Stokes psyykkasi Ahmoille liigapaikan

jefumaster 24.8.2014 21:37 Yksi kommentti

1 2 3 4  
13 15 0 15 43
0 7 7 14 28

(2-7)

43

(0-9)

28

24.8.2014 klo 16:00 Helsinki

Wolverines-ikonin paluu pelikentille sekoitti kouvolalaisten pelisuunnitelman. Kotijoukkue nappasi arvokkaat liigapisteet sunnuntain ottelussa.

Indians-puolustuksen keskittyessä ottelun alussa Stephen Stokesin seuraamiseen, karkasi Ahmat salama-johtoon ykköslaituri Sebastien Sagnen kahdella nopealla maalilla. Viihdyttävä ottelu päättyi lopulta Wolverinesin 43-28 voittoon.

Vaahteraliigan jumbofinaali käynnistyi Wolverines-valmennuksen juoniman käsikirjoituksen mukaisesti. Katsomo sekä vastustaja seurasivat innokkaasti sinipaitaisen numero 28:n liikahduksia, mutta ensimmäistä kertaa pelaaja kosketti palloon vasta joukkueensa neljännellä hyökkäysvuorolla. Ennen Stokesin ensimmäistä pallollista peliä ehti Wolverines kerätä tilastoihinsa yli 100 jaardia ja kaksi touchdownia.

Kouvola Indians oli saapunut aurinkoiselle Velodromille 23 pelaajan rosterilla. Alun hämmennyksen jälkeen vähälukuinen joukkue onnistui rypistämään aikaiseksi kelpo loppukirin, joka päättyi vasta viimeisellä minuutilla Kouvolan Phillip Garcian heittämään syötönkatkoon. Pallon nappasi haltuunsa luonnollisesti ratkaisuhetkillä myös puolustuksessa pelannut Stokes.

Vaahteraliigan jumbosijat ratkaissut ottelu ei suinkaan ollut ainoastaan yhden miehen näytös. Wolverinesin Stokesin suurin merkitys näkyi henkisellä puolella muun joukkueen otteissa. Pelinrakentaja Cedric Johnson pelasi hyvän pelin kahdesta syötönkatkosta huolimatta. Viiden heitetyn TD:n ohella Johnson innostui juoksemaan pallon kanssa lähes 100 jaardia. Laitureista maalin makuun pääsivät Sagnen ohella Anssi Karjala sekä paluun tehnyt Sami Kujansuu. Ahmojen puolustus kunnostautui erityisesti ottelun alussa, jolloin Indians-hyökkäystä pidettiin miinusjaardeilla pitkälle toisen neljänneksen puolelle.

Indiansin pirteimmistä otteista vastasi joukkueen tuorein amerikkalainen, joukkueen ykköstaklaaja Ray Cottmanin tilalle värvätty Hanzo Moore. Moore urakoi kentällä kahteen suuntaan onnistuen maalinteossa kahdesti. Mooren toinen maali oli lähes kentällisen mittainen palautusjuoksu Wolverinesin maalialueelle.

Indiansille tappio merkitsee liigan sarjataulukon viimeistä sijaa ja siitä seuraavaa putoamisen uhkaa. Kauden 2015 liigalisenssit jaetaan vasta muutaman kuukauden kuluttua, mutta offseasonin alussa Kouvolassa tarkkaillaan erityisen tarkasti ykkösdivisioonan voittajajoukkueen aikomuksia.

Vaikka yksi liigakierros on vielä jäljellä, Wolverinesille Indians-voitto merkitsee onnellista päätöstä vaikealle sukupolvenvaihdoskaudelle. Ratkaisun hetkillä seura onnistui houkuttelemaan kentälle riittävän määrän kokemusta jumbopaikan välttämiseksi. Vaahteraliigan historia tuntee lukuisia tapauksia, joissa vastaavassa tilanteessa on käynyt ohraisesti. Nyt Ahmoilla on kohtalo omissa käsissään kuten valmentaja-puheenjohtaja Marcus Andersson ottelun jälkeen kertoo:

– Kyllä voi sanoa että olo on huojentunut ainakin sen osalta, että nyt päätös ensi kaudesta on täysin omissa käsissä ja mahdollisuudet on vaikka mihin. Mutta tosiaan vielä on yksi ottelu pelattavana ja sen jälkeen voi alkaa summailemaan tarkemmin tätä kautta.

Katso myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Ei mikään loistokas jefu ottelu, mutta tasainen ja sitä kautta tarjosi jännittävää seurattava. Riipppumatta siitä kumpaako joukkuetta kannatti penkin reunaa sai puristaa loppuun saakka, pelattiinhan ottelussa vaahterassa säilymisestä. Onnittelut Wolverines leiriin. Riittävän hyvä peli, että voitto irtosi ja tulevaisuus on ns. omissa käsissä ja sen suhteen saa hengittää vapaasti. Toivon, että seura saa kaikki palaset kohdalleen ja jatkaa vaahterassa myös ensi kaudella. Tsemppia Anderssonille ja muille taustajoukoille..oli miellyttävää nähdä myös Mannila sivurajalla…