Korkeakoulujefun kausiennakko – itälohko

Gridiron Staff 22.2.2015 8:42 17 kommenttia

NDU Black Knights on dominoinut korkeakoulujenkkifutiksen itälohkoa jo kaksi vuotta, ja kantaa ennakkosuosikin viittaa myös tänä vuonna. Uusi joukkue tuo kuitenkin mielenkiintoa lohkoon.

Viime vuosina Black Knightsin jälkeinen Predators on ollut selkeä kakkonen ja sitkeä Kyamk Eagles kolmonen. Lappeenranta Wildmen sekoittaa nyt pakkaa mukavasti. Predators saanee tosissaan taistella lohkon toisesta sijasta tällä kaudella.

Aalto Predators

Aalto-yliopiston joukkue aloittaa kolmannen kautensa. Joukkue on kehittynyt huimaa tahtia. Ensimmäisellä kaudellaan Predators jäi lopputurnauksen viimeiseksi ja toisella kaudella sijoitus oli jo viides. Joukkue pelaa monipuolista jenkkifutista, mutta pelikokemusta on ollut vähän ja etenkin pelinrakentajan paikalla se on näkynyt. Predators on taas vuoden kokeneempi ja osalla pelaajista alkaa olla kokemusta peleistä myös kesällä. Onkin hyvin todennäköistä että viides sija kohenee tänä vuonna.

Predatorsin päävalmentajan Pekka Lamminsalon mukaan joukkue on kasvanut kunnianhimoiseksi ja on valmis tekemään työtä menestyksen eteen. Predators pelasi tammikuussa kaksi tiukkaa harjoitusottelua Turussa, joissa voitettiin 09ers ja hävittiin Tornadoesille. Harjoitusottelu ei ole paras mittari joukkueen todellisesta tasosta mutta antaa osviittaa sen kisakunnosta. Harjoitusotteluissa Predatorsin hyökkäys oli varsin juoksupainotteinen ja puolustus nojasi tukimiehiin. Lamminsalon mukaan Predatorsin tavoitteet kaudelle 2015 ovat Black Knightsin haastaminen ja viime kauden sijoituksen parantaminen.

Seuraa heitä:

 • Jaakko Holopainen (DE), fyysinen ja atleettinen pelaaja
 • Leo Kukkonen (OL), hyökkäyksen linjan kantava voima
 • Lauri Vainio (RB), joukkueen kokenein pelaaja

Kyamk Eagles

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun joukkue on ollut liikkeellä sarjan ylivoimaisesti pienimmällä pelaajakokoonpanolla mikä on näkynyt myös tuloksista. Joukkueelle täytyy kuitenkin nostaa hattua siitä että he ovat pelanneet pelinsä pää pystyssä. Voittoja ei ole lähdetty hakemaan vaan kotkalaiset ovat liikkeellä rakkaudesta lajiin. Kotka on siinä mielessä harvinainen paikkakunta että siellä oli korkeakoulujoukkue ennen aikuisten joukkuetta, joten pelaajien on täytynyt aloittaa toiminta aivan tyhjästä.

Osku Karttunen joukkueesta kertoo, että Eaglesin tavoite on viimeinkin kyetä osallistumaan myös lopputurnaukseen. Tällä kaudella joukkueessa pelaa enemmän pelaajia kuin koskaan ennen ja valmennus on parantunut. Tärkeille pelipaikoille on kerrankin saatu niihin erikoistuneet pelaajat eikä kaikkien enää tarvitse pelata sekä puolustusta että hyökkäystä. Kokoonpano on edelleen ohut mutta jos kaikki ovat pelikunnossa voi Eagles mahdollisesti haastaa Predatorsin ja Wildmenin.

Seuraa heitä:

 • Ville Naumanen (LB), lupaava toisen kauden tukimies jolta odotetaan upeita yksilösuorituksia
 • Janne Mäenpää (LB), kokenut ja fyysinen pelaaja
 • Antti Willberg (QB), joukkueella on viimeinkin oikea pelinrakentaja

Lappeenranta Wildmen

Martti Välimaa perusti korkeakoulujoukkueen Lappeenrannassa viime kaudella ja se lähti kasvamaan teknillisessä yliopistossa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa kohisten. Wildmen ei rohjennut osallistua sarjaan vielä viime vuonna, mutta se pääsi osallistumaan opiskelijoiden SM-lopputurnaukseen silloisten sääntöjen puitteissa. Turnauksessa joukkueen kokemattomuus näkyi useissa virheissä mutta fyysisellä pelitavalla se todella haastoi sijoitusotteluissa Predatorsin ja voitti Tornadoesin.

Wildmen tuskin on luopunut fyysisyydestä. Vahva juoksupeli ja kovat taklaukset kuuluvat pelisuunnitelmaan, mutta joukkue on vielä varsin kokematon. Joukkueen puheenjohtaja Riku Kavén kuitenkin julistaa Wildmenin taistelevan voitosta jokaisessa ottelussaan ja ”…jos ei muuta niin ainakin vastustajat ja naiset katsomosta saavat kerrankin kokea mitä on olla villimiesten kanssa.” Wildmenin markkinointi tihkuu testosteronia, stereotypioita sekä aitoa intoa. Joukkueella on selkeä mahdollisuus tavoitella lohkon toista sijaa ja yllättää Predators. Lisäksi lohkon puolitoistakertainen otteluohjelma on edullinen villimiehille, sillä he kohtaavat Eaglesin kahdesti ja muut joukkueet vain kerran.

