Keltamusta valttia tämän kesän kolmosessa

Tuomo Tomperi 26.8.2014 19:14 3 kommenttia

1 2  
6 8 14
0 22 22

(7-2)

14

(9-1)

22

23.8.2014 klo 16:00 Helsinki

Nousukarsintoihin jatkavat Mikkeli Bouncers ja Helsinki East City Giants tarjosivat lauantaina hienon päätöksen kolmosdivisioonakaudelle. Nähdäänkö jompikumpi ensi vuonna kakkosessa?

Helsinki East City Giantsin turvalliselta vaikuttanut kahden maalin johto ei lopulta riittänyt, vaan vierasjoukkue Bouncers pusersi rinnalle ja ohi sateen piiskatessa Velodromin pintaa. Tasainen ja jännittävä ottelu vain vahvisti mielipiteitä siitä, että finaalissa kohtasivat tänä vuonna varmasti oikeat joukkueet.

Kun Bouncers tasoitti tilanteeksi 14-14 (Ilkka) Jämsän illan toisella maalilla vei potkaisija Olli Karhun potku haarukoiden väliin vieraat 14-15 johtoon. Jämsä ja Karhu vastasivat vielä viimeisistä pistesuorituksista vieden voiton Mikkeliin lukemin 14-22. ECG:llä oli vielä ottelun loppuhetkillä mahdollisuuksia edetä muutamaankin otteeseen, mutta märkä pallo pomppi laitahyökkääjien käsissä niin ettei todellista kiriä enää saatu aikaiseksi. (sajl.fi)

– Alussa me saimme pelattua omaa peliämme sillä tavalla kuin me haluttiin. Saimme pidettyä pallon maassa, kulutettua kelloa ja vastustajaa, ja kuitenkin edettyä koko ajan riittävästi. Se piti ensimmäisen puoliskon, mutta toisella puoliskolla tiukassa pelissä jouduimme huonoon kenttäasemaan. Tämä johti siihen, että olimme selkä seinää vastaan. Vastustaja pääsi mukaan, ja meidän virheemme alkoivat kertautua. Se ratkaisi pelin, ECG:n päävalmentaja Ari Evwaraye kertoi Helsingin Uutisille.

East City Giantsille kulunut kausi on ollut joka tapauksessa menestys, kävi viikonlopun karsintaottelussa Helsinki Wolverines II:a vastaan mitä tahansa. Joukkue osoitti kuuluvansa kolmosen ehdottomaan parhaimmistoon, vaikkei ero esimerkiksi Kotka Eaglesiin ja Raisio Oakmeniin ollutkaan välttämättä suuren suuri. Paperilla Helsinki Wolverines II lähtee karsintaotteluun suurena suosikkina, joten hyvän mittarin seuraavan sarjaportaan tasosta Giants varmasti saa. Voittamalla ahmat yllättäisi ECG monet ja osoittaisi samalla, että paluu kakkoseen voisi kannattaa. Yhtä lailla tappio paikallisvastustajalle tietäisi sitä, että ECG:n paikka on ensi kaudellakin kolmosessa.

Bouncersille nousujohteinen kausi oli epäilemättä mahtavaa päättää mestaruuteen. Mikkelissä on osattu ottaa kaudesta kaikki ilo irti. Voidaan sanoa, että joukkueen ympärille on muodostunut Etelä-Savossa jopa pienimuotoinen ilmiö. Joukkue ei masentunut viime kauden tappioista, vaan jatkoi odottaa menestystä kärsivällisesti.

Mietiskellessäni Bouncersin menestystä juolahti mieleeni eräs puhelinkeskustelu, jonka kävin muistaakseni ennen kautta 2012. En kuolemaksenikaan muista kenen kanssa praatasin, mutta Bouncers-valmentajasta tai -pelaajasta oli kuitenkin kyse. Keskustelu hairahtui Bouncersin treenivuoroihin ja harjoitteluun, jolloin päätin kysäistä joukkueen harjoitusten rakenteesta. Vastaus oli mielenkiintoinen. Me pelataan, puolitoista tuntia pelataan. Niin, täydellä kontaktilla. Lausahduksen todenperäisyydestä en mene takuuseen, enkä suinkaan lähde Mikkelin hurjien treenimetodeja kyseenalaistamaan. Ajattelinpa tuolloin vain, että nämä jätkät taitavat todella tykätä jenkkifutiksesta.

Lue myös

Kommentoi

 • Tuo treenimetodi kyllä näkyy Mikkelin pelissä. Sekä hyvässä että pahassa. Aika kujalla ovat monet jätkät, mutta kova tsemppi ja rutistus. Oli hieno seurata fiilistä ja meininkiä Mikkelin sivurajalla Tinamaljassa. Toivottavasti saavat myös hieman tekniikkaa ja X&O:ta kuntoon, niin menestys vain paranisi. Fyysisyyden puolesta pärjäisi jo nyt ihan hyvin kakkosessa useammallekin jengille.

  Riippuu varmasti enemmänkin Sipoon jalkeille saamasta porukasta, miten Mikkelin matsissa käy. Jos Sipoo saa hyvän porukan kasaan, niin pelistä tulee tiukka, mutta silloin ehkä veikkaisin Sipoon niukkaa voittoa silti. Jos Sipoo ei saa kunnon porukkaa matkaan, niin Mikkeli vie matsin puolestaan pienellä erolla. Häviäjä tekee kaksi, voittaja kolme.

  ”Helsingin herruus” jää kyllä vielä Wolvoille tässä vaiheessa. Vaikka W puolustus pari kertaa olikin ottavana osapuolena runkosarjassa, niin suurimman osan aikaa pärjäsi varsin mallikkaasti parhaillekin hyökkäyksille kakkosessa. Ja vaikka hyökkäys onkin yksipuolinen, niin toteuttavat vastuitaan erittäinkin hyvin tällä tasolle. Wolvot vie parilla/kolmella maalilla.

 • Henkilökohtaisesti odotan mikkeliläisten pieksävän kotikentällään selvin numeroin Bulldogsin. Ja se on tavallaan sääli koska portsareitten pelisuunnitelma näytti sellaiselta että olisin itse mielelläni ollut pelaamassa vastassa. Nyt se näyttää omiin silmiini epätodennäköiseltä.

  Toisaalta pappaakin voi olla kiva nähdä, vieläköhän sen saisi pukemaan romut niskaan?

  Ja sanotaan nyt vielä että epäilen silti myös Helsingin joukkueiden alasarjaherruuden ratkeavan maalilla. Nyt en esitä yhtään olettamusta kummalle, menee väärin kuitenkin.

 • Onnittelut Mikkeliin mestaruudesta! Ja onnea huomiseen matsiin, toivottavasti voitatte ja pääsette kakkoseen sillä teitä vastaan on aina ollut mukava pelata koska pelaatte kovaa ja rehtiä(ainakin meitä vastaan) jenkkifutista ja ette harrasta turhaa huutelua.