Roosters valloitti runkosarjan – ei kahta ilman kolmatta?

Tuomo Tomperi 30.8.2014 9:21 9 kommenttia

1 2 3 4  
0 0 10 0 10
0 7 7 7 21

(8-2)

10

(9-1)

21

29.8.2014 klo 18:30 Turku

Helsinki Roosters otti tiukan vierasvoiton äärimmäisen tasaisessa ottelussa Turku Trojansia vastaan. Kohtaavatko samat joukkueet kahden viikon kuluttua Vaahteramaljassa?

Perjantain mielenkiintoisesta TV-ottelusta muodostui odotusten mukaisesti todella tasainen vääntö. Vaahteraliigan tämän hetken parhaiden joukkueiden kohtaamisesta ei todellakaan tunnetta puuttunut. Tunnelman takasi jälleen yleisö, joka on löytänyt muutamien katovuosien jälkeen Yläkentälle jälleen erittäin runsaslukuisena.

Edellisen kohtaamisen perusteella harva olisi kuitenkaan uskonut, että tästä ottelusta muodostuisi todellinen puolustusten näytös. Ellei vierasjoukkue Roosters olisi saanut loistavia kenttäasemia epäonnisen Trojans-palautuksen myötä aivan toisen neljänneksen loppuun, olisi puoliajalle todennäköisesti marssittu tilanteessa 0-0.

Joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella oli luonteeltaan täysin päinvastainen kuin heinäkuussa Velodromilla pelattu ottelu. Edellisessä ottelussa joukkueet luukuttivat maaleja vuorotahtiin ja loppuvihellyksen soidessa pisteitä oli tehty yhteensä 89 Roostersin voitettua 48–41. Tällä kertaa joukkueet tunsivat toistensa metkut ja osasivat keinot, joilla niiltä taitetaan terävin kärki. (turkutrojans.com)

Molempien joukkueiden hyökkäykset olivat varsinaisessa sillassa puolustuksia vastaan käytännössä koko ottelun. Joukkueet saavuttivat kohtalaisesti uusia yrityksiä, mutta pidemmät pelit loistivat poissaolollaan – muutamaa poikkeusta lukuunottamatta – liki täysin. Trojansin vahva Jocques Crawford karkasi ottelun aikana tasan kerran yli 10 jaardin juoksuun ja jäi hänelle varsin vaatimattomiin 73 juoksujaardiin. Trojansin ainoa touchdown syntyi jenkkivahvistus Chris Postonin palauttamalla erittäin näyttävällä aloituspotkulla ottelun kolmannella neljänneksellä.

Heittopelistä ei turkulaisille juuri ollut apua, sillä pallot tuntuivat polttavan laitureiden käsissä juuri ratkaisevilla hetkillä. Esimerkiksi Juha Yli-Arvelalla oli oiva tilaisuus viedä Trojans johtoon ensimmäisellä neljänneksellä hyvän kuvion päätteeksi. Pallo ei kuitenkaan pysynyt näpeissä, ja Trojans joutui tyytymään Joni-Petteri Malkan epäonniseen potkumaaliyritykseen.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala oli luonnollisesti tyytyväinen runkosarjan voitosta. Tappiolla joukkue olisi todennäköisesti menettänyt jopa kotiedun.

– Tärkeintä oli, että saimme play-off -kotiedun. Onnistuimme tänään riittävän hyvin molemmilla puolilla palloa. Olen tyytyväinen, että Jaycen Spears ja Christoffer Anttila pääsivät mukaan hankkimaan tätä kotietua.

– Mutta pitää myös muistaa, että kotiedun kannalta on ollut todella merkittävää, että pysyimme voittokannassa Crocodiles -ottelua lukuun ottamatta seuramme juniori-keskushyökkääjillä, Hakala kommentoi Roostersin sivuilla.

Kuva: Touchdown.fi / RFL

Jos oli Trojans-hyökkäys jäässä, juuri paremmin eivät pärjänneet helsinkiläisetkään. Turkulaispuolustus oli jälleen äärimmäisen kovassa iskussa. 203 jaardia heittäneelle pelinrakentaja Sean Sheltonille tuli muutamaan otteeseen todella kiire, mutta mies pystyi pitämään päänsä kylmänä myös vaikeuksista huolimatta. Yksi Roostersin voiton avaimista oli se, ettei joukkue menettänyt palloa ottelussa kertaakaan. Pelikentille palannut Spears väläytteli muutamaan otteeseen, mutta pysyi pääosin isäntien pihdeissä. Chris Poston ja Ville-Valtteri Suojanen muodostivat Trojansin takakentällä tehokkaan taisteluparin.

Yksi nukahdus turkulaisille ottelussa kuitenkin tapahtui, ja se riitti tällä kertaa ratkaisemaan ottelun punapaidoille. John Clementsin hyvän palautuksen jälkeen Roosters pääsi hyökkäämään omalta 38 jaardin linjaltaan. Shelton löysi Spearsin keskimittaisella heitolla kolmen turkulaispuolustajan keskeltä. Yläkentän ihmetykseksi mies ei kuitenkaan pysähtynyt siihen, vaan rimpuili väkisin läpi kaikista taklausyrityksistä. Jos tällainen iso peli olisi nähty perjantaina toiseen suuntaan, olisi ottelun voittaja todennäköisesti ollut eri. Trojans-hyökkäykseltä puuttui kuitenkin perjantaina kyky suuriin peleihin, kun niitä olisi tarvittu. Aappo Saloranta näytti osaamistaan varsinkin ottelun alkupuolella, mutta John Clementsin siirryttyä varjostamaan häntä onnistumisen paine siirtyi turkulaisten muille laitureille.

Uusintaottelu Vaahteramaljassa?


