Roosters kaksituhattaluvun toinen dynastia

Tuomo Tomperi 17.9.2014 19:12 145 kommenttia

1 2 3 4  
7 0 7 7 21
0 0 0 7 7

(11-1)

21

(9-3)

07

13.9.2014 klo 18:00 Helsinki

Helsinki Roostersin kolmas peräkkäinen liigamestaruus tarkoittaa sitä, että joukkue on virallisesti noussut 2000-luvun toiseksi dynastiaksi.

Lauantaina pelatusta Vaahteramaljasta muodostui odotetusti tasainen kamppailu, jossa kaksinkertainen puolustava mestari Helsinki Roosters oli askeleen Turku Trojansia edellä. Sean Sheltonin ja Jaycen Spearsin tähdittämä Roosters-hyökkäys kuljetti palloa liki kaksinkertaisesti haastajiinsa verrattuna ja pystyi pitämään vaarallisen Trojans-hyökkäyksen pitkälti pimennossa. Trojansin Jocques Crawfordin ulosajo vaikutti merkittävästi mustapaitojen hyökkäyspeliin ja puhutti runsaasti ottelun aikana ja sen jälkeen. Kamppailu noteerattiin laajasti myös valtamediassa. Jännittävästä kamppailusta uutisoitiin mm. Helsingin Sanomissa.

Mestari-Roostersille kulunut kausi oli huomattavasti rasittavampi kuin niinikään mestaruuteen päättynyt kausi 2013, sillä otteluita joukkueelle kertyi tänä kesänä peräti 18. Liigakautta edeltäneet harjoitusottelut sekä menestys eurokentillä ravistelivat joukkueen runkoa voimakkaasti. Kahden mestaruuden ja vain yhden tappion unelmakausi olisi varmasti jäänyt toteutumatta ilman punapaitojen syvää pelaajamateriaalia. Loukkaantuneen pelaajan tilalle oli aina nostaa uusi mies, mikä suomalaisessa jenkkifutiksessa on kultaakin kalliimpaa. Vaahteramaljan suurimmat sankarit Julius Majander ja Ville Roitto olivat lopulta varsin yllättäviä ratkaisijoita, sillä heittopelin vastuun piti tänä kesänä langeta aivan muille miehille. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää siihen, ettei Roosters hyödyntänyt kesällä yhdenkään ns. kahden passin miehen palveluksia. Tätä taustaa vasten tämän vuoden menestys voidaan nostaa äärimmäisen suureen arvoon.

Kuva: Jari Turunen

Avainasemassa Roostersin voitossa oli Iiro Luodon johtama, erinomaisesti pelannut hyökkäyksen linja. Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen kehui juuri mestarien linjapeliä Helsingin Sanomille. Laajan pelaajamateriaalin lisäksi myös Roosters-valmennus ansaitsee kiitoksen hienosta työstään kauden aikana. Joukkueen puolustusta epäiltiin alkukaudesta voimakkain sanoin – onnistuihan esimerkiksi Butchers takomaan kesäkuisessa ottelussa punapaitojen taululle 38 pistettä ja liki 300 juoksujaardia.

Voitoista huolimatta Hakalan johtama valmennustiimi ei kauden aikana syyllistynyt liialliseen tyytyväisyyteen. Roostersin puolustuksen merkittävä tehostuminen kauden edetessä ei ole tapahtunut ilman työtä. Alkukaudesta puolustuksella oli merkittävät haasteet juoksuhyökkäyksen pysäyttämisessä. Heinäkuussa Kalle Karppinen analysoi kaikki alkukauden puolustuksen pelit ja niistä tunnistettiin kehityskohteet sekä laadittiin toimipidesuunnitelma. Kauden lopussa pystyttiin laittamaan Butchersin ja Trojansin juoksuhyökkäyksen rattaisiin isot kapulat. (helsinkiroosters.com)

Kuva: Jari Turunen

Trojansille kausi oli finaalitappiosta huolimatta menestys. Joukkue vahvistui toki merkittävästi talvikaudella, mutta suuri vaihtuvuus tuo mukanaan usein myös haasteita. Trojansin suomalaisvalmennus onnistui hallitsemaan kokonaisuutta ihailtavasti ja piti pakan kasassa myös Rodney Brownin kauden päättäneen doping-tapauksen jälkeen.

Divarissa hankittu itseluottamus synnytti pelaajissa väkevän harjoittelumotivaation ja uskon menestymiseen myös liigatasolla. Talvella tehty työ kantoi hedelmää ja päättyneellä kaudella Anders Trojans hävisi koko kauden aikana ainoastaan Suomen mestaruuden voittaneelle Helsinki Roostersille ja nekin ottelut olivat jokainen tasaisia kamppailuja. (turkutrojans.com)

Turussa on viime vuosien tappioista huolimatta vahvaa lajikulttuuria. Tänä vuonna turkulaiset osoittivat, että puhaltaessaan yhteen hiileen tulosta syntyy. Vaikka pelaajia tuotiin tänä kesänä joukkueeseen ympäri maata, koostui joukkueen runko vahvasti Trojansin kasvateista. Monelle vaikeat vuodet läpikäyneelle pelaajalle kahden viime vuoden menestyksen todellakin suo.

On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten Trojans lähtee rakentamaan kauden 2015 joukkuetta. Turku on luultavasti myös tulevana kesänä houkutteleva kohde ulkopaikkakuntalaiselle, mutta pelkästään heidän varaansa ei Trojansin tarvitse laskea. Voi olla, että Trojans on tulevana kesänä valmis antamaan lisää vastuuta omille nuorilleen, jotka eivät tällä kaudella vielä nousseet aivan kirkkaimpiin parrasvaloihin. Turkulaisten laadukas nuorisotyö tuottaa pelimiehiä edustusjoukkueen käyttöön myös jatkossa.

Kuva: Jari Turunen

Roosters vastaan 2000-luvun Butchers

Kaksi vuotta sitten Roosters nousi mestaruuteen ikään kuin varkain, sillä ennen kauden alkua äärimmäisen harva uskoi joukkueen mahdollisuuksiin. Kaksi viimeistä vuotta joukkue on ollut selkeästi sarjan paras joukkue erinomaisella voittosuhteella 23-1. Taskussa on runkosarjan kolmossijan lisäksi nyt kaksi peräkkäistä runkosarjan voittoa. Aivan viime kesän ylivoimaan ei joukkue tällä kaudella yltänyt, mutta siitä on pitkälti kiittäminen juuri Trojansia. Roostersin kolmannen mestaruuden myötä on luontevaa verrata joukkueen saavutusta maamme edelliseen dynastiaan, vuosien 2005-2010 Porvoon Butchersiin.

Butchersin kuuden mestaruuden sarja on mahtava suoritus, johon tämän päivän Roostersilla on luonnollisesti vielä pitkä matka. Butchersin mestaruusputki on mielenkiintoinen siksi, että vaikka joukkue olikin oman aikansa paras, löytyi sarjan muista joukkueista porvoolaisille todellinen haastaja jokaisella kaudella. Butchers voitti runkosarjan kolmesti ja hävisi yhtä kautta lukuun ottamatta poikkeuksetta ainakin kaksi ottelua.

Jos tarkasteltaisiin pelkästään runkosarjamenestystä, nousisi Seinäjoki Crocodiles hyvin lähelle porvoolaisten saavutuksia. Pudotuspeleissä mustapaidat olivat kuitenkin poikkeuksetta rautaa, ja pystyivät mestarijoukkueelle tyypillisesti kääntämään myös tiukat ottelut itselleen. Tämän kauden Roosters osoitti viimeistään Vaahteramaljassa, että sama kuvaus sopii myös punapaitoihin.

Lue myös

Kommentoi

 • Onks kolme jo dynastia?

 • Kyllä niin kutsuttu 3-peat lasketaan dynastiaksi nykyään lähes missä lajissa.

 • ”myös Rodney Brownin kauden päättäneen doping-tapauksen jälkeen.”
  Mistäs lähtien negatiivinen B-näyte on päättänyt kauden? Tai no SAJL:ssä kaikki on mahdollista kunhan Roostersin etu menee edelle.

 • Ihan yleisellä tasolla niin A- ja B-näytteen osalta doping tapauksissa koko prosessivastuu ja päätökset väliaikaisesta urheiluntoimintakiellosta tehdään Antidopingtoimikunnassa, ei lajiliitossa. Lajiliiton päätös tehdään ainoastaan lopullisen tuomion osalta. Eli ennen kuin uskot lisää totuuspohjaa vailla olevaa potaskaa, kannattanee miettiä mitä kommentoi.

