Täällä tänään: Maple League Fantasy Football!

Gridiron Staff 2.9.2014 17:50 22 kommenttia

Oletko ikinä ajatellut, millaista olisi pelata fantasy footballia kotimaisilla pelaajilla? Nytpä olet. Hieno ajatus, eikö?

Gridiron.fi järjestää tänä vuonna yhden viikonlopun mittaisen Fantasy Football -liigan, jossa selvitetään Vaahteraliigan Fantasytietäjän arvonimi kertalaakilla. Pelin säännöt perustuvat monelle tuttuun formaattiin. Kilpailuun osallistuvat pelaajat, tai managerit, kokoavat oman joukkueensa tosielämän jenkkifutareista. Omaan joukkueeseen valitaan 2-4 pelaajaa Vaahteraliigan välieriin osallistuvista joukkueista siten, että pelaajien yhteenlaskettu palkka ei ylitä koko joukkueen palkkakattoa. Palkkakatto on huimat neljä dollaria. Tavallisesti pelaajan saa joukkueeseen dollarilla, mutta osa pelaajista vaatii palveluksistaan kahden tai jopa kolmen dollarin korvauksen. Nämä tähtipelaajat on lueteltu erikseen alla. Kansikuvapoikaamme Roostersin Jaycen Spearsia ei tässä kilpailussa voi muuten valita ollenkaan, koska mies muodostaisi Butchersia vastaan yksinäänkin aivan pätevän joukkueen. Spearsin valitseminen olisi vähän tylsää – sori! :)

Pelaajat voivat tuottaa omistajilleen pisteitä eri tavalla. Esimerkiksi touchdownista tienaa kuusi pistettä, kymmenestä juoksujaardista yhden. Myös puolustuspelaajan voi valita, sillä syötönkatkot ja säkitykset palkitaan ruhtinaallisesti. Pisteytys on kuvattu tarkasti seuraavassa taulukossa.

Taktiikoissa vain taivas on rajana! Luotatko Jocques Crawfordiin ja yhteen sleeperiin, vai rakennatko joukkueesi neljästä tasaisesta suorittajasta? Tai kenties valitset jotain siltä väliltä! Tule mukaan! Muistathan, että yksi manageri saa osallistua kisaan vain kerran. Jos lisäät useamman kokoonpanon, vain viimeksi jätetty otetaan mukaan.

3$+ pelaajat (All-Pro)

Nimi Palkka
Spears J, ROO ei voi valita
Crawford J, TRO 3$
Cutlan K, CRO 3$
Harris J, BUT 3$
Jackson RJ, BUT 3$
Shelton S, ROO 3$
Webster D, CRO 3$
West, TRO 3$

2$ pelaajat (Pro Bowl)

Nimi Palkka
Clements J, ROO 2$
Gooden P, CRO 2$
Koivumaki Juh, CRO 2$
Lievonen Ma, ROO 2$
Linnainmaa K, ROO 2$
Pennanen N, BUT 2$
Pineda R, BUT 2$
Poston C, TRO 2$
Rajamäki V, CRO 2$
Roiko N, BUT 2$
Runner R, CRO 2$
Saloranta A, TRO 2$
Virtanen J, CRO 2$

Kaikkien muiden pelaajien – eli tavallisten pulliaisten – palkka on yhden dollarin.

Pisteiden synty

Suoritus Pisteet
Touchdown 6p
Heitetty touchdown 4p
10 juoksujaardia 1p
10 kiinniottojaardia 1p
25 heittojaardia 1p
Heitetty syötönkatko -2p
Juostu/kiinniotettu 2p lisäpiste 2p
Heitetty 2p lisäpiste 2p
Potkumaali 0-29 jaardia 4p
Potkumaali 30+ jaardia 6p
Syötönkatko 6p
Linjan takana tapahtunut taklaus 3p
Pakotettu rähmäys 3p
Peitetty rähmäys 3p
Taklaus 1p
Sukunimi Favre 2p

