Vaahteraliigan Preseason Rankings 2015

jefumaster 17.1.2015 9:36 75 kommenttia

Vaahteraliiga pelataan kaudella 2015 kuudella joukkueella. Gridiron käynnistää tulevan kauden spekulaatiot tammikuisella Preseason Rankingsillaan.

Näin tammikuussa joukkueiden voimasuhteiden arviointi on vielä huteralla pohjalla, koska hyödynnettävä informaatio on todella epätasaista. Osa joukkueista ei ole vielä julkaissut lainkaan vahvistuksiaan, joten pelaavasta rosterista ollaan varsin kaukana. Amerikkalaiselle jalkapallolle on maassamme ominaista myös se, että uran päättämisistä ei juurikaan tiedoteta. Tästä johtuen odotamme kauden alkuun saakka joidenkin ”puutuvien nimien” ilmestymistä tai ilmestymättömyyttä joukkueiden rostereihin. Ohessa käytettävissä olevan informaation pohjalta rakennettu kauden ensimmäinen Preseason Rankings perusteluineen.

Helsinki Roosters – uusi dynastia aluillaan

Hallitseva mestari pääsee valmistautumaan kauteen erinomaisista lähtökohdista. Kolmeen perättäiseen mestaruuteen joukkueensa valmentanut Juha Hakala jatkaa joukkueen peräsimessä ja ryhmän kotimainen tukiranka on säilynyt lähes entisellään. Vaahteraliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014 valittu yhdysvaltalainen Jaycen Taylor (RB) on solminut seuran kanssa jatkosopimuksen ja liittyy harjoitusvahvuuteen jo helmikuussa. Suurin kysymysmerkki lienee joukkueen uusi pelinrakentaja. Hyökkäyspelin sielun vaihtaminen on menestyvällekin joukkueelle aina eräänlainen epäjatkuvuuskohta. Roosters osoitti kuitenkin joukkueena oppimiskykynsä jo viime kaudella, jolloin pitkäaikainen pelinjohtaja Robert Johnson vaihtui Shean Sheltoniin liigakauden kriittisillä hetkillä. Kaudelle 2015 Roostersin peliä johtaa Josh Hollingsworth. Seuran omilla nettisivuilla Hakala kuvaa Hollingsworthia varmakätiseksi pelinrakentajaksi jolla on kokemusta myös valmentamisesta. Viime kaudella Sheltonin hyvää sopeutumista edesauttoi aiempi kokemus eurooppalaisista liigoista. Tästä näkökulmasta Hollingsworth on eräänlainen kysymysmerkki, koska Roosters on 24-vuotiaan amerikkalaisen ensikosketus vanhan mantereen jefuun ja kulttuuriin. Joukkueen kolmas amerikkalainen, Andre Smith (DB), pelaa niin ikään ensimmäistä kauttaan ammattilaisena ulkomailla.

Jenkkivahvistusten lisäksi joukkueen vahvuuteen liittyy kaudella 2013 Kouvola Indiansia vahvistanut brittiläinen linjajätti Benjamin Watkins (OL). Kotimaisilta siirtomarkkinoilta joukkue on poiminut rosteriinsa viime kaudella Wolvoissa läpilyöntinsä tehneen Ville Valastin (DE) sekä TAFT:n keskushyökkääjänä viime kesänä 208 jaardia edenneen Roope Metsän.

Roosters on Gridironin tammikuun Preseason Rankingsin mestarisuosikki numero yksi.

Turku Trojans – jälleen ikuinen kakkonen?

Turkulainen perinneseura palasi kaudella 2014 takaisin suomalaisen jenkkifutiksen huipulle. Onnistuneet rekrytoinnit ja divarissa uudelleen voittamaan oppinut joukkueen runko jyräsivät Vaahteraliigassa takaisin vakiopaikalleen, sijaluvulle 2. Tulevalle kaudelle joukkue on värvännyt riveihinsä pääkilpailijansa Roostersin paidassa menestyneen pelinrakentajan Robert Johnsonin, joka palaa liigakentille viime kauden päättäneen loukkaantumisensa jälkeen. Jatkuvuutta menestymiselle tarjoaa päävalmentaja Mikko Virolaisen ohella toista kauttaan Trojansia edustava yhdysvaltalainen takapuolustaja Chris Poston. Kokeneena liigajyränä tunnetun Jocques Crawfordin tilalle valittu keskushyökkääjä Rickey Stevens edustaa tuoretta amerikkalaista juoksuvoimaa. Toistaiseksi turkulaiset eivät ole julkaisseet muita ulkomaalaisvahvistuksia, mutta viimekaudella joukkueeseen liittyneet maajoukkueen profiilipelaajat, Karri Kuuttila (OL) ja Aappo Saloranta (WR) ovat ilmoittaneet jatkostaan mustapaitaisten rosterissa. Kotimaista osaamista täydentää viime kaudella ainoastaan yhdessä pelissä esiintynyt takapuolustaja Seikko Vennelä, joka palaa joukkueen vahvuuteen loukkaantumisestaan toipuneena.

