Siirtomarkkinoiden kuumat nimet

jefumaster 25.1.2015 14:57 296 kommenttia

Suomen jenkkifutismaajoukkueen rosterissa oli kaudella 2014 yhteensä 63 pelaajaa. EM-kisoissa sekä Ruotsi-ottelussa pelanneista pelaajista 45 on kiinnitetty seurojen ilmoittamiin alustaviin pelaajaluetteloihin. 

Suomen parhaimmistoon kuuluvista ja maajoukkueeseen yltäneistä pelaajista ainoastaan neljä on ilmoittanut vaihtavansa seuraa. Sopimuksettomassa tilassa olevien pelaajien listalla on edelleen nimiä, joista lähes kaikki kelpaisivat valmentajan kuin valmentajan dream-rosteriin myös kaudella 2015. Esimerkiksi urheilutoimittajien valinta vuoden jenkkifutariksi, Tommi Pinta, on edelleen vailla allekirjoitettua sopimusta. Osa oheisella listalla olevista sopimuksettomista pelaajista päättivät kautensa loukkaantumiseen eivätkä siirtospekulaatiot ole heidän kohdaltaan ajankohtaisia.

Gridiron käy läpi pelipaikkakohtaisesti maajoukkuepelaajien tilanteen tammikuussa tarjolla olevaan informaatioon tukeutuen. Kerromme ketkä ovat siirtyneet ja kenen sopimusta ei ole ainakaan vielä julkaistu:

Pelinrakentajat

Kaksi kolmesta viime kaudella maajoukkueessa pelinrakentajan paikalle kirjatuista pelaajista on vaihtanut seuraansa kaudelle 2015. Avaavana pelinrakentajana maajoukkueessa pelannut Miro Kadmiry pelasi menneellä kaudella Saksassa Hildesheim Invadersin riveissä. Tulevana kesänä Kadmiry johtaa peliä Porvoon Butchersin paita päällään. Toinen EM-kisoissa pelannut QB, Janne Lehtinen siirtyy Simon Fraser Universityn opinnot päätettyään Helsinki Wolverinesin joukkueeseen. Kolmas maajoukkueen rosteriin kirjattu pelinrakentaja, turkulainen Sebastian Berndsson jatkaa kehittymistään Trojansissa myös tulevalla kaudella.

Kuva: Jari Turunen

Keskushyökkääjät

Maajoukkueen kapean, mutta terävän keskushyökkääjäkaartin pelimiehistä Veikka Lehtonen sekä Ville Järviö ovat toistaiseksi ilman sopimusta. Kaksi kautta Ruotsissa Örebro Black Knightsissa pelannut Lehtonen on pomminvarmasti monen liigavalmentajan toivelistalla. Tampereen Saintsissa, Seinäjoki Crocodilesissa ja Tsekeissä Praque Panthersissa pelannut voimahyökkääjä on tällä hetkellä todennäköisesti paras kotimainen keskushyökkääjä ja vahvistaisi mitä tahansa liiga- tai divarijoukkuetta merkittävästi. Vaasa Royalsissa viime kaudella jaardeja niittänyt Järviö on niin ikään kiinnittämättä ja näin myös hänen kohtalonsa on avoin spekulaatioille.

Laitahyökkääjät

Maajoukkueen laitureista toistaiseksi ainoana joukkuettaan on vaihtanut viime kaudella liigan kiinniottajatilaston kärkipaikoilla komeetan lailla taiteillut Sebastien Sagne. Nuori laitahyökkääjä siirtyi tutun pelinrakentajan imussa Wolverinesista naapuriseuraan Helsinki 69ersiin välittömästi sen jälkeen, kun Wolverines julkaisi jatkavansa pelaamistaan sarjaporrasta matalammalla tasolla. Ilman julkaistua sopimusta on edelleen viisi nimekästä maajoukkueen laitahyökkääjää.

Laiturien siirtolistan ykkösnimi on vuoden 2104 jenkkifutariksi äänestetty Tommi Pinta. Kookas, TE:n paikalla jaardeja kahmiva Pinta onnistui lisäämään meriittilistalleen menneellä kaudella Saksan kovatasoisen GFL:n mestaruuden New Yorker Lionsin riveissä. Vaahteraliigassa Pinta on edustanut tähän mennessä Crocodilesia ja Wolverinesia. Yksi Vaahteramalja miehellä on jo pään päälle nostettuna ahmapaitaisena. Tommin mukaan mestaruus on tähtäimessä myös ensi kaudella. Maa, sarja ja joukkue ovat vielä hakusessa:

– Vielä ei oo nimiä paperissa, vähän tässä haistellut meininkiä ja miettinyt vaihtoehtoja toistaiseksi. Tarkotus olis pelata vielä kesällä sellaisessa joukkueessa, missä sauma mestaruuteen.

Tommin lisäksi maajoukkuelaitureista myös Roostersissa mestaruuden voittaneiden Ilkka Laitisen ja Henri Myöhäsen nimet uupuvat pelaajalistoilta. Jännitettävänä on myöskin kenen heittohyökkäystä tulevat vahvistamaan viime kaudella Trojansiin siirtynyt William Lahti ja Pohjanmaalla Crocodilesia vahvistanut Krister Kougia.

Hyökkäyksen linja

Linjajättejä ei ole kenelläkään rosterissaan likaa, eivätkä sopimuksettomat pelaajat vaeltele vapailla markkinoilla pitkään. Viime kauden maajoukkueen linjamiehistä ainoastaan Roostersissa pelanneen Akseli Kaasalaisen nimeä ei vielä löydy minkään joukkueen pelaajalistalta.

Puolustuksen linja

Maajoukkueessa pelanneista linjapuolustajista Wolverinesissa läpilyöntikautensa pelannut Ville Valasti julkaisi sopimuksensa Roostersin kanssa jo syksyllä. Muut ilman julkaistua seuraa olevat linjamiehet ovat Crocodilesin kokenut Janne Rautiainen sekä Roostersin kasvatti Lauri Vainio. Vuodesta 2007 lähtien Crocoissa pelanneella Rautiaisella on profiili Europlayers-palvelussa, mutta statuspäivityksen mukaan hän ei ole etsimässä itselle uutta seuraa.

Tukimiehet

Tukimiesosaston signaamattomien listalta löytyy vankkaa kokemusta. Ikinuori, Roostersissa viimekauden pelannut Arno Sjöblom ei ole vielä ilmoittanut tulevan kauden pelaamisestaan. Myöskään maamme parhaisiin jenkkifutareihin lukeutuva Efe Ewvaraye ei ole sopimustaan solminut. Viime kaudella Ewvaraye oli vielä EM-kisoissa ilman seurajoukkuetta, mutta siirtyi loppukesäksi ruotsalaisen Tyresö Royal Crownsin vahvuuteen. Jännityksellä odotamme, jatkaako tukimiesjätti pelaamistaan myös kaudella 2015. Kolmas vielä sijoitunut tukimies on Taftissa kannuksensa hankkinut 22-vuotias Niko Kuikka. Kuikan Europlayers-profiilissa on statuksena ”currently looking for a team”.

Takapuolustajat

Puolustuksen takakentän maajoukkuemiehistä ainakin kaksi vielä “vapaana” olevaa tulevat kohtuullisella varmuudella julkaisemaan siirtouutisia lähiaikoina. Divisioonasta vetäytyneen Hyvinkää Falconsin kaksi maajoukkuemiestä, Ville Rontu ja Aleksi Kaitera ovat siirtomarkkinoiden kuumia nimiä juuri nyt. Hyvinkääläiskaksikon ohella takapuolustajista ilman julkaistua kiinnitystä ovat vielä Roostersissa pelanneet Tuukka Hämäläinen sekä Pekka Rantala.

Sopimuksettomassa tilassa on myös konkaripotkaisija Kari Grönroos, joka oli päävalmentaja Tuomas Heikkisen yllätysvalinta EM-kisajoukkueeseen. Kukaan ei aivan tosissaan kuitenkaan odota 46-vuotiaan tähtipelaajan paluuta sarjapeleihin. Mikäli Suomen maajoukkue yllättäen saisi peruutuspaikan jenkkifutiksen MM-kisoista – kukapa tietää…never say never.

Tämän kirjoituksen parasta ennen-päiväys on tänään. Tässä artikkelissa keskityin ainoastaan kaudella 2014 maajoukkueessa esiintyneihin pelaajiin. Todennäköisesti ohessa esille nostetut vapaat pelaajat tulevat julkaisemaan sopimuksensa ja useimmiten edellisen kauden seuransa kanssa. Suomalaiseen jefu-kulttuuriin ei kovin aktiivisesti ole kuulunut uran lopettamisten julkaisu. Lopullisesti peliura voidaankin maajoukkuepelaajien osalta katsoa päättyneeksi vasta silloin, kun SAJL liittää henkilön nimen Hall Of Fame -listalle.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Tuntuuko vaan minusta, vai signaako pelaajat nykyään aikaisemmin kuin ennen? Kohtuullisen vähän miehiä vapailla markkinoilla mun mielestä.

 • Kyllä! Näin juuri tapahtuu ja niin pitääkin.

 • Vaikuttaa tosiaan siltä, että asiat ovat menossa ammattimaisempaan suuntaan, vaikka samaan hengenvetoon on todettava, että viime vuosien useat myöhäiset sarjasta luopumiset ovat sitten taas päinvastainen ilmiö. On surullista, että vaikka harrastajamäärät kiistattomasti ovat kasvussa, monen seuran edustusjoukkueella on pulaa pelaajista. Yksi syy on varmasti se, että varsin korkeillakin sarjatasoilla liikkeellä on pelaajia, joiden motivaatiot ovat varsin kaukana toisistaan. Yksi pitää itseään huippu-urheilijana, joka treenaa läpi vuoden ja toiselle jenkkifutis on kiva kesäharrastus ja pelaamisesta päätetään fiilispohjalta joskus loppukeväästä.

 • Jenkkifutis vaatii pelaajilta ympäri vuotista sitoontumista. Fysiikkatreenit/ lajitreenit vievät paljon aikaa. Täytyy olla todella omistautunut lajille ja vielä halukas uhraamaan aikaa ja sitten tulee vielä seura/liitto/vakuutus maksut . Onneksi näitä sankareita kuitenkin löytyy ja saadaan kehitettyä Suomifutista pikkuhiljaa.

 • Pelaajapulaan 90-luvulta? Vuosikymmenen lopulla ja 2000-luvun alussa uusia pelaajia oli todella vähän, ja se taitaa nyt heijastua edustusjoukkueisiin kokeneiden pelaajien vähentyessä. Vähän sama ongelma kuin työmarkkinoilla: pätevistä pelimiehistä on pulaa.

 • SAJL on ottanut askelia lippupallon suuntaan viime vuosina, mutta toiminta on edelleen kohtalaisen hiljaista. Jos jenkkifutis seurat saisivat kasaan lippupallo toimintaa junioreille, veikkaisin, että monet nuoret jatkaisivat fyysisempään peliin teini-iässä.

 • Näkyvä nuo taaperot mieluummin törmäilevän toisiinsa oikeat kamat päällä. Lippupallo sopii esim kouluympyröihin mutta seuratasolla se juna taisi jo mennä ja nyt pikkupojat pelaavat kuin isot miehet.

 • Sanoisin pikemmin niin, että lippupallon juna ei ole vielä lähtenyt liikkeelle. Se ei ole ottanut tuulta alle, koska seurat ovat pelänneet lippupallon vievän vähäiset jenkkifutarit väärän lajin piiriin, vaikka asia lienee päinvastoin. Monesti asiaa perustellaan äijä-asenteella – pikkupoikien täytyy olla isoja miehiä ja oikeat kamat päällä tms.

 • Kyllä se vaan todistetusti niin on ja on ollut että aikoinaan kun lippupalloikä loppui pojilla ja piti siirtyä jefuun niin valtaosa lopetti koska fyysisyys ei sopinutkaan. Viime vuonna oli jo yli 10 U11 jengiä mukana ja vuoden parin sisään varmasti sama määrä U9 jengejä. Eli en usko pohjautuen kokemuksiin että lippupallon kautta juuri pelaajia jefun pariin tulee. Kynnys aloittaa jefu on kuitenkin aika matala ja monessa seurassa voi aloittaa jo 10 vuotiaana. toivon toki että lippupallo nousee jälleen mutta varmaan senkin osalta haaste on resursseissa ja niiden vähäisyudessä. Jos IFAF Olympialaisiin pääsee jonainen päivänä niin se kyllä varmasti tapahtuu flagin tai beach flagin avulla suuremmalla todennäköisyydellä kuin jefuna.

 • Flagin tehtävä on osaltaan perehdyttää junioreja ja miksei tietysti lasten vanhempiakin jefu-maailmaan. Jefun olemus ja säännöt ovat suomalaisessa yhteiskunnassa vieläkin tuntemattomia. Lippupalloa pelataan harvoissa kouluissa ja niissäkin harvoin.

  Uskon, että jefu-seurojen alla toimivalla flägi-liigalla saisimme jefu-tietoutta levitettyä ja loukkaantuneille jefu-pelaajille kohtuu mielekkään eläkeharrastuksen.

 • Kuten Stiiv kirjoitti, niin luultavasti suurin este lippupallojoukkueiden löytymiseen johtuu resurssien puutteesta nykyisissä jefujoukkueissa. Jos joku haluaisi lippupallon pelaamista edistää, niin luulisin että nykyisistä joukkueista löytyisi tukea muttei välttämättä vetäjää lippupallojoukkueen pyörittämiseen.
  Eikä kai mikään estä uuden pelkästään lippupalloon ja/tai beachjefuun erikoistuvan joukkueen perustamista? Siihen saisi luultavasti jonkinlaista tukea SAJL:n suunnasta. Varsinkin kun IFAF:kin järjestää jopa MM-kisoja noissakin lajeissa.

 • Mielenkiintoista keskustelua. Voisin kuvitella pelaavani flagia, jos miehille olisi rakennettu oma joukkue ja sarja. Tietääkö joku flag joukkueen, jossa voisi jo pelailla?

