Liigan preseason rankings 2/2015

jefumaster 31.3.2015 17:46 65 kommenttia

Loimme silmäyksen Vaahteraliigan joukkueiden iskukykyyn edellisen kerran tammikuussa. Preseason rankings 2/2015 kertoo Trojansin ja Butchersin parantaneen ennakkoasetelmiaan.

Liigajoukkueet ovat käyttäneet alkuvuoden valmistautumisiinsa varsin vaihtelevissa merkeissä. Joukkueiden rosterien iskukyky alkaa pikku hiljaa hahmottumaan, mutta edelleen aivan kaikkia kortteja ei ole paljastettu. Tammikuun rankkauksemme jälkeen suurin kehitys on tapahtunut Porvoon suunnalla. Maaliskuun lopun sopimusjulkistukset nostavat Butchersin joissain spekulaatioissa jopa mestarisuosikiksi. Toisaalta Vantaan suunnalta odotamme edelleen uutisia. TAFT on liigajoukkueista ainoa, joka ei ole julkaissut yhtään ulkomaalaista pelaajaa kokoonpanonsa.

Trojans on valmis taistelemaan mestaruudesta

Vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana Turun suunnalta on kuultu ainoastaan positiivisia uutisia. Erityisesti vuoden 2014 kotimaisen jenkkifutarin, Tommi Pinnan, sopimus nostaa Trojansin vähintään Roostersin rinnalle liigan ennakkosuosikin viittaa jaettaessa. Mikäli pelinrakentaja Robert Johnson on saanut jalkansa pelikuntoon, on turkulaisten heittoarsenaali pelottavassa kunnossa. Laitahyökkääjistä Pinta, Aappo Saloranta ja Tuomas Mankki ovat kaikki pelipaikoillaan maan parhaimmistoa ja kookas linja Karri Kuuttilan johdolla tulee tarjoamaan työrauhan amerikkalaisheittäjälle. Ennestään vahvaa puolustusta on saatu vahvistamaan USA:sta pelikokemusta hankkinut Esa Vanhoja. Huhtikuun alun rankingissa sijoitan Trojansin hiuksen hienosti ykköspaikalle rankingissa.

Kuva: Jari Turunen

Roosters vahvistanut puolustustaan

Hallitseva mestari Roosters on alkuvuoden aikaan vahvistanut puolustustaan eurooppalaisilla pelimiehillä. Kahden kokeneen itävaltalaisen pelaajan, Dustin Illetchkon, (LB) ja Benjamin Bubikin (DB) värväys noteerattiin näkyvästi kansainvälisessä jefu-mediassa. Kotimaisittain noteeraamisen arvoisia ovat TAFT:sta värvätyn maajoukkuetukimiehen Niko Kuikan signaus, sekä niin ikään maajoukkueessa pelanneen Falconsin Ville Ronnun (DB) sopimus. Edellisessä rankingissamme Roosters tunnistettiin ykkösehdokkaaksi Vaahteramaljan tavoittelussa. Koska joukkue ei ole vielä julkaissut täydellistä rosteriaan, on punanuttujen iskukyvyn ja ennen kaikkea materiaalin riittävyyden ennustaminen haasteellista. Champions Leagueen osallistuminen tulee rasittamaan joukkueen voimavaroja, joten leveyttä tarvitaan, mutta sitä ei ole vielä julkisesti esitelty. Tästä syystä sijaluvuksi tässä arvioinnissa asettuu 2.

Butchers voi yllättää kaikki

Porvoolaisjoukkueen osalta on alkuvuoden aikana ehditty spekuloida lähes kaikkea. Tuleeko ulkomaalaisia, riittääkö pelaajia edes kriteeriminimiin, onko toiminnalla jatkuvuutta ja niin edelleen. Nyt arvailuja ei enää tarvita, sillä Butchers on iskenyt pöytään nipun valttikortteja päävalmentaja Kari Leivojan käsittelyyn. Maaliskuun lopulla tehdyt sopimusjulkistukset nostavat Butchersin hissin lailla sijaluvulta 5 kolmannelle sijalle Gridironin rankingissa. Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn sopimus on mahdollistanut amerikkalaispelaajien hankkimisen muille strategisesti tärkeille pelipaikoille. Kadmiryn kanssa yhteispeliä jo edellisellä kaudella Saksan sarjassa harjoitellut Justin Duhaney (RB) tulee varmasti olemaan yksi pallollisen pelin sieluista porvoolaisjoukkueessa.

