Roosters ja Butchers kohtasivat maanantaina – tosipelit vasta viikonloppuna

Tuomo Tomperi 26.8.2014 19:24 2 kommenttia

1 2  
23 24 47
0 20 20

(8-1)

47

(4-5)

20

25.8.2014 klo 18:00 Helsinki

Maanantain liigakamppailu ei tarjonnut suuria elämyksiä paikalle saapuneelle yleisölle. Sopivasti sattuneiden playoff-kuvioiden vuoksi kummankaan joukkueen intresseissä ei ollut taistella voitosta turhan tosissaan.

Ennen ottelua molemmat joukkueet tiesivät, että voimia kannattaisi säästellä tulevan viikonlopun kamppailuihin. Roosters kohtaa Trojansin jo perjantaina Turussa ottelussa, jossa panoksena on runkosarjan voitto. Butchers ja TAFT sen sijaan aloittavat pudotuspelit käytännössä viikkoa muita joukkueita aikaisemmin, kun joukkueet taistelevat neljännestä sijasta Porvoossa lauantaina.

Ennen peliä oli selvää, että kummankin joukkueen runkosarjan sijoitus ratkeaa vasta viimeisen kierroksen pelissä. Molemmat joukkueet antoivatkin usealle ykköskentän pelaajalle ylimääräistä lepoa ja toipumisaikaa loukkaantumisista. Esimerkiksi joukkueiden amerikkalaiskeskushyökkääjät Jaycen Spears ja RJ Jackson olivat kokonaan sivussa. Butchersin pelaavasta miehistöstä olivat poissa avainpelaajista lisäksi Arttu Tendberg ja Rafael Pineda. (helsinkiroosters.com)

Roosters ja Butchers pelasivat vastaanvalaisen, käytännössä merkityksettömän ottelun myös kaksi vuotta sitten. Silloin joukkueet kohtasivat viimeisellä kierroksella asetelmissa, jossa molempien joukkueiden playoff-paikka ja sarjasijoitus oli jo varmistunut. Butchers voitti tuolloin, mutta Roostersin 18 ottelun mittainen voittoputki kotoisessa Vaahteraliigassa alkoi jo seuraavasta ottelusta.

Kommentoi

  • Roosters hyökkäys näytti toimivan jo paremmin Sheltonin johdolla. Liekö perinteiseen huddle-hyökkäykseen palaaminen vaikuttanut asiaan. Ja hyvällä 5 jaardin keskiarvolla Roostersin kauden 6. RB Miikka Kokkonen eteni.

    http://www.sajl.org/images/tilastot/vl14036.shtml

  • Roostersin juoksuhyökkäys ei ole uhka ilman Spearsia. Ilman uskottavaa juoksuhyökkäystä menestysmahdolliisuudet ovat huonommat kuin sen kanssa. Olkoon toinen, kuudes tai 12. keskushyökkääjää, mutta menestys vaatii Spearsin palloa kantamaan.