 • Yksi asia on myös se, ettei 5vs5 flagille ole mielestäni markkinaa. Se ei lajina oikein täytä urheiluharrastuksen piirteitä vaan on enemmänkin juuri tuota ”pelailua” . Lisäksi seuroissa on rajalliset resurssit. Jos juniorivalmennukseen lähtee henkilö niin vielä kertaakaan en ole tavannut henkilöä, joka mieluummin valmentaisi 5vs5 flagia kuin juniorijenkkifutista.
  En usko, että yksikään seura kieltäisi lippupallotoiminnan käynnistämistä, jos sille olisi vetäjä. Lisäksi vaikka tuota flagia jo pelataan monissa kouluissa liikkatunneilla niin lajin kysyntä ei ole noussut senttiäkään -ne lapset ja nuoret, jotka seuroihin hakeutuvat, tulevat sinne pelaamaan fudista. Voi olla, että osallistuvat myös johonkin lippisturnaukseen oheislajina, mutta ei kukaan pelaa pelkästään flagia enää.

 • suomessa 5vs5 on lähinnä pelailua ja siitä johtuen mm-kisoissa sijoituksetkin kympin sakin ulkopuolella. On selvää, että flägille ei ole markkinaa niiden joukossa jotka pelaavat jenkkifutista muuten kuin kakkoslajina. Mutta olisiko syytä unohtaa tämä porukka ja keskittyä niihin jotka eivät pelaa jefua? Sielltä voisi helposti saada tuhatkunta eri ikäistä pelaajaa heittelemään palloa ja sitä kautta myös katsomoihin jefua katsomaan!

 • Kuten moni onkin jo todennut samansuuntaisesti, niin myös minun mielestäni 5vs5 pitäisi nähdä potentiaalisena tekijöiden ja yleisön lisääjänä, ei ehkä ensisijaisesti pelaajien kasvattajana. Tokihan jos 5vs5 vaikka yleistyisi kouluissa, niin myös jefupelaajia sieltä tulisi, mutta paljon isompi vaikutus sillä voisi olla jefusta kiinnostuneiden määrään. Jos ja kun seuroihin saataisiin lisää väkeä tätä kautta, niin tietoisuus lajista yleensä kasvaisi ja sitä kautta myös kiinnostus ja ymmärrys jenkkifudikseen.

  Lisäksi on hyvä muistaa, että ei puhuta pelkästään lapsista, vaan yhtälailla helposta entrysta myös aikuisille, ja nimenomaan pelailun kautta. Jos ja kun Suomessa laji on pieni, niin tietoisuuden lisääminen mitä tahansa kautta kannattaa.

 • Ville Rontu siirtyy Roostersiin ja Pekka Rantala jatkaa Roosersissa ainakin DB-valmentajana uutisen mukaan.

  http://www.helsinkiroosters.com/2015/02/takamies-ville-rontu-helsinki-roostersiin-kaudeksi-2015/

 • Saa nähdä, millaista muuttoliikettä Falconsin luopuminen aiheuttaa kevään edetessä. Hyvinkäällä pelasi viime kesänä kuitenkin monta pelimiestä, joista aivan varmasti useampikin kelpaisi liigaympyröihin.

 • Vantaa tuskin saa apuja hyvinkääläisistä, johtuen päävalmentajasta. Porvooseen taisi melkein kaikki mennä + muutama roosters/wolvot/69ers ja huskies. Siinähän se hyvinkään rosteri sitten onkin jo sijoitettuna ympäri maailmaa. Suurin voittaja on siis porvoo tässä tilanteessa.

 • TAFT:issa käy kato :( Vai onko uusia signauksia tehty?

 • Taft ei ole kertonut yhdestäkään signauksesta, päin vastoin signatuksi ilmoitettuja (Sajl sopimuspelaajien lista) valuu pois. Voi voi… ja vuoristoradan vaunut kääntyvät alamäkeen.

 • Mielenkiintoisia uutisia Roostersilta:

  http://bit.ly/1CcRQXB

  Selittää TAFT:n LB:n signausta…

 • Taft on vahva ehdokas divariin 2016. Toivottavasti saavat nyt vedettyä edes kauden läpi.

 • Lyhyen ajan sisällä TAFT kärsinyt 2 todella kovaa menetystä. Ajoitus ei voi muuta kuin kertoa että kaikki Vantaalla ei ole hyvin. Tälläiset lähdöt tässä vaiheessa ei luo uskoa kellekkään operaatiosta. Tulee Tikkurilan pojille joko todella pitkä tai sitten erittäin lyhyt kesä… Pääkaupunki seutu repii itsensä riekaleiksi.

 • Onhan tämä nyt aika murheellista, jos nuo täällä esitetyt ennusteet TAFTin ongelmista pitävät paikkansa. Suomalainen jenkkifutis menee harrastajamäärissä eteenpäin, mutta korkeimmalle sarjatasolle ei tunnu löytyvän riittävän monta jengiä, jotta lajin uskottavuus olisi kunnossa. Vaahteraliiga on kuitenkin suomalaisen jenkkifutiksen eräänlainen lippulaiva, ja tällä hetkellä se ui kyllä nenä vain niukasti vedenpinnan yläpuolella. Yhtään sarjasta luopumista ei enää voi tulla ilman, että tuotteen markkina-arvo kärsisi kovan kolauksen. Toivottavasti ensi kaudeksi divarista nousisi pari joukkuetta, joilla olisi sekä urheilulliset että taloudelliset resurssit kunnossa. Panen toivoni Vaasaan ja Wolvoihin. Muutenkin olisi tärkeää saada maantieteellistä leveyttä Vaahteraliigaan.

 • Julkaistujen ulkomaanapujen tämänhetkinen lukumäärä on tällä hetkellä epätasapainossa: Crocodiles 10, Roosters 6, Sixtarit 5, Trojans 3, Butchers 1, TAFT 0. Ja muita siirtoja jos katsoo niin nykyisistä liigajoukkueista tähän mennessä ainoastaan vantaalaisten rosterista on siirtynyt pelaajia muihin VL-joukkueisiin tai muualle (Metsä, Kuikka, Outinen). Outista huhuttiin aikaisemmin Ruotsiin. Butchersinkin osalta on huhuttu parista kaverista mutta kevät näyttää mihin suuntaan vesi virtaa.

 • Vaahteraliigan nykyinen tilanne muistuttaa vanhaa tuolileikkiä, jossa musiikin loputtua joku jää ilman istumapaikkaa, mutta käänteisessä muodossa. Tässä tapauksessa tuoleja on yksi liikaa. Pelaajamarkkinoilla huippupelaajat hakeutuvat joukkueisiin, joilla katsovat olevan parhaat menestymisen mahdollisuudet, ja tässä leikissä joku seura jää ylimääräiseksi. Viime kaudella se oli Wolverines ja tällä kaudella näyttää siltä, että mustapekka jää TAFTin käteen.

 • Jo way back in the day spekuloitiin, ettei PK-seutu kannattele neljää VL-joukkuetta. Nyt on tietysti mielenkiintoinen kysymys, että oltiinko silloin oikeassa, jolloin TAFTin tämän vuoden ongelma (?) johtuisi kahdesta edellisestä vuodesta. Tai sitten Wolvot imevät nyt VL-joukkueen lailla. Vai onko joukkueiden kokonaismäärä ylittänyt kipurajan?

 • Kyllä miljoonan asukkaan metropolialueelle mahtuu 3-5 hyvin hoidettua jefujoukkuetta jotka voivat pelata jopa liigatasolla. Jos seurojen taustavoimavarat ovat eri tasoisia näkyy se väistämättä myös kilpailutoimintaan. Pahimmillaan jopa yksittäisten ihmisten vetäytymiset johtavat yhtäkkiseen romahtamiseen. Oma runkopelaajatuotanto täytyy saada kuntoon jotta jatkuvuus on taattu. Ja joskus se yhteen hitsautunut ja pitkään yhdessä pelannut joukkue lopulta hiipuu ja rakennustyö täytyy aloittaa alusta.

  Toivottavasti Taftista täällä esille nostetut huhut eivät pidä paikkaansa. Joukkueella on perinne sitä, että kokoonpanot julkistetaan vasta kauden kynnyksellä. Porvoolla taas on perinteenä se, että joku lähialueella romahtanut seura pelastaa viime hetkellä, Pari vuotta sitten se oli Rajaritarit ja nyt huhuillaan että Falconsin perikunta on Butchersin valvonnassa,

  Mielenkiintoinen kevät edessä ja toivotaan ettei ikäviä ylläreitä ilmesty.

 • Pelaajamarkkinoilla on tällä kaudella ollut kyllä hiljaista. Seuran vaihtajia ei juuri ole, joten jos omasta rosterista lopettaa iso osa, on joukkue pulassa. Hyvinkään kaatuminen toi melkoisen sutinan ja kun kuulee, millaisia tarjouksia korkeintaan keskitasoiset divaripelaajat ovat liigaseuroista saaneet niin ei voi muuta todeta, kuin että epätoivo on syvä. Ja tämä koskee niin Porvoota, TAFT:ia kuin Roostersia. Koskaan aiemmin ei ole punakone tällä tavalla ryöminyt divisioonapelaajien perässä kuin tällä kaudella. Toki sitä tekee myös Porvoo että sinänsä Roosters ei ole yksin. Ainoa, joka porskuttaa tyytyväisenä on Trojans ja ilmeisen hyvin menee myös Seinäjoella.
  Roosters on tekemässä ”Kouvoloita” eli kymmenkunta ulkomaalaista. Kai siihen sitten Niko Kuikka otetaan 11 mieheksi. Seinäjoella se on jo standardi.
  Onhan se nyt ihan selvää, ettei kupla kestä kauaa tällaisia ostomääriä eli ilmaiset kaudet kaikille pelaajille (Porvoo), öbaut 10 ulkomaan tuontia (S-joki, Roo).

  Korttipakka kaatuu pala palalta ja syy, miksi Wolvot vetävät tällä hetkellä pelaajia on se, että Wolvot pelaa divarissa. Yllättävän moni pelaaja ei tänä päivänä halua Vaahteraliigaan pelaamaan. Syitä on monia.

 • Jaguaarit on ollut pirteä talven divarimarkkinoilla

  http://www.jaguaarit.com/aj-mccrea-jaguaareihin/

 • Royals – ei julkistuksia, QB+LB tulossa hyvin luultavasti?
  Indians – ei julkistuksia, kahta jenkkiä odotellaan?
  Wolverines – RB+LB
  Huskies – RB+LB/DB
  Saints – ei julkistuksia, 1-2 jenkkiä tulossa?
  Northern Lights – ei julkistuksia, mitään tietoa?
  Jaguaarit – QB+LB/DB

  Mille pelipaikoille Indians ja Saints hankkii? Tuleeko Ouluun tänäkään vuonna ketään?

  Entä näkyykö euroja divarissa tänä vuonna? :D

 • Saints hakee todennäköisesti jenkkiä qb:n paikalle.

 • Tämän faktan pystyy löytämään Europlayersin kautta. Myös LB on näköjään hakusessa. Palaileeko viime vuoden QB takaisin GH:n riveihin ?

 • ”If I play in 2015 it will be with the Wasa Royals. Royal up!

  I understand what is required of an import both on and off the field as a leader and teacher for the youth, junior, and senior players. I can be an asset in the weight room, as a coach and in your community”

  Vähintäänkin mielenkiintoista löytää tälläisiä..

 • Kerro lisää. Älä pidä hullua jännityksessä ;)

 • Sepi & Co. juonii jotain länsirannikolla…

 • Missä sarjoissa meidän pelaajat pelaa?
  lisenssipelaajia on ennätysmäärä, kuitenki liigassa on ennätys vähän joukkueita, joista jo parilla tuntuu olevan vaikeuksia, A-junnusarjaa ei enää ole, B-junnujen sm-sarjassa tais olla viis joukkuetta ja divarista luopu yks jengi.

 • Naiset kasvavat. Korkeakoulusarja tullut uutena nostamaan lisenssimääriä. Ja u15 ja alle taitaa kasvaa. Drop out 16 vuotiaana ja siitä ylöspäin lienee siis melkoinen. Seuroja menee pelaamaan toki 7vs7 sarjoihin U19 ja U17 ikäluokissa.

 • Onko tietoa miksi Pineda ei halunnut jatkaa liigassa. Oli vuosia Butchersin pelin sielu

 • Vai onko niin, että Porvoo ei halunnut Pinedan jatkavan Butchersissa?

 • Jommin kummin on käynyt. Yleensä lähes koti- jenkin rooliin päässyt tuttu pelaaja on aina varma valinta. Rafu oli sajln taklaustilaston nro2 joten suoritustaso on säilynyt hyvänä vaikka kiloja on näköjään tullut päälle. Kyseessä vielä monipuolinen pelaaja joka pelannut Butchersissa lähes kaikilla pelipaikoilla kausiensa aikana. Onnittelut Wolvoille.

 • Eikös Siitonen lopettanut pelaamisen kokonaan? Eli tuskin GH paluu pakotti Saintsin hankkimaan jenkki QB:n.

  Pinedan siirtymiseen varmasti taas vaikutti kevään reissu Espaniaan. Liigajengit kun tuskin haluu odottaa paluuta joka tapahtuu ilmeisesti vasta kesäkuun lopussa?

 • pineda meni naimisiin kotimaisen kottaraisen kanssa ja asuu stadissa tai nyt ei asu kun on espanjassa pelaamassa.

 • Vaikka se nyt ei todistetusti mitään tarkoitakaan, niin Siitonen on kuitenkin edelleen Saintsin pelaajalistalla.

 • Ei noi joukkueiden saiteille ilmoitetut rosterit ole yleensäkään ajantasalla. Turha hillota yksittäisillä nimillä. Kyllä joukkueilla on tärkeämpääkin tekemistä kuin päivittää nettirostereitaan. Se mikä tapahtuu reaalimaailmassa, on tärkeintä. Esim. Vantaan ja Porvoon rosterit on ihan kunnossa – huolimatta panettelusta ja niistä perättömistä huhuista, joita täällä levitellään. VL starttaa kauteen kuudella iskukykyisellä joukkueella ja kaikki näyttää paremmalta kuin koskaan. Eteenpäin on taas menty.

