskokoonpanoanalyysi:
  Qb: Johnson->Hollingsworth. Täysin mahdoton sanoa mitään, mutta isot saappaat uudella kaverilla on täytettävissä.
  Rb: Samalla tasolla oletettavasti.
  Wr: Lievonen, Laitinen, Linnainmaa, Palikainen ->Lievonen, Linnanmaa, Palikainen, Miettinen. Viime kaudella punaisilla oli valtavasti rissuloukkaantumisia, Maljassa kentällä taisi olla pääasiassa puolustajia. Laitinen-Miettinen vaihto menee varmaan aika tasan, ei juuri muutosta.
  Ol: Kaasalainen, Kriivarinmäki, Toiminen, Lahti, Luoto. ->Kaasalainen pois. Tuleeko britti keskelle ja Lahti täkkeliksi? Tässä tulee takapakkia jonkin verran.
  Dl: Sarvi, Aitala, Vainio ja Kankaanpää. Neljästä maajoukkuemiehestä Vainio pois ja tilalle uusi eli Valasti. Aikalailla tasoissa mennään tässäkin.
  Lb: Sarvela, Salonen ja Äyräväinen-> Äyräväinen, Illetsecho ja? Itävallan kaveri on yksi Euroopan parhaita, joten parempi kuin Salonen, mutta kolmas paikka arvoitus, joten laitetaan tämäkin tasoihin.
  Db: Rantala, Ranta, Lievonen ja Clements->Bubik, Kuikka, Rontu ja Smith. Smith-Clements mahdoton sanoa, mutta tässäkin korvattava pelaaja oli erinomainen. Koska Kuikka oli merkitty db:ksi, veikkaan hänen pelaavan toista safetyä, pystyy varmasti olemaan parempi kuin toinen viime kauden aloittavista. Bubik on myös Euroopan parhaita ja täten parannus Rantalaan, edelleen mitään Pekalta pois ottamatta. Rontu on nimellisesti heikompi kuin Ranta, mutta pelillisesti saattaa olla samalla tasolla. Tämä on joko hieman parempi tai samalla tasolla kuin viime vuonna.
  Summaus: mun papereissa menee aivan tasoihin viime vuoden aloittavan miehistön kanssa. Kaikki riippuu pelinrakentajasta.

 • @Takaisin asiaan : Näin ton itsekin näkisin. Kukot tullee olemaan vähintaan about samalla tasolla kuin viime kesänä. Ja se on aika paljon se – sen verran suvereeneja ne menneellä kaudella kuitenkin oli. Ja yleensäkin, kyllähän Kukkojen tekemisen/voittamisen kulttuuri on saatu (taas) sille tasolle, että mitään karmeita romahduksia ei sallita ja päästetä (enää) tapahtumaan.

  Eli summa summarum : Ei nyt todellakaan kannatais olla huolissaan Roostersin rosterista. Muutaman muun VL -joukkueen rostereita tässä pitäisi huolestuneena ruotia …

 • Hyvä analyysi, odotellan muiden joukkueiden analyysejä

 • Analyysissä trojansin rosteri

  Qb: West->Johnson; Johnson ehjänä ollessaan on merkittävästi parempi kuin West.
  Rb: crawford -> stevens, tässä voi tulla taidollisesti pudotusta, mutta mikäli pysyy kentällä kokoajan niin on parempi kuin crawford viime vuonna.
  Wr: viime kaudella turussa taisi ehjänä koko kauden pysyä ainoastaan saloranta. Brown, mäkinen, mankki, lahti, olivat joko loukkaantumisten tai omien törttöilyiden takia pois suuren määrän pelejä. Tällä kaudella Saloranta-Mankki- Mäkinen- poston (merkattu myös rissuksi) sekä pinta. Edge: 2015
  Ol: Nurmi-kuuttila-koivikko-menczel- björkroth -> taitaa sama porukka jatkaa myös tällä kaudella. Lisäksi opiskelijamaajoukkueen rosterissa oli miehekkään kokoinen tammero, joten pitäisi olla myös syvyyttä linjassa.
  Dl: högström- jalonen- helenius – kotro-> samat nimet löytyvät rosterista myös tältä kaudelta. Ainut poistuja on koiviston kalle. Mutta en laskisi tätä suureksi tappioksi
  Lb: toivonen- koiranen- redin- raatikainen-vanhoja-> samat kuin viime kaudella lisättynä vanhojalla joka on merkattu lb/db. Jo ennestään vahva lb osasto on vahvistunut entisestään.
  Db: ullakonoja-suojanen- poston- kilickesen/reponen-> ullakonoja- suojanen- vennelä -poston + kilickesen ja reponen. Myös db osasto on vahventunut viime kaudesta.

  Näkisin, että ainoa osa-alue joka on saattanut heikentyä on rb osasto, mutta senkin näkee vasta kesällä.

 • Sarvelan ja Vanhaojan meriitit on se, että molemmat oli Jenkeissä pelaamatta ollenkaan. Tää on tätä suomijefun tasoa ja järkeä, että Jenkeissä käyneet on ihan vitun kovia pelaan ja ylivertaisia urheilijoita, vaikka oikeesti Suomessakin ko ukkoja parempia pelaajia ja urheilijoita ihan riittävästi. Maajoukkueeseen riittää meriitiksi tää sama paskanjauhanta eli pelannu Jenkeissä. Heräkkää ny jo oikeesti.

 • Porvoo, Crocot seuraavaksi kiitos. Hyvää analyysi taas.

 • Tällaisia tekstejä on oikeasti mukava lukea. Ja tällaista keskustelua tänne kaivataankin,
  eikä tuollaista lapsellista suoli24 p..aa mitä jotkut nimimerkit suoltavat joka paikkaan.
  Mielenkiinnolla odotan myös analyyseja jäljellä olevista joukkueista.

 • Arvioni Trojansin rosterista

  QB +
  West oli ihan kelpo pelinrakentaja, mutta hänen suurimmat puutteensa olivat improvisointikyvyn puuttuminen. Jos peli on menossa rikki, West ei pystynyt tekemään riittävän nopeita ratkaisuja, joilla vahingot olisi voitu minimoida, puhumattakaan siitä, että peli olisi saatu muutettua onnistuneeksi. Liian usein West odotteli muutaman sekunnin liian kauan kiinniottajien vapautumista ja päätyi lopulta pakenemaan sivurajasta ulos miinusjaardeille. Johnson tuntee suomalaisen jenkkifutiksen ja hänellä on kyky ajoittaa ratkaisunsa oikeisiin kohtiin. Kunnossa ollessaan Johnson pystyy itse pelastamaan pelit plusjaardeille. Se, missä kunnossa Johnson on, selviää kesällä. Mikäli toipuminen on onnistunut ja kunto kohdallaan, on tämä osasto selvästi parantunut viime kaudesta.