Trojansin uskotaan haastavan Roostersin toistamiseen taistelussa Suomen jenkkifutiksen kuninkuudesta. Ennustamme joukkueen saavuttavan kaudella 2015 sijat 2-3.

Kuva: Jari Turunen

Seinäjoki Crocodiles – jälleen kerran kansainvälisin?

Seinäjokiset ovat yltäneet Vaahteraliigan finaaliin viimeksi kaudella 2011, jolloin joukkueen mestaruushaaveet tuhosi perusteellisesti Wolverinesin kuuluisa ”kolmipäinen juoksuhirviö”. Kolmella viimeisellä kaudella pronssisiin mitaleihin tyytynyt joukkue uudistuu kaudelle 2015 merkittävästi. Yhdysvaltalainen Rifenbarkien valmentajakaksikko on vaihdettu kotimaiseen osaamiseen ja pohjalaiset tähtäävät menestymiseen nyt liigavalmentajana debytoivan Henri Kotasen johdolla. Uudeksi pelinrakentajakseen Crocodiles on värvännyt yhdysvaltalaisen Justin Sottilairen, joka pelasi kaudella 2104 kivenkovassa Saksan GFL:ssä. Sarjan häntäpäässä taistelleessa Franken Knightsesissa Sottilaire heitti 52 touchdownia, joka oikeuttaa liigan tilastoissa ykköspaikalle kyseisessä taulukossa. Jenkkikiintiön kaksi muuta paikkaa täyttävät keskushyökkääjä Damonshay Pitt sekä puolustuksen linjan Lane Stuht.

Offseasonin tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että Crocodiles tulee olemaan jälleen liigakauden kansainvälisin joukkue. Täyden amerikkalaiskiintiönsä rinnalle lakeuksilla taistelee pelipaikastaan kuusi brittiä sekä yksi kanadalaisranskalainen gladiaattori. Kahden passin mies, Yann Dika-Balotoken (DB/RB) on hankkinut jefukokemuksensa Kanadassa, mutta edusti viime kaudella EM-kisoissa pronssijoukkue Ranskaa. Näyttävällä ansioluettelolla varustettu Dika-Balotoken tulee varmuudella tarjoamaan päävalmentaja Kotaselle mielenkiintoisia vaihtoehtoja sekä hyökkäyksen, että puolustuksen pelaamiseen. Mielenkiintoinen vahvistus on myös USA:ssa opiskelunsa päättänyt Lauri Anttila (LB), joka palaa seinäjokisten vahvuuteen.

Crocodilesin RB-osasto on paperilla erittäin vakuuttava. Vikkelän Pittin ja Dika-Balotokenin lisäksi joukkueen viime kesän keskushyökkääjäduo Velipekka JaakonsaariMika Nissinen tekee jälleen paluun vihreään. Jaakonsaaren ja Nissisen onnistuminen antaisi valmennusjohdolle mahdollisuuden hyödyntää ulkomaalaisvahvistuksia muilla pelipaikoilla, mutta houkuttaako jenkkivetoisen juoksupelin pyörittäminen valmennusta kuitenkin liikaa?

Uudistuneen Crocodilesin todellinen iskukyky nähdään kauden alkaessa, mutta tässä vaiheessa paperitarkastelujen perusteella sijoitamme joukkueen tammikuun tarkastelussa sijaluvulle 2-3 – tasapäisesti turkulaiskilpailijansa kanssa.

Kuva: Jari Turunen

Helsinki 69ers – nyt tai ei koskaan

Sixtarit pääsevät valmistautumaan kauteen 2015 hyvistä lähtökohdista. Alustavien julkaisujen perusteella vaikuttaa siltä, että joukkueen kokenut runko sinnittelee edelleen mukana rosterissa ja divisioonaan itsensä siirtäneen naapuriseura-Wolverinesin hyökkäyksen kapea, mutta terävin kärki on onnistuttu värväämään mukaan mustapaitaisiin. Vääjäämättä suomalaistuvan Cedric Johnsonin (QB) imussa Wolverinesista siirtyi 69ersiin menneen kauden liigakomeetta Sebastien Sagne (WR), sekä vauhdilla tasoaan nostaneet Anssi Karjala (WR) ja Teemu Rantanen (WR).