 • Liigatasolla pitäisi asioiden olla kunnossa sisältä ja ulkoapäin tarkasteltuna. The Rat-asenne kuuluu puulaakiaikaan jonka pitäisi liigatasolla olla kaukana takanapäin. Liigakriteerir ovat tärkeitä mutta niiden valvontaa pitäisi tiukentaa että yllätyksiltä vältytään. Yhtään leikkiristeria ei pitäisi hyväksyä. Liigan tulisi laskuttaa seuralta kaikkien lokakuun rosterin pelaajien lisenssit riippumatta pelaako vaiko ei. Ryhtiä hllvetti touhuun!

 • lex ! Hommathan on nimenomaan hanskassa. Käy läpi kaikki kuusi VL -joukkueeen nettirosteria ja löydät sieltä jokaisesta vähintään about 30 äijää. Ja näihin vielä päälle kevään & kesän kynnyksen vahvistukset kotimaan reppureista, EU -passin pelureista ja jenkeistä. Homma on bueno. Sellainen 30 – 35 ukon rosteri on ihan ok ja kaikki sen yli luksusta. Unohtakaa nyt nää harhakuvitelmat ja hilloamiset 50+ äijän aktiivirostereista. Ne on puhtaasti jenkkilän pro -hommia …

 • Kun noita rostereita lueskelee niin vain kolmella joukkueella on todella iskukykyiset ryhmät ja näistäkin Seinäjoki on etukäteisarrvioissa selkeästi kahden suuren perässä. Mielenkiintoista on havaita , että Turun suunnalla otetaan huomattavasti lunkimmin kuin pääkaupungissa. No onhan siellä ehkä maan kovin kotimainen pelaajisto!

 • @TheRat, keskustelu on kohdistunut niihin joukkueisiin joilla ei vaan ole tuota 30 äijän nimilistaa tarjolla. Esimerkiksi Butchersilla on tällä hetkellä yksi jenkki mukaan laskettuna 24 nimeä ja yhden jos toisen listalla olevan on huhuttu pelaavan ihan toisaalla ensi kaudella. Ja se lokakuun minimimäärä taisi olla 25 SOPIMUSpelaajaa. Tuossa valossa näyttää pahalta – todella pahalta.

 • Turussa tais suurin osa joukkueesta jatkaa tälle kaudelle. Ei kai sinne oo tarvinnu hankkia kuin Robert Johnson amerikanavut. Et kai se on helppoo ottaa silloin vähän lunkimmin? Kunhan eivät vaan ota liian lunkisti. ; )

 • Jokohan Vaasa avaa vahvistusten ketsuppipullon, nyt kun Wolvotkin julkaisi taas yhden importin.
  Alkaa näyttämään divarikin tiukalta ensi kaudella.
  http://europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=20639

 • Vaasassa rahat kuulemma loppu ja viime kesän suuri katsojamääräkin johtui ainoastaan maksetuista katsojista. Kupla puhkeaa !

 • @HTT Sepillä on syvät taskut ;)

 • JA kateuskin pitää ansaita…

 • Alkaa divarissa olla sama ilmiö kuin liigassa. Eli kahden kerroksen väkeä. Toisten rosterit pullottavat ja toisten taas huutavat epätoivoisesti lisää pelaajia listalleen. Hyvän perspektiivin voimasuhteista importtien lisäksi antavat niukkuutena yleensä pidetyt yli 100-kiloiset pelaajat. Wolvoilla näkyy olevan enemmän +100-kiloisia pelaajia (23 kpl) ”lyhemmällä” listallaan kuin esim Butchersilla on pelaajia kaikkiaan koko rosterissa. Wolvoilla nyt pelaajalistalla 65 nimeä ja siitä puuttuu mm. viimeisimmät 2 importtia kokonaan. Wolvojen ”pitkällä” listalla on yhteensä 91 nimeä joista 29 yli 100-kiloisia (melkein kaikki 65 nimeä sisältyy 91 listalle). On tuossa Stokesilla palasia joista rakentaa.

 • Wolvoilla on aina ollut nimiä, miehiä ja vain muutamia pelimiehiä.

 • Ihan lupaavia aihioita siellä oli jo viime vuonna isoissa pojissa jos valmentaja on saanut treenaamaan toisissaan.

  Mielenkiintoinen divarikausi tulossa yhden tylsän vuoden jälkeen…

 • miksi sun sampsa pitää noita omia juttujas mainostaa jossain vedonlyöntisivustoilla kun toi sama juttu oli jo wolvojen sivuilta luettavissa. ei se siitä mihinkään muutu vaikka sen vielä viidelle muullekin sivulle kopioisi…

 • Iso mörkö toi Wolvojen TE. Samoja piirteitä kuin Tommi Pinnassa. Unohtiko Wolvot jo että pelaavat divarissa. Jos vielä Stokes saa suomi-paperin taskuun niin hirviöllä alkaa olla taas päitä.

 • Vedonlyöntisivustoilla?
  Mutta tarkoitus olisi uutisoida kaikki 1. divisioonan isommat siirrot ja tehdä ennakot ensi kauden matseihin. Viime vuonna tein samaa 2. divisioonan osalta.

 • Hyvää duunia Sampsalta. Aika harva ”vednlyöntisivun” lukija kohtaisi jefua jos siellä ei noita uutisia jaettaisi

 • Indians poistanut joukkueprofiilinsa Europlayersista? Johtuuko murskaavasta pelaajapalautteesta vaiko mistä. Kouvola vaikenee…

 • Kyllä löytyy profiili Intiaaneilta. Etsivät QB:ta, OL-pelaajia ja Runninbackkia. Kyllä ne siellä sinnittelee vaikka moni toisin toivookin

 • Milläköhän nimellä löytyy?

 • ”The profile You’re Looking for does not exist on Europlayers anymore”

  Ei ole Inkkareita siellä todellakaan. Nimi löytyy pelaajien profiileissa takavuosien signausuutisissa mutta seuraa ei ole enää olemassa

 • Ei löydy inkkariprofiilia enää, mutta montakohan jenkkiä meinaavat Haminaan rekryä :D

  http://europlayers.com/ViewProfileTeam.aspx?ProfileId=46372

 • EIlen vielä oli. Näköjään Lindholm silmä kovana vahtaa tätäkin palstaa ja on poistanut profiilin. Onnea matkaan, alamäki on alkanut jo monta vuotta sitten ja syöksykierrettä ei pysty enää palauttaa millään.

 • No löytyi se edelleenkin sieltä. Pitää vaan olla kirjaantuneena sisään ennen kun klikkaa linkkiä.

 • Luin nyt ensimmäistä kertaa tuon Indiansin syksyllä saaman palautteen importeilta. Veti naaman aika vakavaksi. Tietysti palautteessa on esillä se tarinan toinen puoli, mutta sama ilmiöhän toistui jo vuotta aiemmin, syksyllä 2013. Näin ollen voidaan aika hyvällä todennäköisyydellä olettaa, että Kouvolassa on viimeisenä kahtena vuonna ollut omat haasteensa.

  Varsinkin kirjoitukset harjoituksiin osallistuneen materiaalin kapeudesta saivat mielen matalaksi. Kouvolassa on minun peliurani aikana aina ollut hyviä pelaajia ja usein hyviä joukkueitakin. Toivoa sopii, että parista viime vuodesta on otettu opiksi, ja toiminta lähtee taas eteenpäin.

  Omakohtaisesti Indians on asettunut vastaan viimeksi vuonna 2009, joten kesän kohtaamisia ja Kouvolan reissua odotan jo innolla. Kouvolassa tuli vuosina 2008-2010 poikkeuksetta oikein kunnolla selkään, vaikkakin kotiottelut onnistuttiin aina viemään.. Katsotaas, miten ensi kesänä käy 8)

 • Sosiaalinen media näkyy noissa raaimmillaan. Viestinnän valta siirtyy yksilöille ja kontrollointi on mahdotonta.

 • Kontrolointiako tässä toivotaan, ja oikein toimittajan puolesta? Eli niin kauan kirjoitetaan kunnes ”oikea mielipide” tulee esille ja se sitten julkaistaan ennakkosensuurin läpi? Eikös se vielä riittänyt että SAJLn foorumilta katosi nk. ”väärät mielipiteet” kuin tuhka tuuleen. Alkoi muisuttaa sosialistisen maan sananvapautta pikkuhiljaa sekin. Hyvä että se foorumi vedettiin pois.

 • @WTF, en tiedä miten tuosta kommentista löydät kontrollin toivomista kun sanoma on päinvastainen. Piikki kohdistuu nimenomaan niihin suuntiin jossa sosiaalisen median avoimuutta vastaan pyritään rimpuilemaan kaikin mahdollisin keinoin. Esimerkiksi aika moni kritisoi Europlayers-palvelussa julkaistujen sopimusten uutisointia argumentoiden, että sopimus ei ole vielä julkinen – häh?? Palvelusta löytyy myös paljon myös Tuomon esille nostamia pelaajapalautteita suomalaisista seuroista. Haluaa seurat tai ei, ne on siellä kaikkien luettavissa kaikessa karuudessaan tästä ikuisuuteen ja vilpitön mielipide ei ole koskaan väärä mielipide.

 • Veikkaan että nämä vapaasti avautuvat pelaajat rajoittavat vain omia mahdollisuuksiaan. Ovat oikeassa tai eivät niin antaa kuvan käyttäytymismallista jota potentiaalinen työnantaja haluaa välttää. En väitä missään nimessä että seurat hoitaisivat asiat aina mallikelpoisesti, mutta monen sortin pelaajaakin on vuosien varrella nähnyt. Ja pelaajaa jolla historiassa avautumisia en ottaisi. Sopimusrikkomuksia voi kuitenkin käsitellä siellä missä niihin saa ratkaisun ja korvauksia, joten netissä huutelusta tulee aina mieleen se että ei taida olla ihan koko totuus esillä.

 • Tavallaan ymmärrän että seurat haluaisivat julkaista sopimuksen itse.. Se on kuitenkin eri asia tehdä sitä valokuvalla varustettua juttua ilman että asia on jo vapaasti kaikkien saatavilla. Tokihan osaavat seurat voivat hoitaa tämän ennen kuin europlayersiin mitään asiasta kukaan ilmoittaa. Ei pitäisi olla kovinkaan vaikeaa..

 • Hyvä, että pelaajat antavat palautetta kokemuksistaan seuroissa. Lähes poikkeuksetta nämä palautteet ovat hyviä suomalaisten seurojen osalta. Kun joku antaa negatiivista palautetta se ei ole mitään ”avautumista” vaan negatiivista palautetta. Noiden Inkkari-importtien tarinat ovat karmeaa luettavaa ja kun sama toistuu kahtena perättäisenä vuotena niin ongelman on oltava todellinen. Luulisi, että palaute johtaisi jopa liigakriteeristön tarkasteluun tiukemmiksi mm. importtien vakuutusten vaatimusten osalta.

  Mitä taas tulee sopimusten julkaisemiseen niin ihmettelen kitinää. Jos toinen sopimuksen osapuoli julkaisee sopimuksen niin silloin se on julkaistu. Europlayes-palvelu levittää uutisen signauksesta mm. Facebookin kautta ja siinä on mukana kuvia jne. Jos joku seura haluaa pantata julkaisemista omaan aikatauluunsa sopivaksi niin silloin se pitää sisällyttää sopimuksen sisälle yhdeksi ehdoksi. Ja jos jefun uutisointi olisi yksinomaan seurojen omien julkaisijoiden käsissä niin aika surullinen olisi lajin julkisuuskuva.

 • Royals aktiivisena importti-markkinoilla:
  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=2901

 • Mun näkemys Vaasan tämän viikkoisiin uutisointeihin: https://faneille.com/fanius/kohti-spagettimaljaa-vaasassa-heraillaan-kauteen-2015/

 • sori, ei kiinnosta vedonlyöntisivun lukeminen

 • @ukkopekka: Kukaan ei sua pakota lukeen yhtään mitään.

  Ja kiitos Sampsa! Jefusta ei Suomessa kirjoiteta yhtään liikaa.

 • @ukkopekka: Taidat olla Veikkaukseila töissä – eiks je…

 • Taftilta tuoreita pelaajauutisia
  http://www.taft.fi/?x103997=473998

 • Tarttui näin jälkikäteen silmiin nuo lippupallokommentit. Itse 90-luvulla pelanneena ja sittemmin lajin parista pois olleena ihmettelen nykykäytäntöä aloittaa jo nuorilla jenkkifudiksella lippupallon sijaan. Vanha systeemi, jossa pelattiin lippupalloa 15-vuotiaaksi, toimi silloin hyvin. Ainakin silloin myös jenkkifudiksen puolelle siirtyi iso osa pelaajista Lippupallossa opittiin lajin perusteet hyvin ja turnauksissa tuli otteluita paljon. Otteluiden pelaaminen on kuitenkin paras opettaja ja lippupallossa niiden määrän voi pitää suurempana. Lisäksi lippupallossa aloitukseen ei pelaajilta vaadita muuta kuin hammassuojukset, jolloin kokeilukynnys on olematon. 1993 Tikkurilan lippupalloturnauksessa oli fiilis, että lajista kasvaa vielä suuri. Historiikin mukaan siellä 600 pelaajaa ja 28 joukkuetta.

 • @lippupallosta: tuohon aikaan pelattiin 9vs9 lippupalloa. Nykyään IFAF 5vs5 säännöt ja ihan eri laji kuin silloin. Nykyään siis c, qb ja kolme takakentän pelaajaa. Blokkaaminen kielletty täysin toisin kuin 90-luvulla. 14.3. On Myyrmäkihallissa alle 11/13/15 turnaus jossa noin 20 joukkuetta mukana. Kannattaa käydä katsomassa miltä näyttää.