  RB +/-
  Rickey Stevensiä näkemättä on vaikea arvioida hänen tasoaan Crawfordiin verrattuna. Crawford on eittämättä yksi tehokkaimmista jenkkijuoksijoista, joita on viime vuosina Suomessa nähty. Miinuspuolella oli kiivas luonne, joka ajoittain aiheutti ongelmia kentällä. Pukukopista käsin on hankala tikittää joukkueelle jaardeja. Viime kaudella laitahyökkääjäosaston kärsiessä loukkaantumisista Crawfordin rooli oli merkittävä. Mikäli tällä kaudella rissut pysyvät kunnossa, helpottaa se Stevensiin kohdistuvia paineita, joten tämän osaston arvioisin olevan kutakuinkin viimevuotisella tasolla. Kotimaiset keskushyökkääjät ovat hyvää tasoa, joten pelkästään Stevensin varassa eivät maakuljetukset ole.

  WR+
  Kuten todettua, viime kaudella aloittavista laitahyökkääjistä lähes kaikki kärsivät jossain vaiheessa kautta loukkaantumisista ja Juuso Mäkinen oli toisesta ottelusta lähtien koko kauden kainalosauvojen varassa. Viime kauden kärkiryhmästä on poissa ainoastaan William Lahti ja Rodney Brown Jr., muut ovat terveitä ja lisää on tullut vielä Tommi Pinta ja Chris Postonkin on merkitty myös laitahyökkääjäksi. Tämä osasto on arvioni mukaan vahvistunut eniten viime kaudesta.

  OL+/-
  Hyökkäyksen linja on viimevuotisessa kokoonpanossaan, joten muutosta ei ole suuntaan eikä toiseen.

  DL +/-
  Puolustuksen linjassa tilanne on lähes sama. Kalle Koivisto näyttää lopettaneen, mutta muu porukka on pysynyt koossa. Säkkikone Kotro on vuoden kokeneempi, samoin iso mörkö Rickhard Helenius. Koiviston puuttuminen paikkautunee aika hyvin.

  LB+
  Tukimiesosastolla jatkaa vahva nelikko Toivonen-Koiranen-Redin-Raatikainen ja sitä vahvistaa vielä Esa Vanhoja. Viime kaudella tällä rintamalla oli joitakin pieniä loukkaantumisia, mutta reservin kasvaminen toimii vakuutuksena sitäkin vastaan.

  DB+
  Viime kaudella iso menetys oli Seikko Vennelän loukkaantuminen heti toisessa ottelussa ja vaikka pitkäaikaisen parivaljakon toinen osapuoli Ville-Valtteri Suojanen oli iskussa, pidettiin Trojansin takakenttää selkeästi joukkueen haavoittuvimpana osana. Loppukaudesta mukaan tullut Chris Poston oli täsmähankinta tarpeeseen. Tällä kaudella takamiesosasto on entisellään, mutta Vennelä on taas ruodussa. Reposen armeija on suoritettu ja toinen nuori kaveri Kilickesen on vuotta kokeneempi. Arvioisin takakentänkin hiukan vahvistuneen viime kaudesta.

  Valmennus
  Päävalmentaja Mikko Virolainen pyöritti viime kaudella yhtä liigan tehokkaimmista puolustuksista. Ei siis muutosta. Hyökkäyksen koordinaattori on vaihtunut Titolasta Johnsoniin, enkä RoJon meriittien valossa näkisi tälläkään osastolla ainakaan heikentymistä.

 • Kiitos taas hyvästä analyysistä, näitä on mukava lukea, ei niitä valitus juttuja.

 • Mitenkään puuttumatta siihen mikä joukkue menestyy milläkin keinoilla tulevalla kaudella ,niin henkilökohtaisesti eniten mielenkiintoa herättää Trojansin heittohyökkäyksen taso. Nyt olisi mahdollisuus tehdä nk. suuria tekoja ja pistää tilastoja uuteen uskoon. Saa nähdä miten käy. Paljon on kiinni Johnsonin kunnosta ja laitahyökkääjien sopeutumisesta totuttua pienempiin rooleihin. Mutta jos rulla lähtee pyörimään hyvin ja jokainen pelaa joukkueelle, niin loppu on suomalaista jefu-historiaa.

 • Optimistinen uho on mukavampaa kuin pessimistinen parjaus. Ei Trojans tule ylivoimainen olemaan enkä usko ennätyksiinkään muutoin kuin Top4 joukkueiden tasaisuuden osalta. Veikkaus kuitenkin 1. Trojans, 2. Butchers, 3. Roosters, 4. Crocot. Roostersin kohtalona europelien rasitukset. Butchers-veteraanit vetelevät viimeisen kautensa kuin viimeistä päivää ja saavat hopeisen palkkion luokkakokous-henkisestä kaudestaan. Roosters häviää Porvoolle välierässä ja joukkueen vieraspelaajat palaavat kauden jälkeen alkulähteilleen. Crocot jää neljänneksi. Troijan sota tuhoaa crocot välierässä mutta joukkue putoaa taas jaloilleen ja seuraavan kauden ostoslistaa rakennetaan taas ajoissa. Crocojen tarve vierastyövoimasta kasvaa kun Royals päättää hakea liigalisenssiä ja imuroi muutaman staran vihreäpaitaisilta rannikkokaupunkiinsa.

  Koska 2015 spekkaus on paketissa voisi aloittaa 8-joukkueiseksi kasvavan 2016 Vaahteraliigan arvioinnin. Yksi kauden 2015 liigajoukkueista ei jatka ylimmällä sarjatasolla.

 • Crocodiles pelaa Royalsia vastaan harjoituspelin toukokuulla, 9. päivä. Mielenkiintoinen tason tarkistus molemmille… Onkohan Crocojen muukalaislegioona jo tullut silloin paikalle kokonaisuudessaan?

 • Ei ole paikalla koko kesänä.Rokotiilit säästää tänä suvena ja menee täysin kotimaisin voimin.Quuppa ehkä tuodaan,mutta muut irtisanotaan heti kauden aluksi.

