Royalsin unelmapäivä huipentui mestaruuteen

Tuomo Tomperi 8.9.2014 21:24 47 kommenttia

1 2  
21 13 34
20 7 27

(9-1)

34

(5-5)

27

7.9.2014 klo 14:00 Vaasa

Kahdessa vuodessa länsirannikolle on Seppo Evwarayen johdolla luotu jenkkifutisilmiö, joka saattaa rantautua ensi kaudeksi liigakentille.

Nousijajoukkue Wasa Royals päihitti sunnuntaina Hyvinkää Falconsin ja päätti kautensa jo toista kertaa peräkkäin mestaruusjuhliin. Vaikeasta alusta toipunut vierasjoukkue Falcons hiljensi kaksituhatpäisen vaasalaisyleisön siirtymällä kuuden pisteen johtoon ottelun toisella puoliajalla. Royals tasoitti kuitenkin ottelun, ja myöhemmin Joakim Jakobssonin juoksumaali siirsi I-divisioonan runkosarjan voittajan seitsemän pisteen karkumatkalle, joka piti loppuun saakka. Erittäin tasaisena aivan loppuhetkille säilynyt ottelu tarjosi 2055 katsojalle hienon jenkkifutiselämyksen, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin 191 jaardia ja kaksi touchdownia juossut Tom Suoste.

Royalsin otteluraportti summaa pelin kulun vaasalaisjoukkueelle tuttuun, laadukkaaseen tapaan.

Spagettimalja 2014 tarjosi katsojille koko draaman kaaren kaikkine käänteineen ja edusti amerikkalaista jalkapalloa parhaimmillaan. Huikeita yksilösuorituksia, kovaa taistelua, näyttäviä pelejä, tasaväkistä kamppailua ja jännitystä loppusekunneille asti. Kauden ennätysyleisö sai seurata kahden tasaväkisen ja otteluun hyvin valmistautuneen joukkueen tiukkaa taistelua voitosta. Mikäli kaikki ottelut nousisivat tälle tasolle eli tasolle missä laji on parhaimmillaan, olisi suuren yleisön mielenkiinto taattu kautta Suomenniemen. (royals.fi)

Kuva: Lassi Heikkilä

Erinomaisen kauden pelanneen vaasalaisjoukkueen ainoaksi tappioksi jäi lukemiin 14-15 päättynyt kamppailu Falconsia vastaan heinäkuun lopussa. Vierasjoukkue Falcons taisteli kauden aikana loukkaantumisia vastaan ja nousikin finaaliin vasta runkosarjan kolmannelta sijalta. Viime kaudella divarin viidenneksi sijoittunut joukkue osoitti kuitenkin olleensa täysin oikea vastus Royalsille, sillä Spagettimalja olisi hyvin voinut matkata myös Hyvinkäälle. Falconsin pelinrakentaja Robbie Matey heitti 291 jaardia ja kolme touchdownia Dan Puhalle, Ville Ronnulle ja Jani Blomille. Takaisin kokoonpanoon palannut Kalle Koljonen keräsi kaikista pelaajista eniten kiinniotettuja jaardeja, 101.

Tiukka kauden päättänyt tappio on Falconsin päävalmentaja Rami Liljalle toinen peräkkäinen. Viime kesänä Nokia Ghosthuntersia luotsannut Lilja joutui tuolloin joukkueineen pettymään Oulussa, kun Antonio Harrisin johtama Northern Lights matkasi Spagettimaljaan lukemin 38-34. Lilja tiimeineen onnistui kuitenkin myös tänä vuonna nostamaan valmentamansa joukkueen tasoa merkittävästi, vaikka viimeinen kruunu jäikin puuttumaan. On helppo uskoa, että jos Falcons ja Lilja jatkavat yhteistyötään myös ensi vuonna, on joukkue jälleen taistelemassa I-divisioonan voitosta.

Kuva: Lassi Heikkilä

Royalsin ottelutapahtumissa riittää tekemistä

Tässä vaiheessa kautta jokainen lajia seurannut tietää, että Royals panostaa ottelutapahtumiin merkittävästi totuttua enemmän. Oululainen Matias Westerberg matkusti otteluun hieman kauempaa. Ottelutapahtumasta jäi oululaiselle erittäin positiivinen kuva. Westerberg uskoo, että kotijoukkueen vaivannäkö vetoaa erityisesti lajiin vasta tutustuviin katsojiin. Kaarlen kentällä oli käytetty todella näyttävästi erilaista markkinointimateriaalia.