 • 80-luvun lopun lajia pelanneena niin järkevämpää nykykäytäntö. Lippupallosta tuli semikontaktina turhan rajua ja kuitenkin kamat päälle laitettaessa moni lopetti pelaamisen. Vauhdikas laji joka hyvä pitää omana lajinaan.

 • Omat muistikuvat lippupalloa pelanneista junnuista on 90-luvun lopusta ja ainakin silloin siirtymäiprosentti lippupallosta jenkkifutiksen piiriin oli aika huono. Monet tulivat kokeilemaan, mutta lopettivat jefun nopeasti. Monet olivat veivanneet lippupalloa monta vuotta ja siitä oli tullut heille se ykköslaji. Idea lippupallosta ”siltana” oli paperilla hyvä, mutta käytännössä ei toiminut.

 • Petrus Penkki, Sami Repo, Teemu Kuusisto…. lippislähtöisiä jefun mj-pelaajia. 90-luvun lopun ongelma oli lajin dyykkaus pohjille. Ihan sama miten paljon flag-junnuja oli kun seurojen toimintavalmiudet olivat surullisella tasolla. Tänään kaikki keinot uusien harrastajien saamiseksi mukaan ovat kullan arvoisia. Toisille skideille harttarit ja kypärät ovat ne must-jutut ja toisille taas pelin logiikan oppiminen.

 • Molempiin menee resursseja ja jos noista kahdesta pitää valita, niin väittäisin että kamat päällä aloittaneista junnuista suurempi osa jatkaa jefua myös aikuisiällä. Tosin tää on vaan mututuntumaa ja mikäli molempiin riittää vetäjia ja harrastajia, niin siitä vaan.

 • Samaan aikaa TAFTin junnuissa pelanneista lippupallolla aloittaneista tulee nopeasi mieleen Penkki, Repo, Rask ja Virtanen. Puromäki ja Rinne aloittivat vasta B-junnuissa, kuten varmaan Sjöblomkin.

  Parhaimmillaan Tikkurilassa oli yläasteenluokkia, joilla yli puolet luokasta pelasi lippupalloa. Jenkkifudiksella siihen ei varmasti koskaan päästä. Vaikka monet ei jatkaisikaan jefuun, niin osa voisi jäädä lajin pariin muuten kuin pelaajina. Pienemmillä paikkakunnilla voisi saada junnujoukkueen aikaiseksi helpommin lippupallolla esim. Hanko perinteisistä paikkakunnista. Oleellista olisi saada mahdolliimman monelle joku kosketuspinta lajiin.

 • Flag on itsessään huippu hauskaa. Tulee välillä kesäisin kaveriporukalla kokoonnuttua puistoon pelailemaan. Voisin käydä säännöllisestikin läpi vuodenkin, jos olisi sopivaa jengiä messissä.

 • Kahden passin Bryan Rosekat pelinrakentajaksi Vaasaan
  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=2902

 • Itselle tuli yllätyksenä, että Royalsin aiemmin vilauteltu euro tuleekin QB:n paikalle. En tieteenkään odota ikäviä yllätyksiä saatika toivo sellaisia, mutta jokaisen importin kohdalla joukkue kuin joukkue ottaa tietynkokoisen riskin. Tämä on nähty myös täällä Oulussa useaan otteeseen viime vuosina.

  Puhun siitä, ettei europelaajan vaihtaminen lähellä kautta tai varsinkaan sen aikana ole kauhean yksinkertaista, jos Royals on sitä ennen täyttänyt jenkkikiintiön tuomalla kolmannen import-pelaajan. Jos pelinrakentajan tilalle jouduttaisiin etsimään toinen pelaaja, joutuisi Royals joko metsästämään uuden kahden passin miehen tai penkittämään toisen jenkeistään. Tilanne on huomattavasti yksinkertaisempi, jos europelaaja tuodaan ikäänkuin luksuksena vähemmän keskeiselle pelipaikalle.

  Nyt kun Wolverines on kevään aikana nostanut profiiliaan ja ilmoittautunut ihan tosissaan sarjan voittajaehdokkaaksi, jää nähtäväksi, halutaanko Vaasassa jättää mitään sattuman varaan. Royalsin tavoitehan on liigassa 2016.

 • Kausi 2015 divarissa tulee olemaan mielenkiintoinen. Lunastaako Vaasa sille asetetut odotukset vai tekeekö Wolvot Trojansit?
  Uskoisin voittajan olevan sen kummalta löytyy syvyyttä pelajarunkossa

 • Tulee ehkä kovatasoisin divari koskaan. Itse pidän Wolvoja suosikkina ja Royalsia haastajana. Kummankin voitto on mun mieleen. Hämeenlinna on musta hevonen, joka voi yltää vaikka mihin. Eikä loppua kolmeakaan voi laskea ulos, sillä hyvä valmennus ja vahvistukset voivat muuttaa joukkueen ilmeen hetkessä. Jossain vaiheessa nämä kaikki kolme tekevät uuden nousun ja Saints on sitä tavallaan ollut jo tekemässä.

 • Jyväskylässä on kuulemma aika hyvä meininki mene ja tiedä.. Hakevat kuulemma muutamaa EU/kahden passin pelaajaa viellä. Ilmeisesti hallituksen vaihto oli nappi veto.

 • Millä perusteella Wolverines olisi ennakkosuosikki? Pelimiehet ovat siirtyneet muualle ja runko lienee WOL 2:sta. Jos verrataan Vaasaan, niin Vaasassa kova ja fyysinen nippu koossa.
  Mielestäni Vaasa on ennakkosuosikki. Hämeenlinna ja Jyväskylä voivat kaataa myös Wolverinesin.

 • Perstuntumalla. Pelimiehiä tulee ja menee, mutta joukkueen sydän on kaikki kaikessa. Jos se on Wolvoissa löytynyt, niin kuin näyttää, on aineksia vaikka mihin. Vaasassa on tosiaan kova ja fyysinen nippu, mutta sydäntä koetellaan kunnolla vasta nyt, kun alkuhuuma on ohi. Toivotaan parasta!

 • Royalsin kohdalla vaan herää nyt kysymys: Mille paikalle Royals meinaa hankkia toisen jenkin? Hyökkäyksen puolelle pakosta tulee, koska Patterson vie puolustuksen puolelta jenkkikiintiöpaikan.

  Juoksupeliin ei Royals tarvitse pelaajia. Tom Suoste, Joakim Jakobsson, Ville Järviö (jos jatkaa) sekä kakkos-QB Juuso Saikko on kotimaan kentille sellainen porukka, että sillä pärjää erinomaisesti.

  Rissuksi ehkä. Sieltäkin löytyy kolme tosi kovaa kotimaista divari-rissua, ja pari nuorempaa pelaajaa tuomassa syvyytä. TE-osasto on yhden miehen varassa, joten olisiko tällaiseksi monikäyttöiseksi H-backiksi mies haussa? Sellainen, joka paikkaa tarvittaessa RB:nä, TE:nä tai rissuna, ja sekoittaa puolustusta vaihtuvilla rooleillaan.

  Vai haetaanko sitten mustana hevosena vahvistusta haeta hyökkäyksen linjaan? Linjat on aika kapeat varmasti kaikilla kotimaisilla joukkueilla, niin myös Royalsilla. Lisäksi Seppo varmasti omien kokemuksien kautta rakastaa linjamiehiä, ja arvostaa heidän panostaan.

 • Itse veikkaan rissua. Royals on juoksukone, jonka lisänä huippurissu olisi tappava ase. Samalla oma rissukalusto saisi valmentajan, mikä kantaisi hedelmää tulevina vuosina.

 • @mitenWol, Joukkueen runko pysynyt samana ja useampia vahvistuksia tullut sisään muista seuroista. Niistä ”nimettömistä” pelaajista lukuisat olleet liigajoukkueessa merkittävässä, mutta näkymättömässä roolissa ja pelanneet jopa EFL-pelejä. Ulkomaalaiset varmistuneet hyvissä ajoin ja ovat ilmeisestikin kovatasoisia, bonuksena Suomen paras kotimainen QB. Valmennustiimi ollut kasassa offseasonin alusta ja joukkuetreenit aloitettu jo marraskuussa. Pelaajarinki on maan suurin ja seuratasolla hyvä meiniki joka heijastuu kaikkeen tekemiseen. Eli @mitenWol, kysyit että miten niin Wolvot on Spagettimalja-kamaa…? Juuri siksi.

 • Spagettimalja 2015 Royals vs Wolverines, Royals kuitenkin voittaa, heillä ollut hyvä fyysinen valmennus useamman vuoden ajan ja kotimaiset pelaajat ovat fyysisempiä kuin Wolverinesilla.
  ulkomaalaisia molemmilla lienee yhtäpaljon. Mielenkiinnolla odotetaan mille paikalle Vaasa tuo toisen jenkkinsä.

 • Odotan innolla Mansen importteja ainut porukka viime kaudella jolla täysin Suomi rosteri eikä näyttännyt olleskaan huonolta vaan päinvastoin. Kouvola jo Oulu täysin mysteeri. Huskees= Jerell kokematon ja nuori joukkue. Jaguaarit käyrä ilmeisesti jyrkästi ylös päin menossa. Wolwot ja Waasa varmaan finaalissa elleivät ammu itseään jalkaan. Mutta pelatkaa ensin sarja pois alta niin sittenhän voittaja on selvillä

 • Hml muka kokematon? Siellähän pelaa nelikymppisiä äijiä ympäri suomea vaikka kuinka paljon Nesi nyt etunenässä. Tuskin hirveästi paikallisia alottavia pelaajia huskiississa. Vissiinkin suurin osa viime kesän reissupelaajista jatkaa ja ehkä sinne pari ulkopaikkakuntalaita lisääkin tulee. Kyllä ne neljän sakissa on. Oulu ja kouvola vaan jännittää että miten lujaa ne saa wolvoilta ja vaasalta turpaan. 40-0 joka peli? Ensi kesän kiinnostavin kamppailu nähdään huskies/saints/jaguaarit kolmikon välillä! Tulee hyvä kesä!

 • Itse en pidä wolverinesia spagumalja joukkueena. Sydäntä oli silloinkin kun mentiin monta kautta ilman voittoja, mutta ei sillä voittoja tule jos ei ole taitoa.

  Liigajoukkueesta parhaat meni muualle ja loppurunko on 2d kamaa. Pari vahvistusta takaa sen, että voittojakin kaudella tulee, mutta korkeakoulusarjassa kannuksensa hankkineet eivät välttämättä 1d:ssä.

  Valmennusrinki ja harjoitusten aloittaminen marraskuussakaan ei poikkea mitenkään radikaalisti kilpailijoista. Ja Lehtinen on iso kysymysmerkki. Pitkään ollut pelaamatta, joten saa nyt näyttöpaikan. Onnistuuko siinä vai ei? Suomen parhaaksi en vielä nimeäisi.

  Ok nippu ykkösdivisioonaan wolvoilla on ja kivaa pörinää ja nostetta. Riittää pudotuspeleihin mutta sitten tie nousee pystyyn.

 • @Wolvot kirjoittaa: ”Valmennusrinki ja harjoitusten aloittaminen marraskuussakaan ei poikkea mitenkään radikaalisti kilpailijoista”.

  Saan tuosta kommentista huutonaurukohtauksen….. Puolilla liigajoukkueistakaan ei tilanne ole sellainen, että treenejä vedetään yli kahdenkymmenen äijän ryhmällä talvella puhumattakaan, että treenaajia olisi samanaikaisesti paikalla useita kymmeniä. Wolvojen olosuhteet ovat oikeasti radikaalisti erilaiset kuin useimmilla suomalaisilla jefu-joukkueilla.

  Roosters on hyvä esimerkki sitä, mihin systemaattisella ja läpi talven viedyllä treenaamisella saadaan aikaan. Kauden 2011 jälkeen punanutuissa suoritettiin ryhtiliike kaikilla osa-alueilla ja jälki alkoi näkyä kentällä. Nimettömistä tappiokierteessä olleista harrastelijoista koulittiin yhtenäinen voittava joukkue. Tasokas valmennustiimi + motivoitunut ja suuri valmennusrinki + hyvä fiilis = MENESTYS.

  Kyllä Wolvot on Royalsin ohella kirkkaasti divarin ennakkosuosikkeja. Ja wolvojen viime kauden joukkueesta lähti ainoastaan kolme avainpelaajaa (ikääntyvä QB ja hänen suosikki WR sekä tasokas LB). Jokainen noista pelipaikoista on täytetty kutakuinkin vähintään saman tasoisella pelaajalla ja lisää materiaalia on saatu joukkueeseen. Toi mainittu 2divisioona-runko pelasi viime kaudella vaahteraliigaa voittaen kaksi matsia siellä joten bitching siitä että II-joukkueen runko muodostaa edustusjoukkueen on päiväykseltään yli vuoden vanha.

  Siis Royals ja Wlvot omassa kastissaan ja seuraavassa arvontakorissa ovat Jaguaarit, Saints ja Huskies. Rosvosektorissa ovat tällä hetkellä Indians ja Lights koska molemmat ovat sammuttaneet radiolähettimensä eivätkä ole antaneet mitään tietoa tulevaisuudestaan julkisuuteen.

 • Stokes painaa paljon Wolvojen vaakakupissa varsinkin henkisellä puolella. Oma veikkaukseni on, että Wolvot tekee Royalsit, Trojanssit ja Roosterssit. Parin vuoden päästä pelataan Vaahteraliigaa, jonka huonoinkin joukkue vastaa tasoltaan viime vuosien finalisteja. Kiitos siitä on näiden neljän antaman esimerkin.

 • Hyvä, että on uskoa. Ei siinä mitään pahaa ole. Pieni ripaus realismia opitaan sitten kesällä.

  Kehuttu valmennus on valmentanut aiemmin menestyksekkäästi? Niin missä? Menetykset on paikattu samantason pelaajilla? Tainnut mennä nämä sainaukset täällä ohi? Sagnen on paikannut kuka? Lehtinen on yhtäkkiä Cedricin tasoinen?