Takavuosina menestystä tuoneet kotimaiset laitahyökkääjät, välivuoden liigakentiltä pitänyt Micky Kyie, Phung Nguyen ja kokenut Ville Kurvinen tuovat syvyyttä heittopelivalikoimaan viime kaudella Crocoissa pelanneen jenkkilaituri Roman Runnerin ohessa. Rosteriin on onnistuttu houkuttelemaan mukaan myös mestaruusvuosien sankareita, kuten Sebastian Karbin (LB) ja Tommi Padatsu (RB), jotka pelikuntoisina vahvistavat teurastajia merkittävästi. Hyvinkään Falconsin kanssa solmittu farmisopimus tuottaa mustapaitoihin lisää konkareita, kuten Vili Vuorisen ja Jyri Kontiaisen sekä maajoukkueessakin debytoineen takamies Aleksi Kaiteran.  Butchers-organisaation kevään kiri on ollut näyttävä ja enteilee menestystä kesän kentille, mikäli veteraanipelaajien fysiikka kestää kauden rasitukset.

Crocodilesilla edelleen playoff-potentiaalia

Liigan kansainvälisimmän joukkueen epävirallisesta tittelistä taisteleva Seinäjoki Crocodiles on ranking-pudotuksestaan huolimatta edelleen selkeästi playoff-kandidaatti. Angloamerikkalaisen cocktailin sekoittaminen voittavaan asentoon tulee olemaan kuitenkin suuri haaste kotimaiselle valmennuskokoonpanolle. Joukkueen potentiaali on ilmeinen, eikä vihreäpaitaisia voida lukea tänäkään vuonna pois mestaruustaistosta. Ikävä uutinen nuoren Kalle Laitilan menehtymisestä auto-onnettomuudessa pitää seinäjokisten summerit toistaiseksi mollivoittoisina, mutta joskus yhteinen suru voi kääntyä urheilujoukkueissa ennennäkemättömäksi voimavaraksi. Crocodiles ei ole julkistanut alkuvuoden aikana merkittäviä muutoksia rosteriinsa sitten edellisen rankingin, ja tipahtaa nyt sijaluvulle 4.

Kuva: Jari Turunen

Sixtarit tavoittelee paikkaa mitalipeleissä

Tammikuun rankingissa Helsinki 69ers sijoitettiin sijalle 4. pääasiassa hyvissä ajoin ilmoitettujen jenkki-valintojen johdosta. Vauhdikkaan alun jälkeen julkisuuteen ei ole kantautunut mitään uutisia, jotka olisivat muuttaneet mustapaitaisten asemaa ennakkospekulaatioissa itseaiheutetusti suuntaan jos toiseen. Nettisivuilta löytyvä pelaajalista on nykytilassaan liigajoukkueista toiseksi kapein. Butchers on viimeaikojen uutisoineillaan karauttanut selvästi korkeammalle paikalle kaikissa liigan kaavailuissa. Näin Sixtarien sijaluvuksi jää toistaiseksi 5.

TAFT on edelleen mysteeri

Vantaan TAFT on edelleen ilman julkaistuja jenkki-signauksia. Näkyvin muutos seuran toiminnassa on nettisivujen uusi ilme. Joukkue on kertonut neuvottelevansa aktiivisesti vahvistusten kanssa, mutta nimiä ei ole vielä paljastettu. Avaavan pelinrakentajan puuttuminen rosterista pudottaa joukkueen armottomasti tämän rankingin pohjille. Tammikuun jälkeen seura on kertonut muutamasta täydennyspelaajasta sekä Tomi Lemmetyisen (WR) jatkosopimuksesta, mutta toisaalta Okko Outisen (DL) siirtyminen (Saksaan) Ruotsiin on uutisista suurin ja menetyksenä korvaamaton. Muilta osin TAFT-kannattajia ei ole ylenpalttisesti hemmoteltu uusien pelaajien sopimusuutisilla. Vantaalaisten todellista kisakuntoa päästään arvioimaan parhaiten vasta siinä vaiheessa, kun sääntöjen sallimat vavistukset on kiinnitetty joukkueen rosteriin. Tämän hetkinen nimilista oikeuttaa rankingin sijaluvulle 6.

Gridiron preseason ranking 2/2015 on kirjoitettu 31.3.2015. Edessä olevat pääsiäisen pyhät saattavat innoittaa seuroja sopimusjulkistuksiin, joilla on vaikutusta nyt ennustettuihin sijoituksiin. Tästä on hyvä aloittaa spekulaatiot – olkaa hyvä.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Mielestäni aika oikeaan osuva ranking. Varsinkin Porvoo nousu, Roostersissa ihmetyttää lopullisen rosterin uupiminen, pelaajaneuvottelut kesken vielä ?

 • Turku nostelee syksyllä maljaa 12-0 recordilla.