– Aitojen sisäpuolelle aurinkokatsomoon oli ripustettu suuret pelaajajulisteet, joissa esiteltiin kotijoukkueen pelaajat valokuvan, nimen, numeron ja pelipaikan kera. Stadionilla ei kenelläkään ollut epäselvää kenen ottelu on käynnissä, tai kumpi joukkue on kotijoukkue, Westerberg kehaisee.

Oululaisen mieleen jäivät myös toimiva oheismyynti, laadukas ja selkeä selostus sekä lasten huomioiminen erilaisilla tehtäväpisteillä. On helppo uskoa, että moni ensimmäistä kertaa Royalsin otteluun saapunut palaa katsomoon myös ensi vuonna. Yli 2000 katsojaa on luonnollisesti koko kesän yleisöennätys kaikki sarjat mukaan lukien. On täysin mahdollista, ettei edes ensi viikonlopun Vaahteramaljassa päästä yhtä koviin lukemiin.

Divisioonan mestaruuden voittaminen tarkoittaa Royalsille odotetusti sitä, että joukkueella on käytettävissään optio nousta liigakentille jo kaudeksi 2015. Hienosti järjestetyt ottelutapahtumat antavat joukkueelle myös tukevan taloudellisen pohjan, josta ponnistaa kohti maamme pääsarjaa. On hyvä muistaa, että tälläkin kaudella pelattiin liigaotteluja, joita seurasi jopa alle 100 katsojaa. Mutta haluaako Royals nousta? Asiaa ruoditaan joukkueen otteluraportissa.

Royalsin tavoite on luonnollisesti pelata Vaahteraliigassa ja tuo paikka olisi nyt tarjolla. Royalsin tavoite ei kuitenkaan ole ainoastaan pelata Vaahteraliigassa vaan menestyä Vaahteraliigassa. Ensisijainen kysymys on pystyykö Royals takaamaan itselleen sen, että se saa 2015 huhti-toukokuun pre-season vaiheeseen vähintään 40 pelaajan joukon, jolla menestyminen Vaahteraliigassa on urheilullisesti ja taloudellisesti realistista vai onko viisaampaa jättää päätös syksylle 2015 ja kasvaa ja kehittyä joukkueena ja organisaationa vielä yksi vuosi I-divisioonassa. (royals.fi)

Liigalisenssien hakuprosessi tapahtuu syksyllä, joten Vaasassa on tehtävä päätös suhteellisen pian. Päätös ei tule olemaan helppo, sillä sekä liiganousun että toisen divarivuoden puolesta puhuu useampi seikka.

Mietitään ensin mahdollisuutta, jossa vaasalaisjoukkue päättäisi nousta liigaan kesäksi 2015. Royals on varmasti taloudellisesti ja organisaationsa puolesta sellaisessa tilanteessa, että se kestää liigan kohoavat vaatimukset. Joukkueen olisi mahdollista hankkia täydet kolme ulkomaalaisvahvistusta muiden joukkueiden tapaan. Lisäsyvyyttä saataisiin lisää europelaajien avulla, mikäli siihen päädyttäisiin. Yhdistettynä motivoituneeseen pelaajarunkoon joukkue kykenisi valmistautumaan laadukkaasti ja todennäköisesti pelaamaan täysin uskottavan tulokaskauden Vaahteraliigassa. Sopivin vahvistuksin Royals voisi napsia voittoja osittain kokemattomasta pelaajistostaan huolimatta. Onnistunut tulokaskausi petaisi kesää 2016, jolloin Royals haluaisi jo menestyä liigassa.