 • Roosters oli tänäkin vuonna oikea joukkue voittamaan mestaruus. Hyvä valmennus, taustahommat kunnossa, laaja kotimainen pelaajarunko ja hyvät ulkomaalaisvahvistukset. Edes RoJon menetys ei estänyt punakoneen vyörymää. Myös Turku oli erittäin hyvällä meiningillä liikkeellä tällä kaudella, ja olisi myös ollut oikea joukkue voittoon. Turussa tehdään paljon hyvää työtä kotimaisen Jefun eteen.

  Ehkä seurat voivat tämän kauden jälkeen ottaa mallia Roostersista, Trojansista, ja Royalsista miten saadaan menestystä aikaan. Kaiken A ja O on laadukasta valmennus, hyvä markkinointi ja taustaorganisaatio, yleisön saaminen peleihin, sekä laaja kotimainen pelaajarunko höystettynä hyvillä ulkomaalaistäsmähankinnoilla.

 • ADT:n valvontalautakunta päättää onko kussakin tapauksessa erikseen tapahtunut dopingrikkomus. Positiivisen A- näytteen antamisen jälkeen ADT voi asettaa urheilijan väliaikaiseen urheilutoimintakieltoon. Jos myös B-näyte on positiivinen toteaa valvontalautakunta varmaankin dopingrikkomuksen tapahtuneen ja esittää lajiliitolle dopingsäännösten mukaisia rangaistustoimenpiteitä, joista lajiliitto sitten erikseen päättää. Mutta jos B- näyte onkin negatiivinen käsittelee ADT asiaa kuin A-näytekin olisi ollut negatiivinen, eli mitään dopingrikkomusta ei ole tapahtunut. Brownin tapausta en tunne paperisodan osalta lainkaan, mutta tuntuu siltä, että jos asiat olisi hoidettu ripeästi oikein , niin Brown olisi viime lauantaina nähty Töölössä kentällä eikä katsomossa.

 • http://www.antidoping.fi/dopingtestituloksen-kasittely
  A) ”Positiivinen testitulos tai mahdollinen muu dopingrikkomus ei kuitenkaan ole dopingtapaus ennen kuin ADT:n Valvontalautakunta sekä asianomainen urheilujärjestö ovat käsitelleet tapauksen ja tehneet siitä päätöksen. Tämän vuoksi urheilijan oikeusturvaa on kunnioitettava ja tapaus on pidettävä vain lajiliiton ja urheilijan tiedossa, kunnes lopullinen päätös asiasta on tehty.

  Väliaikaisen urheilun toimintakiellon aikana urheilija tai muu kyseessä oleva henkilö ei saa:

  edustaa urheilujärjestöä tai muuta säännöstöön sitoutunutta yhteisöä kilpailuissa missään säännöstöön sitoutuneessa lajissa eikä
  osallistua säännöstöön sitoutuneen urheilujärjestön tai muun yhteisön järjestämiin kilpailuihin tai muihin urheilutapahtumiin kilpailijana tai toimitsijana.”

  B) ”Urheilijalla tai hänen kirjallisesti valtuuttamallaan avustajallaan, ADT:lla ja asianomaisella urheilujärjestöllä tai muulla urheilun toimivaltaisella yhteisöllä on annetun määräajan kuluessa oikeus pyytää B-näytteen analyysi. B-näyte analysoidaan sitä pyytäneen tahon kustannuksella. Pyyntö analyysin tekemisestä on esitettävä kirjallisesti tai muuten todisteellisesti. Mikäli B-näytteen analyysia ei vaadita annetun määräajan kuluessa, katsotaan, että B-näytteen analyysistä on luovuttu.”

  Eli hiljaisuus selittyy kohdassa A.
  B -kohta taas kertoo että se tutkitaan vaan ns. artistimaksaa menetelmällä. Haluuko kukaan urheilija taikka seura maksaa tutkimisesta mikäli ei ole täysin 100% varma erehdyksestä.

  Totuus selviää varmaan sitten joskus tässäkin asiassa, mutta ei tässä mitää salaliittoa ole :)

 • Korjatkaa jos olen väärässä, mutta minun käsittääkseni B-näytteen analyysia oli vaadittu ja näyte oli todettu negatiiviseksi.

 • Lainaten edellisen kommentin kohdasta A):

  ”edustaa urheilujärjestöä tai muuta säännöstöön sitoutunutta yhteisöä kilpailuissa missään säännöstöön sitoutuneessa lajissa eikä
  osallistua säännöstöön sitoutuneen urheilujärjestön tai muun yhteisön järjestämiin kilpailuihin tai muihin urheilutapahtumiin kilpailijana tai toimitsijana.”

  Brownhan oli paikalla sidelinella, Trojansin paita päällä, Vaahteramaljassa ja kävi kättelemässä Noroset sun muut ottelun jälkeen (tosin siviileissä). En tosin nähnyt sujautettiinko miehen kaulaan hopeinen prenikka vai ei, mutta kuitenkin.

 • Missä ottelussa Brown oli sivurajalla Trojansin paita päällä?

 • Yllämainittu viesti oli siis kysymys Hantalle.

 • Hantta sekoittaa varmaan Harrisiin.

 • Kiitos faktasta! Siinä meni nekin salaliitto teoriat!

 • Se oli kyllä potentiaalisesti tosi iso moka Turulta sallia Brown Vaahteramaljan sivurajalle. Kilpailukiellossa olevalla pelaajalla ei ole mitään asiaa joukkueen/seuran funktioihin. Tosta voi tulla kovat sakot tai jopa sarjasta sulkeminen. En pysty käsittämään kuinka Turussa ollaan pystytty tällainen hölmöys sallimaan.

 • Ja dopingista itse aiheeseen…
  ”Turkulaisten laadukas nuorisotyö tuottaa pelimiehiä edustusjoukkueen käyttöön myös jatkossa.” Kyllä, mutta ei saa missään nimessä unohtaa Turun alueen korkeakoulujenkkifudista ja useamman koulujoukkueen vaikutusta Trojansin materiaaliin. Tämänkin vuoden joukkueesta lähes 20 on pelannut koulusarjaa keväällä 2014.

 • Ja Raisiosta on farmin myötä tullut muutama vaahterakelpoinen yksilö kun vuosien sotakirveet on haudattu seurojen väliltä.

 • Ei ollut sivurajalla, kävi pelkästään kättelemässä, mutta ei saisi osallistua ollenkaan kätelemiseen edes jos on lentänyt matsista pihalle tai pelikiellossa. Gooden taisi lentää pihalle kanssa kun crocot nöyryytti 45-0 ryysterssiä ja osallitui kättelyihin. Siitäkään ei tullut sanktioita.

 • Asiahan ei kuulu Trojansille ,vaan on liiton ja yksityishenkilö Brownin välinen juttu. Jos SAJL päättää lähteä sanktiotielle ,niin ainoa oikea kohde on liitto itse tilaisuuden järjestäjänä. Kaikki muu on asian vääristelyä! No, toivottavasti järki voittaa edes tässä asiassa.

 • Itseasiassa ainoa oikea kohde sanktioille olisi Brown, joka on rikkonut saamaansa väliaikaista urheilutoimintakieltoa.

 • Gooden osoitti sentään urheiluhenkeä ja tuli kättelemään. Toisin kun Brown ja Jokke ketkä eivät kätelleet, vaan hurmaavasti huutelivat hävyttömyyksiä pikkujunnujen ja vanhempien läsnäollessa.

 • Ei Brown säännösten mukaan ole syyllistynyt väliaikaisen urheilutoimintakiellon vastaiseen toimintaan. Hän on yksityishenkilönä häiriköinyt urheilutapahtumaa , mutta aika lievästi sanoisin. Jos liiton järjestämässä tilaisuudessa ei pystytä valvomaan järjestystä on liitto itse vastuussa. Toisaalta voidaan kysyä oliko Brown enää toimintakiellossa, koska oli tiedossa, että mitään dopingrikkomusta ei oltu tehty?

 • Sanokaa nyt jumalauta suoraan, älkääkä kierrelkö, jos muka jotain tiedätte. Mistä aineesta Brown jäi kiinni ja koska b-näyte on tutkittu?

 • ”Sanokaa nyt jumalauta suoraan, älkääkä kierrelkö, jos muka jotain tiedätte. Mistä aineesta Brown jäi kiinni ja koska b-näyte on tutkittu?” Ei ne voi, koska kukaan ei tiedä totuutta, ennenkuin se julkaistaan ADT/SAJL/Pelaajan toimesta.

 • ”koska oli tiedossa, että mitään dopingrikkomusta ei oltu tehty?”