Kokonaisuudessaan helsinkiläiset luottavat kotimaan kentillä annettuihin näyttöihin kokemukseen. 69ers on signannut Johnsonin lisäksi kaudella 2014 liigan taklaustilaston voittaneen Robert Bellin (LB), sekä allstars-miehistöön valitun monipuolisen RJ Longin (WR/DB). Brittiläistä voimaa Sixtarien linjapelaamiseen tuovat Suomen kentillä aiemmin kunnostautuneet jätit Malik Mustapha (DL) sekä James Perrineau (DL). Kirjoittamattakin lienee selvää, että joukkue on kirjannut rosteriinsa myös Jason Thomasin (QB) nimen. Takavuosien sixtareista Suomen kentille on palaamassa lisäksi Marquette ”Q” Floyd, joka ottaa haltuunsa puolustuksen koordinaattorin tehtävät.

Helsinkiläisjoukkue yllätti lajia seuraavat kaudella 2014 osallistumalla hetkellisesti jopa tosissaan taisteluun playoff-paikoista. Monelle pitkään pelanneelle sixtarille vuosi 2015 tulee olemaan se kuuluisa ”now or never”-kausi. Tammikuun tietojen valossa arvioimme, että joukkueessa on potentiaalia parantaa sijoitustaan edellisestä kaudesta ja nousta mukaan pudotuspeleihin.

Kuva: Jari Turunen

Porvoo Butchers – totuuden lähteillä

Moninkertainen mestarijoukkue Butchers on sinnitellyt mukana liigan pudotuspelitaisteluissa pitkäaikaisen dynastiansa hiipumisen jälkeenkin. Takana on nyt muutama vuoristoratamainen kausi ja edessä entistä kovemmat haasteet kaudella 2015. Sen verran paljon on Porvoonjoessa ehtinyt vettä virrata, että joukkueen ruorista ottaa vankan otteen mestarivalmentaja Kari Leivoja – jälleen kerran. Päävalmentajan julkistamisen ohella seura on ollut varsin vaitonainen pelaajahankintojensa ohella. Ainoana profiilivärväyksenään joukkue on kertonut maajoukkueen pelinrakentaja Miro Kadmiryn sopimuksesta. Kadmiry on viimeisin kotimainen pelinrakentaja, joka on johdattanut joukkueensa Vaahteraliigan playoff-peleihin (TAFT 2013).

Suomalaisen pelinrakentajan värvääminen tarjoaa valmennukselle mahdollisuuksia amerikkalaisvahvistustensa värväämisessä. Yhtään ulkomaalaista ei Butchersin osalta ole kuitenkaan vielä julkaistu. Taitavan Micky Kyein (WR/RB) nimi löytyy rosterista ja hyvä niin. Muutoin 2000-luvun alkuvuosien kestomenestyjän pelaajalistan perusteella on äärimmäisen vaikeaa arvioida joukkueen menestysedellytyksiä, joukkue on jälleen totuuden lähteillä rosterinsa riittävyyden osalta. Tähän mennessä julkaistu rosteri on Vaahteraliigan kapein. Leivojan joukkueet tuntien, odotettavissa lienee kuitenkin vielä täydennyksiä pelaajalistalle. Usealla kaudella Butchersia edustaneen Rafael Pinedan taival ei varmuudella jatku Itä-Uudellamaalla, sillä mies edustaa ensi kaudella Helsinki Wolverinesia.

Tässä vaiheessa talvikautta Butchers sijoitetaan liigan sijoille 5-6.

Kuva: Jari Turunen

TAFT Vantaa – uusvanhoin opein takaisin playoff-taisteluun

Kaudella 2014 hiuksenhienosti playoff-peleistä pudonnut Vantaan TAFT on Butchersin tavoin ollut vaitonainen ulkomaalaisvahvistuksistaan. Lokakuun lopulla julkaistu pelaajalista on vielä raakile eikä vantaalaisten iskukykyä pysty arvioimaan sen perusteella kovinkaan laadukkaasti. Miro Kadmiryn siirtymistä Butchers-paitaan Saksan vuotensa jälkeen voidaan pitää jonkinlaisena yllätyksenä, mutta uutinen enteilee myös TAFT:n jenkkivalintojen rakennetta kaudella 2015.