  Kesä tulee ja kertoo vastaukset..

 • ”Toi mainittu 2divisioona-runko pelasi viime kaudella vaahteraliigaa voittaen kaksi matsia siellä joten bitching siitä että II-joukkueen runko muodostaa edustusjoukkueen on päiväykseltään yli vuoden vanha.”

  Onnea, voititte Kouvolan 3-divusioonatason joukkueen kaksi kertaa. Fakta on se, että paljon saa tapahtua, että Wolvot palaa vakavasti otettavaksi joukkueeksi. Viime kauden joukkueesta kaikki pelikelpoiset kaverit vaihtoivat maisemaa. Ne pelit olivat hävettävää mainosta Vaahteraliigalle, toivottavasti Kallion väki näkee jotain paljon parempaa, tai muuten ainoastaan pilaavat lajin mainetta.

 • @töttöröö, Wolvot, ovat Roostersin, Royalsin, Crocodilesin ja Trojansin kanssa tämän maan ainoat oikeasti vakavasti otettavat joukkueet. Ne Mr. Töttöröön kaipaamat tapahtumiset ovat Wolverinesin osalta jo tapahtuneet ja kirjoittajan tiedot poistuneista pelaajista taitavat olla puutteelliset. Uudet tuulet puhaltavat suomalaisessa jefussa.

 • Wolvojen ja Wolvojen kannattajien kannattaa ottaa Rojalsin lisäksi muutkin ykkösen joukkueet vakavasti. Muuten voi syksyllä tulla suru puseroon.

 • Katselin Trojansia kaudella 2013. Nauttivat taas pelaamisesta ja voittamisesta ilman mitään ylimielisyyden häivääkään. En usko, että Stokesin uusitulla Wolverinesilla on pienimpiäkään ongelmia motivoitua pelaamaan divarissa ja valmentaja aikaisemmin sanoikin että liigassa pelataan vasta sitten kun paikka siellä on pelaamalla ansaittu. Tirapaasin kommentti on aiheellinen mutta en usko että tarpeellinen tässä tapauksessa.

 • Pinta, Vanhoja ja Holopainen Anders Trojansiin
  http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3628

 • kovat vahvistukset. Mukavaa nähdä Pinta taas vaahteraliigassa. Odotan myös paljon Vanhojasta, paperilla melkoisen samanlainen kuin Raatikainen, monipuolinen yleispelaaja. Tämä Holopainen on uusi tuttavuus, toivotaan menestystä!

 • Marcus Edwards näyttää hyvältä, hyvä hankinta!

 • Trojansin heittohyökkäys rupeaa näyttämään suomalaisittain todella vahvalta. Ainoat kysymysmerkit ovat tietysti Johnsonin ja Mäkisen polvien kunto. Jos nämä kaksi veijaria ovat pelikunnossa, niin voidaan ehkä puhua jo kaikkien aikojen suomalaisesta heittohyökkäyskalustosta. Saloranta, Mankki, Mäkinen, Pinta ja kuuppana Johnson. Kyllä pitäisi syntyä muutama onnistunut suoritus.

 • Miten Turun hyökkäyksen linja? Pystyykö antamaan aikaa QB:lle ja onnistuuko juoksublokkaaminen? Miten Turun puolustus

 • En näkisi edellä mainituillakaan osa-alueilla Turun osalta mitään suurempia ongelmia.Hyökkäyksen linja on Kuuttilan johdolla aivan tarpeeksi tasokas kotimaiseen liigaan. Se on kyllä myönnettävä, että mielestäni viime kauden juoksublokkaaminen ei kyllä aina silmää hivellyt. Puolustushan Turussa on ollut jo pitkään kuosissa, jopa laihoina vuosinakin.

 • Taitaa olla liigahistorian kallein jengi.
  Mitäs Yli-arvelalle tapahtu?

 • Mitenkä joukkueiden rangin kun Butchers ilmoittivat kovasta jenkistä ja ilmeisesti Hyvinkään pelaajat siirtyvät sinne? Butchers on noussut mielestäni TAFT pitää perää

 • Ainoat julkaistut Falcons-siirrokkaat ovat laskeutuneet kananpoikien leiriin. Toi Butchersiin siirtyminen alkaa olla kulunut kaupunkilegenda

 • OK

 • Näyttäis vielä olevan Falconsin rosteri esillä. Ei noista meikä tunnistanut kuin Kontiaisen, joka nyt vois jotain liigaseuraa vahvistaa. Noh, onhan siellä myös Joonas Kolkka ja Miettisen Antti …

  http://www.falcons.fi/edustusjoukkue/pelaajaluettelo/

 • Hei @Observer, Butchersin rosterista on kyllä kadonnut talven aikana enemmän nimiä kuin sinne on tullut lisää. Nytkin Arttu Tennbergin nimi on vielä listalla vaikka saksalaiset ovat jo julkistaneet sopimuksen 2015. Kun uusi jenkki lisätään listalle ja Tennberg otetaan pois niin lukumäärä on edelleen liigan minimi 25 nimeä… TAFTin listalla on sentään pelivaraa pelaajien määrässä.

 • Uskokaa nyt, kyllä Porvoossa on +40 pelaajaa.
  Sitä en tiedä miksi julkaisuja pantataan

 • Sehän on hienoa, jos Porvoossa on taas saatu leveyttä rosteriin. Jenkit näyttää (ainakin paperilla) kovalta, joka tietää Taftille ja Numerohemmoille ongelmia. Ainakin paperilla T ja 69 ovat jäämässä muiden jalkoihin.

 • Kysymys @weteraanille, miten 69 on jäämässä muiden jalkoihin. Rosteri importteineen ollut uskottavassa kunnossa jo ennen vuoden vaihdetta ja joukkueen runko pysynyt hyvin kansassa.

 • Siis milloin 69ers on ylipäätään ollut uskottava?

 • Siinä rungossahan se ongelma on. Numeroilla ei ole Sagnen lisäksi ainuttakaan hyvää kotimaista pelaajaa.

 • Olihan 69ers viime kaudella jo tosi tiukkoja pelejä! Muutama lisä voitto ei jäänyt enään kauaksi! Nyt kun muutama veteraani pelaaja liittyisi 69ers perheeseen olisi joukkueella vielä suuremmat mahdollisuudet menestyä! No junnuistahan tulee onneksi hyviä pelimiehiä lisää! :)

 • Olisihan se hienoa, jos Numerot saisi oman junnutuotannon siihen malliin, että joukkueen tuleva runko koostuisi itse kasvatetuista pelimiehistä. Samalla joukkue voisi vihdoin päästä seksiasento/juoppoporukan stigmasta eroon. Aika näyttää.

 • Niin kauan kun näillä ”numerohemmoilla” pyörii siellä pukukopissa ja sivurajalla niitä röökiä vetäviä vanhuksia Millerit kädessä, ei oikein hyvällä tahdollakaan pysty puhumaan urheilujoukkueesta. Lisäksi organisaation yhteistyökyky on aika heikkoa joka ei ainakaan helpota hommaa kulisseissa. Junnut valuvat vähin äänin punaisiin ja sinikeltaisiin paikalliskilpailijoihin heti kun ovat valmiita niitettäväksi.

 • ”Junnut valuvat vähin äänin punaisiin ja sinikeltaisiin paikalliskilpailijoihin heti kun ovat valmiita niitettäväksi.”
  Ketä on nämä sinikeltaiset?

 • tietysti.

 • ”bunker 9.3.2015 17:12
  Taitaa olla liigahistorian kallein jengi.
  Mitäs Yli-arvelalle tapahtu?”

  Ei varmasti ole, vanhoina hyvinä aikoina telkusta tuli gladiaattorit ja kaikki (kovempien jengien) pelaajat sai kunnon korvauksen pelaamisesta.
  Veikkaampa että myöskään Turun tämän vuoden rosteri ei ole niin kallis kuin niiden jotka tuo 10 ulkomaalaista pelaajaa joukkueesensa.
  Väittäisin että Turku (kuten myös Roo) vetää kovia Suomalaisia pelaajia kahdesta syystä: ne tappelee kunnolla mestaruudesta ja näiden joukkueiden tekeminen on parhaalla tasolla. Parhaaseen tasoon ei riitä hienot lelut ja treeni vuorot OMASSA hallissa, jos sinne treeneihin ilmestyy yli puolet aloittavista vasta toukokuussa.

 • Parhaaseen tasoon ei riitä myöskään TYHJÄT STADIONIT.

 • Ka, röllikin seuraa Gridironia…

 • Tervehdys!
  Itse olin viime vuonna (kiitos keikka hommien) seuraamassa otteluja Helsingissä (useita), Seinäjoella, Turussa, Kouvolassa.
  Kouvola oli aivan kuollut paikka, jokaiselle joka paikan päälle löysi (ei muuten ollut helppoa) sai oman katsomon osan, vastassa taisi olla Trojans. Ottelu oli se TV-peli ja tv-porukkaa oli varmaan saman verran kuin katsojia. Kentän tasolla oli ainakin enemmän ihmisiä kun katsomossa. Plussana voi sanoa että ei tarvinnut jonottaa.
  Turussa olin katsomassa Roosters pelin, pakko sanoa että siellä oli tunnelmaa ja katsomo oli aivan täynnä, Turun plussana voi sano että kun katsomo on todella lähellä kentää tunnelma nousee helposti huikeaksi. Miinusta oli jonot.
  Hesassa tuli tosiaan käytyä useassa ottelussa, isot katsomot kaukana kentästä ei todellakaan olleet täynnä ja näin ollen tunnelma oli latteampi kuin Turussa, porukkaa oli ihan kohtalaisesti. Vaikea verrata kun on kahdella puolella kentää ja isot katsomot olisiko ollut missään pelissä niin paljoa kuin Turussa (tuskin). Plussaa palvelut pelasi ihan ok ja ylhäältä pelin näkee hyvin.
  Porvoossa kävin katsomassa myöskin tosiaan yhden ottelun, taisi olla Porvoota vastaan, tunnelmaa oli, tosin paljon vähemmän kuin ennen. Eikä ihmisiä ollut ehkä niin paljoa kun olisin luullut. Plussaa hieno tunneli sisään tuloa varten. Miinusta vaikeahko sijainti ulkopaikkakuntalaiselle.

 • Hyvä teksti Ex-pelurilta, ihan oikeassa Trojansin ja Roostersin suhteen… Kuten myös Krokojen… Oma halli ja hienot lelut eivät luo mitään arvoa jos oikeasti on kourallinen pelaajia mukana juoksemassa dummyjen ympäri ilman että osataan kunnolla valmentaa. Hyvää yritystä krokoilta mutta vielä pitkä matka Roostersin ja Trojansin kelkkaan pelillisesti. Toki taas 10 importtia ja Sjoelle tuodut suomalaiset parantavat joukkuetta… Mutta jos vain muutama sjokelainen on pelimies niin kyllä joukkueen rakenteessa on parannettavaa

 • Kiva kuulla että Seinäjoen asiat täälä tiedetään noin hyvin ;) Tuota samaa itkua on jo jatkunut 10 vuotta ja aina Seinäjokiset onnistuu järjestämään itsensä kuiville ;) Taas kerran keskitykää omaan tekemiseenne ja unohtakaa muiden tekemisen kyttääminen

 • Millon viimeks ässjoki on voittanut mestaruuden?

 • 2001

 • Rojo maksaa saman verran kuin 10 europelaajaa.

 • Kyllä RoJo vastaa myös kymmentä eurohiippailijaa… Jopa paljon enemmän kun kasvattaa nuorista paikallisista pelimiehiä, Roosterssissa on jatkuvasti noussut uusia nuoria pelureita liigaan, nuo kesän suomessa pelailevat eurotähdet kasvattavat vain budjettia.
  On mielenkiintoista nähdä nyt mikä RoJo:n vaikutus on kun siirtyi Turkuun.
  Turun hyökkäys on ollut vuosia jo heikohko, onko RoJo se joka saa sen kulkemaan?
  Monet sanoivat että RoJo oli kuitenkin se Roosterssin todellinen liideri ja valmentaja hyökkäyksessä, miten käy nyt Roosterssin nuorten kehityksen?
  Koska muuten S-joki julkaisee ne pari-kolme suomalaista, jotka videolla luvattiin?
  ps. kyllä mua harmittaa et Roosters menetti RoJo:n, noh nyt sitten nähdään onko seura valmis toimimaan ilman häntä. Hieno mies, vaikka turkuun menikin!

 • Rojo oli Roostersissa ympärivuotinen valmentaja, niin siihen nähden yllättävän vähän hän sai pelimiehiä taiottua aikaan.
  Muilla kuin Rojon valmentamilla pelipaikoilla kasvatustyö on ollut Roostersissa vähintään samaa tasoa, eli creditit pitää enemmänkin antaa koko organisaatiolle, kuin vaan Rojolle.
  pelinrakentajana omassa systeemissään hän on varmasti edelleen valtakunnan ykkönen.

 • Jokainen pelinrakentaja on omassa systeemissään valtakunnan ykkönen…

 • Turun OL:ssa jatkaa OG Daniel Menczel ja OT Kalle Björkroth, näin tiesi FB kertoa.
  Tuohon vielä Kuuttilla ja Valtonen niin oikeastaan on yhtä kovaa tykkiä vailla tuo linja!
  Eli eiköhän Robertille aikaa saada ja tilaa juoksupeleillekin varmasti löytyy..
  Pinta vielä linjan päähän niin saapi jonkun verran vastustajat pohtia millaisen boxin rakentavat kovasta Maineesta tulevan Stevenssin pysäyttämiseksi. Boxia kun vahvistetaan juoksua vastaan niin eiköhän noille rissuille (Pinta, Saloranta, Mankki, Mäkinen, Holopainen ja muut) aukea tilaa koppailla palloa Yläkentällä.
  Hienoa huomata kuinka joukkueet (ainakin suurin osa) on jo selkeästi valmiita, eikä enää tarvitse odottaa kevättä pitkälle rostereiden toiveessa. Joku (=Tomperi) voisi tehdä juttun tämän hetken rankkingista, joukkueista varmasti saisi tietoja vieläkö ollaan hankkimassa pelaajia, jolloin voisi ottaa senkin aspektin huomioon.
  Oispa jo kesä!