 • Faktat kohdilleen. Okko Outinen oli menossa Saksaan mutta kun seura pisti siltä sarjatasolta pillit pussiin niin alkuperäinen ruotsinreissu toteutuu. Porvoon osalta jutusta puuttui Tatu Niemen ja Jani Heinisalon siirtyminen Kouvolasta jotka voitaneen laskea vahvistukseksi?

 • Jep,kiitos Sinihammas korjauksesta. TAFTista Okko siirtyy alkuperäistiedoista poiketen Tyreso Royal Crownsiin Ruotsiin. Porvoon osalta jäi monta nimeä mainitsematta mutta maaliskuun lopulla julkaistujen nimien vaikutus on ilmeinen ja noteeratti rankingissa.

 • Jos jokainen pelaaja säilyttää aikaisempien vuosien suoritustasonsa , niin Trojans marssii mestariksi. Mutta kuten me kaikki tiedämme urheilussa ei mikään ole niin yksinkertaista . Varsinkin joukkuepeleissä vaikuttaa lopputulokseen valtava määrä eri tekijöitä, joita on osin vaikea ennakoida. Moni asia voi mennä niin sanotusti persiilleen. Mutta jos nyt pyydetään ennustamaan tulevan kauden loppuhuipentumaa, niin veikkaan että Trojans lyö Roostersin finaalissa 28-7 ( 7-0).

 • Trojans tulee olemaan vahva mutta epätodennäköistä on tuo 12-0. Niitä joukkueita on historiassa vain muutama ja tarinoiden takanakin erilaisia syitä myös muissa ao vuoden joukkueissa. Tulevalla kaudella kuitenkin useammalla joukkueella pelintekijöitä sen verran että tappioitta ei tule kausi menemään.
  Pelinrakentajan loukkaantuminen on aina kaikille riski. Miten RoJo on toipunut polvivammasta sekä muista vaivoista nähdään kesällä, mutta toivottavasti saa jalat aiempaan kuntoon koska muuten lisäriskiä loukata itseään lisää. Mutta siinä varmaan tämän hetken suurin kysymysmerkki Turun osalta.

 • Johnson, Mäkinen ja Vennelä ovat polviensa kunnon suhteen kysymysmerkkejä. Siinä jo kolme epävarmuustekijää Trojansin kultajuhlien suunnittelijoille.

 • Hienoa että tulee lisää vahvistuksia kaikille! Odotan kesän pelejä mielenkiinnolla,
  Vielä kun saadaan TAFT:n pelinappulat pöytään, niin voidaan spekuloida lisää.
  Tulisiko jopa kaikkien aikojen tasaisin sarja?

 • Taftia suurempi mysteeri on Indians. Onko joukkuetta olemassakaan? Vähissä ovat uutiset Kymenlaaksosta.

 • Niin on Indians varmaan Vaahterassa arvoitus, joukkue kun pelaa 1-divisioonassa kaudella 2015….

 • Jos pelaa sielläkään??

 • Ja toki yksi nimi pitää Butchersin vahvistuslistalta vetää vielä tekstistä poiketen pois. Vaikkei yksi mies pelejä voita, niin menetys on merkittävä:
  http://nglaustralia.com.au/outlaws-add-receiver-roman-runner-to-the-roster/

 • Facebookissa ainaki lukee että 2016

 • Turku tulee viemään tänä vuonna mestaruuden. Viime kaudesta on parantunut hyökkäys; Pinta ja ehjä Mäkinen rissu osastolla, Johnson kuuppana joka on valovuoden edellä viime kaudella ollutta Westiä, linja pysynyt samana; Kuuttilan ja Menczelin johdolla pysyy Rojo pystyssä.
  Ainut kysymysmerkki on tämä uusi rb mutta ei tarvitse olla edes mikään sateentekijä jotta hyökkäys pysyy uskottavaa.

  Sekä puolustus
  Ehjä Vennelä sekä loppukauden komeetta Poston tulevat olemaan Vaahteraliigan kovin safety pari. Lisää tähän vielä Suojanen, Vanhoja sekä nuori Reponen niin liigan kovin takakenttä on valmis. Lb osastolle on laittaa mj miehet Toivonen ja Koiranen ja Redin.

 • @BullDozer: Toi NGL-liiga alkaa elokuussa 2016. Jos alkaa…

  http://www.americanfootballinternational.com/new-australian-league-compete-nfl-players-5-years/

  Eli eiköhän Runner juokse Keskuskentällä ens kesän.

 • My bad, näinhän se olikin! Eli Porvoolla edelleen kova nippu.