Kahden vuoden tauon jälkeen TAFT:ssa harjoitellaan jälleen joukkueen liiganousun arkkitehdin, Rami Liljan, johdolla. Päävalmentaja Liljan mukaan joukkue on hankkimassa rosteriinsa amerikkalaisen pelinrakentajan sekä kaksi ”multitalentia”, eli kahden suunnan pelaamiseen kykenevää jenkkipelaajaa. Näiden lisäksi joukkue täydentyy yhdellä EU-passin vahvistuksella, mikäli seuran budjettia onnistutaan kasvattamaan riittävästi varainhankinnan tukemana.

Gridironin tammikuun arvioinnissa TAFT sijoittuu listan pohjimmaiseksi lähinnä siitä syystä, että se ainoana joukkueena ei ole vielä estellyt pelinrakentajaansa eikä muitakaan vahvistuksiaan. Asiaan palataan, kun se on ajankohtaista.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • TAFT on menetetty tapaus jo tässä vaiheessa kautta. Ramilla on käytössään liigan heikoin rosteri ja seuraresurssit. Harmi että Rami joutui tuohon tilanteeseen missä kahdessa on kyse vain ja ainoastaan vain liigapaikan säilyttäminen. Seuran sivuja seuranneena myös jatkuvuus näyttää murentuneen junioritoiminnan hajoamisesta käsiin. Vielä viime kauden lopussa tilanne oli positiivisen näköinen, mutta nyt näyttää siellä hyvin pahalta. Tsemppiä Rami urakkaan ja koita pitää mielialat korkealla tässä haasteessa.

 • Mitäs siellä Vantaalla sitten on tapahtunut? Mikä on murentunut?

 • Huhujen mukaan 1. divisioonasta luopuneen Falconsin runkopelaajia menisi Porvoohon pelaamaan, joten siellä tuskin rosterin kapeus tulee ongelmaksi

 • Kolme seuraa taistelee mestaruudesta ja kolme eloonjäämisestä. TAFT ja Butchers kuihtuvat resurssien pakosta ja Sixtareiden pelaajasukupolvi elää viimeistä kauttaan. Ennustan, että kaudella 2016 liigassa pelaa kolme joukkuetta tämän kautisesta I-divarista ja ainakin yksi tämän kauden liigajoukkueista ei hae lisenssiä liigaan.

 • Roostersin pelinrakentajan vaihdosta auttanee Josh Hollingsworthin saapuminen Suomeen jo tammikuun alusta.

  https://www.facebook.com/video.php?v=10152945656950435&video_source=pages_finch_main_video

 • Sixtareitten pelaajasukupolvi elää viimeistä kauttaan.

  Tuohan on kirjoiteltu jo viisivuotta. Jokavuosi kun tuon saman fraasin kirjoittaa, niin joskus osuu kohdalle

 • Ja TAFT on jokavuosi kuoleman kourissa, ihan sysipaska, ei mitään mahdollisuutta. Mm. kaudella 2013 heidät rankattiin hevosmiesten toimistossa sijoille 6-8 ja olivat 4.
  Tällaiset vajaalla rosterilla tehdyt arviot ovat pelkkää huhujen lietsontaa. Sekä Porvoo että TAFT ovat täysin mysteerejä kunnes ulkomaan avut ja täydet rosterit julkaistaan ja jo tällä kotimaan rosterilla menevät ohi 69 kotimaisista pelaajista.
  Ihan tosissaanko 69 vanhoilla papoilla korkeintaan keskinkertaisilla jenkeillä sijalle 4? Näitkö yhtään 69 peliä viime kaudella? Siitä näet kotimaisten pelaajien tason eli niillä pelaajilla ja ilman valmentajia play-off peleihin? C’mon! Jos näin on, niin liiga on hälytystilassa.
  Selvittääkö arvon toimittaja näistä julkaistuista jenkeistä mitään? Vai onko se niin, että kun joukkue on julkaissut jenkkinsä tammikuun alussa niin se tarkoittaa, että on play-offseissa?

  Nyt ihan totta jotain tasoa tähän uutisointiin. Sekä Porvoo että TAFT menevät heittämällä 69 ohi. Tai syön hatullisen sitä itseään.

 • Kun neljä joukkuetta on esittänyt valmiit rosteri ja kahdella on vaikeuksia saada liigakriteerien edellyttämä minimi kasaan kertoo se aika paljon. Hyvä katsaus tämän hetken tilanteesta. Kiitos Gridiron..