 • Kun tossa Porvoossa ihmetyttää, että joku vihjaa että pelaajarinkin on yli 40 henkinen mutta taas kun tuo Runneri on sinne päivitetty ja siinä ohessa pari muuta ja Tennberggi vihdoinkin poistettu niin kolmella jenkilläkin mimiä on vain 28. Nää on varmaan joku suuri salaisuus jota nyt sitten pidetään jemmassa nää puuttuvat salapelaajat.

 • Nämä väitteet ja ”totuudet” paljastuvat kauden alussa ja kauden aikana kaikille, oli se sitten Krokojen joukkueen laatu tai Butchersin rosterin leveys.

  Kuitenkin hyvä tiedottaminen auttaa hälventämään/vahvistamaan (täälläkin) esille tuotuja ennakkoluuloja… Videot paljastavat paljon pelkistä treeneistä… Joillain joukkueilla videot kertovat hyvästä tilanteesta, (Roosters, Royals etc.), toisten videot taas karusta arjesta…

  Sori vain Krokotiilit, mutta heidän HCn lataamat videot eivät kyllä mairittele, puhumattakaan virallisista videoista sivuillanne…

 • Ps. Jalava on hyvä coach, se täytyy myöntää

 • Vanha äijä-asenne siitä, että ei meidän tarvi kaikkea kertoa julki on aikansa elänyt. Kaikki läpinäkyvyyden lisäämiseksi tehdyt teot ovat lajille hyväksi. Itse kaipaisin niiden rosterien lisäksi jonkinlaista SAJL:n ylläpitävää läpinäkyvää siirtolistaa jossa esitetään kaikki kirjatut siirrot. Toinen huonosti hoidettu juttu on lopettaneiden pelaajien mainitseminen. Esimerkiksi jossain sivulauseessa Euroviisukarsintojen sivupolkuna on mainittu, että eniten maaoteluita Suomessa pelannut A. Sjöblom lopettaa. Voisi tuon tehdä laji-ikonille pikkusen komiamminkin.

 • Ei Yli-Arvelalle mitään ole tapahtunut. Paitsi se, että fasepuukki sivisti juuri että mies jatkaa pelaamista Turussa

 • Turulla tuntuu olevan pelaajia enemmän kuin Vilkkilässä kissoja. Väkeä on kuin pipoa

 • Yli- Arvelan jatkon myötä Turun rissu osasto on varmasti kovin. Suomen 2 kovinta sisempää rissua, pinta
  Ja yli-arvela, siinä on puolustuksilla miettimistä. Redzonella voi syntyä rumaa jälkeä kun siellä on ulkona match-upit Salonen ja Pinta, keskellä mankki ja Y-A. Johnson heittää tai antaa pallon Amerikan ihmeelle.

 • *saloranta

 • Koska Roosters julkaisee rosterinsa? Sivuilta löytyy ainoastaan kauden 2014 rosteri ja ensimmäiseen peliin on sivujen mukaan 45 päivää.

 • Onko roosters leirissä kenties asiat menossa huompaan suuntaan?

 • Päivittävät varmaan jossain välissä tuonne nettisivuille. Sitä ennen rosteria voi tarkastella hudlissa. Ja tuskinpa kovin paljon huonompaan suuntaan, jos suuri osa ulkomaan avuista on ollut Suomessa jo helmikuusta lähtien.

  http://www.hudl.com/team/83510/roster

  Sieltä löytyy myös joidenkin pelaajien high lights-pätkiä.

 • No onpa erikoista että hallitseva Suomen mestari pimittää rosteriaan. Pitävätkö huhut paikkansa että Roostersin kotimainen rosteri on kapea kuin nälkävuosi? Taitaa Turulla olla helppo kausi edessä.

 • Roosters on julkistanut listan kauden 2015 sopimuspelaajista silloin kun se piti julki laittaa. Kyllä se lista ihan riittävältä vaikutti.

 • jolla oli mm. Aarno Sjöblom ja pari muuta lopettanutta pelaajaa?

 • Saintsin uusista pelaajista lisää: https://faneille.com/jefu/kohti-spagettimaljaa-tampere-saints-vahvistuu-merkittavasti/

  Hiljaa hyvä tulee, voipi olla entistä mielenkiintoisempia otteluita tiedossa kesällä.

 • Tossa GI:n jutussakin yläpuolella kerrotaan Sjöblomin statuksesta – ”viimekauden pelannut Arno Sjöblom ei ole vielä ilmoittanut tulevan kauden pelaamisestaan” – joten ne on sun ihan omia listoja joita olet katsellut jos ole Sjöblomin joltain muulta listalta löytäny. Roosters esitteli ihan kurantin listan sopimuspelaajistaan jo viime vuoden puolella. Siihen en ota kantaa miksi ei ole rosterimuotoa nettisivuilla mutta eiköhän Champions-sarja sellaista kohta vaadi esille.

 • …Käyttää LSUn ja muiden drillejä, ei ne voi olla huonoi !!! Parhait drillei ikinä! Jos kerran LSU niitä vetää niin kai niist ny hyötyy saavat !!! Kyllä nyt toi niiden reenie ja koutsien dissaaminen saa riittää kun käyttävät huippukoulun parhait drillei !!!

 • Ottaa vissiin Myyrmäen suunnassa koville?

 • kiva että joku edes treenaa. Kenen tahansa drilleillä.
  Taitaa ahdistaa oikeen kunnolla, jos joku ilmoittelee tekemisistään ja treeneistä

 • Mielenkiintoinen pointti sinänsä tuo, että Roostersilla ei ole rosteria netissä. Se on päivitetty toukokuussa 2014. Liigakriteerien mukaan rosteri pitää myös julkaista joukkueen omilla nettisivuilla. En myöskään löydä uutisista vuoden vaihteessa julkistettua sopimuspelaajalistaa. Tuleekohan sakkoja?

 • Olet oikeassa, sieltähän se löytyy. Muutoinkin tuohan ollisi ollut vaan muotoseikka, mutta on niiden perusteella ennenkin seuroja rankaistu.

 • Hei ”Kummajuttu”, ei Roostersin tai minkään muun joukkueen pidä pakolla pitää rosteriaan esillä kotisivuillaan. Edelleen, Roosterssilla ei ole esittää mitään virallista ”sopimuspelaajalistaa”. Ei, vaikka sinä kuinka semmoisen haluaisit nähdä. Älä nyt menetä yöunias. Kyllähän Roosters on niitä viimeisiä joukkueita, jonka rosterista pitäisi olla huolissaan … Soita Jarmolle ja kysy siltä.

 • MIllähän tämä laji saa koskaan uskottavaa asemaa muiden palloilulajien parissa jos tämä on tätä samaa jatkuvasti vuodesta toiseen ”ei meidän tartte näyttää rosteria kellekkään jo me ei haluta kun ei ole pakko”.

  Miten te voitte kuvitella että ketään ulkopuolista tämä alkaa kiinnostamaan jos pelikaudesta toiseen käsiohjelmissa on nimiä jotka eivät pelissä pelaa tai nettisivuilla viimeisin päivitys rosterissa on puolen vuoden takaa ja viimeisin uutinenkin on jopa sitäkin vanhemmalla aikaleimalla varustettu?

  Se ettei ole pakko, ei tarkoita sitä etteikö niin saisi tehdä ja jos sillä pyritään hakemaan jotain etulyöntiasemaa ensimmäisiin peleihin ettei olla ihan kaikkia kortteja peljastettu ettei kilpailava joukke pääse scouttaamaan niin sitten ei ole ihan kaikki inkkarit kanootissa. Sixtarit taisi ensimmäisenä vaahterakautenaan jättää kokonaan osan jenkeistä ilmoittamatta ja niistä kuultiin vasta sitten meidän ensimmäisessä pelissä Vantaalla.

  Näiden Gridironin tekstit alkaa jo olemaan Suoli 24 tasoa joten en tiedä oliko kovainkaan järkevä päätös vapauttaa kommentoiminen ilman kirjautumista vain sen takia että tekstiä tulee, kun että se olisi ollut harvempaa mutta asiallisempaa. Ilmeisesti ylläpito pystyy myymään mainostilaa paremmin kun sivu näyttää aktiivisemmalta, mutta samalla taso on laskenut parissa vuodessa kuin lehmän häntä.

 • Alkaako tämäkin saitti olemana punaisten hallinnassa kun edellinen postaukseni poistettiin mikä oli tässä viestiketjun viimeisenä. Terveisiä ylläpidolle, iskette kätenne kovasti syvälle paskaan jos täälä alkaa samanlainen moderointi kun mitä liiton omalla foorumilla kun sinne alkoi tulemaan asiallisia, mutta ”vääriä” postauksia. Itse sain ylläpidolta jopa sähköpostia että eräs varsin asiallinen mutta liittokriittinen postaukseni ei ollut hyvän maun mukainen ja antaa negatiivisen sävyn liiton toiminnasta jos joku ulkopuolinen eksyy viestejä lukemaan.

 • Moi Torvi,

  Jostain syystä edellinen kirjoituksesi oli jäänyt sivuston spam-fillteriin, ja vaati nyt ylläpidon hyväksyntää.Hyväksyin nyt kirjoituksesi, joten se näkyy tuossa ylhäällä.

  Sähköpostiasiassa viittaat varmaan liiton foorumiin. Gridironin ylläpito ei toimi kuvatulla tavalla.

  -Tuomo

  EDIT: Päivitetty viestin näkymättömyyden syy.

 • Jaguaarit varmistavat pelinrakentaja osastoaan loukkaantumisen varalta ja samalla WR osasto saa lisää vaihtoehtoja. Nyt jo 4 ulkomaalaista, joka muistuttaa parhaista Vaahteraliigavuosista.. Jyväskylässä ollaan todella tosissaan haastamassa divarikärkeä.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=24455

 • Uusi joukkue löytyy Saksan 3-divaritasolta.Straubingista Joukkueen puolustus tarvitseekin todellisen liiderin, niin pahasti tuli takkiin viime kaudella.

 • Indians. Enää kyse siitä, milloin.

 • Porvoo nousee kohisten ranking´ssä. Pelaajia ainakin on tarpeeksi. mielenkiintoinen kausi tulossa. Hyvä, hyvä

 • Porvoo nousee rankingissa tasan TAFTin yläpuollelle ja siinä kaikki. Kohina on tuosta kaukana

 • Eikö Porvoo ollut jo TAFT yläpuolella jo ennen näitä siirtoja? Kirkkaasti parempi kuin 69, haastaa ainakin Crocot, kauden ensimmäinen peli taitaa olla aika trilleri. Minun mielestä ainakin

 • Eiks noi molemmat kymelaakson ”vahvistukset” oo jo valmiiks paskana?

 • Kyllä voimasuhteet on edelleen samat. Ja tuo kommentti, että BUT nousee TAFTin edelle on aikas outo. TAFTille tulee olemaan 0 pistettä runkosarjan jälkeen. Sixtareilla 4. Porvoo tulee sijalle 4, Crocot sijalle 3. Kumpikin näistä häviää välierät. Finaali on sama kuin viime vuonna.

 • Uskon Porvoo pystyvän haastamaan Crocot, valmennus on kohdallaan ja pelaajia on tarpeeksi monipuoliseen hyökkäyseen ja jos puolustus ei voi/pysty reakoimaan niihin Porvoo on 3

 • Kaunista uskoa mustapaitaisiin. Mutta kun runko on laho niin ei uusilla kuorilla pitkälle pötkitä. Tällä menolla koko seura on Porvoossa kuolemassa. pala kerrallaan valutaan alaspäin.

 • En usko kuolemaan, vaan uuteen syntymään.

 • Optimismi on positiivinen piirre ihmisissä. Vie maailmaa eteenpäin ja saa päivät tuntumaan paremmilta. Mutta se ei auta jenkkifutisjoukkueen elvyttämiseen. Näyttää siltä että Leippis on erikoistunut noihin kannetun veden kaivoihin joissa ei luoda perustaa tulevaisuudelle. Porvoo on ihmepelastanut itsensä nyt useampaan otteeseen jonkun toisen epäonnistumisen tuloksena. Rajaritarit, Falcons, Indians… Mutta kannettu vesi ei siellä kaivossa kauaa tuoreena pysy.

  Näillä viime aikoijen täydennyksillä Butchers nousee todennäköisesti taistelemaan tosissaan siitä viimeisestä playoff-paikasta (4.sija runkkarissa). Kolmelle ”suurelle” ei Porvoon voimavaroilla voida mitään ja toinen todennäköisesti viimeistä liigakauttaan pelaava joukkue, Sixtarit saattaa pistää kampoihin oikein kunnolla joten pleijaripaikka ei ole edelleenkään varma.

  Taft ei tällä kaudella taistele näillä näkymin mitalipelipaikoista tällä kaudella mutta seuralla on pohjaa uuteen nousuun huikeasti enemmän kuin kahdella mustapaitaisella (69+But). Kausi näyttää ja kilpailijoiden avainpelaajien oikea-aikaiset loukkaantumiset saattavat muuttaa kaiken kun pelataan kapeilla rostereilla. Trojans, Roosters ja Crocodiles ovat kuitenkin omassa kastissaan tänä vuonna.

 • Näyttää hyvältä. Liigan kuudesta joukkueesta viisi näyttää nyt olevan (jokseenkin) hyvässä kuosissa. On jenkit, kotomaan reppurit ja rosterit täynnä pelaajia nimimiehistä tulevaisuuden lupauksiin ja nobodeihin … On tulossa hieno LiigaKesä.

  Niin, mutta se kuudes. Niin, se TAFT. Onnistuuko homma oikeasti pelkästään vantaalaisvoimin ? Onko tulossa edes jenkkejä ? Turut ja divarin kautta uuteen nousuun ?