Joukkueiden sijoittuessa runkosarjan sijoille yksi ja kaksi on selvää, että joukkueet voivat kohdata seuraavan kerran sarjan finaaliottelussa – Vaahteramaljassa. Trojans isännöi välierässä Seinäjoki Crocodilesia, Roostersin vastustaja sen sijaan on vielä auki. Molempien joukkueiden puolustukset pelaavat sellaisella tasolla, että on helppo kuvitella molempien selviävän omista otteluistaan jatkoon. Jos näin käy, tulee Trojansin heittopelin alkaa nopeasti näyttämään elonmerkkejä. Aika käy vähiin.

Katso myös

Kommentoi

 • Mun mielestä on hauskaa kuinka vika oli turkulaisten huonoudessa eikä kukkolauman hyvyydessä. Kyllähän Roosters oli selvästi lukenut läksynsä ja piti pilkkanaan turkulaisten hyökkäystä.

  Turkulaisten hyökkäyksenlinja hävisi eilen taistelunsa ja en ihmettelisi vaikka häviäisi välierissäkin. Veikkaankin kukkojen saavan haasteen rokoilta finaalissa.

 • Minun mielestäni ottelu oli niin tasainen, ettei siinä kumpikaan pitänyt toista pilkkanaan. Trojans teki muutaman virheen Roostersia enemmän, ja se riitti voittoon. Sitä paitsi Trojansilla oli lopussa monta kertaa rissuja auki, mutta pallot eivät pysyneet näpeissä eli se siitä pilkkana pitämisestä. Kyllä Turku kaatui omiin virheisiin ja huonoon suorittamiseen hyökkäyspäässä.

 • en aivan Sampsa osta väitettäsi siitä, että turun linja hävisi taistelun trojansille. Westillä oli useasti aikaa poketissa etsiä vapaata pelaajaa. Säkit syntyivät silloin kun West lähti poketin ulkopuolelle juoksemaan. Toisella puoliajalla kun trojans juoksi 2 bäkin muodostelmista niin siinähän edettiin koko kentän pituus ennenkuin roosters sai pysäytettyä sen.

 • Ottelussa oli kolme omalla tasollaan hyvin toimivaa yksikköä, eli Roostersin hyökkäys ja puolustus ja Trojansin puolustus. Trojansin hyökkäys sen sijaan epäonnistui. Juoksupeli toimi kyllä välttävästi, mutta heittopeli oli suurissa vaikeuksissa. Clements piti Salorannan lähes täysin pimennossa ja muutamat kerrat kun S. oli vapaana niin heittoa ei tullut. Yli- Arvela ei saanut kiinni touchdown- heittoja . West kirmaili itse pallon kanssa vaikka vapaita kohteita olisi kyllä ollut. Kaiken kaikkiaan huono suoritus.

 • Mua ihmetytti kovasti pelikutsu juuri ennen isäntien potkumaalia, kun Trojansilla oli kolmas yritys Roostersin neljän jaardin linjalta. Crawfordin juoksu keskeltä ilman minkäänlaista heittohämäystä tuntui aika omituiselta valinnalta.

 • Turussa on aina ollut yleisöä, huonoinakin vuosina.

 • Suomalaiset penkkiurheilijat ovat yleensä todellakin pahimman luokan opportunisteja ja gloryhuntereita, jotka ilmestyvät katsomoihin vasta, kun joukkue menestyy, mutta turkulainen jenkkifutisyleisö ei kuulu tähän kategoriaan. Yläkentän katsomossa oli uskollisesti väkeä läpi koko vaikean 2000-luvun loppupuoliskon ja divarikauden. Totta kai parempi menestys on tuonut lisää väkeä lehtereille, mutta kumarran syvään niille die hard -faneille, jotka sitkeästi kävivät katsomassa kotijoukkueen rumiin tappionumeroihin päättyneitä otteluita ja ostivat kausikortteja ja pääsylippuja.

 • On se hauskaa tai ei, niin kyllä Trojans vain ampui itseään jalkaan. Pelin voitto ei johtunut enimmäkseen Roosterssin hyvyydestä vaan Troijalaisten epäonnistumisista. Laiturit pudottivat varmoja maaleja ja puolustus nukahti pari kertaa oikein kunnolla!

  Nyt vaan katsotaan kumpi saa itsensä paremmin koottua kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maljassa!

 • Trojans hävisi ottelun pariin yksittäiseen virheeseen ja huonoihin (hyökkäyksen) kutsuihin sivurajalta.
  Mut ei Roosterskaan aivan täydellisesti onnistunut ottelussa. Tämä lupaa siis loistavaa ottelua Maljassa, kun molemmat pelaavat sen virheettömän ottelun tullaan näkemään todella loistavaa Jefua. Mielestäni kumpikaan ei vienyt ottelussa toista kuin pässiä narussa, joten mielestäni on tulossa kiinnostavin finaali aikoihin: kaksi selvästi parasta joukkuetta, kaksi vanhaa suurseuraa, kaikki se historia mitä näillä on keskenään finaaleissa, kaudella tapahtuneet asiat, tällä kaudella Roo johtaa 2-0 mutta viimeinen ottelu vasta ratkaisee. Molemmat Roo-Tro pelit nähneenä voin sanoa että harmittaa kun on tullut nähtyä muitakin otteluita, ne muut ottelut ovat olleet aivan eri tasoisten joukkueiden pelejä (anteeksi nyt vaan mutta näin se on).
  Sampsan katkeruuden määrää en voi ymmärtää, ei vissiin silloin aikoinaan oikein löytynyt paikkaa Turusta jolloin katkeruus iski kuin Sihvosen Petterille. Vanhat Turkulaiset tiesi kertoa että jostain tälläisestä lienee kyse..