 • Jotta kotimaisia rostereita voisi oikeasti verrata, pitäisi kirjoittajan perehtyä kotimaisiin pelaajiin. Seurata peleissä muitakin kuin tilastokärkiä vaan nimenomaan sitä runkoa. Käydä treeneissä ja tuntea taustoja. Tuntea valmentajat ja heidän tasonsa: saako valmentaja keskinkertaisesta rungosta irti enemmän? Mitä valmentajan record kertoo? Onko joukkueella edes valmentajia?
  Valitettavasti Suomessa kotimaisten pelaajien arviointi taitotason osalta tapahtuu tavalla.
  1) en ole koskaan kuullut siitä, se on nobody
  2) se ei ole pelannut maajoukkueessa, ihan paska
  3) mun kaveri ei ole kertonut siitä mitään, täytyy olla huono

 • Rosterit tällä hetkellä
  Roosters: 35 pelaajaa + 4 importia uutisoitu
  Butchers: 26 pelaajaa (0 importia)
  TAFT: 35 pelaajaa (0 importia)
  Trojans: 42 pelaajaa + importit (en löytänyt yhtenäistä tiedostoa)
  Crocodiles: 30 pelaajaa (6 importia)
  69ers: 32 pelaajaa (3 importia)

 • Crocodilesin rosteriin sen verran, että HC Kotanen kertoi viime 8pv sitten joukkueella olevan 44 sopimusta tällä hetkellä, ja vielä kuulemma muutaman kanssa neuvotellaan.

 • ”Se nimimerkki” voisi perehtyä vähän paremmin faktoihin.
  Roostersilla 4 julkaistua importtia, Crocoilla 10, Trojansilla 3, Sixtareilla 5, ja Butchersilla ja Taftilla pyöreä nölla – joka tässä vaiheessa kautta kehrtoo jostain sekin.

 • Kerrankin joku kirjottaa jotain muutenkin ku liiton toimesta ja vieläpä hyvää analyysia saatavilla olevilla tiedoilla ja jengi alkaa heti avautumaan kun oman jengin iskukykyä epäillään. Olisko parempi ettei kukaan kirjottais mitään? Sit te valittaisitte siitä. Tää on hyvää tekstiä varsinkin kun tässä vaiheessa talvea yleensä ei paljon tällaisia artikkeleja tuu ulos. Ja kirjoittajahan saa olla asioista mitä mieltä haluaa, jos et kestä mielipiteitä niin jätä lukematta

 • Fani 699:lle niin ja sä meinaat että kun kirjoitetaan artikkeli niin siitä ei saa olla mitään mieltä. Ainakaan sellaista mieltä mikä kritisoi omaa joukkuetta vastaan: Nää kommentointiosiot voisi sulkea ettei vaan tule kellään paha mieli nyt ssitten. Voi vittu, kasvattakaa munat ! Miten voitte puhua harrastavanne yhtä maailman kovimmista lajeista ja sitten itkeä pillitätte kun 2 vuotias kakara jolta on viety tikkari suusta kun joku sanoo vähän pahasti ?!

 • Kyllä taas löytyy arvostelijoita — onhan se toki oikeus!
  Kirjoittajia saa löytyä niin paljon kuin huvittaa — jokainen julkaiskoon omansa.

  Kiitso Gridironille että herätti ajatuksia.
  Nämä on kuitenkin sanoja paperilla — kesällä kentällä nähdään todellisuus

 • Tämä on paras analyysi liigajoukkueiden offseason statuksesta. Jos saa toivoa niin divarista vastaavaa odotellaan.

 • Valmentajalle tällaiset analyysit antavat oman osuutensa. Ehkä ei nyt tässä vaiheessa, mutta esim päivittyvät ulkolaiset kertovat jotain joukkueiden painotuksista.

 • On aivan selvä, että tähän vuodenaikaan tehdyt arviot joukkueiden voimasuhteista kesällä eivät voi perustua täydellisiin rostereihin. But so what? Ihan kivaa spekulointi voi siitä huolimatta olla. Itse asettaisin suurimmaksi mestariehdokkaaksi Trojansin! Viime kaudella se pieni ero Roostersin ja Trojansin välillä syntyi lähinnä helsinkiläisten ulkomaalaisvahvistusten paremmasta onnistumisesta. Väittäisin, että Trojansilla on hieman laadukkaampi ryhmä suomalaispelaajia kuin Roostersilla. Tästäkin voi olla tietysti eri mieltä, enkä minä siitä mieltäni pahoita.

