Roosters ratkaisi välierän toisella puoliajalla

Tuomo Tomperi 6.9.2014 17:18 12 kommenttia

1 2 3 4  
7 0 10 15 32
0 0 0 0 0

(10-1)

32

(5-6)

00

6.9.2014 klo 15:00 Helsinki

Porvoon Butchers onnistui pelisuunnitelmassaan avausjaksolla, mutta epäonnistumiset kriittisissä paikoissa käänsivät ottelun selkeäksi Roosters-voitoksi.

Selvänä altavastaajana otteluun lähtenyt porvoolaisjoukkue haastoi ensimmäisellä puoliajalla vahvasti kaksinkertaiset puolustavat mestarit. Porvoolaisten puolustus toimi ja pakotti Roostersin pelinrakentaja Sean Sheltonin epäröimään ratkaisuissaan. Roosters pääsi tauolle maalin johdossa Julius Majanderin kauden ensimmäisellä touchdownilla, mutta myös Butchersilla oli omat mahdollisuutensa. Vierailla oli pallo kahdesti aivan Roosters-maalin porteilla, mutta molemmilla kerroilla punapaitojen puolustus vei pidemmän korren.

Roosters tuli kolmannelle neljännekselle hyvällä sykkeellä. Ilkka Laitisen 27-jaardisen potkumaalin siirrettyä Roostersin 10-0 -johtoon Butchersilta vaadittiin nopeasti vastausta. Yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli porvoolaisvalmennuksen päätös yrittää saavuttaa uusia yrityksiä neljännellä yrityksellä omalta 35:n jaardin linjaltaan, kun edettävää matkaa oli yksi jaardi. Epäonnistunut yritys ja sitä seurannut Roosters-touchdown olivat porvoolaisille lopun alkua. Ottelu ratkesi lopullisesti viimeisen neljänneksen alussa, kun kaksi peräkkäistä Butchersin pallonmenetystä veivät kotijoukkueen jo 32 pisteen etumatkalle. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Roosters-tukimies Roni Salonen vastasi yhdestä pistesuorituksesta katkaisemalla Butchers-pelinrakentaja Jabari Harrisin heiton ja palauttamalla pallon aina vieraiden maaliin saakka.

Butchersin kunniaksi on sanottava, että joukkue pysyi ottelussa mukana avausjaksolla erinomaisesti. Joukkue oli selvästi valmistautunut otteluun huolella, eikä päästänyt Roostersia ratkaisemaan ottelua heti kättelyssä. Peliajan edetessä Butchers oli kuitenkin tietyllä tavalla pakotettu riskinottoon, kohtalokkain seurauksin. Roostersin kaatamiseen joukkue olisi tarvinnut unelmaottelun, joka jäi lauantaina toteuttumatta.

Roostersin pelit jatkuvat viikon kuluttua Vaahteramaljassa. Joukkueen tuleva vastustaja selviää sunnuntain otteluparista Turku Trojans – Seinäjoki Crocodiles.

Katso myös

Kommentoi

 • Jäi ihmetyttämään miksei Porvoo ekalla puoliajalla yrittänyt kenttämaalia kummallakaan kerralla. Jossittelua, mut mikäli molemmat kenttämaalit ois onnistunut niin puoliaika tilanne ois ollut 7 – 6. Siitä ois ollut hyvä jatkaa toiselle puoliajalle. Samaten Laitisen kenttämaalin jälkeen ois ollut helpompi jatkaa peliä 10 – 6 tilanteesta, kuin 10 – 0.

  Mut nää jälkipelithän on jefun suola.

  Ai niin, meinas unohtua: Hienoa Roosters Sonera Stadionilla nähdään!! : )

 • Jabari Harris, voi huoh miten huonolta Roosters sai kaverin näyttämään. Kaveri ei osannut lukea yhtään takakenttää, eikä siten löytänyt kertaakaan yhtään lyhyttä aukeavaa kuviota. Perus jenkki Qb, en luota noihin muihin. Pallo kainaloon ja yksinyritystä. Roosters puolustus siis kylmensi kaverin totaalisesti. Harmillista, kun tietää että Bucherssilla on nopeita / hyväkätisiä rissuja ollut vuosikaudet…

  Eipä siinä, parempi joukkue voitti.

 • Onnistui pelisuunnitelmassaan fumblaamalla kaksi ”varmaa maalia” ja puoliajalla 7-0 kun sen piti olla 7-14..??

 • Tiirapaasi: Ensimmäisellä kerralla redzonella Porvoo fumblasi 1st and goal tilanteessa 2 jaardin viivalla, joten ei siinä potkuyritys mikään optio ollut. Toisella kerralla toki olisi ehkä kannattanut tyytyä potkumaaliin näin retrospektiivisesti tarkasteltuna, mutta siinäkin oltiin 1 jaardin viivalla, joten eipä ihme että neljännen pelaaminen houkutteli.

  Mut hyvää pelaamista Porvoolta ekalla puolikkaalla. Toisella alkoi Roopien leveämpi materiaali näkyä ja rankaisivat virheistä.

 • @OikeaLaitapuolustaja: Joo niin teki. Mut sitä ennen pelas 4 ja 1 tilanteen Roon 3 viivalta. Siinäkin ois voinut potkaista, näin jälkiviisastellen. Eikä tossa niin kauheen kaukana ollut, etteikö Roosters ois jo tuota neljättä yritystä pysäyttänyt.

  Mut samaa mieltä et hyvää pelaamista Porvoolta ekalla puoliajalla.

 • Aika pienille jaardeille jätti But puolustus Roostersin! Tulos oli tyly siihen nähden… Tsemii Crocot/Trojans Vaahteramaljaan! Jättäkää takinkääntäjien isä Palikainen ja -poika Äyräväinen kavereineen hopeelle!!

 • ”takinkääntäjien isä Palikainen ja -poika Äyräväinen”???
  Jopas on katkeruutta ilmassa. Voisko tähän saada vähän lisää taustaa, kun itse en tiedä mistä on kyse?

 • Viime kauden butchersin hyökkäyksen koordinaattori Palikainen. Ja Santtu ”en voi kuvitella pelaavani Suomessa muualla kuin Porvoossa” Äyräväinen. Ite en arvosta.

 • On kyllä Roostersin juniorituotantoa ja pelaajavuosia siellä 2-3 kertaa enemmän kuin Porvoossa. Enemmän kotiinpalaaja kuin takinkääntäjä.

 • No ehkä Palikaiselta joutuu sit ottamaan ainakin ton -isä valtikan pois. Hyvä kun korjasit! Enkä mä toivo, et Roosters häviää. Toivon vaan et joku muu voittaa…

 • Jihaa ei sitten vissiin ole seurannut kotimaista jefua kovin pitkään…

  Palikainen ei ole tosiaan takinkääntäjä, mutta aito jefuhuora kyllä ;-). Ei sellaista määrää mestaruuksia voiteta, jos ei osaa haistella tuulia sen suhteen missä kannattaa mitalia metsästää. Tosin annettakoon laitahyökkääjälle sen verran armoa, että taisi siirtyä Butchersiin Petrus Penkin perässä, mikä on melkein hyväksyttävä syy vaihtaa jengiä.

 • Joo, onhan toi Palikainen kai edustanu kokonaista kahta seuraa: Roostersia ja Butchersia, joten aika löyhässä täällä jefuhuoran nimitys on. Ja jos oikein muistan, niin kun Palikainen siirty Butchersiin, ei siellä ollu mikään dream team kasassa, joten mistään mitalinmetsästyksestä ei kannata puhua.