  Mielestäni on todella edesvastuutonta esittää ja osoittaa todellista ymmärtämättömyyttä väittää, että tällainen tieto olisi mitenkään totuuden mukaista. Asia on ADT:n hoidossa, joka varmasti tiedottaisi/olisi tiedottanut asiasta, jos siitä olisi jotain tiedotettavaa ollut.

  Vai onko ADT:kin mukana salaliitossa hoitamaan Roostersille mestaruutta? Uskotteko todella, että SAJL tai sen hallitus leikkisi dopingasialla ja estäisi väärin perustein pelaajia pelaamasta? Vai olisiko sittenkin niin, että kyseinen pelaaja on selitellyt omiaan? Pikkaisen kannattaisi miettiä ketä tällaisessa asiassa kannattaa uskoa ja ketä ei.

  Ja Brown nimenomaan on syyllistynyt rikkomaan väliaikaista urheilutoimintakieltoa menemällä kentälle.

 • ”Gooden osoitti sentään urheiluhenkeä ja tuli kättelemään. Toisin kun Brown ja Jokke ketkä eivät kätelleet, vaan hurmaavasti huutelivat hävyttömyyksiä pikkujunnujen ja vanhempien läsnäollessa.”
  –> No siinä ovat olleet klassisia huonoja häviäjiä. On olemassa hyviä häviäjiä ja huonoja häviäjiä. Samoin on myös huonoja voittajia ja hyviä voittajia.

 • Ei hän kyllä rikkonut urheilutoimintakieltoa mennessään yksityishenkilönä kentälle häiriköimään. Hän ei edustanut mitään seuraa eikä toiminut kyseisessä tilaisuudessa kilpailijana taikka toimitsijana. Loppujen lopuksi ihan yksi lysti, pelit on pelattu, keskitytään harjoitteluun ja seuraavaan kauteen!

 • Dynastian tulevaisuus näyttää hyvälle. Roosters U-19 kolmannen kerran peräkkäin Suomen mestari!

  Onnittelut!

 • Kauden paras matsi Seinäjoella, Crokoti fumblas Roostersin kympillä, kun alle viis minsaa oli jäljellä, siitä Roosters juoksi kellon pois.

 • Ja u-19 sarjassa pelasi montakin joukkuetta =)? Aika helpot mitskut!

 • Eiks pidä olla kuus jengiä sarjassa että sillä on SM-arvo?

 • Joo 4 joukkueen sarjaa varsinkin ilman venäläisiä en pitäisi pitenkään kovana sarjana! Verrattuna esim U-15 ja U17 sarjaan tänä vuonna. Toivottavasti jatkossa myös U-19 11vs11 sarjaan saataisiin lisää joukkueita!

 • U-19 sarjassa oli 2 joukkuetta jotka ratkaisivat mestaruuden.. 2 muuta olivat liian heikkoja haastamaan . Ei oikein täytä SM-tittelin vaatimuksia. ” 2 joukkueen sarja”
  Huono huono

 • Totta aika huvittava mestaruus itse asiassa…

 • Tuskin on joukkueiden syytä, että kaikki eivät ilmoittautuneet sarjaan vaan menivät helpomman kautta 7 vs 7 sarjaan. Molemmissa joukkueissa on paljon pelaajia, jotka tulevat olemaan isossa roolissa joukkueissan ensi kaudella. Näillä pelimiehillä on jo pitkä pelikokemus nuoreen ikäänsä nähden ja moni vanhempi pelimies tulee jäämään penkille ensi kesänä.Saatte nähdä. Crokot saavat huiman piristys ruiskeen rosteriinsa! Roostersilla melko moni näistä U19 pelaajista pelasikin jo VL joukkueessa.

 • U19 finaalissa pelasi kirkkaasti kaksi maan parasta joukkuetta ikäluokassaan. Ne kenestä tuntuu pahalta kutsua sitä SM-sarjaksi, voitte kutsua sitä miksi haluatte. Se ei muuta sitä, että ottelun voittanut joukkue on Suomen paras. Joukkueiden määrällä ei ole mitään tekemistä ”kovuuden ” kanssa.
  ”Näillä pelimiehillä on jo pitkä pelikokemus nuoreen ikäänsä nähden ja moni vanhempi pelimies tulee jäämään penkille ensi kesänä.Saatte nähdä. Crokot saavat huiman piristys ruiskeen rosteriinsa!” Tätä todella toivon! Itse asiassa, olen toivonut jo useamman vuoden…

 • Joukkueiden määrällä on todella paljon tekemistä sarjan kovuuden kanssa. Jos mestariksi pääsee voittamalla kolme joukkuetta ei kukaan pidä sitä samanarvoisena kuin vaikkapa 7 joukkueen voittamista. Puhumattakaan divisioonista sun muista.

 • Mistä näitä vähättelijöitä oikeen tulee? Suomesta tietenkin.

 • Taitaa nämä vähättelijät olla niitä, jotka eivät tee muuta lajin eteen kuin arvostelee kaikkien muiden tekemistä.Itse eivät tee mitään, elävät vaan jossain haavemaailmassa.

 • Suomi on kateellisten vähättelijöiden maa. Eipä oo ihme ettei kasvua tule tommosella asenteella.

 • Muusta sarjasta mitään sanomatta, niin fakta on se, että Roostersin ja Crocodilesin u19-joukkueet olisivat Suomen kaksi parasta, vaikka muut joukkueet saisivat koota yhden haastajajoukkueen kaikista mahdollisista pelaajista. Seinäjoen Laitila ja Värinen olisivat olleet vahvistuksia jo tänä vuonna niiden edustusjoukkueeseen ja Roostersilla mm. Lahti ja Toiminen aloittivat liigan parhaassa linjassa.

 • Määritteleekö mestaruus tän ”liigan paras linja”?

 • Eiköhän se selity jo pelkillä tehoilla. http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2014/confldrs.htm
  myös 4 / 5 OL pelaajasta myös Miesten maajoukkueringissä, Finaalissa Roosters OL pärjäsi paremmin kuin Trojans OL. Lisäksi kaverit ovat sporttisia atleetteja,mm Liikkuvat nopeammin ja ketterämmin kuin muiden hyökkäyslinjat.
  Pika analyysi linjoista:
  Trojans- isoja vahvoja juoksublokkaajia.pystyvät suoraviivaiseen blokkaamiseen, heittoblokeissa ei jaloissa ole tarpeeksi nopeutta. Jos koko linjaan saadaan nopeammat jalat talven aikana, niin haastavat ykköspaikan.
  Crocodiles- heittoblokkaamminen todella huonoa ainoa selvitymiskeino on blokata jalkoihin,
  liikkuminen hidasta ja kankeaa suurimmalla osalla. yksi hyvä linjamies ryhmässä.
  Butchers- Parasta ennen päiväys mennyt kolmelta., 2 hyvää maajoukkue pelaajaa. silti pystyvät juoksublokkamaan , mutta heittoblokkaamisen kanssa ongelmia kun jalat ei liiku
  TAFT- näyttävät linjamiehiltä, mutta kokonaisuus näyttää heikolta, häviävät voimassa ja nopeudessa kaikille top joukkueille. TAFT:n akilleen kantapää.
  69ers- parasta ennen päiväys mennyt n 20 v sitten jo vanhaksi.
  koko osasto pitäisi vaihtaa jos joukkue haluaa menestyä.
  Wolverines- linjamiehen näköisiä kavereita, mutta ilmeisesti ei coachattu , hapuilevaa tekemistä, myös voima ja nopeus tekijät alhaisia. Kunnon Coachauksella potentiaalia.
  Indians- kyhäelmä pelaajaista joille ei muutakaan paikkaa löytynyt , minkäälainen fyysinen harjoittelu taitaa puuttua kokonaan.

 • Hyvää analyysiä linjoista. Eli linjamiesten tulisi panostaa liikkuvuuteen ja nopeuteen todella paljon, eikä aina vaan vetää punttia.

 • No hyvä sitä punttiakin olis monen edes vetää, itse en ole ikä rasisti ja haaveile et kaikki olis jotain 20 poikia, omasta mielestäni esim 40-50 linja mies pärjää hyvin jos vaan viitsii tehdä duunia sen eteen. Mutta taitaa enempi vaikuttaa monessa joukkueessa tuo linja valmennuksen taso siihen kuinka hvä linja on. Osassa ei vaan tajuta sitä et hyvä linja on joukkueen sydän :)

 • Fakta on se, että aloittavassa OL:ssä oli kaksi erinomaista pelaajaa, yksi hyvä pelaaja ja kaksi heikkoa pelaajaa, joista toinen nostettu MJ:hin tod näk poissaolojen ja ikänsä takia. Heiton varaan rakennettu hyökkäys ja OL antaa 12 säkkiä, niin kertooko se enemmän OL:n hyvyydestä vai QB:n osaamisesta? Toinen tosiasia on se, että viidestä ukosta 2-3 olisi aloittava missä tahansa liigajoukkeessa, mutta kaksi heikointa ei.

