Falcons Spagettimaljaan vakuuttavalla pelillä

Gridiron Staff 2.9.2014 18:08 Ei kommentteja

1 2  
13 0 13
17 14 31

(4-5)

13

(5-4)

31

30.8.2014 klo 17:00 Tampere

Viime kaudella I-divisioonan viidenneksi jäänyt Hyvinkää Falcons pelaa tulevana viikonloppuna sarjan mestaruuesta.

Rami Liljan johtaman Falconsin otteluraportti summaa ottelutapahtumat ja ennakoi myös tulevaa.

Hyvinkää Falcons raivasi tiensä amerikkalaisen jalkapallon 1-divisoonan finaaliin, Spagettimaljaan, voittamalla lauantaina välierässä Tampere Saintsin 13-31 (13-17). Ensi sunnuntain finaalissa vastaan asettuu runkosarjan suvereenisti voittanut Vaasa Royals. Vaasalaiset hävisivät kauden aikana vain yhden ottelun kun juuri Falcons haki vierasvoiton Vaasasta heinäkuussa. Royals voitti omassa välierässään Jyväskylän Jaguaarit selkein numeroin. (falcons.fi)

Molemmat joukkueet olivat kärsineet loukkaantumisista ennen viikonlopun välieräottelua. Falconsia alkukaudesta kannatellut Karri Piela ja myöhemmin kokoonpanoon liittynyt Kalle Koljonen eivät löydy ottelupöytäkirjasta. Silti pelinrakentaja Robbie Matey onnistui heitoissaan peräti 81% varmuudella ja jakoi palloa viidelle eri vastaanottajalle. Tasaisuus ja kyky löytää uusia ratkaisijoita olivat varmasti tärkeässä roolissa Falconsin voitossa.

Saintsin kausi oli välierätappiosta huolimatta onnistunut. Sarjan kolmas sija on pelkästään suomalaisvoimin esiintyneeltä joukkuelta komea suoritus, eikä finaalipaikkakaan ollut kaukana. Pelinrakentaja Lari Siitonen heitti viime kauden malliin yli 200 jaardia ottelua kohden. On helppo kuvitella, että yhdelläkin amerikkalaisvahvistuksella Saints olisi voinut marssia tänä vuonna Spagettimaljaan saakka.

Katso myös

Kommentoi