Kuva: Samppa Toivonen

Toisaalta olisi väärin sanoa, että Royals olisi pelannut tällä kaudella väärässä sarjassa. Royals oli selkeästi I-divisioonan paras joukkue, muttei kuitenkaan täysin ylivoimaiseen, häkellyttävään tapaan. Joukkueen juoksuhyökkäys ja puolustus vakuuttivat, mutta heittopeli ja erityisesti heittopuolustus tulee nostaa astetta korkeammalle liigaa ajatellen. Royals hyötyi myös siitä, että I-divisioona oli mielestäni kokonaisuutena heikoin moneen vuoteen. Varsinkin jos ykkönen vahvistuu ensi kaudeksi, olisi divisioona Royalsille paras kasvualusta ensi kesänä, jos joukkue tähtää liigamenestykseen kaudelle 2016. Samaa polkua seurasi muutama vuosi sitten Vantaan TAFT, joka voitti Spagettimaljan kahdesti ennen nousuaan Vaahteraliigaan.

Mutta entä jos Royals ei voitakaan divisioonaa ensi kesänä? Joukkue tulee varmasti harjoittelemaan kovaa, mutta on odotettavissa, että myös muut sarjan joukkueet ottavat askeleen eteenpäin. On muistettava, että Royals oli tänä kesänä ainoa joukkue, joka hyödynsi kahden amerikkalaispelaajan palveluksia. Vuotta kokeneempi Falcons muutamalla täsmävahvistuksella ja kahdella laadukkaalla jenkillä haastaisi varmasti Royalsin divisioonassa myös 2015. Myös Tampere on nostamassa profiiliiaan, ja voi hyvinkin olla jälleen astetta kovempi tulevalla kaudella. Onko liiganousu järkevää sivuuttaa nyt, jos portti ei olekaan vuoden kuluttua enää avoin?

Kysymys, jota Seppo Evwaraye ja vaalaishallitus joutuvat syksyn pimetessä miettimään, on lopulta varsin yksinkertainen. Mitä jos Royals pelaisi divisioonaa vielä kahden vuoden päästäkin?

Katso myös

Kommentoi

 • Tiukoissa otteluissa on aina useita ratkaisuhetkiä, mutta yksi Spagettimaljan 2014 viimeisimmistä ratkaisu hetkistä on hienosti ikuistunut Sampan kuvaan (artikkelissa viimeisenä kuvana). 34-27 tilanteessa Matey oli itse karkaamassa, mutta takamies Similä sai taklattua pallon irti ja DE Snåfs koppasi sen hienosti. Tämän jälkeen Falcons ei enää hyökkäämään päässytkään.

 • Täyttyykö liigakriteerit? Eikös Royals ollut erityisjärjestelyin jo tänä vuonna liikkeellä? Tekeminen on muuten loistavaa, mutta onko junioritoiminta kasassa?

 • Voiko juniorikriteereihin vaikuttaa talven aikana jos Vaasa saa esimerkiksi viisi junnujoukkuetta pystyyn, vai onko ainoastaan sillä merkitystä mitä tänä kesänä tapahtui?

 • Junnu kriteereistä voi selvitä rahalla. Maksa loigalle tietty määrä rahaa per puuttuva joukkue, ja asia on fine. Myös jos waasalla on omia junnuja farmiaopimuksella toisessa kaupungissa, lasketaan se myös waasan junnujoukkeeksi.

 • Divarin taso oli kyllä tälle vuodelle heikoin mies muistiin… Pelillisesti Vaasa / Hyvinkää olisivat pelanneet liigajoukkueitavastaan ainoastaan Kouvolaa vastaan järkevän pelin.

  Elikkäs vaasaa eikä hyvinkäätä ei voi ainakaan vielä rinnastaa esim TAFTin kaltaiseen pysyvästi kestävälle taitotasolle rakennettuun joukkueeseen.

 • Eikös tämä ole ihan normaali vaasalainen tapa edetä sarjatasoilla että käydään kabineteissa ottamassa liitolta poskeen (sport, royals) ja noustaan ylöspäin riippumatta onko pelillisiä tai muita kriteereitä (sport pelilliset, royals junnut) täytetty tai edes yritetty täyttää mitenkään.

 • Haluan vielä tätäkin kautta kiittää kaikkia kannustajia ja kanssakilpailijoita kuluneesta jenkkifutiskaudesta. Te teitte siitä aivan mahtavan! Kulunut kausi oli seurallemme monella tavoin erittäin haastava, mutta lopussa todella palkitseva. Tästä on hyvä lähteä kehittämään pakettia ensi vuotta kohti.