 • Roostersi rosteri IFAF Euroopan CL:n on julkaistu. Lopullinen Vaahteraliigan rosteri ei varmaan kovin paljoa poikkea tosta.

  http://www.helsinkiroosters.com/2015/04/ifaf-champions-league-2015-pelaajaluettelo-on-nyt-valmis/

 • Tuon rosterin perusteella ranking)sijoituksen pudottaminen VÄHINTÄÄN yhdellä sijalla on perusteltua. Butchersillakin saattaa olla parempi ryhmä

 • Enpä olisi uskonut että jengi vaihtuu noin radikaalisti. 31 pelaajaa poissa viime kaudesta.. Ja rosteria kun katsotaan niin jotain hätäratkaisujakin tehty. #53 vaihto OL:ään ja junnuja nostettu rinkiin. Saad nähdä.. Mun silmissä Roo droppasi rankingissä pitkälle Turun taakse. Ja väliin kiilaa vielä 1-2 jengiä. Ei taida tulla neljättä putkeen.

 • edelleenkin ykkösmiehistö on Turun tasoinen, mutta Roostersin suurin huolenaihe on varmasti ottelumäärä.
  Alkulohko on niin helppo, että euroliigassa tahkotaan väkisin 3 tai 4 peliä ja vaahteraliiga on tänä vuonna huomattavasti kovempi kuin viime vuonna, ainoastaan Taftin yli mennään puolivaloilla.

 • Alkulohko helppo? Towers ei hävinnyt kuin Carlstadille viime vuonna ja Carlstad haastoi Roostersin kovemmin kuin Turku viime kaudella kertaakaan.

 • Turku on paperilla (ja käytännössä) kovin. Eniten minua tulee kiinnostamaan kolmenkauppa ROO-BUT-CRO jotka tulevat olemaan tiukoilla sarjataulukossa. Noiden kaikki keskenäiset ottelut voivat mennä ristiin.

  Seinäjoelta tulee taas ulkomaalaisnippu, Porvoosta aseistettu kaikki vauvasta vaariin ja Roosters laittanut viime kesästä ulos 31 pelaajaa ja ottanut 11 tilalle. Tilanne on sekava.

 • Seinäjoella luotetaan tuontitavaraan uskollisesti ja vuodesta toiseen… Näillä investoinneilla pelataan jälleen pronssista ihan tosissaan

  http://crocodiles.fi/edustus-uutiset/894/roudel-korvaa-marshallin.html

 • Voi olla että jokunen syksyllä Roostersiin siirtynyt tai siellä jatkava ei-oma-kasvatti olisi harkinnut toisin jos olisi tiennyt että lopettajia on noin paljon. Taitaa esim. Yhtä porvoolaislähtöistä puolustuspelaajaa harmittaa kun Butchersilla on kovempi rosteri kuin Roostersilla. Roosters ei mene jatkoon CL:n alkusarjasta tänä vuonna.

 • Sen tiedän,ettei Santulla oo mitään asiaa Porvooseen ……se on punavalkonen eikä mustakultainen…..kultainen….kultainen….

 • Hieman iäkästä porukkaa osa noista Butchers vahvistuksista. Osa ollut sivussa jo jonkin aikaa, mitenköhän come back onnistuu? Toivottavsti hyvin ja pystyvät pelaamaan kauden.

 • Butchersilla on oikeasti potentiaalia jopa voittaa Vaahteramalja jos vanhat herrat pysyvät ehjinä. Mutta siinä se sitten on eli tarina päättyy. Oikeastaan TAft on ainoa joukkue jolla on OMAN pelaajamateriaalinsa pohjalta jatkuvuutta. Roostersi, Crocot ja Trojans olisivat kaikki kusessa ilman gloryhuntereita/ulkomaalaisia.

 • Vaikka Roostersin viimekauden rosterista katosi 31 pelaajaa, niin kuitenkin siellä jatkaa vielä 24, ja siihen päälle tuo 11 muualta siirtynyttä ja 5 omaa junioria. Ja tämä on tuo CL-rosteri, eli Vaahteraliiga peleihin voi vielä palata joku lopettaneista.
  Myös Roosters valmennus on ollut omaa luokkaansa viime vuosina, eikä ilmeisesti ole paljoa muuttunut. Pekka Rantala ilmeisesti liittynyt valmentajien joukkoon.
  Ja valmentajathan sitä nurmikenttienshakkia pelaavat ja pelaajat toteuttavat valmentajien siirrot.

