Korkeakoulujefun kausiennakko – pohjoislohko

Gridiron Staff 17.2.2015 18:41 13 kommenttia

Korkeakoulujenkkifutiksen pohjoislohko on ennakkoon kenties tasaisin lohko.

Lohkon painopiste on ollut pitkään Tampereella, mutta yksikään lohkon joukkueista ei ole pystynyt näyttämään säännöllisesti hyviä otteita menneinä vuosina. Tasaisen hyvällä kaudella millä tahansa joukkueista on mahdollisuus lohkon voittoon. Tamperelaiset yhdistivät joukkueensa tänä vuonna, minkä vuoksi pelaajamateriaalin laajuus nostaa heidät hienoiseksi ennakkosuosikiksi.

Jyväskylä Renegades

Renegades on pohjoisen lohkon nestori. Joukkue pelasi pari ottelua jo vuosi ennen korkeakoulusarjan alkua. Näissä otteluissa irtosi voitto muun muassa Beaver Huntersista, mutta kahdella viime kaudella Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun on voittanut yhteensä kaksi ottelua kahdestatoista eikä joukkuetta ole nähty edes lopputurnauksissa. Renegades on vähäisen näkyvyyden takia ollut hieman mystinen ja tuntematon joukkue, mutta täksi kaudeksi povataan nousua.

Renegadesin pelaajarunko on pysynyt samana jo pari kautta. Renegadesin puheenjohtaja Taimo Halme kommentoi joukkueensa olevan nopea ja liikkuva, ja mikä tärkeintä – kokeneempi kuin ennen. Joukkueen heikkous piileekin koossa. Montaa isokokoista pelaajaa ei joukkueesta löydy. Halme ennustaa pohjoislohkon olevan tänä vuonna tasaisempi kuin aiemmin eikä hän arvioi kuka voittaa lohkon.

Seuraa heitä:

 • Verneri Villanen (QB), kokemusta pelinrakentajan tontilta jo junnusarjoista
 • Eetu Markkanen (WR), pelikentän nopein mies
 • Juha Riipinen (OL/DL), joukkueen suurin mies ja linjan sydän

TCFA Unicorns

Kyllä, luit oikein. Unicorns. Tamperelaiset ovat tehneet nimen vaihdosta jo taidetta. Korkeakoulutoiminnan alkuaikoina Tampereen korkeakoulujen joukkue kulki nimellä Rotwalli. Seuraavana vuonna teknillinen korkeakoulu ja ammattikorkeakoulu perustivat omat joukkueensa Mavericksin ja Titansin. Täksi kaudeksi joukkueet palaavat yhteen, nyt Unicorns-nimen alla. Tampereen toiminnasta ei teekkarihuumori ole puuttunut, mutta jostain kumman syystä peli on samalla kuitenkin kulkenut.

”Tampereelta tulee edelleen kaksi joukkuetta” huomauttaa puheenjohtaja Hannes Mattila ensikättelyssä ja viittaa juuri perustettuun naisten joukkueeseen. Ammattikorkeakoulun oppilaat ovat hänen mukaansa korvattu naisilla. Voittajastakaan ei Mattilan mielestä ole epäselvyyttä: ”Kyllähän lohkon voitto tulee Manseen, nyhä tieretään jo voittava joukkue valmiiksi.” Viime vuonna Mavericksin juoksupeli oli tehokasta, ja Unicorns jatkaa varmasti perinnettä Matti Airaksisen johdolla. Molemmat tamperelaisjoukkueet pelasivat viime kaudella pronssiottelussa eikä tämän kauden tavoite voi olla sitä alempana.

Seuraa heitä:

 • Mikko ”Yksi Sarvi” Mäenpää (LB), joukkueen workhorse.
 • Jaakko ”Jasso” Kuusisto (QB/DE/K/P/R), divarista tunnettu monilahjakkuus.
 • Jami ”Jami” Helenius (OL/DL), koska linja pitää mainita.

Wasa Dogs

Vaasan korkeakoulujen yhdistelmäjoukkue jätti viime kaudella lopputurnauksen väliin pelaajapulaan vedoten. Vaasan jenkkifutisbuumi on kuulemma pikkuhiljaa kasvattanut myös Dogsin pelaajamäärää ja nyt sieltä päin on kuulunut ääniä että tänä vuonna pelataan loppupeleissä. Dogsin viime kausi oli pettymys. Tasaisia otteluita ei pystytty kääntämään voitoiksi ja koiralauma voitti vain yhden ottelun ja jäi lohkonsa viimeiseksi.

Monelle pelaajalle kausi 2015 tulee olemaan viimeinen valmistumisen häämöttäessä. Dogs on nyt hetkellisesti pelikokemuksen aallonharjalla ja ”viimeinen vuosi” –asenne tulee näkymään kentällä. Joukkueen puheenjohtaja Niklas Ruotsalainen uskoo Dogsin taistelevan lohkon voitosta etenkin kotikentällään. Erityisesti joukkueen puolustuksen takakentältä löytyy paljon pelikokemusta ja joukkuetta kannattelevaa voimaa. Dogsia vastaan ei paljoa tänä vuonna heitetä.