  Pika-analyysi linjoista:

  Trojans – QB ei riittävän hyvä Suomeen, mutta QB säkitettiin kauden aikana kuusi kertaa
  Crocodiles – QB liikkuva pelaaja ja linjan tyyli pelata on vapaa, kun tulosta tulee. Sen lisäks päästi 11 säkkiä eli toiseksi vähiten
  Butchers – Ylivoimaisesti paras juoksuplokkaaja ja jokainen linjamies olisi aloittava missä tahansa liiigajoukkueessa. Lisäks QB sarjan selkeesti huonoin heittäjä.
  TAFT – Tasaisin kaikista linjoista, joissa kukaan ei puhdas stara, mutta keskitasolla liigatasolla.
  69ers – QB oli ihan ok ja sen näkee tilastoista.
  Wolverines – QB osaa liikkua ja sen näkee tilastoista, mutta juoksu ei ilman päkkiä toimi ollenkaan.
  Indians – QB ei tarpeeksi hyvä kokonaisuuteen.

  Ykspuolisella analyysillä saa paskankin näyttään ruusulta. Kokonaisuutta sun analyysissä ei ole ollenkaan. Otat Johnsonin ja lykkäät sen minkä tahansa liigalinjan taakse, niin kyllä se tulosta tekee enempi tai vähempi. Shelton oli liigan toiseksi paras QB, selkeesti. Muut QB:t oli enempi tai vähempi huonoja joko heittään tai juokseen. Yksulotteinen hyökkäys on aina helpompi puolustaa ku kaksulotteinen. Plus toi liikkuvuus on täyttä paskapuhetta ilman voimaa.

 • ”Butchers – Ylivoimaisesti paras juoksuplokkaaja ja jokainen linjamies olisi aloittava missä tahansa liiigajoukkueessa. Lisäks QB sarjan selkeesti huonoin heittäjä.”
  No nyt oli aika hyvä lohkaisu, kiitos viikon vatsatreenistä.

 • Voima-nopeus-ketteryys ovat kaikki tärkeitä ominaisuuksia Linjapelaajille.
  Porvoon linjasta 2 mahtuisi mihin tahansa joukkueeseen aloitukseen , 3 ei enää.
  Ovat olleet hyviä, mutta loukkaantumiset ja treenaamattomuus alkavat painaa liikaa.

 • Hyökkäyksen linjan ranking 2014 top-3 on selkeesti pelaajien kykykeskiarvon mukaan

  1. Trojans
  2. Butchers
  3. Roosters

  QBt voi rankata suorilta

  1. Roosters
  2. Trojans
  7. Butchers

  Laske siittä mikä merkkaa ja mikä ei.

 • Hyökkäyksen linjan tehokkuus ei ole vain sen yksilöissä vaan siinä, miten sen yksilöt toteuttavat linjapelaamista yhtenä linjana sekä juoksu- että heittopeleissä. Minusta Roostersin OL oli tässä kauden paras ottamatta mitään pois Turun ja Porvoon hyvin pelanneilta linjoilta. OL pelaaminen vaatii kokemusta ja kokeneiden pelaajien arvoa tässäkin ketjussa on korostettu. Maljassa aloittaneen Roostersin linjan arvostusta minun silmissä nostaakin se, että keski-ikä on varmasti liigan alimpia. No nyt sitten joku heittää että linjan junnupelaajilla on pelivuosia enemmän kuin monella vanhemmalla mutta tarkoitankin liigakokemusta.

 • Linjapelaamisesta puheen ollen, kuinka monella seuralla on linjavalmentajat?

 • Ainakin: Roosters,Trojans,Butchers, Crocodiles, 69ers,TAFT.

 • Koska noin monella joukkueella on linjavalmentaja, johtuuko linjapelaamisen huonous materiaalista tai valmennuksesta vai molemmista?

 • Mikä fakta tuo huonous on olevinaan? Huonoja verrattuna mihin? Huonompia kuin ennen? Omasta mielestäni linjapeli on viimevuodet lähinnä kehittynyt ainakin Suomen huipulla verrattuna aikaisempaan.

 • Tästä päättelin

  Eiköhän se selity jo pelkillä tehoilla. http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2014/confldrs.htm
  myös 4 / 5 OL pelaajasta myös Miesten maajoukkueringissä, Finaalissa Roosters OL pärjäsi paremmin kuin Trojans OL. Lisäksi kaverit ovat sporttisia atleetteja,mm Liikkuvat nopeammin ja ketterämmin kuin muiden hyökkäyslinjat.
  Pika analyysi linjoista:
  Trojans- isoja vahvoja juoksublokkaajia.pystyvät suoraviivaiseen blokkaamiseen, heittoblokeissa ei jaloissa ole tarpeeksi nopeutta. Jos koko linjaan saadaan nopeammat jalat talven aikana, niin haastavat ykköspaikan.
  Crocodiles- heittoblokkaamminen todella huonoa ainoa selvitymiskeino on blokata jalkoihin,
  liikkuminen hidasta ja kankeaa suurimmalla osalla. yksi hyvä linjamies ryhmässä.
  Butchers- Parasta ennen päiväys mennyt kolmelta., 2 hyvää maajoukkue pelaajaa. silti pystyvät juoksublokkamaan , mutta heittoblokkaamisen kanssa ongelmia kun jalat ei liiku
  TAFT- näyttävät linjamiehiltä, mutta kokonaisuus näyttää heikolta, häviävät voimassa ja nopeudessa kaikille top joukkueille. TAFT:n akilleen kantapää.
  69ers- parasta ennen päiväys mennyt n 20 v sitten jo vanhaksi.
  koko osasto pitäisi vaihtaa jos joukkue haluaa menestyä.
  Wolverines- linjamiehen näköisiä kavereita, mutta ilmeisesti ei coachattu , hapuilevaa tekemistä, myös voima ja nopeus tekijät alhaisia. Kunnon Coachauksella potentiaalia.
  Indians- kyhäelmä pelaajaista joille ei muutakaan paikkaa löytynyt , minkäälainen fyysinen harjoittelu taitaa puuttua kokonaan.

 • Eli yhdellä joukkueella OK linja muilla enemmän tai vähemmän ongelmia, MUTTA johtuuko tämä pelaajista vai valmennuksesta?

 • Jos katsoo viime kauden hyökkäyslinjoja, niin teknisesti taitavat yksiköt löytyvät lähinnä Roostersista ja Trojansista.

 • Mistä löytyy paras valmennus?
  Olen ymmärtänyt että linjapelaaminen on kaiken perusta. Onko edelleen samat joukkueet piikki paikalla vai onko odotettavissa muutoksia ryhmitykseen koska valmennus tuottaa parempia pelaajia?

 • Vaikea sanoa, ensi vuoden rosterit ovat vaiheessa. Mutta kaipa se on valmennuksen asia huolehtia, että pelaajat tekevät asioita mahdollisimman hyvin. Tässä nuo mainitsemani joukkueet ovat onnistuneet parhaiten.

 • Hyökkäyksen linjavalmennus on huono vitsi. Ei Suomessa osata enää tehdä hyviä linjamiehiä. Kuvitellaan että osataan mutta tulokset on huonot. Ykskään tän päivän linjoista ei olis pärjänny kymmenen vuotta sitte liigassa puolustusta vastaan ja ne puollustuksen linjat olis syöny tän päivän linjat 5-0.

 • paskapuhetta! teknisesti mennään koko ajan kovaa teenpäin. Tämä ikävä kyllä heijastuu fyysisessä kehityksessä. On hyviä isoja ja osaavia miehiä mutta maajoukkueen DL:n takana ei juuri muita kuvaukseen osuvia ole.

 • NIIN JA GLORY DAYS!

 • huikeeta analyysia lajin todellisesta taitopelipaikasta! voisiko joku ”tietävä” vetää yhtä viiltävää juttua myös alasarjojen linjoista?

 • Royalsin O-linja oli todella kova divarissa. Siellä valmennus varmasti tietää asiansa, kun Seppo E ammattilaiskenttien tietotaitoa tuo pojille.

 • Vaasan hyökkäyksen linja oli loppukaudesta erittäin hyvä ja mielestäni suurin syy heidän divarimestaruuteen. OL merkitys korostuu erityisesti kun pelisysteemi oli pitkälti vastustajan puolustuksen ylijuoksua ilman sen kummempaa kikkailua. 0.1sek snäpistä puolustukset tiesivät mitä tulee ja sen jälkeen kyse oli ainoastaan siitä kumpi oli kovempi, Vaasa lähes poikkeuksetta.