 • 11 muualta siirtynyttä? Ei kai ulkomaan tuonteja sentään lasketa ”muualta siirtyneiksi” ja nyt valmennuksellakin on merkitystä kun Roosterista puhutaan. Mä kun tässä olen lukenut, että mitalit jaetaan sen mukaan, kuka on ekana julkaissut ulkomaiset pelaajansa. Samaten mitä enemmän vanhoja kehäraakkeja tuot niin sitä kovempi olet? Siis vaikka rosterissa olisi useita nuoria lupauksia ja joukkueella hyvät valmentajat niin vasta kun siihen lisätään muutaman vuoden telakalla olleet ja loukkaantumisten kera tuskin pelaavat niin sitten olet kova joukkue. Tai jos sulla on erittäin hyvä valmennustiimi mutta ei yhtään kehäraakkia niin ei mitään toivoa?
  Pelataan pelit. TAFT ei jää viimeiseksi ja Roosters ei voita mestaruutta tänä vuonna. Tässä mun spekkaukset. Turku voittaa runkosarjan.

 • Säälittävintä tässä roostersin tilanteessa on se, että pelaajat todellakin ovat lopettaneet eivätkä siirtyneet esim muualle pelaamaan. Silti roostersin on tullut 11 uutta pelaajaa = pelaaja määrä korkeimmalla sarjatasolla vain vähenee ja huippupelaajien määrä laskee entisestään.

 • Nykyisin näköjään ”huippu pelaajan” statuksen saa paidan värillä. Ihmettelen Roostersin rosterin romahdusta itsekin. Sjöblom-tyyppisten veteraanien lopettaminen on odotettua mutta nyt on kadonnut nuoria pelaajia listoilta. Mun veikkaus on se, että Roosters ei pelaa mestaruudesta ja Taft ei voita yhtään peliä. Ensi kaudella liigaan nostetaan 3 uutta joukkuetta ja ulkomaalaissäännöt yhtenäistetään CL:n sääntöjen kanssa. Siten poistetaan kahden passin jenkkien tuoma etu/kulu rasittamasta ja epätasapainottamasta Suomen sarjoja. Ja yksi tämän vuoden liigajoukkue ei jatka liigassa.

 • Vai syntyisikö niitä huippupelaajia lisää meidän nuorista lupauksista? Jos päästäisimme rohkeasti irti niistä omista kavereista ja nimistä, jotka itse tunnemme ja katsoisimme kentälle?

  Toki täysin samaa mieltä, että pelaajamäärä on laskenut liigassa lähes kaikkien seurojen osalta (kotimaiset pelaajat) ja se on asia, mitä pitäisi miettiä lajin päätöselimissä, että mistä trendi johtuu. Että jos lajin pelaajamäärä kasvaa koko ajan niin miesten tasolla se laskee.
  Onko joukkuita liikaa? Ettei käy niin, että kohta liigaan haluavia elinvoimaisia seuroja ei enää ole riittävästi.

 • Roostersilla on kuitenkin liigan paras keskushyökkääjä ja jos Taylor pysyy kunnossa, niin en nyt ihan vielä laskisi joukkuetta pois mestaruuskahinoista. Laitahyökkääjäosasto ei ole viime vuosien veroinen ja uusi kuuppa aina arvoitus, joten jouksupelillä varmaan lähdetään. Ihmettelin aluksi itävaltalaisten tuonti, mutta tarpeeseen näyttävät tulevan, kun puolustusta katselee. Paljon totta kai vaikuttaa, miten euro-pelit rasittavat.

 • Uskottavassa liigassa pelaa 8-10 joukkuetta. Ulkomaalaisten määrää pitäisi rajoittaa että toivottava tasaisuus toteutuisi. Kun nyt sitten ulvotaan, että työvoiman vapaata liikkuvuutta ei saa EU:saa rajoittaa niin pitäisi tehdä sääntö jolla rajoitetaan samanaikaisesti kentällä olevien ei-natiivien määräämää (esim max 2). Rosteriin saa kirjata vaikka 20 mutta kilpavatustelu ei olisi enää perusteltua. Tämä sääntö tasoittaisi sarjaa ja edistäisi kotimaista pelaajatuotantoa mutta ei dramaattisesti haittaisi europelien edellyttämää kilpavarustelua.

  Ja 1.divari kokonaan ilman jenkkejä/USA/CAN yliopistotaustaisia ulkkareita.

  Näin helposti suomi-jefu elpyisi uuteen kukoistukseen.

 • Voi olla , että Roostersilla on liigan paras keskushyökkääjä, mutta eihän sitä vielä tiedä. Mitä taas tulee nuorten läpimurtoon , niin kokemus on osoittanut , että vuosittain muutama nuori pelaaja breikkaa, mutta ei heitä montaa ole.