Seuraa heitä:

 • Tomi Nuorala (OL/DL), vahva ja älykäs linjamies
 • Jussi Kaas (WR), puheiden mukaan pysäyttämätön tällä tasolla
 • Walter Vasanoja (DB), joukkueen kokeneempia pelaajia

Ennakon kirjoitti korkeakoulusarjan sarjapäällikkö joukkueiden avustuksella ja oman subjektiivisen näkemyksensä sävyttämänä. Itälohkoon palataan lähipäivien aikana.

Kommentoi

 • Älykäs linjamies??

 • Eikö linjamiehet yleensä vetele combinessa wonderlicistäkin kovimpia pinnoja???

 • Hyökkäyksen linjamiehet ja QB:t vetää ne parhaat lukemat wonderlicistä. Royalsin linjassa ei tyhmä pärjää, eikä Nuorala tehnyt yhtään virhettä peleissä viime kaudella.

 • Manseee!

 • OSM-turnauksen jälkeen voi kyllä sanoa tämän lohkon olevan virallisesti Suomen huonoin. Renegades ei uskaltanut edes saapua paikalle loppulohkon pitäen tiukasti turnauksen sijoja 7. 8. Lohkon selkeästi voittanut Vaasa Dogs taisteli itsensä tiukasti seitsemänneksi ja Tampereen pojat näyttivät miehisyytensä eivätkä uskaltaneet edes pelata turnauksen viimeistä peliään. HYVÄ MANSE JA HYVÄ VAASA!

 • Tosi hienoa. Oikein erikseen tullaan tänne urpoilemaan parin kuukauden tauon jälkeen, antina pelkkää vi**uilua lajin parissa uusille tekijöille. Omasta puolestani toivotan tsemppiä seuraavaan vuoteen ja pitkäjännitteisyyttä – sillä ne sijoitukset paranevat!

  Voisiko ylläpito vaikka poistaa tuon ylläolevan kommentin? Ymmärrän, ettei ole halua alkaa moderoimaan rekisteröidyillä nimimerkeillä olevaa foorumia, mutta ilmeisesti ilman sellaista täälläkin vajotaan sen yhden toisen foorumin tasolle.

 • *jänteisyyttä, jopa…

 • Viime viikonloppunahan lopputurnaus vasta pelattiin. Lisäksi kuvissa paistaa enemmän divariseurojen kypäriä kuin mitään muita, joten ei tässä mitään vasta-alkajille ole kohdistettu, erityisesti kun itse jutussakin erikseen mainitaan kuinka joka joukkueesta löytyy kokemusta aina divareita myöden. Kolmanneksi ei kai tosi-asioiden toteaminen ole vittuilua?

  Jos nyt haluat väkisin vääntää sen toisen foorumin tähän, niin enemmän tuo sinun muiden kommenteista valittaminen on kotoisin sieltä toiselta, kun minun lievästi provokatiivinen kirjoitukseni.

 • Taisi Vaasan jengi ainakin peluuttaa lähinnä rookieita lopputurnauksessa mitalipelien livettyä niukasti käsistä…

 • Siis puolivälierän jälkeen

 • Se on tietenkin kiva tulla foorumeille kitiseen pelkän loppuraportin lukemisen jälkeen vailla minkäänlaista ajatusta. Uskallus on ihan paskapuhetta, ei ole mitään mieltä lähteä edes lopputurnaukseen minimaalisella rosterilla, millaiseen johtopäätökseen jyskylässä ja kymenlaaksossa luultavasti tänäkin vuonna tultiin. Ikävää että rekryäminen ei ole ottanut kyseisillä paikkakunnilla tuulta alleen.

  Noista toisen päivän ”hälläväliä” -sijoitusotteluistakin voidaan olla montaa mieltä.

 • Pyydän nöyrimmin anteeksi – kommenttisi oli selvästi mitä rakentavinta sorttia. Taidanpa seuraavaksi mennä ilkkumaan kerjäläisille ja potkimaan liikuntakyvyttömiä mummoja. Ehkä näemme siellä. (Toivottavasti kukaan ei pahastu lievästi provokatiivisesta ilmaisuvalinnastani.)

 • Se, että eri joukkueiden kypäriä on käytössä ei kerro mitään. Monet seurat ovat lainanneet korkeakoulujen joukkueille varusteita.

  Ei kukaan oleta, että ekaa kautta pelaava opiskelija ostaa heti muutaman stasen varustesetin.

  Turnaus itsessään oli aika surkeasti järjestetty. Tulostaulua ei ollut, ei kuulutuksia. Seuraa siinä sitten ottelua.

  Lisäksi Turussa oli keksitty sijoitusottelujen jälkeen lauantaille vielä lisä sijoitusottelut. Aivan outoa touhua. Ei ole ihme, jos esim Tampere jätti sen rupuottelun pelaamatta. Pelaajia kun ei kiinnostanut.

  No kohta alkaa kesän sarjat ja täälläkin eri besserwisserit saa taas.uutta haukuttavaa.