  OLn kehitys kauden aikana oli huomattavaa. Tähän löytyy muutama valitettavan yksinkertainen syy. Valitettavan siksi että ei voi kuin ihmetellä miksei samoja asioita tehdä ja vaadita joka seurassa.

  1. Royals-OL oli riittävässä kunnossa pelaamaan jenkkifutista.
  2010-luvulla peli on selkeästi nopeutunut johtuen osin kellon käytöstä. Tämän tuloksena downimäärä alkaa Suomessakin lähestymään 60/ottelu. Lyhyemmillä tauoilla tämän downimäärän pelaaminen hyvällä tasolla ei yksinkertaisesti onnistu heikossa kunnossa enää linjoissakaan. Vaasan OL on hyvässä kunnossa ja muista poiketen he myös juoksevat/hölkkäävät huddlesta linjaan joka on lisäksi normaalia kauempana aloituspaikasta.

  2. Royals-OL tiesi mitä tekivät eri pelikutsuissa.
  Hyvässä kunnossa tekee vähemmän virheitä kun ei tarvitse keskittyä hapensaantiin. Lisäksi OL on Vaasassa valmennettu niin että he tietävät mitä ja miten heidän pitää tehdä. Ns. mokapeleillä ei Royalsia vastaan juhlittu.

  3. Passblokia on harjoiteltu riittävästi.
  Tämä osa-alue ei ollu menestykselle kovin merkittävä, mutta se toimi riittävän hyvin. Lisäksi keskushyökkääjiä käytettiin tehokkaasti blokiapuna, jolloin homma helpottui.

  4. Pelaajat osasivat cut- ja reachblokata.
  Monissa joukkueissa teamtreenaaminenkin on usein shortsit jalassa ja blokityyli ”oisin mä tuon saanut”-tyyppistä. Vaasan pelatessa kiertopelejä pelin puolen DL-miehet joko reachattiin tehokkaasti tai heitä vedettiin oikeaoppisesti kintuille. Myöskään tukimiehet eivät päässeet lentämään pursuittiin koska OL tuli vauhdilla reachaamaan ja sai yleensä riittävän palan jotta keskuhyökkääjälle syntyi tilaa cutbackkiin ym.

  Hyvää työtä.

  Lisäksi huomattavassa osassa Vaasan juoksupelejä myös vastustajan DBt saivat vastaansa OL-pelaajan syvällä omalla alueella.

 • J. Kirjoitti aika painavaa tekstiä, tärkein kommentti lienee ”ei voi kuin ihmetellä miksei samoja asioita tehdä ja vaadita joka seurassa.”

 • Ehkei ole tietotaitoa / osaavia valmentajia

 • Tai sitten linjan merkitystä aliarvioidaan ja pahasti? Kaikkihan lähtee linjasta loppukädessä. Ihan sama kuka siellä pallon kanssa juoksee, jos ei linjasta saa blokkeja, ja sama kuka palloa heittää jos pass rush on heti QB:n naamalla. Monesti linjat vielä pettää ottelun lopulla, kun ei enää jaksa taistella.

 • Observer,
  Vaasassa osaaminen on kiistatta Suomen huippua linjojen suhteen, mutta uskallan väittää että seuraaviin asioihin löytyy osaamista joka seurasta:
  1. Treeneissä riittävä määrä toistoja ja tempoa jotta kunto riittää otteluissa pelaamiseen. Jos osaamisesta kiinni niin kunto nousee vaikka tekemällä kuperkeikkoja.
  2. Pelaajat tietävät ketä heidän on tarkoitus blokata eri peleissä = jos coach osaa tämän piirtää niin osannee näyttää piirustukset myös pelaajille ja selittää ne tarvittaesssa auki.
  3. Uskon että 10kpl 1-1 toistoja passblokissa (tai missä tahansa blokissa) per treeni kehittää pelaajaa vaikka hänellä/coachilla ei olisi hajuakaan miten asiat pitäisi tehdä. Jos esim. Vaasassa toukokuun alussa joku OL pelaaja pystyy pitämään Cekenin 10 yrityksellä keskimäärin 1.5 sekkaa, uskon että ilman coachaustakin 30-40 hyvää toistoa viikossa nostaa aikaa syksyksi väkisinkin yli 2 sekunnin.
  4. Siihen ei vaadita osaamista että pelaajilta vaaditaan riittävä varustus hyvään treenaamiseen molemmin puolin palloa.

  Lisäksi netti on täynnä tietoa ja suomessa on coacheja, kursseja ja kouluttajia joilta asioita voi kysyä.

 • Linjapelissä vaikuttaa ainakin kolme asiaa: tekniikka, toimiminen ryhmänä ja fysiikka. Tekniikassa on kyse vähän samasta kuin painissa, judossa, jj:ssa tai bjj:ssä: muutaman vuoden takaisella tekniikalla ei enää pärjää, koska koko ajan kehitetään uutta. Onneksi informaatiota on nykyään helppo saada, joten jokainen lajiin intohimoisesti suhtautuva voi opiskella sitä itse. Kuinka moni linjavalmentaja opiskelee uutta ruohotason perustekniikkaa – en tiedä? Ainakin pitäisi, mutta se vaatii vaivaa ja älliä. Pelkäänpä monen entisestä linjapelaajasta valmentajaksi ryhtyneen tyytyvän oman aikansa oppeihin. Jos joku valmentaja on niin lahjakas, että pystyy kehittämään omia, aivan uusia ja toimivia tekniikoita, niin sillä olisi kysyntää NFL:ää myöten.
  Ryhmänä toimiminen onkin sitten sitä kuuluisaa shakkia, jossa vaaditaan niin valmentajan paneutumista kunkin vastustajan systeemeihin yksilötasoa myöten kuin linjan kokemusta adaptoitua kokonaisuutena eri systeemeitä vastaan. Suomi-Ruotsi maaottelussa näkyi, miten Ruotsi oli katsonut edellisen pelin videolta ja ottanut mm. Outisen parhaimmat aseet pois.
  Kehittymistä auttaisi paljon se, että joukkueessa olisi linjavalmentajat ensinnäkin molemmille puolille palloa ja toiseksi, että molemmat olisivat yhtä intohimoisesti lajiin suhtautuvia, ja jatkuvasti keskenään kilpailevia. Aika kaukana taitaa olla se mahdollisuus, että kakkosremmin tehtävä olisi opiskella vastustajan systeemeitä ja simuloida niitä tosissaan harjoituksissa.
  Fysiikan merkitys on ainaisen kiistelyn kohde. Tässä voisi mainita ihan kiusallaan Glory Days –ajat. On turha verrata sen aikaisia tekniikoita ja taktiikoita nykyisiin, koska jos nykyiset olisivat olleet silloin tiedossa, niitä oltaisiin käytetty. Ruotsissa on aivan sama tilanne eli heidän tapauksessaan varmaan haikailevat 2000-luvun alkupuolen perään. Suomessa tosin fyysisyys on nostanut päätään ja maajoukkueessa alkaa näkyä kovuus.
  Kovuudesta puheenollen voi sanoa, että jos fyysisyyden ero on riittävän suuri, eivät tekniikat enää auta. Jos tekniikat ovat vain vähän jäljessä ja fysiikka selvästi edellä, fysiikka voittaa. Hyvä esimerkki on Roostersin Euro-finaali. Tuskin serbit olivat teknisesti edistyneitä, mutta linjoissa oli säpinää. Fyysisyyden saattoi aistia tietokoneen ruudulle asti ja Roostersin linjamiehet voisivat kertoa, miltä se tuntui. Onneksi Roostersin linjat ovat viime vuosina kehittyneet niin paljon, että pärjäsivät tuossa kamppailussa. Silti uskallan väittää, että fyysisyys oli serbeillä kovempi.
  Sen voi varmaan totena todeta, ettei linjavalmentajan homma todellakaan ole mikään kuriositeetti. Linjapeli on pelin keskusta ja niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin sydän. Kaukana ei ole ajatus siitä, että linjavalmentaja on joukkueen tärkein apuvalmentaja.

 • Filebackerin tekstissä pelkkää asiaa! Tällaisia kirjoituksia on ilo lukea, missä oikeasti asioita tunteva kaveri kertoo oman näkemyksensä.

 • roostersin rekrytoimisto on länsipasilassa pasilan puistotie 8, tervetuloa kahville ja keskustelemaan tulevaisuudensuunnitelmista.

 • sieltä se pikkukateus taas pilkistää!

 • Nimimerkille ”mitallihuora” : Mene pois !