 • Ei sillä ulkomaalaispelaajien rajoittamisella / jenkkipelaajien kieltämisellä saatais suomi-jefua mihinkään uuteen kukoistukseen. Vaasasta mallia, ottelutapahtumat kiinnostavimmiksi (mukaanlukien pelin taso korkeammaksi)->katsojia lisää->julkisuutta lisää->sponsoreita lisää->harrastajia lisää ja sitä kautta suomalainen jefu tasokkaammaksi. Liiton täytyy nostaa profiilia, mutta tärkein työ tehdään seuroissa. Junioritoiminta on niistä tärkein. Tää korkeakoulusarja on hyvä idea saamaan uusia katsojia/ harrastajia. Lisäksi paikalliskamppailuja & otteluita, joissa on jo etukäteen valmiiksi jännitteitä. Suomi-jefussa on käännettävä kaikki kortit, että saadaan se myytyä katsojille. Jos sieltä kieltää nopeat/vikkelät jenkit, ei se lisää kiinnostavuutta tai kehitä lajia. Oman seuran junnuillekin olisi annettava mahdollisuus, mutta näillä pelaajamäärillä siihen kyllä päästään tahtomattakin. Se on totta, että sarjojen pitäisi olla mahdollisimman tasaisia, mutta ulkomaalaispelaajien rajaaminen entisestään ei ole mielestäni oikea ratkaisu

 • Pahasti näyttää siltä että iso osa junioripelaajista pelaa vain U19 asti ja sen jälkeen lopettavat.
  Jos katsoo viime vuoden rostereita niin ei niissäkään montaa U19 pelaaja ollut.
  Jollain kienoin pitää saada nuorista nousemaan lisää pelaajia miesten sarjoihin. Mikä se keino on?

 • Ei jenkkejä pidä kieltää mutta määrää rajoittaa. CL-sääntö olisi sellaisenaankin hyvä. Rajaisi kahden passin pelaajien pelleilyn pois. Ulkomaalaisten rajaamisen tärkein vaikutus liittyy seurojen talouteen.

 • Nuoret ei pääse pelaamaan kun joukkueet täytetään lihavilla briteillä ja taitopaikat kahden passin jenkeillä. Nuoret nousee miesten sarjoihin tasan silloin kun mahtuu pelaavaan kokoonpanoon.

 • @Dinosaurus, tuossa on kyllä perää, tuo kahden passin kikkailu pois. Seurojen taustatyö kuntoon, tekemisen meininkiä eikä mitään puuhastelua, niin kestää talous sen muutaman ulkomaalaisen.
  @Jone, niin kyllähän se pelipaikka pitää ansaita. Jos valmennus on katsonut, ettei se parikymppinen kaveri vielä pärjää isojen poikien kanssa, niin sitten pelaajan on haettava kokemusta/oppia alemmista sarjaportaista. Ei siihen avauskokoonpanoon päästä muissakaan joukkuelajeissa kuin riittävien edellytysten kautta. Pitää muistaa, että nuoren pojan on vaikea korvata/syrjäyttää kolmekymppistä kaveria, joka on kerännyt kokemuksen lisäksi 15 vuotta lihaa luiden ympärille. Jenkeissä on yliopistopallo nuorille kavereille HS:n jälkeen. Meillä on alemmat divarit ja korkeakoulujefu. Toki on poikkeuksia niin siellä kuin täälläkin, että 20v kaveri on fyysisesti valmis kovimpaakin peliin. Kyllähän täältä suomestakin löytyy yhtä nopeita kavereita kuin ulkomaanvahvistukset, mutta siinä on sitten 40kg eroa massassa ja tuplat punttituloksissa

 • liigassa ei taida olla yhtään kahden passin pelaajaa.

 • @ahuj, kurkista crocojen rosteriin niin vaihdat mielipiteesi. Divarissa Royalsilla myös. Ja kahden passin miehellä tarkoitetaan nyt pesunkestävää jenkkiä/kanukkia jolla sukuhistorian kautta toinen passi mutta käynyt läpi koko pohjoisamerikkalaisen jefu-putken

 • @jone. Kerro nyt kun tiedät ketä kahden passin jenkkejä on liigassa?

 • ”Säälittävintä tässä roostersin tilanteessa on se, että pelaajat todellakin ovat lopettaneet eivätkä siirtyneet esim muualle pelaamaan.” –> Suurimmalla osalla noista Roosterssin lopettaneista on kolme mestaruutta putkeen. Mitäs sitä enää muualle pelaileen ? Hillotkaa ja vatvokaa nyt Roosterssin uusi rosteri oikein kunnolla. Ja pahoittakaa mielenne, kun joku kehtaa lopettaa (huipulla). Itse veikkaan, että BigRed jatkaa kärjessä myös tulevalla kaudella. Neljäs putkeen ? Sehän nähdään sitten … That’s why they play the game.

 • kellä crocojen rosterissa on tuplapassi?
  Vaasa ei taida olla liigassa.

 • ”Pahasti näyttää siltä että iso osa junioripelaajista pelaa vain U19 asti ja sen jälkeen lopettavat.”