 • Kiitoksia kirjoituksesta. Mukavaa että textiä tulee näin talvisinkin. Pienellä selauksella katoin itkua suunnasta kun toisesta kommenteissa joka on harmillista. Mutta hienoa jefumasteri että jaksat kirjoitella ja toivottavasti saisitte kirjoittajia mukaan että txt tulee lisääkin.

 • Anders Trojans vie pytyn näytöstyyliin.

 • Niinhän niiden piti viedä viime vuonnakin..

 • Naurattaa hitosti (vaikka oikeasti on aika surullista) että joku näkee vaivaa sen verran että kertoo oman näkemyksensä tässä vaiheessa kautta joukkueiden voimasuhteista ja jopa perustelee ne niin mitäpä siitä saa? ”Voisit edes vähän ottaa selvää” ”pitäisi käydä harjoituksia seuraamassa että voi kirjoittaa”. Mikä vittu teitä vaivaa?

 • Butchers kertoo valmennustiiminsä kokoonpanon (Leivoja + 7):

  http://www.uusimaa.fi/artikkeli/260797-butchers-satsaa-valmennukseen

 • Hienoa että Butchers panostaa valmennukseen!

 • Porvoolla rosterissa 26 pelaajaa ja 8 valmentajaa. Tuo merkitsee yhtä Suomen kovimmista valmennuspanostuksista. Jokaisella valkulla on keskimäärin 3,25 valmennettavaa. Yksilöllisiin pienryhmädrilleihin erinomaiset lähtökohdat.

 • Onko vielä paljon pelaajia jotka eivät ole signanneet mihinkään onko mitään tietoa?

 • Onhan siellä muutama kärkipelaaja vielä, jotka odottavat sitä, kuka ruinaa eniten.

 • TAFTin vuoro julkaista valmentajauutisiaan:

  http://www.taft.fi/?x103997=468446

 • tossa valo kuvassa on joku tahra keskellä ,,, eikun siinä onkin vissiinki joku ihminen ?!

 • Laskin teholuvuksi Crocoilla 3,21. 45 pelaajaa, ja 14 valmentajaa.
  http://www.crocodiles.fi/joukkue-2015.html
  Päävalmentaja: Henri Kotanen.
  Hyökkäys: Vesa Jalava, Ari Havulehto, Joni Mäkelä

  Pelipaikka valmentajat:
  – Mikko Rissanen RB
  – Harri-Pekka Aho, Antti Ojala OL
  – Atte Westerlund WR

  Puolustus:
  Koordinaattori: Henri Kotanen
  Apukoordinaattori: Esa Katila

  Pelipaikka valmentajat:
  – Tuomas Leinonen, Esa Katila DB
  – Janne Pisto DL
  – Samu Juppo, Eero Martinmäki, Olli Makkonen LB

 • Sori 3,75. Olikin valmennus hiukan muuttunut syksyn uutisesta.

 • Tämä on 69ersin vuosi!

 • et kai käyttänyt ”pelaajavalmentajia” tuossa mukana? Makkosta, Ahoa, Leinosta jne?

 • Santos Tsunami on miehen uusi seura. Brassien hiekkarantaelämä tuo varmaan positiivista vibaa miehen pelaamiseen.

 • Käytin näitä, jotka on ilmoitettu croco sivuilla

  Päävalmentaja/DC Henri Kotanen
  Hyökkäyksen koordinaattori/OC Vesa Jalava
  Hyökkäyksen koordinaattori/OC Joni Mäkelä
  Valmentaja/AC Antti Ojala
  Valmentaja/AC Teemu Ivalo
  Valmentaja/AC Atte Westerlund
  Valmentaja/AC Mikko Rissanen
  Valmentaja/AC Esa Katila
  Valmentaja/AC Janne Pisto
  Valmentaja/AC Eero Martinmäki
  Videovalmennus/Videoes Samu Juppo
  Videovalmennus/Videoes Esa Ikonen

 • Mistä se brut kertoo,josTaftilla ja Porvoolla ei oo vielä julkistettu jenkkejä????

 • En käsittääkseni maininnut sanallakaan jenkeistä. Mtta jos halua vastauksen kysymykseen miksi kaksi joukkueta neljästä ei ole julkaissut vielä yhtään amerikkalaispelaajaa niin sen syy voi olla:

  – Rahoitushaasteet, ei vielä tiedetä onko rahaa jenkkeihin
  – Organisaatiohaasteet, ei ole riittäviä voimavaroja koota joukkuetta samassa aikataulussa kun muilla
  – Saatavuushaasteet, ei vaan löydy pakkaan sopivaa ja kukkaroon mahtuvaa pelaajaa

  Eiks je..?