  Roosters vain tekee sitä mitä jokaisen VL-joukkueen pitäisi aktiivisesti tehdä. Eli hakee sitä talenttia ja jatkuvasti rakentaa edustusjoukkuettaan. Ei tässä nyt pitäisi olla mitään epäselvää. Valastista tuli kauden päättyessä UFA, joten oltiin hänestä muissakin joukkueissa kiinnostuneita.

 • roosterss tekee sen mitä minkään jengin ei pitäisi tehdä eli kupata toiset jengit tyhjiksi . se on myrkkyä lajinkehitykselle. vai meinaatko rotta että laji kehoittyy jos pistetään kaikki suomen palaajat yhteen joukkoeeseen pelaamaan ja sitten päästään treenaamaan ja pelaamaan koviapelejä ketä vastaan ? junnu maajoukkoeessa valmentajat rekryää pelajia roostersiin aikuisten maajoukkoeessa samajuttu kun päävalmentaja soittelee perään pelaajille ja tarjoaa mahdollisuutta pelata punaisissa . ja samaa urheilukoulussa vai eikö kukaan ole ihmetellyt miten voi olla niin että sarvi , valasti, kyie krivarinmäki jne on kummallisesti kanssa siirtyneent sinne punaisiin senjälkeen kun on intti alkanut . joka muuta väittää valehtelee !! rojo sai tarpeekseen sikailusta ja lähti menee ja nyt on alkaunt valmentajistossakin mielipiteet repeilemään ja jussilakin on saanut tarpeekseen ja lähtee pois .

 • Mihin Roja menee?? Voittanut aika paljon Roostersille ja kuitenkin päästivät menemään, onko loukkaantuminen niin paha ettei pysty pelaamaan!! Entäs Jussila

 • Mitalirotta on pihalla kuin lumiukko, mutta hauskaa komiikkaa. Roostersiin kun on vuosikaudet siirtynyt huomattavasti vähemmän pelaajia kuin esim porvooseen, turkuun, seinäjoelle tai wolverinesiin. Mut ei se mitään, makaa sohvalla ja valita muista, voittajat käyttää senkin ajan treenaamiseen.

  Rojo meni turkuun, mut tais enemmän mennä valmentamaan.

 • Mitallirotalta (kahdella ällällä) niin härski provo ettei kenenkään kannattaisi tarttua siihen. Sen vain sanon, ettei sisällä yhtään totuudenmukaista väitettä. Pelkkää puppua.

 • Kyllä Mitallirotalla taitaa osa olla totta ennen aikaa tuo oli vielä härskimpää!! toivottavasti on vähentynyt! No tänäkin vuonna on eräälle pelaajalle sanottu lause ”tulee punaisiin pelaamaan niin pääset maajoukkueeseen” maajoukkueeseen se pääsi mutta menikö punaisiin se jää kysymykseksi teille ;)

 • Joo, vahvaa tulkintaa mitallirotalta. Kyei ei ole siirtynyt Roostersiin. Kriivarinmäki on, mutta teki sen reilusti kaksi vuotta ennen kuin meni urheilukouluun. Sarvi siirtyi vasta reilusti urheilukoulun jälkeen. Soittakaa pojille ja kysykää kaduttaako.

  Ilmeisesti Roostersiin ei saa siirtyä enää varusmiespalveluksen jälkeen. Toki sitä ennenkään ei saa siirtyä, koska silloin imuroidaan junnuja. Sen sijaan kun Trojans, Crocodiles tai Wolverines hankkivat pelaajia, se on vain joukkueen rakentamista. Mitallirotta taitaa olla vahva vaikuttaja suomi24:n jefupalstalla, teksti on sen verran tosiasioista ja logiikasta vapaata ryönää.

 • En tiedä kaikkia Roostersin pelaajahankintojen taustoja, enkä välitäkään tietää. Selvää kuitenkin lienee, että tasainen sarja on lähes poikkeuksetta parempi vaihtoehto lajin kuin lajin kehittymisen kannalta, kuin jonkun dynastian syntyminen. Yhden joukkueen dominanssi on monellakin tapaa vaarallista. Varsinkin nuorissa lajeissa, joihin suomi-jefun lasken, syntyy helposti käsitys, että voittavan joukkueen tapa tehdä asioita on ainoa oikea. Syntyy matkijoita ja helposti ollaan tilanteessa, jossa ei kehitetä omaa peliä vaan pyritään seuraamaan jonkun toisen viitoittamaa tietä. Oma peli-identiteetti ei kehity terveellä tavalla. Toisaalta hallitseva joukkue voi laiskistua ja senkin kehitys voi jäädä polkemaan paikoilleen, jos todellisia haastajia on vähän tai ei ollenkaan. Tämän lisäksi on uhkana , että liian monet ottelut ovat toisen joukkueen murskajaisia ja seurauksena on yleisökato. En siis haikaile minkään dynastian perään vaan haluan tasaisen sarjan. Miten se sitten saavutetaan onkin jo aivan toinen juttu.

 • Yleensäkään joukkueet eivät lähde luomaan dynastiaa. Minkä tahansa joukkueen tarkoitus on voittaa otteluita. Kun tämä tarkoitus onnistutaan toteuttamaan riittävän hyvin, tuloksena on mestaruus tai useampia. Järjestelmä Suomessa ja käsittääkseni muissakin eurooppalaisissa maissa valitettavasti tukee dynastioiden syntyä. Laadukasta pelaajamateriaalia on hyvin rajallisesti jaossa ja kansainväliset ottelut tarjoavat toisaalta rekrytointiedun, toisaalta pakottavat rekrytoimaan. Pelaajamateriaalin keskittyminen on ollut havaittavissa kaikissa suomalaisissa ”dynastioissa”. Tämä oli mukana myös Wolverinesin lyhyessä vierailussa auringossa. Huomionarvoista onkin, että Wolverines ei kyennyt laajentamaan menestystään dynastiaksi, koska resursseja siihen oli käytettävissä.

  Kun katsoo Vaahteraliigan historiaa 90-luvulta eteenpäin, se on itse asiassa ollut dynastioiden historiaa. 1991 ECG aloitti oman dynastiansa, tämän jälkeen Roosters hyppäsi puikkoihin 1995-2000. Sitten oli muutama vuosi hajanaisempaa, Crocodiles, Trojans ja Roosters jakoivat mestaruudet keskenään. Tämän jälkeen tuli Butchersin kuuden vuoden putki ja nyt ollaan Roostersin kolmen mestaruuden putkessa. Mielestäni tämä kehitys ei voi olla sattumaa, vaan siihen on olemassa järjestelmästä johtuva syy.

  Hyvä puoli dynastioissa on se, että ne aina ennemmin tai myöhemmin loppuvat omaan mahdottomuuteensa. Urheilu on aaltoliikettä.

 • Joukkueiden tehtävä ei ole luoda tasaista sarjaa.

 • ”Joukkueiden tehtävä ei ole luoda tasaista sarjaa.”

  Ei ole ei, mutta jos liiton toimesta siitä koitetaan tehdä epätasainen suosimalla tiettyjä seuroja niin se on perseestä. Sitä on jatkunut niin kauan kun nykyiset punikit on hallituksessa hääränneet.

 • Miten liiton toiminnassa suositaan tiettyjä seuroja?

 • Miten voi suosia kun kaikilla on samat säännöt, mitkä seurat ovat yhdessä sopineet.
  Ilmeisesti väitteen esittäjä ei ole edes omassa seurassa päättäjä vaan takarivin huutelija, joka ei uskalla ottaa vastuuta. Voit kysyä oman seurasi hallitukselta miten asiat päätetään.

 • On ihmeellinen asia, että Roostersin kolme mestaruutta ovat liiton (jonka ylin päättävä elin muodostuu kaikista seuroista) ansiota, mutta Butchersin kuusi mestaruutta olivat ainoastaan porvoolaisen juniorituotannon ja sinnikkyyden ja fudisvelhouden ansiota. Millä nimimerkillä Whiskey kirjoitat suomi24:ssa?

 • Miten liittohallitus jossa on jäseniä useasta seurasta ,suosisi vain yhtä seuraa?
  Eikös siellä ole edustajat tälläkin hetkellä ainakin: ROO,TRO,CRO,BUT ja Indians?

 • Whiskey, nyt pikkasen harkintaa kommentointiin. Voi tulla viranomaisjuttu. Liitto on hoitanut hommansa ihan riittävän hyvin viime vuosina, kun ottaa huomioon sen vähäisen rahan jota lajissa tätänykyä pyörii. On naurettavaa syyttää Liittoa jonkun yksittäisen joukkueen ongelmista.