  Kiitos & kumarrus,
  Seppo Ovie Evwaraye

 • Lommoposkihan se siinä!

 • On se ihmeellistä miten paljon kateellisia ihmisiä täältä oikein löytyy!!! Luulisi ihmisten olevan iloisia toisten menestymisen johdosta, mutta ei!! Aina vaan haukutaan ja levitetään paskaa! ! Tekisitte itse jotain lajin eteen, muuta kuin täällä itkeä jostain ”vääryydestä” mitä olette kokeneet!!

 • kateus ajaa kiimankin ohi!
  aina löytyy loosereita jotka näkevät toisen menestyksen olevan heiltä pois, tai jos ei menestytä, niin se on jonkun muun syy, ei oma.Niin ja samoja tyyppejä kohdellaan aina väärin ja kukaan ei ymmärä heitä.

 • Mahtavaa wasa! Aivan mahtavaa! Kiitos!

 • Hienoa Kuninkaan Miehet, kiitos tästä kaudesta.

  Tälläisellä hyvällä ja sinnikkäällä työllä se kateus ansaitaan.
  Sillä kateus on aina ansaittava sitä ei saa ilmaiseksi.

 • faktat on faktoja, vaikka kuinka koitatte hypettää vaasaa täällä, vai nousiko sport liigaan pelillisin ansion, ei. meneekö royals liigaan rahalla ilma junnuja, no menee. aivan sama jos voittaa 2000-luvun paskatasoisimman divarin. ei ole todellakaan uskottavaaa seuratoiminnan kehittämistä. kuplan puhkeamista odotellessa…

 • Paska taso no saman laista se on ollu koko ajan. Mutta nyt tietty jenkkejä vähemmän kuin koskaan. Eli Suomalaiset pelasivat musta odotetun laisesti niin liigassa kun divarissa ero tuli jenkkien laadussa eri seuroissa ja oma lukunsa oli tietenkin wolvot ja kouvola:)

 • Sport on aivan eri asia, koska Liiga on hemmetin iso bisnes eikä se enää pyöri pelkällä urheilullisuudella. Se on kokonaan eri keskustelu miksi Liigan ja Mestiksen välille on tehty niin iso kuilu. Jokainen urheilusta ja bisneksestä mitään ymmärtävän pitäisi kyllä tajuta miksi tällä hetkellä Mestiksestä ei nousta Liigaan pelkästään urheilullisin perustein.

  Suomi on kyllä kateellisten luvattu maa. Kuten Liigajengien osalta huomataan, toisten muroihin kuseminen on tärkeämpää kuin omien syöminen.

 • Nukkuva karhu on siis herännyt, eli suomalaisten perusluonteen ominaisuus!

 • Kiitos kaudesta kaikille ykkösdivarin pelaajille, katsojille ja osaaville valmentajille. Hyvä valmennus alkaa näyttää oikean luonteensa tässäkin lajissa. Se oli Taftin nousun takana ja nyt Royals osoittaa mitä hyvä ja sitoutunut päävalmentaja saa aikaan. Roostersin mestaruuksien takana on myös paljon raakaa valmennustyötä. Sitten kun lajimme oikeasti saa taas tarpeeksi URHEILIJOITA eri sarjatasoille niin valmennuspuoli korostuu entisestään ja jenkkivahvistukset eivät yksin ratkaise pelejä.

 • Harmi että toisten sitoutuminen lajin kehittämiseen ja menestyminen jaksetaan teilata täällä miltei joka ketjussa.

  Ehkä paras lääke siihen on tukeutua faktoihin. 2055 hklö finaalissa ja kannu ihan oikeassa osoitteessa oli taso kuinka ”paska” tahansa.

  Jos ”kupla puhkeaa” niin ketä se täällä hyödyttäisi? Uskon että tässä on tehty koko lajille palvelusta joka kantaa hedelmää muuallakin kuin Vaasassa.

 • Negatiivisia ihmisiä on joka paikassa, mutta heidät kannattaa jättää omaan arvoonsa. Sellaisia viestejä ei kannata edes lukea, saati sitten pahoittaa niistä mieltään. Kyllä Royals on saanut täällä paljon ansaitsemaansa positiivistakin palautetta. Onnea vielä kerran!