 • joka vuosi huudellaan että tää on sixtareiden ja porvoon viimeinen kausi liigassa. välillä kuulee samaa taftista. hienoa että liigalisenssit 2016 on jo keskustelupalstoilla jaettu.

 • Suklaan syönnin välissä voi vilkaista, missä mennään http://www.porvoonbutchers.com

 • Royalsilla try-outilla 160kg britti hyökäyksen linjassa. Näyttää jopa ihan ihmiseltä, eikä miltään säkkituolilta.

  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=2921

 • Iso on, mutta tekniikassa vähän parannettavaa. Toisaalta Vaasassa pääsee suht laadukkaaseen valmennnukseen.

 • ”You can’t teach size”

  Muuta voikin valmentaa. Tuskin linjamiehelle parempaa paikkaa on saada valmennusta kuin Vaasa.

 • Suomessa on vain yksi Suomen mestari ja siellä junnuista tehdään linjamiehiä! Red Nation whoopwhoopwhoop!

 • Roster ainakin on pelaajamäärältään kohdallaan. Valmentajien täytyy taikoa pelimiehiä, hyvä että on kilpailua pelipaikoista.

 • ”tuskin parempaa on paikkaa saada valmennusta kuin Vaasassa”
  Heitähän muutama esimerkki vaasan kautta Suomen huipulle nousseista linjamiehista

 • oisko toi seppo evwaraye :D

 • @ oppes, Petke tuskin tarkoittaa lähihistoriaa ennen Royalsia, vaikka löytyyhän nykyisyydestä ja etenkin historiasta Vikingslähtöisiä linjamiehiä Vaahteraa, MJ:tä ja sitä rapakon taustaakin myöten (käytännössä toki historiasta). Siitä voidaankin sitten vääntää loputtomasti peistä, missä he ovat ratkaisevat oppinsa saaneet, joten ei siitä sen enempää.

  Pääpaino Petken kommentissa lienee nykyisessä Royalsin ohjelmassa, sillä jokainen vähintään seuraavat 2-3 vuotta siinä mukana oleva linjamies on kovan harjoittelun kautta matkalla sinne huipulle. Ei jokainen välttämättä yksilöinä, mutta ainakin tärkeänä osana kokonaisuutta.

  Toisaalta saattoihan Petke tarkoittaa ainoastaan Vaasalle tyypillistä aurinkoista säätä ja suomenruotsalaiskultturellia, visuaalisesti elähdyttävää atmosfääriä, mene ja tiedä.

 • ÖÖ niin Seppo tais lähteä 17 v Porvooseen ja sieltä Jenkkeihin ja sieltä takas Porvooseen, eli en aivan hirveesti anna kunnioitusta Vaasan valmenukselle entisinä aikoina

 • ”Heitähän muutama esimerkki vaasan kautta Suomen huipulle nousseista linjamiehista”

  Anna muutama vuosi aikaa niin veikkaan, että niitä esimerkkejä ei tarvi kauaa etsiä. Kieltämättä Vaasasta löytyy tällä hetkellä juuri linjamiesvalmennukseen sellaista kärkiosaamista mitä muualta Suomesta tai edes Euroopasta ei kovin monelta paikkakunnalta löydy. Tämä hyvän yleistekemisen ohella.

 • Huskies julkaisi 50 pelaajan rosterin ja mukaan mahtui yllätyksiä: https://faneille.com/jefu/kohti-spagettimaljaa-hameenlinna-huskies-julkaisi-yllatyksellisen-rosterinsa/

 • Veikka Lehtosen kohtalosta ei ole vielä tietoa – tai onko?? Ehdottomsti mielenkiintoisin signaamaton nimi vielä.

 • että nuoret uskaltautuu maailmalle

 • Indiansin tämän kauden QB, Unkarin mestari 2014 Marton Czirok. On ainakin uusi suunta tuoda QB suomalaiseen joukkueeseen.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=24117

 • Unkarin jenkkifutarit kovassa nosteessa. Tällä kaudella jo 2 unkarilaista pelaa Suomessa. Kouvolan kuuppa ja trojansin menczel.

 • Tällä kertaa puolustuksen takakentälle.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=16224
  Pysyykö Kouvola Unkarilaispelaajissa, vai nähdäänkö vielä sittenkin edes yksi jenkki tänä kesänä ?

 • Onko jenkki ”must have”?

 • Unkarilaisten keskipalkka huomioiden sieltä voi saada pelimiehiä todella edullisesti! Eivätkä valita Kouvolan oloista niinkuin jenkit Europlayersin sivuilla. Win-Win siis? :)

 • Niin sä meinaat että jenkit valitti turhasta? Taidat olla sisäpiiriläisiä.

 • Valivalilla ei nyt lukemisen ymmärrys ole ihan huippuluokkaa, itse en ainakaan tossa nää mitään mainintaa tai edes vihjailua, että jenkit olisi valittaneet turhasta.
  Eiköhän tuossa viitata siihen, että yliopistoista tai euroopan isoista sarjoista tuleet vahvistukset tietävät miten homma tulisi toimia ja ovat tottuneet parempaan. unkarista tulevat kaverit taas ovat todennäköisesti tottuneet siihen, että olosuhteet eivät aina oli ihan ideaaliset ja kynnys antaa negatiivista palautetta on suurempi. Mutta mutua tämä päättely minun osalta myös on, enpä ole koskaan Unkarissa pelannut..

 • Kyse ei varmastikaan ole siitä onko neljä vai viisi polkupyörää tarjolla puolella joukkueesta vaan GM:n käyttäytymisestä. Kusipäitä riittää pitkin maapalloa, se on vain valintakysymys ja hölmöyttä valita tietyt paikat jos on varoitettu etukäteen.

 • @edullista kalustoa idästä. Kirjoitit, että Indiansin jenkit valittivat Kouvolan oloista eikä unkarilaiset – koska tulevat matalamman elintason maasta – ymmärrä valittaa….

  Älytön logiikka etkä ilmeisesti ole lukenut noita Indiansin kahden (2) vuoden palautteita Europlayer sivuilta joita ovat tasapuolisesti kirjoittaneet sekä jenkit että europelaajat. Ensinnäkin olet asenteellinen kun nimeät kritiikin ”valitukseksi”. Toiseksi jos olet oikeasti lukenut edes osan ulkomaalaisten pelaajien palautteesta ei niissä kritisoida Kouvolan olosuhteita. Niissä kritisoidaan sitä ala-arvoista kohtelua jonka kohteeksi he ovat joutuneet.

  Indians europlayers-profiili on blokattu näkymättömäksi, ettei palvelun selaajat pääse noita kirjoituksia lukemaan. Tätä draamaa onkin taas mielenkiintoista seurata varsinkin kun tuo yllä olevan kommentoijan mainitsema GM on ilmeisesti sama henkilö joka on tänä vuonna joukkueen päävalmentaja.

 • Kouvolan toiminta importtiensa kanssa parisen vuotta sitten oli ihan ok. Huonoja pikkukoulujen keskinkertaisuuksia, jotka luulivat saavansa NFL -tason puitteet ja palvelua jossain Suomen Kouvolassa. Yksi niistä luuli saavansa norkoilla Suomessa koko kesän (tietty täydellä korvauksella) vaikka hajosi jo ennen juhannusta. Saivat just sellaista kohtelua kuin ansaitsivat.

 • http://www.taft.fi/uutiset.html?17
  Kahden suunnan mies tarvittaessa.

 • eli pelaaja loukkaantui seuran ottelussa/harjoituksissa ja sen jälkeen seura näytti ovea, jos tuolla pelaajalla oli sopimus koko kaudesta, niin hänellä on täysi oikeus vaatia palkkaa koko kaudelta.

 • sillä se soppari? Kait täällä nyt joku sen on nähnyt, tai ainakin tietää jonkun joka on kuullut että näin on ollut että voi kertoa että siellä sen piti olla.

  ”jos tuolla pelaajalla oli sopimus koko kaudesta, niin hänellä on täysi oikeus vaatia palkkaa koko kaudelta”

 • Kyllä se Kouvolan profiili ja kirjoitukset löytyy sieltä sivuilta. Se näkyy ainoastaan pelaajille ja muille jorka on kirjautuneina. GM piilottanut varmasti sen kun on alkanut totuus tulemaan esille.

  http://europlayers.com/Member/ReviewList.aspx?ProfileId=9805

 • quarterpounder:
  Ei Suomessa kukaan jää norkoilemaan ja saamaan palkkaa… Tiedän ettei esim RoJo saanut Roosterssilta latiakaan siitä mitä sovittiin kun loukkaantui, ainoastaan junnujen valmennuksesta maksettiin jotain. Itse olen ollut myös mukana maksamassa samassa seurassa pelanneelle pelaajalle kolehtia jottei miehen tarvitse lähteä kesken kauden pois.
  Tiedän että näin on myös muissa seuroissa, ei kukaan järkevä maksa palkkaa klesalle ulkkarille.

 • Loukkaantuminen tai sairastuminen ei ole missään olosuhteissa laillinen peruste purkaa määräaikaista sopimusta yksipuolisesti. Kukaan järkevä ei näin edes kuvittele. Usemmiten loukkaantuneet haluavat purkaa itse sopimuksensa ja tuolloin seurat poikkeuksetta maksavat aikaistetun kotiinpaluun.

  En nyt taas olisi uskonut löytäväni vielä 2000 luvulla tällaista täydellistä osaamattomuutta ja tietämättömyyttä näiltä palstoilta mutta näköjään totuus on toinen.

 • Ihan tiedoksi vaan, kukaan loukkaantunut jenkki ei haluaisi lähteä kotia aikaisemmin. Palkka juoksee, ei tarvitse pelata, voi rauhassa ryypätä ja painaa kaikkia yli16v. tyttöjä. Mistä kotimaassa saisi 45 vuotta linnaa.

 • …niin, tällaista on elämä pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Kova paikka jos se jenkki loukkaantuu ekassa pelissä.

  Tänne olisi suurempi tungos jos noudatettaisiin Indians-politiikkaa: Loukkaantumisesta saa kenkää, vammoja hoitaa lääkärin sijaan poppamies, viiden hengen autoon mahtuu 10 miestä pelikasseineen ja viimeinen palkka maksetaan vain jos mies on maassa vielä paluulennon lähdettyä Helsinki- Vantaalta

 • olen ollut useamman kerran tilanteessa, jossa seurani henkilöt ovat tarjonneet jenkille kokosopimuksen lunastusta maksamalla loppukauden palkan loukkaantumisen vuoksi. Yleensä vaan se vamman hoito ajaa tämän edelle. Jenkeissä hoito maksaa moninkertaisesti Suomeen verrattuna

 • Hienoa asennetta jenkkejä kohtaan täällä luettavissa. Kertakäyttötavaraa joka dumpataan pellolle heti kun hyötysuhde kääntyy vaikka tilapäisesti miinukselle. Jotkut joukkueet hoitavat hommansa hyvin ja hyväksi koetut pelaajat palaavat niihin seuraavallakin kaudella. Sitten on näitä jotka kahmivat vuodesta toiseen laarinpohjia ja se näkyy sitten palautteessa ja tuloksissa.

  Itse en missään olosuhteissa edes neuvottelisi joukkueen kanssa, jonka profiilisivulla on useammalta vuodelta läjäpäin negatiivista ja seikkaperäisesti eriteltyä palautetta seurajohdon toiminnasta. Kun tähän lisää profiilin salailun ja julkaistunkin historian riitaisista valmentaja ym. eroista niin savua alkaa olla ilmassa niin sakeana että se ei vaan voi syntyä ilman tulta. Täysin ala-arvoinen on kanssa lausunto, jossa koetaan, että unkarilaiset pelaajat tavallaan taustastaan johtuen kestävät scheissea paremmin kuin jenkit. Itse uskon että nyt sopimukseen uunotetut unkarilaiset eivät ole tajunneet europlayers-palautteita edes katsoa – on hienoa pasta ”ammattilaiseksi” ulkomaille.

  .

 • Siinä se tuli!
  TAFT nousi suoraan mestaruustaisteluun. Kaikki treeneihin!
  http://www.taft.fi/uutiset.html?18

 • Sen kummenkin kenenkään sopimuksista tietämätt tai mihinkään yksittäiseen sopimukseen kantaa ottamatta: Aika paljon loukkaantumisen jälkeiseen tilanteeseen vaikuttaa mitä siellä sopimuksessa lukee loukkaantumisesta, vakuutuksista ja onko kyseessä työsopimus vai ei. Normityössäkin palkanmaksu loppuu loukkaantumisen aiheuttamaan sairaslomaan, ja sairasajan korvauksen tuleminen riippuu siitä onko loukkaantuminen työtapaturma vai ei. Ja jos ulkomaalaisvahvistus ei pelaa enää loppukaudesta, ei seuroilla ole varmaan halua maksaa loppukauden asumiskustannuksia.
  Ja myös töissä käyvän kotimaisen jenkkifutarin kannattaa pitää vakuutukset kunnossa. Yksikään työnantaja ei maksa senttiäkään jefun aiheuttaman sairasloman ajalta.

 • Aika useesti noi ”season ending injury” jenkit yms. on sivurajoilta kadonneet, onko syynä sitten sopimus vai pelaajien halu palata kotimaahan parantelemaan vammoja.

  Ja voihan sen palkan maksaa sinne kotimaahankin, eihän sitä mikään estä. Varmaankin jos importti on ollut ”aktiivinen” esim. pitänyt junnu treenejä ja auttanut myös muiden joukkueiden kanssa, saattaa joukkue mieluustikin pitää pelaajan mukana valmennustouhuissa. Jos on jäänyt käteen hanttikortti, niin eiköhän sille hommata lentolippu leikkausta seuraavaksi päiväksi.