Voittaja on se manageri, jonka joukkue on virallisten ottelutilastojen perusteella tehdyn laskennan mukaan tehnyt eniten pisteitä. Laskennassa ei käytetä desimaaleja. Tasatilanteissa voittaja on se, jonka joukkueen ykköstykki on tehnyt vähemmän pisteitä.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä täältä löytyvä Google-lomake. Osallistumisaikaa on tarjolla tulevaan perjantaihin 5.9. klo 18 saakka. Jos täytät lomakkeen useammin kuin kerran, vain viimeisin täytetty kokoonpano jää voimaan. Huomaathan, että aivan kaikkia pelaajia ei ole mahdollista joukkueeseen valita. Linjanveto on tehty pistelaskun helpottamiseksi. Huomattavaa on myös se, ettei järjestelmä validoi millään tavalla jätettyjä joukkueita. Jos siis jätät epähuomiossa viiden dollarin joukkueen, se joudutaan valitettavasti hylkäämään vasta pisteitä laskettaessa. 

Sääntöjen ruotimista ja toisten managerien psyykkausta saa harjoittaa kommentikentässä. Let the games begin.

Play Maple League Fantasy Football here!

Kommentoi

 • Crawford J, CRO taitaa olla väärin

 • Kas! Kiitti huomiosta. Lomakkeessa kuitenkin oikein. Jatkakaa.

 • Mites säkki? Eikö siitäkin voisi pisteitä antaa

 • TFL:sta saa 3p, joten myös säkki on kolmen pisteen arvoinen :)

 • Hauska idea. Tosin Spearsin jättäminen pelin ulkopuolelle on typerää.

  SCORING Team G TD XPT FG Pts Pts/G
  Spears J……. ROO 6 14 0 0 84 14.0
  Jackson R…… BUT 9 20 0 0 120 13.3
  Cutlan K……. CRO 10 16 11 1 110 11.0
  Crawford J….. TRO 9 16 0 0 96 10.7

 • Spearsin jättäminen pois perustuu myös matchuppiin. Viimeksi Butchersia vastaan pelatessaan mies napsi liki 200 jaardia ja 5 touchdownia. Kuka tietää tekeekö nyt samaa, mutta Spears on ennakkoon mun mielestä kiistatta kovempi kuin yksikään 3$ pelaaja. Harkitsin kaverin pistämistä tarjolle neljällä dollarilla, mutta silloin oltaisiin saatu yhden miehen joukkueita, ja pahimmassa tapauksessa jopa jaettu kilpailun voitto. Nyt tulee enemmän mielenkiintoa.

 • Spearsin tavoin Sami Toivonen liian ylivoimainen fantasyyn.

 • ”Spearsin jättäminen pois perustuu myös matchuppiin. Viimeksi Butchersia vastaan pelatessaan mies napsi liki 200 jaardia ja 5 touchdownia. Kuka tietää tekeekö nyt samaa, mutta Spears on ennakkoon mun mielestä kiistatta kovempi kuin yksikään 3$ pelaaja.”

  Viimeksi Crocodilesia vastaan pelatessaan Crawford napsi liki 250 jaardia ja teki kaksi maalia. Kuka tietää tekeekö nyt samaa… Kuinka kiistatta Spears on kovempi kuin Crawford?

  Ilmeisesti Tuomo haluaa kertoa, että kyse on enemmän Butchersin puolustuksesta kuin Spearsista. Siitä voi olla samaa mieltä.

 • Varma huhu tietää kertoa että Tomperi olisi vahvasti ehdolla seuraavaksi liiton puheenjohtajaksi ja pitää nyt jo alkaa liputtamaan punaista äänien varmistamiseksi.

 • Jaaha, nyt tuli kyllä kieltämättä päivän naurut :D Sori, mutta mä vuodan oranssia, vai miten se nyt sanotaankaan.

  Tämä alkuviikko on ollut käsittämätöntä härdelliä, joten en oo kerennyt kirjoittaan kaikista viime viikonlopun matseista. Sori siitä, koetetaan parantaa. Onneksi fantasy on kuitenkin otettu hyvin vastaan! Tähän mennessä innokkaita managereja on jo runsaat sata.