 • Kova päätös. Aika tietysti näyttää oliko oikea mutta ilmeisesti kuitenkin aika harvinainen Suomen oloissa? Tulee lähinnä mieleen tapauksia joissa ollaan lähdetty ylemmälle tasolle toivotaan-toivotaan -mentaliteetilla ja otettu kuokkaan koko kausi.

  Toisaalta jos ensi kaudella ei divaria enää voitetakaan … noh, ainakin on mielenkiintoa divarissa.

 • TAFT:han teki samoin ja ainakin se hyöty oli että ei tullut ”liigan heittopussi” efektiä valmiimmalla konseptilla vuoden lisäkehittymisen jälkeen.

 • Oikea ratkaisu.

  Vaasa tekee pitkäjänteistä duunia. Ensi vuodeksi lisää pelaajia, junnutoiminta käyntiin, taustaorganisaatio vielä paremmaksi.

 • Varmasti hyvä ratkaisu Wolverinesin osalta. Kouvolan kannattaisi tehdä sama ratkaisu.

 • Kouvola pääsi aikanaan takaovesta liigaan ja tietää, että jos se nyt tulee alas niin paluuta ei ole ihan heti näköpiirissä. Wolvojen ja Royalsin luopuminen liigapaikasta tarkoittaa Indiansille ilmaista kautta liigassa, joten tuskin siellä kovin helposti liigapaikasta luovutaan. Mielenkiintoista on jatkaako Wolvot kahdella joukkueella vai aukeaako kakkosesta paikka ECG:lle.

 • 7 joukkueen liiga & 7 joukkueen I divari…. hmmm… ei näin. 15 (17 finaalijoukkueille) viikkoinen kausi on myrkkyä monelle joukkueelle molemmilla sarjatasoilla. On joukkueita joiden todellinen miesvahvuus on se 25 pelaajaa. Tälläisistä jengeistä ei olisi kuin luurankoja jäljellä loppukaudesta.

  Kouvolan kannattaisi miettiä pakka uusiksi varsinkin kun joukkue jolle tuli hävittyä sarjassa ”säilymiskarsinnassa” ilmoittautui divariin. Kouvolaan ei tällä hetkellä ole minkäänlaista imua eikä mikään heidän toiminnassaan anna merkkejä että ensi vuosi olisi parempi liigassa, päinvastoin. Do the right thing Kouvola ja hakekaa myös tekin divarista vauhtia.

  Kuuden joukkueen liiga ja kahdeksan joukkueen divari taas voisi hieman myös kaunistella pisteroja ja poistaa ”hälläväliä” otteluja ainakin näkyvimmästä tuotteesta eli liigasta. Kuka haluaa katselle perjantaisin 60-0 Roosters – Kouvola/Wolverines mestauksia???

 • Entäs jos Hyvinkää hakis liigaan? :)

 • Ei taida Vaasan alapuolella olla halukkaita Liigaan? Vai onko Oulu taas tarpeeksi hullu, että lähtee säätämään?

 • Toivottavasti 6 joukkueen liiga ja 2 kertainen sarja.. mutta en tiedä miten liitto suhtautuu asiaan

 • Palautetaas mieliin kausille 2014-2016 hyväksytty kilpailujärjestelmä, joak löytyy täältä:
  http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/7558bc2128a093c295201ef8009f321b/1412271177/application/pdf/2138023/Miesten%20kilpailuj%C3%A4rjestelm%C3%A4%202014-2016%20-%20liittokokouksen%20hyv%C3%A4ksym%C3%A4t.pdf

  Sivulla 8 on Vaahteran ottelujärjestys seitsemällä joukkueella. SIlloin EI pelata pre-seasonia, eli joukkueilla on VAIN 13 otteluviikkoa ja jos mennään tappiin niin 15.

  Jos runko ei sitä kestä, niin kannattaa heittää ajoissa harttarit naulaan ja nappikset roskiin.

  Mutta olen samaa mieltä kuin aiemmin on kommentoitu, eli Indiansin paikka ei ole liigassa. Mutta pianhan nähdään mitä tapahtuu niin Vaahteran kuin 1-divarinkin osalta. Kaikkea ei ole vielä tuotu julkisuuteen…..

 • Come ON Kouvola! Ykköseen ja Mars!

