Alasarjojen ratkaisupelit Ilmosen ennakossa

Tuomo Tomperi 30.8.2014 11:05 11 kommenttia

Faneille.com:iin kirjoittava Sampsa Ilmonen ennakoi viikonlopun nousukarsintoja sekä kakkosen välierää.

Kakkos- ja kolmosdivisioonan väliset nousukarsinnat pelataan tänään klo 14 alkaen Mikkelissä ja Helsingissä. Helsingin ottelussa East City Giants ja Wolverines II kohtaavat Velodromin harjoituskentällä.

Tasainen vääntö joka ratkeaa siihen kumman joukkueen hyökkäys lähtee heittämään ottelussa. Siirtoikkunan ollessa kiinni myös Wolverinesin pelaajamateriaali pitäisi olla hieman alkukautta kapeampi.

Mikkelissä Tinamaljan juuri voittanut Bouncers testaa Sipoo Bulldogsin päivän kunnon. Bulldogs on näyttänyt piristymisen merkkejä, mutta Bouncers lähtee silti otteluun selvänä suosikkina.

Bulldogsin runkosarjan päätösottelu nostaa vähän sipoolaisten osakkeita. Bouncersin osakkeita kuitenkin nostaa 3. divisioonan voitosta tullut itseluottamus. Kaikista sivuseikoista huolimatta Bouncers lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja Henri Heiskasen johtama heittohyökkäys tuleekin juhlimaan lauantaina.

Sunnuntaina pelataan Kuopiossa, kun Steelers isännöi Joakim Lindholmilla vahvistunutta Sun Citya. Ennakkokaavailuissa Sun Cityn nostaisi mielellään suosikiksi, mutta miten käy?

Steelers on näyttänyt loppukaudesta väsyneeltä ja kovin into joukkueen pelaamisesta on puuttunut viimeisimmissä otteluissa. Sun City taas on parantanut peliään läpi kauden ja Lindholmin paluu varmasti nostaa joukkueen itseluottamuksen pilviin.

Toisaalta on muistettava, että Steelers on perinteisesti ollut kova joukkue kaadettavaksi kotonaan. Kuopiolaisten ennakon mukaan terästäjät saavat liikkeelle ehjän miehistön

Lue juttu kokonaisuudessaan Faneille.com:sta.

Gridironin arviot:

 • Wolverines II – ECG 1 (7-14p ero)
 • Bouncers – Bulldogs 1 (14-21p ero)
 • Steelers – Sun City 1 (alle 7p ero)

Kommentoi

 • Mikkelissä 13-3 ja ensimmäinen karsija nousi 2. Divisioonaan

 • Wolvot voitti 8-0

 • ECG:llä pukeissa vain 12 pelaajaa, mutta ei päästänyt Wolvoja helpolla.

 • Onko käynyt joku kadettikato vai miten voi olla että saivat kauden tärkeimpään otteluun noin kapean rosterin? Noh, ilmeisesti paremmat kuitenkin voittivat, jos vaikka saisi vähän parempaa peliä jättejä vastaan ensi kaudella.

  Ja onnea Mikkeliin! Ja morot papalle, ens kesänä tavataan.

 • Hanko johtoon. pick-6 ja lisäpiste sisään.

 • Viimeisin tieto 0 – 28 sc viemässä ottelun

 • Steelers – sc 14 – 35

 • 20-35 hanko finaaliin.

 • Jälleen kerran Gridiiron pisti Steelerssin voittamaan – ei se Steeler pääsyt alkuunkaan Hangon kyytiin. Rauta oli aika pehmeää kun aurinko paahtoi tosissaan. Missäs Gridironin juttu tästä ottelusta?

 • Hatunnosto kuuluu molemmille joukkueille. SC vaan kehittyi pitkin kautta enemmän ja ansaitsi finaalipaikan. Kuopio pelasi hyvän kauden, eikä pidä unohtaa voittoa Hämeenlinnasta. En kyllä edelleenkään odota liikoja SC:stä Rautamaljassa, mutta elementit SC:ssä kuitenkin on vahvaan haastamiseen. Kyse on enemmänkin valmennuksen kyvystä sovittaa pelitapaa Hämeenlinnaa vastaan. Kaksi aikaisempaa yritystä olivat kieltämättä katastrofeja. Hangolla on jo nyt takanaan erinomainen kausi ja kuten luultavasti on, Hämeenlinna havittelee ykköseen ja Hanko ei ainakaan vielä.

 • Saadaankohan ensi kaudella ykkösessä nähdä (melkein) paikallisottelu; Tampere – Hämeenlinna. Jos nesi jatkaa, tulee Tampereen takakentälle tiukat paikat.