 • Porvoon rosteri kyllä mietityttää tässä vaiheessa, 18 yli 20 vuotiasta pelaajaa tammikuussa.
  toivottavasti uus valmennustiimi lisää vetoa Butchersiin, muuten kaudesta tulee piiiiiiitkä.

 • Ei kai se rosteri pakollinen ole. Voihan siellä olla vaikka 50 pelaajaa mutta kun liitosta ei vaadita kun se 25 pelaajaa niin voihan se olla hyväkin veto ettei kaikkia korttejaan tässä vaiheesa paljasta.

 • ok brut…luulin,että.taft on ilmoittanut ottavansa 3 jenkkiä,mutta importti on näköjään se oikea sanonta….voisko kuitenkin olla myös niin että,kun toiset joukkueet haluavat saada aikaisin ilmoille omat ”importit” jotta esim.crocojen tapauksessa uskottavuus muiden silmissä kääntäi ns. suomalaisen pelimiehen pään katsomaan ehkä myös heidän suuntaa,kun kyseinen palaaja joukkueensa valitsee…(suomessahan pelaaja valitsee seuransa)…voi myös olla loukkaantumisia ja katsotaan mihin niitä importteja tarvitaan…tää aikaisin julkaisu trendihän ei ole ollut markkinoilla vielä montaa vuotta…aina ei huhtikuussakaan vielä tiedetty ketä tulee ja mihin pelipaikoille…eiköhän joka jengillä oo ne ainakin ne 11……meinaan 3 importtia kun kausi alkaa…

 • ”tää aikaisin julkaisu trendihän ei ole ollut markkinoilla vielä montaa vuotta” (Jamo)

  ”Aikaisinjulkaisun trendiä” voisi toisella nimellä kutsua organisaatioiden ammattimaistumiseksi. Osa seuroista on varmistanut jatkuvuutensa kehittämällä omaa toimintaansa pitkäjänteisesti ja kädestä-suuhun-mallista on voitu luopua. Hyvä että näin toimivien jefu-seurojen määrä on kasvussa. Luulisi, että SAJL:ssakin hälyytyssummerit huutavat jos edelleen pääsarjatasolta löytyy joukkueita jota eivät ole kyenneet saamaan rosteriaan kasaan huhtikuussa – joko, kuten Jamo ansiokkaasti muistuttaa, meiniki takavuosina.

 • Mitäköhän se merkitsee, että Butchersilla on nettisivujensa rosterissa enää 24 nimeä. Eikö se 25 ollut joku minimi tai saako siihen liiton listaan kirjoittaa mitä sattuu?

 • Se riittää kun julkasupäivänä on se 25 nimeä, missään ei ole määritelty että kuinka pitkään ne pitää siellä olla.

 • Jokuhan on voinut lähteä muualle pelaamaan lokakuun lopun jölkeen.

 • Tolla periaatteellahan nimet voi vetästä vaikka Itä-Uudenmaan puhelinluettelosta… Eikö niiden pidä olla sopimuspelaajia ja listan olemassaololla kerrotaan että meillä on jo tässä vaiheessa uskottava määrä pelaajasopimuksia seuraavan kauden läpiviemiseksi.
  Ettei vaan ole tulossa viiden joukkueen liiga?

 • Miten jenkkifutis ja uskottavuus mahtuu samaan lauseeseen, ei mitenkään. Tollasilla listoilla voi pyyhkiä perseensä kun sinne isketään junnuja ja mitä millonkin nimiä, pääasia että siellä on 25 jotain huuhaamiestä niin yksi kriteeri on täytetty. Ei niitä kukaan valvo eikä ketään edes kiinnosta.

 • Kävin kattomassa ja Porvoon listoilla näköjään Arttu Tennberg vielä vaikka jätkä tehny saksaan sopparin jo viime vuoden puolella.

 • Saivat sentään Martikan nimen pois. Vähän meni vanhoilla tiedoilla.

 • Mä olen melkovarma että edellisillä on kyllä tiedossa että Porvoossa pelaajat riittä. Eivät vaan malta odottaa julkaisuja.

 • Vaahteraliigassa ei pelata PreSeasonia?