  Ensi kauden ykkönen tulee olemaan kova joka nostaa myös voiton merkitystä Spagettimaljassa. Heitterit saa yhden syyn vähemmän spekuloida kuinka surkea taso ollut..

 • Ainut oikea ratkaisu liigan kannalta olisi 6 joukkueen sarja 2015. Niin joukkueeltaan kuin johtoportailtakin heikoimmat joukkueet voisivat hakea vauhtia divarista jolloin divarissa olisi kova kilpailu pleijaripaikoista. Vaahtiksessa taas saataisiin 6 joukkueen kanssa tasaisempia pelejä ja lohkojaot poistuisivat. 2016 saataisiin nostettua varmasti kovempi tasoinen 7. Joukkue kuin mitä tällä hetkellä on tarjota sijalle 7.

 • @Pablo nyt sulla on tullut matematiikan kanssa virhe… 7 on pariton luku jolloin 7 joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa tulisi joka joukkueelle 2 huili viikkoa. Tämän lisäksi on vielä Juhannus tauko eli runkosarja kestää 15 viikkoa. Tappiin asti kestää 17 viikkoa = pirun pitkä kausi.

 • Mutta todellakin Kouvola divariin mars mars, ei tuota kitumista jaksa katsoa enää kukaan.

 • 6- JOUKKUETTA

  Pelataan sarja alla olevan mukaisesti

  PreSeason 1 3vs1 5vs2 4vs6
  Preseason 2 1vs5 2vs4 6vs3
  Viikko 1 1vs2 3vs4 5vs6
  Viikko 2 4vs1 6vs2 3vs5
  Viikko 3 1vs6 2vs3 5vs4
  Viikko 4 3vs1 2vs5 4vs6
  Viikko 5 1vs5 4vs2 6vs3
  Viikko 6 2vs1 4vs3 6vs5
  Viikko 7 1vs4 2vs6 5vs3
  Viikko 8 6vs1 3vs2 4vs5
  Viikko 9 1vs3 5vs2 6vs4
  Viikko 10 5vs1 2vs4 3vs6
  Viikko 11 välierät (1vs4 ja 2vs3)
  Viikko 12 Vaahteramalja

  Välierissä runkosarjan voittaja pelaa kotonaan nelosta vastaan ja runkosarjan kakkonen kotonaan runkosarjan kolmatta. Vaahteramalja pelataan liiton määräämässä paikassa. Liigasta ei putoa kukaan suoraan I-divisioonaan.

  7- JOUKKUETTA

  Pelataan sarja alla olevan mukaisesti. Sarjassa ei pelata poikkeuksellisesti PreSeasonia ottelumäärän johdosta.

  Viikko 1 1vs2 3vs4 5vs6 Lepo 7
  Viikko 2 3vs1 4vs2 7vs5 Lepo 6
  Viikko 3 1vs4 3vs6 2vs7 Lepo 5
  Viikko 4 5vs1 6vs2 7vs3 Lepo 4
  Viikko 5 1vs6 2vs5 4vs7 Lepo 3
  Viikko 6 7vs1 5vs3 6vs4 Lepo 2
  Viikko 7 2vs3 4vs5 6vs7 Lepo 1
  Viikko 7 2vs1 4vs3 6vs5 Lepo 7
  Viikko 8 1vs3 2vs4 5vs7 Lepo 6
  Viikko 9 4vs1 6vs3 7vs2 Lepo 5
  Viikko 10 1vs5 2vs6 3vs7 Lepo 4
  Viikko 11 6vs1 5vs2 7vs4 Lepo 3
  Viikko 12 1vs7 3vs5 4vs6 Lepo 2
  Viikko 13 3vs2 5vs4 7vs6 Lepo 1
  Viikko 14 Välierät (1vs4 ja 2vs3)
  Viikko 15 Vaahteramalja

  Välierissä runkosarjan voittaja pelaa kotonaan nelosta vastaan ja runkosarjan kakkonen kotonaan runkosarjan kolmatta. Vaahteramalja pelataan liiton määräämässä paikassa. Liigasta ei putoa kukaan suoraan I-divisioonaan.