 • Mielenkiintoinen ottelu tulossa. En usko että kumpikaan joukkue ottaa tämän puhtaasti harjoitusmielessä. Hyvä tasonmittaus molemmille joukkueille. Vahvistusten osalta molemmat joukkueet suurinpiirtein samalla viivalla. Crocoilla maassa tuolloin QB, Royalssilla QB ja LB. Itse näkisin että Royalssille piirun verran tärkeämpi/hyödyllisempi setti kautta ajatellen. Hälyttävää olisi jos Crocot tämän häviäisi sillä kielisi se kotimaisen rungon tasosta jotain.

 • Ai millä lailla tärkeämpi Royalsille kuin Crocoille? Ehkä sillä tavalla, että tossa mittelössä crocojen alottavista pelaajista 5-6 paikalla… Royalsin off-season -raportissa mainittiin että taas jotain 100 11 vs 11 downia otettu. Onkohan crocoilla vielä yhtään kasassa? Ei varmaankaan.

 • Jos harkkapelejen tärkeydestä voi edes mitään sanoa, niin Royalsillahan on vielä kaksi ”pakollista” preseason peliä. Siinä mielessä ottelu on ehkä hyödyllisempi Crokoille. Royalsilla taas on jonkin verran rookie pelaajia jotka saa näistä arvokasta pelituntumaa ja mahdollisuuden lunastaa pelipaikan tosipeleihin.

  Uskon kuitenkin että tämä ottelu merkitsee joukkueille enemmän kuin mikä tahansa harkkapeli. Onhan kyse ”Pohjanmaan herruudesta”. Naamakirjaankin alle vuorokaudessa ilmoittautunut reilut 250 menijää (osa toki pelaajia). Voi pian olla, että ottelu pelataan täyteen ammutun katsomon edessä. Eiköhän pelaajatkin silloin syty ihan kunnon taistoon.

 • Kyseessä on helvetin paljo enemmän kuin pelkkä harjoitusottelu, jos Royals tämän vie niin Sepolle hommataan patsas keskelle Vaasaa.
  ensimmäistä kertaa lähes kolmeenkymmeneen vuoteen Vaasalaisilla on tunne, et Seinäjokiset voidaan tosissaan haastaa voitosta, tilaisuutta ei varmasti haluta jättää käyttämättä.
  varmasti crokopelaajienkin hierarkiassa tämä ajaa tärkeysjärjestyksessä monen runkosarjaottelun ohi.
  hienoa että tälläinen matsi saatiin järkättyä,

 • Tämä on sellainen matsi, jota kumpikaan ei suostu häviämään. Alottavia ei oteta kentältä ennen kuin peli on selvä johonkin suuntaa. Eiköhän Crocoillakin useampi vahvistus ole paikalla.

 • Crocoillahan on tuossa kohtaa vielä yli kuukausi sarjan avaukseen. Yleensä tuossa vaiheessa tulee vasta importteja Suomeen. Kyllä siinä mielessä peli on tärkeämpi Vaasalle. Ja jo uskottavuudenkin kannalta Vaasan pitää pystyä kilpailemaan Crocojen kanssa, jos liiga haaveita elätellään. Mutta kyllä tuo tuo kivaa lisä nostetta pohjanmaalle muutenkin, kun otteluissa alkaa olla enempi väkeä kun hesan peleissä koko kesänä. Jotakin Pohjanmaalla osataan tehdä oikeinkin.

 • ”Crocoillahan on tuossa kohtaa vielä yli kuukausi sarjan avaukseen. ”

  Vaahterapalaverin huhujen mukaan ei välttämättä. Kausi saattaa aikaistua syistä, jotka tulevat Velon suunnalta.

 • Kyllä toi peli kertoo joukkueiden Todellisista voimasuhteista eli joukkueen perustan, kotimaisen rungon vahvuuden. Jos Crocot ottaa kuokkaan niin se että maassa oli ainoastaan 4/10 ulkomaalaista, ei ole kelpo selitys millekkään muulle kuin sille, että seuran tukijalka on surkea. Mutta katsotaan ensin peli. Mikä tahansa seura (paitsi Indians 2013) pystyy rakentamaan menestyvän jenkkifutisjoukkueen Suomen korkeimmalle sarjatasolle palkkaamalla 10 ulkomaalaista taitopelipaikoille. Kilpailu käydään siitä, kenellä on paras varainhankintakoneisto. Toinen kilpailu on se kotimaisten pelaajien kasvattamisen kilpailu jota pitkälle katsovat seurat käyvät ilman pakottavaa välittömän menestyksen painetta.

 • Kyllä, peli on tärkeämpi Vaasalle siinä mielessä, että heidän sarja alkaa aikaisemmin. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että paineet ovat täysin Crocojen puolella. Kaikki muu paitsi voitto olisi floppi heille.

 • Nyt se sitten nähtiin. Roosters on heikko ja uusi QB heittää propelleja – sade ei ole syynä surkealle esitykselle. Tanskalaiset pelasi ilman jenkkejä yli puolet pelistä kun kääpiö-rb sai katsomokomennon. Trojans on varma mestari.

 • Hollingsworth oli todella yllättävän heikko ja varmuudella voidaan sanoa, että kun painetta tulee, ei Hollingsworth osaa luopua pallosta ajoissa. Nytkin Towers sai taklattua Hollingsworthin luvattoman usein isoille miinusjaardeille. QB:n juoksu-uhka oli myös mitätön. Kyllä tulee Rojoa ja Sheltonia ikävä ja sen huomasivat myös Crusadersin scoutit Vaahterajengien valmentajista puhumattakaan, jotka olivat erittäin hyvin edustettuina katsomossa. Kynät sauhusivat paperilla kun pelikuvioita analysoitiin. Roostersin puolustus tulee olemaan isossa vastuussa Ruotsissa, jos hyökkäys jatkaa näillä urilla.

 • Roostersin hyökkäys täysin Spearsin varassa. Uusista puolustajista Kuikka, Valasti ja Itävallan LB hyviä vahvistuksia. Minun rankingissa Roostersin sijaluku ropisi alaspäin reippaasti. Kuten Katsomosta nimmari kommentoi, QB Joshua ei osannut pelata ahdistettuna ja otti miinusjaardeja omaa huonouttaan.

  Nyt peli voitettiin, mutta vastustajan huonoudesta johtuen. Tanskalaisilla vain yksi jenkki (RB) joka kiukutteli itsensä katsomoon 2Q:lla. Lisäksi 3 muuta avaavaa mukaanlukien Se toinen avaava RB kokivat Velon kirouksen ja joutuvat telakalle kesken pelin. Ruotsalaiset kävelevät Roostersin yli seuraavassa pelissä.

  Roostersin otteista tuli mieleen kausi 2011 jolloin läpipaska QB johti kukonpojat jumbofinaaliin. En nyt vielä väitä Hollingsworthia vielä läpipaskaksi, mutta tänään hän pelasi huonommin kuin edeltäjänsä eikä vakuuttanut millään QB:n osaamisalueella -, hitaat jalat, surkea käsi ja epävarma pää…

 • Ehkä nyt ei ekan pelin perusteella ohjata tuomita Roostersia. Se sade oli aivan älytön. Oli näköjään Aitala, Sarvi ja Kankaanpää vielä siviilit päällä, samoin kun Markus Lievonen. Eikä tuo nyt ihan Spearsin varassa ole. Linnainmaa yli 100 jaardia ja joku 60 jaardia ja td jäi kentälle täysin turhan rankun muodossa.

  Mutta pidän edelleen Trojansia isoimpaan suosikkina.

 • Tarkastihan tuo Hollingi heitti, mutta Linnainmaan lisäksi ei muilla pysynyt pallot kiinniottaessa näpeissä. Tuo näytti sitten johtavan siihen, ettei kovin tiukkaan rakoon edes halunnut heittää palloa, kun niistä tulee helposti tippejä ja intereitä. Toki olisi voinut pocketista ulospäästyään kiltimmin heittää palloa yli rajojen, mutta minusta silti ihan lupaava esitys. Todellisen tason näkee sitten kun on vähän kuivempaa – tai edes lämpimämpää.

 • @oikealaitapuolustaja, heitti tarkasti kenelle? Ei taidettu katsoa samaa peliä. Ne heitot oli täysin luokattomia ja osoitteettomia ja ihan kaikkea ei voi laittaa kelinkään piikkiin. Tulee pitkiä päiviä Ruotsalaisia ja Vaahteran kärkijengejä vastaan.

 • Totta tuo Joshin yllättävän huono debyytti. Jos ei olisi ennakkoon tiennyt kummalla joukkueella on amerikkalainen QB ei sitä olisi pelaamista seuraamallakaan tunnistanut.. Kyllä Rojo osasi palloa heittää märkänäkin, suoraan ja lujaa. Hollinsgsworth heittää kaaripalloja jotka helppoja kiinnniotettavia puolustukselle.

 • OMG. This is not good at all. Vaihtoon ja äkkiä.

 • @Observer: Ei kannata uskoa kaikkea mitä täällä kommenteissa lukee. ; )

 • @Tirapaasi, Kommentit täällä kuvaavat mielestäni hyvin kentällä nähtyä. Joshua Hollingsworth pelasi huonon pelin ja varmaan myös punaisten lasien läpi katsottuna hyvältä ei näyttänyt. Tilastoja selaamalla totuus ei paljastu. Rojoa tuli ikävä.

 • @Katsoja, Roosters muuten voitti tuon pelin. Vai katsoitko jotain muuta peliä ? Ja jos on Rojoa ikävä niin mene Turkuun !

  Eilen Kukot kaato Tornit ja tänään Suomi peittoaa Tanskan. Hyvä Leijonat !

 • @Katsoja: Punaiset lasit oli sateesta ihan huurussa. : )

  Tilastot kertoo kyl aika paljon. 10 onnistuneella syötöllä 24:stä 223 jaardia. (Epäonnistuneistakin puolet oli rissujen kiinni otettavissa.) 2011 tilastoista selvii myös ettei silloinen QB pelaamissaan otteluissa saanut rissuineen syötöillä kasaan 200 jaardia. Ja sen kesän sateisessa pelissa Wolverinesia vastaan saivat kasaan 10 onnistuneella 24:stä vain 64 jaardia, ennen kuin N Sandhu astui puikkoihin.

  Ja kyllähän toi jatkuva sade vaikutti selvästi molempien peliin. Sen näki jo tanskalaisten monista epäonnistuneista aloitus syötöistä.

  Josh Hollingsworth ei ole Robert Johnson, mut ei 2011 kuuppakaan. Kesä näyttää mikä mies Josh lopulta on.

 • Niin ensimmäinen maali, laiton mies alakentällä. Eli 70y heittoista poes.

 • Ei muuten ollut. Kannattaa opetella sääntöjä, lajin seuraaminen on huomattavasti mukavampaa sen jälkeen.

 • Muutamia observaatioita Roostersin pelistä:

  1. Tanskan joukkue oli sysipaska
  2. Roostersilla oli vain 31-32 pelaajaa pukeissa jos oikein laskin. Sivurajalla ainakin Aitala, Sarvi, Kankaanpää eli 3/4 oletetusta aloittavasta D-linja pelaajasta. Tämän takia Kriivarinmäki oli siirretty puolustuksen puolelle. Jossa ei kyllä valitettavasti pärjännyt ainakaan heittorushia tehtäessä.
  3. Ainut rissujen kuvio mikä tuotti tulosta oli sisemmän rissun seam keskelle kenttää. Kohteena 90% Linnainmaa.
  4. Kun peli hajoaa Hollingsworthin katse ei pysy yläkentällä. Ei muodosta myöskään itsessään juoksu- uhkaa.
  5.Taylor edelleen hyvä. Tosin en tajua miksi peluuttivat enää pelin lopussa kun mies oli selvästi rikki.

 • Kun se kerran lehdessä lukee niin sitten se on niin. Ainoastaan kolme huutomerkkiä puuttuvat otsikosta.

  ”Jaycen Spears huikea suoritus”

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/284140-jaycen-spears-huikea-suoritus-roosters-nujersi-tanskan-towersin-13-0

 • Lehti on oikeassa, Spears oli kentän paras pelaaja. Mutta Roostersin molemmat maalit syntyivät vastustajan möhläyksistä. Matsin ekassa downissa tanskan takakentänpojat taklaavat ohitse ja hämmentynyt Roosters-rissu kipittää pallon maaliin. Vielä hölmistyneempi oli Roostersin linjapuolustaja jolle heitettiin pallo suoraan mahaan ja kaveri työnsivät sitten juoksuun. Sadekeli rajoitti varmaan kaikkien toimintaa mutta kyllä Roosters on haasteiden edessä Vaahteraliigassa – kolmen kullan takuumies R. Johnson on nyt kilpailijan leivissä.

 • Kyllä on vielä paljon tekemistä jos meinaa roosters viime kauden menestystä tavoitella. Paljon pitää tapahtua kehitystä parissa viikossa jos meinaavat ruotsin pojat voittaa. Uskon myös, että pärjätäkseen Vaahteraliigassa tarvitsee esitysten parantua. Trojansin hyökkäyksen tahdissa ei ainakaan tällä esityksellä pärjätä.

 • http://www.sajl.fi/?x167512=3738075
  varaslähtö liigaan.

 • Noinhan tuo Jone varmaankin on, että kaikki Roosters onnistumiset johtuu pelkästään vastustajien mokista. Hienoa että noita mokia on viimevuosina riittänyt.

 • Onpa Tiirapaasi taas herkkänä kun Roostersia arvostellaan. Luepa Jonen kommentti uudestaan. Kaksi Roostersin maalia syntyi Jonen mielestä vastustajan virheiden takia niin sinä ihan vähän liioittelet ja olkinukkeilet oikein olan takaa… V1ttu miten pa5kaa argumentointia…

 • Argumentoinnin asiantuntija iskee lopussa luun kurkkuun hienostuneella kiroilulla. Vakuuttavaa työtä. Osoittamalla toisen argumentin epäkohdat ja jättämällä peeloilun sikseen saat varmasti aikaan parempaa jälkeä.

 • @tirapaasi, anteeksi kamalasti jos osuin johonkin arkaan paikkaan arvostellessani Roostersin kauden 2015 ensimmäistä matsia ja viittasin kolmen kullan takuumieheen, Robert Johnsoniin. Tirapaasi, voi nukkua yösi levollisesti, mina, eikä kukaan muukaan voi kommenteillaan takautuvasti nollata kolmen vuoden menestysputkea, jonka Roosters on ansaitusti itselleen saavuttanut.

  Minun ja muidenkn kommentit kuitenkin kyseenalaistavat menestyksen jatkumisen. Sen verran pehmeän esityksen Roosters suortti läpimärällä Velolla lauantaina. Uusi pelinrakentaja Joshua Hollingsworth ei vakuuttanut minua eikä varmasti ketään peliä seurannutta. Hollingsworthin johtama hyökkäys ei pelin ensimmäistä downia lukuunottamatta saanut palloa maaliin kertaakaan, vaikka vastassa oli käytännössä ilman importteja pelaava euro-joukkue. Hollingsworthia tullaan jatkossakin vertaamaan Robert Johnsoniin, koska Johnson on ollut Roostersin menestyksen takuumies kolmen viimeisen kauden aikana. RoJo osasi heittää, terveenä käyttää jalkojaan ja ennen kaikkea lukea puolustajia erinomaisesti. Tiukan paikan tullen RoJo osasi purkaa taklauksia tai päästä eroon pallosta vaarattomasti. Roostersin uusi pelinrakentaja ei osoittanut millään näillä RoJon vahvusalueilla onnistumisia ja se ennakoi ongelmia joukkueelle. Roostersin hyökkäyspelote oli lauantaina lähes yksinomaan Jaycen Spearsin jalkojen ja käsien varassa.

  Kauden ensimmäinen peli pelattiin katkeamattomassa sateessa. Velo otti veronsa ja kolme tanskalaista loukkaantui pelin aikana ja poistuivat kentältä ennen päätöstä. Myös Joukkkueen ainoa jenkki poistui kentältä tuomarien ulosajamana jo toisella neljänneksellä. Sateen ja heikon vastustajan johdosta Roostersin todellinen iskukyky jäi näkemättä kun heilläkin boksissa lorvi useampikin avaava pelaaja siviileissä.

  Päätän tämän raportin samaan lauseeseen kuin edellisenikin: Roosters on haasteiden edessä Vaahteraliigassa – kolmen kullan takuumies R. Johnson on nyt kilpailijan leivissä.

 • Jos Rojo on 100% pelikuntoinen, niin Trojansilla on kaikki mahdollisuudet voittaa mestaruus kaudella 2015.

 • En ole matsia nähnyt, mutta aika paljon epäilyjä täällä esitetään roosterssin pärjäämistä ja materiaalia kohtaan, vaikka:
  A. Roosters voitti ottelun aika selvästi
  B. Vastassa oli kuitenkin Tanskan mestari

 • Jos lukemat olisi ollut 43-0 tai edes 28-0 niin olisi voitu puhua selvästi voittamisella. Nyt tuomareiden oman provokaation johdosta se jenkki pistettiin pihalle ja kun tuon parempaan ei pystytä niin ei tossa kyllä kannata vielä IFAF eikä vaahteraliigan mestaruuslippiksiä tilailla.

 • Bellus Roosters ei voittanut läheskään selvästi, vastassa oli tosiaan Tanskan mestari ilman vahvistuksia. Tanskassa on käynyt useampikin Suomalainen pelaaja vahvistuksena, joten maan taso nyt ei ihan huikea ole.
  Olin katsomassa ottelun mitään muuta ei jäänyt käteen kuin sinapin tahrat. Otelu oli todella mitään sanomaton ja maalit, kuten yllä jo on mainittu, tulivat virheistä. Tanskalaisillakin oli yksi vastaava paikka jossa heitto jäi taakse sen verran että hidasti rissua niin paljon että safety ehti taklaamaan. Tuomarit sääti ja muisteli sääntöjä ikävästi, välillä kesti todella kauan keksiä mitäs sitten tehtäisiin… Myöskin ulosajo katsomoon näytti aika turhalle, kaksi henkilökohtaista samasta yrityksestä on pikkasen liikaa varsinkin kun mitään suurta nyt ei tapahtunut.
  Omaan silmään Taylor näytti hitaammalle kun viime syksynä, toki liukas kenttä hidasti varmaankin. Itsekin ihmettelin Taylorin käyttöä pienen loukkaantumisen jälkeen. Roosterssin juoksu keskelle ei toiminut uusi QB ei pääse pallosta eroon millään.
  Kaikki tuo varmasti vielä korjaantuu kunhan pääsevät vauhtiin. Näistä alkukankeuksista pääseen eroon vaan pelaamalla ja Roosters saa edun ensimmäiseen peliin Turkua vastaan kun ovat saanet jo ainakin kaksi europeliä ja yhden liiga pelin alle ja Turku on vasta käynnistämässä kauttaan.
  Kiinnostava kesä on tulossa kun moni vahvistunut ja Roosters on uusiutumistilassa.
  Ja vielä teille herkille, kyllä parempi voitti.
  PS. osaako joku sano miten noi vaihtosäännöt menee saako rissu tulla kentälle vielä kun hudle on hajonnut? Pisti silmään kun Palikainen näin toimi ja hyppäs sivusta sisään viime hetkillä ennen downin alkua.

 • Mielestäni kyllä 13 pisteen marginaalilla voittaminen on aika selvä voitto. Etenkin kun ottaa huomioon, ettei Towers saanut pisteitä taululle ”kahtakaan” tai päässyt edes 17 jaardia lähemmäs Roostersin maalialuetta.

 • @Jone ja muut: Pisteet syntyvät yleensä vastustajan mokasta, esim.puolustaja on väärin asemoitunut, valmentaja on kutsunut väärän puolustuskuvion, puolustaja taklaa ohi, pelinrakentaja heittää syötönkatkon jne. On pelaajien vähättelyä jättää hyvät suoritukset noteeraamatta vedoten vastustajan mokaan, on sitten kyseessä mikä joukkue tai pelaaja tahansa.
  Antti Miettinen juoksi kuvionsa hyvin ja otti Hollingsworthin syötön kiinni ja kuljetti sen maaliin. Hyvä suoritus molemmilta, vaikka tanskalaiset mokailivatkin.
  Roope Lindfors otti syötönkatkon ja kuljetti maaliin. Hyvä suoritus vaikka tanskalaiset mokailivatkin.

  Ja itse olen ymmärtänyt nämä keskustelu- ja kommentointi palstat niin, että kaikkia kommenteja saa kritisoida vaikka sattuisikin olemaan Roostersin kannattaja. Jos olen väärässä, niin Tuomo varmaankin poistaa mun asiattomat kommentit. : ) (Pitänee lisäillä noita hymiöitä, ettei kukaan pelkää mun purskahtavan itkuun taimenettävän yöuniani Roostersin mollaamisesta.)

  Ja mitä tulee noihin mestaruusspekulaatioihin, niin Trojans on tällähetkellä munkin ykkösehdokas. R Johnson ja maajoukkue laiturit on vaikeat pysäyttää. Samaten puolustus on pysynyt hyvin kasassa.

  Onko sitten ikävä R Johnsonia Roosters-paitaan? On.

  Mutta kannattaa muistaa että viime kaudella Roosters voitti Turun Yläkentällä, Porvoon pleijareissa ja Turun Vaahteramaljassa ilman Rojoa. Kotikatsomoissa ei kannata aliarvioida Roosters valmennusta. Tuskinpa vastustajatkaan niin tekevät.

 • Saa tulla kentälle, kunhan tulee vähintään yhdeksän jaardia omalta sivurajalta sisäänpäin kentälle (riittää kun käy, sen jälkeen voi palata lähemmäs sivurajaa omalle paikalle).

 • @Katselija: Mietin tota Palikaisen juttua itsekin. Arvaukseni on että kentällä oli vain kymmenen pelaajaa ja Roosters oli just saanut pallon, eli kyseessä ei ollut väärä pelaajavaihto. Ja ilmeisesti tuomarit katsoi että Palikainen ehti olla tarpeeks pitkään liikkumatta, eli ei ollut väärä aloituskaan. Mutta tää on vain arvailua.

 • @Kalle. Saako tuon 9 jaardia mittauttaa? Tuleeko ketjujengi paikalle?:)

 • Oikein merkityllä kentällä numeroiden yläreuna on yhdeksän jaardia. Jos kotijoukkue ei ole merkinnyt kenttää oikein, joutuu erotuomari tulkitsemaan, missä suurin piirtein raja menee.

 • ”…Roope Lindfors otti syötönkatkon…” Joo-o, faktisesti noin kävi. Otti-sana on tietysti vähän liiottelua, itse sanoisin että Linfors sai syötönkatkon. Lopputulema kuitenkin sama ja harvinainen linamiehen TD tilastoihin. Naapurin QB tömäytti pallon suoraan paikallaan olevan linjamiehen vatsaan. Roopelle kunnia siitä, että pallo jäi hyppysiin ja muille puolustajille hyvistä blokeista. Roostersin parhaat pelaajat olivat: Spears, Illechko ja Kuikka. Voitto ei ollut missään nimessä selvä, kuten joku tuolla mölisee. Yhdyn kaikkiin jotka haukkuvat R:n QB:n heittoja. Ei osannut heittää märkää palloa yhtään ja teki kummallisia kumartumisia ahdistettuna. Olen iloinen että suomalainen joukkue voitti.

 • Ehkä vähän turhan paljon polemiikkia yhdestä matsista, joka sekin oli voitettu. Väärin voitettu vai miten se meni? Eiköhän anneta Roostersin pelata vielä Crusaders-matsi, ennen kuin annetaan lopullinen tuomio. Tai jos tulee voitto, niin lopullisen tuomion osalta täytyy odotella lisää.

 • Katselijalla pettämätön logiikka. Suomalaispelaajia ollut Tanskassa vahvistuksina -> Tanskan mestari on huono joukkue. Muutenkin ihanan positiivinen asenne elämässä. Tsemppiä 69ersin kauteen!

 • @katselija: Se ulosajohan oli suhteellisen selkeä. Tilanteessahan taisi olla 4 rangaistusta.
  Roostersille syötönvastaanoton häirintä, ja jälkitilanteessa sitten tuli henkilökohtainen sekä epäurheilijamainen käytös, toisen epäurheilijamaisen jota seurasi ulosajo taisi ottaa vasta paljon myöhemmin toisella sivurajalla.

 • Nämä epäurheilijamaiset käytösrangaistukset taitaa olla varsinaisia suomalaistuomareiden lempilapsia. Neidit raitapaidoissa kun ovat päässeet kotoa nyrkin ja hellan välistä kirmaamaan kentille ja kerrankin näyttämänä kuka käskee ja mitä niin sen saa sitten pelaajat ja valmentajat tuntea nahoissaan. Vastahan suomalaistuomasi hölmöili samanlaisella neiteilyllä EM-kisojen loppuottelussa voiton Saksalle. Ruotsissa on paljon ammattimaisempi taso tuomareilla.

 • @Huhhuh: En ala pelaajia, valmentajia, tuomareita tai edes pallopoikia jne puolustelemaan. Mutta joskus kannattaa ottaa se sääntökirja esille ja tarkastaa sieltä asioita mitkä on kiellettyjä ja mitkä sallittuja. Sieltä löytyy aika kattavasti tietoa asioista.
  Jos lukeminen ja ymmärtäminen on vaikeaa, aina voi kysyä vierustoverilta apua niiden kirjainten kanssa.
  Olet varmaan myös tietoinen erinäisistä linjanvedoista mitä sarjoissa tehdään, ja mihin aisoihin joukkueet haluavat tuomareiden kiinnittävän enemmän huomiota sekä puuttuvan niihin.

 • @Huhhuh: Päätuomari ei ollut Suomesta. Ja päätuomari heitti ainakin toisen liinan epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

  Noita tanskalaisten mokia voi katsoa: http://www.hudl.com/team/83510/highlights/100531817

 • ”Olet varmaan myös tietoinen erinäisistä linjanvedoista mitä sarjoissa tehdään, ja mihin aisoihin joukkueet haluavat tuomareiden kiinnittävän enemmän huomiota sekä puuttuvan niihin.”

  Aijaa ja minä kun tyhmänä luulin että jenkkifutiksessa olisi säännöt minkä mukaan mennään eikä sen perusteella mitä palavereissa erikseen seurojen kanssa sovitaan. Mutta ihan miten vaan.

 • joo aivan loistava idea, aletaan tuomaroimaan tasan niin kuin sääntökirja ja jätetään linjavedot yms. Kokonaan pois.
  varusteet olis eka juttu josta olis hyvä aloittaa, lonkka ja häntäluusuojat kaikille tai ei kentälle ole asiaa.

 • Mitä sä oikein mussutat, meinaatko tosiaan että kaikilla on sitten kivempi pelata kun pelaillaan miten sattuu ja millä varusteilla sattuu. Tuomareitten ja kapteenien kesken arvotaan onnenpyörällä pelipäivän varusteet? Linjoja vaan vedellään ja sitten ihmetellään kun lippuja lentelee millon mistäkin vaikka edellisenä päivänä ei tullut. Oletko tyhmä, tosityhmä vai Roostersilainen?

 • Crusaders vie miten haluaa, peli on kai 28-0 ja tokaa neljännestä mennään…Ruotsalaiset on vienyt jokaisen hyökkäyksen pohjiin asti. Hollingsworth on edelleen epävarman oloinen ja kun saa pallon kiinniotettavaan paikkaa pudottaa rissut palloja.

 • Huomioita ensinmäisestä puoliajasta.

  – Ruotsalaiset PALJON isompia, Carlstadin Oline jyrää ROOn Dlinen ja juoksee yli. Carlstadin rissut ovat PITKIÄ eikä ROOn 175cm pitkistä cornereista ole vastusta heille.

  -Josh Hollingsworth(mikälie), Kaveri on lihavampi kuin ROOn koko Oline, ei luo minkäänlaista juoksu-uhkaa (toisinkun Carlstadin QB, joka pitkä, iso, atleettinen). Joshin heitot usein liian pitkiä tai taakse. Lähettäkää kaveri kotiin.

  -ROOn rissut, todella pieniä, ei mitää jakoa Carlstadin isoja cornereita vastaan.

  -Spears pkerää edes jonkinlaisia jaardeja yksinään roostersille.

  On ikävä huomata miten Roostersin peli on mennyt taaksepäin viimevuodesta. Dline selvästi kaipaa Aitalaa, nyt ei minkäänlaista painetta QBlle. Lisäksi Roo kaipaa kolmannen kunnon LB, nyt pelattu kahdella LB ja 5 DB. Näkyy selvästi että 31 pelaajaa lähteny joukkueesta ja 9 puolustuksen alottavista. Tällä pärjää vaahteraliigassa, mutta ei kyllä voita Turkua.

 • 35-0 puoliaika…jaardit jotain 350-60…ei hyvältä näytä.

 • Juuri tuollaista odotinkin edellisen pelin perusteella. Spearsin varassa eteneminen ja turisti-QB. Ei taida yltää edes Vaahteramaljaan Trojansin seuraksi.

 • Crusaders – Roosters 42-7 (35-0)

 • No ei olla nähty yhtään Trojansin peliä. Aika vaikea arvioida voimasuhteita ja onhan Liigassa muitakin Porvoo, Sjoki

 • Eipä jäännyt jåssiteltavaa. Moni taitaa jo lisätä ens kesän toivelistalle grillatun kukonpojan.

  Toivottavasti Kimi Linnainmaa ei loukkaantunut pahasti.

 • Roostersin taso nähty,
  hädin tuskin piti Royalsin aisoissa ja Butchers on suomalaisen QB:nsa tasoinen. Trojans on ylivoimainen

 • Ei ole nähty yhtään peliä Trojansilta, vaikea arvioida kyseisen joukkueen tasoa. Roosters on nähty eikä näytä kovin hyvältä. Roosters vs. Crocodiles kertoo aika varmasti aika hyvin kuinka syvällä Roosters ui.

 • Kyllähän tuo todella pahalta näytti. Voi toki olla, että Crusaders on kova, mutta silti…
  No nyt varmaan saadaan sitä kaivattua dynastian vaihtoa. Ja tämä siis Roosters-fanilta.

 • Niin no … Karlstadilla on Ruotsin mestaruuksissa päällä viiden vuoden putki eli ei kukot todellakaan huonolle joukkueelle hävinneet. Olisko Roosters hävinnyt noin pahasti tai edes ollenkaan viime kesän rosterilla (ala Rojo & Co.) ? Sitä voi vain arvuutella …

  Nähdyn perusteella lienee kuitenkin selvää, että alkavaan liigakauteen Roosters ei lähde minkäänlaisena ennakkosuosikkina. On ne niin paljon ja selkeesti ottaneet takapakkia. Ja onko QB Hollingworth huti jo nyt, ennen ensimmäistäkään liigapeliä ? Trojans, Crokot, Porvoo ja nyttemmin jopa TAFT appalakki-QB :nsa kanssa ovat kaikki vuorollaan valmiina kynimään kukon. Voi olla, että Iso Paha kyykkää tulevaan kesään vielä todella pahasti. Niin pahasti, että höyhenet vain pöllyää …

 • Kyllä tänä vuonna Roosters on sitä leipää mitä vaahterassa syödään. Jos ei QB vaihdu niin tulee jäämään sijalle 4-5!

 • Kyllä Juha Hakala, sinun on tehtävä Se päätös.