Seuraa heitä:

 • Esa-Pekka Räsänen (OL/DL), joukkueen kokeneimpia pelaajia
 • Aleksi Saurus (QB), pelinrakentajan tontilla aloitteleva urheilija
 • Kavénin veljekset Riku ja Eetu (DL/LB), niittävät mainetta kentällä ja sen ulkopuolella

NDU Black Knights

Maanpuolustuskorkeakoulu marssittaa pelikentille sarjan kovakuntoisimman joukkueen. Kadeteista on löytynyt kokeneita pelaajia jotka yhdessä valmennuksen kanssa ovat koulineet nousujohtoisen joukkueen. Edelliskauden pronssi kirkastui viime kaudella hopeaksi pelinrakentaja Eino Matikaisen johdolla. Viime kaudella joukkue hävisi vain yhden ottelun ja senkin finaalissa. Sitähän sanotaan että tärkeintä on voittaa kauden viimeinen ottelu. Olisiko nyt kadettien vuoro?

Mahdollisesti ei, sillä maanpuolustuskorkeakoulu ”kärsii” ammattikorkeakoulujen tapaan lyhyemmistä opiskeluajoista. Kurssit suoritetaan pääasiassa kolmessa vuodessa, ja täksi kaudeksi Black Knightsiin on osunut suurehko sukupolvenvaihdos. Paljon kokemusta on lähtenyt joukkueesta ja se tulee näkymään. Silti joukkue on aivan varmasti sarjan kärkikahinoissa, sillä Black Knights on erittäin fyysinen joukkue joka kuluttaa vastustajansa voimajuoksuilla ja kovilla taklauksilla. Myös Matikaisen nimi löytyy edelleen kokoonpanosta, mikä on merkittävä etu kadeteille.

Seuraa heitä:

 • Eino Matikainen (QB)
 • Mikko Rastas (DE)
 • Toni Tuhkanen (LB)

Ennakon kirjoitti korkeakoulusarjan sarjapäällikkö joukkueiden avustuksella ja oman subjektiivisen näkemyksensä sävyttämänä.

Kommentoi

 • Eipä kauheasti auttanut Lappeenrannan jatkuva uhittelu kun tuli tuommoisilla murskalukemilla turpaan avausottelussa. Sitten vielä yritetään perustella sillä, että joukkueen kapteeni menee itse lisäainehuuruissaan hakkaamaan vastustajan pelaajaa, vaikka kyseessä täysin normaali tilanne. Mitäs ei pää kestä kun asettaa itselleen tommoisia paineita noin kauhealla huutelulla

 • Nyrkin lyöminen muoviseen kypärään ei voi olla järkevää.. Siihen saakka peli oli vielä Wildmenin näpissä.

 • olipahan aalto murskaavan ylivoimainen. ei tainnut lpr saada juoksemalla uusia yrityksiä koko ottelussa? puoliajan lpr johto ei kyllä kertonut pelin kulusta mitään. näinköhän aalto pystyy haastamaan kadetit ja vie lohkon nimiinsä..

 • Lappeenrannan pelaaja kävi päälle pelissä, hakkasi ja potki meidän pelaajaa useita kertoja pystyssä. Meidän kundi otti iskuja vastaan ja fiksuna ei lähtenyt mukaan siihen. Kun tuomarit ajoi tämän piripään pihalle niin naureskeli ja pullisteli katsomoon kun olisi vaparikehästä poistunut. Katsomosta buuattiin ja vihellettiin perään. Olisiko alkuun nyt vaikka vuosi tai kaksi pelikieltoa niin osaa sitten erottaa häkkitappelun ja fudiksen erot.

 • Ei kai tässä tarvi häveliäs olla jo nimi löytyy pöytäkirjsstskin. Kuka toi oli?

 • Kyllä nyt saa koko seura hävetä tämmöistä käytöstä jefu kentällä!
  Ja ompa tämä hyvin ikävää mainosta koko lajille!

 • Onkohan kyseinen ”pelaaja” ennen pelannut lajia ihan seurajoukkueessa vai onko eksynyt kentälle vain korkeakoulu peleihin? Vaikuttaisi vaan tilanteelta missä koulun käytävillä on houkuteltu joku lihapää pelaamaan ja korulauseilla kehuttu että ”pääset nöyryyttämään muita ku oot noin vahva”. Ei tainnut vaan pää kestää kun pienellä kaljamahalla varustetut linjamiehet kyykyttäneet trimmattua atleettia jolla ei mitään tekniikkaa. En siis ollut paikalla mutta näin itse kuvittelisin tilanteen?

 • Lappeenrannan #66. Toivottavasti ymmärtää itse vaihtaa lajia.

 • Aallon facebookista poimittua:
  LPR 12-52 NDU
  LPR 26-13 KyAMK

 • Kyseinen pelaaja oli tietenkin koko seuran puheenjohtaja ja kapteeni Riku ”””Conan””” Kavén

 • Kannattaisi vaan olla hiljaa … juuri sinun, futista ei pelata noin

 • Leijonat kohtaavat lauantaina Tikkurilassa.

  http://www.sajl.fi/?x167512=3623860

 • Kuka osaisi kääntää rosterin seuroiksi eli nimien perään opiskelulaitosten sijaan joukkueet. Olisi mielenkiintoista nähdä. kaikki kun ei ole niitä ykköskorin nimimiehiä tuolla.

 • Huomenna näköjään alkaa 2016 kauden jefupelit Espoossa https://www.facebook.com/events/556427494523629/

 • pelataan jälleen korkeakoulupalloa. Aalto vs. LPR on nähtävissä http://www.predators.fi klo 18->. Jos striimi on yhtä hyvä kuin viime lauantaina niin kannattaa katsoa.