  Siinä vaiheessa edessä on yleensä koulutus, työ, tai armeija joka pahasti haittaa harrastusta. Osa jaksaa harrastaa vähiin jäävällä vapaa-ajalla, osa ei. Eli suuri osa lopettamissyistä tuossa vaiheessa on sama kuin muissakin urheilulajeissa, ajanpuute. Ja toistaiseksi Suomesta on aika turha toivoa suoraan pääsevänsä NFL:n. Eli on yritettävä hakeutua USA:n yliopistokentille, jos tähtäin on asetettu sinne.

 • The rat… Lähinnä tässä tarkoitin sitä että vaahteraliiga kärsii eniten tästä kun huiput lopettaa eikä yhtä monta samanluokan pelaajaa ole tulossa tilalle. Pelaajan kannalta ymmärrän tilanteen täysin.

 • @tiirapaasi, tuo ajanpuute syynä lopettamiseen on paskapuhetta. Jos on motivaatiota ja intoa, kyllä aikaa löytyy. Jos sulle joku sanoo, että lopettaa kun ei ole aikaa harrastaa, niin ei viitsi sanoa suoraan. Johtava syy on joku muu kuin ajanpuute…kyllä tätä lajia voi harrastaa vaikka on töitä ja perhe-elämää. Suomen mittakaavassa päästään huipputuloksiin henk koht tasolla, vaikka käytäisiinkin 5x vkossa töissä 8h kerralla. Se vaan vaatii suunnitelmallisuutta ja halua kehittyä. Tiedät varmasti itsekin…

 • Voihan lajia harrastaa, mutta jos haluaa olla huipulla, niin pelkkä harrastaminen ei riitä.
  Jos katsotaan esimerkiksi maajoukkuepelaajia , niin siinä joukossa ei ole harrastajia vaan jokainen on tehnyt paljon töitä päästäkseen sinne. ( viime Vuoden K.Grönroos poikkeus)
  Jokaisessa joukkueessa ratkaisupelaajat treenaavat kovaa ja ikävä kyllä kaikkialta löytyy näitä harrastajia jotka roikkuvat mukana. Vaahterassa ja 1 div pitäisi olla vain niitä jotka oikeasti haluavat kehittyä pelaajina ja saada lajia eteenpäin. alemmissa diviisionissa voi harrastaa.

 • Niin, tuo on päivän selvä asia, mitä ”jormalle” kirjoittaa. Mutta työssäkäynti ei ole este huipulle pääsemiseen. Kun taas jääkiekon ja perinteisen jalkapallon puolella joukkue vaatii pelaajalta osallistumista aamu ja iltatreeneihin. Esim. Veikkausliigassa ei ole joukkuetta kohden kovin montaa, jotka käyvät normitöissä. Suurin osa joko opiskelee tai keskittyvät pelkästään jalkapalloon, vaikkei siitä järin suurta rahallista hyötyä saisikaan. Vaikka futarilla olisi hyvä syy olla pois treeneistä, ei sitä valmennuksen puolella hyvällä katsota ja se näkyy sitten peliajassa… jefun puolella on pääsääntöisesti vain kerran päivässä joukkuetreenit, omatoimisen voi tehdä ennen töihin lähtöä tai miten nyt sovittaakaan.

  Eli tiivistettynä suomi-jefun huipulle pääsee uhraamatta työelämää, toki töitä täytyy tehdä suunnitelmallisesti ja kokonaisvaltaisesti (ei pelkkä treeni, vaan huomioi levon, ravinnon etc).

 • @ Jorma

  19 ikävuoden jälkeen jos pelaaja ei ole tarpeeksi hyvä pelaamaan vaahterassa ja haluaa siirtyä alemmalle sarjatasolle, isketään pelaajan siirtymiselle niin kova maksu ettei divarijoukkueen kannata sinne itselleen ottaa. Roosters laittoi juuri kehittämiskorvausta noin 500 euron maksun ECGlle siirtyvästä pelaajasta ja saman verran taisi lähteä laskua Turkuun. Ei mikään ihme että pelaajat sitten lopettavat kun vastaanottavalla seuralla ei ole varaa maksaa näitä älyttömiä maksuja. Johan pelaajan vanhemmat on vuosikausia maksanut seuran jäsen- ja kausimaksuja seuralle niin luulisi että se valmennus olisi tullut jo moneen kertaan maksettua? Hassua että junnupelaajan siirtyessä maksellaan siirto- ja kehityskorvauksia, mutta kun aikuinen siirtyy niin siitä ei makseta, outoa?

 • Kysyi useampikin Crocojen kahden passin miehistä. Ohessa olkaa hyvä.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=35310

 • liigassa on yksi tuplapassi pelaaja, niin täällä vaaditaan sääntömuutoksia.