  8- JOUKKUETTA

  Pelataan puolitoistakertainen sarja alla olevan mukaisesti

  Pre Season 1 3vs1 6vs4 7vs5 2vs8
  Pre Season 2 1vs6 4vs7 5vs2 8vs3
  Viikko 1 1vs4 5vs8 2vs3 6vs7
  Viikko 2 5vs1 8vs4 6vs2 7vs3
  Viikko 3 1vs8 4vs5 2vs7 3vs6
  Viikko 4 1vs2 4vs3 5vs6 8vs7
  Viikko 5 3vs1 6vs4 7vs5 2vs8
  Viikko 6 1vs6 4vs7 5vs2 8vs3
  Viikko 7 7vs1 2vs4 3vs5 6vs8
  Viikko 8 4vs1 8vs5 3vs2 7vs6
  Viikko 9 1vs5 4vs8 2vs6 3vs7
  Viikko 10 8vs1 5vs4 7vs2 6vs3
  Viikko 11 Välierät (1vs4 ja 2vs3)
  Viikko 12 Vaahteramalja

  Välierissä runkosarjan voittaja pelaa kotonaan nelosta vastaan ja runkosarjan kakkonen kotonaan runkosarjan kolmatta. Vaahteramalja pelataan liiton määräämässä paikassa. Liigan viimeinen joukkue sijoitetaan rankingissa seuraavalle vuodelle I-divisioonan voittajan taakse liigalisenssejä jaettaessa.

 • Jos toi todellakin on copy pastattu kilpailujärjestelmän virallisesta dokumentista niin taas voi vaan todeta että noitakaan ei kukaan läpilue vissiin.
  7 joukkueen sarjassa 2 * ”viikko 7″…

 • Eikö olisi fiksumpaa laskea kuinka monta ottelua tulee kullekin joukkueelle milläkin joukkuemäärällä kuin sitä että kuinka monta viikkoa homma kestää?

  6 joukkueen liiga, kaksinkertainen sarja:
  2 preseason-peliä, 2×5 runkosarjapeliä = 12 peliä + 1-2 mahdollista jatkopeliä

  7 joukkueen liiga, kaksinkertainen sarja:
  2×6 runkosarjapeliä = 12 peliä + 1-2 mahdollista jatkopeliä

  8 joukkueen liiga, puolitoistakertainen sarja:
  2 preseason-peliä + 2×3 + 4 runkosarjapeliä = 12 peliä + 1-2 mahdollista jatkopeliä

  Kaikilla joukkuemäärillä tulee saman verran ”pakollisia” pelejä.

 • Samaa mieltä N:N:n kanssa. Ja tuossa 7 joukkueen sarjassa ei tule merkityksettömiä harjoituspelejä.
  Jos Kouvolalla talous ja pelaajat riittää, niin ihan hyvin voivat jatkaa Vaahteraliigassa.

 • Jos joukkuemäärä putoaa, niin ehdottomasti kolmen joukkueen pleijarit.

 • 17vkon pituinen kausi tuo erinäisiä muita ongelmia esim Vaasassa kenttätilanne muuttuu vaikeaksi silloin. Myös jenkkejä tarvitaan kauemmin…

 • Jos pelatan tuplasarja kudella joukkueella + preseason pelit siihen päälle niin toki se lisää pelien määrää, mutta preseason pelit pelataan ennen sarjan alkua joten sillon kaudesta tulee lyhyempi kun seitsemällä pelattava sarja jolloin pelit alkaa kesäkuun alusta ja kausi venyy lokakuulle.

 • Seiskalla pelattaessa tulee huiliviikot päälle, eli kausi venyy sitä kautta.

 • Preseason pelit ovat hyvin kaksipiippuinen juttu.

  Toisaalta ne ovat hyviä tasonmittareita ja mahdollisuuksia ajaa pelaajia sisään, mutta virallisina tapahtumina myös joukkueille kustannuseriä.

 • No onko ne virallisia vai eikö ole. Pelikiellot ei koske preseason pelejä, myöskään farmijoukkueen pelaajan ”ottelupäivät” ei kullu siinä, mutta kuitenkin liiton osalta pakollisia. Kummallista?

 • Feelis video spagettimaljasta!

  https://www.youtube.com/watch?v=1aNTyvIzYSY

 • Hieno video. Onnittelut vielä Vaasaan!

  Tekijät tekee ja kateelliset kitisee!