 • Rifenbarkit tehneet sopimuksen Puolaan ensi kaudelle Warsaw Sharksiin. Saapas nähdä mitä saavat siellä aikaan.
  http://www.europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=18736

 • ”Whiskey, nyt pikkasen harkintaa kommentointiin. Voi tulla viranomaisjuttu. ”

  Minkäsnäköistä rikosnimikettä olisi tarjolla Whiskeylle? SItäpaitsi jos puhutaan että liitolla on miljoonan vuosibudjetti niin ei se nyt enää mikään kamalan vähäinen rahamäärä ole. Taitaa olla historian suurin budjetti? Mihinhän se kaikki palaa? Ei tiedä kun kaikki on salaista tietoa.

 • Ota yhteys seurasi liittokokousedustajaan, hän varmasti selittää sinulle budjettia. Tieto, joka on jokaisen jäsenseuran hallussa, ei kai oikein voi olla salaista.

 • Näyttäsi palloliitto ainakin pitävän näitä salaisia tietoja muillekin kun seuroille näkyvillä. En sitten tiedä jos sieltä on jotain välistä kupattu tai muuten vaan jotain salaista ettei niitä voi näkyville laittaa?

  http://www.palloliitto.fi/uutiset/uudenmaan-piiri/uudenmaan-piirin-kevatkokous-2532013-tilinpaatos-ja-toimintakertomus-lisatty

 • Tieto on jaettu SAJL:n jäsenille. Jäseniä ovat seurat. Tieto ei siis ole salaista. Se ei ole julkista, mutta se taas ei ole sama asia kuin salainen. Jos Palloliitto haluaa jakaa tietoa, niin se on heidän asiansa. Ylipäätään on omituista puhua välistävedosta budjetin yhteydessä, sehän on talousarvio. Jos jotain olisi vedetty välistä, niin sehän tulee ilmi tilinpäätöksen yhteydessä. Tilinpäätös hyväksytään – jälleen kerran jäsenten toimesta – kevätkokouksessa kun tilintarkastaja on antanut siitä lausuntonsa. Jos siinä vaiheessa ilmenisi epäselvyyksiä, ne eivät voi olla tulematta jäsenten, eli jäsenseurojen tietoon. Kannattaa ehkä selvittää itselleen vaikka ihan alkeellisimpia yhdistyksen taloushallinnon perusasioita ennen kuin alkaa höpistä suu vaahdossa. Toki kavalluksesta syytteleminen perusteetta on paitsi tyhmää, myös mahdollisesti laitonta, joten kannattaa siinäkin mielessä miettiä mitä kirjoittelee.

  En ymmärrä miten se voi olla niin vaikeaa ottaa yhteyttä oman seuran kokousedustajaan ja pyytää nähtäväkseen kokousmateriaalia? Talouden ammattilaisena voit sitten arvioida sitä miten rahaa on kulutettu. Huomattava toki on, että edelleen liiton jäsenet päättävät sekä talousarviosta, että tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä. Jos jäsenseurat eivät mielestäsi pidä tarpeeksi tiukkaa kuria (tosin en tiedä mihin tieto voisi perustua kun itsekin valitat, että sinulla ei ole arvioimiseen tarvittavia asiakirjoja), niin jälleen on syytä olla yhteydessä oman seuran edustajaan. Ei tämä niin vaikeaa ole.

  Ja ihan pienenä huomautuksena vielä: Tuo linkki johtaa Palloliiton Uudenmaan piirin kevätkokousmateriaaliin. Uudenmaan piiri on itsenäinen yhdistys, joten kyseessä ei ole Palloliiton materiaali.

 • Kysymys: ”En ymmärrä miten se voi olla niin vaikeaa ottaa yhteyttä oman seuran kokousedustajaan ja pyytää nähtäväkseen kokousmateriaalia?”

  Epäilisin: Ei ole minkään seuran toiminnassa mukana enään, koska on ollut pelaaja/valmentaja joka on levitellyt omia teorioitaan ”pahasta vallasta” ja aiheuttanut pahaa verta. Suoli24 ko. henkilö on usein ”Moikattuna”, samantapaisten viestien jälkeen.

 • Hienosti ilmaistu. ;) Ja silloinhan hänelle eivät SAJL:n talousasiat mitenkään edes kuulukaan.

 • Kaikille teille muita joukkueita kalastelusta syyttelijöille. Niin kauan kun käyttäydytään, kun pikkulaji niin kauan ollaan pikkulaji.

  5 avainta menestykseen jenkkipalloilijana (ja myös lajina, koska me pelaajathan tämän lajin Suomessa luodaan)

  1. Treenaa omalla ajallasi niin paljon, kun mahdollista.
  On olemass kellonaikoja, kuten 6.00 ja 22.00 vaikka olis missä töissä ja vaikka olis kuinka paljon lapsia ja taloja rakennettavana. Pieni hulluus tekee meistä pienenä maana kilpailukykyiseb verrattuna muihin euroopan jenkkifutismaihin. Ilman tätä hulluutta me ei olla mitään.

  2. Harrasta jotain muutakin.
  sulkapallo, jalkapallo, tennis, sähly… ihan mitä vaan missä on pallo. Tämä on palloilulaji.

  3. Sitoutuminen on avain onneen.
  Jos olet kaikissa mukana kaikissa joukkueesi harjoituksissa tiedät tasan tarkkaan mitä kentällä pitää tehdä. 2krt viikossa joukkueena harjoittelussa ei hyödy kukaan. 4krt on minimi. –> peli ei kehity, pelaajat ei kehity, valmentajat ei kehity, katsojat ei tule kattomaan mitää p***aa

  4. Image is everething
  Vaikka ollaan pieni laji niin ei tarkoita että sitä pitäisi itse vähätellä. Ei pidä vähätellä myöskään muita lajeja, koska sieltä voi aina tulla mukaan potentiaalinen jenkkifutari. Jenkkifutari on jenkkifutari oli hän missä tahansa.
  Se että liiton pj sattuu olemaan jonkun joukkeen entinen jäsen ei tarkoita mitään. Jääkiekon SM-liigan tj on HIFK pelaaja. Tätä siis on muissakin lajeissa eikä ole siis mitenkään epänormaalia meidän lajimme kohdalla.

  5. Vaadi enemmän
  Itseltäsi ja pitäen mielessä että liika on aina liikaa.
  Jos joudut vaatimaan enemmän valmentajaltasi/ seuraltasi on aika vaihtaa seuraa. Seuran olisi lähtökohtaisesti luotava sellaset puitteet että pelaajalla olisi sellainen tunne että pitäisiköhän minun harjoitella enemmän, kun en pärjää… Josta päästääkin takaisin pisteeseen 1.

  Jenkkifutis on asennelaji.

 • 69ers imuroi!! Törkeetä! (hei, missä raivostuneet lukijat?)

  http://www.sajl.fi/?x167512=3119677

 • Olisiko historiassa ensimmäinen kerta kun suomalaisesta joukkueesta joku on siirtynyt sextareihin? Nyt vielä kun saadaan siirtouutisiin Indians niin sitten on salama iskenyt kahdesti samaan paikkaan.

 • Go 69ers Go =)!!! Kohta on roosterskin tyhjänä pelaajista ;)

 • ”Olisiko historiassa ensimmäinen kerta kun suomalaisesta joukkueesta joku on siirtynyt sextareihin?” Ei. Molemmat Johnsonin veljekset tekivät sopimukset sixtareiden kanssa syksyllä 2009.

  http://www.sajl.fi/?x118281=172127

  Tosin kumpikaan ei pelannut divaria sixtareissa kaudella 2010. Robert siirtyi Butchersiin ja Cedric Wolverinesiin.

  http://www.sajl.fi/?x118281=172467

 • Rojo pelas myös Kouvolassa, joten salama iskenyt kahdesti samaan paikkaan.

 • Kun ollaan pieni ja persaukinen laji niin nk. imurointia tulee esiintymään jatkossakin. Ulkomaan eläviä lukuun ottamatta lähes kaikki pelaajat ovat omakustannusperiaatteella liikkeellä. Ei ole rahakkaita sopimuksia ,ei ole siirtokorvauksia.Selviin sopimusrikkomuksiinkin suhtaudutaan vähätellen. Luokkapelaajia on ehkä kolmen joukkueellisen verran. Siirtomarkkinoilla on villin lännen meininki. Ainoa oikeasti pureva lääke näihin ongelmiin on pelaajamäärien moninkertaistuminen. Juniorityötä ja taas juniorityötä!

 • ”Rojo pelas myös Kouvolassa, joten salama iskenyt kahdesti samaan paikkaan.”