 • Jos värvää nuoria pelaajia , niin siitä joutuu maksamaan, sääntöhän on kaikkien seurojen yhdessä päättämä. Varmasti jokainen seura veloittaa sääntöjen mukaan kehitysrahaa.
  Ei siinä ole mitään ihmeellistä tai väärää.

 • Pillille ja Pullalle voimia katkeruuden täyttämään elämään. Ehkä se päivä vielä joskus paistaa risukasaan ja Roosters häviää sun joukkueelle pelin. Mutta sitä ennen voisi tuohon kitkerään valitukseen menevän energian käyttää vaikka sen oman joukkueen toiminnan parantamiseen. Ihan näin vinkkinä. Tsemppiä.

 • Lisää farmisopimuksia, poistuu sekin ongelma. Sehän on molempien joukkueiden sekä koko lajin etu

 • Kehittämiskorvauksen suuruus määritellään liiton kilpailusäännöissä, jotka on hyväksytty viimeksi syysliittokokouksessa 30.11.2014:

  ”Liiton sarjassa pelaavan pelaajan kehittämiskorvaus määräytyy pelaajan nuorena pelaajana pelaamien pelivuosien mukaan seuraavalla tavalla: Henkilön todistettavasti seurassa pelaamat pelivuodet lisäävät kukin 90€: lla kehittämiskorvaussummaa aina siihen vuoteen kun pelaaja on täyttänyt 21 vuotta.”

  http://www.sajl.fi/@Bin/3393102/Kilpailus%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t+2015.pdf

  Ja linkin takaa löytyy vertailuksi lätkän vastaavat:

  http://finhockey-fi-bin.directo.fi/@Bin/5ed1d5385660ea2bdb050c6144064f9e/1428296026/application/pdf/3032445/kilpailus%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t%202014-15%20%28p%C3%A4ivitetty%2020150303%29.pdf

  Ja Töttöröön vinkki on ihan hyvä.

 • Onko tässä TAFTin ensimmäinen jenkki. Nate Lewis on FB-profiilinsa mukaan saapunut tänään Suomeen. Edellisellä kerralla käydessään teki vakuuttavaa jälkeä kentällä Porissa.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=1015

 • Nate Lewisilla on äpärä Porissa ja sitä tuli katsomaan. Ja viimeisestä suomen reissusta taitaa olla 7 vuotta aikaa niin siinä ehtii jo kunto karisemaan.

 • Seuraako joku oikeasti importtien elämää lärvikirjan kautta? Ostakaa oma elämä tai menkää vaikka treenaamaan.

 • Porissa menee muutenki lujaa kun tuodaan britti importteja kolmoseen.

 • Toi Xavier on tainnut asua Porissa siitä asti kun lähti Turusta, ja taitaa pyörittää siellä sitä omaa bisnestään… Eli ei se nyt ihan importti ole. Toki on käynyt tässä välissä jossain mut asunut virallisesti Porissa jo todella kauan.

 • Nyt kun TAFT on vihdoinkin julkaissut vahvistuksensa niin ohessa tuore ranking:

  1. Trojans
  2. Roosters
  3. Butchers
  4. Crocodiles
  5. TAFT
  6 . 69ers

  Sixtarit putoaa museomiehistöllään hännille. Crocot ei vakuuttanut Royalsia vastaan ja Roosters ei pärjää Trojansille antamansa kausidebyytin perusteella. Butchersin vaha-kabinetti vie kerran vielä mitaleille ja TAFT on sarjan mustahevonen.

 • 1. Trojans
  2. Roosters
  3. Crocodiles
  4. Butchers
  5. 69ers
  6 . TAFT

  Tämä siksi:
  1.TAFT ei ole ketään muita kuin 150cm pitkä jolle palloa voi heittää laakapalloina.
  2. Porvoolla polvet paukkuvat ja ukkoja tippuu matkalla kuin kilomummoja itä-rajalle.
  3. 69ers rissukalusto ottaa nuoremman veljen ankkoja kiinni kaikista paikoista mistä se on mahdollista. Eli 3/10:stä.
  4. Ääsjoki pääsee taas pitkälle, mutta ei siellä päästä vieläkään heittämään hopeisia mitalleja Kyrönjokeen.
  5. Roosters antaa hyvän vastuksen loppuottelussa ja vaikka pleijareissa voittikin Ääsjoen tiukasti 1 pisteen erolla. Mutta vaahterassa valmennus sekoo eikä muista kumpikäsi on vasenkäsi kun näyttää merkkejä sivurajalta. Eli kun tämä tapahtuu toisella neljänneksällä, niin trojans vie mestaruuden.

  Eihän kukaan ota turhan vakavasti, näitä ennustuksia :)