Falcons siipirikkona välieriin?

Tuomo Tomperi 26.8.2014 18:48 8 kommenttia

1 2  
14 7 21
12 19 31

(4-4)

21

(3-5)

31

23.8.2014 klo 14:00 Hyvinkää

Hyvinkää Falcons on ainoa joukkue, joka on koskaan onnistunut päihittämään I-divisioonaa johtavan Roaylsin Vaasasta. Uusintaottelu Vaasassa voi kuitenkin olla hyvinkääläisille kiven takana.

Falconsille oli tarjolla kotietu välierävaiheeseen, mutta lauantainen tappio Jyväskylän Jaguaareille siirsi kotiedun Tampereelle. Falconsin puolustus on ollut tällä kaudella rautaa, mutta hyökkäyspelin osalta viime ottelut ovat olleet varsin vaikeita.

– Olimme liikkeellä vajaalla miehistöllä. En koskaan halua piiloutua asian taakse, koska tässä vaiheessa kautta kaikki joukkueet kärsivät loukkaantumisista ja ne ovat osa lajia, mutta erityisesti heittohyökkäyksessä meillä oli tänään suuria haasteita, päävalmentaja Rami Lilja kommentoi Falconsin sivuilla.

Lilja viittaa epäilemättä Karri Pielan ja Kalle Koljosen loukkaantumisiin, jotka pitivät laiturit jälleen poissa tositoimista. Piela ja Koljonen on nähty viimeksi samassa ottelussa heinäkuun loppupuolella, jolloin Falcons onnistui kaikkien yllätykseksi päihittämään Wasa Royalsin, ja vieläpä Vaasassa. Viimeiset kolme ottelua ovat olleet heittopelin osalta varsin vaatimattomia, sillä joukkueen jo valmiiksi kapeaa laituriosastoa on pitänyt täydentää puolustuksen takakentän pelaajilla. Tällaisessa tilanteessa on selvää, ettei pelinrakentaja Robbie Mateylla ole paras mahdollinen tilanne heittopeliä pyörittää. Falconsia rasittaa lisäksi keskushyökkääjä Tuukka Hietamäen kauden päättänyt loukkaantuminen, joka vaati leikkaushoitoa.

Jaguaarit ovat nousseet neljän peräkkäisen tappion jälkeen kohinalla ylöspäin sarjataulukossa. Mikäli joukkue olisi palkannut pikakiituri Jerell Jonesin jo ennen kauden alkua, pelattaisiin tulevan viikonlopun välierä todennäköisesti Jyväskylässä. Tappioputken katkeamisen jälkeen Jaguaarit ovat kärsineet tappion ainoastaan Wasa Royalsille, jonka joukkue kohtaa uudestaan sunnuntaina. On pakko uskoa, että Jonesin tapainen atleetti antaa Jaguaareille todellisen mahdollisuuden runkosarjan ylivoimaisen ykkösjoukkueen yllätykseen.

Jaguaareille kulunut kausi on tuonut mukanaan paljon uutta. Liigavuosien jälkeen moni pelaaja vaihtoi maisemaa, ja Jyväskylässä onkin jouduttu improvisoimaan ja luomaan uutta nopealla tahdilla. On selvää, että tulevana talvena Jyväskylässä tullaan tekemään töitä sen eteen, että joukkue pystyisi menestymään myös ilman Jonesin kaltaista game changeria. Toistaiseksi fokus on kuitenkin tiukasti sunnuntaissa.

Kommentoi

  • Tampereelta sivussa Divarin kaksi parasta laituria ja näistä ei mainintaa missään jutuissa?

  • Niin, jos osaat lukea, niin Henri Laine on mainittu poissaolevana pelaajana seuramme ennakossa. Siellä ne on ennakon lopussa kummankin joukkueen poissaolijat ja epävarmat. Leskinen on epävarmoissa,…..
    Ennakko löytyy täältä http://tamperesaints.fi/uutiset.html?208 , sama on myös SAJL:n otteluohjelmassa.

  • Vaikka Laine ja Leskinen puuttuisivat, ei se tarkoita etteikö Siitosella ole kohteita. Junnufinaalin jälkeen mietein, että olisiko mahdollista nostaa Jylhä mukaan edustukseen. Saisi yhden rissun lisää.

  • Onko mitään väliaikatietoja Saints – Falcons välieräpelistä?

  • Puoliajalla 13-17

  • 6min kellossa jäljellä. Falcons johtaa 13-24. Falconsilla pallo.

  • 13-31, 4 minsaa jäljellä

  • Falcons finaaliin: