Gridironissa tehdään teknistä kevätsiivousta

Tuomo Tomperi 4.4.2015 10:56 6 kommenttia

Gridironin tekninen ylläpito on jäänyt talven mittaan hieman hunningolle. Nyt suoritettavat toimenpiteet saattavat aiheuttaa pieniä teknisiä ongelmia eri puolella sivustoa.

Jos havaiset teknisiä ongelmia asioissa, jotka ovat aikaisemmin toimineet, ovat ne todennäköisesti syntyneet nyt toteutettavien toimenpiteiden sivutuotteina. Bugiraportteja pyydetään kommenteiksi tähän artikkeliin.

Kommentoi

 • Joukkueiden web-vastaavat huomio! Olen rakentanut Gridironiin yksinkertaisen rajapinnan, jonka avulla on mahdollista hakea tietoa joukkueista esimerkiksi matsiennakkoa varten. Rajapintaan syötetään haluttu joukkue, kausi ja ajankohta, jota vanhempaa tietoa halutaan kerätä. Rajapinta palauttaa perustietojen lisäksi kysytyn joukkueen logon, recordin ja viimeisimmän ottelun.

  Esimerkki: https://www.gridiron.fi/api/?team=butchers&season=2014&upto=2014-07-21

  Tämän datan avulla voidaan luoda helposti vaikkapa seuraavanlainen palikka: https://www.gridiron.fi/hax/team-api-example.php Näin ollen esimerkiksi matsiennakon yhteyteen saadaan automaattisesti tietoa tulevasta vastustajasta.

  99% lukijoilta tämä juttu menee varmaan vähän yli, mutten keksinyt parempaakaan paikkaa jakaa tietoa :S Verkkovastaaville tiedoksi, että tulen laajentamaan Gridironin rajapintaa kevään mittaan useilla mielenkiintoisilla tavoilla. En tiedota jatkokehityksestä enää julkisesti erikseen, mutta kiinnostuneet voivat aina lähestyä ja kysyä eri mahdollisuuksista.

 • Hienoa!

 • Liigaottelut lisättiin näkyville jo aiemmin, mutta nyt myös kolmen ensimmäisen divisioonan ottelut on lisätty Ottelut-sivulle. Mahdollisista virheistä saa ilmoitella. Lisäsinpä etusivulle ottelutickerinkin :)

 • Keväällä on ollut puhetta siitä, miten Gridironin toimituksen resursseja on jouduttu skaalaamaan aika paljon alaspäin täksi kesäksi. Toki toimitus edelleen kirjoittaa ja ottaa kantaa, mutta kaikista miesten sarjojen otteluista ei ehditä enää aiempaan tyyliin kirjoittamaan. Pakon edessä emme muutakaan voi.

  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Gridiron tarjoaisi mahdollisuutta keskustella mistä tahansa neljän ylimmän sarjatason ottelusta. Niistäkin otteluista, joista ei kirjoiteta varsinaista raporttia, tulee toimituksen puolesta jatkossakin löytymään kuitenkin tulos ja liki aina myös hieman muuta tietoa.

  Esimerkki Bearsin ja Vikingsin sarja-avauksesta kuvaa vähän tarkemmin, mitä tarkoitan.

  Toimitus lupaa jatkossakin tehdä voitavansa resurssiensa puitteissa :) Aktiivisen kommentoinnin lisäksi kannustan käyttäjiä ottamaan ilman muuta yhteyttä, jos kertaluontoinen tai satunnainen kirjoittaminen vieraskynäperiaatteella kiinnostaa.

 • Olisiko mahdollisa että tuo ottelu banneri olisi joka sivulla? helpottaisi surffausta otteluiden välillä siirryttäessä?
  Ja toinen, voisiko se olla esim. tiistaihin asti, jonka jälkeen vasta vaihtuu uusiin otteluihin? Näin olisi helppo tarkistaa pelatut ottelut?

  Hieno saitti siltin, toivottavasti joukkueet tajuaisivat lähettää reilusti materiaalia tänne, olisi helppo seurata yhden sivun kautta

 • Minusta tämä idea asettaa ottelutickeri kaikille sivuille oli oikein hyvä, joten toteutin sen.

  Seuraavana asialistalla on parantaa mobiilipuolta ja mietiskellä, miten Instagrammin #gridironfi-hashtagia saisi paremmin hyödynnettyä. Jos joku (kukaan?) ei ole vielä huomannut, kyseisellä tagilla tagatut kuvat ovat ilmestyneet automaattisesti sivuston etusivun oikeaan alanurkkaan. Näkyvyys kyseisessä sijainnissa on kuitenkin niin vaatiomaton, että mietin tapoja parantaa tilannetta.