  Tuli kylläkin Italiasta meille Kouvolaan

 • Se on hienoa, että syksyn off-seasonilla voidaan suomijefussa jo päätellä ensi vuoden finaalikaksikko.

 • Taftin takakentällä vaikuttanut Garrett Griffeth vaihtaa maisemaa etelämmäksi ja vaikuttaa ensi kaudella Italiassa Bergamo Lionsissa.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=26914

 • Tapaus Rodney Brown on johtanut toimenpiteisiin.

  http://www.sajl.fi/?x167512=3148969

 • Myös Stan Bedwell siirtyy Italiaan kaudeksi 2015. Tällä kertaa Lazio Marinesin päävalmentajaksi. Edellinen koutsi oli paikallinen, kausi meni mollivoittoisesti ja käännettä haetaan Bedwellin johdolla.

 • Herranen aika sentään, Brown kärähti anabolisista steroideista – kunnon DDR-myrkystä.

  Palaisin kernaasti finaalin jälkeen tähän ketjuun kirjoittaneiden tietäjien kanssa keskusteluun siitä, kuinka väärin asiassa on alunperin toimittu ja kuinka herran olisi pitänyt antaa pelata finaalissa…

  Toimisikohan tämä nyt pienenä herätyksenä sen suhteen, että ihan kaikkea kylillä kuultua ei välttämättä kannata rynnistää julistamaan totuutena?

 • Eihän noita juttuja varten tarvita kuin muutama hörhö jotka uskovat kaiken ja pari agitaattoria,
  jotka saavat nämä hörhöt huutamaan ilman itsekritiikkiä.

 • Oho
  Kentällä tulokset ainakin puhuivat Craefordin puolesta. Ongelmia kentän ulkopuolella?
  Tai signing jonnekin toisaalle, kuka tietää?

 • Selittäiskö parit lainaukset tilastoista mitään?

  2013 Play-off Crocodiles – Wolverines:
  ”PENALTY CRO personal foul (3-Crawford J) 6 yards to the CRO7, 1ST DOWN WOL. PELAAJAT CRO #21 JA CRO#3 SULJETTU OTTELUSTA.”

  2014 Vaahteramalja:
  ”PENALTY TRO personal foul (1-Crawford J) 15 yards to the ROO39, 1ST DOWN ROO, 1st and 10, ROO ball on ROO39. Crawford suljettu ottelusta.”

 • Sean Sheltonin seuraaja Elancourt Templiersissä on Zack Shaw, joka vuorostaan on suomalaisille tuttu Roostersin toissavuoden Eurobowl vastustaja Sölleröd Gold Diggersin QB:na.

 • Sen verran hiljaista pelaajauutisrintamalla ollut joka puolella tämän kuun ajan, että laitetaanpa tämäkin kommentoijien ihmeteltäväksi. Tietääkö kukaan, onko kukaan suomalainen tai Suomessa pelannut ollut aiemmin Irlannin sarjassa?

  http://www.jaguaarit.com/irlannin-mestari-talvio-jaguaareihin/

 • Ryhdikäs ja munakas ratkaisu Liitolta.

  Less is More.

  http://www.sajl.fi/?x167512=3222356

 • Uh. Eli jos nyt osasin oikein katsoa niin:

  Liiga: 6 joukkuetta (roo, tro, cro, butch, taft, 69)
  1: 8 joukkuetta (wol, ind, roy, saints, falcs, jag, nl, husk)
  2: 6 (steels, sc, rr, ecg, oak, bounc)
  3: 5? (wol2, bulld, eags, panth, lio, huhuja rollosta ja vaasasta)

  Kun mennään marraskuuta edelliskauden perusteella niin ei näytä pahalta just nyt. Liigassa kai ok-setit varsinkin kun niners vahvistunut selvästi (jos sitä nyt hyvänä asiana voi pitää), ykkösessä kauhea määrä joukkueita ja ehkä kuitenkin mielenkiintoisin yllätysten puolesta, kakkosessa kolme nousijaa kolmosesta ja vanhaa kokemusta vastassa, kolmosesta ei voi sanoa muuta kuin omalta osalta että toivottavasti ei tarvi Rovaniemelle lähteä.

  Tietysti kauden alku on vielä kaukana mutta pekulointi on kivaa.

 • Ghosthunters mukana kolmosessa. Mittava rosterikin Facebook- sivujen mukaan.

 • Vaasan ja Rovaniemen omien sivujen perusteella he tähtäävät pelaamiseen 3. divisioonassa kaudella 2015. Rovaniemen sivuilta sattui vahingossa silmään tuo asia, kun se ei kuitenkaan ihan etusivulla ollut. Mietin tuossa myös Rajaritareita; mitähän tekevät, hyvä joukkue, mutta viime kesän perusteella ongelmia pelaajarintamalla. Saattavat hyvinkin hakea kolmoseen. Eli jos nuo toteutuu, niin olisi 9 joukkuetta kolmosessa.

 • Loppu spekulaatioille! : ) Ja uudet voi aloittaa.

  http://www.sajl.fi/?x167512=3224598

 • Ilmeisesti kumpaakaan Wolvoja tai Bulldoggeja ei kakkonen (tirsk) kiinnostanut? Tavallaan omituista että kolmosessa on 9 ja kakkosessa 5 joukkuetta. Sääli lappeen Rantaa, mutta jos ei ole pelaajia ei voi pelata.

 • Onhan toi nyt helvetin säälittävää ettei kolmosesta saatu mukaan ketään nostettua kakkoseen että olisi saatu parilliset lukumäärät sarjoihin. Jos sinne nyt on ECG ja Raisio saatu hinattua niin miksei Kotka olisi 40 pelaajan rosterilla siellä pärjännyt. Entä onko Ghosthunters oikealla sarjatasolla kolmosessa?

 • Ei saatu nostettua vai joukkueet eivät halunneet nousta?

 • Oikaistaan sen verran että Lappeenrannassa pelaajarintaman osalta näytti ihan hyvältä, kasvua oli tulossa ja pelaajien määrän vuoksi ei ollut mitään syytä olla ilmottautumatta sarjaan.

 • No miksi rajaritarit eivät sitten jatkaneet kakkosessa?

 • Niin huhujen mukaan raha oli paljon suurempi ongelma kun pelaajien määrä Lappeenrannassa.

 • Siellä vanhat velat ei tahtonut löytää uusia maksajia. Ainahan tuo on syvältä kun velkojen aiheuttajat lähtee menemään kuin koira veräjästä ja jättää uusille toimijoille kasan sitä ihan itseään… Ei ole uusi kuvio ollenkaan.

 • Sitten vaan uusi seura pystyyn ja uusi alku nelosesta. Pelaajistossa on niin paljon kokemusta, että tulevaisuudelta voisi odottaa pikaista paluuta entistä ehompana ja pelaajistoltaan täysipainoisena.

 • Tosiaan jos velat on se juttu niin onhan noita joukkueita kaadettu ennenkin? Ja eiköhän nykyään alin sarjataso kunhan pelaajia löytyy ole tuo kolmonen. Ilmeisesti millään ilveellä tuoretta joukkuetta ei kakkoseen asti pysty laittamaan mutta tosiaan sääli RR:eita.

  Kysyttiinkö Eaglesia kakkoseen?

 • Italialla on imua, nyt siirtyy Butchersien RJ Jackson Italian liigan Pohjoisen Divisioonan Torino Giaguarin riveihin.

 • Erittäin mielenkiintoinen signaus Hämeenlinnaan! Mielenkiintoista nähdä Mr. Jones omalla tutulla pelipaikallaan tulevana kesänä.

 • Hämeenlinna nousee suoraan ensi kauden suosikkeihin. Jones teki yksinään Jyväskylästä kilpailukykyisen, mutta Hämeenlinnassa on hyvä rosteri omastakin takaa. Nesi yhdistettynä Jonesin monipuolisuuteen antaa mahdollisuuden loputtomaan määrään yllätyksiä.
  Sarjasta tulee huippumielenkiintoinen!

 • Erittäin hineoa! Toivottavasti pysyy pelikunnossa koko kauden, niin voisi laittaa muutamia ennätyksiä uusiksi.

 • Ensi kaudella Sean nähdään Itävallassa. Mahtaako mestaruusputki jatkua ?

 • Roosters QB Josh Hollingsworth on saapunut Suomeen.

  https://www.facebook.com/HelsinkiRoosters1979

 • Roosterssissakin esiintynyt tukimies on tehnyt sopimuksen Ruotsiin Elitserienin STU Northside Bullsiin.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=25694

 • Roosters näyttää nostaneen viimekauden U17-junnujaan miesten rinkiin.

  http://www.hudl.com/team/83510/roster