 • Öööh … Kyllähän kaikki suomalaiset joukkueet toimivat periaatteella ”no play, no pay”. Unohtakaa nyt jo puheet pro -tyylisistä garanteeratuista kausipalkkioista Suomen jefu -scenessa. Ja vielä Kouvolan tapahtumiin viitaten: On näitä vastaavanlaisia keissejä ollut aiemminkin useissakin suomalaisissa joukkueissa aina 80-luvulta lähtien. Siis että importit ovat osoittautuneet aivan joksikin muuksi kun oli etukäteen nähty ja kaavailtu. Taidoiltaan ja pelillisesti yllättävänkin heppoisia pelureita, johtajuus hukassa, asenneongelmia, sopeutumisvaikeuksia, … Ei tämmöisille ”vahvistuksille” kannata (liian) vieraskorea olla – ei muuta kuin maitojunalla takaisin kotiin.

 • Kylläpäs tiirapaasi puhuu taas ihan puutaheinää. Työnantaja maksaa myös vapaa-ajalla tapahtuvan tapaturman sairasloman, jos ei ole johtunut työntekijän törkeästä huolimattomuudesta. Kela toki korvaa osan tästä työnantajalle. Samoin Kela maksaa työntekijälle sairauspäiväraha sen jälkeen, kun työnantajan velvollisuus lakkaa (yleensä 1kk). Aika kallis vakuutus pitää olla, jos siihen kuuluu myös sairauspäiväraha.

 • On täällä joko täydellistä tietämättömyyttä tai vain suunnatonta tyhmyyttä tarjolla. TheRat ja pari muutakin kynämiestä ilmeisesti ihan oikeasti luulee, että suomalainen ”jefu-scene” olisi jotenkin irrallaan Suomen laeista.

  No kun ei ole. Palkanmaksu tai sopimus ei pääty loukkaantumiseen mutta sopimuksesta voi neuvotella eroon jos molemmat osapuolet niin haluavat. Jos Kouvolan importtien tarinat ovat edes puoliksi tosia olisi pelaajien kannattanut palkata juristi keskustelemaan asioista per heti.

  Ja jos on palkannut paskan pelaajan niin silloin on palkannut paskan pelaajan ja kannattaa katsoa peiliin. Maan lakien noudattaminen ei ole ”pro-meininkiä” vaan maan lakien noudattamista. Lakien noudattamatta jättäminen on puolestaan idioottien touhua jota tässä scenessä joskin, nykyisin kyllä harvemmin, kohtaa.

 • Pakko vielä kommentoida Tirapaasille, että jokainen suomalainen työnantaja maksaa jefuvammasta sairausloman palkan lakien mukaan täysimääräisesti ihan samalla tavalla kuin vammasta joka olisi tullut nenää kaivellessa kesken työpäivän.. Toivottavasti kukaan yllä olevista urpoilijoista ei ryhdy yittäjäksi…

 • @Lex: Olinpa osin väärässä. Katsoin Finlexistä mitä sairasajanpalkasta sanotaan työsopimuslaissa. Sairasajan palkan maksaa työnantaja yhdeksän arkipäivää, sen jälkeen Kela maksaa sairaspäivärahaa. Tosin työehtosopimuksissa voi olla paremminkin sovittu.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055

  Ja jos jotain viellä kiinnostaa sairauspäivärahanmääräytyminen ja maksuaika, 300 päivää, niin voi seurata linkkiä:

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20041224#L11P1

  Lakimiehet voi varmaan väittää mun olevan vieläkin väärässä, mut siitä kai niille maksetaan. Mut tosi rattoisaa iltalukemista. : )

 • Tirapaasi kyllä se kk työnantaja maksaa jonka jälkeen mene kelan päivärahoille jos ei ole työtapaturma.Kannattaa varmaan niitä liiton työehtosopimuksia lukea jos kuulut liittoon.

 • @holaa: Niin kuin kommentissani sanoin: ”Tosin työehtosopimuksissa voi olla paremminkin sovittu.”

 • Kannattaa tässä keskustelussa muistaa vielä määräaikaisissakin sopimuksissa käytetty koeaika. Se mahdollistaa pommien kotiin passittamisen himaan, kunhan sen tekee koeajan puitteissa.

 • Koeajan purullekin pitää olla pätevä syy. Edes alkoholismi ei ole sellainen. Muutoinhan sixtareissa ovet paukkuisivat jatkuvasti.

 • Veikka Lehtonen jatkaa Örebrossa. Hyvä juttu erityisesti maajoukkueen kannalta ja Örebrokin on tyytyväinen saadessaan yhden parhaista eurooppalaisista keskushyökkääjistä joukkueeseensa, niin kuin jutussakin todetaan. Veikan palaaminen Örebrohon kertoo jo kolmanneksi kaudeksi kertoo paljon myös siitä, että Veikka arvostaa Örebron organisaatiota ja sen toimintaa, vaikka päävalmentaja ja jenkit vaihtuvatkin vuosittain.
  http://www.blackknights.eu/index.php/nyheter

 • ООООООООООООО!! Давно хотела посмотреть такое!!!!


  Актуально. Скажите мне, пожалуйста – где я могу найти больше информации по этому вопросу? fifa 15 скачать торрент pc от механиков, fifa 15 составы скачать или официальный сайт fifa fifasetup fifa 15 скачать

 • Приветствую! класный у вас сайт!
  Нашел русскую базу кино: комедии 2018 года в хорошем качестве http://kinokub.net/
  Тут: смотреть онлайн фильмы исторические в хорошем качестве http://kinokub.net/istoricheskiy/ список 2019
  Тут: Онлайн лучшие криминальные фильмы Бесплатно лучшие криминальные фильмы список 2018
  Тут: мультфильмы смотреть бесплатно в хорошем http://kinokub.net/multfilmy/ список 2018
  Здесь: http://kinokub.net/12853-forsazh-8-the-fate-of-the-furious-2017.html Смотреть Форсаж 8 / The Fate of the Furious (2017) онлайн бесплатно
  Тут: АйКарли / iCarly (Сезон 1-6) (2007–2012) АйКарли / iCarly (Сезон 1-6) (2007–2012)
  Тут: http://kinokub.net/11651-sherlok-sherlock-sezon-1-5-2010-2016.html

 • gyrate and fussiness in bed that most men can lone been ofРІ and not under any condition be dressed to chute one tadalafil tablets 20 mg Perform dwelling so your form doesn’t get too

 • is lock fixed buy kamagra oral jelly online doctorate in behalf of or a weekly

 • Thanks, A lot of advice.
  how to write an evaluation essay cpm homework help thesis results

 • .. ettei jenkkifutaajat muka osaa kirjottaa. Nyt pojat kurssille!

 • Maakuntalehden uutinen: ”Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaava Seinäjoki Crocodiles julkisti kauden ensimmäisen hankintansa kovan luokan rekrytoinnilla. Seuran oma kasvatti ja kaksi kautta Indiana Staten yliopistossa pelannut 24-vuotias Filip Zacock liittyy joukkueeseen.
  Puolustuksen linjassa viihtyvä Zacock ehti pelata kaksi kautta yliopistopelejä, mutta palaa Suomeen jo joulukuussa koronan sekoitettua urheilua valtameren toisella puolella.”

 • Olikin jäänyt kyssäriksi miten tällä kaverilla ura meni jenkeissä. 2 kautta kun oli niin ei vissiin ihan raketinlailla lähteny nousuun. Oliko jotain loukkia vai eikö vaan toiminut? Tietääkö kukaan? Joka tapauksessa Suomeen ja crocoihin iso vahvistus.

 • https://gosycamores.com/sports/football/stats#individual
  Individual Defensive Statistics
  # Player GP Solo ASST TOT TFL-YDS Sacks-YDS
  99 Zacok, Filip 12 9 12 21 3.5-11 2.0-10

 • Kiitos näistä. Näyttäisi että on ollut ainakin rotaatiossa mukana jos ei aloituksessa. 2 kautta kuitenkin jäljellä ja kyseessä täys stipendi jossa opiskelut ja eläminen katettu. Niin miksi palaa Suomeen pelaamaan eikä odota ensi syksyyn ja pelaa ainakin seniorikauttansa loppuun?

 • College loppuu vuodenvaihteessa, vipa kausi jäi koronan takia pelaamatta.

 • Taklaustilastoissa 15.sta, puolustuksen linjamiehistä toiseksi eniten.

 • Jotka muistaa Filipin ekan vuoden Vaahteraliigassa niin tietää kyllä minkätä tasoisesta pelaajasta on kyse. Tosi hieno uutinen!

 • Niin ei häntä kukaan ole huonoksi haukkunutkaan…

 • Minkälaiset tilastot Valasti sai omalla urallaan ?

 • Tällä kaudella jäin odottelemaan jenkeissä kovaa jälkeä tehneen Jere Saranpään dominointia vaahteraliigassa. Hieman petyin kun häntä ei kuitenkaan kentällä tainnut kertaakaan näkyä. Liekö loukkaantuminen pitänyt sivussa?

 • ?

 • Saranpää pelasi highschoolissa, joka on kyllä astetta kevyempi tasoltaan kuin yliopistosarjat.
  Monella jenkeissä jefukoulun käyneellä menee henkisellä puolella homma niin kovaksi, että ei virta riitä enää Suomen sarjoihin.

 • Perinteisen fudiksen kohdalla nuoria on lähtenyt liian aikaisin eurooppalaisiin huippuseuroihin kehittymään. On hyvä malttaa kehittyä kotimaassa ja sitten maailmalle. Toki jefussa ollaan USA:ssa eri tasolla junioreidenkin osalla, Suomeen verrattuna, että sinne on vain lähdettävä koittamaan. Liikkuvia tekijöitä sitten tuleekin vastaan niin monia, että lopputulemasta ei osaa sanoa. Onnea ja menestystä sekä kovaa duunia kaikille niille nuorille suomalaisille, ja heidän taustajoukoilleen, jotka lähtevät high school- yliopisto- haaveena ammattilaisuus- polkua. Ja tervetuloa myös takaisin kotimaahan antamaan se oppi ja näkemys sekä kokemus, joka maailmalta on saatu. Jos ei pelaajana, niin sitten vaikka junnuvalmentajana. Tekemistä tämän lajin parissa kyllä riittää.

 • Tuohon perinteisen potkupallon kommenttiisi. Meinaatko että 14 vuotias juniori jolle paikkaa lähteä tarjotaan olis jotenkin paremmat saumat menestyä parin vuoden päästä? Tai jenkkifutiksessa tyyppi joka sanoo ei kiitos hyvälle highschoolille olis paremmassa saumassa saada stipendiä..? Joo ei ole. Joka vuosi kilpailu on kovempaa ja nyt lahjaks vaikeampi löytää.

 • Niin, riippuu ihan lapsen kypsyydestä, toisella voi onnistua, toisella ei. Kyllä, kilpailu kovenee, ja lahjakkuuksia on rajallisesti. Sitkeällä työllä pääsee pitkälle, jos fyysiset ja henkiset rahkeet riittää. Ja raha.

 • Paljon on keskusteltu siitä miten mediassa jefusta kirjoitetaan! Nyt Iltapulu veti minusta pohjat!
  Urheilu osiossa, Muut lajit alla on uutinen, missä Jenkeissä isä ammuttiin kuoliaaksi pelatessaan poikansa kanssa, ilmeisesti play ground fudista!! Miten liittyy mihinkään!

 • Eipä tuolla pitäis olla mitään tekemistä urheilu-uutisten joukossa. Iltasanomatkin julkaisi tuosta, mutta normaalin uutisoinnin yhteydessä.

  https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/df1b24e1-496c-445a-8e3e-944dc4dedccc

 • All Assignment help is known as one of the best assignment help services providers for a student who struggles to get good grades from their assignments.
  https://www.allassignmenthelp.com/pay-someone-to-do-assignment.html

 • You actually mentioned that wonderfully! how to write admission essay https://freeessayfinder.com custom report writing service

 • This is nicely expressed! !
  buy custom essays online paper writing services master thesis writer

 • You actually explained that very well!
  Buy Provigil Online With Paypal
  modafinil side effects
  Provigil From Canada Generic
  armodafinil vs modafinil
  What Strength Does Provigil Come In – https://topmodafinilrxstore.com/

 • bitly.com How to Make a Custom URL Shortener.
  Free URL shortener to create the perfect short URLs for your business.

 • Greetings! Very useful asvice in this particular post!

  It is the little changes that produce the most important changes.
  Many thanks for sharing!
  https://kratomwwwtea.com/where-to-buy-kratom.html
  matrix kratom review
  matrix kratom review https://kratomwwwtea.com/where-to-buy-kratom.html

 • Hello mates, good paragraph and nice urging
  commented at this place, I am truly enjoying by
  these.

  Feel free to visit my web-site … delta 8 thc carts

 • Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read more
  of your useful info. Thanks for the post.
  I will certainly comeback.

  Also visit my web page best delta 8

 • I’m not sure where you’re gettjng your information, but great topic.
  I needs to spend a while learning more or working
  out more. Thank you for magnificent info I was looking for
  this info for my mission.
  https://espaiviral.com
  espaiviral.com
  https://dailydocuments.store/ https://pdfmanualcatalog.com

 • We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable info to work on.
  You have done a formidable job and our whole
  community will be thankful to you.

  Also visit my web-site … situs daftar judi slot online

 • I have been surfing online greater than three hours today, but I by no means discovered any fascinating article like yours.
  It’s pretty price sufficient for me. Personally,
  if all website owners and bloggers made just right content material as you
  probably did, the web might be much more useful than ever before.

  Also visit my blog … Instagram followers

 • I’m not sure why but this blog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem
  on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

  Here is my page … delta 8 THC

 • Wonderful post! We will be linking to this particularly great content on our website.
  Keep up the good writing.

  Stop by my site shop for weed online (seattleweekly.com)

 • This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me.

  Thanks!

  Also visit my web page where to find weed

 • Everything is very open with a really clear description of the issues.
  It was truly informative. Your site is useful. Thanks for sharing!

  my homepage – buy weed online

 • Thanks for ones marvelous posting! I really enjoyed reading it,
  you might be a great author. I will ensure that I bookmark your blog and will eventually come back sometime soon. I want to encourage you continue your great work, have a nice morning!

  My site area52

 • economic crisis in pakistan essay 2020

 • I apologise, I can help nothing, but it is assured, that to you will help to find the correct decision.
  latinatubehd