  Koska kilpailu on vielä käynnissä, ei parane lähteä ruotimaan tulleita vastauksia vielä liian tarkasti. Sanottakoon kuitenkin, että kansa on kollektiivisesti nähnyt muutamassa yhden dollarin miehessä runsaasti potentiaalia. On myös ilo nähdä, että itse välierissä esiintyvät pelaajat ovat innostuneet mukaan leikkimieliseen kisailuun. Erään tällaisen pelaajan manageroima joukkue koostuu pelkästään hänestä itsestään. Pidän tätä miehekkääänä käyttäytymisenä.

  Tällä hetkellä peliä johtaa eräs herrasmies kahdella pisteellä. Muut ovat edelleen nollilla.

 • ”Tällä hetkellä peliä johtaa eräs herrasmies kahdella pisteellä. Muut ovat edelleen nollilla.”

  Aijaa, millos näitä pisteitä on alettu jakaan, luulin että eka matsi olis vasta lauantaina?

 • Jonkun huumorintaju on tainnut puraista Tuomoon!

 • Haha, tarttisi olla aika hyvä tiimin nimi että tienais noin monta pistettä! Ei puhettakaan. Salaisuus selviää yllä olevaa ”Pisteiden synty” -taulukkoa tiirailemalla. Veikkaan kuitenkin, että tämä nyt hankittu johto ei välttämättä pidä aivan loppuun saakka.

  Pientä statistiikkaa seuraa. 136 valittavissa olevasta pelaajasta 70 on valittu ainakin kerran. Neljännes pelaajista luottaa kolmen dollarin pelaajaan.

  Muutama manageri on muuten epähuomiossa ottanut tiimiinsä porukkaa enemmän kuin laki sallii. Laitan kyseisille sankareille sähköpostia, niin ehtivät rakentaa vielä tiiminsä uudestaan.

 • Onko pisteet live tilastojen perusteella vai ns korjattujen tilastojen perusteella jaettavat? Livenä niihin eksyy niin liigassa kuin nflssäkin hassuja juttuja…

 • Korjattujen, virallisten tilastojen.

  Julkaisin juuri mukaan osallistuneet joukkueet tuossa ylempänä. Joukkueiden nimistä ei tietenkään voi päätellä mitään, mutta mua huvitti hiukkasen, että sekä Koikkalaisen varmat että ChillyJ Redstorm lähtivät mukaan täsmälleen samalla kokoonpanolla. Katsotaas, miten pitkälle herrojen tietämys yltää :)

 • West oli tuossa ylempänä merkattu kolmen dollarin mieheksi ja lopullisissa valinnoissa olikin neljän dollarin mies.. veikkaan että siksi jäi mies valitsematta kokonaan.. ainakin itselläni.

 • Lomakkeessa luki ”West J – TRO (3$)”. Taisin kyllä pistää tuohon yläosan taulukkoon vahingossa hänen kohdalleen 2$, mutta korjasin virheen aika pian.

 • Gang Green ekan puoliajan jälkeen vahvoilla. Joukkueesta löytyy sekä Majander (6p) että Sarvi (6p).

 • Kuinka paljon saa pisteitä lisäpistepotkusta? Jos siitä tulee tuo 4 pinnaa niin huhhuh…

 • Ei saa yhtään.

 • Ensimmäisen matsin tilastot olivat ilmestyneet. Tämän perusteella rakensin pelaajien pistetaulukon tänne. Huomatkaa, että kuten säännöissä todetaan, desimaaleja ei käytetä. Pyöristykset suoritetaan alaspäin.

  Jos tilastoihin tulee myöhemmin korjauksia tai tässä taulukossa on muuten vain virhe, siitä saa huomauttaa.

  Millbrook Bisons ja Hottentotit ovat todella vahvoilla ekan matsin jälkeen, sillä kavereiden tiimeistä löytyivät molemmat herrat Sarvi ja Salonen.

 • Siinäpä sulle Spearsin ”one man team”, Tomppeli.