 • En vielä painaisi paniikkinappulaa. Roon QB on vasta pelannut kaksi kovatasoista europeliä, ihan eri juttu pelata vaahteraliigaa missä vastustajat eivät ole samantasoisia. Laittaisin enemmän vastuuta loppujoukkueen suuntaan, kuin pelkästään kuupan niskaan. Ei se lähelläkään huonoimmasta päästä ole jenkkiviskareita, ei huippukaan, mutta varmasti pystyy voittamaan otteluita.

 • Roostersin linjat näyttivät jäävän jyrän alle molempiin suuntiin. Jos voitat linjassa, voitat yleensä pelit. Carlstadin QB on kehittynyt vuosi vuodelta ja jo viime vuoden maaottelussa oli ratkaiseva voiton avain Ruotsille. Tuolla fysiikalla ainesta hänellä olisi vaikka mihin ja käsikin näytti toimivan voimalla ja tarkasti. Carlstadin mestaruus ei yhtään yllättäisi.

 • Se Hollingworth ei tainnu pelata puolustuksessa mikä päästi 35 pistettä ekalla puoliskolla omiin. Kannattaisi varmaan sitäkin osastoa vähän tutkia

 • Turha varmaan odottaa roostersin sivuille raporttia matsista kun ottivat kuokkaan.

 • 1. Turku
  Roo on näyttänyt olevansa heikompi tällä kaudella, Turku taas vahvistunut ainakin paperilla.
  2. Roosters
  Vielä pysyy Roo 2. sen verran vaikeata oli seinäjoella juoksun pysäyttäminen. QB on tosin todella suuri kysymysmerkki.
  3. Seinäjoki
  Qb vaikuttaa onnistuneelta hankinnalta.
  4. Butchers
  one more year
  5. taft.
  taftin kuuppa voi yksinään nostaa vantaan jopa pleijareihin.
  6. 69ers
  Hiljasta on ollut.

 • Miksi ne muutamat suuret tähdet ei pelanneet europeleissä?
  Onko siellä jotain loukkaantumisia vai onko kyse jostain rahajutuista?
  Onko jo tietoa Linnainmaan tilanteesta, tuleeko kuntoon ennen kauden alkua, näytti aika pahalle livestremissä..

 • Vielä on näköjään uskoa Roostersin mahdollisuuksiin. Käytännössä joukkue voi olla n. 1-2 sijaa parempi kuin QB on oman kategoriansa rankingissa. Joshua Hollingsworth ei vaan ole edes liigatasolla peilattuna hyvä pelinrakentaja antamiensa näyttöjen perusteella. Rankkaisin hänet jopa Cedricin alapuolelle. Nykyisten tietojen ja osin vähästen näyttöjen valossa Vaahteraligan virallinen QB-ranking on seuraava:

  1. Trojans
  2. Crocodiles
  3. 69ers
  4. Roosters
  5. Butchers

  Taftin QB-sijoittuu tuonne jonnekin ennalta-arvaamattomaan paikkaan joten turha häntä vielä listalle laittaa. Nykyisellään Roostersilla tulee olemaan todella suuria vaikeuksia päästä loppuotteluun nykymateriaalillaan.

 • Siis NFL draftin 2014 sijalla 24. ollut pelinrakentaja jää ennakkoarvioissa listalta ulos? Jason Thomasin ja Miro Kadmiryn taakse? Ei hyvää päivää. Ymmärrän, että on asennetta toisia joukkueita kohtaan, mutta eihän tässä nyt näin puupäitä voida olla.

  Eiköhän se ole niin että ennakkoarvioissa TAFT:n QB on aivan omassa kastissaan sijalla 1 ja muut perässä. Kauden jälkeen voidaan sitten toteutumaa tarkastella erikseen.

 • Ei ole tainnut RankingKunkku sen verran lajia seurata että tietäisi Cedric Johnsonin olevan Sixtarien QB. Cedric on moninkertainen suomenmestari. Tossa rankingissa on selvästi sanottu, että rankattuna vain ne QB:t joiden peliesitys on täällä nähty. Minä luen niiin että Taftin QB rankataan kun on palloa ensi Suomessa heittänyt.

  Ihmeellisiä tunteenpurkauksia täällä näin kauden kynnyksellä asiallisistakin avauksista.

 • 69ers QB on muuten Cedric Johnson.

 • jäikö Roostersin media-osasto Ruotsin puolelle, ei taida edes tulosta löytyä sivuilta, saati raportti.

 • Löytyy tulos, tilastot ja valokuviakin nettisivuilta, Facebookista ja Twitteristä. Ok, ei perinteistä nettisivu uutista mutta alle minuutin etsimisellä nuo kaikki löytyy nettisivujen alta.

 • Vaikka on kaiken maailman somet niin kunnon journalismi on se mitä itse kaipaan.

 • Samaa mieltä Kriittisen fanin kanssa. Journalismia sitä kaivataan.
  Kiitos

 • Kumma, että samalla tavalla tappio katkaisi SAJL:n innon kirjoittaa muuta kun tulos.

  Taitaa se kuuluisa projekti olla päättynyt ja puuhamiehet kadonneet. Toivottavasti ei joka tapauksessa. Laji tarvitsee seuroja jotka panostaa muuhunkin kuin vain edustusjoukkueen menestymiseen

 • rosoters perii kuulemma ulko puolisilta media firmoilta rahaa siitä että pääsevät matsiin. pitää maksaa lippu niin sen takkia se joukkoe ei näy kun niitten omillasivuilla. tyhmää touhuilua !

 • Eikö siis peliä pääse seuraamaan ilman pääsylippua? Perin kummallista touhua!

 • sä meinaat että mertarantakin ostelee lipun kun käy selostamassa lätkäskaboja tai joku hesariin kirjottaja? ei mikään ihme ole sitten jos kerran jenkkifudis ei näy missään jos toimittajat pidetään porttien ulkopuolella . roosterssin media passi on ainoa mikä kuulemma käy roosterssin matseihin muut joutuu maksaa sitten lipun

 • nyt on taas kovan luokan panettelua.

 • Näköjään samat tyypit keksivät lisää valheita. Pikaisesti tsekkatuna kuvia löytyy ainakin FSC MEDIA:lta ja Helsingin Uutisista jutun kera + useamman kuvaajan ottamina Roosters facebook sivuilla.

 • Olisikohan joku reppana jäänyt porttien ulkopuolelle kun ei ole muistanut accreditoitua? Perusasioita ja ehkä seuraavalla kerralla sitten muistaa?

 • Nyt kun saataisi vielä itsensä Roostersin sivuille uutinen IFAF peleistä. Kummastakaan ei ole mitään. Towersin pelistä pelkkä ennakko.