 • että ei ole järkeä hajottaa pelaajia peleissä mitkä eivät kiinnosta ketään ja jos rosterissa on alunperinkin jo 20-25 äijää niin jos pre season peleissä menee vielä pari pelaajaa rikki niin se on sitten viimeistään siinä

 • vaahterajengit päätti keskenään olla pelaamatta preseasonia

 • Ei vissiin olla yhtä fiksuja kun PreSeason kokeilu jatkuu…

 • siihen on että divarissa pelataan preseason pelleily mutta vaahterassa ei

 • Hyvin on pukukopeissa tilaa kun neljä joukkuetta ahdetaan esim. Tampereen koppeihin :D

 • Toi divarin mallihan on hieno. Tavallaan yhteinen treenileiri useamman joukkueen kesken. Aivan eri juttu kuin viime vuoden pre-season teeskentely.

 • saa seuraa Varsovaan Crocojen Gerald Goodenista. Gooden epäilemättä laittaa Puolankin taklausennätykset uuteen uskoon. Olisiköhan McCrealla ollut osaa tämän siirron toteutumisessa ?

 • vuodelta 2012, Jim Ward, on saanut pestin Prahan Black Panthers joukkueen HC:ksi. Saapa nähdä seuraako Veikka Lehtonen perässä ?

 • Rifenparkit valmentaa varsovassa, heillä on varmasti osaa Goodenin sopparissa.

 • Tuskin Rifenbarkit on tuohon Goodenin soppariin sekaantunut, sillä niiden piti valmentaa Warsaw Sharkseja ja Gooden meni Warsaw Eaglesiin. Ja Sharksien sivuilla on ihan eri valmentaja http://topliga.sharks.com.pl/aktualnosci/1574/

 • Butchers tehnyt ensimmäisen siirtonsa jenkkipelaajien suhteen. Looginen valinta Kadmiryn rinnalle. Good catch!
  http://www.porvoonbutchers.com/#!Justin-Duhaney-Butchersiin/cnf2/i5j7hclw1

 • myös Columbus Givens, joukkueena Bribram Bobcats, siis ellei vedä puihin, niinkuin viime vuonna Wolvojen kanssa.

 • Nimimerkki varmaan, et tainnut tietää että Pyynikin kentällä on 6 isoa pukukoppia käytössä…..

 • Ja kaikki yhtä kauheita ja kalseita.

 • Ahaa, ja Velollako esim on loistavat tilat..Porukka saa vaihtaa kledjuja käytävillä jne. Ei kuulemma ollut parempia vaihtoehtoja tai ei ollut halukkuutta muualla…..

 • Velo on liiton salajuoni. Liitolla olis munaa ne kieltäs velon ja Helsinkiläiset joutus pelaan kunnon kentillä. Mutku ei käy kun sitte ei olis rahaa niin parempi että kaikki kärsii ja liitto kerää rahat päältä.

 • Vankka huhu kertoo, että Wolvot vie pelinsä Brahen kentälle. Pois Velon betonilta keskelle Stadia Kallioon siis.

 • Hyvä idea tuo kallio. Harmi vaan kun hki kaupunki ei ymmärrä sitä.
  Savoksi sanottuna: ” kaik vois tehrä, mutt virkamies”

 • Varma tieto tietää kertoa, että kaikki Stadin pelit pelataan olympiastadikalla ja pukukoppeihin on varattu pelaajakohtainen hieroja, solarium, kuntopyörä ja missifani. Kaiken tämän takana on SAJL, joka haluaa kuitenkin pysyä anonyyminä ihan pelkästään vaatimattomuuttaan.

 • Preseasonin uudistuskokeilu divarissa on kyllä hyvä juttu. Kannattaahan tätä yrittää kehittää. Jokainen jengi varmasti painottaa märkäkorvien peluutusta, uudet ukot saavat downeja alle jotka voisivat muuten jäädä vähille. Hyökkäykset pääsevät koittamaan hampaitaan kunnolla sparraavaa vastustajaa vastaan ennen tosikoitoksia. Kuitenkaan yksittäinen reissu ei polta resursseja.

 • On kyllä sen verran kapeat rosterit divarissa Wolverinesia lukuunottamatta että parinkin avainpelaajan loukkaantuminen voi iskeä koko kauden kuralle.

 • Jopa yhden avainpelaajan loukkaantuminen pilaa helposti NFL joukkueenkin kauden, esim jos joku ammattilaisliigan 10 parhaasta pelinrakentajasta hajoaa alkukaudesta. Pointtini on vaan että avainpelaajien merkitys ei ole suuri pelkästään suomen divarissa.

 • Nyt on laitettu myös 1. divisioonan joukkueet järjestykseen: https://faneille.com/jefu/kohti-spagettimaljaa-power-ranking/

 • Jaguaarit esim. pelaavat yhden kotiottelun Laukaassa.